Dodaj do ulubionych

Pytanie do piwoszy

IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.05.09, 22:24
Gdzie kupię w Wałbrzychu lub najbliższych okolicach piwo Łomża Export lub Lech
Pils? Szczytem marzeń byłby Ciechan...
Obserwuj wątek
    • wladyslaw_grabski Re: Pytanie do piwoszy 11.05.09, 22:27
      Dołączam się do pytania, szukam już od pewnego czasu u nas i nic...
    • Gość: grizzy56 Re: Pytanie do piwoszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.09, 22:27
      nie ma jak żywiec...
      • wladyslaw_grabski Re: Pytanie do piwoszy 11.05.09, 22:34
        podobno czasem można je dostać w auchan ?
    • Gość: janek8 Re: Pytanie do piwoszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.09, 23:01
      zapytaj w którejś z galerii alkoholi.
      Masz do wyboru Szczawno, B.Kamień i Szczawienko. Myślę, że jest szansa, aby
      zgrzewkę sprowadzili.
      • Gość: lukson Re: Pytanie do piwoszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 06:11
        albo po hurtowniach alkoholi pojezdzic
      • Gość: www Re: Pytanie do piwoszy IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.05.09, 18:00
        Ale się wątek rozwinął :) Ładnie.
        A gdzie na Szczawienku jest wspomniana galeria alkoholi?
        • Gość: janek8 Re: Pytanie do piwoszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 23:14
          Jadąc ul.11go listopada dojeżdżasz do końca i jak stoisz na światłach to galerię
          masz po lewej stronie. Nie znam numeru, ale znajdziesz.
          Trudno tam zaparkować, ale czasem bywa miejsce. Wybór spory, ceny różne, ale
          myślę, że jest szansa na zamówienia specjalne :)
          Powodzenia i NA ZDROWIE !! :)
          • Gość: www Re: Pytanie do piwoszy IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.05.09, 17:05
            janek8 dzięki, ale pisałeś o Szczawienku i o to pytam.
            • Gość: antyprymityw Re: Pytanie do piwoszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 00:54
              dziwne. Też czasem mylę St.Zdrój ze Szczawienkiem
    • Gość: olo Re: Pytanie do piwoszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 02:59
      łomza jest często dostępna w oszołomie, lecha pils nie widzialem w w-ch ani ciechana
      • Gość: aa Re: Pytanie do piwoszy IP: *.adsl.inetia.pl 12.05.09, 06:59
        no najlepiej w hurtowni bo jak jakis sklep ma to od hurtownika
        tylko markety maja od producenta
    • Gość: kull Re: Pytanie do piwoszy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.09, 07:21
      Lech Pils czyli Lech w złotej puszce? Swego czasu widywałem go w
      Polo Markecie na Podzamczu. Co do pozostałych marek, są to browary
      lokalne więc trudno będzie je dostać u nas...
      Pozdrawiam
      • Gość: HM_ Re: Pytanie do piwoszy IP: *.chello.pl 12.05.09, 08:46
        Spróbuj w sklepie alkoholowym na parterze mrówkowca z tyłu reala (koło cukierni). Mieli tam Ciechana i inne marki, co prawda dość dawno temu.
        • Gość: beerman Re: Pytanie do piwoszy IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.05.09, 09:11
          Ja nie mogę nigdzie dostać grybowskiego Pilsweisera. Piwo przedniej
          marki, ale niestety marketing kiepski. Gdzie te czasy, gdy w W-chu
          można było dostać grybowskie "Góralskie"?
          • Gość: mnm Polecam sklep IP: *.sattom.pl 12.05.09, 09:22
            w Szczawnie Zdroju na rondzie koło dawnego dworca. Jest tam spory wybór piw,
            widać że właściciel to też piwosz. Można byłoby z nim pogadać to by pewnie
            sprowadził konkretną markę. Ostatnio widywałem tam niepasteryzowane nawet.
            • Gość: piotrek Re: Polecam sklep IP: *.isp.tvkg.net 12.05.09, 09:34
              najbliżej Wcha kupowałem lecha pilsa za Tworzyjanowem na stacji
              benzynowej w kierunku Wrocławia.niestety ostanio (jakies kilka
              miesiecy temu )juz go tam niebyło.Dla koneserów;) polecam piwa z
              czech,ale nie jakies tam gambrinusy pilznery czu budwaisery (czy jak
              to tam sie pisze;)tylko piwa z lokalnych browarów. w "budkach "za
              Golińskiem znjdziecie piwa :niepasteryzowane ,ciemne ,pszeniczne itp
              niektore naprawde maja ciekawe smaki i sa o niebo lepsze od
              koncerniaków typu tyskie piasty okocimy i takie tam:)(chociaz też
              takei czasem pije ,zeby niebylo:)
              • Gość: piotrek Re: Polecam sklep IP: *.isp.tvkg.net 12.05.09, 09:36
                a łomze export widzialem czesto w auchanie (ale którys kolega juz o
                tym wspomniał)
              • Gość: beerman Re: Polecam sklep IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.05.09, 09:38
                Gość portalu: piotrek napisał(a):

> Dla koneserów;) polecam piwa z
                > czech,w "budkach "za
                > Golińskiem znjdziecie piwa

Ja z kolei nie polecam żadnego z piw z przygranicznych budek.
                Większość to lura sprzedawana Polaczkom pod fajną i markową nazwą.
                Jedźcie wgłąb Czech i dopiero tam sprobujcie Budweisera czy Pilsnera!
                • Gość: piotrek Re: Polecam sklep IP: *.isp.tvkg.net 12.05.09, 09:53
                  no akurat sie z Toba niezgadzam ,oni zaopatruja sie w tych samych
                  hurtowniach co inne czeskei sklepy.ale masz racje ze piwo lane z
                  beczki w czeskiej gospodzie smakuje wysmienicie:)
                  • Gość: piwosz Re: Polecam sklep IP: *.chello.pl 12.05.09, 12:09
                    A ja szukam piwa fischer z takim orginalnym korkiem otwieranym z
                    halasem:) Jesli macie namiary gdzie mozna dostac te francuskie piwo
                    lub inne o nazwie 1667 to z gory dzieki.

pozdro
    • Gość: LECH PILS Lech Pils IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 12:26
      W hurtowni Eurodex na Ludowej 61d jest Lech Pils but 0,5L.
      Tel. 84 776-97.
      • Gość: MAŁY Re: Lech Pils IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.09, 23:22
        TO NAPEWNO JEST BAJKA,TO NIE JEST FIRMA GODNA ZAUFANIA!!!OKRADNĄ CIE
        I OSZUKAJA,A ZWŁASZCZA WŁASCICIELKA!!!!!!OSTRZEGAM
        • Gość: antyprymityw Re: Lech Pils IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.09, 07:54
          Co za jełop!!
          Ktoś pójdzie zamówić piwo do hurtowni i tam go oszukają.... jak? Resztę źle
          wydadzą? Kupa śmiechu ....
          Pewnie jeszcze właścicielka z magazynu wyda przeterminowane piwo :D
          Ale pojechałeś po bandzie głupku
    • Gość: wd Re: Pytanie do piwoszy IP: *.walbrzych.vectranet.pl 12.05.09, 13:20
      łomża dostępna jest w auchan. Jak będziesz w Pradze, wpadnij do
      gospody U Kalichu (ul. Na Bojisti 12). Dają tam piwo rożnovske,
      niepasteryzowane. Niepowtarzalne. Kufel 120 koron (litrowy).
      • Gość: www Re: Pytanie do piwoszy IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.05.09, 18:05
        Dzięki za wszystkie podpowiedzi. Od siebie dodam, że w Makro jest rewelacyjne
        piwo Żywe (niepasteryzowane)z browaru Amber, opakowanie zbiorcze 10 butelek.
        • wladyslaw_grabski Re: Pytanie do piwoszy 12.05.09, 20:27
          Potwierdzam, piwo Łomża Export dostępne jest w auchan ;)

Pozdrawiam i dzięki za informację.
          • Gość: Wojtek Re: Pytanie do piwoszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 20:33
            To ja przy okazji dorzucę swoją prośbę:) A mianowicie jak byłem w odwiedziny u
            znajomych w Irlandii to piłem piwo "Boheme Pils", było ono czeskie jak łatwo się
            domyślić (swoją droga ironia losu żeby 2000km od domu pić piwo produkowane w
            kraju od którego dzieli mnie 15 km:D), ale nigdzie nie mogę go znaleźć;( Help:)
            • wladyslaw_grabski Re: Pytanie do piwoszy 12.05.09, 21:40
              Po wypiciu pierwszej butelki tego piwa stwierdzam że ma ono unikatową nutę smakową niespotykaną we wszystich piwach wykupionych przez zachodnie koncerny. Jest świetne ! Ciekawy smak, odmiana po jednakowych heinekenach, lechach, tyskich itp. I do tego nasze rodzime, Polskie ;)
              • Gość: www Re: Pytanie do piwoszy IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.05.09, 21:48
                Spróbuj wspomnianego przeze mnie piwa Żywego, w Makro w opakowaniach już nie 10
                a 5 butelek. Naprawdę warto.
                • Gość: mnm Re: Pytanie do piwoszy IP: *.sattom.pl 13.05.09, 08:29
                  Ja ze swej strony pragnę polecić Perłę Chmielową w zielonej butelce, kiedyś była
                  w Auchan, pyszne piwo.
                  • Gość: mnm Re: Pytanie do piwoszy IP: *.sattom.pl 13.05.09, 08:30
                    I jeszcze jedno - w tym sezonie do sklepów trafił Piast Niepasteryzowany ale nie
                    miałem okazji jeszcze kosztować.
        • Gość: janek8 Re: Pytanie do piwoszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 23:18
          Piwo Żywe kupiłem kilka razy w sklepiku MetMark przy malutkim rondzie w Szczawnie
    • Gość: piwoszek-smakoszek Re: Pytanie do piwoszy IP: 195.177.83.* 13.05.09, 16:08
      Ciechana (miodowe i inne)najblizej to chyba dostaniesz dopiero na Bielanach
      Wrocl. lub w Legnicy w nowootwartej galerii handlowej w centrum w Piotrze i
      Pawle (tzw. pipie :)). Polecam równiez świetne piwo niepasteryzowane z browaru
      czarnków - noteckie. Jest na pewno w pipie.
      • Gość: www Re: Pytanie do piwoszy IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.05.09, 17:07
        Noteckiego jeszcze nie dane mi było ale opinie słyszałem bardzo dobre.
        • Gość: mnm Re: Pytanie do piwoszy IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.09, 22:12
          Potwierdzam, bukiet smakowy wręcz elitarny. Noteckie kupowałem we Wro w sklepie
          na Legnickiej "1001 piw".
          • Gość: Myr Re: Pytanie do piwoszy IP: *.walbrzych.vectranet.pl 14.05.09, 04:45
            Polecam również sklep "Browarek" na ulicy Szczęśliwej. Bardzo duży wybór piw
            niepasteryzowanych zarówno Polskich jak i Czeskich. Również spora kolekcja
            pszeniczniaków
    • Gość: gosc Re: Pytanie do piwoszy IP: *.chello.pl 14.05.09, 09:08
      Lech Pils -PoloMarket. Niestey cieszy sie małą popularnoscia mimo roznicy 10gr.
      do Lecha Premium. Obawiam sie ze niedługo moze go zabraknac. Butelki przykurzone
      .... Ratuj "www" sam go nie wydelektuje! ;)
      • wladyslaw_grabski Re: Pytanie do piwoszy 14.05.09, 10:46
        Miałem jakiś czas temu okazję spróbować Lecha Pils. Kapitalne piwo ;) A było wówczas dostępne w Lidlu na piaskowej.
      • Gość: www Re: Pytanie do piwoszy IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.05.09, 20:33
        Spokojnie, dziś uszczupliłem zapasy Łomży w Auchan, jutro czas na Pilsa...
        • Gość: piotrek Re: Pytanie do piwoszy IP: *.isp.tvkg.net 15.05.09, 09:52
          Tzn jest piwo Lech Pils w Auchan?
          • Gość: Piwosz Re: Pytanie do piwoszy IP: 62.87.160.* 24.05.09, 21:45
            W środę będę w okolicach Lwówka śląskiego i mogę parę sztuk Ciechana
            przywiesc dla chetnych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka