Gość: sceptyczny IP: *.easycomm.pl / 212.191.169.* 14.03.04, 18:32 zabraly sie patalachy do wskrzeszania kultury ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: artysta Wychodze poza Matejkę twierdzac: POMIAN TO CYMBAL! IP: 141.158.65.* 14.03.04, 18:38 ....Niezbywalnym składnikiem sztuki współczesnej jest prowokacja..... Jako artysta skorzystalem z Prawa Pomiana i sprowokowalem !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inz. Mamon teza jest kasa, antyteza sztuka, co jest synteza ? IP: *.petrus.com.pl 14.03.04, 22:18 Ja jestem umysl scisly i lubie tylko te obrazy ktore juz widzialem. Dlatego zastanwiam sie jaka metoda glosowanie beda wybierane dziela do kupienia. Beda sie dzialy cuda jak to w Polsce przy kazdej publicznej kasie a sztuka jest sprawa bardziej plynna niz przetarg. Tu sie nie da okreslic jasnych kryteriow ze kupujemy wiekszy i tanszy obraz. Bedzie sie dzialo. Pozatym mam pytanie jaka metoda glosowania wybierzemy metode glosowania (czytaj. kto wybierzy wybierajacych) ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roo JEZELI SZTUKA JEST PROWOKACJA, IP: *.34.221.203.acc14-dryb-mel.comindico.com.au 15.03.04, 03:22 to kazdy bandzior, zlodziej i kryminalista,ktory zaczepia i prowokuje ludzi, powinien byc uznany za wybitnego artyste.Sztuka jest srodkiem przekazu wartosci intelektualnych, srodkiem komunikacji ze spoleczenstwem za pomoca rysunku, koloru i formy. Jezeli artysta nie ma nic do powiedzenia, jest pusty jak wazon po slonecznikach Van Gogha,to pozostaje mu tylko obrazanie ludzi i wydziwianie na zadany temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kowalski Robi mi się niedobrze od bolszewickiej "sztuki" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.04, 18:39 ... za państwowe pieniądze. Czyli również moje. Ministerstwo tzw. kultury i sztuki powinno się po prostu zlikwidować, żeby za nasze pieniądze nie finansowało kutasów na krzyżu i innych pierdolonych "dzieł". To tyle. Prawdziwa sztuka obroni się sama. Podejrzewam, że temu bolszewickiemu projektowi przyklaśnie cała masa beztaleńć - warto się przyglądać kto jest za, i bojkotować ! Bojkotować ! Odpowiedz Link Zgłoś
gemara Re: Robi mi się niedobrze od bolszewickiej "sztuk 15.03.04, 22:58 "das Entartete Kunst" - zabic wszystkich, bojkotowac degeneratow, bo ich nierozumim, nie umim, i w ogole nie wim co jest z ty sztuka. A najlepij Lepper mit Uns! Odpowiedz Link Zgłoś
baky :o))) 17.03.04, 11:46 gemara napisała: > "das Entartete Kunst" - zabic wszystkich, bojkotowac degeneratow, bo ich > nierozumim, nie umim, i w ogole nie wim co jest z ty sztuka. A najlepij Lepper > mit Uns! A malarstwo jakie lubim? Ka jake, łolejne! :o)) Odpowiedz Link Zgłoś