Dodaj do ulubionych

Gdzie są chłopcy z tamtych bloków

IP: *.mps.org.pl 11.03.04, 23:25
Ja wiedziałem, że tak będzie. To sławne słowa, ale cóż taka jest kolejność
rzecz. Najpierw ktoś jest ortodkosem potem ewalułuje i taka jest własnie
muzyka, która czerpie z przeszłości, żyje terażniejszością i patrzy w
przyszłość. Oczywiście jest na scenie hip hop, jest pop, którym hip hop sie
staje, także rock, i house i wiele innych gatunków. Wiem, że ludzie mający
tolerancję muzyczna potrafią czerpać z różnych żródeł i stworzyć to co
najlepsze. Uważam, że czas na nową falę w muzyce, więc młodzi do dzieła
stwórzcie coś czego bedziemy mogli wspólnie słuchać! CZAS NA NOWĄ FALĘ !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: atena Co to ma wspolnego z kultura? IP: 207.109.138.* 11.03.04, 23:56
      • profet A co to za pytanie?? 12.03.04, 08:30
        Czyżby Bogini Atena popełniała grzech myślenia sztampowego i jednotorowego.
        Jeżeli słowo 'Kultura" rozumie się jako garstkę reguł o zachowaniu przy stole i
        sposobie wysławiania się to faktycznie, polski hip-hop ma niewiele wspólnego.
        Ale "kutltura" jesto pojęciem szerszym, obejmującym cały zespół zachowań
        ludzkich we wzajemnych relacjach i elementy wpływające na postawy przybierane w
        tych relacjach. I w tym zanczeniu polski hip - hop stał się elementem kultury.
        Faktem jest, że nie lubiehip - hopu, ale nie lubić, nie znaczy potępiać i
        odmawiać naleznego miejsca. Czy bogini już się rozjaśniło?? Może trzeba czaszkę
        komuś rozłupać, żeby wpuścić trochę światła?? ;-)
        • Gość: zuzia Re: Co utwór Karrmaby "Pocałuj Mnie w Dupę" IP: 62.233.167.* 12.03.04, 08:51
          ma wspólnego z kulturą?!!!!
          • Gość: potlacz Re: Co utwór Karrmaby "Pocałuj Mnie w Dupę" IP: *.ds.uj.edu.pl / 149.156.6.* 12.03.04, 12:56
            To jest właśnie mainstream!
    • Gość: dorosły meloman Hip-hop to muzyka dla... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.04, 08:48
      niedorobionych dresów stojących wiecznie pod budką z piwem. Hip-hop to myzyka
      modocianych przestępców,gówniarzy których trzeba wytłuc. Zresztą to nie
      myzyka,"Kangurki" nie mają pojęcia pewnie o Mozarcie czy Czajkowskim.
      • Gość: ziombel Re: Hip-hop to muzyka dla... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 12.03.04, 09:04
        mój drogi!
        wielu hiphopowców ma wykształcenie muzyczne, jak choćby OSTR czw Waco
        pozdrawiam
      • Gość: coż Re: Hip-hop to muzyka dla... IP: 213.76.148.* 12.03.04, 09:07
        jesteś załosny
        • agrrest Re: Hip-hop to muzyka dla... 12.03.04, 09:31
          hiphop to kultura tak samo jak czajkowski i mozart, a twoj argument ze
          wykonawcy tej muzyki nie znaja klasycznych kompozytorow, to zywcem sciagniety z
          polskiej mentalnosci absurd. mamy cale masy dyskusji z tego cyklu - jak sie nie
          rymuje, to co to za wiersz i jak nie romantyczny cierpientnik to nie artysta.

ja osobiscie nie dzierze tzw- hip-popu i peji nawijajacego o tym co do garnka
          wlozyc. albo molesty o mordzie co to nie szklanka i sie nie zbije. ale to
          swiadectwo kultury i odbicie dzisiejszych nurtow.
          dla wszystkich, dla ktorych kultura zaczyna sie w operze - jestecie zupelnie
          tacy wiekszosc naszego ksenofobicznego spoleczenstwa, ktore uwaza ze jak co
          niedziele pojdzie do kosciola to juz sa dobrymi ludzmi. taka sama mentalnosc -
          klapy na oczach i kazdy zapieprza w tym swoim kieracie.

hiphop nie musi wracac do podziemia, bo hiphop tam jest przez caly czas. peja i
          tede to jeszcze nie caly hiphop. i ten ktory w nim pozostal jest bardziej
          wartosciowy i ortodoksyjny niz ta cala masa wczesniej. byl taki cytat o slowach
          lekkich ktore plynna z nurtem rzeki i ciezkich, ktore tona i sladu po nich nie
          ma. tak samo jest z hiphopem.
          • Gość: Anioł Re: Hip-hop to muzyka dla... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.03.04, 14:44
            Bardzo was przepraszam ale nie porownujcie muzyki klasycznej do hip hopu ktory
            ma tyle wspolnego ze sztuka co obrazek na odpuscie do Moneta. Hip Hop to po
            prostu kolejny komercyjny twor ktorymi media karmia mlodych ludzi, ktorym
            brakuje wlasnego zdania i wyrazania siebie, bo sa po prostu prymitywni tak jak
            teksty hip hopowe. Mimo ze niektorzy wykonawcy sila sie na "poezje" jest to co
            najwyzej zalosne i lepiej juz sluchac Disco Polo bo to z tej samej polki,
            przynajmniej tam jest mniej agresji i wulgaryzmow. Generalnie kazdy slucha
            takiej muzyki jaka rozumie...i wyzej nie podskoczy. Mimo ze niektorzy wykonawce
            Hip Hopowi maja wyzsze muzyczne wyksztaleceni nie oznacza ze sa muzykalni - tak
            jak nie oznacza ze kazdy absolwent polibudy jest dobrym inzynierem. Osobiscie
            toleruje kazdy rodzaj muzyki i wyrazania siebie byle nie byl chamski i
            wulgarny, dlatego nie toleruje hip hopu. A Polski hip hop to juz w ogole dno i
            pol metra mulu. Pozdrawiam ludzi ktorzy jeszcze maja troche oleju w glowie...i
            nie uzywajce tu slowa kultura. Subkultura jest to wlasciwe okreslenie. Zreszta
            jak ktos slucha hip hopu polskiego to i tak niewiele zrozumial z tego co tu
            napisalem :D
            • Gość: Jan Odpowiadam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.04, 17:57
              Melomanie i Aniele! Oczywiście macie prawo do wyboru muzyki, ale nie do
              obrażania innych. Ja sam hip hopu nie słucham, choć poszczególne kawałki są
              niezłe. Po prostu wolę inne gatunki muzyczne. Niemniej potrafię rozmawiać z
              hiphopowcami i uszanować ich gust. Absolutnie nie są to ludzie niemyślący,
              pozbawieni uczuć i wiedzy. Oczywiście w każdym gronie ktoś się taki znajdzie,
              ale nie jest to standart jak to Wy oceniacie. Podziwiam skrzypka swietnie
              grającego na swym instrumencie, bo sam nie potrafię. Nie potrafie rapować,
              dlatego dobrego rapera również cenię. Dla niektórych jazz jest wszystkim, dla
              innych muzyka poważna, dla innych rock lub właśnie hip hop. Nie cierpię techno
              czy disco polo, ale nigdy nikogo z tego powodu nie obrażałem. Pozwólcie słuchać
              ludziom tego czego chcą. A we wszelkich dyskusjach zachowujcie kulture i
              szacunek. Pozdrawiam wszystkich kochających muzykę.
            • Gość: weed man Re: Hip-hop to muzyka dla... IP: gateway.d* / *.mofnet.gov.pl 15.03.04, 13:51
      • Gość: Qbass Re: Hip-hop to muzyka dla... IP: *.vline.pl 12.03.04, 09:26
        Z toba sie nawet nie da polemizowac przyglupi bananie na dyrektorskim
        stanowisku...
        • Gość: yo! Re: Hip-hop to muzyka dla... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.04, 10:07
          watpie ze to banan na dyrektorskim stanowisku. moim zdaniem to kawal buraka,
          ktrory nigdy nie slyszal tej muzyki i pier...glupoty wyczytane w jakichs
          pisemkach dla starych kwok i dewotek albo slucha kur wa ojca dyrektora
          k..rydzyka. pozdro
      • Gość: yeti "dorosly meloman"ale ty jestes glupi! IP: 62.29.134.* 12.03.04, 10:01
        Kazdy ma prawo sluchac tego na co ma ochote a poza tym twoja opinia napisana
        zostala jezykiem zwyklego zula i przestepcy.Hip-Hop opowiada o prawdziwej
        rzeczywistosci, ktora nas otacza i nie jest to muzyka typu..."o nia
        kocha...szalala...bum cyk-cyk itd...itp"ponadto jakbys posluchal czegos wiecej
        poza utworami typu "scyzoryk" to bys moze troszke ruszyl resztki swoich szarych
        komorek i zobaczyl,ze wiekszosc utworow to nie slownictwo
        typu "ch"..."qur".Podsumowujac jestes zwyklym zerem udajacym jedynke.
        • Gość: Amon Re: "dorosly meloman"ale ty jestes glupi! IP: *.elsat.net.pl / *.elsat.net.pl 12.03.04, 13:02
          To muzyka o zyciu? I co z tego ... kady wie jak jest, a hh jeszcze na tym robią
          kase. Ty za to jesteś bardzo tolerancyjny. Zapewne dla ciebie każda osoba nie
          słuchająca hh jest zerem albo głupkiem - szkoda gadać
          • Gość: Smok do Amona IP: *.energis.pl 12.03.04, 13:05
            widzę koleżko, że sam stawiasz tezę a potem sam się do niej ustosunkowujesz. to
            niedobry znak :-)
            • szymonblaszczyk Re: do Amona 12.03.04, 13:13
              wiesz jestem prawdziwym demokratą w totalitarnym wydaniu :)
      • Gość: Deontologizator Re: Hip-hop to muzyka dla... IP: 193.0.68.* 12.03.04, 10:51
        Gość który gada takie rzeczy jest po prostu umysłowym faszystą. Wypowiadanie
        kategorycznych sądów o czymś, na czym się nie zna jest dla mnie przykładem
        skrajnej głupoty. Poza tym podejrzewam, że gość napisał to dla jaj, jako
        prowokację.
        Czy się to komuś podoba czy nie, hip-hop jest elmementem kultury (nieważne czy
        popularnej czy nie). Skoro tego typu muzyka przemawia do ludzi, to nie widzę
        problemu. Jak się komuś nie podoba to niech pójdzie sobie słuchać tego, co
        lubi, a nie epatuje swoją miałkością umysłową w dyskusjach, które jego nie
        dotyczą.
        Jeśli chodzi o tzw. nieorginalność, czy "złodziejski" charakter podkładów. Tego
        typu tworzenie muzyki jest częścią warsztatu hiphopowego. W przypadku podkładów
        o jakości nie decyduje suma części, ale to co powstaje. Po prostu ze
        stworzonych wcześniej elementów tworzy się coś nowego. Nie widzę tutaj nic
        zdorżnego. Pragnę zauważyć, że w plastyce istnieje technika zwana kolażem i
        nikt nie twierdzi, że jest do niczego.
        Wszystko to mówi słuchacz tzw. metalu, który z hip-hopem nie ma zbyt wiele
        wspólnego.
      • Gość: Smok Z ludzmi pokroju 'dorosly meloman' nie ma sensu IP: *.energis.pl 12.03.04, 12:20
        dyskutowac. Ich po prostu ściska zazdrość i żal po tym okresie życia, który
        mają za sobą. Im już tylko wystarczy wcisnąć nogi w maszynę do masowania stóp,
        włączyć swój dobry sprzęt i słuchać Czajkowskiego. Pomaga odreagować
        korporacyjną pracę łokciami i codzinny marsz po trupach od 9 do....?
      • Gość: Anka Re: do dorosły meloman IP: *.astro.net.pl 12.03.04, 18:28
        dorosły meloman era czajkowcskiego czy betowena dawno sie skonczyła. niestety
        czasy sie zmieniaja a ludzie słuchajacy hip hopu to wcale nie sa młodociani
        przestepcy stojacy pod sklepem i pijacy piwo. a to ze nie odpowiada ci ta
        muzyka trudno nie musisz jej słuchac...
    • alebazialukaw Re: Gdzie są chłopcy z tamtych bloków 12.03.04, 09:41
      hip hop to element skladowy popkultury, czy sie to nam podoba czy nie. to,
      czego poszukuje w hip hopie, to madre slowa i wielkie mysli wypowiedziane za
      pomoca prostych slow. to znajduje w hip hopie, i wiem,ze tak dlugo teledyski
      beda niskobudzetowe i marne, jak dlugo polskie firmy fonograficzne nie dostana
      po glowie i nie zdecyduja sie zainwestowac w chlopaczkow z osiedla. chyba czas
      juz cos tym zrobic, bo hip hop podoba sie ludziom i nie tylko malolatom. ja
      mam 21 lat i znam juz zycie, dla mnie hip hop to nie marazm i krzyk na wiatr -
      to jest zycie. Moze wlasnie o to chodzi, by nie ubierac zyca w piekne i wielkie
      slowa, gdy mozna cos powiedziec po prostu. Daleko polskiemu hip hopowi do
      brytyjskiego pod wzgledem muzycznym, bo nikt nie kwapi sie by wylozyc kase na
      produkcje. Ale nasz hip hop jest jaki jest i jest polski, jest inny i jest
      DOBRY. tylko troszke niedopieszczony.
    • Gość: lukes leszcze i oprychy IP: *.comtegra.pl 12.03.04, 10:19
      a muzyka do d&*%
      • Gość: mia Re: leszcze i oprychy IP: *.bialap.sdi.tpnet.pl 12.03.04, 10:24
        masz zdecydowanie rację!!!
    • Gość: baret Re: Gdzie są chłopcy z tamtych bloków IP: *.chello.pl 12.03.04, 10:33
      hehe, hip-hop - no cóż, toż to tylko deklamacje z podkładem komuś ukradzionym.
      SZtuka? mozna powatpiewać. Muzyka?? zo mało nut - parafrazując cytat z
      Amadeusza. Pochwała prymitywizmu? naturalnie. Kazdy kto coś powie do mikrofonu,
      zarejestruje na domowym kompie, podłozy bity (komuś skradzione) ma nazywać sie
      artystą?? mam duuuuuuze wątpliwości. Prawdziwa sztuka to Mozart, Łazienki,
      Luwr, Sinatra. Hip[hop bedzie sie komercjalizowal, bo ci którzy go tworzą
      zaczynają rozumieć swoje braki, niedostatki, swój prymitywizm. Taaak, najwyższy
      czas na coś lepszego.
    • Gość: tom hip - polo IP: *.wroclaw.mm.pl 12.03.04, 11:42
      ta muzyka brzmi bardziej jak disco - polo, a nie hip - hop
    • Gość: Smok Czy hip-hop kręcący w show-biznesie to dalej ten IP: *.energis.pl 12.03.04, 12:26
      sam hip-hop czy raczej rodzaj zdrady? Moim zdaniem to drugie. Tacy ludzie jak
      Tede, którzy się w ten sposób sprzedają tak naprawdę nigdy nie byli
      autentyczni. Wiem że to sztuka, pieniążki kuszą, ale ci co słuchają hip-hopu
      wiedzą co tak naprawdę tam kręci. To tak jak z hamburgerem, prawdziwy smakuje o
      wiele lepiej niż pozawijany i mokry gnieciuch z McDonalda
    • Gość: G-STYLE Re: Gdzie są chłopcy z tamtych bloków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.04, 12:39
      MAM W DUPIE WASZE DENNE ARTYKULY O RAPIE! NIC NIE WIECIE NA TEN TEMAT WIEC PO
      CO W OGOLE TO PISZECIE? ZNACIE PEJE I MEZA BO TO LECI W TELEWIZJI! NIC NIE
      WIECIE O CO CHODZI W TEJ MUZYCE!!! CO MYSLICIE ZE DZIEKI TEMU ARTYKULOWI LEPIEJ
      SIE SPRZEDA WASZA DENNA GAZETA??? JESTESCIE ZALOSNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Deontologizator Re: Gdzie są chłopcy z tamtych bloków IP: 193.0.68.* 12.03.04, 13:01
        Za to Ty epatujesz denną frustracją, nie wiem z czego wynikającą. Hip hop jest
        zjawiskiem kulturowym, a takie zjawiska prędzej czy później się porusza. Poziom
        arykułu nie jest najwyższy, ale autor opisuje, to co z hiphopowej
        rzeczywistości widzi i co widzą przeciętni ludzie. Nie wszyscy są
        takimi "andergaunwowcami" jak Ty i kontestują wszystko, co im się nie podoba.
        Poza tym wkładanie czegokolwiek do odbytu jest niezdrowe.
    • Gość: Amon Re: Gdzie są chłopcy z tamtych bloków IP: *.elsat.net.pl / *.elsat.net.pl 12.03.04, 12:57
      Hip hop a rock - rock był muzyka buntu a hh jest muzyka akceptacji. Rock dawał
      jakieś rozwiązanie - czasami głupie czasami mądre - ale dawał. HH nie daje nic -
      tłumaczy ludzi z ich czynów bo jest źle. Rock coś znaczył i znaczy - hh nie
      wiem bo nie słucham. Wkurza mnie jak ktos mi pisze że znaczy bo słucha go
      przeważająca liczba młodych ludzi. Nich sobie słucha o betonowym piekle i braku
      perspektyw - to jeszcze nic nie znaczy - ja też moge powiedziec jak jest źle -
      ale liczy sie rozwiązanie. Była nadzieja na coś więcej (np. kaliber) ale teraz
      hh stał się komercyjny - niebawem upadnie i nic nie wniesie do muzycznej
      rzeczywistości - producenci chcą zarabiać kase grają na jeden bit ciągle o tym
      samym i to jest wszytko co ta "muzyka" ma do powiedzenia ... szkoda bo liczyłem
      na cos więcej
    • Gość: Tany !!!!!!!!!! Musical Hiphopowy w przygotowaniu !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.04, 15:03
      Jak informuje Newseweek na jesien będzie planowana premiera hiphopowego
      musicalu w rezyserii i choreografii Jarosława Stańka. wiecej na stronach
      jaroslaw_staniek.webpark.pl/page3.html i
      newsweek.redakcja.pl/archiwum/artykul.asp?Artykul=9229
      • Gość: Daafy Pakt z mac Magikiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.04, 00:24
        Nie widze nie słysze uciekam z tąd
    • Gość: dj.peja Re: Gdzie są chłopcy z tamtych bloków IP: 80.244.143.* 12.03.04, 15:59
      młodzierz bez hip-hopu to jak pedał bez jaj ja sucham hip hopu
    • Gość: ha ha ha!!!! Re: Gdzie są chłopcy z tamtych bloków IP: *.akademiki.uni.torun.pl 12.03.04, 16:55
      "ewalułuje" ???
      Coyash - maestro, piekne szkolne wypracowanko, ale co chciales w ten sposob
      wyrazic?
      "ja widzialem, ze tak bedzie" - heh, no tak a wiesz, skad to zapozyczenie?
      a co to za brednie o nowej fali, nowa fala to chyba w popie jest potrzebna,
      jakbys troszke sie rozejrzal, zrozumialbys, ze roznorodnosc sceny muzycznej
      znacznie wykracza poza gatunki, ktore wymieniasz, a ich wzajemna konwergencja
      uniemozliwia zaszufladkowanie artysty w ramach jedego tylko nurtu, ee tam...
      nurtu, "underground" - ma milion twarzy, mozesz dowolnie z tego czego czerpac -
      • Gość: ona Re: prosze was... IP: *.astro.net.pl 12.03.04, 18:51
        zeby ludzie ktorzy nie słuchaja hip hopu nie krytykowali go w ten sposob. a
        lepiej by bylo gdyby wcale sie na ten temat nie wypowiadali bo jesli sie czegos
        nie zna i nie slucha to sie o tym nie mowi. proponuje tym co tak bradzo
        krytykowali hip hop zeby najpierw troche posluchali go a puzniej mowili. w hip
        hopie sa zreszta tak jak w kazdej muzyce lepsze kawalki i gorsze...
    • Gość: antipop Magik? IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 12.03.04, 19:36
      To Magik nie był z K44? Dlaczego się zabił?
      • Gość: obces Re: Magik? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 12.03.04, 19:50
        Magik rzeczywiście był członkiem k44. Po nagraniu dwóch płyt doszło do jakiejś
        awantury w zespole, w związku z czym Magik odszedł i założył nowy zespół -
        Paktofonikę. Kilka dni po premierze płyty popełnił samobójstwo - wyskoczył z
        okna wieżowca. Najprawdopodobniej przyczyną dla której popełnił samobójstwo
        była postępująca schizofrenia (patrz: kawałek "Jestem Bogiem").
    • Gość: loelk A 1 8 L to yest HH ? IP: *.nsk.net.pl 12.03.04, 19:53
      Noo nie wydaje mi się 18l to nie jest hh , mezo ? ludzie czego wy słuchacie
      przecież to disco polo nawet na polsat 2 kiedys w disco relaxie widziałem MEzo,
      przeciez to nie HH to hała, protest komercji !!! Wlkp hh smier.dzi g.ownem :]
      slask 4 ever
    • Gość: Pavik 78 HH cuchnie kocim żwirem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.04, 20:37
      Czytam sobie to forum i rogal mi sie pojawia na twarzy jak drodzy wielbiciele
      HH tłumaczą głębię tego rodzaju muzyki i stawiają jej twórców w panteonie
      kompozytorów obok Piotra Czajkowskiego :))))))) Panowie i Panie, pisze do Was z
      jednego z największych blokowisk W-wy, w którym spędzam 25 rok mojego życia i
      generalizując, widzę tych naszych rodzimych hiphopowców i ich słuchaczy. Szare
      życie, ławka, bezrobocie, browar i skręt, skończonych parę klas podstawówki na
      spółę z kumplami, dziewczyny omijają ich zazwyczaj z daleka bo bajer mają
      raczej kiepski (z wyjątkiem kilkunastoletnich siusiar, które wskakują do łóżka
      z każdym kto się nawinie), HH kultura stawia ich dla mnie odrobinę wyżej od
      dresiarza w hierarchii społecznej... No ale w teledyskach to już wypas, każdy
      może pokazać się z modelkami z agencji, w klubie, w wypasionej furze z
      AVISU :))))) Bosh.... Abstrahując od powyższego. Blokowy, ortodoksyjny HH to
      muzyka dla słabych, którzy nie radzą sobie w dzisiejszej rzeczywistości. Ja
      doskonale wiem, że jest chujowo, szaro, ta ławka, wiem jak to jest bez grosza
      przy duszy, wychowała mnie samotna matka, ale podjąłem walkę z systemem, po
      kilku latach ciężkiej pracy teraz jestem "bananem", jak to ktoś nazwał i trach-
      bach z tego beznadziejnego, szarego życia mogę się np. bujnąć na weekend do
      kochanki do Wrocka, wynając hotel za 400 PLN za noc, oblać ją szampanem i
      zlizać go z jej cycuszków. Już nie jest tak szaro, prawda? Robię tez tysiące
      innych rzeczy, które nie wymagają zaangażowania niczego więcej oprócz chęci. Z
      tego co zauważyłem, HH-team nienawidzi takich ludzi jak ja... Czy to dlatego,
      że sobie radzę? Dlaczego ten cały zasrany Peja nie pisze o tym jak fajnie jest
      coś takiego w życiu osiągnąć, tylko o tym, że nie ma co do gara włożyć? Tego
      już nie jestem w stanie pojąć... Dlaczego nie mówi: "Ludzie, walcie w to życie
      i rwijcie z niego zębami, chwytajcie je za uszy, drapcie się na szczyt, nie
      zapominajcie przy tym o kumplach, pamiętajcie skąd jesteście, w ten sposób
      razem zmienimy rzeczywistość..." Nie, (przeparszam za słownictwo, ale skoro
      mówimy o HH możemy chyba użyć Explicit Lyrics), ten chujek podobnie jak Lepper,
      usparwiedliwia siedzenie ze skrętem i roześmianą mordą zaćpanego mongoła na
      ławce i pierdoli o tym jak jest źle, jakie życie beznadziejne i nie ma co do
      garnka włożyć jarzysz? :)) No i co, kurwa z tego? Jarzysz o czym piszę, Peja?
      • Gość: anyone Re: HH cuchnie kocim żwirem... IP: *.pruszcz-gdanski.sdi.tpnet.pl 12.03.04, 21:18
        kurwa ty pierdolony frajerze, zgadzam sie, peja to jest taka wolowa pizda i
        nieumie sobie w zyciu radzic i napierdala jak mu to zle. zycie moze byc piekne
        jeszeli sie tego chce, ale ty pierdolona mendo nie mow ze hh jebie jakims tam
        kocim zwirem bo gowno wiesz smieciu. tyle - moje zdanie
        • Gość: as Re: HH cuchnie kocim żwirem... IP: *.acn.waw.pl 12.03.04, 23:04
          burol z burolem rozmawiał, czyli poziom muzy po poziomie wypowiedzi odkryć się
          da.. a Pavik 78 ma 100% racji... zamiast jeden z drugim wziąsć się do roboty to
          mendy tylko narzekać potrafią... a co do peji to chłopczyk trzech zdań nie
          potrafi wypowiedzieć poprawnie.. podetrzeć się pewnie też nie.. ale wielki
          artycha zaraz... nędza i smutek co najwyżej.
    • Gość: svieru Re: Gdzie są chłopcy z tamtych bloków IP: *.ists.pl / *.ists.pl 13.03.04, 17:52
      co za pedał pisał ten artykuł?? chyba kurwa jakiś kolejny magister blokers...
    • Gość: Qdel Co ludzie w tym widza, to przeciez tandeta! IP: *.marton.net.pl / 80.51.227.* 13.03.04, 19:14
      Mogliby w ogole nie wylazic z tego podzimia, tylko zostac tam i czekac az ich
      zasypie i wszelki slad po nich zaginie! Metal nigdy nie siedzial w podziemiu,
      bo zawsze byl muzyka najlepsza!
    • Gość: pp Re: Gdzie są chłopcy z tamtych bloków IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.03.04, 02:32
      Poziom dykusji na tym forum jest żałośnie niski :( Generalnie większość z
      piszących tak jak autor artykułu nie ma zielonego pojęcia o hip hopie,
      natomiast bardzo chce się wypowiedzieć na forum publicznym. Nie jest to
      pierwszy raz zresztą, gdyż po każdym artykule w gazecie na forum następuje
      podobna, chuj warta dyskusja. Naprawdę ciężko mi się do tego przyłaczać ale żal
      mi dupę ściska jak przeglądam to forum. Po prostu nie wytrzymuję.... Ludzie!!
      Jak nie macie nic mądrego do powiedzenia to nie mówcie nic. Bo tak naprawdę to
      pierdolicie głupoty i wyładowujecie swoje chore frustracje. Jeżeli nie lubicie
      hh to go nie słuchajcie i nie wypowiadajcie się na forum pod artykułem
      poświęconym tej muzyce, bo się tylko błażnicie. A hip hop się podoba, jest
      popularny wśród młodzieży. Żaden sfrustrowany rockowiec tego nie
      zmieni..........
    • Gość: piotruś Re: Gdzie są chłopcy z tamtych bloków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.04, 05:32
      uśmiałem się gdy usłyszałem awangardę zielonogórskiego hip-hopu. sztuka pełną
      gębą...posłuchajcie sami, polecam kawałek "GORZÓW"

metropolia.rainbow-pc.pl/index.php?d=podziemie/zielona_gora&p=zielona_gora#kzzz
    • Gość: Mayhem Re: Gdzie są chłopcy z tamtych bloków IP: 80.51.254.* 14.03.04, 12:11
      Szlag by wszystko trafił! Tylko Nordic Pagan Black Metal rządzi i nic więcej!
      AAAAAAAAAAAAAAAA...(właśnie mi ktoś nogę urąbał...!!)ALe jazda,
      jeeeeee! :DDDDDDD
      • Gość: Qdel Re: Gdzie są chłopcy z tamtych bloków IP: *.marton.net.pl / 80.51.227.* 14.03.04, 23:29
        dobrz, ze Ci narzadu rozrodczego nie odrabali! Po za rtm w calej rozciaglosci
        popieram!
    • Gość: kal co wy wiecie o hh?? IP: *.elblag.dialog.net.pl 14.03.04, 14:16
      posluchajcie prawdziwej muzyki polskich blokowiszczy..yo! ;)

www.astercity.net/~huzaar/za_hhr.mp3
    • Gość: sivy Re: Gdzie są chłopcy z tamtych bloków IP: 80.51.220.* 14.03.04, 15:41
      Dla mnie polski H-H to wielkie gowno!wasz styl do disco polo H-H! powinniscie
      sie schowac w piwnicy i nie wylazic!!!!!!!!!! tragedia!!!!!!!!!
    • Gość: J@col Re: Gdzie są chłopcy z tamtych bloków IP: *.hipernet.ras.pl 14.03.04, 17:34
      ja mam 21 lat - wiec nie jestem starym piernikiem i mowiac szczerze to uwazam,
      ze hh to najwiekszy syf jaki mozna uslyszec. Slyszalem tez dziesiatki (o zgrozo)
      plyt hh i wcale to nie zmienilo mojego nastawienia, a wrecz przeciwnie - kiedys
      mialem do tego typu muzyki bardziej tolerancyjne podejscie, ale teraz to juz nie
      wyrabiam. Jak slysze utwory "o zyciu", to mnie sciska, a jak leci jakas spiewana
      poezja w wykonaniu co bardziej komercyjnych tworcow hh, robiacych z tego kase (a
      z ludzi tego sluchajacych naiwniakow), to zastanawiam sie, czy kulturowa
      degrengolada jest teraz modna, czy to tylko chwilowy wypadek przy pracy.
      Podsumowujac - wiekszosc tworcow hh leci tylko i wylacznie na wasza kaske,
      "sluchacze", a styl to sobie dorabiaja, zeby wiecej zarobic. Dno, samo dno.
    • Gość: RAS Formacja Cmentarz ratuje hip - hop IP: 217.153.22.* 15.03.04, 11:59
      Nie wszystkie hip-hopowe sklady sie sprzedaly, sa jeszcze prawdziwi radykalowie
      tacy jak chlopaki z Grochowo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka