Gość: koliber WIRNIK LECHA JANERKI na 30-tym IP: 149.156.12.* 04.05.02, 08:18 Glosujcie, pelna mobilizacja bo jak spadnie bedzie wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: WIRNIK LECHA JANERKI W ramach protestu w obronie 3 IP: 149.156.12.* 06.05.02, 09:36 Do roboty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Rozne IP: 149.156.12.* 07.05.02, 21:10 Polecam na glownym forum pozytywy; wczoraj zmienilem fale w trakcie "To byl dzien" koszmarne linery przeszkadzaly w sluchaniu wiadomosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber WIRNIK LECHA JANERKI na pohybel Smolarowi IP: 149.156.12.* 09.05.02, 14:42 Po artykule Smolara, zmobilizujcie sie lenie i glosujcie, gdy Wirnik spadnie, to bedzie sie z nas smiał po raz kolejny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: WIRNIK LECHA JANERKI Mobilizacja IP: 149.156.12.* 10.05.02, 15:56 Krytycznie o 3 na wszystkich forach wypowiada się kilkaset osób, gdyby każdy zagłosował byłoby pewne miejsce w 20-tce, ale się nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber WIRNIK LECHA JANERKI prosba do SZAMANA IP: 149.156.12.* 10.05.02, 15:57 Może to i głupia akcja, ale może dać poczucie jednosci i siły i myslę, że strony tajniaka powinny ją poprzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber WIRNIK I WIEJE LECHA JANERKI W obronie 3 IP: 149.156.12.* 10.05.02, 16:00 A przez to by posuchać Kaczkowskiego w nocy z czwartku/piątek od 24.00-2.00 nie wyspałem się, a Stelmi był potem od 2.00-4.00 strawny (w przeciwieństwie do Muzycznej poczty czy Świata na klopie, dlatego późno, że strawny, ale zasnąłem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber WIRNIK LECHA JANERKI z 30 na 29 IP: 149.156.12.* 11.05.02, 08:14 I co lenie, nie wstyd Wam. Wiec bedzie takjak ktos przewidywal, kilka tygodni w 3 dziesiatce i out. A Laskowski i Smolar beda mieli kolejna satysfakcje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czako Re: WIRNIK LECHA JANERKI z 30 na 29 IP: *.pl 11.05.02, 12:28 Widać fenomenalnie! Będzie bida. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: WIRNIK LECHA JANERKI z 30 na 29 IP: *.bielsko.dialog.net.pl 11.05.02, 21:34 Przeciez to proste: kto sprawdzi, ile glosow dostal Wirnik? Przeciez tu latwo o manipulacje, ku chwale Prezesa i Dyrekcji (i" po linii"). Juz w przeszlosci zdarzaly sie w LP3 tego typu drobne machlojki, sam Marek Niedzwiecki przyznal sie do tego kiedys w filmie dokumentalnym na temat Listy. Chyba nie ma sie co ludzic. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabiadrykula Re: WIRNIK LECHA JANERKI z 30 na 29 12.05.02, 10:38 Gość portalu: Kasia napisał(a): > Przeciez to proste: kto sprawdzi, ile glosow dostal Wirnik? Przeciez tu latwo o > manipulacje, ku chwale > Prezesa i Dyrekcji (i" po linii"). Juz w przeszlosci zdarzaly sie w LP3 tego ty > pu drobne machlojki, sam > Marek Niedzwiecki przyznal sie do tego kiedys w filmie dokumentalnym na temat L > isty. Chyba nie ma > sie co ludzic. No wiec wlasnie - nawet gdyby sprawdzic logi z serwera (glosy oddane internetem) - ale przeciez nawet ich nie udostepnia, to nijak im nie udowodnisz, ze nie wyrzucili ilus tam kartek. No i tyle Co nie zmienia faktu, ze glosuje na Wirnik co tydzien Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: WIRNIK LECHA JANERKI z 30 na 29 IP: 149.156.12.* 12.05.02, 11:22 > Co nie zmienia faktu, ze glosuje na Wirnik co tydzien I o to chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koliber WIRNIK LECHA JANERKI 4 tydzień akcji IP: 149.156.12.* 15.05.02, 10:09 Mobilizacja drodzy wątkowicze i trójkowicze. 4 tydzień akcji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber WIRNIK LECHA JANERKI z 29 na 30 IP: 149.156.12.* 18.05.02, 15:30 Wstyd drodzy forumowicze, nic Wan sie nie chce. Polecam moje uwagi na marginesach w II częsci wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber WIRNIK i WIEJE LECHA JANERKI IP: 149.156.12.* 20.05.02, 19:27 Coz trzeba ratowac Wirnik i utrzymac WIEJE. Zmobilizujcie sie lenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: WIRNIK LECHA JANERKI W ramach protestu w obronie 3 IP: 62.8.156.* 24.05.02, 19:32 Przed chwilą dowiedziałem się od Helen (gdy tradycyjnie zadzwoniłem, żeby zagłosować), że wirnik jest na 30. a wieje na 20. miejscu. Ludzie, zmobilizować się!!! Jurek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber WIRNIK LECHA JANERKI z 30 na 30. IP: 149.156.12.* 25.05.02, 12:27 Już nie wierzę w powodzenie akcji. z tym Narodem nic nie da się zrobić na tak. Umiemy tylko na nie. ale mimo wszystko głosuję. Może jeszcze Wirnik nie spadnie. Dziękuję Jurkowi za wsparcei akcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roar Re: WIRNIK LECHA JANERKI W ramach protestu w obron IP: *.ds2.uw.edu.pl 27.05.02, 16:25 Tydzień temu Niedżwiedzki podawał, ile głosów potrzeba, żeby utrzymać się w trzydziestce. W ten piątek westchnął, że chyba się już niestety utrzymać nie da. To wszystko przy Wirniku. Czyżby jemu też zależało, żeby taka akcja się udała? Jeśli tak, to: 1) przepraszam (głównie Niedźwiedzia) za sceptyczny post sprzed miesiąca. 2) proponuję, żeby się tak łatwo nie poddawać. Z Wirnikiem nie wyjdzie. Akcja była nieprzemyślana, nieprzygotowana, przeprowadzona po amatorsku. Ale można spróbować raz jeszcze. Tym razem przed rozpoczęciem ustalić i uzgodnić wszystko z ludźmi i organizacjami zajmującymi się obroną Programu Trzeciego. Postarać się, żeby akcja była odpowiednio nagłośniona, a przede wszystkim, żeby była w jakiś sposób "oficjalna". Bo samo krzyczenie na forum, mimo początkowego wzbudzenia (nadmiernego, jak się okazuje) entuzjazmu, wielkich efektów dać nie mogło. Ja tam się tego zorganizować nie podejmuję, ale może ktoś... Ja wiem, że nawet udana akcja niczego nie zmieni. Ale coś robić zawsze warto. Odpowiedz Link Zgłoś
emjotu Re: WIRNIK LECHA JANERKI W ramach protestu w obronie 3 28.05.02, 13:40 Gość portalu: koliber napisał(a): > Jak wyżej zmobilizujcie się, to może być symbol, jak wytrwamy i Wirnik będzie 2 > lata na LP3, a potem albo sie co > zmieni, albo przestaniemy sluchac Opary absurdu, oj opary absurdu się unoszą na Wami protestantami... a czemu by tak nie zagłosować na Shakirę na ten przykład albo Anastazję czy inne Pet Shop boyz??? bo Janerka bardziej protestancki się wydaje...... smutno i straszno się robi jak się was czyta towarzysze protestanci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: WIRNIK LECHA JANERKI W ramach protestu w obronie 3 IP: 149.156.12.* 28.05.02, 15:14 >>Gość portalu: koliber napisał(a): > > Jak wyżej zmobilizujcie się, to może być symbol, jak wytrwamy i Wirnik będzie > > 2 lata na LP3, a potem albo sie cos zmieni, albo przestaniemy sluchac > > Opary absurdu, oj opary absurdu się unoszą na Wami protestantami... A NAD TOBĄ UNOSZĄ SIĘ TOWARZYSZU PREZESIE, DYREKTORZE ITP OPRAY Z SZAMBA. > a czemu by tak nie zagłosować na Shakirę na ten przykład albo Anastazję czy > inne Pet Shop boyz??? > bo Janerka bardziej protestancki się wydaje...... WIDAC NIE ROZROŻNIASZ GŁĄBIE MUZYKI DOBREJ OD KOMERCYJNEJ PAPKI.Tu chodzi o zabawę i protest jednoczesnie. Bo wlasnie Janerka jest przykladem prawdziwego artysty rockowego (którego można nie lubić, ale nie można powiedzieć, że gra źle. A poza tym Anastasia ma dobry głos i razem z Pet Shop Boys korzystnie wyróżnia sie wśród popowych i dyskotekowych gwiazdek. Jeśli porównujesz ja do Shakiry, to znaczy, że jesteś nie tylko głupi ale i głuchy. Anastasia umie śpiewać. > smutno i straszno się robi jak się was czyta towarzysze protestanci Smutno i straszno się robi jak sie Ciebie czyta, czy jak się czyta bądź słucha czy to Smolara czy Laskowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emjotu Re: WIRNIK LECHA JANERKI W ramach protestu w obronie 3 IP: 149.156.82.* 29.05.02, 08:24 > A NAD TOBĄ UNOSZĄ SIĘ TOWARZYSZU PREZESIE, DYREKTORZE ITP OPRAY Z SZAMBA. dziękuję za uznanie tow. protestancie. ale nieco się mylisz. Co do oparów.... każdy ma takie opary na jakie zasługuje, wolę się nużać w "szambie" niż w waszych bezsensownych tekstach rodem z krypty bynjmniej nie śp. Beksińskiego WIDAC NIE ROZROŻNIASZ GŁĄBIE MUZYKI DOBREJ OD KOMERCYJNEJ PAPKI.Tu chodzi o > zabawę i protest jednoczesnie. Bo wlasnie Janerka jest przykladem prawdziwego > artysty rockowego (którego można nie lubić, ale nie można powiedzieć, że gra źl > e. > A poza tym Anastasia ma dobry głos i razem z Pet Shop Boys korzystnie wyróżnia > > sie wśród popowych i dyskotekowych gwiazdek. Jeśli porównujesz ja do Shakiry, t > o > znaczy, że jesteś nie tylko głupi ale i głuchy. Anastasia umie śpiewać. Ilorazu głupoty to nie Ty PTASZKU będziesz mi szukał i wyliczał, równie dobrze protest można zapodać towarzystwu truj-kowemu masowo głosując na Shakirę właśnie, Dres FM w końcu oprotestujecie.... przez spiętrzenie absurdów też można protestować czyż nie???? Dziękuję za inwektwy w postaci np. Głąba znak, że nie potrafisz używać racjonalnych argumentów, tylko inwektwy. Genialne. > Smutno i straszno się robi jak sie Ciebie czyta, czy jak się czyta bądź słucha > czy to Smolara czy Laskowskiego. Nie bardzo mi o to chodziło, bo wystarczy że straszność wprost wali z tych postów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: WIRNIK LECHA JANERKI W ramach protestu w obronie 3 IP: 149.156.12.* 29.05.02, 10:04 > > A NAD TOBĄ UNOSZĄ SIĘ TOWARZYSZU PREZESIE, DYREKTORZE ITP OPARY Z SZAMBA. > dziękuję za uznanie tow. protestancie. ale nieco się mylisz. Co do oparów.... > każdy ma takie opary na jakie zasługuje, wolę się nużać w "szambie" niż w waszych bezsensownych tekstach >rodem z krypty bynajmniej nie śp. Beksińskiego NO własnie, ja wolę klimat Beksińskiego, czy Programu trzeciego A TY SZAMBA, rzecz gustu, gratuluję gustu. > WIDAC NIE ROZROŻNIASZ GŁĄBIE MUZYKI DOBREJ OD KOMERCYJNEJ PAPKI.Tu chodzi o > > zabawę i protest jednoczesnie. Bo wlasnie Janerka jest przykladem prawdziwego > > artysty rockowego (którego można nie lubić, ale nie można powiedzieć, że gra źle. > > A poza tym Anastasia ma dobry głos i razem z Pet Shop Boys korzystnie wyróżnia > > sie wśród popowych i dyskotekowych gwiazdek. Jeśli porównujesz ja do Shakiry, to > > znaczy, że jesteś nie tylko głupi ale i głuchy. Anastasia umie śpiewać. > Ilorazu głupoty to nie Ty PTASZKU będziesz mi szukał i wyliczał, równie dobrze > protest można zapodać towarzystwu truj-kowemu masowo głosując na Shakirę właśnie, My jednak szanujemy to co jest w 3 dobre, szanujemy LP3 więc nie chcemy jej niszczyć, my w przeciwieństwie do większosci poczynań Dyrekcji chcemy działać pozytywnie. A Shakira w 3 na szczęscie nie jest na play-liscie, choć była niestety kilka razy zagrana (swiat na topie, Muzyczna poczta UKF) > Dres FM w końcu oprotestujecie.... przez spiętrzenie absurdów też można > protestować czyż nie???? Bardzo skomplikowane figury reouryczne stosujesz. Po prostu chcesz zaistnieć, a nie za bardzo wiesz o co ci chodzi. > Dziękuję za inwektwy w postaci np. Głąba znak, że nie > potrafisz używać racjonalnych argumentów, tylko inwektwy. Genialne. Niestety w moim poprzednim poscie oprócz okresleń Twego gusty były argumenty i analiza, lecz nie zrozumiałes ich i się do nich nie odniosłes. > > Smutno i straszno się robi jak sie Ciebie czyta, czy jak się czyta bądź słucha > > czy to Smolara czy Laskowskiego. > Nie bardzo mi o to chodziło, bo wystarczy że straszność wprost wali z tych > postów. Nie ma takiego słowa w języku polskim jak strasznosć. I sam przyznajesz, że nie wiesz o co ci chodzi. To tyle. Zastanów się na soim stosunkiem do trójki Programu trzeciego, muzyki itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emjotu Re: WIRNIK LECHA JANERKI W ramach protestu w obronie 3 IP: 149.156.82.* 29.05.02, 11:44 Widzę że zapał rewolucyjny towarzysza protestanta nie opuszcza. A jako, że towarzysz protestant posługuje się retoryką rewolucyjną, to nie zamierzam z tow. rewolucjonistą polemizować. Pokazać się nie zamierzam, zaistnieć nie zamierzam, zmieniać świata metodą rewolucyjno-protestacyjną też nie, więc wszystkiego dobrego towarzyszu rewolucjonisto. straszność bije z tych postów i tyle (choć twierdzisz że takiego słowa nie ma, ja z uporem maniaka będę go stosował). Mój nikły iloraz yntelygencji nie pojął Waścinych głębokich wywodów, pojął natomiast, że z uporem maniaka stosuje Waszmość inwektywy jako jeden z elementów walki rewolucyjnej. che che Guevara, Lenin i Dzierżyński w jednym. jak salon szampon i odżywka. Z pewnej starej reklamy... Co do moich preferencji muzycznych, kulturalnych i radiowych to kolega rewolucjonista nie trafił, a przemyśliwać swojego stosunku do medyjów publicznych i nie nie zamierzam bikoz mam go w sposób zdrowy określony. PS. Kolego rewolucjonisto skoro bronisz programu trzeciego przed derekcją, kulegą kierownikiem {muzycznym} i kilku mądrymi panami z Zarządu to wiedz, że późno się obudziłeś. Powinieneś walczyć nieco wcześniej, bo np. tak wychwalana przez Ciebie LP3 to nic innego tylko reżymowa (czerwona o zgrozo) audycja wprowadzona do trójki po stanie wojennym w celu skanalizowania wiadomych nastrojów i zapodania młodzieży muzy lekkiej łatwej i przyjemnej, którą to muzą powinna się młodzież zajmować, zamiast bieganiem po ulicach z kamiorami i protestowaniu przeciw rządom gen. J. howgh. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chemik Re: WIRNIK LECHA JANERKI W ramach protestu w obronie 3 IP: *.marwit.gliwice.pl 29.05.02, 13:06 Mam do ciebie prosbe emjotu - nie zasmiecaj z laski swojej tego forum. Ciekawi mnie co mialo oznaczac sformulowanie "rodem z krypty bynajmniej nie sp. Beksinskiego". Uszanuj pamiec zmarlego, ktory w dodatku uwazany byl przez wielu za dobrego radiowca. Rownie chamskich sformulowan w twoich postach jest mnostwo. Nie chce mi sie z toba polemizowac, bo szkoda na to mojego cennego czasu czasu. Dziwie sie, ze koliber dal sie wciagnac w ta bezsensowna dyskusje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emjotu Re: WIRNIK LECHA JANERKI W ramach protestu w obronie 3 IP: 149.156.82.* 29.05.02, 13:37 Gość portalu: chemik napisał(a): > Mam do ciebie prosbe emjotu - nie zasmiecaj z laski swojej tego forum. Ciekawi > mnie co mialo oznaczac sformulowanie "rodem z krypty bynajmniej nie sp. > Beksinskiego". Uszanuj pamiec zmarlego, ktory w dodatku uwazany byl przez wielu > za dobrego radiowca. Rownie chamskich sformulowan w twoich postach jest > mnostwo. Nie chce mi sie z toba polemizowac, bo szkoda na to mojego cennego > czasu czasu. Co to znaczy nie zaśmiecaj? czy to jest forum wszystkich forumowiczów czy tylko tych którzy są po linii partyjnej??? tzn tych co to na śmierć i życie walczą o odzyskanie "naszej dobrej starej trójki"? czy znaczy to że nikt inny o innych poglądach nie ma prawa wejść na takie forum i wyrazić swoją opinię na jakiś temat?? niestety ale potwierdza się że panuje tu mentalnośc rewolucyjna. Co do krypty: nie obrażam i nie obrażałem śp. Beksińskiego, napisałem tylko, że panuje w tych postach syndrom twierdzy oblężonej i zapaszek rodem z krypty. I nie zmieniam swego poglądu. A gdzie są pozostałe chamstwa w moich postach? Póki co chyba coś pomyliłeś, bo głąbem nazwał mnie niejaki Koliber.... ot co A bruździć brudździłem i będę bruździł coby wam mózgi nie zastygły jak skamielinie jakowejś. PS no chyba że bana dostanę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psychol EMJOTU - jesteś cool IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 31.05.02, 14:40 Priviet, No to jest nas dwóch - swego czasu też wdałem się w podobną (może bardziej debilną) pyskóweczkę z "bywalcami" protestu trójkowego. Po stwierdzeniu, że mam do czynienia z osobnikami fizjologicznie uszkodzonymi na punkcie swojego punktu widzenia (zważ, że każdego, kto myśli inaczej z miejsca posądzają o to, że jest zakonspirowanym Eugeniuszem Smolarem, lub którymś z jego przydupasów - typowe objawy manii prześladowczej - czyli paranoja, jak rzekłby psychiatra), odpuściłem dyskutowanie i tylko wpadam czasem, żeby poczytać te ich nudnawe postękiwania i ploty - dla polepszenia nastroju polecam także wątek "Dlaczego z radiowej ..." A nota bene - w poglądach się zgadzamy - rzadko mi się zdarza spotkać kogoś kto myśli jak ja, więc pozdrawiam szczerze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chemik Re: EMJOTU - jesteś cool IP: *.marwit.gliwice.pl 31.05.02, 17:26 Oj, panowie... Nie chodzi mi o wasze poglady - macie do nich prawo. Chodzi mi o sposob ich wyrazania. Troszke kultury. Rozumiem, ze nie zgadzacie sie ze zdaniem wiekszosci forumowiczow, ale nie obrazajcie ich. A jhesli chodzi o pewne sformulowania uzyte przez kolibra: dziwie mu sie, ze dal sie poniesc. Taka ma niestety wade. Przepraszam za niego. I oczekuje przeprosim!! Nie mam zadnej manii przesladowczej, ani tez alergii na pewnego wiceprezesa. Po prostu nie podoba mi sie to co zrobili z 3. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: EMJOTU - jesteś cool IP: 149.156.12.* 03.06.02, 10:11 > Oj, panowie... Nie chodzi mi o wasze poglady - macie do nich prawo. Chodzi mi o > sposob ich wyrazania. Troszke kultury. Rozumiem, ze nie zgadzacie sie ze > zdaniem wiekszosci forumowiczow, ale nie obrazajcie ich. Własnie, Ci Panowie zaczęli pierwsi nas obrażać, nie podejmując dyskusji z merytorycznymi argumentami. > A jhesli chodzi o > pewne sformulowania uzyte przez kolibra: dziwie mu sie, ze dal sie poniesc. > Taka ma niestety wade. Przepraszam za niego. I oczekuje przeprosim!! Drogi chemiku, czsem trzeba zareagować emocjonalnie. Ale specjalnie dla Ciebie drobne sprostowanie umiesciłem. >Nie mam > zadnej manii przesladowczej, ani tez alergii na pewnego wiceprezesa. Po prostu > nie podoba mi sie to co zrobili z 3. Mnie też wiekszosc się nie podoba chociaż szukam pozytywów, vide moje posty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emjotu Re: EMJOTU - jesteś cool IP: 149.156.82.* 03.06.02, 10:34 Oj, panowie... Nie chodzi mi o wasze poglady - macie do nich prawo. Chodzi mi o > sposob ich wyrazania. Troszke kultury. taaaak jest kultura, lub kólóra... tylko która to jest ta właściwa, bo nie wiem.... mam pytanie: w którym momencie wykazałem się brakiem kultury: gdy napisałem o was że cuchnie tu jak w krypcie??? bo co bo obraziłem śp. Beksińskiego? Nauczcie się czytać dokładnie: napisałem "BYNAJMNIEJ NIE śp. BEKSIŃSKIEGO"!!! czy to jest obraza? ciekawe kogo, bo BYNAJMNIEJ NIE śp. BEKSIŃSKIEGO!!! Rozumiem, ze nie zgadzacie sie ze > zdaniem wiekszosci forumowiczow, ale nie obrazajcie ich. Szkoda słów. Proszę o wskazanie gdzie kogokolwiek obraziłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: WIRNIK LECHA JANERKI W ramach protestu w obronie 3 IP: 149.156.12.* 03.06.02, 10:07 No dobra, wycofuję słowo głąbie, na "głąbie muzyczny" (to chyba nie jest obraźliwe, bo takich w Polsce większosć. A drogi emjottu, może nie jestes głupi ale na pewno głuchy (nie każdy głuchy jest głupi i viceversa. A za komentarz do Twoich wypowiedzi wystarczy poparcie poyeba, jakie poglądy, takie poparcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emjotu Re: WIRNIK LECHA JANERKI W ramach protestu w obronie 3 IP: 149.156.82.* 03.06.02, 10:18 Gość portalu: koliber napisał(a): > No dobra, wycofuję słowo głąbie, na "głąbie muzyczny" (to chyba nie jest obraźl > iwe, bo takich w Polsce > większosć. > A drogi emjottu, może nie jestes głupi ale na pewno głuchy (nie każdy głuchy je > st głupi i viceversa. > A za komentarz do Twoich wypowiedzi wystarczy poparcie poyeba, jakie poglądy, t > akie poparcie. Wiesz co Koliber, ja chromolę Twoje przeprosiny: to tak jakbyś bucu zamienił na bucu kwadratowy... Twoje głębokie teksty o tym że nie jestem głupi ... itp. tylko mnie rozbawiły - bo skąd możesz wiedzieć jakie są moje gusta muzyczne.... daj se chłop na luz. kisicie się w swoich protestach i tyle, nawet nie chce mi się tego komentować. howgh. PS. skoro nie kumasz bazy: z tą Shakirą to był taki joke, dowcip, żart... bynajmniej nie polish joke.. no ale skoro tak wyszło .... twoja strata. PS. pozdro dla psychola kimkolwiek jest PS3. trójka.... taaaa dres eFeM... a wcześniej radyjko gen. Wrony... naprawdę tego nie widzicie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chemik Re: WIRNIK LECHA JANERKI W ramach protestu w obronie 3 IP: *.marwit.gliwice.pl 04.06.02, 00:40 W ktorym miejscu obazales? Ogranicze sie tylko do najnowszego postu. Niewiele rozni sie od pozostalych... Gość portalu: emjotu napisał(a): > Gość portalu: koliber napisał(a): > > > No dobra, wycofuję słowo głąbie, na "głąbie muzyczny" (to chyba nie jest o > braźl > > iwe, bo takich w Polsce > > większosć. > > A drogi emjottu, może nie jestes głupi ale na pewno głuchy (nie każdy głuc > hy je > > st głupi i viceversa. > > A za komentarz do Twoich wypowiedzi wystarczy poparcie poyeba, jakie poglą > dy, t > > akie poparcie. > > Wiesz co Koliber, ja chromolę Twoje przeprosiny: to tak jakbyś bucu zamienił > na > bucu kwadratowy... Czy slowo "chromole" jest nie jest czasem uznane za niezbyt mile? No dobra jest to jednak eufemizm... Na mysli miales "pierdole" A zwrot "bucu kwadratowy" na pewno jest obrazliwe. Strasznie lubisz pluc na ludzi o pogladach innych niz twoje. Pewnie odpowiesz, ze koliber cie sprowokowal - nieprawda, jego post byl calkiem stonowany. > Twoje głębokie teksty o tym że nie jestem głupi ... itp. tylko mnie rozbawiły - > > bo skąd możesz wiedzieć jakie są moje gusta muzyczne.... daj se chłop na luz. > kisicie się w swoich protestach i tyle, nawet nie chce mi się tego komentować. > howgh. "Kisicie sie w swoich gustach". Kolego, o gustach sie nie dykutuje. Amen > PS. skoro nie kumasz bazy: z tą Shakirą to był taki joke, dowcip, żart... > bynajmniej nie polish joke.. no ale skoro tak wyszło .... twoja strata. > PS. pozdro dla psychola kimkolwiek jest > PS3. trójka.... taaaa dres eFeM... a wcześniej radyjko gen. Wrony... naprawdę > tego nie widzicie... "Nie kumasz bazy..." Az sie prosi zacytowac mistrza Mlynarskiego "Nie mam jasnosci w temacie Marioli" (niestey nie jestem w stanie przytoczyc dokladnego cytatu. "Radyjko gen. Wrony" Mam co prawda dopiero 24 lata, ale nie przypominam sobie zadnego gen. Wrony. Zapewne chodzi ci o gen. Jaruzelskiego szefa WRON (a ty w ogole wiesz co to byla WRON?). Jakos nie zauwazylem wplywow agentury komunistycznej w dawnej 3. Za to w obecnej trUjce moge sobie posluchac pani (pozal sie Boze) redaktor Wrony. I od tego uszy mi wiedna. A w zasadzie wiedly - teraz nawet nie wlaczam radia przed 19. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emjotu Re: WIRNIK LECHA JANERKI W ramach protestu w obronie 3 IP: 149.156.82.* 04.06.02, 15:50 Gość portalu: chemik napisał(a): > W ktorym miejscu obazales? Ogranicze sie tylko do najnowszego postu. Niewiele > rozni sie od pozostalych... > Czy slowo "chromole" jest nie jest czasem uznane za niezbyt mile? No dobra jest to jednak eufemizm... Na mysli miales "pierdole" A zwrot "bucu kwadratowy" na pewno jest obrazliwe. Strasznie lubisz pluc na ludzi o pogladach innych niz twoje. Pewnie odpowiesz, ze koliber cie sprowokowal - > nieprawda, jego post byl calkiem stonowany. Wiesz co kolego, o rewolucyjnej mentalności wrzuć na luz i NAUCZ SIĘ CZYTAĆ. tak użyłem słowa chromolę, ale NIKOGO NIM NIE OBRAZIŁEM, BO UŻYŁEM GO W STOSUNKU DO SIEBIE. Napisałem ja chromolę (przeprosiny nie osobę!!!), a nie JA CHROMOLĘ KOLEGĘ REWOLUCJONISTĘ KOLIBRA. JEST JAKAŚ RÓŻNICA?? CZY NIE. bo moim zdaniem znacząca. NIE MIAŁEM NA MYŚLI SŁOWA KURWA, PIERDOLĘ, CHUJ I KILKU INNYCH UŻYWANYCH POWSZECHNIE I OKREŚLANYCH JAKO OBRAŹLIWE. MIAŁEM NA MYŚLI DOKŁADNIE TO CO NAPISAŁEM. Zwrot bucu kwadratowy na pewno jest obraźliwy, tylko że ja nie użyłem go w stounku do PANA KOLIBRA. Użyłem go podmieniając słowa głąb i głąb muzyczny. Aby udowodnić, że to nie ja obrażam, tylko to MNIE SIĘ OBRAŻA UŻYWAJĄC słów głąb itp. No chyba to jest obraźliwe sformułowanie? Czy w Waszym moralizatorsko- rewolucyjnym środowisku istnieje tylko moralność Kalego, czyli "mnie czy członka protestu przeciw trójce wyzwać źle, niedobrze, ale przeciwnika o taak to można ku chwale protestu i starej dobrej trójeczki". Nie nie poczułem się sprowokowany tekstami kolibra i innymi, bo w postach nie używam takich słów jak koliber - czyli głąb np. "głąb muzyczny" - ile w tym pogardy, poczucia wyższości... ho ho... bo ja z tych lepszych, bo ja walczę przeciw tępocie i ludziom niszczącym trójkę.... śmiać się chce "Kisicie sie w swoich gustach". Kolego, o gustach sie nie dykutuje. Amen Jasne, że się nie dyskutuje - tylko co robią na tym portalu dysputy o książkach, płytach itp.... rzeczach? Nie dyskutuje się tam np. o tym dlaczego ktoś czyta Stasiuka? nie dopisują się tam ludzie którzy tegoż Stasiuka nie trawią?? to co to jest jak nie dyskusja o gustach? "Nie kumasz bazy..." Az sie prosi zacytowac mistrza Mlynarskiego "Nie mam > jasnosci w temacie Marioli" (niestey nie jestem w stanie przytoczyc dokladnego > cytatu. > "Radyjko gen. Wrony" Mam co prawda dopiero 24 lata, ale nie przypominam sobie > zadnego gen. Wrony. Zapewne chodzi ci o gen. Jaruzelskiego szefa WRON (a ty w > ogole wiesz co to byla WRON?). Jakos nie zauwazylem wplywow agentury > komunistycznej w dawnej 3. Za to w obecnej trUjce moge sobie posluchac pani > (pozal sie Boze) redaktor Wrony. I od tego uszy mi wiedna. A w zasadzie wiedly tak Radyjko gen Wrony to radyjko Jaruzelskiego. jak wszystko za Peerelu. i nie pisz mi jaka to wolność była wtedy w trójce, jak to kulturalnie się rozwijaliśmy wszyscy. bo tak nie było. Nie chodzi o wpływy agentury, chodzi o całokształt, o to że pan Zieliński bynajmniej nie był opozycjonistą, o to że wtedy miał DUŻO DO POWIEDZENIA W SPRAWACH TRÓJKI. Chodzi też o to, że trójka robiła dokładnie to co chciała od niej władza. KANALIZOWAŁA MŁODYCH przez audycje w rodzaju LPPr3 choćby. > teraz nawet nie wlaczam radia przed 19. > Pozdrawiam. Panią Wronę słyszałem 3 lub 4 razy, poziom radia zet, eremef czy innego waawa, nie dziwi nic. JA RADIA NIE SŁUCHAM JUŻ W OGÓLE. A swojego zdania na Wasze protesty i tak nie zmienię. Zabawa Jasia w piaskownicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Do emjotu IP: 149.156.12.* 04.06.02, 16:11 Nadal uważam wykorzystywanie zmarłych za niesmaczne. Mówiąc o "głąbie muzycznym" miałem na mysli te gusta o których Pan pisał w poscie. Lecz zgodzę się, że za mało przesłanek do wyciągnięcia, aż tak daleko idących wniosków. > Wiesz co kolego, o rewolucyjnej mentalności wrzuć na luz i NAUCZ SIĘ CZYTAĆ. Słownictwo typu wrzuć na luz, mnie nie odpowiada. > KOLEGĘ REWOLUCJONISTĘ KOLIBRA. Ja Pana nie chromolę. A nie jestem rewolucjonistą, tylko sympatykiem pewnej opcji radia. > czyli głąb np. "głąb muzyczny" - ile w tym pogardy, poczucia wyższości... ho To było jedyne obraźliwe słowo w moich postach, ale nawet w żartach porównywanie Lecha Janerki i Shakiry czy nawet Anastasii i Shakiry uważam za niedopuszczalne. > tak Radyjko gen Wrony to radyjko Jaruzelskiego. jak wszystko za Peerelu. i nie Ale tu własnie drogi Panie jest Pan rewolucjonista potepiając w czambuł PRL. Ludzie, którzy jak Kaczkowski czy Mann starali się w tych czasach robić normalne i dobre radio z dobrą muzyka nie byli kolaborantami. Po prostu niezależnie od prób zmiany ustroju trzeba było jakos żyć w tym kraju. Niestety wtedy władza czasem pozwalała na kulturę, bądź ją tolerowała. teraz zas dla pana Smolara i co liczy się tylko kasa. >Chodzi też o to, że trójka robiła dokładnie to co > chciała od niej władza. KANALIZOWAŁA MŁODYCH przez audycje w rodzaju LPPr3 choćby. Zgadzam się, że na LPPr3 nie było muzyki alternatywnej, lecz można ją było znaleźć na LP RH. Ale to kanalizowanie było w zamysle Pana Zielińskiego. Wiekszosć dziennikarzy tak nie myslała. A poza tym jakos trzeba było żyć w tych czasach. (Kolega jak widzę to wieczny opozycjonista). I bycie przeciw władzy nie przeszkadzało w słuchaniu trójki i Listy. Ale rewolucyjna czujnosć pana emjotu nie zawodzi. Potępia wszystko w czambuł. > Panią Wronę słyszałem 3 lub 4 razy, poziom radia zet, eremef czy innego waawa, > nie dziwi nic. Tu zgoda, a nawet niższy poziom > A swojego zdania na Wasze protesty i tak nie zmienię. Zabawa Jasia w piaskownicy. Pokaż mi inne radio, które ma tylu słuchaczy i takich wiernych słuchaczy. A protestować trzeba. Wazne też jest towarzystwo do zabawy. P.S. Oczywiscie domyslałem się żartów w Pana postach, lecz one mnie nie smieszą. To tyle. Z prosbą o przemyslenie. Odpowiedz Link Zgłoś
emjotu Re: Do emjotu 04.06.02, 17:46 Gość portalu: koliber napisał(a): > Nadal uważam wykorzystywanie zmarłych za niesmaczne. czyli idąc tym tokiem rozumowania nie można inaczej jak na kolanach mówić o NORWIDZIE, MICKIEWICZU czy nie przymierzając o Deynie (nie jest to żart). Słownictwo typu wrzuć na luz, mnie nie odpowiada. taaa to znaczy, że skoro się nie podoba, i nie odpowiada to znaczy że nie wolno takiego słownictwa stosować? cenzura? czy co? To było jedyne obraźliwe słowo w moich postach, ale nawet w żartach porównywani > e Lecha Janerki i > Shakiry czy nawet Anastasii i Shakiry uważam za niedopuszczalne. Gdyby pan Lech Janerka miał takie nadWRAŻLIWE podejście do siebie i swojej muzyki jak WY to chyba by ześwirował. Przecież odrobina luzu do siebie i swojej osoby nikomu jeszcze nie zaszkodziła. > > tak Radyjko gen Wrony to radyjko Jaruzelskiego. jak wszystko za Peerelu. i > nie > Ale tu własnie drogi Panie jest Pan rewolucjonista potepiając w czambuł PRL. Lu > dzie, którzy jak > Kaczkowski czy Mann starali się w tych czasach robić normalne i dobre radio z d obrą muzyka nie byli > kolaborantami. Po prostu niezależnie od prób zmiany ustroju trzeba było jakos ż > yć w tym kraju. Niestety > wtedy władza czasem pozwalała na kulturę, bądź ją tolerowała. teraz zas dla pan > a Smolara i co liczy się > tylko kasa. To że teraz liczy się tylko kasa nie dziwi (KASA MISIU KASA)- taka opcja zwyciężyła kilka lat temu i basta. Więc mając do wyboru: niszowe radio z grupką słuchaczy, lub "sukces" w postaci kalki z eremefu czy zetki i kasa to .... wybrano to co wybrano..... > Zgadzam się, że na LPPr3 nie było muzyki alternatywnej, lecz można ją było znal > eźć na LP RH. Ale to kanalizowanie było w zamysle Pana Zielińskiego. Wiekszosć dziennikarzy tak nie myslała. to znaczy jak myślała? opozycjoniści wewnętrzni? a na zewnątrz chwalę KC? Czy opozycyjne było wg. Ciebie puszczanie jingla z Maanamu na liście gdy Maanam był podpadziocha i nie wolno go było grać? a cóż to za opozycyjność? A poza tym jakos trzeba było żyć w tych czasach. (Kolega jak widzę to wieczny opozycjonist a). I bycie przeciw władzy nie przeszkadzało w słuchaniu trójki i Listy. Ale rewolucyjna czujnosć pana emjotu nie zawodzi. Potępia wszystko w czambuł. oszywiście że trzeba było jakoś żyć, tylko czy trzeba to było robić w radiu i tv? współpracując z panami w mundurach??? Nie nie jestem opozycjonista, wieczny nawet też nie... tylko pamiętam co nieco i swój rozum mam. Co do potępiania w czambuł: hmmm a co potępiłem w czambuł poza krytyką Waszego protestu prowadzącego donikąd? Nawet nie wyraziłem się na temat nowej ramówki trójki, bo słów szkoda. > Pokaż mi inne radio, które ma tylu słuchaczy i takich wiernych słuchaczy. A pro > testować trzeba. Wazne też jest towarzystwo do zabawy. to znaczy ilu ma tych wiernych słuchaczy? 1,5% czy 3? i ilu protestuje? i co osiągnęliście? > P.S. > Oczywiscie domyslałem się żartów w Pana postach, lecz one mnie nie smieszą. > To tyle. Z prosbą o przemyslenie. No i dramat: poradzić byś Asan wrzucił na luz nie mogę, bo .... nie biorą ASANA takie słowa. Żarty nie śmieszą, chyba się potnę... z rozpaczy za starą tru_jką. Ps. TO był ŻART, JOKE, DOWCIP.... prawdopodobnie nieśmieszny.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chemik Re: WIRNIK LECHA JANERKI W ramach protestu w obronie 3 IP: *.marwit.gliwice.pl 04.06.02, 16:31 Dyskusja na tym poziomie mnie nie interesuje. Moze sie pojawi jakis porzadny partner do rozmowy - wtedy moge poswiecic nieco swojego cennego czasu... Odpowiedz Link Zgłoś
emjotu Re: WIRNIK LECHA JANERKI W ramach protestu w obronie 3 04.06.02, 16:48 Gość portalu: chemik napisał(a): > Dyskusja na tym poziomie mnie nie interesuje. Moze sie pojawi jakis porzadny > partner do rozmowy - wtedy moge poswiecic nieco swojego cennego czasu... jasno powiedziane, partener jak myślę, to jedynie ten co to popiera popieranie protestu. faktycznie, nie ma co dalej dyskutować. bo po co????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raszefka Re: WIRNIK LECHA JANERKI W ramach protestu w obronie 3 IP: *.pabianice.sdi.tpnet.pl 04.06.02, 19:17 wreszcie!! koliber napisał że gość chce sobie zaistnieć na forum i miał rację. Szkoda tylko, że mu w tym dopomógł. Przez ostatnie kilka postów dyskusja dotyczyła tego kto, kogo, kiedy i czym obraził. do emjotu: forum jest dla wszystkich i oczywiście możesz sobie tu pisać, co tylko chcesz. Ale wtrącanie się do rozmowy po to, żeby zasugerować, że wszyscy jesteśmy żałośni... Pewnie zarzucisz mi, że niedokładnie czytam, ale jakoś dotąd nie zauważyłam, żebyś wpisał jakąś rzeczową uwagę na temat eliminowania kultury z radiowej Trójki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emjotu Re: WIRNIK LECHA JANERKI W ramach protestu w obronie 3 IP: 149.156.82.* 05.06.02, 08:56 Gość portalu: raszefka napisał(a): > wreszcie!! koliber napisał że gość chce sobie zaistnieć na forum i miał rację. > Szkoda tylko, że mu w tym dopomógł. Przez ostatnie kilka postów dyskusja > dotyczyła tego kto, kogo, kiedy i czym obraził. taaa, głębokie myśli. Skrytykowanie Was to jest zaistnienie, a poklepanie po pleckach i mówienie: dobrze dobrze się bawicie dzieci, oby tak dalej to jest co? nie zaistnienie? Odwrócę: a może to WY CHCECIE ZAISTNIEĆ nie tylko na forum jako buntownicy rewolucjoniści??? Wiesz, co do dyskusji: ja zaproponowałem żeby głosować na Shakirę, a nie na Janerkę, bo to takie oczywiste: alternatywny artysta jako flaga buntu. To nudne jest i przewidywalne. Z przekory powinno się zagłosować na Shakirę, jako wyznacznik radia Dres efem, skoro pomysł został zjechany problemu nie widzę. głosujcie na Janerkę. Co do obrażań: tak wszczęła się dyskusja, bo to o mnie napisano, że wlecze się za mną smród szamba, że jestem głąb itp.? czy to obraźliwe i na pozimie jest??? odpowiedz sama sobie > do emjotu: forum jest dla wszystkich i oczywiście możesz sobie tu pisać, co > tylko chcesz. Ale wtrącanie się do rozmowy po to, żeby zasugerować, że wszyscy > jesteśmy żałośni... > Pewnie zarzucisz mi, że niedokładnie czytam, ale jakoś dotąd nie zauważyłam, > żebyś wpisał jakąś rzeczową uwagę na temat eliminowania kultury z radiowej > Trójki. Nie wpisałem żadnej rzeczowej uwagi na temat "eliminowania...", bo to nie ten temat jest po prostu, czytaj uważnie zanim zaczniesz krytykować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raszefka Re: WIRNIK LECHA JANERKI W ramach protestu w obronie 3 IP: *.pabianice.sdi.tpnet.pl 05.06.02, 14:22 Gość portalu: emjotu napisał(a): to nie ten > temat jest po prostu, czytaj uważnie zanim zaczniesz krytykować. > zgadza się, poniosło mnie. Z pokorą przyznaję I to wszystko w czym się z tobą zgadzam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emjotu Re: WIRNIK LECHA JANERKI W ramach protestu w obronie 3 IP: 149.156.82.* 05.06.02, 14:36 Uznaję (oczywiście arbitralnie i jednostkowo) dyskusję za zakończoną. Nie zamierzam wdawać się w dalszy ciąg dyskusji prowadzącej do + nieskończoności. Służącej tylko biciu piany i powodującej inflację słów. Ja nie przekonam Was Wy mnie. Skoro tak WAS obrażam i denerwuję to wobec powyższego wycofuję się na z góry upatrzone pozycje. Wam pozostawiając satysfakcję pokonania kolejego WROGA "starej dobrej tr_ujki" w dodatku myślącego troszkę inaczej. A jako że nie zamierzam "ZAISTNIEĆ" na "Waszym" forum pozwalam sobie Was pożegnać. arivederci amore. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber WIRNIK LECHA JANERKI wypadl tydzien temu z LP3 IP: 149.156.12.* 08.06.02, 09:30 To niestety pokazuje nasza realna sile. Potrafimy tylko bic piane. Malo osob na manifestacji w obronie sobotniej popoludniowej ZD3, na pogrzebie 3 , upadek akcji Wirnik. Albo nas tak malo, albo my tacy leniwi i malo aktywni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emjotu Re: WIRNIK LECHA JANERKI wypadl tydzien temu z LP3 IP: 149.156.82.* 10.06.02, 08:17 Miało mnie tu nie być, ale ... A nie przyszło Wam do głowy, że wynik Wirnika na liście mógł zostać zmanipulowany przez kolegę kierownika muzycznego????? Jak nigdy zgadzam się z kol. Kolibrem: potraficie tylko bić pianę. teraz to już na pewno się nie odezwę. z partyjnym i rewolucyjnym pozdrowieniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: WIRNIK LECHA JANERKI wypadl tydzien temu z LP3 IP: 149.156.12.* 12.06.02, 18:21 > Miało mnie tu nie być, ale ... > A nie przyszło Wam do głowy, że wynik Wirnika na liście mógł zostać > zmanipulowany przez kolegę kierownika muzycznego????? > Jak nigdy zgadzam się z kol. Kolibrem: potraficie tylko bić pianę. Patrząc na miejsca: 35-32-30-29-30-30, to jest to niestety możliwe. Wicie był, ale nie podabał się, nie głosowaliscie to spadł. P.S. Nie jestem Panie emjotu Pna kolegą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: WIRNIK LECHA JANERKI W ramach protestu w obronie 3 IP: 149.156.12.* 13.06.02, 08:03 To jest chamstwo. Ja koliber mam inny IP-mozna sprawdzic. Drogi specjalisto od zyciorysow pod roznymi pseudonimami, chyba skonczyly Ci sie leki. Jestem drogi historyku: chamem, idiota, psycholem itp. twoje miejce w zakladzie zamknietym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: WIRNIK LECHA JANERKI W ramach protestu w obronie 3 IP: 149.156.12.* 13.06.02, 08:06 Gość portalu: koliber napisał(a): > To jest chamstwo. Ja koliber mam inny IP-mozna sprawdzic. > Drogi specjalisto od zyciorysow pod roznymi pseudonimami, chyba skonczyly Ci > sie leki. > Jestes drogi historyku: chamem, idiota, psycholem itp. twoje miejce w zakladzie > zamknietym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chemik Re: WIRNIK LECHA JANERKI W ramach protestu w obronie 3 IP: *.marwit.gliwice.pl 13.06.02, 11:05 To ja w takim razie cos napisze, zeby watek zyciorysowy sie nie pociagnal i nie zarznal dyskusji... Moj stosunek do akcji typu Wirnik jest negatywny. Zbyt latwo zmanipulowac wyniki, ciezko jest glosowac na piosenke, ktora mi sie nie podoba (Wirnik akurat mi sie podobal), slabienka organizacja akcji. Takie cos trzeba najpierw przemkyslec, przekonsultowac (np. z Szamanem) i wybrac utwor, ktory ma jakies szanse. Ktos zaproponowal zeby glosowac na Pani w obuwniczym... Albo niezbyt inteligentny albo sabotazysta. Przeciez ten kawalek zleci w ciagu 3 notowan czy tego chcemy czy nie. I nic nie zmusi mnie do glosowania na taka beznadzieje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: WIRNIK LECHA JANERKI W ramach protestu w obro IP: 149.156.12.* 11.07.02, 22:56 A tak se podniosłem wątek.Ale płyte Fiu-fiu Lecha Janerki kupcie jest znakomita. Odpowiedz Link Zgłoś