Gość: hakatoma Re: Naczelny Super Expressu odpowiada na zarzuty IP: 81.210.27.* 10.05.04, 20:18 te same redakcje teraz tak przykladnie papieskie codziennie epatują zwlokami na pierwszych stronach gazet. dla mnie nie ma roznicy : milewicz kadyrow bezimmienny hutu, ofiara 11 wrzesnia itp. hipokryci wyobrazili sobie siebie i dlatego udają niewiniątka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mietek Re: Naczelny Super Expressu odpowiada na zarzuty IP: *.us 10.05.04, 20:19 Oczywiscie, że było to zagranie marketingowe SE, ale nie rozumiem oburzenia mediów, tym bardziej że nie były to zdjęcia drastyczne. To jest taka nasza bezsensowna podwójna moralność - znaliśmy człowieka, to nie wypada drukować tych zdjęć, a tego nie znaliśmy, to możemy pokazać jak mina urywa mu nogi. Brutalne ale prawdziwe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heretyk Re: Naczelny Super Expressu odpowiada na zarzuty IP: *.compromis.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.04, 20:23 Popieram stanowiska SE w ukazywaniu prawdy o wojnie w Iraku .Zdjecie Milewicza w SE było bardzo stonowane - jakby spał .Tak postepuja wszyscy dziennikarze aby uzyskać większy nakład lub oglądalność .Nawet SP. pan Milewicz ukazywał nam niezbyt miłe dla oka sceny w swoim serialu "Dziwny jest ten świat " .W niedzielę regionalna trójka trzymała przez godzine ( 23.30 - 0.30 ) widzów w niepewnośći nadają komunikat : za chwilę przerwiemy proigram aby nadać wydanie specjalne Kuriera .No i pokazano przywóz do Polski trumny z Milewiczem i płacz jego rodziny .Moge zapytac : czym była podyktowana chęć trzymania przez godzinę telewidzów przed telewizorami ?Jestem pewien że tym samym co publikacja w SE .W naszej polskiej rzeczywistości większość dziennikarzy wręcz walczy o sensację bo są z tego rozliczani .Wystarczy przeczytać tygodniowy program TVP i nie można się oprzeć wrażeniu ,że sensacja goni sensacje i to w telewizji publicznej . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolita Re: Naczelny Super Expressu odpowiada na zarzuty IP: *.mclink.it 10.05.04, 20:30 Zgoda. Ale trzeba z tym walczyc a nie biernie poddawac sie praniu mozgow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gal dziennikarska hiena! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 20:32 superexpress zywi sie padlina informacyjna miast szukac intelektualnych tresci. wstyd i hanba na cala Polske (oby nie przeszlo w stereotyp myslenia o Polakach w swiecie) za takiego wyslannika opinii publicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ESmeralda Re: dziennikarska hiena! IP: *.onlink.net 10.05.04, 20:44 Czym nas karmi SE? Cholernie tandetnymi informacjami na pierwszej stronie.Badziewie , ktore ma im napedzic kase.Pijany Cygan cos zmalowal, sru na pierwsza strone. Pijana facetka szuka papierosa w smietniku, sru na pierwsza strone.Jakas panna puszczalska w ciazy, sru i znowu na pierwsza strone. Ale sensacja. Jakby w tym kraju wszystkich obchodzily same gowna. Sensacje godne szmatlawca. Szkoda ze komentarze wlasne przypisywane sa innym ludziom. Gryzmoly w stylu "mowia o niej ze jest glupia " nie odzwierciedlaja wcale opinii wszystkich. To opinia tylko glupiego pismaka, chorego na nienawisc za to ze osoba z ktora chcial przeprowadzic wywiad pogonila go jak psa. Za wlasna nieudolnosc i chamstwo leca na ludzi kubly pomyj. NIe mama watpliwosci ze S Szmatlawiec dostal to na co ciezko pracowal. Hi, hi,hi...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świstak Hieny z SE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 20:34 Już szkoda słów na polemizowanie z takimi hienami. Chociaż tutaj należałoby przeprosić hieny-zwierzęta, bo te żywią się trupami po to by samemu przeżyć. A hieny z SE żywią się trupami, by dołożyć jeszcze kilka złotówek na koncie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: victor Re: Naczelny Super Expressu odpowiada na zarzuty IP: *.sympatico.ca 10.05.04, 20:36 Dziennik Super Express to brukowiec dla ludzi z marginesu. A Pan Redaktor Naczelny spelnia swoja powinnosc czyli karmi tych ludzi wiadomosciami na ich poziomie. Podziwiam go za to ze sam potrafi siebie oszukiwac bo co to za kariera karmic ten margines zdjeciami zmarlych ktorym szacunek jest nalezny .Ale czy oni rozumieja slowo szacunek? Nie wymagajmy od nich zbyt wiele! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karo Naczelny SE jest Ok, jestem z Tobą IP: *.ing.nl 10.05.04, 20:38 Bez sensu to caaaałe zamieszanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikonek Re: Naczelny Super Expressu odpowiada na zarzuty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 20:38 jakakolwiek jest ta gazeta to histeryczna oznaka paru dziennikarzy to objaw podwójnej moralności, nic nie przeszkadza ich redakcjom na codzień pokazywać rannych i zabitych, krzyczą tylko dlatego że to ich człowiek, swój, jakie znaczeniema tu kapitał frustracie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karo JEST OK, TRZYMAM KCIUKI ZA SE IP: *.ing.nl 10.05.04, 20:40 Nie czytam SE, ale nienawidzę obłudy i dlatego jestem z SE, ma rację Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fpv Re: Naczelny Super Expressu odpowiada na zarzuty IP: 195.150.233.* 10.05.04, 20:42 Człowieku, czy Ty nie rozumiesz, że ta Wasza okładka była poprostu niesmaczna? Jeśli chciałeś "uszanować godność śmierci" red. Milewicza, to trzeba było pierwszą stronę całą czarną zrobić. Przyjmij do wiadomości, że Ty i ta Twoja gazetka nigdy nie dorównacie kunsztowi ś.p. Waldemara! SE - PO TRUPACH DO CELU wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: DAJCIE JUZ SPOKOJ... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 10.05.04, 20:45 ...te racje za i przeciw...jedno jest tylko pewne...,ze zabity ma to gleboko gdzies...a wy ciagle szarpiecie jego zimne cialo waszymi madrosciami za i przeciw... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brooklynczyk Super Express: Krew, lzy i sperma! IP: *.rasserver.net 10.05.04, 20:48 "Spokojne zdjecie, szanujace godnosc smierci". Co za wredna szuja! Takie zdjecie dal na okladke, bo bardziej bulwersujacego nie mieli pod reka. Po co owiajac w bawelne. Super Express intersuje krew, lzy i sperma - na tych wydzielinach robia kase. A swoja droga,osiagneli cel: naklad zszedl z kioskow, plus darmowa reklama we wszystkich pozostalych mediach!!! Teraz naczelny dostanie podwyzke od wydawcy, bo naklad im wzrosl. Na taka reklame inni musza pracowac miesiacami. Biznes gora! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: Super Express: Krew, lzy i sperma! IP: *.avenel01.nj.comcast.net 10.05.04, 21:00 ...dokladnie...zreszta zgodnie z zapotrzebowaniem rynku...wiec nie oszukujmy sie bo wiekszosc tak tu obuzonych wlasnie preferuje takim zainteresowaniom...dlatego istnieja takie gazety...wiec o co te klotnie za i przeciw...przypominajace jak zywo jarmark nad wisla...moim zdaniem czlowiek wolny ma wybor- czyta , oglada co go nie obuza i co lubi...bo jak sami widzicie swiat jest roznorodny gdy nie rzadzi nim tyran... Odpowiedz Link Zgłoś
darkuss Re: Super Express: Krew, lzy i sperma! 11.05.04, 15:30 Wszystko jest prawie OK. Lubię czytać czyjeś zdanie i dyskutować ( o ile się da). Nie magę za to czytać i domyślać się co ktoś chce mi napisać. To robisz właśnie TY ! Proponuję pisać polską czcionką. Ą=A+prawy alt, analogicznie inne litery. Wyjątek to "Ź:, ponieważ pisze się je X+prawy alt. powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brooklynczyk Re: Super Express: Krew, lzy i sperma! IP: *.rasserver.net 13.05.04, 00:28 slusznie, sorry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mote. Re: Naczelny Super Expressu odpowiada na zarzuty IP: *.acn.pl 10.05.04, 20:54 Byłem w sobotę w sklepie i widziałem tą okładkę. Gdzie ci ludzie mają serce? Jak mogą się czuć rodzina i przyjaciele Milewicza? Czasami kupowałem Super Express dla jaj, ale po tym nigdy nie dotknę tej szmaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moniek Skonczyc z Obluda wobec SE IP: *.011-145-73746f3.cust.bredbandsbolaget.se 10.05.04, 20:56 Nie czytam SE ale widzialem zdjecie (na stronie Al Jazeery). Tak jak mowi redaktor SE nie bylo ono w niczym drastyczne, a jego publikacja w niczym nie uwlaczala osobie tragicznie zamordowanego dziennikarza. Informacja o jego smierci jest dobrem publicznym i jako taka powinna byc ogolnie dostepna. Skonczcie z ta kato-komuchowata obluda. Od pierwszego maja ona wam juz nie przystoi. Podobnie jak i pomstowanie przy uzyciu "ruskiego miesa" jakiemu oddaje sie w tej dyskusji wiekszosc czytelnikow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz SUPER EXPRESS: KREW, LZY I SPERMA IP: *.rasserver.net 10.05.04, 21:01 To ich najlepsza reklama! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marteczka tjaa... wszystko zalezy, jakich ma sie czytelnikow IP: *.aster.pl 10.05.04, 21:06 akurat fani SE nie wydaja mi sie jakims wielkim autorytetem moralnym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajuta Re: Naczelny Super Expressu odpowiada na zarzuty IP: *.pomorzany.v.pl 10.05.04, 21:09 SŁOŃCE KARPAT też miał Rodzinę, a mimo to TVP bez jakichkolwiek zachamowań pokazała ciała bestialsko zamordowanego wraz z żoną przez komunistów Rumuńskich /bo inaczej trudno nazwać rewolucjjonistów Rumunii/. Czyli Naczelny SE ma rację!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lancet A matolki juz bija piane.. IP: *.telia.com 10.05.04, 21:42 Gość portalu: kajuta napisał(a): > SŁOŃCE KARPAT też miał Rodzinę, a mimo to TVP bez jakichkolwiek zachamowań > pokazała ciała bestialsko zamordowanego wraz z żoną przez komunistów > Rumuńskich /bo inaczej trudno nazwać rewolucjjonistów Rumunii/. Czyli > Naczelny SE ma rację!? --------------------- Biedne z ciebie dziecko.. Biedne - bo ubogie rozumem.. - Jesli ci ktos nasra na dlon, nie znaczy to, ze gdzie tylko zobaczysz dlon, masz sciagac gacie i walic kupe - jak teraz "walnales".. lancet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karampuk Re: Naczelny Super Expressu odpowiada na zarzuty IP: *.stacje.agora.pl 10.05.04, 21:15 problem w tym, że odkąd pojawił się Fakt, SE stracił czytelników. To był pierwszorzedny temat, żeby w końcu przebić jego sprzedaż. panie redaktorze, są lepsze sposoby zdobywania czytelników, trzeba po prostu użyć szarych komórek. moze czas zmienić marketingowców, może naczelnych też... Odpowiedz Link Zgłoś
maka5 Re: Naczelny Super Expressu odpowiada na zarzuty 10.05.04, 22:25 wymagasz zbyt wiele od tego redaktorzyny z busola w brzuchu. jak sie na tym znam - przemianuje sie teraz na walczacego o wycofanie wojsk z iraku i bedzie antywojenny jak diabli-tak samo jak niegdys wymachiwal arogancko szabelka i nawet ustanowil na swoim portalu wojewodztwo irackie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lancet Naczelny Super Expressu - wojewoda iracki IP: *.telia.com 10.05.04, 22:38 maka5 napisała: > wymagasz zbyt wiele od tego redaktorzyny z busola w brzuchu. jak sie na tym znam - (...) -tak samo jak niegdys wymachiwal arogancko szabelka i nawet ustanowil na swoim portalu wojewodztwo irackie. --------------------------------- Hehehe.. Zartujesz chyba.. :) - "Wojewodztwo irackie"? - hehehe.. to juz nie tyle szmata, ile zwyczajna wesz.. lub gnida.. lancet Odpowiedz Link Zgłoś
maka5 Re: Naczelny Super Expressu - wojewoda iracki 10.05.04, 22:52 a no nie. niestety nie zartuje. pojawilo sie zaraz po rozpoczeciiu tej wojny. zniknelo jakos niedawno, ale na pewno ktos oprocz mnie to pamieta. zniknelo byc moze dlatego, ze sie pokazaly dosc nieprzychylne komentarze to tu to tam. dla mnie-nimozliwe do zapomnienia, bo malo mnie szlag nie trafil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Hipokryci i tyle IP: *.blich.krakow.pl 10.05.04, 21:20 Nie trawie SE, ale protestujacy tu, a przede wszystkim protestujacy dziennikarze to obrzydliwi hipokryci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalna Ja tego nie pojmuje !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.04, 15:54 Nie jestem w stanie zrozumiec hipokryzji jaka prezentuja tutaj na forum pwne osoby !!! jak jest roznica pomiedzy zdjeciami zabitych ludzi ANONIMOWYCH a zdjeciami osob znanych ???? odpowiedz jest prosta....ZADNA !!!!! nie ma roznicy pomiedzy ta tragedia a innymi !!!! Prezentownie kazdych tragicznych zdjec jest obrzydliwe, a nie tylko tych na których sa osoby znane...LUDZIE!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Hipokryci i tyle IP: *.it / 62.233.189.* 11.05.04, 22:13 TRAGEDIĄ JEST ŚLEPA WIARA W TV! Nie czytuje SE ,faktu ,czy innych szmatławców.Ale protest obrażonych dziennikarzy jest obłudny i obrzydliwy- nadęte frazesy i rozdmuchany nieprzyzwoicie problem przez ludzi, którzy czują się zwykle nadludżmi ,przyzwyczajonymi do "własności"jaką jest TVP i z podworka tego folwarku pouczaja maluczkich (narzucając żałobę nieporporcjonalną i histeryczną- przecież gdy ginie policjant na służbie -usłyszymy -że to taka praca.)Obfitość zmasakrowanych ludzkich ciał w wiadomosciach nie poraża sumień przemądrzałych ,niewiarygodnie tłusto opłacanych dziennikarzy tv-hipokrytów właśnie!!!Żałoba i łkania Pienkowskiej niezależnie od wielkosci p.Milewicza (ubolewam z powodu straty dobrego fachowca) powinny być Jej prywatną sprawą, a powinnoscią -przeczytanie informacji ze stosownym po ludzku komentarzem.Czepianie się brukowca jest naprawde żalosne, po zamachach na naprawdę Wielkich Ludzi ,np.Papieża- były zdjęcia na I stronach i nikt nie protestował ,że ranny Ojciec Św."patrzy" z okladek na wymieniane poprzednio lizaki czy kondomy w kiosku ....Histeria na tym forrum w naapaści na redaktora naczelnego SE jest smutnym a dobitnym dowodem na niezwykle niebezpieczne bo skuteczzne robienie wody z mózgu ludziom przez tvp,manipulacja pełna od lat, (czego dowodem nieustająca milość narodu do czerwonych towarzyszy typu Jaruzelski,Kiszczak, Kwaśniewski)a ludek slucha bardziej nabożnie i wierzy TV aniżeli kosciołowi..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lancet Naczelna Super Kanalia z Super Expressu IP: *.telia.com 10.05.04, 21:31 "dj merfi" napisal iz to "szmata nie dziennikarz" - Wlasnie dlatego ze szmata, nie rozumie czego od niego chca i o co maja pretensje.. I jako szmata dumny jest z tego ze jest "relatywista".. - Honor jest wzgledny.. uczciwosc jest wzgledna, prawda jest wzgledna, moralnosc jest wzgledna.. etc.etc.. - Tylko zerowanie na nieszczesciu ludzkim jest bezwzgledne.. - On - kanalia Mariusz Ziomecki.. wlasciwie SUPER KANALIA.. "ma taka dziwna busole moralna w brzuchu".. I ta "busola" mu "rano daje znac".. - Meczy go ze zbyt malo podlosci popelnil.. - Jako szmata i super kanalia, ow Ziomecki nijak nie bedzie w stanie pojac iz nie dla kazdego smierc jest przedmiotem handlu i towarem na ktorym sie zarabia.. To dla zdegenerowanego(jako czlowiek) RELATYWISTY - wszystko jest mozliwe i WSZYSTKO dozwolone.. To sa tej szmaty Ziomeckiego slowa: - "(...)Ja jestem, niestety, relatywista. Wszystko zależy od kontekstu od sytuacji od wydarzenia, od zdjęcia, od dnia, od tego jaki jest news". Zapamietajcie ta postac.. Kto sie ciagle zeswinia, ten tylko glebiej w szambo moze pojsc.. lancet P.S. a ten przedrostek "Super" w nazwie to do czego sie odnosi?? - "Super SZMATA"? - "Super Bagno"??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Naczelna Super Kanalia z Super Expressu IP: 193.23.63.* 11.05.04, 14:21 Pełne poparcie. Napisałem podobnie - ginie rzecz jasna w natłoku. WYchwyciłeś to co najistoniejsze - ostatnie zdanie Super Relatywisty. Niestety, codzienny produkt tego szamba jest jeszcze kupowany i co gorsza - rozlewa się jeszcze dość szeroko, kształtując opinię publiczną. I nieważne, że obaj wiemy, do kogo dociera. Ale dociera, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Husky Re: Naczelny Super Expressu odpowiada na zarzuty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 21:35 Tym razem busola Cię zawiodła. Nigdy więcej nie wezmę do ręki takiego szmatławca jak SE. Te zdjęcia nie miały nic wspólnego z dziennikarstwem. Jesli zabrakło wam pomysłów na zwiększenie poczytności to może czas zająć się czymś innym (byle nie mediami). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: Naczelny Super Expressu odpowiada na zarzuty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.04, 21:51 jestem przeciwna fotografowaniu rodzinnych uroczystości pogrzebowych, a tym bardziej pokazywaniu czyjegoś wizerunku po śmierci. Mnie wystarczyła sama informacja o zastrzeleniu dziennikarzy, ale ja może mam po prostu nadprzciętnie rozwiniętą wyobraźnię. To zdjęcie zobaczyłam tylko dlatego,że gazeta była wyeksponowana na ladzie małego sklepu, nie przgylądałam się uważniej z szacunku dla p. Milewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Producent busoli Naczelnik SE: aberrant sytuacyjny IP: *.rasserver.net 10.05.04, 21:58 "Mamy do czynienia z zupelnie abbracyjna sytuacja". Co autor mial na mysli? Jaka aberracja? Redaktorek - znawca fotografii zna sie rowniez na jezyku polskim. Do tego ta "busola w brzuchu". A moze tak rozum w glowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwatror Re: Naczelnik SE: aberrant sytuacyjny IP: 193.23.63.* 11.05.04, 14:24 Na rozum nie ma tu miejsca. Busola w brzuchu, bo przeszkadzała, więc połknął. Teraz przynajmniej swięty spokój: przeszkadzająca wskazówka od razu zardzewiała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antek Re: dj merfi-Naczelny Super Expressu odpowiada IP: 216.223.64.* 10.05.04, 21:59 dj twoja opinia swiadczy o tym ze nadajesz sie tylko do sluchanie plyt, najlepiej chodnikowych. Rozumu zero! Owszem pare epitetow poslales i to chyba maksimum co z siebie mozesz wydusic! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dj merfi dj merfi odpowiada na zarzuty IP: *.aster.pl 11.05.04, 16:30 OK miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: SPOKO...IDZIE NOWE... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 10.05.04, 22:00 ...samoobrona juz zadeklarowala ,ze nalezy wprowadzic pewne elementy cenzury w prasie...pomagac samobronie bedzie w prowadzaniu cenzury (zmiany prawa prasowego) sam bogdan michalski- tworca prawa prasowego w stanie wojennym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: SPOKO...IDZIE NOWE... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.04, 22:05 a co ma do tego cenzura? Ludzie sami muszą wyczuwać o czym można pisać, a o czym nie i podać wiadomość, aby nie była niesmaczna itp. Po co w końcu jest kolegium redakcyjne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: SPOKO...IDZIE NOWE... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 10.05.04, 22:11 ...dokladnie...tez tak uwazam pisalem to pare linijek wyzej...a cenzura ma to do siebie ...,ze z regoly "godzi" wszystkie strony sporu bo gdy panuje cenzura to czyta i oglada sie jedyne sluszne artykuly i programy...a te sklocone strony zaczna krzyczec jednym glosem...wolnosci prasy...czego oczywiscie polsce nie zycze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inwi Kodeks Etyki Dziennikarskiej SDP IP: *.boleslawiec.sdi.tpnet.pl 10.05.04, 22:42 Niedopuszczalne jest pokazywanie w bliskim planie scen śmierci, a krwawe skutki wojen i katastrof, przejawy okrucieństwa i przemocy mogą być opisywane i pokazywane jedynie pod warunkiem zachowania równowagi między ścisłością relacji a względem na wrażliwość odbiorców, zwłaszcza rodzin ofiar i osób im bliskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brooklynczyk Re: Kodeks Etyki Dziennikarskiej SDP IP: *.rasserver.net 10.05.04, 23:04 I to chyba wystarczy. Nic dadac, nic ujac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chrongen Re: Kodeks Etyki Dziennikarskiej SDP IP: *.dip.t-dialin.net 11.05.04, 11:35 dobry przepis: a teraz kliknij na adres tvp.pl/124,2004051095644.strona a potem kliknij na zdjęcie i je powiększ, a zobaczysz coś na stronach tvp, tak bardzo oburzonej fotkami z SE Odpowiedz Link Zgłoś