Dodaj do ulubionych

Skowron górą!!!

11.01.07, 10:12
Według najnowszych badań, o ostatnim okresie /IV kwartał 2006/ Trójka
osiągneła udział w rynku 5,6%.
wirtualnemedia.pl/document.php?id=2064760&added=1
A łatwo sprawdzic ze przed zmianami /II kwartał 2006/ było 6,3%.
wirtualnemedia.pl/document,,1382140,RMF_powieksza_przewage_nad_Radiem_Zet.html
Zapytacie gdzie sukces? Na forum, wszyscy zadowoleni, a że słuchaczy coraz
mniej, wiadomo słuchac przestają głaby, nowy target, słuchacze trujki, nie
godni słuchania PROGRAMU TRZECIEGO.
Obserwuj wątek
    • mosss1 Re: Skowron górą!!! 11.01.07, 10:23
      A ty chłopie to dobrz te słupki przeczytałeś?
      • mruk33 Re: Skowron górą!!! 11.01.07, 13:11
        Bardzo dobrze przeczytałem chłopie.
        Dodatkowo moge wskazac 10 moich znajomych którzy ostatnio przestali słuchac
        Trojki, wszyscy z wyzszym wykształceniem w wieku 35-45 lat, zamozni, otwarci na
        kulture i świat.
        ps. najlepszy przykład to gościu ktory po 3 miesiacach wrocil ze stanów,
        właczył trojke i myslal ze to jaja.
        • jureek Re: Skowron górą!!! 11.01.07, 13:24
          mruk33 napisał:

> ps. najlepszy przykład to gościu ktory po 3 miesiacach wrocil ze stanów,
          > właczył trojke i myslal ze to jaja.

To ciekawe. Dlaczego tak myślał? W trakcie jakiej audycji włączył Trójkę?
          Jura
          • mruk33 Re: Skowron górą!!! 11.01.07, 14:25
            Do wyboru:
            1. Skowroński tłumaczy taśmy begerowej
            2. Generał Bieniek wyladował
            3. Rodzina X
            4. Corka Kaczkowskiego
            6. Koza
            7. Ranek 7 - 7.30
            8. Sobota zamiast Markomanii
            9. Ranek w wykonaniu Rosiaka zwanego pinokiem
            10. Piśko prowadzi popołudnie
            11. Stoparczyk prowadzi zagadkowa niedziele
            12. Cejrowski Trójce
            13. lata 60 pzrzez cały dzien
            14.......................wystarczy?
            • viking73 Re: Skowron górą!!! 11.01.07, 14:57
              mruk33 napisał:

- 14.......................wystarczy?

Nie. Do szczęścia brakuje jeszcze np. dnia z Janis Joplin (19 stycznia mija
              rocznica jej urodzin), dnia z The Rolling Stones (niebawem mija rocznica
              śmierci B. Jonesa) i dnia z Bobem Dylanem - za kilka miesięcy ma urodziny!;)
            • jureek Re: Skowron górą!!! 11.01.07, 15:15
              Aha, to on wiele razy tę Trójkę włączał. I za każdym razem myślał, że to jaja. Hm.
              Jura
            • nierozpoznawalny Re: Skowron górą!!! 11.01.07, 15:15
              oj mruku, taki wybor wskazuje ze twoj amerykanin jest rownie teoretyczny i
              prawdopodobny jak ta lista
              moze bys tak zestawil liste do wyboru audycji po ktorych "amerykanin" by NIE
              wylaczyl PR3?
      • stef.an Re: Skowron górą!!! 13.01.07, 00:55
        Do słupków dolicz sobie chłopie jeszcze mnie . też wyłączyłem trójkę
    • muka77 Re: Skowron górą!!! 11.01.07, 10:35
      Nie ma powodu zeby obrazac ludzi tylko dlatego, ze maja odmienne gusta.
    • trojkomaniak Re: Skowron górą!!! 11.01.07, 10:40
      Prawdę mówiąc słupki mnie nie interesują. Jestem w stanie przedstawić około 10.
      moich znajomych którzy ostatnio powrócili do słuchania Trójki. To mi wystarczy.
    • greg_f Re: Skowron górą!!! 11.01.07, 14:47
      Wyniki sondażu pod artykułem "Nowa stara radiowa Trójka" ( serwisy.gazeta.pl/metro/1,75933,3837691.html ) wskazują na coś innego, jeśli przyjąć, że "dotychczasowa muzyczna Trójka" to ta z ostatnich 5 lat.
      • airborell Re: Skowron górą!!! 11.01.07, 15:33
        Takie sondaże są mało reprezentatywne i świetnie o tym wiesz.

• viking73 Re: Skowron górą!!! 11.01.07, 15:51
          Lesiek jak zwykle prosto z mostu, bez taryfy ulgowej dla stałych, wieloletnich
          bywalców. I słusznie:)
        • greg_f Re: Skowron górą!!! 11.01.07, 16:04
          Można to oczywiście traktować z przymrużeniem oka, za to trudno zlekceważyć fakt, że za czasów Laskowskiego w dyskusjach pod artykułami o sytuacji Trójki na różnych portalach większość opinii zwykle była na "nie" (w stosunku do aktualnej sytuacji).
          • viking73 Re: Skowron górą!!! 11.01.07, 16:07
            Nawet nie "można", ale "należy":)
    • fingoth Re: Skowron górą!!! 11.01.07, 15:33
      Tragedia, istna tragedia ;)
      Przypomnę, że po wprowadzeniu przez Laskowskiego nowej ramówki w 2002,
      zapowiadał on, że w ciągu 6 miesięcy Trójka osiągnie 6% słuchalności, a po roku
      10%, ba wielce umiłowany dyrektor (namaszczony przez człowieka, który nie może
      słuchać radia gadanego dłużej niż przez 2 min.) był przygotowany moralnie na 30%
      słuchalności. I co z tego wyszło - 6% słuchalności przez 4 lata.
      Zresztą według wirtualnychmediow.pl Trójka zyskała "W ubiegłym roku wzrost
      udziałów w rynku radiowym zanotowały Radio Zet, Trójka, Dwójka, Biska, Tok FM.
      Kto stracił najwięcej?". Więc kto tu źle interpretuje dane, Ty czy wirtualne
      media. Ja wierzę wirtualnym mediom.
      • airborell Re: Skowron górą!!! 11.01.07, 15:39
        Właśnie. Argumenty o spadku słuchalności trafiają w próżnię, bo Skowroński
        wyraźnie powiedział, że on dyktatem słupków nie zamierza się kierować. I być
        może warto stracić punkt procentowy udziału w rynku, jeżeli za to będzie się
        oferować coś naprawdę ciekawego, coś, czego inni nie oferują.
      • mruk33 Re: Skowron górą!!! 11.01.07, 15:55
        Czytaj ze zrozumieniem. Wirtualne pisza o wzroscie rok do roku, a skowron jest
        od lipca. Ale ostatni kwartał czyli juz to zrobił skowron zakonczyl sie
        wynikiem 5,6%, a w II kwartale kiedy skowrona nie było, udział wynosił 6,3%.
        Zreszta co to ma do rzeczy, wiadomo teraz jest dobrze i tego sie trzymajcie.
        • anita444 Re: Skowron górą!!! 11.01.07, 16:41
          nic nie rozumiem z tych procentow, bo z matmy jestem kiepska. Ale rozumiem tych
          wszystkich starych i nowych 'bywalcow' trójki, co od lipca znów do niej
          wrócili. I mam tu na myśli i redaktorów, i słuchaczy. Tak trzymac!
          • jarka63 Re: Skowron górą!!! 11.01.07, 16:50
            No niby tak trzymac, mnie sie tez bardziej podoba, ale... dzis dzien z
            Beatlesami, a piosenke dnia wykonuje katopiesniarka Lidia Pospieszalska.Troche
            mi to zaczyna pachniec audycją "Tu Jedynka" z okresu stanu wojennego, tylko w
            drugą stronę.
            • imagistyk Re: Skowron górą!!! 11.01.07, 17:21
              Moim zdaniem Trójka jest teraz zdecydowanie ciekawsza.Niezależnie od sympatii(lub nie) do poszczególnych prowadzących jest coraz więcej do słuchania.Piśko moim zdaniem powinien jeszcze potrenować na sucho.Przyjazd z USA ,ani wyższe wykształcenie nie są jakimkolwiek argumentem.Skoro Skrzypek ma wyższe wykształcenie,to nie ma o czym mówić.Gdy Trójka była skierowana i sluchana przez elitę społeczeństwa,to to wykształcenie było bardziej elitarne.I nie wystarczały pieniądze tatusia by je uzyskać.
    • live7 Re: Skowron górą!!! 12.01.07, 08:22
      Co do Skowrona, to gratuluję mu odwagi. Powiem szczerze, że nie spodziewałam się
      po nim tego typu inicjatywy. Niezbyt za nim przepadałam, a tu proszę - miłe
      zaskoczenie. (oczywiście pomijam kwestię polityki).
      Jeszcze trzeba by trochę w Trójce poprawić, ale jest coraz lepiej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka