Dodaj do ulubionych

Dick w Europie Wschodniej

15.01.06, 18:55
Lasery w Krakowie robia wrazenie.
Obserwuj wątek
    • maksimum Re: Dick w Europie Wschodniej 15.01.06, 18:57
      Mam nadzieje,ze ta sztuka podniesie kulture cpania w Krakowie.
    • Gość: ferro Re: Dick w Europie Wschodniej IP: *.net / *.skorosze.net 15.01.06, 23:48
      Idzta, jedzta ludzie i ogladajta w Krakowie te sztuke, bo gdzie indziej nie
      bedzie chyba; scenografia trudna do przewiezienia, nie mowiac juz o
      przeniesieniu. A poza tym widac z tego spektaklu, ze Polacy rozumieja
      (zrozumieli) Dicka. I to sadze, ze calkiem niezle.

Pomyslowa inscenizacja. Polecam milosnikom Dicka. Peszek swietny, rzeczywiscie
      pokonywal grawitacje, co moze momentami ulatwiala scena w postaci rowni
      pochylej, choc pod gorke bylo gorzej. Aktorsko pokonal wszystkich. Mysle, ze
      kolejne przedstawienia beda tylko lepsze, bo premiera ma swoista aure - wdziera
      sie tu sporo nerwow, niepokoju, czy to bedzie dobrze przyjete itd.

Co do lasera (patrz: tekst), nie zgadzam sie. Zostal dobrze wykorzystany,
      natomiast kostium cisnieniowy to rzeczywiscie kalka kostiumologiczna, ocierajaca
      sie o smiesznosc. Polecam w tym wypadku kostiumy w "Piatym elemencie"; tam kipi
      od wyobrazni.

P.S. DO wczesniejszych wpisow: kiedy P.K. Dick pisal te ksiazke jeszcze nie
      cpal, totez mysle, ze nic nie przelozy sie na kulture cpania w zadnym miejscu.
      Tym bardziej, ze bije z tej sztuki narkotykowa rozpacz, a nie chwalba.

• Gość: NakedLunch Re: Dick w Europie Wschodniej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.06, 10:45
      ...ja też tam byłem .... ale nic nie przypaliłem w przeciwieństwie do pana
      Redaktora , który pisząc tę recenzję spalił cracka albo przyjął sporą dawkę
      grzybków - stąd jak sądzę erupcja talentu z samego pnia drewnianego Huberta
      Wasabiego.....uprzejmie proszę o namiar na dilera - super towarek
    • Gość: Ewa Re: Dick w Europie Wschodniej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 13:40
      nie wierzyłam,że to się może udać, ale przedstwienie jest dla nas bardziej
      czytelne niż sama książka to zasługa Klaty. Zmusił mnie do szybkiej weryfikacji
      swego działania, pokazał wymiary czasu, a w każdym upływa on zbyt szybko, a
      więc spiesz się.....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka