Dodaj do ulubionych

F jak fenomen

• Gość: prowincjusz Re: F jak fenomen IP: 194.146.248.* 04.03.05, 11:38
      Nie przesadzajmy z odchylonymi od normy, bo takich się na prowincji nie widuje,
      a tylko w wyższych sferach artystycznych. Na prowincji działa regulator
      moralności ustaleny przy plocie, a ludzie ciężko pracują i nie w głowie im
      fanaberie.
    • Gość: ~zmuszony zmuszany jestem przez żonę do oglądania!!!!! IP: *.bgz.pl / 193.108.194.* 04.03.05, 11:39
    • Gość: haneczkal Re: F jak fenomen IP: 213.199.192.* 04.03.05, 11:45
      ogolnie "m jak.." jest OK, ale powoli robi sie z tego baja. wszyscy dobrzy,
      szlachetni, kochajacy. mucha ryczaca od 2 m-cy i zalujaca wyboru o
      zamazpojsciu, jej obrazony pawelek, no i ex-czarny charkter ktory walczy o
      madzie. wzorem rycerzy nawet buzke dal sobie poobijac. do tego prawniczka ktora
      sama nie wie czego chce, niby nie ale w sumie to tak. a "ten" za nia jezdzi na
      2 kolkach i maslane oczy robi. fajnie jakby serial"znormalnial" i oprocz
      samego dobra pokazywal zycie ze wszystkimi jego stronami.
      • Gość: MAXX Re: F jak fenomen IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.03.05, 11:55
        Polskie seriale BYLY ok -teraz to rzeczywiście chlam.Do dziś z chęcią oglądam
        np STAWKĘ..... czy 07 zgloś sie .....albo Tolka Banana.....
      • davidmorst Re: Malunki w GW to nie jest polska rzeczywistość 04.03.05, 11:59
        Gazeta Wyborcza najczesciej opisuje to, co chciałaby w Polsce upowszechnić.
        A więc: przejawy chamstwa, kiepskie seriale TVP, antysemityzm, ksenofobizm,
        miernych literatów jak Huelle,Kuczok itp.
        Trzeba odróżniać prawdę od pismactwa Gazety Wyborczej.
        Seriale TVP to jest biznes dla wielu. To ci goście dla podtrzymania swojego
        biznesu będą wypisywać tutaj peany pochwalne pod adresem żenujących widowisk TVP.
        Ci sami goście będą zamawiać wyniki sondaży. Płacą za sondaż i żądają wyników.
      • Gość: Dry Kochani - troszke wyluzujcie.... IP: *.ikea.com 04.03.05, 12:01
        Na boga! To tylko film... Po co to cale zamieszanie? A ze "Friends" to taki
        wartosciowy film? Ja "emke" (tak o tym "produkcie" mowi moja zona) czasami
        ogladam i smiechu mam co niemiara. Najbardziej lubie opuscic jakies 20-cia
        odcinkow i poznie zabawiac sie w zgadywanke p.t. "co sie w miedzyczasie
        wydarzylo? To wzajemne obrzucanie sie blotem (co zreszta zawsze ma miejsce) na
        forum GW obraza tych co ogladaja a Ci co krytykuja narazaja sie na
        posmiewisko... Genaralna zasada jaka wylania sie po przeczytaniu wszystkich
        wypowiedzi to: Ogladasz? Tumanow i lumpenrpoletariat reprezentujesz. Nie
        ogladasz? na pewno czytasz Arystotelesa w oryginale i Twoj czas uplywa na
        rozwazaniach o bycie jako bycie.
        Wyluzujcie - blagam!
        • milis2 Re: Kochani - troszke wyluzujcie.... 04.03.05, 16:06
          Zgadzam sie calkowicie.
        • Gość: kate Re: Kochani - troszke wyluzujcie.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 14:55
          Jedyny rozsądny człowiek na forum tym sie odnalazł.Czytajac pozostałe komentarze mam wrażenie,że objawiła się właśnie zmasowana histeria.W takim razie może zwołajmy KRUCJATĘ!A moze ANTYSERIALOWą INKWIZYCJĘ! Ukamienujmy Łepkowską!Rozpocznijmy EGZORCYZMY! Wybierzmy KOMISJĘ ŚLEDCZĄ!...Ludzie, śmieszy mnie wasze zacietrzewienie. Ja oglądam M jak milosc, ale nie czuję się w jakimkolwiek stopniu uboższa od wypowiadających się tu 'yntelektualystów'.
      • Gość: haneczkal Re: F jak fenomen IP: 213.199.192.* 04.03.05, 12:35
        zgadzam sie ze nie mozna wszystkiego negowac,i ze wszystko jest do D...ja mam
        swoje ale do "emki" (pozdrowienia dla zonki ktora to wymyslila)ale ogladam
        filmik i go lubie. wydaje mi sie ze warto pisac na forum co sie podoba a co nie
        bo moze piszacy scenariusz wezma pod uwage nasze opinie. a moja sprowadza sie
        do tego ze "M ..." jest OK ale niech nie ciagna za dlugo niektorych watkow (np.
        ryczaca od 2m-cy madzia za ktora jak wynika wszyscy faceci swiata nie widza) i
        niech nie przesadzaja z ta honorowoscia i romantyzmem bohaterow (szczegolnie
        plci brzydkiej).
        • Gość: dry Re: F jak fenomen IP: *.ikea.com 04.03.05, 12:49
          Co do opinii n.t. "emki"

Najbardziej lubie Kamila (jako aktora! i postac, ktora gra).
          Najbardziej nie lubie Maryski - matka polka - co to pomaga wszystkim.
          Magda - coz... ten watek jest "akuratny" jesli chodzi o prawdziwe zycie.

cheers!
    • Gość: asd Fenomen to ja albo raczej kosmita IP: *.waw.prokom.pl 04.03.05, 12:12
      nie oglądam ani jednego serialu, nawet nie za bardzo znam tytuły...
      z tego co wiem to w telewizji publicznej lecą Złotopolscy i Klan.
      No teraz juz wiem ze jest "M jak Miłość". Wiem, ze kiedyś była moda na sukces,
      ale to amerykański serial...
      czy ja jestem kosmitą. Nie ciekawią nmie żadne tasiemce nie umiem nawet wymienić
      tytułów ich, ani najbardziej znanych postaci ...
      • Gość: KR$ Re: Fenomen to ja albo raczej kosmita IP: *.riz.pl / 195.94.202.* 04.03.05, 17:49
        nie jestes kosmita - po prostu pracujesz w IT (ja tez) i szkoda ci czasu na
        zapelnianie swego mozgu gownem.
    • Gość: pozytyw A może tak coś pozytywnego IP: *.acn.waw.pl 04.03.05, 12:12
      A potraficie powiedzieć coś pozytywnego zamiast
      wszystko negować?

Jak się czytam takie fora to można odnieść wrażenie,
      że wszystko to syf i tandeta, ludzie to matoły,
      wokół ciemnota i ciemnogród.

Powiedzcie raczej co was interesuje, sprawia przyjemność
      na czym wam zależy jak twórczo i sensownie spędzacie
      swój czas.
    • Gość: walek Glupoty gadacie - ja nie sledze:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 12:49
      ani nikt z mojej rodziny;)
      • Gość: asd Re: Glupoty gadacie - ja nie sledze:) IP: 199.185.26.* 04.03.05, 13:38
        Mam swietny pomysl jak obnizyc koszty seriali robionych w Polsce...przeciez
        mamy globalizacje... zatrudnic aktorow z Mongolii a seriale produkowac w Chinach
      • Gość: gospodyni domowa Re: Glupoty gadacie - ja nie sledze:) IP: *.autocom.pl 04.03.05, 17:16
        Te seriale to patologia.
    • Gość: ozon Re:T jak tandeta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 13:27
      Kto to tak naprawdę ogląda?? przeważnie emeryci, którzy nie wiedzieć dlaczego
      oglądaja te tandetne afery miłosne, i jeszcze jakie zbulwersowanie jak coś idzie
      nie po ich myśli, nawet większe niż w prawdziwym życiu!!to rzeczywiście jest
      fenomen:(
    • mangold A jak azbest... 04.03.05, 13:29
      Ludziska!!! Oglądajcie raczej "Sześć stóp pod ziemią", a nie jakieś badziewie...
    • Gość: kane ja tam nie oglądam ale.. IP: *.compower.pl 04.03.05, 13:39
      u mnie w domu jestem jedyny. Tak to reszta twardo śledzi wszystkie odcinki.
    • Gość: marcu Seriale są dla gospodyń i niedorozwojów IP: *.riz.pl / *.riz.pl 04.03.05, 13:42
      • drzejms-buond A MAMY JAKIŚ WYBÓR??????????? 04.03.05, 14:05
        pogawędki o polityce albo pogawędki o tym kto z kim spał...czyli tez o
        polityce...
        MISJA! psia krew...IMPOSSIBLE...
    • Gość: ania Re: F jak fenomen IP: gateway.d* / *.mofnet.gov.pl 04.03.05, 14:20
      fajnie że mamy takie seriale jak mam chwilkę czasu to zawsze je oglądasm
      • Gość: DŻEJMS BŁĄD To proste... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 14:30
        życie w naszym kraju jest tak paskudne,że wszyscy uciekają w iluzję....
        • tompay Re: To proste... 04.03.05, 17:37
          To życie stanie się jeszcze paskudniejsze skoro
          ludzie zamiast mierzyć się z przyczynami tego stanu rzeczy
          wybierają prosty świat iluzji - "ersatz normalnosci".
    • Gość: Ania Dało się artykuł doczytać do momentu o homo-seksie IP: *.chello.pl 04.03.05, 14:31
    • Gość: zło czy startuja w wyborach ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 14:56
      nie wiem jak reszta ale ja bede w nastepnych wyborach do parlamentu glosowac na
      Mostowiakow
    • Gość: Tybek M jak Masakryczna_Żenada... IP: 193.109.212.* 04.03.05, 14:57
      Kobiety pławią się w pianie mydlanych oper,
      tymczasem ich życie obrasta brudem...
      • Gość: Sloneczko Re: M jak Masakryczna_Żenada... IP: *.onlink.net 04.03.05, 17:55
        ciekawe, ze wszyscy krytykuja seriale, wszyscy sie od nich odzegnuja,nikt ich
        nie oglada ale wszyscy wiedza o co w nich chodzi i kto w nich gra. Hipokryci.
        • Gość: jotka Re: M jak Masakryczna_Żenada... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 18:29
          nie oglądam, nie mam pojęcia o co w nich chodzi jak również kto w nich gra i
          muszę przyznać że świetnie się z tym czuję!!!
    • Gość: Ewcia Re: F jak fenomen IP: *.man.bydgoszcz.pl 04.03.05, 15:16
      I ja miałabym płacić abonament? Za co? Za seriale typu "M jak miłość"?
    • Gość: dzidzia Re: F jak fenomen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 15:24
      Na jakiej podstawie wyrobiliście sobie zdanie na temat serialu, nie oglądając
      go? W ciemno? Polski serial, więc do dupy? Większość z was mówi, że nie ogląda,
      więc kto robi frekwencję, krasnoludki? Oj ściemniacie ludkowie, nie wierzę
      wam. "Nie ogladam, bo w tym czasie czytam", buahahahaha!
      • Gość: zorientowana Re: F jak fenomen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 18:34
        miałam wątpliwą przyjemność widzieć kilka odcinków pewnych seriali więc mam
        prawo powiedzieć (nie ściemniając) że polskie seriale nie nadają się do
        oglądania
    • Gość: fiki miki Re: F jak fenomen IP: 195.187.51.* 04.03.05, 15:40
      M jak miłość - czyli film o miłości do ludzi, czyli tym co praktycznie nie
      istnieje w swiecie gdzie najwazniejsza jest miłość do pieniądzy.
      • Gość: abecadło Re: K - kit jak serial TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 16:30
    • Gość: daria Re: F jak fenomen IP: *.lider.net / *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 16:46
      A ja nie odlądam "M jak Miłość", bo jest coś o wiele lepszego od pięknej
      wiejskiej sielanki TVP2 - a mianowicie "Na Wspólnej"! To jest serial, a nie
      tam...
      • Gość: gospodyni domowa Re: F jak fenomen IP: *.autocom.pl 04.03.05, 17:21
        Te seriale to patologia.
        • Gość: Jarek Re: F jak fenomen IP: 62.154.173.* 04.03.05, 17:42
          Tak, tak, patologia. Poza tym zycie jest wstretne, telewizja jest wstretna,
          wszystko jest wstretne. No nie, tak zle nie jest. Chca ludzie ogladac takie
          seriale? No to niech ogladaja. Nie chca - maja (wiekszosc) co najmniej 30
          innych kanalow, w tym szereg obcojezycznych. Nie chca ogladac telewizji, to
          niech sluchaja radia (sam slucham, ale telewizje od czasu do czasu tez
          ogladam). Najtanszy odtwarzacz DVD to okolo 200 zlotych i nie trzeba kupowac co
          tydzien nowego, a filmy na DVD sa w Polsce smiesznie tanie (w tym filmy ambitne
          nawet bardzo). Nie chca sluchac radia, niech czytaja prase, ksiazki (jaka i
          jakie chca) albo rozwiazuja krzyzowki. Na tym wlasnie polega wolnosc wyboru, a
          oferta jest dosc szeroka i wcale nie jakos kosmicznie droga. Wystarczy troche
          sie zastanowic.

Pozdrawiam
          • davidmorst Re: A kasa, co z kasą dla realizatorów, gdyby nie 05.03.05, 11:24
            ...było seriali.
    • monster1972 12 mln nie ma mózgu? 04.03.05, 17:29
      m jak mdłosci...

bleee

kiczowate, łzawe i naiwne do bolu...

i nie mowcie mi, ze nie wiem o czym mowie

zmusilem sie do obejrzenia 2 kolejnych odcinkow..

paw i rzyg do potęgi

to juz wole "Złotopolskich", tam są przynajmniej humorystyczne momenty

a tu nic.. tylko westchnienia, maslane oczeta naszych rodzimych gwiazdek...

to juz bylo kiedys

nazywalo sie "Niewolnica Isaura"...

:-(

no ale cóz, w kraju, gdzie Giertych i Lepper są czolowymi politykami, wszystko
      jest ku...a mozliwe

niestety
    • samsamuel u mnie tez 04.03.05, 18:00
      matula moja nalezy do tej rzeszy widzow. niepojete - bzdety niesamowite w tych serialach, a ludzie ogladaja z atencja.

to sa typowe programy usprawniajace proces wchuaniania pokarmu - niewazne co tam w tiwi pokazuja wazne ze przy tiwi sie przyjemnie je posilki :)

p.s fajna jest ta czarna dziewczyna z kreconymi wlosami :)
      • Gość: stara baba Re: u mnie tez IP: *.autocom.pl 04.03.05, 18:10
        Panstwo wyjezdza na weekend a chamstwo oglada seriale.
        • samsamuel Re: u mnie tez 04.03.05, 18:45
          nie wiem jak u ciebie na wsi, ale w mojej wioseczce to se leci w tygodniu, w porze kolacyjnej. hej
    • Gość: Romman Re: F jak fenomen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 18:20
      Chyba jestem nienormalny. Nie oglądam tego serialu a tych dwóch braci
      bliżniaków po prostu nie lubię. Denerwuje mnie, że aż trzy razy w tygodniu nie
      mogę obejrzeć "Prosto w oczy" bo nie pozwala mi rodzinka.
    • Gość: anty-idiota artykul powinien miec tytul: 12 mln idiotow IP: 207.152.116.* 04.03.05, 19:03
      i jak sie tu dziwic ze ten narod wybiera kretynow do wladz w kazdych wyborach?
      Te telenowele sa zrobione dla idiotow, zeby im popychac w reklamach badziewie.
      Gratulacje, ciemnoto wiekszosciowa w Polsce.
    • Gość: Grażyna , Re: F jak fenomen IP: *.icpnet.pl 04.03.05, 19:05
      uważam , że strasznie smmutny, ale dość często oglądam , tylko nie mogę wytrwać
      przez cały odcinek
    • Gość: pp Re: F jak fenomen IP: 195.205.190.* 04.03.05, 19:16
      ten i temu podobne seriale do dodkonale narzedzie socjotechniki, bardzo czesto
      wywieraja ogromny wplyw na odbiorcow dla ktorych glownym zrodlem wiedzy
      pozostaje telewizja tym bardzej ze, czesto widzowie ci zadziej ogladaja
      programy o charakterze naukowym, ograniczajac sie np. do programu europa da sie
      lubic itp., ktorych celem jest raczej rozrywka i to niezbyt wysokich lotów,
      budujaca nowe i podtrzymujaca dotad istniejace stereotypy w niewielkim stopniu
      przelamujaca te ktore aktualnie sa nie modne, nie na czasie. Duza popularnosc
      takich produkcji powinna byc raczej powodem do zmartwien niz do radosci a ich
      moc oddzialywania pozwala uswiadomic nam jak latwo mozna manipulowac naszym
      spoleczenstwem, kwestie oceny moralnej pozostawiam bez komentarza poniewaz jest
      to juz bardzo subiektywne zagadnienie.
    • Gość: marek Re: F jak fenomen IP: *.lan.LKSnet / *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 19:23
      Uważam , że jest to przerażające. Zapewne jak każdy serial jest głupkowaty i
      idiotyczny. Biorąc pod uwagę inne wskaźniki tego społeczeństwa- nic to dobrego
      nie wróży. To naprawdę "przypadkowe społeczeństwo". Wydaje się, że chyba
      wszyscy oglądający to zwolennicy Radia Maryja, Samoobrony i Trwam. Ludzie
      opanujcie się. Zajmijcie się ogrodem, wnukami, czytaniem książek- starystyka 12
      mln, mnie poraża.CZym my sie pasjonujemy i interesujemy. jak powiedział znany
      aktor - w serialach grają "odrzuty" aktorskie.Czy to wielka kultura- czy w
      ogóle kultura? A nawet nie chce się dalej tego komentować!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka