Gość: baret IP: *.chello.pl 17.07.04, 19:51 a gdzie mozna posłuchać tych zespołów. Bo zestawienie nie pokrywa sie z tym co GW udostepniła w mp3. Jak zwykle - brak koordynacji :-(( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ppp Re: Złota dziesiątka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.07.04, 20:02 Nie można posłuchać tej dziesiątki, ponieważ to co oficjalne, to nie znaczy, że to to, co interesuje decydentów (przyszła kapela do Santkowskiego - kto więcej ten "lepszy"). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAA Re:Polska muzyka nie jest warta promowania, bo jes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.04, 22:28 kiepska i żadne konkursy tego nie zmienią. I bardzo bym prosił pana Sankowiskiego żeby przestał robić z pseudomuzki (hip hop. muzyka alternatywna i inne jakieś dziwadła)wielka sztukę. To po prostu jest żenada i niem nic wspólnego z muzyką. Lepiej kupić sobie płytę P. Metheny Group i olać to całe towarzystwo. "Gazeta" prezentuje bardzo wysoki poziom merytoryczny jednak z wyłączeniem muzyki. Jest to skandal i należy to jak najszybciej zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BBB Re:Polska muzyka nie jest warta promowania, bo je IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 20.07.04, 16:10 A ty jestes krnąbrny kutach... Odpowiedz Link Zgłoś
trailofdead Re: Złota dziesiątka 18.07.04, 10:13 Fajnie ze CHINOOK jest w finalowej dziesiatce. Beata ma MEGAGŁOS! Niefajnie, ze GW nie daje mozliwosci ich posluchania. Po co ta sciema z oddawaniem glosow na kapele, ktorych w dziesiatce nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Złota dziesiątka IP: 62.233.156.* 22.07.04, 21:29 Dokładnie.... Co za bezsens - najpierw głosowanie na ch** komu potrzebne a teraz werdykt z kapelusza! Gdzie kapele, które sie podobaly glosujacym?!? Odpowiedz Link Zgłoś
sita_atlantis Re: Złota dziesiątka 05.08.04, 17:04 www.beatawiater.prv.pl/ - dział download zapraszam wszystkich!! -- >>>GG:6647523<<< Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hary Re: Złota dziesiątka IP: *.pol / *.pol-net.com.pl 18.07.04, 11:33 Przestańcie z siebie robić idiotów. Jak chcecie aby te rankingi miały jakiś sens i znaczenie, to podawajcie ile osób głosowało razem i osobno na każdego wykonawcę. Bo teraz to można podejrzewać, że wystarczy globalnie 15 głosów i już wielkie ogłaszanie jakie to kto uzyskał miejsce. Dopóki nie będą w tych wszystkich listach przebojów podawane ilości to możecie sobie prezenterzy i krytycy te listy wsadzić w d... . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o-team Re: Złota dziesiątka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.04, 16:40 Faktycznie to troche nie halo, ze nie ma mp3, ale bez problemu mozna znalezc je gdzie indziej. Chociazby na oficjalnych stronach tych zespolow, albo na wp.pl (w przypadku Chinook). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan underground fly IP: *.icpnet.pl 19.07.04, 12:57 zapraszam na www.ufly.art.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanka l.stadt IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 19.07.04, 19:00 www.lstadt.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanka Re: l.stadt IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 19.07.04, 19:00 zapomnialam dodac ze to moj faworyt!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIE FUN Re: l.stadt IP: *.stevenet.eu.org / *.stevenet.eu.org 31.07.04, 14:53 Współczuję!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coz Re: l.stadt IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 18.08.04, 02:51 tobie współczuje za brak gustu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznaniak Re: underground fly IP: *.icpnet.pl 26.07.04, 21:51 no no panowie z poznania całkiem całkiem -stronka i muza jest na dużym poziomie trzymam za was kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaa Re: underground fly IP: *.stevenet.eu.org / *.stevenet.eu.org 31.07.04, 15:52 Duży poziom czego? Ja bym ich do studia nie wpuścił :)) Nurt muzyki fatalnej+fałszujący wokal:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tatiana Re: Złota dziesiątka IP: *.icpnet.pl 20.07.04, 19:14 underground fly - rewelacyjne! moffovia - jest niezłe slight light - klimatyczne choć nie w moim guście czekam na więcej :):):) pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: Złota dziesiątka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 01:56 czy osoby ktore wybieraja na przyklad "underground fly" znaja zespol U2? i jesli tak to wybieraja dlatego ze ta kapela zywcem sciaga z U2 pomysly na numery i klimat? a jesli nie , to moze dobrze by bylo zeby jury znalo sie na muzyce chociaz troche.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Złota dziesiątka IP: *.icpnet.pl 21.07.04, 11:39 czy ty kiedykolwiek słyszałeś U2? obawiam sie ze nie bo słuchając underground fly to raczej możnaby było ich porównac do suede albo pink floyd - chłopaki fajnie grają i mają swój styl, trzymam za nich kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan pink floyd Re: Złota dziesiątka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 13:42 z pink floyd :))) dobre ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolony Re: Złota dziesiątka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.04, 12:02 stary, daj mi info gdzie ty ich tak dokładnie słyszałeś, bo ja byłem na ich koncercie i mi przypominali - mimo mojej głębokiej wiedzy o U2 - momentami Coldplay czy wręcz Depeche Mode! Kumpel - muzyk innego zespołu - nie mógł ich wogóle zakwalifikować !! Zgoda, że kawałek "Spaniard" na stronie jest w klimacie U2, ale nie sądzę, abym był zadowolony, gdybyś ocenił mnie znając jedynie kolor moich włosów. Daj sobie i im szanse - idź na ich koncert !!! ... potem pisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carlos Nikt nie ma nic do powiedzenia. IP: *.pclk.net / *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.04, 15:45 Czy ktoś w tym kraju jeszcze śpiewa po Polsku? CZy ktoś ma coś do powiedzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EUROPE Re: Nikt nie ma nic do powiedzenia. IP: 81.210.118.* 22.07.04, 16:06 ucz sie kolego języków w końcu jesteśmy już w unii :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Kazdy jest jedyny w swoim rodzaju IP: *.icpnet.pl 22.07.04, 16:14 A ja uwazam , ze kazdy kto tworzy muzyke i oddaje siebie jest dla mnie wygranym artysta!!!Niektorzy robia to lepiej . inni gorzej ale kto z nas jest od razu idealem ??? Jesli chodzi o zespoly w " zlotej dziesiatce" to uwazam ze wybor jest baaardzo doobry :) na uwage zasluguja trzy zepoly: Chinook za super wokal i ruch sceniczny, Underground Fly za energie wykonania i super klimat muzyczny oraz Slight Light za świetny rytm i specyficzny ton muzyki. To naprawde fajna sprawa, ze polskie podziemie ludzi kochajacych i tworzacych dobra muzyke ma szanse pokazac sie szerszej publicznosci!! Wszystkim zycze powodzenia :)!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zigi Re: Nikt nie ma nic do powiedzenia. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.07.04, 16:03 Niestety, chłopina z UF nie dość że cały czas jest pod dżwiękiem, to jeszcze ten angielski - poprostu masakruje. Ogólne wrażenie, jakby z wielkim trudem starł się dobrnąć do konca piosenki. Całościow brzmią jak epigoni Simple Mind z pretensją do U2. Niestety knot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartosz Re: Nikt nie ma nic do powiedzenia. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.04, 14:37 A podposujesz się w rdzennym słowiańskim " Carlos" ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Nikt nie ma nic do powiedzenia. IP: *.stevenet.eu.org / *.stevenet.eu.org 31.07.04, 14:55 Tiobo nie gęsi.... Po polsku śpiewają :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barrett Re: Złota dziesiątka IP: 62.233.156.* 22.07.04, 21:27 No właśnie, jakaś ściema to głosowanie - zespół Fake, który wygrał w ogóle nie figuruje na liście finalistów!!??!!?? O co chodzi? Kolejny sprzedany konkurs??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kumaty Re: Złota dziesiątka IP: *.icpnet.pl 22.07.04, 21:50 o ile dobrze zauważyłem nic nie było napisane ze strony gazety że "sonda" która była na portalu decydowała o wyborze zespołów do finału. LUDZIE !! to była tylko sonda! Przecież gdyby ta sonda była wyznacznikiem i miała decydować o finale to byłoby to bez sensu ponieważ podejrzewam że każdy głosowałby na siebie 24h/dobę - co po ilości głosów fake można wywnioskować że tak było w ich przypadku :)- gdzie tu logika panowie.....?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hoel Chinook! IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.04, 00:04 Chinooka mozna znalezc na www.beatawiater.prv.pl, dziesiec piosenek juz!!! Jesli ten zespol nie wygra, to ja sie pochlastam! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rydwan Re: Chinook! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.04, 09:25 jest taka różnorodność stylistyczna, że każdy na tym etapie jest już wygranym. Dlatego wszystkim należą się gratulacje i liczę bardzo, że - a uważam że jest taki zespół w tej 10 - wreszcie doczekamy się Wielkiego Zespołu na skale ŚWIATOWĄ ( oczywiście jak im po drodze nie odbije 'palemka' ). Niech "lecą". powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Chinook! IP: 81.210.118.* 23.07.04, 11:52 a masz jakiś konkretny zespół na myśli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rydwan Re: Chinook! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.04, 11:32 mam, ale sądzę że w poprzednim wpisie wystarczająca dużo wskazałem . Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GrzEla Re: Chinook! IP: *.intertel.net.pl 12.09.04, 15:01 Posłuchałam mp3 innych finalistów i... jeśli istnieje coś takiego jak sprawiedliwość to Chinook wygra. 3majmy kciuki, aby tak się stało. Pozdro dla wszystkich fanów Chinook'a. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ropczycerulez chinook i beata IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 24.07.04, 00:25 Glos jak dzwon? No ma! :) Ale nie tylko, przeciez spokojne partie wokalne ta dziewczyna spiewa z taka delikatnoscia i cieplem, ze mozna dzieci usypiac ;) MIOD! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: chinook i beata IP: *.stevenet.eu.org / *.stevenet.eu.org 31.07.04, 14:52 No nie powiedzialbym, że ten głos to jakiś dzwon. Raczej zupełnie przeciętny :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sfsk Re: Złota dziesiątka IP: 80.244.134.* 27.07.04, 00:43 Chinook - polecam ten zespol - rewelacyjna muzyka !!! Odpowiedz Link Zgłoś
phunkee ou jea :) 28.07.04, 03:26 Zapowiedz, ou je, niczego sobie: "Wśród dziesięciu zespołów zakwalifikowanych do finałowego koncertu są wykonawcy reprezentujący wszystkie ważniejsze nurty i gatunki muzyki rozrywkowej. W wyborze nie kierowaliśmy się jednak kluczem stylistycznym." (sic!) Przyjrzyjmy sie jednak blizej "wazniejszym nurtom i gatunkom muzyki rozrywkowej": 70% ze zlotej dziesiatki to szeroko pojety rock + jedna kapela smooth jazzowa (dla niezorientowanych - smooth jazz to taki jazz dla 50, 60 latkow, ktorych neka juz demencja starcza, problemy z prostata i inne takie) + jedna triphopowa (tu oczywiscie na badz co badz juz zuzyte na Zachodzie haslo "triphop" od razu pada odzew "Bristol") i plus jedna popowa. Oto jak pokrotce autorzy tego przedsiewziecia postrzegaja akutalny (przypomne - mamy XXI wiek) stan szeroko pojetej muzyki rozrywkowej, jej roznorodnosc i nowe, godne polecenia, trendy. Nic tylko pogratulowac horyzontow i zyczyc dalej takiej czujnosci. I liczyc na to, ze w "Zlotej Dziesiatce" A.D. 2054 pojawi sie moze jakas jeden dobry projekt hiphopowy, nu-jazz czy elektronika. Oprocz niesmiertelnego rocka oczywiscie. PS. Artykul i caly projekt(?) sygnowany jest przez 'san', co troche tlumaczy to i owo. O ile 'san' to ow czolowy recenzent muzyki w GW, swietny znawca nie tylko rocka, ale i wszelakich innych stylow muzycznych. Jezeli tak to dzieki za naprawde przerzetelny artykul o ragga i dancehall i gratuluje zachwytow na czesc czolowego polskiego emce Peji w jednym z ostatnich numerow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: easy Re: ou jea :) IP: *.stevenet.eu.org / *.stevenet.eu.org 31.07.04, 15:16 Spokojnie!!! A może w Polsce nie ma dobrego hip-hopu? (szczerze, to nie zauważyłem projektu, który bez wydawcy byłby jakkolwiek interesujący...) Nawet gwiazdy polskiego hip-hopu to raczej żałość. A zespół wykorzystujący elektronikę w "dziesiątce" się znalazł (nie pamiętam nazwy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: Złota dziesiątka IP: *.chello.pl 28.07.04, 19:59 Co to za kaszana? Szczegolnie to jazzowe.. Tyle mozna z ta piosenka zrobic, a ta wokalistka sie tak nudnie i zalosnie meczy :( Zero interpretacji, szczegolnie jazzowej. Jak ktos nie umie jazzowac, to niech sie do tego nie zabiera, bo potem takie kiszki wychodza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalmar Re: Złota dziesiątka IP: *.stevenet.eu.org / *.stevenet.eu.org 31.07.04, 14:42 Z prawie wszystkich zespolów do których udalo mi się dotrzec, moim zdaniem na największą uwagę zasługuje TIOBO. Na stronie niezależnych Radia Łódź jest do zassania mp3. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nobody Złota dziesiątka IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.04, 17:07 rzeczywiscie złota dziesiątka zapowiada sie swietnie.... zobaczymy jaką okaze sie byc ta impreza w rzeczywistosci /// i choc mam kawalek drogi do Miedzyzdr. to ukaze sie tam z pewnoscia .... pozdroffki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca Re: Złota dziesiątka IP: *.stevenet.eu.org / *.stevenet.eu.org 02.08.04, 00:38 Ciekawe, czy firma "fonografika s.c." :), która cokolwiek zapewnia, jest zdolna do wyrzucenia kaski na nieznaną komukolwiek kapelę. Fajnie by bylo, ale wątpię, ponieważ, ostatnio wszystkie firmy fonograficzne dzialają zachowawczo... I to jest ich ból... Ale bądzmy dobrej myśli, bo byc może okaże się coś, czego nikt sie nie spodziewa. Wszystkikm życzę powodzenia!!! Ps. Bądżmy w koncu do przodu, nich zwyciężą ddobre numery... Byle nie brit pop :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosiek Re: Złota dziesiątka IP: *.stevenet.eu.org / *.stevenet.eu.org 03.08.04, 16:03 a to rzeczywiście ciekawe... Czy impreza nie jest robiona tylko dla promocji mediow, a zespoly to tylko na doczepkę tam zagrają... i nawet nie zwycięzca nie będzie zainteresowany podpisaniem kontraktu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieogolony Re: Złota dziesiątka IP: *.stevenet.eu.org / *.stevenet.eu.org 02.08.04, 00:41 oczywiście po stracie leszczyńskiego GW nie ma żadnego dobrego recenzenta muzycznego a przyporządkowanie gatunkowe pana "san" pozostawia wiele do życzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznaniak Re: Złota dziesiątka IP: *.icpnet.pl 03.08.04, 19:17 panowie z underground fly kiedy zagracie w poznaniu czekamy z niecierpliwością. Dla mnie zostanie niezapomniany koncert w Piwnicy 21 w zeszłym roku - podziwiam waszą wrażliwośc muzyczną i świetne teksty "white dove". Powodzenia w Międzyzdrojach. Jest mały fragment piosenki na waszej stronie który mnie bardzo kręci "flash of insight czy można go gdzieś usłyszeć w całości. Pozdrawiam cały zespół ufly.art.pl - posłuchajcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ściema Re: Złota dziesiątka IP: *.stevenet.eu.org / *.stevenet.eu.org 03.08.04, 22:34 Nie ściemniaj!!! Jestes z tej kapeli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznaniak Re: Złota dziesiątka IP: *.icpnet.pl 03.08.04, 22:47 ha ha ha dobre sobie! co to za bezsensowny koleś? idź lepiej ulice zamiatać a nie wypowiadaj sie na forum Panowie z uf jeszcze raz powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ściema Re: Złota dziesiątka IP: *.stevenet.eu.org / *.stevenet.eu.org 04.08.04, 02:50 Spoko, jak tam uważasz... Dla mnie jesteś kimś z kapeli... I wcale Wam dobrze nie życzę, bo mmacie kiepskie nagrania.... A to mi pozwala wyobrażać sobie jak gracie... Ps. A ULICE TO SAM SOBIE POZAMIATAJ, IGNORANCIE.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ściema Re: Złota dziesiątka IP: *.stevenet.eu.org / *.stevenet.eu.org 04.08.04, 03:49 Wiecie jak powstał drut??? Dwóch poznaniaków biło się o złotówkę :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznaniak Re: Złota dziesiątka IP: *.icpnet.pl 04.08.04, 08:27 hahaha myślisz ze zespół wypowiadał sie na forum hahhaha człowieku ja ich poprostu raz słyszałem i wyrażam swoja opinie grają poprostu w moich klimatach i zakończmy juz tą bezsensowną dyskusje. PS. a apropo zamiatania ulicy to tym drutem jak wspomniałeś na pewno dobrze by Ci szło to zamiatanie :):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kOfEiNkA Eeeeej! Gdzie jest Fake?!?! IP: *.otvk.olawa.pl 06.08.04, 17:29 Ja bardzo przepraszam... skąd się tu wzięły nagle takie zespoły?! Fake królował w sondzie i co? Może by tak uwzględnić głos ludu? :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hit CHUPACABRAS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 14:47 a mnie się podoba chupacabras Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yomasz CHICO IP: *.swic.dialup.inetia.pl 16.08.04, 09:57 Jako że GW nie dostała jeszcze od nas zgody na publikację mp3(nastąpi wkrótce).Odsyłam na naszą stronkę www.chico.com.pl do działu "muza". Pozdrawiamy wszystkich świrów i zwyczajnych :). Do zobaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baciusi Re: Złota dziesiątka IP: 81.190.185.* 29.08.04, 09:09 slight light to muzyka w dobrym wykonaniu, brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baciusi Re: Złota dziesiątka IP: 81.190.185.* 29.08.04, 09:36 Slight lagt warto posłuchać.Utwór Liar obiecujący. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crew Re: Złota dziesiątka IP: *.stevenet.eu.org / *.stevenet.eu.org 31.08.04, 22:51 Chyba żart!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lojd Re: L.stadt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 20:33 L.stadt: melodja, podwujna perkusja, trochę elektroniki i zjawiskowy wokal. Polecam!!! ...www.lstadt.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś