Dodaj do ulubionych

Lista przebojów Trójki-jest coraz gorzej

28.01.05, 21:09
Dzisiaj słucham sobie listy Trójki i musze powiedziec że po usłyszeniu
pioesniki Iwo"BYć jak Robert Makłowicz" jestem nieco zdegustowany.Taki utwór
w publicznym radio.Przecież to brzmi jak pioseneczka jakiegoś liceality
zrobiona i zmiksowana na domowym pececie.Ostatnio w ogóle utwory pojawiające
sie na liscie wprawiają mnie w konsternacje .Takie utwory jak Młynek
Kawowy,Chomiczówka,czy Byc jak Robert Makłowicz moim zdaniem nie powinny buc
na liscie do głosowania.
Obserwuj wątek
    • Gość: P-77 Re: Lista przebojów Trójki-jest coraz gorzej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 00:19
      > Dzisiaj słucham sobie listy Trójki i musze powiedziec że po usłyszeniu
      > pioesniki Iwo"BYć jak Robert Makłowicz" jestem nieco zdegustowany.Taki utwór
      > w publicznym radio.Przecież to brzmi jak pioseneczka jakiegoś liceality
      > zrobiona i zmiksowana na domowym pececie.Ostatnio w ogóle utwory pojawiające
      > sie na liscie wprawiają mnie w konsternacje .Takie utwory jak Młynek
      > Kawowy,Chomiczówka,czy Byc jak Robert Makłowicz moim zdaniem nie powinny buc
      > na liscie do głosowania.
      A mi się te piosenki bardzo podobają. To jest kwestia gustu.
      Zwłąszcza nie wiem czego chcecie od "Chomiczówki" - rewelacyjny utwór.
      • Gość: minister kóltóry Re: Lista przebojów Trójki-jest coraz gorzej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 07:09
        ktoś jeszcze słucha tego badziewia?
        • Gość: ja słucham Re: Lista przebojów Trójki-jest coraz gorzej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 08:23
          a młynek kawowy jest the best!!! i Chomiczówka, i Robert Makłowicz. Podobne
          utwory były w Trójce od zawsze, malkontencie!!!Kolejny narzekacz, któremu się
          Trójka nie podoba, a może już dosyć?
          • Gość: Preslaw Re: Lista przebojów Trójki-jest coraz gorzej IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 29.01.05, 08:47
            Ja jestem też narzekaczem na nową Trójkę, ale przyznaję, że takie utwory na
            liście były zawsze. Poza tym, czy fakt, że piosenka mogła zostać zrobiona na
            domowym pececie to ją od razu ten fakt dyskwalifikuje? A co, kilkanaście lat
            temu to były lepsze utwory, taki np. Limahl jest lepszy od Młynka Kawowego.
          • bragiel Re: Lista przebojów Trójki-jest coraz gorzej 29.01.05, 11:45
            Gość portalu: ja słucham napisał(a):

> a młynek kawowy jest the best!!! i Chomiczówka, i Robert Makłowicz. Podobne
            > utwory były w Trójce od zawsze, malkontencie!!!Kolejny narzekacz, któremu się
            > Trójka nie podoba, a może już dosyć? Ja też słucham Trójki(zresztą gdybym nie
            słuchał to bym nie mógł sie wypowiedziec na temat tych utworów).Ale uważam iż
            radio powinno trzymać pewien poziom-a piosenka z tekstem pierwsza
            dziewczyna,pierwsza lufka ,pierwsza wódka i z jakze bogatym wtreść refrenem
            Chomiczówka powtarzana w publicznym radio kilka czy kilkanacie razy dziennie
            jest nieadekwatna do misji radia publicznego.Owszem moze takie discopolowe
            granie się komus podobać-ale ja oczekuje od Trójki bardziej ambitnych
            utworów.Generalnie nie mówie jednak że wszytkow Trójce jest złe tak jak
            inii.Jest wiele bardzo ciekawych audycji i wiele ciekawych piosenek.
    • Gość: sito Re: Lista przebojów Trójki-jest coraz gorzej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 12:07
      czy ciebie pojłabo? chomiczowka tez zla?
      • bragiel Re: Lista przebojów Trójki-jest coraz gorzej 29.01.05, 12:13
        Gość portalu: sito napisał(a):

> czy ciebie pojłabo? chomiczowka tez zla?
        Przyznam że nie rozumiem zwrotu "pojłabo"-moge sie jedynie domyslac ze jest to
        zwrot mówiacy o braku argumentów i chęci obrazenia rozmówcy.A wiec nie
        nie "pojłabo" mnie.Uwazam ze utwory typu Chomiczówka nie powinny pojawiac sie w
        publicznych rozgłosniach.Wódka ,lufka,butapren w słoikach-jakxe inteligentny
        tekts okraszony melodia discopolową-nie jestem z Zchnu-ale nie chciałbym by
        moje dzieci czegos takiego słuchały.
        • Gość: P-77 Re: Lista przebojów Trójki-jest coraz gorzej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 15:37
          > Przyznam że nie rozumiem zwrotu "pojłabo"-moge sie jedynie domyslac ze jest
          to
          > zwrot mówiacy o braku argumentów i chęci obrazenia rozmówcy.A wiec nie
          > nie "pojłabo" mnie.Uwazam ze utwory typu Chomiczówka nie powinny pojawiac sie
          w
          >
          > publicznych rozgłosniach.Wódka ,lufka,butapren w słoikach-jakxe inteligentny
          > tekts okraszony melodia discopolową-nie jestem z Zchnu-ale nie chciałbym by
          > moje dzieci czegos takiego słuchały.
          Przewrazliwiony jesteś zdziebko.
        • Gość: Edekzfabrykikredek Lista przebojów Trójki-jest coraz gorzej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 22:51
          Masz racje pisząc np. o poziomie muzyki blokersów. Przypomnę wpis z innego
          watku:
          Fragment artykułu "Dlaczego tu tak brzydko?" Agnieszki Niezgody z ostatniej
          Polityki:
          "Obowiązuje u nas dyktat ciemniaków – uważa Jarek Janiszewski, muzyk z kapeli
          Czarno Czarni, pastiszującej popkulturę, i twórca zespołu Bielizna. Ostatnia
          płyta: „W dzikim kraju”. – Radio gra utwory, które ktoś gdzieś już słyszał:
          tylko złote przeboje, tylko łagodne przeboje. Im prościej, im głupiej, tym
          lepiej. Wszystko jest robione pod tę najszerszą i – niestety – najgłupszą
          grupę. A jeżeli dla nas się gra, dla nas robi telewizję, która raczy nas
          biesiadą, dla nas się robi gazetę, to my jesteśmy najważniejsi. Ciemniak poczuł
          więc siłę. Wykreowaliśmy świat, w którym ciemniak czuje się świetnie, bo nikt
          mu nie mówi, że powinien się rozwijać."
          i co? Pasuje do tego wątku również ? ;-)))
          Nie oczekujcie czegos ambitnego bo jak nadawane są ambitniejsze kawałki to
          target przestawia skalę na bzdetkę albo inne feremefy i słuchalość słupkowa
          spada. A jak spada, to się stawki za reklamę obniżają ;-p
          • Gość: RR Re: Lista przebojów Trójki-jest coraz gorzej IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 12.02.05, 22:09
            He he, a to dobre, i to mowi Janiszewski, pan z Czarno-Czarnych, mega-
            chałturników, którzy pewnie wszystko by dali, żeby ktoś ich tak lansował jak
            Chomiczowkę.
    • tomasz.kubik Re: Lista przebojów Trójki-jest coraz gorzej 29.01.05, 18:42
      Ja też nie jestem zadowolony ze zmian w Trójce- ale na listę akurat nie
      narzekam. O ile mi wiadomo, to lista przebojów z założenia jest audycją, na
      której znajdują się najnowsze piosenki muzyki POPULARNEJ- nie niszowej. To nie
      jest audycja autorska. Pewnie, że tych autorskich audycji brakuje za dnia, ale
      akurat lista zawsze była podobna do obecnej. Jestem młodym słuchaczem i nie mam
      prawa pamiętać listy sprzed np. 10 lat, ale istnieje archiwum i tam można sobie
      zobaczyć jakie piosenki były na liście. No i jak to: tamte piosenki były ekstra
      (np. San Solo), a te dzisiejsze są beee? Może to słuchacze się zestarzeli...
      Mimo, że bardzo lubię muzykę Jazzową- nie wydaje mi sie aby była ona
      odpowiednia do listy. TO nie ta audycja, nie ten czas. Dzisiaj są takie
      przeboje, kiedyś były inne.
      A więc Trójka się stacza- święta racja, ale akurat lista- wydaje mi się, że to
      już szukanie dziury w całym trochę jest.
      Pozdrawiam wszystkich!!! ;-)
    • Gość: corgan najnowsza Dżenka Lopez nie była robiona na pececie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.05, 00:14
      a jest super. I Britka Spirs też jest fajowa i nie na pececie robiona. Szkoda
      że nie ma ich na liście buuuu...
      • Gość: bb Re: najnowsza Dżenka Lopez nie była robiona na pe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 12:36
        widzę, że niektórych dopada tzw. "syndrom starego pierdziela" (copyright by me)
        dobra jest muzyka okresu, kiedy ja miałem 20 lat, wszystko co później i czego
        nie łykam, jest do dupy. 60-latek powie, że najlepsza była Stenia Kozłowska, a
        później się jakimiś Perfektami zeszmacili etc. zawsze w trójce, obok muzyki
        bardzo dobrej, była trochę gorsza. A rodzaj prezentowanego przez wymienionych
        wykonawców poczucia humoru, jest kwestią gustu i jak się okazuje, skoro
        piosenki znalazły się na liście, to trójkosłuchaczom raczej odpowiadają
        • un1 Sidney Polak! 03.02.05, 12:55
          Na Chomiczówkę nie dam powiedzieć złego słowa, to jest Autobiografia pokolenia
          trzydziestolatków.

Sądzę jednak że Witold Laskowski powinien odejść, Marek Niedźwiecki ograniczyć
          swoją zachłanność na eter a Mariusz Rokos zostać płatnym lowelasem w
          Ciechocinku.
          • Gość: Lesiek Re: Sidney Polak! IP: 80.51.231.* 03.02.05, 14:32
            > Na Chomiczówkę nie dam powiedzieć złego słowa, to jest Autobiografia
            pokolenia trzydziestolatków.

Nie identyfikuję się.

• Gość: jasiek Re: najnowsza Dżenka Lopez nie była robiona na pe IP: *.acn.waw.pl 03.02.05, 21:23
          Dziękuję!! Za rozsądny głos. Nie wszyscy rozumieją upływ czasu.Ponad rok temu
          pisałem o Presleju, którego , krytykowali nie tylko zwykli ludzie, ale i
          dziennikarze na początku jego kariery. To samo dotyczy Bitelsów, czy .....czas
          płynie.. i nikt na to nic nie poradzi. Ci , którzy dziś krytykują np. hip hop
          za kilka, kilkanasście lat uznają to za klasykę i beda krytykować nowe nurty.
          Dzielimy sie na tych, którzy akceptują postęp oraz tych, którzy chca umrzeć w
          świecie w którym się urodzili
          • Gość: gazman Re: najnowsza Dżenka Lopez nie była robiona na pe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 22:29
            ino mi nie pitolcie, że trUjka gra awangardę!!!
          • Gość: nitroo Re: najnowsza Dżenka Lopez nie była robiona na pe IP: *.herby.kielce.pl / 217.153.141.* 05.02.05, 19:54
            Gość portalu: jasiek napisał(a):
            > Ponad rok temu
            > pisałem o Presleju, którego , krytykowali nie tylko zwykli ludzie, ale i
            > dziennikarze na początku jego kariery. To samo dotyczy Bitelsów,[..]

i słusznie robili,
    • Gość: nitroo Re: Lista przebojów Trójki-jest coraz gorzej IP: *.herby.kielce.pl / 217.153.141.* 05.02.05, 20:08
      bragiel napisał:
      > Iwo"BYć jak Robert Makłowicz" [..] Przecież to brzmi jak pioseneczka jakiegoś
      > liceality zrobiona i zmiksowana na domowym pececie.

mnie absolutnie nie przeszkadza... z jednej strony pokazuje nam jak niewiele trzeba, aby zostać hip-hopowcem (nawet wbrew swojej woli, jak w przypadku Roberta M.:]), z drugiej potraktowałbym to niczym swoistą instalację, experyment, a jeżeli zrobiony "domowymi siłami"? tym lepiej... nie popadajmy w szowinizm starej gwardii, jak New Kids on the Block było nr 1 na liście nikt nie płakał(?).
      Młynek Kawowy to znakomity pomysł i realizacja,a stawianie go w jednym rzędzie z Chomiczówką to, według mnie, delikatnie mówiąc - nieporozumienie.
      A Chomiczówka? a co tu komentować. Swego czasu nie przemawiała do mne Autobografia (Perfect stworzył kilka dużo lepszych kawałków), ale przy tym czymś to arcydzieło przez duże a. Troszkę rymów częstochowskich i mamy "przebój" duszony non-stop przez większość stacji. Jeżeli tak ma brzmieć głos "pokolenia trzydziestolatków" to ja dziękuję bardzo, wysiadam bo mnie praktycznie nic z nimi nie łączy.
    • Gość: nitroo a ARCHIVE Get out już nie ma na liście... IP: *.herby.kielce.pl / 217.153.141.* 05.02.05, 20:16
      jak w tytule... nawet nie powąchał pierwszej 10.
      i o czym tu dyskutować skoro "DO kołyski" przebijać się musi na I-wsze miejsce po trupie (dosłownie) mimo, że jest to jeden z najlepszych polskich kawałków ostatnich lat i powinien okupować szczyt listy przez dobre miesiące, a przegrywa z Sidejami Polakamy... chciałbym uwierzyć, że niektózy nie docenili tego utworu li tylko przez szacunek dla zmarłego Artysty...
      • Gość: nitroo Re: a ARCHIVE Get out już nie ma na liście... IP: *.herby.kielce.pl / 217.153.141.* 05.02.05, 20:16
        oczywiście "niekórzy"
        • Gość: P-77 Re: a ARCHIVE Get out już nie ma na liście... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 11:37
          Dla twojej informacji - "Do kołyski" już było wcześniej trzy tygodnie na
          pierwszym miejscu wcześniej, teraz po śmierci Pawła Bergera na to pierwsze
          miejsce wróciło po 12 tygodniach, to bardzo rzadko na LP 3 się zdarza.
          • Gość: nitroo Re: a ARCHIVE Get out już nie ma na liście... IP: *.herby.kielce.pl / 217.153.141.* 07.02.05, 00:46
            wiem, że było... tyle tylko, iż powinno okupować pierwszą lokatę przez długi czas, ew. nie przegrywać z podrzędnymi łupankami...
            a dlaczego wróciło na I-wsze miejsce? na to sobie sami odpowiedzmy...
    • Gość: Szymon z TorToru Słucham tylko prow. nagrań!!!!nie tego kitu;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 20:59
      [Masz całkowitą racje,taka muzyka (zbyt ironiczna,zbyt zabawna,niestety;)
      zrobiona ze smakiem) jest przecież grana przez wszystkie prywatne stacje radiowe
      (i joke ;) i nie ma dla niej miejsca w profesjonalnej,wolnej od sponsoringu,nie
      spełniającej najnowszych planów marketingowych liście.]

A tak na serio to take utwory(<patrz to co wyżej>,nieprowesjonalne nie wydane
      na singlu) w lp3 były grane od zawsze i to po częsci one kształtowały klimat
      listy.Przypomnijcie sobie "Ja wiedziałem że tak będzie" Halamy który w
      podsumowaniu roku wylądował na pierwszej pozycji-czy słyszeliście ten utwór na
      innej liście?.Co prawda zauważyłem u siebie ostatni brak zauinteresowania
      listą;-),ale jak sądze jest to spowodowane ogulna niechęcią do tego co ostatni
      prezentuje "trójka",bo "mlynki kawowe" zawsze będą mnie pozytwnie nastrajać do
      trójki.

Mam jeszcze pytanie od jakiego czasu bargiel słuchasz P3? I czy przypadkiem nie
      słuchasz w między czasie Zetki tudzież Eski.Bo w to że jesteś fanem starej
      trójki jakoś nie uwierze.

Ps.UWAGA.Wypowiedz ta nie nie dotyczyła Chomiczówki,która nie tylko w twoich
      oczach jest beznadziejna.

Ps.2 Moja mama jest zakochana w "młynku" jak w żadnym innm utworze na liście;-)
    • Gość: Szymon z TorToru Słucham tylko prow. nagrań!!!!nie tego kitu;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 21:03
      [Masz całkowitą racje,taka muzyka (zbyt ironiczna,zbyt zabawna,niestety;)
      zrobiona ze smakiem) jest przecież grana przez wszystkie prywatne stacje radiowe
      (i joke ;) i nie ma dla niej miejsca w profesjonalnej,wolnej od sponsoringu,nie
      spełniającej najnowszych planów marketingowych liście.]

A tak na serio to take utwory(<patrz to co wyżej>,nieprowesjonalne nie wydane
      na singlu) w lp3 były grane od zawsze i to po częsci one kształtowały klimat
      listy.Przypomnijcie sobie "Ja wiedziałem że tak będzie" Halamy który w
      podsumowaniu roku wylądował na pierwszej pozycji(albo był bardzo blisko)-czy
      słyszeliście ten utwór na innej liście?.Co prawda zauważyłem u siebie ostatni
      brak zauinteresowania listą;-),ale jak sądze jest to spowodowane ogulna
      niechęcią do tego co ostatni prezentuje "trójka",bo "mlynki kawowe" zawsze
      będą mnie pozytwnie nastrajać do trójki.

Mam jeszcze pytanie od jakiego czasu bargiel słuchasz P3? I czy przypadkiem nie
      słuchasz w między czasie Zetki tudzież Eski.Bo w to że jesteś fanem starej
      trójki jakoś nie uwierze.

Ps.UWAGA.Wypowiedz ta nie nie dotyczyła Chomiczówki,która nie tylko w twoich
      oczach jest beznadziejna.

Ps.2 Moja mama jest zakochana w "młynku" jak w żadnym innm utworze na liście;-)
    • Gość: amira Re: Lista przebojów Trójki-jest coraz gorzej IP: *.lubin.dialog.net.pl 06.02.05, 22:47
      Nie wiem czy ten utwór znajduje się na liście przebojów trójki...z całą jednak
      pewnością można go często posłuchać w ciągu dnia; wykonanie -ERIC PRYDZ ;
      To chyba jakieś nieporozumienie.W Trójce?Coś takiego?
      • xxx131 Re: Lista przebojów Trójki-jest coraz gorzej 06.02.05, 22:52
        To ulubiona piosenka Barona, zarzadzal lista jak nie bylo Niedzwieckiego.
        • Gość: susłówka susłówka Re: Lista przebojów Trójki-jest coraz gorzej IP: 62.111.139.* 07.02.05, 00:14
          ta Chomiczowka to jakis koszmar... chyba nigdy w 3ce nie lansowano tak
          nachalnie tak słabego utworu!!!
          • Gość: Madzia Re: Lista przebojów Trójki-jest coraz gorzej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 10:09
            Chomiczówka to co? Autobiografia trzydziestolatków? To ja przepraszam... Moze
            jestem innym trzydziestolatkiem?
    • Gość: kr_y Kiedyś PERFECT dziś Chomiczówka IP: *.aster.pl 12.02.05, 22:50
      W latach 80. PERFECT wylansował "Autobiografię" - kultowa piosenka dla
      dzisiejszych 40-50 latków - a dziś jest "Chomiczówka". I nie widze w tym nic
      dziwnego. Choc wiekowo bliżej mi do przeboju Perfectu, to "Chomiczówka " bardzo
      mi si podoba, wcale mnie nie razi "pierwsza dziewczyna, pierwsza lufka" itd. W
      wielu innych piosenkach zdarzają sie gorsze słowa, np, u Muńka Staszczyka i nikt
      nie robi z tego afery. Zmieniają sie czasy, zmienia sie muzyka i ludzie którzy
      ja tworzą. Na Beatelsach też kiedyś psy wieszali.
    • 0slica pozwolę sobie na niecne porównanie, 16.02.05, 23:47
      że z listą trójki podobnie się dzieje w czasie jak i z tym forum
      i w jednym i drugim przypadku wiadomo co/kto ponosi za to odpowiedzialność:)

moze nalezy to przeczekac?
      moze to taka inwazja jak swego czasu disco polo?
      glaby, co na liste glosuja i na forum pisuja dorosna, zajma sie pieniedzmi,
      szkoda im bedzie na to czasu i zrobia miejsce dla weteranow?

taka mam nadzieje
      btw, listy trojki to ja juz dawno nie sluchalam:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka