Gość: ania Re: Europejski Program Rozwoju Turystyki Indywidu IP: 213.76.164.* 01.09.09, 12:45 ściema nie dajcie sie nabrac.. ja własnie wysłałam głupia tego smsa i nie dostałam odpowiedzi. juz wole sobie odłozyc i jechac na wlasny koszt niż niby za"free". ktos juz tutaj napisał, ze taka organizacja na europejska skale a strony internetowej nie maja.. ktos powinien poinformowac odpowiednie służby.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: regina Re: Europejski Program Rozwoju Turystyki Indywidu IP: *.public.t-mobile.at 03.09.09, 14:50 Z doświadczenia wiem, a żyję już trochę,że za przeproszeniem to w mordę nawet za darmo nie dadzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niunia Re: Europejski Program Rozwoju Turystyki Indywidu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.09, 12:50 właśnie szukam informacji na ich temat ponieważ mam podobny problem :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rajder Re: Europejski Program Rozwoju Turystyki Indywidu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.09, 18:06 Szukaja naiwnych... Nie dajcie sie nabrac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola z Rumii Re: Europejski Program Rozwoju Turystyki Indywidu IP: *.chello.pl 06.09.09, 18:09 Tak. dostałam taką informację o takiej samej treści. też nie wiem co o tym sadzić. Może ktoś ma jakieś wiadomości o tym programie. Jeszce się nie zalogowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karua10 Re: Europejski Program Rozwoju Turystyki Indywidu IP: *.steelus.net 08.09.09, 12:08 to oszustwo jak nic wysylają mi to już chyba ze 3 miesiące ze to ostatnia taka okazja i takie tam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Europejski Program Rozwoju Turystyki Indywidu IP: *.jjs-isp.pl 10.09.09, 09:35 Witam Od dawna zajmuję się tematyką dofinansowania różnych dziedzin ze środków strukturalnmych. Nie ma takiego Programu ani Działania. To jest oszustwo. Jedyny Programy, które obejmują turystykę to Programy Regionalne np. Regionalny Program Operacyjny dla Województwa Mazowieckiego na lata 2007-2013,Działanie 6.2 - Turystyka. Nie dajcie się nabrać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablojocke Re: Europejski Program Rozwoju Turystyki Indywidu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.09, 10:33 naprawde nie trzeba miec zmyslu detektywa by sledzac posty na tym forum dostrzec ze bardzo duzy % roznie brzmiacych nickow, aczkolwiek pozytywnie wypowiadajacych sie na temat tego calego g...wysylanych jest z jednego i tego samego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl ludzie czytajcie od dechy do dechy ZE ZROZUMIENIEM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: Europejski Program Rozwoju Turystyki Indywidu IP: 213.17.179.* 10.09.09, 13:54 Twoje IP też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiktoria.olesnicka Re: Europejski Program Rozwoju Turystyki Indywidu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.09, 13:56 ja rowniez dostalam taki list i nie wiem co robic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Europejski Program Rozwoju Turystyki Indywidu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.09, 13:57 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eliza byłam na takich wyjazdach już 3 razy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.09, 12:50 Pierwsze 2 razy z eurorestem, pobyty były 2tygodniowe, w pensjonacie (w Polsce, nie ośmieliłam się jechać za granicę) płaciliśmy 45 zł za osobę za wyżywienie (śniadanie i obiadokolacja), gdzie normalnie pobyt dla 2 os. (pok. 2osobowy) kosztował łącznie 240 zł (same śniadania). Czyli porównując 240 a 90 za jeden dzień to jest chyba różnica?! I ostatnio czyli w tym roku tez byłam, te same warunki, te same ceny, tylko czemu jedynie 3 dni ?! :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulina102 Re: Europejski Program Rozwoju Turystyki Indywidu IP: *.eltronik.net.pl 22.09.09, 11:41 też dostałam tą wiadomość ale nie wiem czy to oszustwo z tymi noclegami u mnie ten mail brzmi tak : Drogi Uczestniku, Dziś w godzinach porannych Komisja Europejskiego Program Rozwoju Turystyki Indywidualnej (EPRTI) wyemitowała 100 000 przydziałów na dotacje na zakwaterowanie do użytkowników poczty interia.pl. Gratulujemy, gdyż znalazłeś się w gronie osób, które otrzymały gwarantowany przydział już opłaconego zakwaterowania - 3 dni dla 2 osób. Oto specyfikacja Twojego przydziału: :: Rodzaj przydziału: 3 dni opłaconego zakwaterowania :: Termin potwierdzenia: 26.09.2009 12:00 :: Kod przydziału: ..........( tu napisali mi kod) :: Miejsce: dowolny hotel biorący udział w EPRTI Prosimy wypełnić ankietę Uczestnika Programu, wspierając w ten sposób inicjatywę EPRTI i wnosząc wkład w badania prowadzone przez program. W ten sposób potwierdzisz swój przydział i otrzymasz pocztą certyfikat, gwarantujący wykorzystanie opłaconych 3 noclegów dla 2 osób, w wybranym przez siebie hotelu. Proszę zalogować się na pl.eprti.eu/login,7406.html wpisując ww kod Twojego przydziału i zgodnie z regulaminem EPRTI wypełnić ankietę oraz podać adres doręczenia certyfikatu na bezpłatne zakwaterowanie. Certyfikat ważny jest 12 miesięcy. Przed jego realizacją należy wybrać hotel z katalogu hoteli EPRTI, następnie dokonać rezerwacji. W dniu przybycia należy przedstawić certyfikat, aby zostać zwolnionym z opłaty za noclegi. odp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Europejski Program Rozwoju Turystyki Indywidu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.09, 11:44 pewnie ściema- wypełniłam ankiete a potem wiadomość ze za certyfikat ponad 35 zł. jak zwykle ŚCIEMA Odpowiedz Link Zgłoś
benawa Re: Europejski Program Rozwoju Turystyki Indywidu 27.09.09, 15:17 Dzięki za wpisy. Też dostałam to na skrzynkę, wiem już że raczej to podpucha, więc się nie decyduję. Choć wszystkich opinii mnie czytałam za dużo. No właśnie haczyk jakiś z musi być. Do kosza! Co ja bym bez was zrobiła? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: Europejski Program Rozwoju Turystyki Indywidu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.09, 12:27 tak ja dostałam wydaje mi sie ze to jest jedna wielka ściema bo paru moich znajomych juz sie na to nabrało i nic z tego dobrego nie wyszło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie naiwny Re: Europejski Program Rozwoju Turystyki Indywidu IP: *.centertel.pl 20.11.09, 12:32 Ja regularnie dostaję na skrzynki po kilka w miesiącu takich maili i od razu je wrzucam do kosza.... ale jak komuś potrzebne lekarstwo na naiwność to niech zapłaci najpierw za smska, później za certyfikat a na końcu podliczą go w za jadło....jeśli do jakiegoś końca doczeka :D :D :D ...czyjeś konto czeka cierpliwie Jeśli ktoś chce od Was pieniądze nie wykonując ŻADNEJ usługi ani nie dostarczając ŻADNEGO towaru to jest to EWIDENTNE NACIĄGANIE i pozostaje życzyć Państwu wyzbycia się naiwności ...młodym, bo są jeszcze niedoświadczeni najłatwiej wpaść w taką pułapkę a seniorom, bo niektórzy z nich wciąż jeszcze naiwnie ufają, że tak jak oni byli chowani w cnocie i prawdzie tak też teraz się żyje i traktuje innych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Europejski Program Rozwoju Turystyki Indywidu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.10, 10:56 dostalem email, wypelnilem ankiete, wyswietlono informacje: Za emisję i doręczenie certyfikatu pocztą zostanie pobrana opłata w kwocie 37,28 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Duch Re: Europejski Program Rozwoju Turystyki Indywidu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.10, 15:29 ja też taką informację dostałem z KEPRTI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: Europejski Program Rozwoju Turystyki Indywidu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.01.10, 14:41 polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dawid Re: Europejski Program Rozwoju Turystyki Indywidu IP: *.mynet.com.pl 08.02.10, 10:28 ja dostałem. ale nie mam pojęcia o co chodzi..:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejskiego Prog Re: Europejski Program Rozwoju Turystyki Indywidu IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 08.02.10, 10:37 złodzieje ,n ie ma nic za free Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiola1990 Re: Europejski Program Rozwoju Turystyki Indywidu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.10, 19:10 moj chlopak z ciekawosci wypelnil ten formularz i to jest wszystko legalne:) zapalcilismy przelewem 32 zl i po tygodniu dostalismy bon na pobyt dla 2 os z darmowym zakwaterowaniem i wyzywiebniem w wlasnym zakresie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ukraina1984 Re: Europejski Program Rozwoju Turystyki Indywidu IP: *.centertel.pl 24.02.10, 15:45 www.rp.pl/artykul/5,340003_Ryzykowne_wycieczki.html ludzie nie łudzcie sie ze cos dostaniecie za darmo !!! pracowalem w firmie Power Med i tam tez dawali takie kupony na darmowy nocleg ale na teranie polski tylko i wyłacznia był tam maly myk tak samo jak tu znaczy sie dostawałes darmowy nocleg za darmo a płaciło sie "tylko" za wyrzywienie a cena wyrzywienia byla taka sama jak za cene noclegu z wyrzywieniem wiec nie ma tam nic za darmo ten kto sie na to nabierze jest smieszny i na prawde bardzo łatwowierny ! zastanówcie sie dobrze zanim sie na to dacie naciagnac ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ukraina1984 Re: Europejski Program Rozwoju Turystyki Indywidu IP: *.centertel.pl 24.02.10, 15:48 www.rp.pl/artykul/5,340003_Ryzykowne_wycieczki.html ludzie nie łudzcie sie ze cos dostaniecie za darmo !!! pracowalem w firmie Power Med i tam tez dawali takie kupony na darmowy nocleg ale na teranie polski tylko i wyłacznia był tam maly myk tak samo jak tu znaczy sie dostawałes darmowy nocleg za darmo a płaciło sie "tylko" za wyrzywienie a cena wyrzywienia byla taka sama jak za cene noclegu z wyrzywieniem wiec nie ma tam nic za darmo ten kto sie na to nabierze jest smieszny i na prawde bardzo łatwowierny ! zastanówcie sie dobrze zanim sie na to dacie naciagnac ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobre Re: Europejski Program Rozwoju Turystyki Indywidu IP: *.16.162.lan.e-wab.pl 20.03.10, 02:14 to jest dobre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: Europejski Program Rozwoju Turystyki Indywidu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.10, 11:04 Darmowe noclegi za sms-a oferuje nieznana firma. – To matactwo – ostrzega Polska Izba Turystyki www.rp.pl/artykul/340003.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGA Re: Europejski Program Rozwoju Turystyki Indywidu IP: *.dynamic.caiway.nl 13.05.10, 00:01 TEŻ MI SIĘ COS CHCE WIERZYĆ W ZBYTNIA ŻYCZLIWOŚĆ INNYCH. COS MI SIĘ WYDAJE,ŻE TO KOLEJNI NACIĄGACZE. BYĆ MOZE I JEST 3-DNIOWY DARMOWY NOCNEG,ALE WYŻYWIENIE BĘDZIE REKOMPENSOWAŁO JE PEWNIE W 100% !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawdziwa Re: Europejski Program Rozwoju Turystyki Indywidu IP: *.olsztyn.mm.pl 18.05.10, 13:37 Hej, ja też dostałam maila. Zadzwoniłam do wybranego hotelu i pani potwierdziła prawdziwość informacji. Wtedy zarezerwowałam ten certyfikat. Pamiętaj tylko, że trzeba płacić za posiłki. Bezpłatne są tylko noclegi, a posiłki płatne i obowiązkowe. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Europejski Program Rozwoju Turystyki Indywidu IP: *.satfilm.net.pl 21.05.10, 10:11 Niestety zgadzam się!!! Wczoraj dostałam takiego mejla i już prawie zaznaczyłam "formę płatności", ale postanowiłam przeczydać DOKŁADNIE ich REGULAMIN. Jak też go poczytacie, to zwróćcie uwage na np. §4 - tzw prawa i obowiązki Ośrodków, które to informują w punkcie 13, że Ośrodki(wczasowe) mają prawo odmówić przyjęcia rezerwacji certyfikatu natomiast nieco dalej - ten sam 4 § a punkt 17 - to już prawa i obowiązki posiadaczy owego CERTYFIKATU - MUSZĄ uiścić z góry opłatę żywieniową odpowiadającą ilości dni ewentualnego pobytu. I TERAZ UWAGA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Weszłam w ofertę hotelową EPRTI na przykładowy "hotel" - czyli wybrałam klikając na: "Zielone Wzgórze"-ulica Szkolna 4, Rymanów Zdrój, to Agroturystyka w woj. Podkarpackim. EPRTI informuje nas, że z CERTYFIKATEM płacimy tu - UWAGA!!! - jedynie zryczałtowaną opłatę żywieniową w kwocie 55 zł.na osobę za dzień pobytu - oczywiście razy ilość planowanego pobytu. NATOMIAST!!! wejdździe teraz prywatnie - nie poprzez EPRTI - na oficjalną stronę "Zielonego Wzgórza" ul. Szkolna 4, Rymanów Zdrój, to zobaczycie, że doba noclegowa wynosi 30 zł. ( nawet podają, że już od 25zł.)a biorąc pod uwagę również 2 posiłki (jak w EPRTI)-np. śniadanie: 10 zł. + obiad: 15 zł. to otrzymujemy magiczną sumę 55 zł. zatem identyczna, gdzie w EPRTI płacimy niby tylko! za wyżywienie w kwocie 55zł. Poza tym jedziecie kiedy chcecie Wy, a nie w terminach wyznaczonych przez EPRTI. Niżej wklejam Wam ofertę-cennik "Zielonego Wzgórza" przy ul. Szkolnej 4 w Rymanowie Zdroju dla gośći bez certyfikatu. (Porównajcie to raz jeszcze z OFERTĄ EPRTI...ot cała prawda o darmowych noclegach..)Aha, dane poniższe mam ze strony www.zielonewzgórze.beskidy.pl ale też na aktualnej stronie noclegi.onet.pl z dnia 21.maja 2010' Oto ich oferta cenowa noclegów i wyżywienia: Nocleg 25-35 PLN, Pokoje z łazienkami, w pokoju: TV, wyjście na balkon. Rodzaj Liczba Cena(PLN) 2-osobowe 1 60-70 3-osobowe 2 90-105 4-osobowe 2 100-120 za nocleg od 25 Gastronomia: Średnia cena obiadu: 15 PLN, całodzienne wyżywienie 35 PLN. Pozdrawiam internautów ;) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kopiowane Re: Europejski Program Rozwoju Turystyki Indywidu IP: *.aster.pl 21.05.10, 14:17 3dni czy 14dni co za roznica kiedys byla sciema wlasnie z 14 dniami darmowego pobytu i wszystko sie zgadzalo ale ....niektore pensjonaty biorace w tym udzial nic o tym nie wiedzialy MUSISZ wykupic jedzenie - wychodzi na to samo a jestes ograniczony do 'ich bazy' pensjonatow ot taka akcja dla naiwnych "Nie płacisz za noclegi - opłacasz stawki żywieniowe." przyklad "Bania" Pensjonat Wyżywienie oraz inne warunki pobytu Obowiązkowa stawka żywieniowa dla posiadaczy czeków hotelowych Eurorest: 02.01-31.03 170,00 zł 01.04-31.10 89,00 zł Serwowane posiłki: śniadanie; ciepły posiłek główny (2 dania); deser. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Europejski Program Rozwoju Turystyki Indywidu IP: 109.115.3.* 14.06.10, 12:11 ja to samo dostałam i tez chce wiedzieć czy to jakaś ściema czy fakt autentyczny? Naweyt nie brałam udziału w czymś takim Odpowiedz Link Zgłoś