Dodaj do ulubionych

Europejski Program Rozwoju Turystyki Indywidualnej

• Gość: ania Re: Europejski Program Rozwoju Turystyki Indywidu IP: 213.76.164.* 01.09.09, 12:45
      ściema nie dajcie sie nabrac.. ja własnie wysłałam głupia tego smsa i nie dostałam odpowiedzi. juz wole sobie odłozyc i jechac na wlasny koszt niż niby za"free". ktos juz tutaj napisał, ze taka organizacja na europejska skale a strony internetowej nie maja.. ktos powinien poinformowac odpowiednie służby.pozdrawiam
    • Gość: regina Re: Europejski Program Rozwoju Turystyki Indywidu IP: *.public.t-mobile.at 03.09.09, 14:50
      Z doświadczenia wiem, a żyję już trochę,że za przeproszeniem to w mordę nawet za
      darmo nie dadzą.
    • Gość: niunia Re: Europejski Program Rozwoju Turystyki Indywidu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.09, 12:50
      właśnie szukam informacji na ich temat ponieważ mam podobny problem :/
      • Gość: rajder Re: Europejski Program Rozwoju Turystyki Indywidu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.09, 18:06
        Szukaja naiwnych... Nie dajcie sie nabrac.
    • Gość: Jola z Rumii Re: Europejski Program Rozwoju Turystyki Indywidu IP: *.chello.pl 06.09.09, 18:09
      Tak. dostałam taką informację o takiej samej treści. też nie wiem co o tym
      sadzić. Może ktoś ma jakieś wiadomości o tym programie. Jeszce się nie zalogowałam.
    • Gość: karua10 Re: Europejski Program Rozwoju Turystyki Indywidu IP: *.steelus.net 08.09.09, 12:08
      to oszustwo jak nic wysylają mi to już chyba ze 3 miesiące ze to ostatnia taka
      okazja i takie tam
    • Gość: kasia Re: Europejski Program Rozwoju Turystyki Indywidu IP: *.jjs-isp.pl 10.09.09, 09:35
      Witam
      Od dawna zajmuję się tematyką dofinansowania różnych dziedzin ze
      środków strukturalnmych. Nie ma takiego Programu ani Działania.
      To jest oszustwo. Jedyny Programy, które obejmują turystykę to
      Programy Regionalne np. Regionalny Program Operacyjny dla
      Województwa Mazowieckiego na lata 2007-2013,Działanie 6.2 -
      Turystyka.
      Nie dajcie się nabrać.
      Pozdrawiam
      • Gość: pablojocke Re: Europejski Program Rozwoju Turystyki Indywidu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.09, 10:33
        naprawde nie trzeba miec zmyslu detektywa by sledzac posty na tym forum dostrzec
        ze bardzo duzy % roznie brzmiacych nickow, aczkolwiek pozytywnie wypowiadajacych
        sie na temat tego calego g...wysylanych jest z jednego i tego samego IP:
        *.neoplus.adsl.tpnet.pl ludzie czytajcie od dechy do dechy ZE ZROZUMIENIEM
        • Gość: gg Re: Europejski Program Rozwoju Turystyki Indywidu IP: 213.17.179.* 10.09.09, 13:54
          Twoje IP też.
    • Gość: wiktoria.olesnicka Re: Europejski Program Rozwoju Turystyki Indywidu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.09, 13:56
      ja rowniez dostalam taki list i nie wiem co robic
    • Gość: gosc Re: Europejski Program Rozwoju Turystyki Indywidu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.09, 13:57
    • Gość: eliza byłam na takich wyjazdach już 3 razy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.09, 12:50
      Pierwsze 2 razy z eurorestem, pobyty były 2tygodniowe, w pensjonacie
      (w Polsce, nie ośmieliłam się jechać za granicę) płaciliśmy 45 zł za
      osobę za wyżywienie (śniadanie i obiadokolacja), gdzie normalnie
      pobyt dla 2 os. (pok. 2osobowy) kosztował łącznie 240 zł (same
      śniadania). Czyli porównując 240 a 90 za jeden dzień to jest chyba
      różnica?! I ostatnio czyli w tym roku tez byłam, te same warunki, te
      same ceny, tylko czemu jedynie 3 dni ?! :(
    • Gość: paulina102 Re: Europejski Program Rozwoju Turystyki Indywidu IP: *.eltronik.net.pl 22.09.09, 11:41
      też dostałam tą wiadomość ale nie wiem czy to oszustwo z tymi noclegami u mnie
      ten mail brzmi tak :

Drogi Uczestniku,

Dziś w godzinach porannych Komisja Europejskiego Program Rozwoju
      Turystyki Indywidualnej (EPRTI) wyemitowała 100 000 przydziałów
      na dotacje na zakwaterowanie do użytkowników poczty interia.pl.

Gratulujemy, gdyż znalazłeś się w gronie osób, które otrzymały
      gwarantowany przydział już opłaconego zakwaterowania - 3 dni dla 2 osób.

Oto specyfikacja Twojego przydziału:

:: Rodzaj przydziału: 3 dni opłaconego zakwaterowania
      :: Termin potwierdzenia: 26.09.2009 12:00
      :: Kod przydziału: ..........( tu napisali mi kod)
      :: Miejsce: dowolny hotel biorący udział w EPRTI

Prosimy wypełnić ankietę Uczestnika Programu, wspierając w ten sposób
      inicjatywę EPRTI i wnosząc wkład w badania prowadzone przez program.
      W ten sposób potwierdzisz swój przydział i otrzymasz pocztą certyfikat,
      gwarantujący wykorzystanie opłaconych 3 noclegów dla 2 osób,
      w wybranym przez siebie hotelu.

Proszę zalogować się na pl.eprti.eu/login,7406.html wpisując
      ww kod Twojego przydziału i zgodnie z regulaminem EPRTI wypełnić
      ankietę oraz podać adres doręczenia certyfikatu
      na bezpłatne zakwaterowanie.

Certyfikat ważny jest 12 miesięcy. Przed jego realizacją należy wybrać
      hotel z katalogu hoteli EPRTI, następnie dokonać rezerwacji. W dniu
      przybycia należy przedstawić certyfikat, aby zostać zwolnionym
      z opłaty za noclegi.
      odp.
    • Gość: Jola Re: Europejski Program Rozwoju Turystyki Indywidu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.09, 11:44
      pewnie ściema- wypełniłam ankiete a potem wiadomość ze za certyfikat
      ponad 35 zł. jak zwykle ŚCIEMA
    • benawa Re: Europejski Program Rozwoju Turystyki Indywidu 27.09.09, 15:17
      Dzięki za wpisy. Też dostałam to na skrzynkę, wiem już że raczej to
      podpucha, więc się nie decyduję. Choć wszystkich opinii mnie
      czytałam za dużo. No właśnie haczyk jakiś z musi być. Do kosza! Co
      ja bym bez was zrobiła?
    • Gość: ada Re: Europejski Program Rozwoju Turystyki Indywidu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.09, 12:27
      tak ja dostałam wydaje mi sie ze to jest jedna wielka ściema bo paru
      moich znajomych juz sie na to nabrało i nic z tego dobrego nie wyszło
      • Gość: nie naiwny Re: Europejski Program Rozwoju Turystyki Indywidu IP: *.centertel.pl 20.11.09, 12:32
        Ja regularnie dostaję na skrzynki po kilka w miesiącu takich maili i od razu je wrzucam do kosza....
        ale jak komuś potrzebne lekarstwo na naiwność to niech zapłaci najpierw za smska, później za certyfikat a na końcu podliczą go w za jadło....jeśli do jakiegoś końca doczeka :D :D :D ...czyjeś konto czeka cierpliwie
        Jeśli ktoś chce od Was pieniądze nie wykonując ŻADNEJ usługi ani nie dostarczając ŻADNEGO towaru to jest to EWIDENTNE NACIĄGANIE i pozostaje życzyć Państwu wyzbycia się naiwności ...młodym, bo są jeszcze niedoświadczeni najłatwiej wpaść w taką pułapkę a seniorom, bo niektórzy z nich wciąż jeszcze naiwnie ufają, że tak jak oni byli chowani w cnocie i prawdzie tak też teraz się żyje i traktuje innych
    • Gość: piotr Re: Europejski Program Rozwoju Turystyki Indywidu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.10, 10:56
      dostalem email, wypelnilem ankiete, wyswietlono informacje:
      Za emisję i doręczenie certyfikatu pocztą zostanie pobrana opłata w kwocie 37,28 zł.
    • Gość: Duch Re: Europejski Program Rozwoju Turystyki Indywidu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.10, 15:29
      ja też taką informację dostałem z KEPRTI
    • Gość: kama Re: Europejski Program Rozwoju Turystyki Indywidu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.01.10, 14:41
      polecam
    • Gość: Dawid Re: Europejski Program Rozwoju Turystyki Indywidu IP: *.mynet.com.pl 08.02.10, 10:28
      ja dostałem. ale nie mam pojęcia o co chodzi..:/
    • Gość: Europejskiego Prog Re: Europejski Program Rozwoju Turystyki Indywidu IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 08.02.10, 10:37
      złodzieje ,n ie ma nic za free
    • Gość: wiola1990 Re: Europejski Program Rozwoju Turystyki Indywidu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.10, 19:10
      moj chlopak z ciekawosci wypelnil ten formularz i to jest wszystko legalne:)
      zapalcilismy przelewem 32 zl i po tygodniu dostalismy bon na pobyt dla 2 os z
      darmowym zakwaterowaniem i wyzywiebniem w wlasnym zakresie:)
      • Gość: ukraina1984 Re: Europejski Program Rozwoju Turystyki Indywidu IP: *.centertel.pl 24.02.10, 15:45
        www.rp.pl/artykul/5,340003_Ryzykowne_wycieczki.html
        ludzie nie łudzcie sie ze cos dostaniecie za darmo !!! pracowalem w firmie Power Med i tam tez dawali takie kupony na darmowy nocleg ale na teranie polski tylko i wyłacznia był tam maly myk tak samo jak tu znaczy sie dostawałes darmowy nocleg za darmo a płaciło sie "tylko" za wyrzywienie a cena wyrzywienia byla taka sama jak za cene noclegu z wyrzywieniem wiec nie ma tam nic za darmo ten kto sie na to nabierze jest smieszny i na prawde bardzo łatwowierny ! zastanówcie sie dobrze zanim sie na to dacie naciagnac !
    • Gość: ukraina1984 Re: Europejski Program Rozwoju Turystyki Indywidu IP: *.centertel.pl 24.02.10, 15:48
      www.rp.pl/artykul/5,340003_Ryzykowne_wycieczki.html
      ludzie nie łudzcie sie ze cos dostaniecie za darmo !!! pracowalem w firmie Power Med i tam tez dawali takie kupony na darmowy nocleg ale na teranie polski tylko i wyłacznia był tam maly myk tak samo jak tu znaczy sie dostawałes darmowy nocleg za darmo a płaciło sie "tylko" za wyrzywienie a cena wyrzywienia byla taka sama jak za cene noclegu z wyrzywieniem wiec nie ma tam nic za darmo ten kto sie na to nabierze jest smieszny i na prawde bardzo łatwowierny ! zastanówcie sie dobrze zanim sie na to dacie naciagnac !
    • Gość: dobre Re: Europejski Program Rozwoju Turystyki Indywidu IP: *.16.162.lan.e-wab.pl 20.03.10, 02:14
      to jest dobre
      • Gość: lola Re: Europejski Program Rozwoju Turystyki Indywidu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.10, 11:04
        Darmowe noclegi za sms-a oferuje nieznana firma. – To matactwo – ostrzega Polska
        Izba Turystyki

www.rp.pl/artykul/340003.html
    • Gość: AGA Re: Europejski Program Rozwoju Turystyki Indywidu IP: *.dynamic.caiway.nl 13.05.10, 00:01
      TEŻ MI SIĘ COS CHCE WIERZYĆ W ZBYTNIA ŻYCZLIWOŚĆ INNYCH. COS MI SIĘ
      WYDAJE,ŻE TO KOLEJNI NACIĄGACZE. BYĆ MOZE I JEST 3-DNIOWY DARMOWY
      NOCNEG,ALE WYŻYWIENIE BĘDZIE REKOMPENSOWAŁO JE PEWNIE W 100% !!!
    • Gość: prawdziwa Re: Europejski Program Rozwoju Turystyki Indywidu IP: *.olsztyn.mm.pl 18.05.10, 13:37
      Hej, ja też dostałam maila. Zadzwoniłam do wybranego hotelu i pani potwierdziła
      prawdziwość informacji. Wtedy zarezerwowałam ten certyfikat. Pamiętaj tylko, że
      trzeba płacić za posiłki. Bezpłatne są tylko noclegi, a posiłki płatne i
      obowiązkowe. Pozdrawiam.
      • Gość: Ania Re: Europejski Program Rozwoju Turystyki Indywidu IP: *.satfilm.net.pl 21.05.10, 10:11
        Niestety zgadzam się!!! Wczoraj dostałam takiego mejla i już prawie zaznaczyłam "formę płatności", ale postanowiłam przeczydać DOKŁADNIE ich REGULAMIN. Jak też go poczytacie, to zwróćcie uwage na np. §4 - tzw prawa i obowiązki Ośrodków, które to informują w punkcie 13, że Ośrodki(wczasowe) mają prawo odmówić przyjęcia rezerwacji certyfikatu natomiast nieco dalej - ten sam 4 § a punkt 17 - to już prawa i obowiązki posiadaczy owego CERTYFIKATU - MUSZĄ uiścić z góry opłatę żywieniową odpowiadającą ilości dni ewentualnego pobytu. I

TERAZ UWAGA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Weszłam w ofertę hotelową EPRTI na przykładowy "hotel" - czyli wybrałam klikając na: "Zielone Wzgórze"-ulica Szkolna 4, Rymanów Zdrój, to Agroturystyka w woj. Podkarpackim. EPRTI informuje nas, że z CERTYFIKATEM płacimy tu - UWAGA!!! - jedynie zryczałtowaną opłatę żywieniową w kwocie 55 zł.na osobę za dzień pobytu - oczywiście razy ilość planowanego pobytu.

NATOMIAST!!! wejdździe teraz prywatnie - nie poprzez EPRTI - na oficjalną stronę "Zielonego Wzgórza" ul. Szkolna 4, Rymanów Zdrój, to zobaczycie, że doba noclegowa wynosi 30 zł. ( nawet podają, że już od 25zł.)a biorąc pod uwagę również 2 posiłki (jak w EPRTI)-np. śniadanie: 10 zł. + obiad: 15 zł. to otrzymujemy magiczną sumę 55 zł. zatem identyczna, gdzie w EPRTI płacimy niby tylko! za wyżywienie w kwocie 55zł. Poza tym jedziecie kiedy chcecie Wy, a nie w terminach wyznaczonych przez EPRTI.

Niżej wklejam Wam ofertę-cennik "Zielonego Wzgórza" przy ul. Szkolnej 4 w Rymanowie Zdroju dla gośći bez certyfikatu. (Porównajcie to raz jeszcze z OFERTĄ EPRTI...ot cała prawda o darmowych noclegach..)Aha, dane poniższe mam ze strony www.zielonewzgórze.beskidy.pl ale też na aktualnej stronie noclegi.onet.pl
        z dnia 21.maja 2010'

Oto ich oferta cenowa noclegów i wyżywienia:

Nocleg 25-35 PLN,

Pokoje z łazienkami, w pokoju: TV, wyjście na balkon.

Rodzaj Liczba Cena(PLN)
        2-osobowe 1 60-70
        3-osobowe 2 90-105
        4-osobowe 2 100-120
        za nocleg od 25

Gastronomia:

Średnia cena obiadu: 15 PLN, całodzienne wyżywienie 35 PLN.

Pozdrawiam internautów ;) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: kopiowane Re: Europejski Program Rozwoju Turystyki Indywidu IP: *.aster.pl 21.05.10, 14:17
      3dni czy 14dni co za roznica
      kiedys byla sciema wlasnie z 14 dniami darmowego pobytu
      i wszystko sie zgadzalo
      ale ....niektore pensjonaty biorace w tym udzial nic o tym nie wiedzialy
      MUSISZ wykupic jedzenie - wychodzi na to samo a jestes ograniczony do 'ich bazy'
      pensjonatow
      ot taka akcja dla naiwnych

"Nie płacisz za noclegi - opłacasz stawki żywieniowe."
      przyklad
      "Bania" Pensjonat
      Wyżywienie oraz inne warunki pobytu
      Obowiązkowa stawka żywieniowa dla posiadaczy czeków hotelowych Eurorest:
      02.01-31.03 170,00 zł
      01.04-31.10 89,00 zł

Serwowane posiłki: śniadanie; ciepły posiłek główny (2 dania); deser.
    • Gość: gosc Re: Europejski Program Rozwoju Turystyki Indywidu IP: 109.115.3.* 14.06.10, 12:11
      ja to samo dostałam i tez chce wiedzieć czy to jakaś ściema czy fakt
      autentyczny? Naweyt nie brałam udziału w czymś takim

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka