Gość: prowincjusz Re: F jak fenomen IP: 194.146.248.* 04.03.05, 11:38 Nie przesadzajmy z odchylonymi od normy, bo takich się na prowincji nie widuje, a tylko w wyższych sferach artystycznych. Na prowincji działa regulator moralności ustaleny przy plocie, a ludzie ciężko pracują i nie w głowie im fanaberie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~zmuszony zmuszany jestem przez żonę do oglądania!!!!! IP: *.bgz.pl / 193.108.194.* 04.03.05, 11:39 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haneczkal Re: F jak fenomen IP: 213.199.192.* 04.03.05, 11:45 ogolnie "m jak.." jest OK, ale powoli robi sie z tego baja. wszyscy dobrzy, szlachetni, kochajacy. mucha ryczaca od 2 m-cy i zalujaca wyboru o zamazpojsciu, jej obrazony pawelek, no i ex-czarny charkter ktory walczy o madzie. wzorem rycerzy nawet buzke dal sobie poobijac. do tego prawniczka ktora sama nie wie czego chce, niby nie ale w sumie to tak. a "ten" za nia jezdzi na 2 kolkach i maslane oczy robi. fajnie jakby serial"znormalnial" i oprocz samego dobra pokazywal zycie ze wszystkimi jego stronami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAXX Re: F jak fenomen IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.03.05, 11:55 Polskie seriale BYLY ok -teraz to rzeczywiście chlam.Do dziś z chęcią oglądam np STAWKĘ..... czy 07 zgloś sie .....albo Tolka Banana..... Odpowiedz Link Zgłoś
davidmorst Re: Malunki w GW to nie jest polska rzeczywistość 04.03.05, 11:59 Gazeta Wyborcza najczesciej opisuje to, co chciałaby w Polsce upowszechnić. A więc: przejawy chamstwa, kiepskie seriale TVP, antysemityzm, ksenofobizm, miernych literatów jak Huelle,Kuczok itp. Trzeba odróżniać prawdę od pismactwa Gazety Wyborczej. Seriale TVP to jest biznes dla wielu. To ci goście dla podtrzymania swojego biznesu będą wypisywać tutaj peany pochwalne pod adresem żenujących widowisk TVP. Ci sami goście będą zamawiać wyniki sondaży. Płacą za sondaż i żądają wyników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dry Kochani - troszke wyluzujcie.... IP: *.ikea.com 04.03.05, 12:01 Na boga! To tylko film... Po co to cale zamieszanie? A ze "Friends" to taki wartosciowy film? Ja "emke" (tak o tym "produkcie" mowi moja zona) czasami ogladam i smiechu mam co niemiara. Najbardziej lubie opuscic jakies 20-cia odcinkow i poznie zabawiac sie w zgadywanke p.t. "co sie w miedzyczasie wydarzylo? To wzajemne obrzucanie sie blotem (co zreszta zawsze ma miejsce) na forum GW obraza tych co ogladaja a Ci co krytykuja narazaja sie na posmiewisko... Genaralna zasada jaka wylania sie po przeczytaniu wszystkich wypowiedzi to: Ogladasz? Tumanow i lumpenrpoletariat reprezentujesz. Nie ogladasz? na pewno czytasz Arystotelesa w oryginale i Twoj czas uplywa na rozwazaniach o bycie jako bycie. Wyluzujcie - blagam! Odpowiedz Link Zgłoś
milis2 Re: Kochani - troszke wyluzujcie.... 04.03.05, 16:06 Zgadzam sie calkowicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: Kochani - troszke wyluzujcie.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 14:55 Jedyny rozsądny człowiek na forum tym sie odnalazł.Czytajac pozostałe komentarze mam wrażenie,że objawiła się właśnie zmasowana histeria.W takim razie może zwołajmy KRUCJATĘ!A moze ANTYSERIALOWą INKWIZYCJĘ! Ukamienujmy Łepkowską!Rozpocznijmy EGZORCYZMY! Wybierzmy KOMISJĘ ŚLEDCZĄ!...Ludzie, śmieszy mnie wasze zacietrzewienie. Ja oglądam M jak milosc, ale nie czuję się w jakimkolwiek stopniu uboższa od wypowiadających się tu 'yntelektualystów'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haneczkal Re: F jak fenomen IP: 213.199.192.* 04.03.05, 12:35 zgadzam sie ze nie mozna wszystkiego negowac,i ze wszystko jest do D...ja mam swoje ale do "emki" (pozdrowienia dla zonki ktora to wymyslila)ale ogladam filmik i go lubie. wydaje mi sie ze warto pisac na forum co sie podoba a co nie bo moze piszacy scenariusz wezma pod uwage nasze opinie. a moja sprowadza sie do tego ze "M ..." jest OK ale niech nie ciagna za dlugo niektorych watkow (np. ryczaca od 2m-cy madzia za ktora jak wynika wszyscy faceci swiata nie widza) i niech nie przesadzaja z ta honorowoscia i romantyzmem bohaterow (szczegolnie plci brzydkiej). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dry Re: F jak fenomen IP: *.ikea.com 04.03.05, 12:49 Co do opinii n.t. "emki" Najbardziej lubie Kamila (jako aktora! i postac, ktora gra). Najbardziej nie lubie Maryski - matka polka - co to pomaga wszystkim. Magda - coz... ten watek jest "akuratny" jesli chodzi o prawdziwe zycie. cheers! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Fenomen to ja albo raczej kosmita IP: *.waw.prokom.pl 04.03.05, 12:12 nie oglądam ani jednego serialu, nawet nie za bardzo znam tytuły... z tego co wiem to w telewizji publicznej lecą Złotopolscy i Klan. No teraz juz wiem ze jest "M jak Miłość". Wiem, ze kiedyś była moda na sukces, ale to amerykański serial... czy ja jestem kosmitą. Nie ciekawią nmie żadne tasiemce nie umiem nawet wymienić tytułów ich, ani najbardziej znanych postaci ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR$ Re: Fenomen to ja albo raczej kosmita IP: *.riz.pl / 195.94.202.* 04.03.05, 17:49 nie jestes kosmita - po prostu pracujesz w IT (ja tez) i szkoda ci czasu na zapelnianie swego mozgu gownem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pozytyw A może tak coś pozytywnego IP: *.acn.waw.pl 04.03.05, 12:12 A potraficie powiedzieć coś pozytywnego zamiast wszystko negować? Jak się czytam takie fora to można odnieść wrażenie, że wszystko to syf i tandeta, ludzie to matoły, wokół ciemnota i ciemnogród. Powiedzcie raczej co was interesuje, sprawia przyjemność na czym wam zależy jak twórczo i sensownie spędzacie swój czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walek Glupoty gadacie - ja nie sledze:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 12:49 ani nikt z mojej rodziny;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Glupoty gadacie - ja nie sledze:) IP: 199.185.26.* 04.03.05, 13:38 Mam swietny pomysl jak obnizyc koszty seriali robionych w Polsce...przeciez mamy globalizacje... zatrudnic aktorow z Mongolii a seriale produkowac w Chinach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gospodyni domowa Re: Glupoty gadacie - ja nie sledze:) IP: *.autocom.pl 04.03.05, 17:16 Te seriale to patologia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ozon Re:T jak tandeta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 13:27 Kto to tak naprawdę ogląda?? przeważnie emeryci, którzy nie wiedzieć dlaczego oglądaja te tandetne afery miłosne, i jeszcze jakie zbulwersowanie jak coś idzie nie po ich myśli, nawet większe niż w prawdziwym życiu!!to rzeczywiście jest fenomen:( Odpowiedz Link Zgłoś
mangold A jak azbest... 04.03.05, 13:29 Ludziska!!! Oglądajcie raczej "Sześć stóp pod ziemią", a nie jakieś badziewie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kane ja tam nie oglądam ale.. IP: *.compower.pl 04.03.05, 13:39 u mnie w domu jestem jedyny. Tak to reszta twardo śledzi wszystkie odcinki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcu Seriale są dla gospodyń i niedorozwojów IP: *.riz.pl / *.riz.pl 04.03.05, 13:42 Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond A MAMY JAKIŚ WYBÓR??????????? 04.03.05, 14:05 pogawędki o polityce albo pogawędki o tym kto z kim spał...czyli tez o polityce... MISJA! psia krew...IMPOSSIBLE... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: F jak fenomen IP: gateway.d* / *.mofnet.gov.pl 04.03.05, 14:20 fajnie że mamy takie seriale jak mam chwilkę czasu to zawsze je oglądasm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DŻEJMS BŁĄD To proste... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 14:30 życie w naszym kraju jest tak paskudne,że wszyscy uciekają w iluzję.... Odpowiedz Link Zgłoś
tompay Re: To proste... 04.03.05, 17:37 To życie stanie się jeszcze paskudniejsze skoro ludzie zamiast mierzyć się z przyczynami tego stanu rzeczy wybierają prosty świat iluzji - "ersatz normalnosci". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Dało się artykuł doczytać do momentu o homo-seksie IP: *.chello.pl 04.03.05, 14:31 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zło czy startuja w wyborach ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 14:56 nie wiem jak reszta ale ja bede w nastepnych wyborach do parlamentu glosowac na Mostowiakow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tybek M jak Masakryczna_Żenada... IP: 193.109.212.* 04.03.05, 14:57 Kobiety pławią się w pianie mydlanych oper, tymczasem ich życie obrasta brudem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sloneczko Re: M jak Masakryczna_Żenada... IP: *.onlink.net 04.03.05, 17:55 ciekawe, ze wszyscy krytykuja seriale, wszyscy sie od nich odzegnuja,nikt ich nie oglada ale wszyscy wiedza o co w nich chodzi i kto w nich gra. Hipokryci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jotka Re: M jak Masakryczna_Żenada... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 18:29 nie oglądam, nie mam pojęcia o co w nich chodzi jak również kto w nich gra i muszę przyznać że świetnie się z tym czuję!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewcia Re: F jak fenomen IP: *.man.bydgoszcz.pl 04.03.05, 15:16 I ja miałabym płacić abonament? Za co? Za seriale typu "M jak miłość"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzidzia Re: F jak fenomen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 15:24 Na jakiej podstawie wyrobiliście sobie zdanie na temat serialu, nie oglądając go? W ciemno? Polski serial, więc do dupy? Większość z was mówi, że nie ogląda, więc kto robi frekwencję, krasnoludki? Oj ściemniacie ludkowie, nie wierzę wam. "Nie ogladam, bo w tym czasie czytam", buahahahaha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorientowana Re: F jak fenomen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 18:34 miałam wątpliwą przyjemność widzieć kilka odcinków pewnych seriali więc mam prawo powiedzieć (nie ściemniając) że polskie seriale nie nadają się do oglądania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiki miki Re: F jak fenomen IP: 195.187.51.* 04.03.05, 15:40 M jak miłość - czyli film o miłości do ludzi, czyli tym co praktycznie nie istnieje w swiecie gdzie najwazniejsza jest miłość do pieniądzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abecadło Re: K - kit jak serial TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 16:30 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daria Re: F jak fenomen IP: *.lider.net / *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 16:46 A ja nie odlądam "M jak Miłość", bo jest coś o wiele lepszego od pięknej wiejskiej sielanki TVP2 - a mianowicie "Na Wspólnej"! To jest serial, a nie tam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gospodyni domowa Re: F jak fenomen IP: *.autocom.pl 04.03.05, 17:21 Te seriale to patologia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: F jak fenomen IP: 62.154.173.* 04.03.05, 17:42 Tak, tak, patologia. Poza tym zycie jest wstretne, telewizja jest wstretna, wszystko jest wstretne. No nie, tak zle nie jest. Chca ludzie ogladac takie seriale? No to niech ogladaja. Nie chca - maja (wiekszosc) co najmniej 30 innych kanalow, w tym szereg obcojezycznych. Nie chca ogladac telewizji, to niech sluchaja radia (sam slucham, ale telewizje od czasu do czasu tez ogladam). Najtanszy odtwarzacz DVD to okolo 200 zlotych i nie trzeba kupowac co tydzien nowego, a filmy na DVD sa w Polsce smiesznie tanie (w tym filmy ambitne nawet bardzo). Nie chca sluchac radia, niech czytaja prase, ksiazki (jaka i jakie chca) albo rozwiazuja krzyzowki. Na tym wlasnie polega wolnosc wyboru, a oferta jest dosc szeroka i wcale nie jakos kosmicznie droga. Wystarczy troche sie zastanowic. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
davidmorst Re: A kasa, co z kasą dla realizatorów, gdyby nie 05.03.05, 11:24 ...było seriali. Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 12 mln nie ma mózgu? 04.03.05, 17:29 m jak mdłosci... bleee kiczowate, łzawe i naiwne do bolu... i nie mowcie mi, ze nie wiem o czym mowie zmusilem sie do obejrzenia 2 kolejnych odcinkow.. paw i rzyg do potęgi to juz wole "Złotopolskich", tam są przynajmniej humorystyczne momenty a tu nic.. tylko westchnienia, maslane oczeta naszych rodzimych gwiazdek... to juz bylo kiedys nazywalo sie "Niewolnica Isaura"... :-( no ale cóz, w kraju, gdzie Giertych i Lepper są czolowymi politykami, wszystko jest ku...a mozliwe niestety Odpowiedz Link Zgłoś
samsamuel u mnie tez 04.03.05, 18:00 matula moja nalezy do tej rzeszy widzow. niepojete - bzdety niesamowite w tych serialach, a ludzie ogladaja z atencja. to sa typowe programy usprawniajace proces wchuaniania pokarmu - niewazne co tam w tiwi pokazuja wazne ze przy tiwi sie przyjemnie je posilki :) p.s fajna jest ta czarna dziewczyna z kreconymi wlosami :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stara baba Re: u mnie tez IP: *.autocom.pl 04.03.05, 18:10 Panstwo wyjezdza na weekend a chamstwo oglada seriale. Odpowiedz Link Zgłoś
samsamuel Re: u mnie tez 04.03.05, 18:45 nie wiem jak u ciebie na wsi, ale w mojej wioseczce to se leci w tygodniu, w porze kolacyjnej. hej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romman Re: F jak fenomen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 18:20 Chyba jestem nienormalny. Nie oglądam tego serialu a tych dwóch braci bliżniaków po prostu nie lubię. Denerwuje mnie, że aż trzy razy w tygodniu nie mogę obejrzeć "Prosto w oczy" bo nie pozwala mi rodzinka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-idiota artykul powinien miec tytul: 12 mln idiotow IP: 207.152.116.* 04.03.05, 19:03 i jak sie tu dziwic ze ten narod wybiera kretynow do wladz w kazdych wyborach? Te telenowele sa zrobione dla idiotow, zeby im popychac w reklamach badziewie. Gratulacje, ciemnoto wiekszosciowa w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grażyna , Re: F jak fenomen IP: *.icpnet.pl 04.03.05, 19:05 uważam , że strasznie smmutny, ale dość często oglądam , tylko nie mogę wytrwać przez cały odcinek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Re: F jak fenomen IP: 195.205.190.* 04.03.05, 19:16 ten i temu podobne seriale do dodkonale narzedzie socjotechniki, bardzo czesto wywieraja ogromny wplyw na odbiorcow dla ktorych glownym zrodlem wiedzy pozostaje telewizja tym bardzej ze, czesto widzowie ci zadziej ogladaja programy o charakterze naukowym, ograniczajac sie np. do programu europa da sie lubic itp., ktorych celem jest raczej rozrywka i to niezbyt wysokich lotów, budujaca nowe i podtrzymujaca dotad istniejace stereotypy w niewielkim stopniu przelamujaca te ktore aktualnie sa nie modne, nie na czasie. Duza popularnosc takich produkcji powinna byc raczej powodem do zmartwien niz do radosci a ich moc oddzialywania pozwala uswiadomic nam jak latwo mozna manipulowac naszym spoleczenstwem, kwestie oceny moralnej pozostawiam bez komentarza poniewaz jest to juz bardzo subiektywne zagadnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: F jak fenomen IP: *.lan.LKSnet / *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 19:23 Uważam , że jest to przerażające. Zapewne jak każdy serial jest głupkowaty i idiotyczny. Biorąc pod uwagę inne wskaźniki tego społeczeństwa- nic to dobrego nie wróży. To naprawdę "przypadkowe społeczeństwo". Wydaje się, że chyba wszyscy oglądający to zwolennicy Radia Maryja, Samoobrony i Trwam. Ludzie opanujcie się. Zajmijcie się ogrodem, wnukami, czytaniem książek- starystyka 12 mln, mnie poraża.CZym my sie pasjonujemy i interesujemy. jak powiedział znany aktor - w serialach grają "odrzuty" aktorskie.Czy to wielka kultura- czy w ogóle kultura? A nawet nie chce się dalej tego komentować!!!! Odpowiedz Link Zgłoś