Dodaj do ulubionych

PiS wyprzedził PO

21.09.05, 08:44
PiS wyprzedził PO

PRZEGLĄD PRASY: Platforma Obywatelska straciła prowadzenie w kampanii wyborczej do parlamentu - wynika z sondażu TNS OBOP przeprowadzonego na zlecenie "Faktu".

Partia Tuska i Rokity spadła o 3 punkty procentowe, podczas gdy partia braci Kaczyńskich zyskała aż 4 proc. Takie poparcie dałoby PiS-owi 192 miejsca w nowym Sejmie - czytamy w dzienniku.

Sondaż - według gazety - potwierdza rosnące w ostatnich dniach notowania partii braci Kaczyńskich. Głosowałoby na nią najwięcej, bo aż 34 proc. tych, którzy już wiedzą na kogo oddać swój głos.

Poparcie dla PO zmniejszyło się aż o trzy punkty. Teraz Platformę dzielą od prowadzącej partii braci Kaczyńskich dwa punkty procentowe (32 proc. ankietowanych deklaruje, że odda swój głos na PO).

Na trzecim miejscu jest Samoobrona, która po raz kolejny zyskała jeden punkt procentowy w porównaniu z poprzednim sondażem. Na partię Leppera chce głosować 11 proc. Polaków.

Od czasu rezygnacji Włodzimierza Cimoszewicza najbardziej niestabilnymi notowaniami charakteryzuje się SLD, który tym razem zyskał dwa punkty procentowe. Aktualnie poparcie dla Sojuszu deklaruje 8 proc. respondentów.

Ostatnim ugrupowaniem, które przekracza próg wyborczy, jest LPR. Notowania partii ustabilizowały się na poziomie 7 proc. - czytamy w "Fakcie".
Obserwuj wątek
    • indris Należało sie tego spodziewać. 21.09.05, 09:31
      Poparcie dla PO jest albo dęte (zmanipulowane) albo nienaturalne. Tacy
      liberałowie maja na ogół poparcie rzędu 10%, jak niemiecka FDP.
      Mam nadzieję, że notowania PO będą spadać dalej, a wynik wyborczy będzie
      jeszcze gorszy.
      Oczywiście najkorzystniejsza byłaby koalicja Samobrona+LPR+PiS. LPR i SO nie
      pozwoliłyby na dalsze lokajstwo wobec USA, co jest główną wadą PiS..
      • Gość: Balcerowicz Re: Należało sie tego spodziewać. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 10:04
        Ani LPR ani PiS nigdy nie wejdą w koalicję z Samoobroną, przestań opowiadać
        głupoty i straszyć ludzi.
      • anyab1 program PiS 21.09.05, 11:05
        a może jest tak: program gospodarczy PiS to raczej SDP, PO to CDU, a FDP to c
        UPR ?

> Oczywiście najkorzystniejsza byłaby koalicja Samobrona+LPR+PiS
        Mam nadzieję, że bracia Kaczyńscy nie są aż takimi durniami
    • Gość: Lelekl Niezadługo powstanie FJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 09:44
      Front Jedności Antylustracyjnej
      Jeszcze ze dwa takie sondaże a TOK FM, Polityka, Gazeta Wyborcza, Kwasniewski,
      Michnik, Urban, Rakowski itd itd wszyscy poprą Tuska Donalda.
      A przewrotne polskie społeczeństwo zagłosuje jak zwykle inaczej niż chce tego
      Michnik i jego Gazeta.
      Pani Paradowska i pan Żakowski. Uspokujcie tę agitację i skłócanie PO i PiS bo
      doprowadzicie do koalicji PiS, LPR i Samoobrona czego Polsce nie życzę
      • dr.kidler Re: Niezadługo powstanie FJA 21.09.05, 09:47
        Gość portalu: Lelekl napisał(a):

> A przewrotne polskie społeczeństwo zagłosuje jak zwykle inaczej niż chce tego
        > Michnik i jego Gazeta.

Rozumiem z tego, ze wedlug Twoich informacji Adam Michnik i Gazeta,
        byli przeciwko wejsciu Polski do Unii Europejskiej.

Jezli tak, to radzilbym skorygowac swoja wiedze.
        • Gość: dr.kidler Re: Niezadługo powstanie FJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 10:02
          Mam lepszy przykład, Adam Michnik i Gazetka Wybiórcza, buli za konstytucją
          europejską. Francuzi się o tym dowiedzieli i konstytucję obalili.
          • dr.kidler Re: Niezadługo powstanie FJA 21.09.05, 10:30
            Gość portalu: dr.kidler napisał(a):

> Mam lepszy przykład, Adam Michnik i Gazetka Wybiórcza, buli za konstytucją
            > europejską. Francuzi się o tym dowiedzieli i konstytucję obalili.

Dopisz jeszcze zlodzieju i kretynie, ze Radio Maryja, modlilo sie o tsunami i
            Katrine, i zostalo wysluchane.
            • Gość: Lelekl Re: Niezadługo powstanie FJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 10:34
              Coż za bezprzykładna nerwowość :-) u szanownego doktora co to się nie chce
              leczyć u psychiatry.
              Cóż to sie stało dr Kidler? Skąd ta nerwowość?
              • dr.kidler Re: Niezadługo powstanie FJA 21.09.05, 11:36
                Gość portalu: Lelekl napisał(a):

> Coż za bezprzykładna nerwowość :-) u szanownego doktora co to się nie chce
                > leczyć u psychiatry.
                > Cóż to sie stało dr Kidler? Skąd ta nerwowość?

Nerwowy bylbym drogi lelkulu, gdybys napisal prawde,
                bo to by znaczylo ze u Wszechpolakow jest przynajmniej
                jeden piszacy prawde. A to z kolei sugerowaloby ze sie
                pomylilem w ich ocenie.
                Ale poniewaz Ty zwyczajnie klamiesz i oszukujesz lelkulu, wiec
                nie mam powodu byc nerwowy, dlatego tez nie jestem.

Nerwowosc za to widac u podszywaczy pod cudze nicki,
                i oszustow od Wszechpolakow, bo znow wyjmuja swoje sztandarowe
                argumenty - lewatywy, baseny, psychiatrow, Michnika i Wyborcza.

• Gość: dr.kidler Re: Niezadługo powstanie FJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 13:17
                  > Nerwowy jestem drogi lelkulu, gdyz napisales prawde,
                  > bo to by znaczylo ze u Wszechpolakow jest przynajmniej
                  > jeden piszacy prawde. A to z kolei sugerowaloby ze sie
                  > pomylilem w ich ocenie.
                  > Ale poniewaz Ty zwyczajnie piszesz prawde lelkulu, wiec
                  > nie mam powodu byc zadowolony, dlatego tez nie jestem.
                  >
                  > Nerwowosci za to nie widac u podszywaczy pod cudze nicki,
                  > bo znow wyjmuja swoje sztandarowe
                  > argumenty - lewatywy, baseny, psychiatrow, Michnika i Wyborcza.
                  >
            • Gość: dr.kidler Re: Niezadługo powstanie FJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 13:11
              > Dopisz jeszcze zlodzieju i kretynie, ze Radio Maryja, modlilo sie o tsunami i
              > Katrine wyborczą dla Frasyniuków Millerów Belków Balcerowiczów Kaliszów
              Mazowieckich Hausnerów Gieremków Jaskierniów itp. hołoty, i zostanie wysluchane.
              • anyab1 dlaczego używasz cudzego nicka ? 21.09.05, 13:18
                1. to po prostu nieuczciwe

2. Czyżbyś uważał, że twoje posty są tak marnej jakości, że konieczne jest
                posługiwanie się cudzym imieniem, żeby ktokolwiek zwrócił na nie uwagę?
                • Gość: dr.kidler Re: dlaczego używasz cudzego nicka ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 13:45
                  > 1. to po prostu nieuczciwe

Nie do końca tak, świetnie widać które niki są moje, a które kretyna. Moje są
                  tylko lustrzanym odbiciem kretyńskich wywodów chorego umysłu.

> 2. Czyżbyś uważał, że twoje posty są tak marnej jakości, że konieczne jest
                  > posługiwanie się cudzym imieniem, żeby ktokolwiek zwrócił na nie uwagę?

Uważam, że jego posty są tak głupie, że podejmowanie z nimi polemiki to strata
                  czasu. Dlatego jest to jedyna forma powiedzenia idiocie, że jest idiotą, nie
                  wdając się z nim w dyskusje.
      • indris Jeżeli powstanie FJA... 21.09.05, 11:33
        ...to będzie to Front Jedności ANTYLIBERALNEJ. Czego Polsce bym życzył.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka