Dodaj do ulubionych

Brat Łata show-biznesu

• Gość: Danuta z Wrocławia Re: Brat Łata show-biznesu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.08.04, 13:05
      Piosenki śpiewane przez Pana Krzysztofa są niepowtarzalne , zawierają treść i
      wyobrażnię, bywają dynamiczne i sentymenalne - to wszstko co lubię.Pozdrawiam
      wokalistę
      • Gość: koko Re: Brat Łata show-biznesu IP: 213.241.6.* 18.08.04, 13:50
        Podoba mi się sformułowanie "zawierają treść". Chyba brak mi takiego rodzaju
        wrażliwości i dlatego jakoś mnie Krzyś nie buja.
        • Gość: koko Re: Brat Łata show-biznesu IP: 213.241.6.* 18.08.04, 13:56
          Uuuu... nie doczytałem dokładnie. Jego piosenki prócz treści zawierają też
          wyobraźnię. A to ciekawe... Dotychczas wydawało mi się, że piosenki mogą być
          wynikiem czyjejś wyobraźni. Okazuje się, że dyskusja z fanami Krzysia może być
          niezwykle pouczająca.
    • Gość: JLo chyba michnik zaklada jakas kapele skoro najezdza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.04, 13:33
    • Gość: słuchacz Nie króla obciachu-liczy sie sprzedaz płyt IP: *.rgsa.pl 18.08.04, 13:46
      I tu K.Krawczyk w przeciwieństwie do swoich kolegów z branży wygrywa. Nie jest
      sztuką mówić, że on czy Ich troje to obciach, sztuką nagrać coś innego i
      znależć na to publikę. Jak sprzedajesz płyty to zdrada i obciach, jak
      sprzedajesz 2 szt, to jesteś artystą off'owym, albo bardzo, bardzo ambitnym
      etc. Prawda jest taka w tym systemie gospodarczym liczy sie sprzedaż. OVER
      Pozdrowienia dla znawców muzyki.
      • Gość: bea Re: Nie króla obciachu-liczy sie sprzedaz płyt IP: *.icpnet.pl 18.08.04, 14:15
        Zgadzam się, jeżeli jest popyt na taką muzykę to czemu tego nie
        wykorzystać.Praca jak każda inna.
    • szcz71 Re: Brat Łata show-biznesu 18.08.04, 14:55
      playbakowy chałturnik
    • Gość: Ja.... Re: Brat Łata show-biznesu IP: *.autocom.pl 18.08.04, 15:43
      • Brat Łata show-biznesu ?dlaczego tak nazwany?
    • Gość: Ważka Re: Brat Łata politic-biznesu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.04, 15:47
      Bardzo się cieszę, że pan Sankowski przestał (chwilowo?) pisać o filmie,
      zwłaszcza, że robił to do spółki z etatowym paszkwilantem Wyborczej - Szczerbą.
      Widziałam film o Buszu, na którym sobie pan tak wrednie poużywał, i niech mi
      pan wierzy: pisanie na zamówienie Michnika to panu nie wychodzi zbyt
      wiarygodnie. Zanim nazwie pan kogoś królem obciachu, może równie trafnie nazwie
      pan siebie... proponuję np. szmatą albo dziwką (przepraszam, że oba w rodzaju
      żeńskim, taki to nasz język rodzimy).
    • Gość: maria Re: Brat Łata show-biznesu IP: *.chello.pl 18.08.04, 16:10
      To proste zapomnieliśmy o takich piosenkarzach jak Jacek Kaczmarski czy Natasza
      Czerwińska - nie ma Ich wśród nas ale ich utwory zostały. Ale tu już rola
      mediów i Show businesu.
      • Gość: roy Re: Brat Łata show-biznesu IP: *.stacje.agora.pl 18.08.04, 16:40
        Krzysiu
        Jesteś wielki
        • Gość: Ble ble Re: Brat Łata show-biznesu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.04, 00:25
          Obciach? Kicz?
          Śpiewa dla państwa ...Edward Hulewicz!!!

Zapraszam na www.hulewicz.art.pl
    • Gość: iburzynska@gazeta. Re: Brat Łata show-biznesu IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.04, 20:56
      Zarzuca się Krawczykowi, że wystąpił z branży itd. Ale to tzw.branża nie
      zainteresowała sie nim, gdy nie miał z czego żyć, dachy itd. Ciekawe, kto z
      was, drodzy oceniający nie robił czegoś , by przeżyć.W końcu jeśli nawet ktoś
      zarabiałby pod latarnią, mógłby być zdolny i dobry w innej dziedzinie. Co do
      kiczu, to kwestia umowna. Gorzej, gdy ktoś się nie rozwija,jest zamknięty na
      trendy, nowe w muzyce. Z kiczu niektórzy też uczynili sztukę.Ma swój jubileusz,
      chwała mu za trwanie i przetrwanie. Liczy się głos, ktory niewatpliwie Jest!
    • Gość: niewierny Redaktor "Sankowski kiczu"..... IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 19.08.04, 01:29
      Panie Sankowsky.
      Pan ma tupet!!1
      Pan mało co wie o muzyce!!
      Ale ma Pan Tupet!!
      I przesto Pan traci klijenta i zaufanie!!
      A to niestety biznes!
      Pan ma tupet!!
      Pisz Pan lepiej w "dziale obok "i zdaleka od muzy.
      Aishak

• Gość: werka Re: Brat Łata show-biznesu IP: *.supernet.pl / 217.153.174.* 19.08.04, 08:26
      jakos nie moge mu zapomniec tego disco-polo...:(
    • Gość: ula Re: Brat Łata show-biznesu IP: *.wne.uw.edu.pl 19.08.04, 13:05
      Panie Robercie Sankowski jaki z pana specjalista od muzyki Krzysztof Krawczyk
      to symbol obciachu ? jak by był obciachowy to by nie przetrwał tyle lat na
      scenie ,jego piosenki dają mi radość są przyjemne dla ucho proste , a jakie
      piosenki spiewali Bitelsi, przecież slowa tych piosenek naprawdę niczego nie
      przedstawiały czy musimy doszukiwać się stylu wielkich spiewaków.Mamy swojego
      Krawczyka i cieszmy się nim.
      Potrafimy tylko krytykować ,wiele lat temu był opluwany Tercet Egzotyczny
      prze Ibisa pan chyba też jest takim Ibisem. Edytę Górniak też opluliście i tak
      kazdego . Wogóle mnie nie interesuje taka pana opinia nie jest pan wyrocznia, i
      nie jest pan autorytetem w tym temacie jeszce dłudo długo musi pan pożyć na tym
      swiecie, żeby to zrozumiec.
      • Gość: Frank S Re: Brat Łata show-biznesu IP: *.sympatico.ca 19.08.04, 15:59
        Ulka daj se siana. Krawczyk nie jest zadnym symbolem obciachu. On jest
        kwintesencja kiczu. Ten facet przez 40 lat nie zaspiewal ani jednej piosenki.
        On je wszystkie wybeczal do mikrofonu jak koziol. Ale skoro sa odbiorcy
        Krawczyka czy innej Skrybantowj z jej tercetem wyjatkowo "egzotycznym" to na
        zdrowie. Nie kazdy musi sie znac na muzyce. Dla nich wystarcza wyjce.
        • Gość: floryda Re: a szkoda - ze nie moze przyjechadz do stanow IP: *.mia.bellsouth.net 19.08.04, 17:41
          trzeba sie zapytac polonii na florydzie, co sadza o p. krawczyku.
          Dlaczego wstydzi sie pokazac ososbom, ktoryz go "finansowali" i inwestowali w
          jego sukces.
          Krzysiu - jak wogle?
          • Gość: Muzykolog Krawczyk Brat Lata Idol Pralata IP: 152.75.124.* 19.08.04, 18:35
          • Gość: Fan 40 lat Krawczyka-az piersi dech zatyka IP: 152.75.124.* 19.08.04, 18:36
          • Gość: Jankowski Znamy sie tylko z dupczenia IP: 152.75.124.* 19.08.04, 18:37
          • Gość: Jankowski Byles tu, widzialem przeciez twoje jaja IP: 152.75.124.* 19.08.04, 18:39
            • Gość: 40 lat na szczenie Nowe wersje przebojow Krawczyka IP: 152.75.124.* 19.08.04, 18:57
              Oto nowe wersje weterana polskiego szolbiznesu:

1."Prostaczek" (piosenka autobiograficzna)
              2. "Znamy sie tylko z wedzenia" (piosenka o wegorzach)
              3."Srajobraz" (pewien incydent w klopie u znajomego malarza)
              4. "Bylas tu" (utwor o gnidzie, ktorej artysta nie mogl zlapac)
              5."Skurwysynek na szkle" (portret artysty na kuflu od piwa)
              6."Pamietam siebie spoza krat" (pobyt w areszcie)
    • Gość: Emeryt Tak, obciach... IP: *.inter / *.inter-c.pl 19.08.04, 20:52
      Człowiek, który wypiera się swoich korzeni jest dla mnie szmatą. Pamietam
      doskonale debiut Krawczyka i Trubadurów, Czerwone Gitary etc. Ale teraz nie
      zaprosić dawnych kolegów to już nie obciach ale chamstwo. I to robi człowiek,
      który stał się tak pobożny, że nawet przy laniu ponoć się modli.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka