Dodaj do ulubionych

Lśnienie w Konstelacji Smoka

• limakty wpadłem tu na chwile żeby odpocząć w samotności... 03.09.02, 13:24
      Fajnie tu u Was.Cisza taka,że nawet milczenie jest hukiem wodospadu.Siedzę
      sobie i patrze w dal , może gdzieś dalej jest galaktyka Milczącej
      Mysli...........................................................................
      ................................................................................
      Fajnie tutaj. Nikogo wokół nie ma.Ja sam i ta
      CISZA.CISZA.CISZA...............................................................
      ................................................................................
      Cisza.
      • d_nutka Re: wpadłem tu na chwile żeby odpocząć w samotnoś 04.09.02, 07:34
        limakty napisał:

> Fajnie tu u Was.Cisza taka,że nawet milczenie jest hukiem wodospadu.Siedzę
        > sobie i patrze w dal , może gdzieś dalej jest galaktyka Milczącej
        >
        Mysli..........................................................................
        > .
        > ..............................................................................
        .
        > .
        > Fajnie tutaj. Nikogo wokół nie ma.Ja sam i ta
        >
        CISZA.CISZA.CISZA..............................................................
        > .
        > ..............................................................................
        .
        > .
        > Cisza.

Witam serdecznie w świecie ciszy myśli..........................................
        Ale czasem chce się pogaworzyć..................................................
        :)))
        d.
        • limakty Re: wpadłem tu na chwile żeby odpocząć w samotnoś 04.09.02, 08:13
          d_nutka napisała:

> limakty napisał:
          >
          > > Fajnie tu u Was.Cisza taka,że nawet milczenie jest hukiem wodospadu.Siedzę
          >
          > > sobie i patrze w dal , może gdzieś dalej jest galaktyka Milczącej
          > >
          >
          Mysli..........................................................................
          > > .
          > > ..........................................................................
          > ....
          > .
          > > .
          > > Fajnie tutaj. Nikogo wokół nie ma.Ja sam i ta
          > >
          >
          CISZA.CISZA.CISZA..............................................................
          > > .
          > ....
          > .
          > > .
          > > Cisza.
          >
          > Witam serdecznie w świecie ciszy
          myśli.........................................
          > .
          > Ale czasem chce się
          pogaworzyć.................................................
          > .
          > :)))
          > d.

Ja też lubię rozmowę...ale po czasie krzyku , potrzebna jest chwila ciszy...a z
          Tobą zawsze mi się dobrze rozmawiało, chciaz był taki moment kiedy...ale to już
          mi minęło...
          :)))))))
          K.
    • limakty gwiazdozbiór Milczacej Myśli i pustka 04.09.02, 13:23
      Obok mnie pustka wypełniona ciszą. Myśli w półśnie wypełniają bezkres
      przestrzeni...w dali gwiazdozbiór Milczacej
      Myśli...........................................................................
      Sen? Marzenia? Śmierć?
      • Gość: # Zegarmistrz swiatla zatrzymal czas.../nt IP: *.wroclaw.tpnet.pl 04.09.02, 14:50
        • carmina Re: Zegarmistrz swiatla zatrzymal czas... 04.09.02, 19:06

Przejdą przeze mnie dni na przestrzał
          Zgasną podłogi i powietrza
          Na wszystko jeszcze raz popatrzę
          I pójdę - nie wiem gdzie - na zawsze?

Nie, nie, nie
          Nie, nie, nie
          :)))))
        • carmina do Tyu kryształowo 04.09.02, 19:15
          Teraz już się tam nie chodzi. Chyba? Polecam za to naprawdę to miejsce z
          fanatisch adwokaaaaaten. :) Nie koniecznie samą bardzo droga restaurację, ale
          oddzialiki kawiarniane.
          A ja - ja jestem nierealna zupełnie. :) To co się dzieje naprawdę nie
          istnieje. :)
          Więc jak niby mam mówić o której? LOL
          Pozdro serdeczne
          C
          • tyu Do Carminy nostalgicznie i nierealnie 05.09.02, 08:36
            carmina napisała:

> Teraz już się tam nie chodzi. Chyba? Polecam za to naprawdę to miejsce z
            > fanatisch adwokaaaaaten. :) Nie koniecznie samą bardzo droga restaurację, ale
            > oddzialiki kawiarniane.
            > A ja - ja jestem nierealna zupełnie. :) To co się dzieje naprawdę nie
            > istnieje. :)
            > Więc jak niby mam mówić o której? LOL
            > Pozdro serdeczne
            > C

A KIEDYŚ - chodziło się...
            I to - bywało - w większych koleżeńskich "gronach". Było miło.
            Kilka lat temu zajrzałem tam ponownie - z rodziną. Też było - nieźle...

KIEDY, poza tym, chodziłem na lody na Stawową... Nie było tam wtedy McDonalda
            ani Burgerkinga... ani narkomanów.
            A nawet na sok z marchwi...

Hej...
            tyu
      • rabi_schllimack Re: gwiazdozbiór Milczacej Myśli i pustka 04.09.02, 15:31
        > Sen? Marzenia? Śmierć?

To ostatnie, i to jak najszybciej.
        • Gość: Tumisia Re: gwiazdozbiór. IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 04.09.02, 21:44
          Nie wiem gdzie mam napisac,że mnie głowa boli od tego smogu,ale chyba juz
          odpływa powoli.Pozdrawiam mgliście.
          • ziutek007 Re: gwiazdozbiór. 04.09.02, 21:49
            Gość portalu: Tumisia napisał(a):

> Nie wiem gdzie mam napisac,że mnie głowa boli od tego smogu,ale chyba juz
            > odpływa powoli.Pozdrawiam mgliście.
            • Gość: Tumisia Re: gwiazdozbiór. IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 04.09.02, 22:11
              Idę spać spokojnie, ziutek 007 czuwa.Pzdr.
              • ziutek007 Re: gwiazdozbiór. 06.09.02, 17:51
                Taa-ak jee-ee !!!
                Ziutek zawsze czuwa !!!
                Baaaa-cznosc !!!
      • d_nutka Re: gwiazdozbiór Milczacej Myśli i pustka 05.09.02, 06:50
        limakty napisał:

> Obok mnie pustka wypełniona ciszą. Myśli w półśnie wypełniają bezkres
        > przestrzeni...w dali gwiazdozbiór Milczacej
        >
        Myśli..........................................................................
        > .
        .
        > .
        > Sen? Marzenia? Śmierć?

limakty-to TY? Ten sam?
        Taki filozoficzno-egzystencjalny?
        d.
        • limakty Re: gwiazdozbiór Milczacej Myśli i pustka 05.09.02, 08:21
          d_nutka napisała:

> limakty napisał:
          >
          > > Obok mnie pustka wypełniona ciszą. Myśli w półśnie wypełniają bezkres
          > > przestrzeni...w dali gwiazdozbiór Milczacej
          > >
          >
          Myśli..........................................................................
          > > .
          > ....
          > .
          > > .
          > > Sen? Marzenia? Śmierć?
          >
          > limakty-to TY? Ten sam?
          > Taki filozoficzno-egzystencjalny?
          > d.

Danutko.
          Jest takie podwórko na zewnątrz Konstelacji Smoka, gdzie wieczorem po deszczu
          lipy kwitną, jarzębina płacze. Jest takie podwórko na zewnątz Konstelacji
          Smoka, gdzie piaskownica usta otwiera, a zielona huśtawka milczy w
          zapomnieniu.Jest takie podwórko na zewnątrz Konstelacji Smoka, które w czasie
          deszczu, w ciszy zamiera.Jest takie podwórko wewnątrz Konstelacji Smoka, które
          wrzeszczy uśmiechem słońca.
          Moja dusza mieszka na takim podwórku Danutko,to podwórko Kamila rzeczywistości.
          LIMAK
          • d_nutka Re: gwiazdozbiór Milczacej Myśli i pustka 05.09.02, 08:32
            limakty napisał:

> Danutko.
            > Jest takie podwórko na zewnątrz Konstelacji Smoka, gdzie wieczorem po
            deszczu
            > lipy kwitną, jarzębina płacze. Jest takie podwórko na zewnątz Konstelacji
            > Smoka, gdzie piaskownica usta otwiera, a zielona huśtawka milczy w
            > zapomnieniu.Jest takie podwórko na zewnątrz Konstelacji Smoka, które w czasie
            > deszczu, w ciszy zamiera.Jest takie podwórko wewnątrz Konstelacji Smoka,
            które
            > wrzeszczy uśmiechem słońca.
            > Moja dusza mieszka na takim podwórku Danutko,to podwórko Kamila
            rzeczywistości.
            > LIMAK

polubiłabym takiego Kamila-Limaka.
            d.
            • tyu Re: gwiazdozbiór Milczacej Myśli i pustka 05.09.02, 08:40
              d_nutka napisała:

> limakty napisał:
              >
              > > Danutko.
              > > Jest takie podwórko na zewnątrz Konstelacji Smoka, gdzie wieczorem po
              > deszczu
              > > lipy kwitną, jarzębina płacze. Jest takie podwórko na zewnątz Konstelacji
              > > Smoka, gdzie piaskownica usta otwiera, a zielona huśtawka milczy w
              > > zapomnieniu.Jest takie podwórko na zewnątrz Konstelacji Smoka, które w cza
              > sie
              > > deszczu, w ciszy zamiera.Jest takie podwórko wewnątrz Konstelacji Smoka,
              > które
              > > wrzeszczy uśmiechem słońca.
              > > Moja dusza mieszka na takim podwórku Danutko,to podwórko Kamila
              > rzeczywistości.
              > > LIMAK
              >
              > polubiłabym takiego Kamila-Limaka.
              > d.

A ja WŁAŚNIE TAKIEGO - już lubię!
              tyu

Pozdrawiam Was, tym razem - RAZEM - jeszcze raz!

• limakty Re: gwiazdozbiór Milczacej Myśli i pustka 05.09.02, 08:53
              d_nutka napisała:

> limakty napisał:
              >
              > > Danutko.
              > > Jest takie podwórko na zewnątrz Konstelacji Smoka, gdzie wieczorem po
              > deszczu
              > > lipy kwitną, jarzębina płacze. Jest takie podwórko na zewnątz Konstelacji
              > > Smoka, gdzie piaskownica usta otwiera, a zielona huśtawka milczy w
              > > zapomnieniu.Jest takie podwórko na zewnątrz Konstelacji Smoka, które w cza
              > sie
              > > deszczu, w ciszy zamiera.Jest takie podwórko wewnątrz Konstelacji Smoka,
              > które
              > > wrzeszczy uśmiechem słońca.
              > > Moja dusza mieszka na takim podwórku Danutko,to podwórko Kamila
              > rzeczywistości.
              > > LIMAK
              >
              > polubiłabym takiego Kamila-Limaka.
              > d.

Danutko
              Limak nigdy nie był inny. Tamto, to poza i doskonalenie umiejętności fechtunku.
              Polubiłabym? A coż to? Tyś mnie kiedys nie lubiała?Spójrz sobie we własną
              duszę, przeciez ja tam Ci na zawsze zostałem.Może tu na skraju Konstelacji
              Smoka nareszcie powiesz mi...a może będziesz dalej uparcie milczała?Mów-
              przecież jeszcze nie dobrneliśmy do gwiazdozbioru Milczącej Myśli.Płacz.
              Przecież płakac to nie wstyd.Zostanę tu jeszcze na chwilę , a może
              dłużej...Wiem , że w oddali czeka na mnie ten GWIAZDOZBIÓR.Czas nieubłagalnie
              wyzwala w nas nić która łączy z nim-śmierć.
              Kamil
              • d_nutka Re: gwiazdozbiór Milczacej Myśli i pustka 05.09.02, 10:24
                Kamilu!
                Musiałabym najpierw polubić siebie zanim polubię Ciebie.
                d.
                • limakty Re: gwiazdozbiór Milczacej Myśli i pustka 05.09.02, 10:28
                  d_nutka napisała:

> Kamilu!
                  > Musiałabym najpierw polubić siebie zanim polubię Ciebie.
                  > d.

No to do dzieła.
                  k.
                  • d_nutka Re: gwiazdozbiór Milczacej Myśli i pustka 05.09.02, 11:22
                    limakty napisał:

> d_nutka napisała:
                    >
                    > > Kamilu!
                    > > Musiałabym najpierw polubić siebie zanim polubię Ciebie.
                    > > :)))
                    > > d.
                    >
                    > No to do dzieła.
                    > k.

Ale ja siebie już lubię.
                    I co dalej?
                    d.
                    • Gość: # Milczace Myśli to inaczej forumowy exhibicjonizm! IP: *.wroclaw.tpnet.pl 05.09.02, 11:32
                      > > > Kamilu!
                      > > > Musiałabym najpierw polubić siebie zanim polubię Ciebie.
                      > > > :)))
                      > > > d.
                      > >
                      > > No to do dzieła.
                      > > k.
                      >
                      > Ale ja siebie już lubię.
                      > I co dalej?
                      > d.

Blagam! nie nasladujcie poprzednich par, dzieci to tez czytaja...
                    • limakty Re: gwiazdozbiór Milczacej Myśli i pustka 05.09.02, 11:49
                      d_nutka napisała:

> limakty napisał:
                      >
                      > > d_nutka napisała:
                      > >
                      > > > Kamilu!
                      > > > Musiałabym najpierw polubić siebie zanim polubię Ciebie.
                      > > > :)))
                      > > > d.
                      > >
                      > > No to do dzieła.
                      > > k.
                      >
                      > Ale ja siebie już lubię.
                      > I co dalej?
                      > d.

Danutka , tak szybko? Widze teraz ,że tęskno Ci było zawsze za mną....ale juz
                      bez wymówek. Siądźmy teraz na skraju Konstelacji Smoka i porozmawiajmy.Może uda
                      nam się przytulić myslami do siebie , bez tysiąca oczy doktora Mobuse (#), i
                      tam w samotności spędzimy w cichej rozmowie rok świetlny patrząc na okrutny
                      gwiazdozbiór Milczacej Myśli.Sami , tylko sami...a może igrając wśród gwiazd
                      dołączą do nas przyjaciele, ale czy zasłużylismy na nich?A czy my kiedykolwiek
                      byliśmy przyjaźni?Tamten czas minął bezpowrotnie...Więc siądźmy do rozmowy.
                      K
                      • d_nutka Re: gwiazdozbiór Milczacej Myśli i pustka 05.09.02, 11:57
                        No to porozmawiajmy jak przyjaciel z przyjacielem i zaprośmy do rozmowy
                        wszystkich przyjaciól gwiazdozbioru milczacej myśli i pustki czyli PGMMiP.
                        ps.
                        moja ściąga starohebrajskiego podpowiedziała mi literkę MM a ściślej
                        przedłużone o jedną falę nasze "M".
                        d.
                        • limakty Re: gwiazdozbiór Milczacej Myśli i pustka 05.09.02, 12:27
                          d_nutka napisała:

> No to porozmawiajmy jak przyjaciel z przyjacielem i zaprośmy do rozmowy
                          > wszystkich przyjaciól gwiazdozbioru milczacej myśli i pustki czyli PGMMiP.
                          > ps.
                          > moja ściąga starohebrajskiego podpowiedziała mi literkę MM a ściślej
                          > przedłużone o jedną falę nasze "M".
                          > d.

Widzisz Danusiu, tu na forum dużo prowokatorów-vide post kretyna5040
                          podpisującego się tEbE-nawet Tyu w swoim watku dał sie sprowokować....ale
                          zbywajmy ich milczeniem jak niepotrzebne ścier.o.
                          Twoja propozycja zabawy wsród gwiazd z przyjaciółmi jest nęcąca...ale zobacz
                          tam tyle kobiet , a jam chłop i nie z kamienia.Lubię wszystkie słowa
                          zaczynajace sie na literę m, a jeżeli jeszcze będzie to duże M...?No nie wiem
                          jak sie zachowam.
                          Gdyby mi przyszło z Tobą rozmawiać i starochińszczyzną to i tak bym Cie
                          słuchał.Więc Danuśka przytul głowe do mego ramienia i cicho łkając mów ...mów
                          bo ja potrzebuje Twoich słów....potrzebuje słów przyjaźni.To wszestko jest
                          traumatyka Forum Aktualności, forum na którym chamstwo i podsycanie waśni
                          narodowych przy aplauzie administratorów osiągnęło maksymalny punkt zdziczenia.
                          Więc płacząc mów....
                          K
                          :))))
    • vini1 a to co ty robisz # to starcze podglądactwo__nt 05.09.02, 11:40
      • Gość: tEbE Widzisz # jak ci odpowiedział ten "miły kamilek"? IP: *.com 05.09.02, 11:44
        Tyle miesięcy obłaskawiania ścierwa a on ci rzuca "starca" w twarz. Bolało?

Tolek
        • Gość: # Rozczarowanie na stare lata... IP: *.wroclaw.tpnet.pl 06.09.02, 12:03
          Gość portalu: tEbE napisał(a):

> Tyle miesięcy obłaskawiania ścierwa a on ci rzuca "starca" w twarz. Bolało?
          >
          > Tolek

Tak. I to mocno. Bo ja do Niego z wyrozumialoscia, narazajac sie
          innej parze ironiczna aluzja; parze, ktora niesposob posadzac o sympatie do
          slimakow lodzkich czy roztoczanskich, a tu taki afront na oczach
          calego FORUM!

Co robic? Galba mial racje. Znasz Go?
          • Gość: # Zapomnialem fabuly filmu"1000 oczu dr M."?/nt IP: *.wroclaw.tpnet.pl 06.09.02, 12:05
            • limakty do # z bukietem kwiatów 06.09.02, 13:10
              Drogi Haszu

Trochę nie miałem czasu żeby zaistnieć dzisiaj wczesniej tu na Forum.Odczytałem
              Twój gniew i odpowiadam.
              Jeżeli Cie uraziło słowo "starcze" , to bardzo , ale to bardzo przepraszam i
              przyjmnij ten bukiet "Kwiatów polskich' na zgodę.
              Przy słowie podglądactwo miałem do wyboru , albo "młodzieńcze" , albo "starcze"-
              użyłem pierwszego z brzegu i była to raczej forma żartu w odpowiedzi na ten
              Twój exhibicjonizm- jako przeciwwaga.
              Wiem , ze jestes "chłopem" z krwi i kości w tzw. wieku najpiękniejszym dla
              nas...więc i po co ten gniew.
              Widzę , że tą naszą wymianę zdań próbują wykorzystać ludzie nikczemni ( galba,
              siedem...), więc spojżyj na to z przymróżeniem oka i się nie "pultaj".
              Obiecałem Ci juz kiedyś "dożywotnią " zgodę i słowa dotrzymuję....cvosik mi się
              wydaje , ze Ty starasz się mnie prowokowac i łamać obiecane przyrzeczenia.
              Zobacz - podły człowiek u góry wątek specjalnie założył żeby judzic.Wiem , ze
              wy Wrocławiaki i nic nie powiem na temat ludzi z Wrocławia.
              Więc bierz te kwiaty Tadeuszu i usmiech na twarz.Pamiętaj tu nie pasuje się
              wadzic - tu trzeba mówić przyjaźnie. Nie wszedłem tu żeby jątrzyć jak
              sugeruje " fałszywy przyjaciel" galba, jestem tutaj bo jest mi miło.
              Haszu , jeszcze raz graba - jak chłop z chłopem.
              KAMIL
              ps. a przyrzeczenia do dzisiaj nie dotrzymałeś ...i kto tu ma się na kogo boczyć
              (180!)
              • galba Kamilu mój najsłodszy! 06.09.02, 14:28
                limakty napisał:

> Widzę , że tą naszą wymianę zdań próbują wykorzystać ludzie nikczemni
                > ( galba,

Przepraszam jeśli będzie trochę tajemniczo ale... przed chwilą musiałem się
                opić szampanem (nienawidzę alkoholu aber die Pflicht uber alles)... gdybyś
                wiedział to, czego ja się dowiedziałem dzisiaj to słowo "nikczemny" zostawiłbyś
                Kamilu dla innych bywalców waszych kwietnych *****. Miłego gaworzenia z osobą o
                której w tej chwili myślę. Au revoir!

> Haszu , jeszcze raz - jak chłop z chłopem.
                > KAMIL

Fe!

Galba

PS.
                • galba Hmmm, ciekaw jesteś PS'u? 06.09.02, 14:31
                  galba napisał:

> PS.

Muszę przyznać, że na tle "x" nie jesteś taką najgorszą kreaturą.
    • limakty siedzę na skraju Konstelacji Smoka 06.09.02, 14:48
      Patrzę uparcie w poszukiwaniu gwiazdozbioru Milczącej Mysli.Gwiazdki placzą sie
      w huku przelatujących przrażających komet. Myśl moja w obłąkaniu szaleńczym ,
      chce przerwać ciszę . Czekam. Czekam słyszac huk...chęć wyrwania sie w
      wrzeszczącą przestrzeń podniecająco nęci. Cisza. Cisza. Cisza- przecież jestyem
      w Konstelacji Smoka.
      Pozdrawiam przyjaciół i tych nie.
      Kamil
      • p.acynka Uwazaj lepiej na tym skraju.... 06.09.02, 15:22
        ... bo przepasc, zeby nie powiedziec dno - tuz pod toba, buahahhaha
      • Gość: koliber Przenieście ten wątek IP: 149.156.12.* 07.09.02, 18:28
        Ludzie, piszcie sobie te bzdury ale nie na forum kultura. Proponuję
        towarzyskie, używki, czy science-fiction.
      • Gość: snajper Re: siedzę na skraju Konstelacji Smoka IP: *.acn.waw.pl 07.09.02, 20:30
        limakty napisał:

>Patrzę uparcie w poszukiwaniu gwiazdozbioru Milczącej Mysli.Gwiazdki placzą sie
        > w huku przelatujących przrażających komet. Myśl moja w obłąkaniu szaleńczym ,
        > chce przerwać ciszę . Czekam. Czekam słyszac huk...chęć wyrwania sie w
        > wrzeszczącą przestrzeń podniecająco nęci. Cisza. Cisza. Cisza- przecież jestem
        > w Konstelacji Smoka.
        > Pozdrawiam przyjaciół i tych nie.
        > Kamil

Właśnie przeleciały dwie komety. Gdzieś z okolic gwiazdozbioru Aktualności.
        P.acynka i koliber. Smugi za sobą zostawiły jakichś nieczystości. Rozwieją się
        z czasem. I nic po nich nie zostanie. Pustka warkoczy komet, ich lodowe serca,
        obcość w świecie ciepła i swiatła uczuć.

Pozdrawiam przyjaciół, a dla komet - wyrazy współczucia. :))
        • Gość: tete dzień dobry Konstelacji :))) IP: *.telan.pl 08.09.02, 11:57

Dzień dobry Przyjaciele,

Warkocze komet porządnie zaplecione i upięte w koszyczek ;
          czy to się kometom podoba czy nie wpadły w ręce mistrza (Vidal Sasoon bądź
          Antoine).
          Operacja była bezkrwawa, w tle muzyka kameralna, nieco włosów zostało na
          grzebieniu.
          Teraz komety posiedzą sobie grzecznie w oknie, pomiędzy doniczkami pelargonii.

A my zajmiemy się niedzielną kontemplacją placka ze śliwkami i brzoskwiniami...
          kruchy, pokryty bezową pianką.

:))))))))) tete
          • Gość: kunce spojrzałam w nocy na Draco IP: *.chello.pl 08.09.02, 12:40
            pięć gwiazd między Wielką a Małą Niedżwiedzicą to ogon Smoka.
            Na naszym niebie Smoka widać zawsze. I łatwo tu trafić. Dra odpoczywa przy
            uczęszczanym szlaku ludzkich spojrzeń szukających niebiańskich wozów. Ale nie
            wszyscy o nim wiedza.
            Ta konstelacja to prawdziew zacisze obok ruchliwej trasy.
            Tak tu miło. Zwłaszcza, gdy na miejscu czeka własna, ukochana (choć nieco
            wyszczerbiona) filiżanka.
            • Gość: tete do Miłej Kunce :))) IP: *.telan.pl 08.09.02, 12:57

Gęsty las i dalekie łąki... dopiero het - gdzieś tam domyślna autostrada.

Do nocnych konstelacji prowadzą mnie dachowe koty, w blasku dnia czasem gubię
              drogę. Omszałe drzewa od północnej strony ??????? Jeśli tak - to idę w dobrym
              kierunku :)))))
              Mój kubek także nosi ślady zużycia. Ale kawa w nim - najlepsza na świecie.

śliwkowe pozdrowienia :)) tete
        • p.acynka Re: siedzę na skraju Konstelacji Smoka-snajper 08.09.02, 12:55
          Gość portalu: snajper napisał(a):

> limakty napisał:
          >
          > >Patrzę uparcie w poszukiwaniu gwiazdozbioru Milczącej Mysli.Gwiazdki placzą
          > sie
          > > w huku przelatujących przrażających komet. Myśl moja w obłąkaniu szaleńczy
          > m ,
          > > chce przerwać ciszę . Czekam. Czekam słyszac huk...chęć wyrwania sie w
          > > wrzeszczącą przestrzeń podniecająco nęci. Cisza. Cisza. Cisza- przecież je
          > stem
          > > w Konstelacji Smoka.
          > > Pozdrawiam przyjaciół i tych nie.
          > > Kamil
          >
          >
          > Właśnie przeleciały dwie komety. Gdzieś z okolic gwiazdozbioru Aktualności.
          > P.acynka i koliber. Smugi za sobą zostawiły jakichś nieczystości. Rozwieją
          się
          > z czasem. I nic po nich nie zostanie. Pustka warkoczy komet, ich lodowe
          serca,
          > obcość w świecie ciepła i swiatła uczuć.
          >
          > Pozdrawiam przyjaciół, a dla komet - wyrazy współczucia. :))
          Daruj sobie wyrazy wspolczucia. A nawet lepiej -pozostaw je dla samego siebie i
          twoich przyjaciol, buahahahha
          A swoje wlasne nieczystosci sam pozprzataj ;)
    • _helga Zapraszam lsniaco do recenzji kulturalnej 08.09.02, 14:49
      Spodziewam sie bardzo poetyckich i subtelnych recenzji, jakze lsniacych, z
      Dziel Zebranych waszej najlepszej kolezanki, oberprokuratorki Panny Hiacynty.

Jestm doprawdy zaskoczona, ze przy tak wielkim zainteresowaniu literatura
      ingnorujecie swoja najlepsza kolezanke. A tak sie stara!

Tytul Dziel Zebranych

Kulturalne cytaty z Hiacynty,ktora szpadel wybrala

www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=17&w=2900102
      • Gość: snajper Re: Zapraszam lsniaco do recenzji kulturalnej IP: *.acn.waw.pl 08.09.02, 16:09
        Niedzielny placek ze śliwkami... Ze śliwkami ukrytymi pod białą szrenią cukru
        pudru. Czy został jeszcze kawałek ? :)))

Pozdrowienia niedzielnym ciastem pachnące.
        • Gość: tete Snajper :))))) IP: *.telan.pl 08.09.02, 17:00

Ciasto znika szybko. Śliwki przykryte chrupiącą bezą.
          Przedostatni kawałek (duży !) dla Ciebie :)))))

Skoro beza - to ostatni kawałek MUSZĘ zostawić dla Hiacynta.

Jedna kometa znowu biega rozczochrana. Ten śmiech uroczy, jakże znajomy ;)

pozdrawiam, :)) tete
        • Gość: tete Snajper :))))) IP: *.telan.pl 08.09.02, 17:03

• Gość: tete Snajper :))))) IP: *.telan.pl 08.09.02, 17:03

• Gość: tete kto szybko daje :)) przepraszam za powtórki IP: *.telan.pl 08.09.02, 17:06
          • Gość: nurni tylko niecale 11minut... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.02, 17:13
            tyle czasu otwiera sie ten watek

pas

uposledzony 'sprzetowo' i 'dostepowo'

nurni

pozdrawiam Przyjaciol
            zazdrosnie...
        • _helga Glupio ci Snajper, nie? 08.09.02, 18:16
          Nie szkodzi ze nic nie mowisz:)
          • Gość: snajper Uczulenia. IP: *.acn.waw.pl 08.09.02, 18:21
            Z mojego kawałka już tylko okruszki zostały. Ten ostatni kawałek to dla
            Hiacynta ? On NA PEWNO nie lubi ciasta ze śliwkami, a na bezy jest uczulony.
            Tak jak niektórzy na hiacynty. ;)))

Pozdrwiam niedzielnie.
            • _helga Re: Uczulenia. 08.09.02, 18:37

> Z mojego kawałka już tylko okruszki zostały. Ten ostatni kawałek to dla
              > Hiacynta ? On NA PEWNO nie lubi ciasta ze śliwkami, a na bezy jest uczulony.
              > Tak jak niektórzy na hiacynty. ;)))
              >
              > Pozdrwiam niedzielnie.

Ja takze:)
              A wiesz co mysle? Troche ci sie pomieszalo, ale jestes porzadny facet:)
              Dziekuje za te okruszki, gospodarzu, z panskiego stolu:)
              • carmina Kunce, snajper, tete , @ll bardzo drodzy moi 08.09.02, 22:01
                Jak ja nie lubię niedzielnego wieczoru. Juz mam przeczucie początku nowego
                tygodnia. Starsznie się kręci to wszystko szybko. Bardzo mało czasu spędzam
                ostatnio z Wami. Ale konstelacja wciąż Was gości. Tak jak chciałam bardzo,
                dokładnie tak.
                A różne dziwne, nieżyczliwe wpisy nie są w stanie zepsuc mi dobrego humoru.
                Choc przyznam, że nie wiem, czemu wciąż rózne helgi z kreska czy bez noszą mnie
                w pamięci i chodzą za mną. Nie rozmawiam z nimi od pamiętnego dla mnie
                zawieszenia broni pomiędzy mną a helgą , przy okazji podejmowanych przeze mnie
                prób wyciągania Vista z bezsensownych ujadanek. A teraz ja piszę: "kochani" , a
                odzywa się ....Helga. Koniec świata, LOL - i zarazem: nic-z-tego-nie-będzie.
                Nie ma na to rady.
                A poczwary, na przykład smoki, bywają lepsze niż niejeden pokrecony człowiek.
                Więc niech tam. :)

Pozdro wiadomo świetnie dla kogo. Bo wolno mi nie wszystkich pozdro, prawda?
                C

• _helga Re: Kunce, snajper, tete , @ll bardzo drodzy moi 08.09.02, 22:31
                  carmina napisała:

>
                  > Pozdro wiadomo świetnie dla kogo. Bo wolno mi nie wszystkich pozdro, prawda?
                  > C
                  >

Oczywiscie. Pozwalam:)
                • Gość: snajper Carmina, Tete, Kunce, @ll bardzo drodzy moi IP: *.acn.waw.pl 08.09.02, 22:55
                  carmina napisała:

> Jak ja nie lubię niedzielnego wieczoru. Juz mam przeczucie początku nowego
                  > tygodnia. Starsznie się kręci to wszystko szybko. Bardzo mało czasu spędzam
                  > ostatnio z Wami. Ale konstelacja wciąż Was gości. Tak jak chciałam bardzo,
                  > dokładnie tak.
                  > A różne dziwne, nieżyczliwe wpisy nie są w stanie zepsuc mi dobrego humoru.
                  > Choc przyznam, że nie wiem, czemu wciąż rózne helgi z kreska czy bez noszą
                  > mnie w pamięci i chodzą za mną. Nie rozmawiam z nimi od pamiętnego dla mnie
                  > zawieszenia broni pomiędzy mną a helgą , przy okazji podejmowanych przeze mnie
                  > prób wyciągania Vista z bezsensownych ujadanek. A teraz ja piszę: "kochani", a
                  > odzywa się ....Helga. Koniec świata, LOL - i zarazem: nic-z-tego-nie-będzie.
                  > Nie ma na to rady.
                  > A poczwary, na przykład smoki, bywają lepsze niż niejeden pokrecony człowiek.
                  > Więc niech tam. :)
                  >
                  > Pozdro wiadomo świetnie dla kogo. Bo wolno mi nie wszystkich pozdro, prawda?
                  > C

Witaj Carmino ! Nie wiedziałem że znasz Helgę z ogonkiem z przodu. Opowiesz ? A
                  słuchając Twojej opowieści, może poczęstujemy Helgę kawałkiem ciasta ? Okruszki
                  jej tak smakowały, że aż mój talerzyk wylizała. :)) A ciasto rzeczywiście
                  niedzielnie się upiekło. Pachnące i smakowite.

Pozdrawiam wszystkich.
    • limakty Siedząc na skraju Konstelacji Smoka... 09.09.02, 07:49
      Patrząc na coraz bardziej zbliżający się gwiazdozbiór Milczącej Myśli
      zastanawiałem się nad istotą dobra....
      Komety zła w huku swoich wypowiedzi milkły krzykiem. Snajper celnym strzałem
      usuwał je w niebyt aktualności...
      Czy dobro wynika z naszej świadomości? Czym ono własciwie jest ? Gdzie jest
      subtelna granica , za którą jest tylko zło, zło,zło...niebyt...
      Dobru jest wyrażane za pośrednictwem ust, jest sprawa warg, nie serca.Bopóki
      więc słowa, którwe wychodzą z naszych ust, są piękne, dopóki mówisz miłe
      rzeczy, jesteś dobry - niezależnie od tego, co masz w sercu. Choćbyś miał
      życzliwe, piękne myśli - jeśli nie wyrażasz ich pięknie, staja się nonsensowne,
      bezużyteczne. Co więcej - mogą być szkodliwe.
      Wy - komety z Konstelacji Aktualności jesteście gromadą ślepców!Wydaje wam
      się , że rozrzucając swe zło w nieskazitelnie czystej przestrzeni, oczyszczacie
      swoje sumienia. Tak nie jest i wiecie o tym.
      A jaki jest tego rezultat? Wasze serca okazały się warte tyle co flaki osła i
      teraz mówię wam- wynoście się precz...wracejcie na galaktykę
      Niebytu...wracajcie w chaos umierających aktualności-tam wasz wasze miejsce ,
      tam wasz byt w niebycie.
      Jeżeli z waszych ust wychodzą słowa dobre, srece także staje się dobre- jeżeli
      mówisz złe rzeczy , i w sercu stajesz się zły!
      Kamil
      • Gość: # Pozdrowienia dla Carminy po niedzielne/nt IP: *.wroclaw.tpnet.pl 09.09.02, 08:22
      • d_nutka Re: Siedząc na skraju Konstelacji Smoka... 09.09.02, 08:42
        Mogę posiedzieć obok?
        Jest tam jeszcze miejsce na tym skraju?
        d.
        • limakty Re: Siedząc na skraju Konstelacji Smoka... 09.09.02, 09:02
          d_nutka napisała:

> Mogę posiedzieć obok?
          > Jest tam jeszcze miejsce na tym skraju?
          > d.

Popatrz Danutko w swoje serce- ono Ci wskaże miejsce...a może powie nie?
          To Twoje serce Ci podpowie, czy widzisz tam siebie.
          K.
          • Gość: snajper Zapraszam do serca Konstelacji Smoka. IP: 2.4.STABLE* / 10.1.1.* 09.09.02, 15:42
            limakty napisał:

> d_nutka napisała:
            >
            > > Mogę posiedzieć obok?
            > > Jest tam jeszcze miejsce na tym skraju?
            > > d.
            >
            > Popatrz Danutko w swoje serce- ono Ci wskaże miejsce...a może powie nie?
            > To Twoje serce Ci podpowie, czy widzisz tam siebie.
            > K.

Dlaczego na skraju ? Zapraszam do centrum Konstelacji Smoka. Z butów tylko
            proszę pył Aktualności strzepnąć.

Snajper. :))
            • witekjs Re:___Zapraszam do serca Konstelacji Smoka________ 09.09.02, 19:25
              Wiem, ze takie zaproszenia nawet zupełnie "obcym" dawaliśmy, tak że i ja
              przyjmę je do siebie. Bardzo rzadko jestem w stanie odezwać się w tym portalu.
              Rzadko też mam okazję porozmawiać z przyjaciółmi, z którymi przez ponad
              rok "wirtualny" poznawalismy się, czasem "zupełnie od nowa". Myślę, że mało
              takich lat poznawania i prób można przeżyć w tym monotonnym realu. Wszycyśmy
              poznali zaskakujące chwile oczarowania i dramatyczne, smutne rozczarowania. Tak
              wiele dowiedzieliśmy się równieżo sobie...Niemało nauczyliśmy się, chociaż cena
              tej nauki chyba zbyt wysoka? Tak chyba jadnak jest z kosztami
              przyspieszonej,podyplomowej nauki w kapitalistycznych, nowoczesnych
              uczelniach...Przypomina mi się miłe spotkanie z Carminą, która próbowała
              przetestować nas wątkiem o feministkach. Potem już było inaczej, dla mnie aż za
              bardzo poetycko.Był taki czas gdy nasze nowe koleżanki chciały zmienić nick i
              radziły się na jaki. Abe podpisywala się @. NIe bardzo było wiadomo jak się do
              niej zwracać. Zaproponowałem Ape - małpka bez ogona. Poczatkowo przyjeła, ale
              oczywiste, że Abe było w jej przypadku naturalnym nickiem.Któregoś dnia
              zapropnowałem Wam różne chińskie imiona. Zupełnie nie przyjęły się. Uważam, że
              Taj -Taj Pani, dla Tate było całkiem dobrą propozycją.
              To bardzoodległe klimaty...Jest takie powiedzenie,że jeśli nie chcesz mieszac
              się do polityki to ona na pewno przyjdzie do ciebie. Okazuje się, że i
              taką "moguczą grupkę" można traktować jak bojowców Al Fatah...Chyba na to nie
              ma rady,niezwszystkim mozna sobie poradzić w kilka osób,nie profesjonalnie
              piszących w internecie.
              Pozdrawiam Was serdecznie.Witek
              • carmina Serce konstelacji? Dobre kino. Wiadomo. 09.09.02, 21:31
                Nie wiem za dużo o sercu gwiezdnej konstelacji, ale z serca zapraszam. I cieszę
                się Wami. Szczególnie, gdy się nie kłocicie, ale na przykład - interesująco
                spieracie. Gdy niektóre posty skrzące humorem, inteligencją i wiedzą czytam
                ponownie - dla przyjemności. Euromir. Perli. Kunce. Hiacynt. Witek. Tete. Tylu
                innych piszących tak lekko. I życzliwość niech rulez!
                I właśnie Wasza opinia na różne tematy mnie interesuje. Czy...czy ktos w Was
                widział Szpilmana? Ja bardzo czesto chodzę do kina, ale Polański...brak słów.
                Jest wielki. To chyba będzie TEN jego film, który zapragnie mieć położony
                kiedyś na swoim grobie. Tak myślę. A Wy?
                • Gość: Sala Serce IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 09.09.02, 23:35
                • d_nutka Re: Serce konstelacji? Dobre kino. Wiadomo. 10.09.02, 07:50
                  Carmino!
                  Widziałam "Pianistę" i uważam podobnie jak ty.
                  To moim zdaniem wielkie dzieło,nie tylko filmowe.
                  I tą drogą chciałabym złożyć hołd Polańskiemu i wszystkim tym,których wymienil
                  Polański w swoich podziękowaniach.
                  On wie najlepiej komu może być wdzięczny za wymowę i artyzm filmu.
                  Pozdrawiam wszystkich,którzy oglądneli już ten film i odczyli prawdę tego filmu.
                  d.
                • lady_hawk ***PERŁA!!!! ________TU! TU! ZNOWU LŚNIENIE! 11.09.02, 15:27
                  carmina napisała:

> Nie wiem za dużo o sercu gwiezdnej konstelacji, ale z serca zapraszam. I
                  cieszę
                  >
                  > się Wami. Szczególnie, gdy się nie kłocicie, ale na przykład - interesująco
                  > spieracie. Gdy niektóre posty skrzące humorem, inteligencją i wiedzą czytam
                  > ponownie - dla przyjemności. Euromir. Perli. Kunce. Hiacynt. Witek. Tete.
                  Tylu
                  >
                  > innych piszących tak lekko.

Zaczyna wstepem, wymienia "lepszych" (Danki - nie, chociaz ta klania jej sie co
                  wpis - no, moze dlatego, ze ona "lekko" nie pisze. niech Ci bedzie.)

>I życzliwość niech rulez!

Niby tu nawoluje do zyczliwosci. (ladne slowo - dobrze sie podczepic)

No i dalej:

> I właśnie Wasza opinia na różne tematy mnie interesuje. Czy...czy ktos w Was
                  > widział Szpilmana? Ja bardzo czesto chodzę do kina, ale Polański...brak słów.
                  > Jest wielki. To chyba będzie TEN jego film, który zapragnie mieć położony
                  > kiedyś na swoim grobie. Tak myślę. A Wy?

Dla mnie tak moze napisac tylko ktos, kto najgorsze zyczenia sklada
                  i "Pianiscie", i Polanskiemu. Czy nie brzmi z tego marzenie, ze i tfurca (to od
                  tego Podrufka dla Danki (a tfu!) i jego dzielo legna sobie na cmentarzu. Po
                  staropolsku "smętarzu", prawda?

Popatrz jeszcze raz:

I właśnie Wasza opinia na różne tematy mnie interesuje.

Niech sie wypowiedza. Najbardziej kochani sa ci, ktorzy sluchac umieja. OK.
                  Sprawnie technika zastosowana.

Czy...czy ktos w Was
                  > widział Szpilmana?

To zajakniecie - znamienne, trudno wydusic. Jak sie udalo: to juz na calego.
                  NIe "pianiste", tak! powiem to! SZPILMANA!

I mamy dalej:
                  Ja bardzo czesto chodzę do kina, ale Polański...brak słów.

Czy Polanski jest wiekszy od Coppoli albo Formana? Dla mnie to "brak slow" -
                  znaczy - wsadzcie go sobie gdzies.

> Jest wielki.

Wielki CO?

To chyba będzie TEN jego film, który zapragnie mieć położony
                  > kiedyś na swoim grobie.

No wlasnie.

>Tak myślę. A Wy?

Nie widziala filmu. Temat zalatwia: "Tak mysle."
                  A naiwni zadurzeni - i tak kupia!

Widzisz Perla takie "drobiazgi", uwierz bylo tego cala masa, tylko nigdy mi sie
                  nie chcialo analizowac zdania po zdaniu, skladaja sie na moje wrazenie, ze jest
                  to najbardziej wojujaca i najbardziej podla antysemitka w FGW.

Pozdro!
                  L_h

• Gość: Tumisia Do Lady_hawk. IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 11.09.02, 15:50
                    Zamiast pisać recenzję do recenzji, może lepiej Lady napisze swoja recenzję do
                    filmu.Bardzo bym była ciekawa tej recenzji.Czytałam książkę,ale filmu nie
                    widziałam.Pozdrawiam zaciekawiona.
                    • lady_hawk Odpowiadam Perle na jego zarzut. ntxt 11.09.02, 16:11

> Zamiast pisać recenzję do recenzji, może lepiej Lady napisze swoja recenzję
                      do
                      > filmu.Bardzo bym była ciekawa tej recenzji.Czytałam książkę,ale filmu nie
                      > widziałam.Pozdrawiam zaciekawiona.
                  • Gość: tete nienawiść ogłupia (o L_Hawk) IP: *.telan.pl 12.09.02, 08:20

www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=17&w=2713614&a=2946457
                    Nienawiść ogłupia. Pcha do poszukiwania dowodów antysemityzmu
                    tam gdzie ich znaleźć nie można. Napędza do coraz to nowych występów,
                    które składają się na prawdziwie chory portret autorki.

To poszukiwanie usprawiedliwienia dla siebie.

Nie znajdziesz L_Hawk usprawiedliwienia dla zła, które uczyniłaś i które nadal
                    czynisz. Pod każdym z nicków, które przybierasz.

tete

• lady_hawk Tete, ach co za egzaltacja! 12.09.02, 09:01
                      Gość portalu: tete napisał(a):

>
                      > <a href="www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?
                      f=17&w=2713614&a=
                      > 2946457"target="_blank">www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?
                      f=17&w=27
                      > 13614&a=2946457</a>
                      > Nienawiść ogłupia. Pcha do poszukiwania dowodów antysemityzmu
                      > tam gdzie ich znaleźć nie można. Napędza do coraz to nowych występów,
                      > które składają się na prawdziwie chory portret autorki.
                      >
                      > To poszukiwanie usprawiedliwienia dla siebie.
                      >
                      > Nie znajdziesz L_Hawk usprawiedliwienia dla zła, które uczyniłaś i które
                      nadal
                      > czynisz. Pod każdym z nicków, które przybierasz.
                      >
                      >
                      > tete

Co za patos!
                      Wszystko ci sie od tego gapienia w ekran zupelnie pochrzanilo.
                      Go on! go on! :-)))))))))))))
                      • miriamfirst Hawku, 'patrz na te arlekiny' :))) 12.09.02, 22:19
                        Zaatakowano Cię L_H?
                        Wchodze do działu KULTURA. Co z kulturą? - pytał swego czasu Jacek Kleyff. I
                        kończył rechotem... a pytał i ryczał nie bez kozery, że tak powiem. Weszłam.
                        Czytam. Kulturalne chamstwo.
                        Naftalina w szafach zamiast jabłek, w kuchni uwijają się tłuste gąski balbinki,
                        z offu głos "weź pigułkę!", na czele smok, który obejrzał Pianistę i mowę mu
                        odjął ten Pianista. I dobrze zrobił, niestety to działało chwilkę. Smok zaraz
                        te swoją spox-mowę odzyskał i bajecznie zaryczał jąkając się uroczo:))
                        Recenzja smoka jest, jak jest i nie masz się co dziwić Hawku.
                        Jest banalna tym razem, choć zdarzają się smokowi ryki bardziej rajcowne.
                        Smok ten ma kilka głów, tą razą zaryczał łeb najmniej "entylegentny" i mający z
                        tą kultura do-czynienina. Może, gdyby ten, co spox-LOL-i inne porykuje -
                        zaryczał byłoby interesująco?
                        By the way, powinien Pianista zająć i zastanowić smoka bardziej. Ale cóż wszak
                        jest on zajęty głównie oślepianiem lustereczkiem - niedowidzących już i tak,
                        swych fanów, co wywołuje u nich szalone migreny, w wyniku których pałętają się
                        w różne strony. I za skutki wywołane w osobnikach płci obojga a głównie tej
                        trzeciej:)) - nie odpowiada.
                        • lady_hawk atak nie pierwszy 13.09.02, 12:25
                          trwa przeciez od roku prawie.
                          lena.k robi co moze, jako dworka.
                          ale wizerunek moj w jej oczach rosnie, o juz z gnidy do kury mnie awansowala.

c-ski :-)

miriamfirst napisała:

> Zaatakowano Cię L_H?
                          > Wchodze do działu KULTURA. Co z kulturą? - pytał swego czasu Jacek Kleyff. I
                          > kończył rechotem... a pytał i ryczał nie bez kozery, że tak powiem. Weszłam.
                          > Czytam. Kulturalne chamstwo.
                          > Naftalina w szafach zamiast jabłek, w kuchni uwijają się tłuste gąski
                          balbinki,
                          >
                          > z offu głos "weź pigułkę!", na czele smok, który obejrzał Pianistę i mowę mu
                          > odjął ten Pianista. I dobrze zrobił, niestety to działało chwilkę. Smok zaraz
                          > te swoją spox-mowę odzyskał i bajecznie zaryczał jąkając się uroczo:))
                          > Recenzja smoka jest, jak jest i nie masz się co dziwić Hawku.
                          > Jest banalna tym razem, choć zdarzają się smokowi ryki bardziej rajcowne.
                          > Smok ten ma kilka głów, tą razą zaryczał łeb najmniej "entylegentny" i mający
                          z
                          >
                          > tą kultura do-czynienina. Może, gdyby ten, co spox-LOL-i inne porykuje -
                          > zaryczał byłoby interesująco?
                          > By the way, powinien Pianista zająć i zastanowić smoka bardziej. Ale cóż
                          wszak
                          >
                          > jest on zajęty głównie oślepianiem lustereczkiem - niedowidzących już i tak,
                          > swych fanów, co wywołuje u nich szalone migreny, w wyniku których pałętają
                          się
                          > w różne strony. I za skutki wywołane w osobnikach płci obojga a głównie tej
                          > trzeciej:)) - nie odpowiada.
                          >
                    • Gość: LIMAK nienawiść ogłupia nie tylko ją_____nt IP: *.zoi.elb.pl / 172.16.60.* 12.09.02, 09:05
                    • Gość: snajper Tete, z kurą rozmawiasz ? To nie Wigilia. IP: 2.4.STABLE* / 10.1.1.* 12.09.02, 17:54
                      To nie Hawk, to już prędzej Lady_Kura. A kura, jak to kura, kurzą ślepotą
                      dotknięta, prawdy od kłamstwa, dobra od zła odróżnić nie jest w stanie. Dziobie
                      tylko dookoła, myśląc, że jakieś ziarno jej się trafi jak tylko w tym swoim
                      dziobaniu wytrwała będzie. No cóż, kury zbyt mądre nie są. Podobno nawet
                      wytresować ich nie można w odróżnieniu od innych zwierząt. Więc na żadne zmiany
                      w zachowaniu naszej forumowej kury ja bym raczej nie liczył. Tłumaczenie jej
                      czegokolwiek mija się z celem.

Pozdrawiam serdecznie.
              • Gość: Abe Re:___Zapraszam do serca Konstelacji Smoka_______ IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 10.09.02, 02:30

Wspomnienia ..... wspomnienia...

Dotknąłeś Witku zamierzchłej przeszłości.
                Uświadomiłeś mi, że tutaj chyba czas płynie inaczej niż w realu.
                Szybciej. Czy to ten pośpiech sprawia, że niektóre zdarzenia przeżywamy tu
                intensywniej i poświęcamy im więcej uwagi niźli na to zasługują?
                Obiecywałam sobie, że napiszę dopiero kiedy będę w stanie przeczytać wszystkie
                Wasze posty. Właśnie uzmysłowiłam sobie, że to określenie "dopiero kiedy"
                jest tożsame ze słowem "nigdy".
                Może więc lepiej jak dziecko błądzące we mgle, ale teraz, już?
                Są dni, kiedy bardzo mi Was wszystkich brakuje.

Abe pamiętająca, ale nie pamiętliwa ;)))
    • limakty siedząc na skraju Konstelacji Smoka 10.09.02, 07:23
      Gwiazdozbiór Milczącej Myśli lśni bezbarwnie swoim istnieniem.
      Dostrzegam na jego drodze sprzyjajacego mi przestrogami Tyu, Snajpera celnie
      strącającego Komety Zła,widze i Hiacynta pamiętajacego mi ciągle dawną zwadę (
      masz , wyciągam Ci rekę Hiacyncie -zapomnij- to juz zupełnie inna dłoń)...o i
      Tete zaistniała miłym dla ucha sprzeciwem (och, ile subtelności zawarła Ona w
      kilku pozornie nieistotnych słowach!)...ciągle czekam na nieznaną mi
      przyjaciółke? Carioce....Cari , rzuciłbym Ci pod stopy wszystka ambrozję
      świata,cały nektar jaki wyprodukowała ludzkość.No i milcząca Kasia- ale gdzie
      ona teraz jest...
      Siedząc na skraju Konstelacji Smoka wdycham niewidzialny zapach przestrzeni,
      mam wrażenie , ze moje ciało rozrasta sie i staje przezroczyste.
      Dusza moja pochłonęła zbyt dużo jadowitych ptromieni z gwiazdozbioru Niebytu i
      pozostałość jego jeszcze mi trawi wnętrzności.Ogony komet z tego gwiazdozbioru
      zalewają ciągle lepką dobroć Konstelacji Smoka.
      Zaczynam snić...Wydaje mi się , że jestem delikatnym przezroczystym promieniem
      ciszy, beztroskim i butnym.
      Tylko rzeczywistość oszalałego z zemsty człowieka przywraca jawę w której
      chciałbym krzyczeć, krzyczeć...tych szaleńców z gwiazdozbioru Niebytu jest
      więcej....jeden , drugi , trzeci...
      No i cyniczny łabędzi śpiew "przyjaciela" przyjaciół wywołuje u mnie głośny
      smiech...krzyczeć? Krzyczeć!
      Dlatego milczę wzbudzając szaleńczy amok bezsilności komet galaktyki
      Niebytu...Milczę z trudnością ...a może?
    • limakty parę słów do ________________________Tete 10.09.02, 08:55
      Kopiuje te słowa , bo stały sie one balsamem moje duszy w trudnym dziele
      milczenia:

rozkosze zemsty
      Autor: Gość: tete IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl
      Data: 09-09-2002 14:39 + odpowiedz na list

Przez antagonistów Hiacynta jestem odbierana jako stronnicza. Ponieważ nie
      wystąpiłam z atakiem na Limaka - jestem przez jego oponentów traktowana jak
      wróg.

Tete , dzięki Tobie utwierdzam sie w przekonaniu , ze warto milczeć, ze warto
      nie dac sie sprowokować...ale czy Ty wiesz , ze to bardzo trudne? Tych Twoich
      słów było tak mało, a tak mocno wypełniły moje serce.
      Pozdrawiam z usmiechem
      Kamil
      ps. Hiacyncie , tylko nie bądź zazdrosny...te słowa do Tete same wypłynęły mi z
      serca...Ot- winne serce.

• Gość: Jasio Milczenie śLimaków IP: 211.233.68.* 10.09.02, 09:07
        limakty napisał:

> Kopiuje te słowa , bo stały sie one balsamem moje duszy w trudnym dziele
        > milczenia:
        > Tete , dzięki Tobie utwierdzam sie w przekonaniu , ze warto milczeć, ze warto
        > nie dac sie sprowokować...

Brawo krzyś52- to o galbie było dobre!!!!____nt

a teraz na temat twojej głupoty , która przerasta kretyńsktwo siedem:

to wyżej , jest tylko z wczorajszego dnia (09.09)-więc zobaczymy jaki był
        rozwój twojej choroby kretynie wrocławski?:

galba - pedale , co to za zaloty do mnie?)

ps.po przeczytaniu weź tabletki psychotropowe, bo skończysz szsaleństwem tak
        jak siódemka ....na oślej ławce masz tam cały ciąg jego wątków....hihihi

kretyn5040(siedem)- mistrz oślej ławki -zajrzyjcie

I tak dalej... Zaznaczam, że to milczenie (a właściwie jego część) wyłącznie z
        dnia dzisiejszego...

-3 69

• Gość: Kseni Milczenie śLimaków IP: 211.233.68.* 10.09.02, 09:08

dnia dzisiejszego...

-3 69

• Gość: Rypana Milczenie śLimaków IP: 211.233.68.* 10.09.02, 09:10

dnia dzisiejszego...

-3 69

• Gość: Baranna23 Milczenie śLimaków IP: 211.233.68.* 10.09.02, 09:11

dnia dzisiejszego...

-3 69

• Gość: Rypana Milczenie śLimaków IP: 211.233.68.* 10.09.02, 09:12

dnia dzisiejszego...

-3 69

• Gość: Zuzia Milczenie śLimaków IP: 211.233.68.* 10.09.02, 09:13

dnia dzisiejszego...

-3 69

• Gość: gośka Milczenie śLimaków IP: 211.233.68.* 10.09.02, 09:14

dnia dzisiejszego...

-3 69

• Gość: mamusia Milczenie śLimaków IP: 211.233.68.* 10.09.02, 09:16

dnia dzisiejszego...

-3 69

• Gość: zenek Milczenie śLimaków IP: 211.233.68.* 10.09.02, 09:17

dnia dzisiejszego...

-3 69

• Gość: Dudek Milczenie śLimaków IP: 211.233.68.* 10.09.02, 09:21

dnia dzisiejszego...

-3 69

• Gość: Dudek Milczenie śLimaków IP: 211.233.68.* 10.09.02, 09:22

dnia dzisiejszego...

-3 69

• Gość: _limakty Milczenie śLimaków IP: 211.233.68.* 10.09.02, 09:23

dnia dzisiejszego...

-3 69

• Gość: _ja? Milczenie śLimaków IP: 211.233.68.* 10.09.02, 09:24

dnia dzisiejszego...

-3 69

• Gość: Basia39 Milczenie śLimaków IP: 211.233.68.* 10.09.02, 09:08

dnia dzisiejszego...

-3 69

• Gość: Niewiniątko Milczenie śLimaków IP: 211.233.68.* 10.09.02, 09:10

dnia dzisiejszego...

-3 69

• Gość: ty limaku Milczenie śLimaków IP: 211.233.68.* 10.09.02, 09:10

dnia dzisiejszego...

-3 69

• Gość: ciocia klocia Milczenie śLimaków IP: 211.233.68.* 10.09.02, 09:12

dnia dzisiejszego...

-3 69

• Gość: ciocia klocia Milczenie śLimaków IP: 211.233.68.* 10.09.02, 09:12

dnia dzisiejszego...

-3 69

• Gość: staś i nel Milczenie śLimaków IP: 211.233.68.* 10.09.02, 09:13

dnia dzisiejszego...

-3 69

• Gość: Jacek? Milczenie śLimaków IP: 211.233.68.* 10.09.02, 09:14

dnia dzisiejszego...

-3 69

• Gość: wujek Leon Milczenie śLimaków IP: 211.233.68.* 10.09.02, 09:15

dnia dzisiejszego...

-3 69

• Gość: winni Milczenie śLimaków IP: 211.233.68.* 10.09.02, 09:16

dnia dzisiejszego...

-3 69

• Gość: jureeeeek Milczenie śLimaków IP: 211.233.68.* 10.09.02, 09:21

dnia dzisiejszego...

-3 69

• Gość: jureeeeek Milczenie śLimaków IP: 211.233.68.* 10.09.02, 09:22

dnia dzisiejszego...

-3 69

• Gość: _rypana Milczenie śLimaków IP: 211.233.68.* 10.09.02, 09:23

dnia dzisiejszego...

-3 69

• Gość: _mosiek Milczenie śLimaków IP: 211.233.68.* 10.09.02, 09:24

dnia dzisiejszego...

-3 69

• Gość: snajper Re: Lśnienie w Konstelacji Smoka IP: *.acn.waw.pl 11.09.02, 01:46
      Ale się ktoś napracował !!! Ciekawe, czy on sobie mysli, że ktokolwiek otwiera
      te jego posty.

Pozdowienia dla wszystkich z Kontelacji Smoka.
      • carmina Do wielu z Was :) 12.09.02, 22:09
        Danutko - cieszę się, że tak samo odebrałaś ostatni film Polańskiego.
        Oczywiscie moje sformułowanie o filmie, który P. chciałby, aby kiedys został
        położony na jego grobie - jest prawie dokładnym cytatem Polańskiego, który
        kiedys powiedział, a zostało to przypomnaine w zawiązku z premierą Pianisty w
        Filharmonii, że nie było do tej pory wśród jego filmów - takiego własnie.

Abe - pozdrawiam :)

Snajper - dobry człowieku, aby wieczór był ciepły, zyczę.

Tete - eh, dobrze, ze jestes. Strasznie dobrze.

Tumisia, Hiacynt, Tyu, witekjs & @ll - z małymi wyjątkami, które wiedzą, że
        nimi są - najserdeczniej pozdro. :)

A sercu, również konstelacji, wciąż się chce bić. Miarowym równym rytmem. Jak w
        łagodnej, spokojnej muzyce. Co dziś mamy na konsolecie?

I jeszcze miałam Wam powiedzieć: moje ulubione radio donosi o "Gwiazdozbiorze
        Smoka", er-em-ef-ef-em. Powaga. Najlepsza, według nich muzyka, zostanie
        nagrodzona Dragonami. Jakaś moda, czy-co?
        Pozdro z Dragonii :)
        C
        • miriamfirst Re: Do wielu z Was :) 12.09.02, 22:24
          carmina napisała:

> Danutko - cieszę się, że tak samo odebrałaś ostatni film Polańskiego.
          > Oczywiscie moje sformułowanie o filmie, który P. chciałby, aby kiedys został
          > położony na jego grobie - jest prawie dokładnym cytatem Polańskiego, który
          > kiedys powiedział, a zostało to przypomnaine w zawiązku z premierą Pianisty w
          > Filharmonii, że nie było do tej pory wśród jego filmów - takiego własnie.
          >
          > Abe - pozdrawiam :)
          >
          > Snajper - dobry człowieku, aby wieczór był ciepły, zyczę.
          >
          > Tete - eh, dobrze, ze jestes. Strasznie dobrze.
          >
          > Tumisia, Hiacynt, Tyu, witekjs & @ll - z małymi wyjątkami, które wiedzą, że
          > nimi są - najserdeczniej pozdro. :)
          >
          > A sercu, również konstelacji, wciąż się chce bić. Miarowym równym rytmem. Jak
          w
          >
          > łagodnej, spokojnej muzyce. Co dziś mamy na konsolecie?
          >
          > I jeszcze miałam Wam powiedzieć: moje ulubione radio donosi o "Gwiazdozbiorze
          > Smoka", er-em-ef-ef-em. Powaga. Najlepsza, według nich muzyka, zostanie
          > nagrodzona Dragonami. Jakaś moda, czy-co?
          > Pozdro z Dragonii :)
          > C

No, no. Ty masz jakies przekierowania włączone na Bruce'a Lee?
          Co to się tobie porobiło, i dlaczego?
          Kobito, ach na co ci to - kompoty warz!
          Bardzo smiesznie piszesz, to powinno być nie na kulturze, ale na parodii:))

• d_nutka Re: Do wielu z Was ?____NIE !____do swego odbicia 13.09.02, 07:42
            miriamfirst napisała:

>
            > No, no. Ty masz jakies przekierowania włączone na Bruce'a Lee?
            > Co to się tobie porobiło, i dlaczego?
            > Kobito, ach na co ci to - kompoty warz!
            > Bardzo smiesznie piszesz, to powinno być nie na kulturze, ale na parodii:))
            >

spojrzyj w lusterko M.
            możesz też spojrzeć w "błękitnookie"
            zobaczysz to samo
        • Gość: tete Re: Do wielu z Was :) IP: *.telan.pl 12.09.02, 23:19

Nocna Dragonia :))))
          Nie mogę się doczekać Pianisty ale na razie znów mnie "niesie" i nie zdążę.
          Ja tak czułam, że po Cannes krytycy poszaleli "na wszelki wypadek" !
          Kiedy po premierze usłyszałam Marka Edelmana - już wiedziałam, że warto.

Na razie mogę cieszyć się książką i muzyką. Pewnie film zobaczę - kiedy JUŻ
          WSZYSCY go obejrzą.

Pozdrawiam nocnie (a noc zimna jesiennie), :)))))))))) tete

• witekjs Re:__ Do Miłych Kobit z Miasta Dziewięciu Smoków__ 13.09.02, 07:53
          Witajcie Miłe Panie. To miasto nazywa się Jiulong/long -smok/,liczba dziewięć
          3x3, w Chinach szczególnie często jest przypisywana smokowi, który tam jest
          przyjaznym stworem..
          Mam tylko chwilę, żeby Was pozdrowić i powiedzieć dzień dobry.
          Pozdro.Witek
          • Gość: Tumisia Re:__ Do Miłych Kobiet z Miasta Dziewięciu Smoków_ IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 13.09.02, 08:47
            Dzisiaj zimny ranek.Jesiennie sie zrobiło, a ja muszę zabrać sie za czytanie
            Pianisty.Drugi raz,bo pierwszy czytałam w zeszłym roku.Muzyka i piosenki
            Szpilmana nadają w radio.Czy był wybitnym muzykiem i kompozytorem,czy
            popularnym?Pozdrawiam zimnym powietrzem.
            • carmina Do Tumiśki i pozostałych dragonian zmiasta Jiulong 13.09.02, 20:32

> Dzisiaj zimny ranek.Jesiennie sie zrobiło, a ja muszę zabrać sie za
              czytanie
              > Pianisty.Drugi raz,bo pierwszy czytałam w zeszłym roku.Muzyka i piosenki
              > Szpilmana nadają w radio.Czy był wybitnym muzykiem i kompozytorem,czy
              > popularnym?Pozdrawiam zimnym powietrzem.

Wieczór tez rześki, i to delikatnie mówiąc. Na mysl przychodzi mi kominek. Ale
              jeszcze nie dzis zapłonie. W wątku obok są wizje klubu, cieplego i
              przyjaznego. Ciekawe, czy snuje się tam smuga z fajki, któregoś z Mistrzów
              moich dawnych. Alte Meister Gallerei? :)
              Bo wyczuję najmniejszą szczyptę palonej amfory, sami wiecie, tak już u mnie
              jest. Czuły nos, czujne uszy, oko ....no nie mogę zgodzić się na tego ptaśka.
              No więc, kochani, oczy piwne. I tyle.
              Aha, o kompotach jeszcze słówko: rzeczywiscie - są! Prorok, czy co? Spiżarka z
              drewnianymi pólkami, a na nich równiutko stoją pękate słoje z papierową kryzką
              ( zet, zet, spokojnie :) Tak jak w moim rodzinnym domu, ale tam, w psutych
              ścianach teraz hula tylko wiatr. Oczy koła czas.
              Teraz chyba idę do klubu. Znajdę Was tam? oj, nie wszystkich, nie. Oczywiscie
              nie muszę mówić, kogo nie za bardzo chcę tam spotkać. Pozdro z ochotą na
              rozgrzewającą Irish ( śmietanka po łyżeczce, słodka i gesta w sam raz, nie
              inaczej) Nie dziwię się Muńkowi. Wie, co dobre :)
              • Gość: Tumisia Re: Do Tumiśki i pozostałych dragonian zmiasta Ji IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 13.09.02, 21:00
                To też tam idę.Pzdr.
          • carmina Re:__ Do Miłych Kobit z Miasta Dziewięciu Smoków_ 13.09.02, 20:18
            witekjs napisał:

> Witajcie Miłe Panie. To miasto nazywa się Jiulong/long -smok/,liczba dziewięć
            > 3x3, w Chinach szczególnie często jest przypisywana smokowi, który tam jest
            > przyjaznym stworem..
            > Mam tylko chwilę, żeby Was pozdrowić i powiedzieć dzień dobry.
            > Pozdro.Witek

Witku
            Smoki to SĄ przyjazne stwory, nawet i tu. Jiulong? Hm, no ok. Ale ...nas jest
            tu więcej niż dziewiątka wspaniałych dragonian ( nie tylko dragonii).
            Ale może to po prostu wielokrotność? Cieszę się z Twojej chwili.
            Pozdro przyjazne smoczo :)
            C
            • witekjs Re:__ Do Miłych Kobit z Miasta Dziewięciu Smoków_ 13.09.02, 21:30
              carmina napisała:

> witekjs napisał:
              >
              > > Witajcie Miłe Panie. To miasto nazywa się Jiulong/long -smok/,liczba dziew
              > ięć
              > > 3x3, w Chinach szczególnie często jest przypisywana smokowi, który tam jes
              > t
              > > przyjaznym stworem..
              > > Mam tylko chwilę, żeby Was pozdrowić i powiedzieć dzień dobry.
              > > Pozdro.Witek
              >
              >
              >
              > Witku
              > Smoki to SĄ przyjazne stwory, nawet i tu. Jiulong? Hm, no ok. Ale ...nas jest
              > tu więcej niż dziewiątka wspaniałych dragonian ( nie tylko dragonii).
              > Ale może to po prostu wielokrotność? Cieszę się z Twojej chwili.
              > Pozdro przyjazne smoczo :)
              > C

Droga Carmino.Widać, że już dawno nie mieliśmy okazji porozmawiać o smokach i
              innych przyjaznych "stworach". Wiesz przecież, że jestem dragonofilem nie tylko
              chińskim i wiem, że wszystkie smoki są zwierzętami dobrodusznymi, nie tylko w
              Chinach.Istnieje jeszcze opisywany już przed 2000 lat niezwykly smok Zhulong,
              czyli Smok z Pochodnią, który trzyma pochodnię i oświetla wielki mrok krainy
              północnego zachodu, gdzie nigdy nie dociera słońce. Jak widzisz o Smokach
              mógłbym jeszcze...O jego dziewięciu synach nastepnym razem.I co ta liczba
              znaczy.
              Pozdrawiam Ciebie, Tumisię,która uprzejmie poprawiła mój "błąd" i wszystkich
              Przyjaciół, którzy o Smokach zechcą poczytać.Witek
              • Gość: Tumisia Re:__ Do Miłych Kobit z Miasta Dziewięciu Smoków_ IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 13.09.02, 21:53
                Tylko dodałam literkę,ale mogę ją zabrać.
                Myślałam,że będzie więcej piosenek Szpilmana, a tu koncert klawesynowy?
                Poszukajcie czegos innego.Pzdr.
              • carmina Smocze opowieści 13.09.02, 22:01
                witekjs napisał:

> Droga Carmino.Widać, że już dawno nie mieliśmy okazji porozmawiać o smokach i
                > innych przyjaznych "stworach". Wiesz przecież, że jestem dragonofilem nie
                tylko
                >
                > chińskim i wiem, że wszystkie smoki są zwierzętami dobrodusznymi, nie tylko w
                > Chinach.Istnieje jeszcze opisywany już przed 2000 lat niezwykly smok Zhulong,
                > czyli Smok z Pochodnią, który trzyma pochodnię i oświetla wielki mrok krainy
                > północnego zachodu, gdzie nigdy nie dociera słońce. Jak widzisz o Smokach
                > mógłbym jeszcze...O jego dziewięciu synach nastepnym razem.I co ta liczba
                > znaczy.
                > Pozdrawiam Ciebie, Tumisię,która uprzejmie poprawiła mój "błąd" i wszystkich
                > Przyjaciół, którzy o Smokach zechcą poczytać.Witek

Witku, znam kilka ciekawych historii. Chetnie poczytam, co Ty wiesz na ten
                szmaragdowy temat. Wszak on jest bardzo, bardzo tajemny. Ale już chyba jutro
                poczytam ...no bo...Irish z watku klubowego ( nie korciło Cię tam zajrzeć? ) ,
                Muniek, proste słowa z gardła nie chcą wyjśc najbardziej...senność lekka jak
                śnieg i błyszcząca jak śnieg....chyba...już....jutro...poczytam... o
                smokach.... p..o..z..d..r..o....
                C
                • tyu Re: Smocze opowieści 15.09.02, 17:51
                  carmina napisała:

> Witku, znam kilka ciekawych historii. Chetnie poczytam, co Ty wiesz na ten
                  > szmaragdowy temat. Wszak on jest bardzo, bardzo tajemny. Ale już chyba jutro
                  > poczytam ...no bo...Irish z watku klubowego ( nie korciło Cię tam
                  zajrzeć? ) ,
                  > Muniek, proste słowa z gardła nie chcą wyjśc najbardziej...senność lekka jak
                  > śnieg i błyszcząca jak śnieg....chyba...już....jutro...poczytam... o
                  > smokach.... p..o..z..d..r..o....
                  > C

I nasza Smoczyca zasnęła snem sprawiedliwej.
                  Pomimo faktu, że bajki na dobranoc opowiadano w innym, choć - fakt -
                  nieodległym wątku.
                  Ale piątek trzynastego dawno za nami, nowy tydzień powolutku zaczyna pukać do
                  drzwi.
                  Wszystkim wszystkiego dobrego w nowym tygodniu!

Pierwszy!!!
                  • carmina Tyu w Królestwie Śpiącego Smoka 15.09.02, 22:28
                    Był sobie raz smok. Wielki i stary. Jak smok. Odwieczny.

Miał na uszach pełno
                    Niezapomnianych talizmanów
                    Traktował je z wielkim sentymentem
                    No bo, muszę to zdradzic -
                    był rodzaju żeńskiego :)
                    A wiadomo, ze rodzaj ten
                    Takze u smoków lubi talizmany
                    Zwlaszcza piękne.

Skóra tej dragonii nosiła ślady
                    Jadowitych kopii
                    Rozległe blizny szpeciły
                    gładką, zieloną skórę
                    Oczy, ostrości X-ray
                    Zdradzały oznaki znużenia
                    Wszak, jak już mówiłam
                    Zyła bardzo długo.
                    Ludzie w każdym razie
                    tak długo nie żyją :)

Kochała dzieci
                    Smocze i nie-smocze
                    Bo małe jest piękne

Była typowym smokiem
                    lubiącym zwierzęta
                    Ciągle leczyła jakieś łapy
                    Uszy, paszcze i ogony.

Ceniła wielu, choć z niektórymi
                    Nigdy nie zamieniła ani jednej litery.
                    Cieszyła ją każda oznaka sympatii
                    Najmniejsza
                    Świadoma była bowiem tego
                    Ze nie jest łatwo lubić
                    Smoka.
                    Te wszystkie stereotypy.

Miała jedną słabość
                    Opowiadając bajki
                    ....zaypiała.
                    Kończąc je przy najblizszej okazji.

:)

• Gość: Tumisia W Królestwie Śpiącego Smoka. IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 16.09.02, 20:05
                      To moze jest jeszcze jakaś nadzieja?Pozdrawiam szybciutko dopóki działa to
                      urządzenie zwane internetem.
                      • carmina Re: W Królestwie Śpiącego Smoka. 18.09.02, 21:02

> To moze jest jeszcze jakaś nadzieja?Pozdrawiam szybciutko dopóki działa to
                        > urządzenie zwane internetem.

Tumisiu, nadzieja na co?
                        Ja wciąż mam nadzieję, że poczuję klimat bezludnej wyspy. Na razie widzę
                        jednak, że to będzie trudne. To już prędzej underground :)
                        Pozdr

C
                        • Gość: Tumisia Re: W Królestwie Śpiącego Smoka. IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 18.09.02, 21:36
                          Atmosfera jest ciężkawa,bo rozstanie było trudne.Ale teraz się wszystko
                          pomiesza i jakos będzie.Jeszcze nie grzeja u mnie, więc chwilami zimno.Książki
                          czekają na przeczytanie Polka i Herbert,który wygląda tak,że mółby być prawie
                          albumem mojej rodziny i Wspomnienia wojenne K.Lanckorońskiej.Pzdr.
                  • Gość: snajper Re: Smocze opowieści IP: *.acn.waw.pl 23.09.02, 05:00
                    tyu napisał:

> I nasza Smoczyca zasnęła snem sprawiedliwej.
                    > Pomimo faktu, że bajki na dobranoc opowiadano w innym, choć - fakt -
                    > nieodległym wątku.
                    > Ale piątek trzynastego dawno za nami, nowy tydzień powolutku zaczyna pukać do
                    > drzwi.
                    > Wszystkim wszystkiego dobrego w nowym tygodniu!
                    >
                    > Pierwszy!!!

Ale w tym tygodniu ja będę pierwszy. :))) Wszystkiego dobrego w nowym tygodniu !

Snajper.
                    • d_nutka Re: Smocze opowieści 23.09.02, 06:27

> tyu napisał:
                      >
                      > > I nasza Smoczyca zasnęła snem sprawiedliwej.
                      > > Pomimo faktu, że bajki na dobranoc opowiadano w innym, choć - fakt -
                      > > nieodległym wątku.
                      > > Ale piątek trzynastego dawno za nami, nowy tydzień powolutku zaczyna pukać
                      > do
                      > > drzwi.
                      > > Wszystkim wszystkiego dobrego w nowym tygodniu!
                      > >
                      > > Pierwszy!!!
                      >
                      > Ale w tym tygodniu ja będę pierwszy. :))) Wszystkiego dobrego w nowym
                      tygodniu
                      > !
                      >
                      > Snajper.

Tego się nie spodziewałam!
                      Ale jestem druga!
                      Przez przypadek.
                      Zapomniałam przestawić budzika!
                      Ale chyba jednak byłam pierwsza(tylko nie podpisałam listy na czas)bo piszę już
                      nie z domu.
                      pozdrawiam skowronków.
                      • Gość: Tumisia Re: Smocze opowieści IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 23.09.02, 10:26
                        Lepiej na;pić sie herbatki i dać sobie spokój z rozplątywaniem węzłów,które i
                        tak ktos specjalnie zaplątuje od nowa.Jesień.Pozdrawiam.
                        • Gość: Węzły. Re: Smocze opowieści IP: *.acn.waw.pl 24.09.02, 05:09

> Lepiej na;pić sie herbatki i dać sobie spokój z rozplątywaniem węzłów,które i
                          > tak ktos specjalnie zaplątuje od nowa.Jesień.Pozdrawiam.

Może to kipu i czytać trzeba. Broń Boże rozplątywać !!! ;))

Pozdrawiam.
                          • Gość: Abe Re: Zawęźlony Snajperze IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 24.09.02, 18:45
                            Gość portalu: Węzły. napisał(a):

>
                            > Może to kipu i czytać trzeba. Broń Boże rozplątywać !!! ;))
                            >
                            > Pozdrawiam.

To już drugi przypadek na F. gdy ktoś chce kipu czytać.
                            Tamten był zresztą daleko mniej przyjemny i Scan zapisał go na moje konto.
                            Czy oprócz odnotowania faktu powinnam się zacząć głośno dziwić?
                            Abe
                            • Gość: # Jeszcze zyjecie ? No to sie cieszę! /Ntxt IP: *.wroclaw.tpnet.pl 25.09.02, 14:55
                              • Gość: snajper Witaj Haszu !!! IP: *.acn.waw.pl 26.09.02, 02:00
                                Jeszcze żyjemy, choć niektórzy już nas kilka razy pochowali. No cóż, może stypy
                                lubią ? A po kwietnych stypa też pewnie by piękna była. ;)) A wszystko przez
                                Borsuka. To na jego stypie tak wspaniale się bawili, że im do dziś mało. A
                                stypa, jak i każda rzecz, nie trwa przecież wiecznie. Stąd może w niektórych
                                takie gorące pragnienie zimnego ciała.

Pozdrawiam gorąco i kwietnie

Snajper.
                                • carmina Re: Witaj Haszu !!! Snajper :) 26.09.02, 09:25

> Jeszcze żyjemy, choć niektórzy już nas kilka razy pochowali. No cóż, może
                                  stypy
                                  >
                                  > lubią ? A po kwietnych stypa też pewnie by piękna była. ;)) A wszystko przez
                                  > Borsuka. To na jego stypie tak wspaniale się bawili, że im do dziś mało. A
                                  > stypa, jak i każda rzecz, nie trwa przecież wiecznie. Stąd może w niektórych
                                  > takie gorące pragnienie zimnego ciała.
                                  >
                                  > Pozdrawiam gorąco i kwietnie
                                  >
                                  > Snajper.

Serce cieszy widok Hasza. :)
                                  Snajper, trudno o lepsze podumowanie, jakież kwietne i zarazem konkretne. :)))

Zachwycone pozdro
                                  Carmina z Burano
                                  • d_nutka Re: Witaj Haszu :) 26.09.02, 10:11
                                    Haszu,#-ku,#-ko!
                                    chyba to twoje wszystkie niki?
                                    ale pewna nie jestem.
                                    tu jest cała masa przebierańców.
                                    mnie to specjalnie nie przeszkadza ,bo mam zasadę 'zabawy' tu na F. w zdania i
                                    treści a nie niki.
                                    ale dręczy mnie od pewnego czasu jedno.
                                    co znaczy słowo HASZ?
                                    d_
                                    • Gość: snajper Re: Witaj Haszu :) IP: 2.4.STABLE* / 10.1.1.* 26.09.02, 19:05
                                      d_nutka napisała:

> ale dręczy mnie od pewnego czasu jedno. co znaczy słowo HASZ?

Dodaj na końcu -ysz, to się dowiesz. ;))))
                                      • nurni a co tam te pare groszy 28.09.02, 03:01
                                        odzalowalem

poczytalem

nie zaluje

pzdr

nurni sknera
                                        • tyu ...518, 519, 520 18.10.02, 16:25
                                          No więc tak:

D_nutko!

Hasz = #
                                          Ot, potoczna nazwa tego właśnie znaku graficznego na klawiaturze (Niektórzy
                                          zamiast "hasz" piszą "krzyżyk", albo "kratka" - blisko, ale nie całkiem to).
                                          Taki to nick wybrał sobie nasz Hasz aż.

A "kipu" - wiem to dzięki Abe, która to wyznała dzięki Jenisejowi (czyli
                                          wygląda, że nie ma złego, co by na dobre nie wyszło, tylko, panie dzieju, te
                                          proporcje!) - to, podobno, nie były "książki wiązane", tylko coś w rodzaju
                                          liczydeł.
                                          Dobrze zapamiętałem?

Miłego weekendu kwietnym!
                                          I długiego życia - i na Forum i pod każdem innem względem.
                                          tyu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka