Gość: Danuta z Wrocławia Re: Brat Łata show-biznesu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.08.04, 13:05 Piosenki śpiewane przez Pana Krzysztofa są niepowtarzalne , zawierają treść i wyobrażnię, bywają dynamiczne i sentymenalne - to wszstko co lubię.Pozdrawiam wokalistę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Brat Łata show-biznesu IP: 213.241.6.* 18.08.04, 13:50 Podoba mi się sformułowanie "zawierają treść". Chyba brak mi takiego rodzaju wrażliwości i dlatego jakoś mnie Krzyś nie buja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Brat Łata show-biznesu IP: 213.241.6.* 18.08.04, 13:56 Uuuu... nie doczytałem dokładnie. Jego piosenki prócz treści zawierają też wyobraźnię. A to ciekawe... Dotychczas wydawało mi się, że piosenki mogą być wynikiem czyjejś wyobraźni. Okazuje się, że dyskusja z fanami Krzysia może być niezwykle pouczająca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JLo chyba michnik zaklada jakas kapele skoro najezdza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.04, 13:33 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słuchacz Nie króla obciachu-liczy sie sprzedaz płyt IP: *.rgsa.pl 18.08.04, 13:46 I tu K.Krawczyk w przeciwieństwie do swoich kolegów z branży wygrywa. Nie jest sztuką mówić, że on czy Ich troje to obciach, sztuką nagrać coś innego i znależć na to publikę. Jak sprzedajesz płyty to zdrada i obciach, jak sprzedajesz 2 szt, to jesteś artystą off'owym, albo bardzo, bardzo ambitnym etc. Prawda jest taka w tym systemie gospodarczym liczy sie sprzedaż. OVER Pozdrowienia dla znawców muzyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bea Re: Nie króla obciachu-liczy sie sprzedaz płyt IP: *.icpnet.pl 18.08.04, 14:15 Zgadzam się, jeżeli jest popyt na taką muzykę to czemu tego nie wykorzystać.Praca jak każda inna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja.... Re: Brat Łata show-biznesu IP: *.autocom.pl 18.08.04, 15:43 • Brat Łata show-biznesu ?dlaczego tak nazwany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ważka Re: Brat Łata politic-biznesu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.04, 15:47 Bardzo się cieszę, że pan Sankowski przestał (chwilowo?) pisać o filmie, zwłaszcza, że robił to do spółki z etatowym paszkwilantem Wyborczej - Szczerbą. Widziałam film o Buszu, na którym sobie pan tak wrednie poużywał, i niech mi pan wierzy: pisanie na zamówienie Michnika to panu nie wychodzi zbyt wiarygodnie. Zanim nazwie pan kogoś królem obciachu, może równie trafnie nazwie pan siebie... proponuję np. szmatą albo dziwką (przepraszam, że oba w rodzaju żeńskim, taki to nasz język rodzimy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: Brat Łata show-biznesu IP: *.chello.pl 18.08.04, 16:10 To proste zapomnieliśmy o takich piosenkarzach jak Jacek Kaczmarski czy Natasza Czerwińska - nie ma Ich wśród nas ale ich utwory zostały. Ale tu już rola mediów i Show businesu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roy Re: Brat Łata show-biznesu IP: *.stacje.agora.pl 18.08.04, 16:40 Krzysiu Jesteś wielki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ble ble Re: Brat Łata show-biznesu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.04, 00:25 Obciach? Kicz? Śpiewa dla państwa ...Edward Hulewicz!!! Zapraszam na www.hulewicz.art.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iburzynska@gazeta. Re: Brat Łata show-biznesu IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.04, 20:56 Zarzuca się Krawczykowi, że wystąpił z branży itd. Ale to tzw.branża nie zainteresowała sie nim, gdy nie miał z czego żyć, dachy itd. Ciekawe, kto z was, drodzy oceniający nie robił czegoś , by przeżyć.W końcu jeśli nawet ktoś zarabiałby pod latarnią, mógłby być zdolny i dobry w innej dziedzinie. Co do kiczu, to kwestia umowna. Gorzej, gdy ktoś się nie rozwija,jest zamknięty na trendy, nowe w muzyce. Z kiczu niektórzy też uczynili sztukę.Ma swój jubileusz, chwała mu za trwanie i przetrwanie. Liczy się głos, ktory niewatpliwie Jest! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewierny Redaktor "Sankowski kiczu"..... IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 19.08.04, 01:29 Panie Sankowsky. Pan ma tupet!!1 Pan mało co wie o muzyce!! Ale ma Pan Tupet!! I przesto Pan traci klijenta i zaufanie!! A to niestety biznes! Pan ma tupet!! Pisz Pan lepiej w "dziale obok "i zdaleka od muzy. Aishak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werka Re: Brat Łata show-biznesu IP: *.supernet.pl / 217.153.174.* 19.08.04, 08:26 jakos nie moge mu zapomniec tego disco-polo...:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Brat Łata show-biznesu IP: *.wne.uw.edu.pl 19.08.04, 13:05 Panie Robercie Sankowski jaki z pana specjalista od muzyki Krzysztof Krawczyk to symbol obciachu ? jak by był obciachowy to by nie przetrwał tyle lat na scenie ,jego piosenki dają mi radość są przyjemne dla ucho proste , a jakie piosenki spiewali Bitelsi, przecież slowa tych piosenek naprawdę niczego nie przedstawiały czy musimy doszukiwać się stylu wielkich spiewaków.Mamy swojego Krawczyka i cieszmy się nim. Potrafimy tylko krytykować ,wiele lat temu był opluwany Tercet Egzotyczny prze Ibisa pan chyba też jest takim Ibisem. Edytę Górniak też opluliście i tak kazdego . Wogóle mnie nie interesuje taka pana opinia nie jest pan wyrocznia, i nie jest pan autorytetem w tym temacie jeszce dłudo długo musi pan pożyć na tym swiecie, żeby to zrozumiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frank S Re: Brat Łata show-biznesu IP: *.sympatico.ca 19.08.04, 15:59 Ulka daj se siana. Krawczyk nie jest zadnym symbolem obciachu. On jest kwintesencja kiczu. Ten facet przez 40 lat nie zaspiewal ani jednej piosenki. On je wszystkie wybeczal do mikrofonu jak koziol. Ale skoro sa odbiorcy Krawczyka czy innej Skrybantowj z jej tercetem wyjatkowo "egzotycznym" to na zdrowie. Nie kazdy musi sie znac na muzyce. Dla nich wystarcza wyjce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: floryda Re: a szkoda - ze nie moze przyjechadz do stanow IP: *.mia.bellsouth.net 19.08.04, 17:41 trzeba sie zapytac polonii na florydzie, co sadza o p. krawczyku. Dlaczego wstydzi sie pokazac ososbom, ktoryz go "finansowali" i inwestowali w jego sukces. Krzysiu - jak wogle? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muzykolog Krawczyk Brat Lata Idol Pralata IP: 152.75.124.* 19.08.04, 18:35 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fan 40 lat Krawczyka-az piersi dech zatyka IP: 152.75.124.* 19.08.04, 18:36 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jankowski Byles tu, widzialem przeciez twoje jaja IP: 152.75.124.* 19.08.04, 18:39 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 40 lat na szczenie Nowe wersje przebojow Krawczyka IP: 152.75.124.* 19.08.04, 18:57 Oto nowe wersje weterana polskiego szolbiznesu: 1."Prostaczek" (piosenka autobiograficzna) 2. "Znamy sie tylko z wedzenia" (piosenka o wegorzach) 3."Srajobraz" (pewien incydent w klopie u znajomego malarza) 4. "Bylas tu" (utwor o gnidzie, ktorej artysta nie mogl zlapac) 5."Skurwysynek na szkle" (portret artysty na kuflu od piwa) 6."Pamietam siebie spoza krat" (pobyt w areszcie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emeryt Tak, obciach... IP: *.inter / *.inter-c.pl 19.08.04, 20:52 Człowiek, który wypiera się swoich korzeni jest dla mnie szmatą. Pamietam doskonale debiut Krawczyka i Trubadurów, Czerwone Gitary etc. Ale teraz nie zaprosić dawnych kolegów to już nie obciach ale chamstwo. I to robi człowiek, który stał się tak pobożny, że nawet przy laniu ponoć się modli. Odpowiedz Link Zgłoś