marutka2 06.02.06, 09:48 Witam, czy w falenicy znajdę gdzieś źródełko z woda oligoceńską?? Pilnie poszukuję?? Dziękuję Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anulam Re: Woda oligoceńska 06.02.06, 12:40 Nie wiem, czy jest potrzebna. Ja mam własną studnię i pompę, badałam jakosć wody w laboratorium i jest świetna, wszystkie parametry są w normie. Gdzieniegdzie, np. chyba na ulicy Derkaczy można spotkać tzw. studnie artezyjskie, takie ręczne, którymi samodzielnie pompuje się wodę. Odpowiedz Link
marutka2 Re: Woda oligoceńska 06.02.06, 12:44 Ja równiez korzystam z własnego (głębinowego ujęcia).Niestety mam tak twardą wodę, że zaczynają ubolweać sprzęty codziennego użytku np. czajnik, jak równiez moje nerki :( Odpowiedz Link
anulam Re: Woda oligoceńska 16.02.06, 19:15 Twarda woda jest zdrowa :). Nasza falenicka woda ma wysoką zawartość wapnia, a to dobrze. Odpowiedz Link
jhbsk Re: Woda oligoceńska 17.02.06, 09:51 Zgadza się. Miękka woda jest dobra dla pralki, ale nie dla nas. Odpowiedz Link