m635 25.05.05, 10:02 Tylko Rakowski! To najlepszy kandydat na miarę partii.peel! Będzie to zwieńczenie procesu historycznego kompromisu szofera z PZPRowskim aparatem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ASs Niech da ogłoszenie do prasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 10:14 Aaaaaaaby kandydata na prezydenta. Pilne!!! www.tylkopolityka.pl Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: PeDały są zakłopotane, nawet rzecznik obrońca 25.05.05, 21:50 mniejszości seksualnych i innych odmówił. Jak obrońca pedałów powiedział NIE PeDe, to kto powie TAK? Chyba nikt z żywych, trzeba znaleźć jakiegoś politycznego Zombi. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.kidler Re: Frasyniuk: Szukamy kandydata na prezydenta 25.05.05, 10:31 m635 napisał: > Tylko Rakowski! To najlepszy kandydat na miarę partii.peel! Nie wypali. Glosy zwolennikow Jaruzelskiego i Rakowskiego ma juz zaklepane Maciej Giertych z Ligii Polskich Rodzin. Odpowiedz Link Zgłoś
preslaw Re: Frasyniuk: Szukamy kandydata na prezydenta 25.05.05, 10:38 Słuchałem dzisiaj fragmentu wywiadu z Frasyniukiem. Przykro mi to mówić, ale on coraz bradzije staje się żałosny, nie mogę go już słuchać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malinowski Wwa Ta partia jest slaba IP: *.dip.t-dialin.net 25.05.05, 10:49 mnie tez wydaje sie, ze najwiekszym nieszczesciem dla PD jest sam jej szef. Naprawde trudno mu bedzie znalezc, kogos , kogo on ma promowac. Narazie ma juz dwie grube odmowy tj. Mazowiecki, Zoll. Nikt nie chce sie blamowac porazka 2%, a sama istota tej partii, zaczyna funkcjownowac jak smietnik dla politycznych nieudacznikow, kazdy kto padl w rodzinnej partii, dostaje zaproszenie od Frasniuka do PD. To jest bardzo nieprofesjonalne. Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawymbardzo Re: Ta partia jest slaba 25.05.05, 11:32 > mnie tez wydaje sie, ze najwiekszym nieszczesciem dla PD jest sam jej szef. Tu niezgoda. Pan Frasyniuk potrafi kandydata na posła, w publicznej telewizji "oklepać". Może też z tzw. "dyńki" wyjechać politycznemu adwersarzowi. To wszystko nazywa się nic? > Nikt nie chce sie blamowac porazka 2%, a sama istota tej partii, zaczyna > funkcjownowac jak smietnik dla politycznych nieudacznikow, Gilowska na śmietniku? Chyba jednak nie skorzystać z zaproszenia demokratów. Odpowiedz Link Zgłoś
trudnoswietnie Re: Frasyniuk: Szukamy kandydata na prezydenta 25.05.05, 11:19 a co zalosnego powiedzial? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.kidler Re: Frasyniuk: Szukamy kandydata na prezydenta 25.05.05, 11:47 preslaw napisał: > Słuchałem dzisiaj fragmentu wywiadu z Frasyniukiem. Przykro mi to mówić, ale on > > coraz bradzije staje się żałosny, nie mogę go już słuchać. Staje sie żałosny bo jest żałosny, czy potrafisz napisac cos nie na poziomie falangi1, i "analitykow" wszechposkich. Akurat tez go dzisiaj slyszalem, po raz pierwszy od dawna i nie zauwazylem zeby byl zalosny. Zalosna byla raczej pani Dorotka z jej klasyczna juz tendencja do zlosliwosci i prowokacji "bynajmniej nie intelektualnych". Frasyniuk jak zaden z polskich politykow zdaje sobie sprawe ze swoich ograniczen, wiec nie chce kandydowac na urzad prezydenta. PD slusznie szuka przyzwoitego czlowieka, ktory moglby sie wypromowac. Frasyniuk wie ze nie jest tak dobry w picowaniu jak Kaczynscy, tak dobry w demagogii jak Lepper. Nie pokazuje oczu jak Tusk pytajac "czy one moga klamac", ani nie wymachuje palcem jak Giertych i krzyczac "zdrajcy, zrajcy, zdrajcy!" Za to posiada pewnosc siebie Rokity i taka swoista "twardosc" Walesy, co mi sie u niego podoba. Skazany zostal przez Tuska, Rokite, Komorowskiego i reszte PO na smierc polityczna przez obarczenie go wszystkimi winami UW i wybielenie siebie. Ale znowu Frasyniuk zrobil dowcip swoim nieprzyjaciolom. Mam nadzieje ze nie po raz ostatni, ze wejda do przyszlego Sejmu, bo oni sa tam potrzebni, a nie jakis Lepper czy kanciara Beger. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike Re: Frasyniuk: Szukamy kandydata na prezydenta IP: *.pke.pl 25.05.05, 12:32 a ty kidlerku nie mogłbyś "wystartować" do wyborów prezydenckich - obrońco wszystkich skundlonych SB-ów,UW i SD, w sam raz jako następca wspaniałego Olka I Odpowiedz Link Zgłoś
dr.kidler Re: Frasyniuk: Szukamy kandydata na prezydenta 25.05.05, 12:52 > a ty kidlerku nie mogłbyś "wystartować" do wyborów prezydenckich - obrońco > wszystkich skundlonych SB-ów, Otoz mylisz sie mike. Nigdy Cie nie bronilem, a wrecz przeciwnie. Pozbadz sie tez nadziei ze "wystartuje" i bede Ci bronil. ( A jezeli faktycznie jest jakis post w ktorym Cie bronie, to na pewno nie moj, tylko tego rydzykowego oszusta, ktory ciagle sie podszywa pod innych, co zreszyta jest latwe do udowodnienia ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzia Szukamy kandydata -- Tymiński !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 11:23 Tymiński !!! Ta kaandydatura pozwoli przetrwać Panu Frasyniukowi w mediach. Będzie się mówiło dużo o Frasyniuku i jego upadłych politykaCH. Odpowiedz Link Zgłoś
insp Re: Frasyniuk: Szukamy kandydata na prezydenta 25.05.05, 11:08 Bardzo mi przykro, panie Frasyniuk. Wlasnie zgodzilem sie objac pozycje szefa SLD. Widzi pan, w tamtej formacji bede naprawde pozyteczny dla kraju. Dla Ojczyzny ! I dla mojej zony tez. I corki. Tak wiec moze nastepnym razem, jak juz mnie wyrzuca z SLD... (Albo powiesza ?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AR Wladek, daj spokoj IP: *.penetrator.com.pl 25.05.05, 11:15 Panie Frasyniuk, co za falstart: po co to oglaszac, robic wielka fete, zapowiedzi etc. Nikt rozsadny chyba nie wierzyl, ze prof. Zoll zgodzi sie zaangazowac w taki kabaret jak polityka w Polsce. To nie ten kaliber osobowisci, nie ten charakter. I niech sie Pan nie wymawia, ze przedluzenie kadencji RPO, brak nastepcy etc. Pitolenia ostatnio duzo: dzisiaj sie usmialem przy Brachmanskim - wystarczy juz. Nie blaznijcie sie na sam poczatek, chociaz juz duzo z tego sortu zrobiliscie. A teraz odnosnie poszukiwan - proponuje serie ogloszen w gazetach, bilboardy. A najlepiej to ruszyc w Polske, od drzwi do drzwi i pytac, pytac, pytac - moze sie ktos zglosi na tego prezydenta... "Cos trza zrobic" Pozdrawiam, AR proponuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opozycjonista RPO niewszystkich obywateli IP: *.autocom.pl 25.05.05, 11:22 Jak ktos był RPO ale nie wszystkich obywateli www.nauka-edukacja.tubaza.pl/articles.php?id=74 to i jako prezydent chyba by się nie sprawdził, tak jak trudno oczekiwac aby PD się sprawdzila jako partia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal i tak dobry był tylko CIMOSZEWICZ IP: *.chello.pl 25.05.05, 11:33 i tak dobry był tylko CIMOSZEWICZ :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AMG Re: i tak dobry był tylko CIMOSZEWICZ IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.05, 11:45 Dobrze wam tak. Nie trzeba było odmawiać Cimoszewiczowi. Byłabym ,i nie tylko ja, głosowała na Was i na Cimoszewicza. A tak bawcie się sami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zx A Hausner nie ma jakichś kolegów z PZPR? IP: *.lubin.dialog.net.pl 25.05.05, 11:45 "Sprawdzony" gen. Jaruzelski się reaktywował ostanio - bierz go Władek. Przypomnij sobie swoje słowa "politycy się zużywają" - właśnie zużywasz się po raz TRZECI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc JA!!! JA!!! JA CHCE!!! WYBIERZ MNIE!!! IP: *.molgen.mpg.de 25.05.05, 13:33 (a dlaczego anonimowo - a nuz mnie rzeczywiscie zechca? Lepiej nie ryzykowac.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Jon, pan Garfielda sie nadaje. IP: *.molgen.mpg.de 25.05.05, 13:34 Bez przeszlosci, bezkonfliktowy, nieskuteczny. - Idealny na PD. Odpowiedz Link Zgłoś
obcy444 Re: Frasyniuk: Szukamy kandydata na prezydenta 25.05.05, 14:44 Panie Frasyniuk! Byl pan ponoc dobrym kierowca ciezarowki. Wroc pan do zawodu, bo na polityka sie pan nie nadaje. UW kojarzy mi sie z poczciwym a nieszczesnym osiolkiem Klapouchym. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.kidler Re: Frasyniuk: Szukamy kandydata na prezydenta 25.05.05, 14:55 obcy444 napisał: > Panie Frasyniuk! Byl pan ponoc dobrym kierowca ciezarowki. Wroc pan do zawodu, Chyba nawet sam Frasyniuk nie przypuszczal ze ma az tylu przyjaciol, ktorzy jak to prawdziwi chrzescijanie, szczerze spod samego serca przesylaja mu dobre rady. Najpiekniejsze w tym wszystkim jest to, ze pewno bez wyjatku wywodza sie oni z pokolenia Jana Pawla II, ktore tak szczerze, z takim wewnetrznym bolem oplakiwalo smierc naszego Papieza. Jakze piekne sa te nasze polskie wartosci chrzescijanskie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manus Re: Frasyniuk: Szukamy kandydata na prezydenta IP: *.aster.pl 25.05.05, 15:54 Co z tym badaniem mózgu? Czy masz juz wyniki? Większośc forumowiczów jest po chrze ścijansku zatroskana o Twoje zdrowie. Informuj, tylko nie pisz o sączącym sie JADZIE. A przy okazji - czy Ty jesteś dr.toksykolog?? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Jest kandydat pełen sił witalnych: 25.05.05, 15:10 Hej, dziewczyny! W górę kiecki! Idzie Tadzio M......... ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PeDał.pl Tylko generał bohater W. Jaruzelski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 15:27 Odpowiedz Link Zgłoś
preslaw Re: Tylko generał bohater W. Jaruzelski 25.05.05, 16:11 < Dr. kidler napisał: Staje sie żałosny bo jest żałosny, czy potrafisz napisac cos nie na poziomie falangi1, i "analitykow" wszechposkich. Akurat tez go dzisiaj slyszalem, po raz pierwszy od dawna i nie zauwazylem zeby byl zalosny. Zalosna byla raczej pani Dorotka z jej klasyczna juz tendencja do zlosliwosci i prowokacji "bynajmniej nie intelektualnych".Frasyniuk jak zaden z polskich politykow zdaje sobie sprawe ze swoich ograniczen, wiec nie chce kandydowac na urzad prezydenta.PD slusznie szuka przyzwoitego czlowieka, ktory moglby sie wypromowac.Frasyniuk wie ze nie jest tak dobry w picowaniu jak Kaczynscy, tak dobry w demagogii jak Lepper. Nie pokazuje oczu jak Tusk pytajac "czy one moga klamac", ani nie wymachuje palcem jak Giertych i krzyczac "zdrajcy, zrajcy, zdrajcy!" Za to posiada pewnosc siebie Rokity i taka swoista "twardosc" Walesy, co mi sie u niego podoba. Skazany zostal przez Tuska, Rokite, Komorowskiego i reszte PO na smierc polityczna przez obarczenie go wszystkimi winami UW i wybielenie siebie. Ale znowu Frasyniuk zrobil dowcip swoim nieprzyjaciolom. Mam nadzieje ze nie po raz ostatni, ze wejda do przyszlego Sejmu, bo oni sa tam potrzebni, a nie jakis Lepper czy kanciara Beger.> Czy dzięki tej wycieczce osobistej na początku wypowiedzi lepiej się poczułeś? Nie wiem, po co to robisz? Możesz napisać, że nie zgadzasz ze mną i tyle i argumentować za swoją racją. A co Frasyniuka, to straciełm do niego zaufanie po jego agresywnych wypowiedziach pod adresem Tuska czy Rokity, które swiadczą o tym, że pogodzić się nie może z tym, że Tusk śmiał odejść z Unii Wolności i założyć partię, która dzisiaj należy do największych i najważniesjzych, a jego partia nie wchodzi póki co do parlamentu i nie może naleźć kandydata na prezydenta i musi ratować się taki osobnikami jak Hausner i Belka. Frasyniuk mówi o umiarkowaniu, o kulturze a sączy często jad pod adresm swoich dawnych kolegów. Dzisiaj także ten jad, choć w niewielkiej dawce sączył. Wielce oburzony był na Tuska i Rokitę o to jak niemoralnie postąpili wobec Gilowskiej. Dlaczego nie jest oburzony na Belkę, który wespół w panem prezydentem na scenie politycznej stworzyli układ iście paranoiczny, do którego sam Frasyniuk się przyczynił. Urzędujący premier w stanie dymisji zakładjący pratię polityczną będącą opozycją pozaparlamentarną! Odpowiedz Link Zgłoś
dr.kidler Re: Tylko generał bohater W. Jaruzelski 25.05.05, 19:12 preslaw napisał: > Czy dzięki tej wycieczce osobistej na początku wypowiedzi lepiej się poczułeś? Zadziwiasz mnie preslawie. Skierowales do mnie swoja osobista wycieczke na temat Frasyniuka, wiec czego innego jak nie osobistej wycieczki oczekiwales? Nie zgodzic moge sie z argumentami ktorych wtedy nie bylo, a teraz sa, wiec sie nie zgadzam oczywiscie :-) Ja tam widzialem wiecj agresywnego tonu u Rokity, Komorowskiego i Tuska ( tym ostatnuim akurat ja bylem bardzo zbulwesrowany, bo po tamtych i tak nigdy niewiele sie spodziewalem) i wlasnie przez to Tusk stacil u mnie, przynajmniej tyle co Frasyniuk u Ciebie. Zostawili Frasyniuka w UW, zwalili na niego wine za wszystko co zle w UW, a teraz maja do niego pretensje ze facet chce wejsc do Sejmu, i ze im przeszkadza!!!! - To dlamnie jest zenujacym zachowaniem, ONI powinni siedziec cicho, chocby dlatego ze oni sa duzi i im nie wypada. ( po Frasyniuku w TOK-u byl Komorowski, i tez o 2 tony nizej - mam nadzieje ze oba zmadrzeli ). Po drugie nieprawda jest ze Frasyniuk nie moze znalezc kandydata na prezydenta. To Cimoszewicz zrezygnowal, m. innymi dlatego, bo Frasyniuk nie chcial go poprzec. Po trzecie - rratowanie sie "takimi osobnikami"..... To faktycznie bulwersujace ze Walesa musi sie ratowac Jaruzelskim, bo jego wspoltowarzysze wyzywaja go od Bolkow, a Frasynik Hausnerem ( co mnie mniej bulwersuje ), bo jego z kolei wspoltowarzysze wyzywaja go od szoferakow. Ale to swiadczy dobrze o Walesie i Frasyniuku, a nie o ich dawnych towarzyszach. O tych dawnych towarzyszach swiadczy zle, nawet bardzo zle! Po czwarte - przypomnij sobie jak bylo z Belka i z ustawa zdrowotna ktora odrzucil Trybunal, a bez ktorej nie byloby teraz sluzby zdrowia, i jak Belka dotrzymal slowa ze po roku poda sie do dymisji. Tutaj akurat Belka jest bez zarzutu moim zdaniem. ( mam do niego inne - np. zamrozenie progow podatkowych ) pozdrawiam P.S. Wracajac do podpierania sie przez Walese i frasyniuka "komuchami". Michnik zawsze twierdzil ze podpieranie sie UBekami, w oskarzeniach solidaruchow o bycie agentem jest niemoralne. Oczywiscie nie zgadzano sie z takim pogladem. Teraz, "opinia publiczna " poszla dalej!! - Po doswiadczeniach Frasyniuka i Walesy wychodzi na to, ze niemoralne i niesmaczne jest uzyskiwanie swiadectwa "czystosci" od komuchow, ale podpieranie sie komuchami przy oskarzaniu - jest jak najbardziej w porzadku!!! O ironio!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Frasyniuk: Szukamy kandydata na prezydenta IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.05, 18:24 władysław frasyniuk mnie słabi. 1. swoją bezsilnością 2. swoją arogancją do po i pis 3. swoim anielskim wybaczaniem złodziejom z sld 4. swoim bezkrytycznym stosunkiem do prezia a zoll swoją drogą wywinął karkołomną figurę retoryczną żeby odmówić władkowi Odpowiedz Link Zgłoś
preslaw Re: Frasyniuk: Szukamy kandydata na prezydenta 25.05.05, 21:39 dr.kidler napisał: > preslaw napisał: > > Czy dzięki tej wycieczce osobistej na początku wypowiedzi lepiej się > poczułeś? > > Zadziwiasz mnie preslawie. > Skierowales do mnie swoja osobista wycieczke na temat Frasyniuka, wiec czego > innego jak nie osobistej wycieczki oczekiwales? > > Nie zgodzic moge sie z argumentami ktorych wtedy nie bylo, > a teraz sa, wiec sie nie zgadzam oczywiscie :-) > > Ja tam widzialem wiecj agresywnego tonu u Rokity, Komorowskiego i Tuska ( tym > ostatnuim akurat ja bylem bardzo zbulwesrowany, bo po tamtych i tak nigdy > niewiele sie spodziewalem) i wlasnie przez to Tusk stacil u mnie, przynajmniej > tyle co Frasyniuk u Ciebie. > Zostawili Frasyniuka w UW, zwalili na niego wine za wszystko co zle w UW, a > teraz maja do niego pretensje ze facet chce wejsc do Sejmu, i ze im > przeszkadza!!!! > - To dlamnie jest zenujacym zachowaniem, ONI powinni siedziec cicho, chocby > dlatego ze oni sa duzi i im nie wypada. > ( po Frasyniuku w TOK-u byl Komorowski, i tez o 2 tony nizej - mam nadzieje ze > oba zmadrzeli ). > > Po drugie nieprawda jest ze Frasyniuk nie moze znalezc kandydata na prezydenta. > > To Cimoszewicz zrezygnowal, m. innymi dlatego, bo Frasyniuk nie chcial go > poprzec. > > Po trzecie - rratowanie sie "takimi osobnikami"..... > > To faktycznie bulwersujace ze Walesa musi sie ratowac Jaruzelskim, bo jego > wspoltowarzysze wyzywaja go od Bolkow, a Frasynik Hausnerem ( co mnie mniej > bulwersuje ), bo jego z kolei wspoltowarzysze wyzywaja go od szoferakow. > Ale to swiadczy dobrze o Walesie i Frasyniuku, a nie o ich dawnych > towarzyszach. > O tych dawnych towarzyszach swiadczy zle, nawet bardzo zle! > > Po czwarte - przypomnij sobie jak bylo z Belka i z ustawa zdrowotna ktora > odrzucil Trybunal, a bez ktorej nie byloby teraz sluzby zdrowia, i jak Belka > dotrzymal slowa ze po roku poda sie do dymisji. > Tutaj akurat Belka jest bez zarzutu moim zdaniem. ( mam do niego inne - np. > zamrozenie progow podatkowych ) > > pozdrawiam > > P.S. > Wracajac do podpierania sie przez Walese i frasyniuka "komuchami". > > Michnik zawsze twierdzil ze podpieranie sie UBekami, w oskarzeniach > solidaruchow o bycie agentem jest niemoralne. Oczywiscie nie zgadzano sie z > takim pogladem. > > Teraz, "opinia publiczna " poszla dalej!! > - Po doswiadczeniach Frasyniuka i Walesy wychodzi na to, ze niemoralne i > niesmaczne jest uzyskiwanie swiadectwa "czystosci" od komuchow, ale > podpieranie sie komuchami przy oskarzaniu - jest jak najbardziej w porzadku!!! > O ironio!!!! Doktorze, za Boga nie pamiętam, w którym to poście pozwoliłem sobie na wycieczkę osobitą do ciebie. Ale zostawmy to już, na forum to się zdarza i nie ma co tego ciągnąć, kto komu i jak powiedział. Ake za Boga również nie mogę sobie przypomnieć sytacji, rozmowy, wywiadu, w którym to Tusk miałby atakować Frasyniuka. Rokita i owszem, ale Tusk? Belka dla służby zdrowia nie zrobił nic, te wszytskie działania były dzialaniami tylko i wyłącznie pozornymi. W służbie zdrowia jest jak było, a może nawet i gorzej. Poza tym cóż z niego za liberał i to przyznający się do pokrewieństwa z Miltonem Friedmanem! O jednym liberlanym pomyśle Belki sam wspomniałeś - zamrożenie prgów podatkowych, co miało obowiązywać rok lub dwa a do dziś spokojnie funkcjonuje i mrozi dalej. Kolejny lienralny pomysł ekipy Belki to próba podniesienia skałdek ZUS dla przedsiębiorców, co na szczęscie się nie udało. A to, że podał się do dymisji w zgodzie ze swoim oświadzceniem uważam za hipokryzję najwyższych lotów, bo przecież dokładnie wiedział, że Kwaśniewski jego dymisji nie przyjmie. Poza tym nie jest poważnym i normalnym, że urzędujący premier zakłada opozycyją pozaparlamentarną partię, czym gra totalnie na nosie partii, ktora ma przecież stanoeić jego zaplecze polityczne. Daleko i do współczucia dla postkomunistów, ale to nie są stanady demoraktycznego państwa, tylko kpiny z żywe oczy z całego konstytucyjnego systemu. A Wałęsa? Mało mnie wzrusza. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Nie szukaj daleko - przecież mamy Frasyniuka ! 25.05.05, 21:54 Czy Frasyniuk już pytał sam siebie, czy zechce kandydować? Wypełniłby rolę kandydata stracha napędzającego głosów konkurentowi. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.kidler Re: Nie szukaj daleko - przecież mamy Frasyniuka 25.05.05, 23:29 davidmors napisał: > Czy Frasyniuk już pytał sam siebie, czy zechce kandydować? Wypełniłby rolę > kandydata stracha napędzającego głosów konkurentowi. Najwyrazniej Rokita i Tusk maja cykora ze stanie sie na odwrot. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.kidler Re: Frasyniuk: Szukamy kandydata na prezydenta 25.05.05, 23:26 preslaw napisał: > Doktorze, za Boga nie pamiętam, w którym to poście pozwoliłem sobie na > wycieczkę osobitą do ciebie. > Ale za Boga również nie mogę > sobie przypomnieć sytacji, rozmowy, wywiadu, w którym to Tusk miałby atakować > Frasyniuka. Rokita i owszem, ale Tusk? > Belka dla służby zdrowia nie zrobił nic, te wszytskie działania były > dzialaniami tylko i wyłącznie pozornymi. No to faktycznie krucho z pamiecia... Belka dla sluzyb zdrowia zrobil, duzo a nawet powiedzialbym wszystko. Przypomne wiec: Chyba PO ( ale nie jestem pewien na 100% ) oddalo ustawe o sluzbie zdrowia do Trybunalu Konstytucyjnego, celem zbadnia jej zgodnosci z Konstytucja RP. Trybunal stwierdzil niezgodnosc i uchylil ja, ale w ten sposob ze przestawala dzialac dopiero od 1 stycznia 2005, dajc tym samym Rzadowi i Sejmowi czas na opracowanie i uchwalenie nowej, juz bez wad prawnych, ustawy. Pniewaz Miller poddal do dymisji rzadu SLD i zaczely sie przepychanki o rozwiazanie Sejmu, grozila sytuacja, ze powodu nie uchwalenia w odpowiednim czasie ( vacatio legis! ) ustawy, od 1 stycznia 2005 roku nastapi chaos w sluzbie zdrowia, bo nie bedzie podstaw prawnych jej dzialnia. I wlasnie potzreba uchwalenia ustawy o sluzbie zdrowia byla glowna przyczyna powstania rzadu Belki, ktory wtydy powiedzial ze po roku poda sie do dymisji, i slowa dotrzymaal. Niestety Odpowiedz Link Zgłoś
dr.kidler Re: Frasyniuk: Szukamy kandydata na prezydenta 25.05.05, 23:43 preslaw napisał: (...) > A Wałęsa? Mało mnie wzrusza. Sorry - nie odnioslemsie sie jeszcze do tego zdania. - I znowu jak w przypadku Frasyniuka - mnie nie interesuje czy polityk Cie wzrusza, rozsmiesza czy nudzi. To jest Twoja sprawa. Ale jezeli juz sie nia dzielisz ze mna, to mnie( i wiekszosc forumowiczow interesuje _dlaczego_ masz, taki a nie inny stosunek do niego, jaki fakt to spowodowal. Oczywiscie oczekuje takiego wyjasnienia od Ciebie, bo uwazam ze w przeciwienstwie do wiekszosci piszacych np. "Paradowska mi sie nie podoba i juz" , Ty wiesz dlaczego Ci sie nie podoba i potrafisz to wyjasnic. Oni nie wiedza dlaczego.. Odpowiedz Link Zgłoś
preslaw Re: Frasyniuk: Szukamy kandydata na prezydenta 26.05.05, 10:08 Doktorze, czsami piszę bardzo krótkie, lakoniczne posty, ktore mogą sprawiać wrażenie, że nie umiem rozwinąć dalej zawartych w nich myśli, ale bierze się to stąd, że nie mam zbyt dużo czasu, bo mam jakąś pilną robotę albo coś innego pilnego, tak jak teraz, więc wypowim się nieco później... wieczorem. Odpowiedz Link Zgłoś