Dodaj do ulubionych

Złota dziesiątka

IP: *.chello.pl 17.07.04, 19:51
a gdzie mozna posłuchać tych zespołów. Bo zestawienie nie pokrywa sie z tym
co GW udostepniła w mp3. Jak zwykle - brak koordynacji :-((
Obserwuj wątek
    • Gość: ppp Re: Złota dziesiątka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.07.04, 20:02
      Nie można posłuchać tej dziesiątki, ponieważ to co oficjalne, to nie znaczy, że
      to to, co interesuje decydentów (przyszła kapela do Santkowskiego - kto więcej
      ten "lepszy").
      • Gość: AAA Re:Polska muzyka nie jest warta promowania, bo jes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.04, 22:28
        kiepska i żadne konkursy tego nie zmienią. I bardzo bym prosił pana
        Sankowiskiego żeby przestał robić z pseudomuzki (hip hop. muzyka alternatywna i
        inne jakieś dziwadła)wielka sztukę. To po prostu jest żenada i niem nic
        wspólnego z muzyką. Lepiej kupić sobie płytę P. Metheny Group i olać to całe
        towarzystwo. "Gazeta" prezentuje bardzo wysoki poziom merytoryczny jednak z
        wyłączeniem muzyki. Jest to skandal i należy to jak najszybciej zmienić.
        • Gość: BBB Re:Polska muzyka nie jest warta promowania, bo je IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 20.07.04, 16:10
          A ty jestes krnąbrny kutach...
    • trailofdead Re: Złota dziesiątka 18.07.04, 10:13
      Fajnie ze CHINOOK jest w finalowej dziesiatce. Beata ma MEGAGŁOS! Niefajnie, ze
      GW nie daje mozliwosci ich posluchania. Po co ta sciema z oddawaniem glosow na
      kapele, ktorych w dziesiatce nie ma?
      • Gość: Kuba Re: Złota dziesiątka IP: 62.233.156.* 22.07.04, 21:29
        Dokładnie.... Co za bezsens - najpierw głosowanie na ch** komu potrzebne a
        teraz werdykt z kapelusza! Gdzie kapele, które sie podobaly glosujacym?!?
      • sita_atlantis Re: Złota dziesiątka 05.08.04, 17:04
        www.beatawiater.prv.pl/ - dział download zapraszam wszystkich!!

--
        >>>GG:6647523<<<
    • Gość: Hary Re: Złota dziesiątka IP: *.pol / *.pol-net.com.pl 18.07.04, 11:33
      Przestańcie z siebie robić idiotów. Jak chcecie aby te rankingi miały jakiś
      sens i znaczenie, to podawajcie ile osób głosowało razem i osobno na każdego
      wykonawcę. Bo teraz to można podejrzewać, że wystarczy globalnie 15 głosów i
      już wielkie ogłaszanie jakie to kto uzyskał miejsce. Dopóki nie będą w tych
      wszystkich listach przebojów podawane ilości to możecie sobie prezenterzy i
      krytycy te listy wsadzić w d... .
    • Gość: o-team Re: Złota dziesiątka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.04, 16:40
      Faktycznie to troche nie halo, ze nie ma mp3, ale bez problemu mozna znalezc je
      gdzie indziej. Chociazby na oficjalnych stronach tych zespolow, albo na wp.pl
      (w przypadku Chinook).
    • Gość: fan underground fly IP: *.icpnet.pl 19.07.04, 12:57
      zapraszam na www.ufly.art.pl
      • Gość: fanka l.stadt IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 19.07.04, 19:00
        www.lstadt.prv.pl
        • Gość: fanka Re: l.stadt IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 19.07.04, 19:00
          zapomnialam dodac ze to moj faworyt!!!!!!!!
          • Gość: NIE FUN Re: l.stadt IP: *.stevenet.eu.org / *.stevenet.eu.org 31.07.04, 14:53
            Współczuję!!!
            • Gość: coz Re: l.stadt IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 18.08.04, 02:51
              tobie współczuje za brak gustu....
      • Gość: poznaniak Re: underground fly IP: *.icpnet.pl 26.07.04, 21:51
        no no panowie z poznania całkiem całkiem -stronka i muza jest na dużym poziomie
        trzymam za was kciuki
        • Gość: hahaa Re: underground fly IP: *.stevenet.eu.org / *.stevenet.eu.org 31.07.04, 15:52
          Duży poziom czego? Ja bym ich do studia nie wpuścił :)) Nurt muzyki
          fatalnej+fałszujący wokal:)
    • Gość: tatiana Re: Złota dziesiątka IP: *.icpnet.pl 20.07.04, 19:14
      underground fly - rewelacyjne!
      moffovia - jest niezłe
      slight light - klimatyczne choć nie w moim guście
      czekam na więcej :):):)
      pozdrówka

• Gość: zdziwiony Re: Złota dziesiątka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 01:56
      czy osoby ktore wybieraja na przyklad "underground fly" znaja zespol U2?
      i jesli tak to wybieraja dlatego ze ta kapela zywcem sciaga z U2 pomysly na
      numery i klimat?
      a jesli nie , to moze dobrze by bylo zeby jury znalo sie na muzyce chociaz
      troche..
      • Gość: monika Re: Złota dziesiątka IP: *.icpnet.pl 21.07.04, 11:39
        czy ty kiedykolwiek słyszałeś U2? obawiam sie ze nie bo słuchając underground
        fly to raczej możnaby było ich porównac do suede albo pink floyd - chłopaki
        fajnie grają i mają swój styl, trzymam za nich kciuki
        • Gość: fan pink floyd Re: Złota dziesiątka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 13:42
          z pink floyd :))) dobre !
      • Gość: zadowolony Re: Złota dziesiątka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.04, 12:02
        stary, daj mi info gdzie ty ich tak dokładnie słyszałeś, bo ja byłem na ich
        koncercie i mi przypominali - mimo mojej głębokiej wiedzy o U2 - momentami
        Coldplay czy wręcz Depeche Mode! Kumpel - muzyk innego zespołu - nie mógł ich
        wogóle zakwalifikować !! Zgoda, że kawałek "Spaniard" na stronie jest w
        klimacie U2, ale nie sądzę, abym był zadowolony, gdybyś ocenił mnie znając
        jedynie kolor moich włosów. Daj sobie i im szanse - idź na ich koncert !!! ...
        potem pisz.
    • Gość: Carlos Nikt nie ma nic do powiedzenia. IP: *.pclk.net / *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.04, 15:45
      Czy ktoś w tym kraju jeszcze śpiewa po Polsku?
      CZy ktoś ma coś do powiedzenia?
      • Gość: EUROPE Re: Nikt nie ma nic do powiedzenia. IP: 81.210.118.* 22.07.04, 16:06
        ucz sie kolego języków w końcu jesteśmy już w unii :)))
      • Gość: Greg Kazdy jest jedyny w swoim rodzaju IP: *.icpnet.pl 22.07.04, 16:14
        A ja uwazam , ze kazdy kto tworzy muzyke i oddaje siebie jest dla mnie wygranym
        artysta!!!Niektorzy robia to lepiej . inni gorzej ale kto z nas jest od razu
        idealem ??? Jesli chodzi o zespoly w " zlotej dziesiatce" to uwazam ze wybor
        jest baaardzo doobry :) na uwage zasluguja trzy zepoly: Chinook za super wokal
        i ruch sceniczny, Underground Fly za energie wykonania i super klimat muzyczny
        oraz Slight Light za świetny rytm i specyficzny ton muzyki. To naprawde fajna
        sprawa, ze polskie podziemie ludzi kochajacych i tworzacych dobra muzyke ma
        szanse pokazac sie szerszej publicznosci!! Wszystkim zycze powodzenia :)!!!
      • Gość: Zigi Re: Nikt nie ma nic do powiedzenia. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.07.04, 16:03
        Niestety, chłopina z UF nie dość że cały czas jest pod dżwiękiem, to jeszcze ten
        angielski - poprostu masakruje. Ogólne wrażenie, jakby z wielkim trudem starł
        się dobrnąć do konca piosenki. Całościow brzmią jak epigoni Simple Mind z
        pretensją do U2. Niestety knot.
      • Gość: bartosz Re: Nikt nie ma nic do powiedzenia. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.04, 14:37
        A podposujesz się w rdzennym słowiańskim " Carlos" ...
      • Gość: ktoś Re: Nikt nie ma nic do powiedzenia. IP: *.stevenet.eu.org / *.stevenet.eu.org 31.07.04, 14:55
        Tiobo nie gęsi.... Po polsku śpiewają :)
    • Gość: Barrett Re: Złota dziesiątka IP: 62.233.156.* 22.07.04, 21:27
      No właśnie, jakaś ściema to głosowanie - zespół Fake, który wygrał w ogóle nie
      figuruje na liście finalistów!!??!!?? O co chodzi? Kolejny sprzedany konkurs???
      • Gość: kumaty Re: Złota dziesiątka IP: *.icpnet.pl 22.07.04, 21:50
        o ile dobrze zauważyłem nic nie było napisane ze strony gazety że "sonda" która
        była na portalu decydowała o wyborze zespołów do finału. LUDZIE !! to była
        tylko sonda! Przecież gdyby ta sonda była wyznacznikiem i miała decydować o
        finale to byłoby to bez sensu ponieważ podejrzewam że każdy głosowałby na
        siebie 24h/dobę - co po ilości głosów fake można wywnioskować że tak było w ich
        przypadku :)- gdzie tu logika panowie.....??
    • Gość: Hoel Chinook! IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.04, 00:04
      Chinooka mozna znalezc na www.beatawiater.prv.pl, dziesiec piosenek juz!!!
      Jesli ten zespol nie wygra, to ja sie pochlastam! :)
      • Gość: rydwan Re: Chinook! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.04, 09:25
        jest taka różnorodność stylistyczna, że każdy na tym etapie jest już wygranym.
        Dlatego wszystkim należą się gratulacje i liczę bardzo, że - a uważam że jest
        taki zespół w tej 10 - wreszcie doczekamy się Wielkiego Zespołu na skale
        ŚWIATOWĄ ( oczywiście jak im po drodze nie odbije 'palemka' ). Niech "lecą".
        powodzenia
        • Gość: ciekawy Re: Chinook! IP: 81.210.118.* 23.07.04, 11:52
          a masz jakiś konkretny zespół na myśli?
          • Gość: rydwan Re: Chinook! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.04, 11:32
            mam, ale sądzę że w poprzednim wpisie wystarczająca dużo wskazałem . Pzdr
      • Gość: GrzEla Re: Chinook! IP: *.intertel.net.pl 12.09.04, 15:01
        Posłuchałam mp3 innych finalistów i... jeśli istnieje coś takiego jak
        sprawiedliwość to Chinook wygra. 3majmy kciuki, aby tak się stało. Pozdro dla
        wszystkich fanów Chinook'a.
    • Gość: ropczycerulez chinook i beata IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 24.07.04, 00:25
      Glos jak dzwon? No ma! :) Ale nie tylko, przeciez spokojne partie wokalne ta
      dziewczyna spiewa z taka delikatnoscia i cieplem, ze mozna dzieci usypiac ;)
      MIOD!
      • Gość: ja Re: chinook i beata IP: *.stevenet.eu.org / *.stevenet.eu.org 31.07.04, 14:52
        No nie powiedzialbym, że ten głos to jakiś dzwon. Raczej zupełnie przeciętny :(
    • Gość: sfsk Re: Złota dziesiątka IP: 80.244.134.* 27.07.04, 00:43
      Chinook - polecam ten zespol - rewelacyjna muzyka !!!
    • phunkee ou jea :) 28.07.04, 03:26
      Zapowiedz, ou je, niczego sobie:
      "Wśród dziesięciu zespołów zakwalifikowanych do finałowego koncertu są
      wykonawcy reprezentujący wszystkie ważniejsze nurty i gatunki muzyki
      rozrywkowej.
      W wyborze nie kierowaliśmy się jednak kluczem stylistycznym." (sic!)

Przyjrzyjmy sie jednak blizej "wazniejszym nurtom i gatunkom muzyki
      rozrywkowej": 70% ze zlotej dziesiatki to szeroko pojety rock + jedna kapela
      smooth jazzowa (dla niezorientowanych - smooth jazz to taki jazz dla 50, 60
      latkow, ktorych neka juz demencja starcza, problemy z prostata i inne takie) +
      jedna triphopowa (tu oczywiscie na badz co badz juz zuzyte na Zachodzie
      haslo "triphop" od razu pada odzew "Bristol") i plus jedna popowa. Oto jak
      pokrotce autorzy tego przedsiewziecia postrzegaja akutalny (przypomne - mamy
      XXI wiek) stan szeroko pojetej muzyki rozrywkowej, jej roznorodnosc i nowe,
      godne polecenia, trendy. Nic tylko pogratulowac horyzontow i zyczyc dalej
      takiej czujnosci. I liczyc na to, ze w "Zlotej Dziesiatce" A.D. 2054 pojawi sie
      moze jakas jeden dobry projekt hiphopowy, nu-jazz czy elektronika. Oprocz
      niesmiertelnego rocka oczywiscie.

PS. Artykul i caly projekt(?) sygnowany jest przez 'san', co troche tlumaczy to
      i owo. O ile 'san' to ow czolowy recenzent muzyki w GW, swietny znawca nie
      tylko rocka, ale i wszelakich innych stylow muzycznych. Jezeli tak to dzieki za
      naprawde przerzetelny artykul o ragga i dancehall i gratuluje zachwytow na
      czesc czolowego polskiego emce Peji w jednym z ostatnich numerow.
      • Gość: easy Re: ou jea :) IP: *.stevenet.eu.org / *.stevenet.eu.org 31.07.04, 15:16
        Spokojnie!!! A może w Polsce nie ma dobrego hip-hopu? (szczerze, to nie
        zauważyłem projektu, który bez wydawcy byłby jakkolwiek interesujący...) Nawet
        gwiazdy polskiego hip-hopu to raczej żałość. A zespół wykorzystujący
        elektronikę w "dziesiątce" się znalazł (nie pamiętam nazwy)
    • Gość: Ula Re: Złota dziesiątka IP: *.chello.pl 28.07.04, 19:59
      Co to za kaszana? Szczegolnie to jazzowe.. Tyle mozna z ta piosenka zrobic, a ta wokalistka sie tak nudnie i zalosnie meczy :( Zero interpretacji, szczegolnie jazzowej. Jak ktos nie umie jazzowac, to niech sie do tego nie zabiera, bo potem takie kiszki wychodza.
    • Gość: kalmar Re: Złota dziesiątka IP: *.stevenet.eu.org / *.stevenet.eu.org 31.07.04, 14:42
      Z prawie wszystkich zespolów do których udalo mi się dotrzec, moim zdaniem na
      największą uwagę zasługuje TIOBO. Na stronie niezależnych Radia Łódź jest do
      zassania mp3.
    • Gość: nobody Złota dziesiątka IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.04, 17:07
      rzeczywiscie złota dziesiątka zapowiada sie swietnie.... zobaczymy jaką okaze
      sie byc ta impreza w rzeczywistosci /// i choc mam kawalek drogi do Miedzyzdr.
      to ukaze sie tam z pewnoscia .... pozdroffki :)
      • Gość: znawca Re: Złota dziesiątka IP: *.stevenet.eu.org / *.stevenet.eu.org 02.08.04, 00:38
        Ciekawe, czy firma "fonografika s.c." :), która cokolwiek zapewnia, jest zdolna
        do wyrzucenia kaski na nieznaną komukolwiek kapelę. Fajnie by bylo, ale wątpię,
        ponieważ, ostatnio wszystkie firmy fonograficzne dzialają zachowawczo... I to
        jest ich ból... Ale bądzmy dobrej myśli, bo byc może okaże się coś, czego nikt
        sie nie spodziewa. Wszystkikm życzę powodzenia!!!
        Ps. Bądżmy w koncu do przodu, nich zwyciężą ddobre numery... Byle nie
        brit pop :)))
        • Gość: ktosiek Re: Złota dziesiątka IP: *.stevenet.eu.org / *.stevenet.eu.org 03.08.04, 16:03
          a to rzeczywiście ciekawe... Czy impreza nie jest robiona tylko dla promocji
          mediow, a zespoly to tylko na doczepkę tam zagrają... i nawet nie zwycięzca nie
          będzie zainteresowany podpisaniem kontraktu.
      • Gość: nieogolony Re: Złota dziesiątka IP: *.stevenet.eu.org / *.stevenet.eu.org 02.08.04, 00:41
        oczywiście po stracie leszczyńskiego GW nie ma żadnego dobrego recenzenta
        muzycznego a przyporządkowanie gatunkowe pana "san" pozostawia wiele do
        życzenia...
    • Gość: poznaniak Re: Złota dziesiątka IP: *.icpnet.pl 03.08.04, 19:17
      panowie z underground fly kiedy zagracie w poznaniu czekamy z niecierpliwością.
      Dla mnie zostanie niezapomniany koncert w Piwnicy 21 w zeszłym roku - podziwiam
      waszą wrażliwośc muzyczną i świetne teksty "white dove". Powodzenia w
      Międzyzdrojach. Jest mały fragment piosenki na waszej stronie który mnie bardzo
      kręci "flash of insight czy można go gdzieś usłyszeć w całości. Pozdrawiam cały
      zespół

ufly.art.pl - posłuchajcie
      • Gość: ściema Re: Złota dziesiątka IP: *.stevenet.eu.org / *.stevenet.eu.org 03.08.04, 22:34
        Nie ściemniaj!!! Jestes z tej kapeli...
        • Gość: poznaniak Re: Złota dziesiątka IP: *.icpnet.pl 03.08.04, 22:47
          ha ha ha dobre sobie! co to za bezsensowny koleś? idź lepiej ulice zamiatać a
          nie wypowiadaj sie na forum

Panowie z uf jeszcze raz powodzenia
          • Gość: Ściema Re: Złota dziesiątka IP: *.stevenet.eu.org / *.stevenet.eu.org 04.08.04, 02:50
            Spoko, jak tam uważasz... Dla mnie jesteś kimś z kapeli... I wcale Wam dobrze
            nie życzę, bo mmacie kiepskie nagrania.... A to mi pozwala wyobrażać sobie jak
            gracie... Ps. A ULICE TO SAM SOBIE POZAMIATAJ, IGNORANCIE....
            • Gość: ściema Re: Złota dziesiątka IP: *.stevenet.eu.org / *.stevenet.eu.org 04.08.04, 03:49
              Wiecie jak powstał drut??? Dwóch poznaniaków biło się o złotówkę :))))
            • Gość: poznaniak Re: Złota dziesiątka IP: *.icpnet.pl 04.08.04, 08:27
              hahaha myślisz ze zespół wypowiadał sie na forum hahhaha człowieku ja ich
              poprostu raz słyszałem i wyrażam swoja opinie grają poprostu w moich klimatach
              i zakończmy juz tą bezsensowną dyskusje. PS. a apropo zamiatania ulicy to tym
              drutem jak wspomniałeś na pewno dobrze by Ci szło to zamiatanie :):)
    • Gość: kOfEiNkA Eeeeej! Gdzie jest Fake?!?! IP: *.otvk.olawa.pl 06.08.04, 17:29
      Ja bardzo przepraszam... skąd się tu wzięły nagle takie zespoły?! Fake królował
      w sondzie i co? Może by tak uwzględnić głos ludu? :P
    • Gość: monia Re: Złota dziesiątka IP: 213.199.243.* 07.08.04, 08:44
    • Gość: hit CHUPACABRAS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 14:47
      a mnie się podoba chupacabras
      • Gość: Yomasz CHICO IP: *.swic.dialup.inetia.pl 16.08.04, 09:57
        Jako że GW nie dostała jeszcze od nas zgody na publikację mp3(nastąpi
        wkrótce).Odsyłam na naszą stronkę www.chico.com.pl do działu "muza".
        Pozdrawiamy wszystkich świrów i zwyczajnych :).
        Do zobaczenia.
    • Gość: baciusi Re: Złota dziesiątka IP: 81.190.185.* 29.08.04, 09:09
      slight light to muzyka w dobrym wykonaniu, brawo!
    • Gość: baciusi Re: Złota dziesiątka IP: 81.190.185.* 29.08.04, 09:36
      Slight lagt warto posłuchać.Utwór Liar obiecujący.
      • Gość: crew Re: Złota dziesiątka IP: *.stevenet.eu.org / *.stevenet.eu.org 31.08.04, 22:51
        Chyba żart!!!
    • Gość: lojd Re: L.stadt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 20:33
      L.stadt: melodja, podwujna perkusja, trochę elektroniki i zjawiskowy wokal.
      Polecam!!!

...www.lstadt.prv.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka