Dodaj do ulubionych

Bunt na sprzedaż

07.04.07, 12:31
Hej, Kelly Family nie pochodzą z Ameryki a z Irlandii, słuchali (i, co zapewne
dla wielu osób jest niespodzianką) ich ludzie w różnym wieku, przez 32 lata
ewoluują muzycznie na scenach całego świata i wydali w sumie około 40 albumów.
Trudno to porównać z "dorobkiem: Tokio Hotel, prawda??
Ja sama słucham Kelly Family 12 rok i być może nasze (mówię o nastoletnich
fankach ubiegłej dekady) zachowanie w swoim czasie przypominało to,z którym
teraz spotykamy się na koncertach Tokio Hotel czy tego drugiego bojsbendu US5,
jednak wydaje mi się, że wśród wielbicieli TH czy US5 trudno znaleźć fanów
poza granicą wieku lat 17. A gwarantuję, że w przypadku Kelly Family
rozpiętość wieku była bardzo duża.
A swoją drogą z ciekawości przesłuchałam płytę TH. To znaczy próbowałam
przesłuchać, bo przebrnęłam przez 3 pierwsze "utwory". Oookropność! No ale
cóż, de gustibum not discutandum est, a pewnie panienki w wieku
wczesnoedukacyjnym uważają, że wokalista jest przystojny, więc całą resztę
braków można mu wybaczyć.
Pozdrawiam wszystkich fanów Kelly Family, bo nie wątpię, że nie jestem
samotna w swej wytrwałości;)
Obserwuj wątek
    • Gość: darkland Bunt na sprzedaż IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.07, 16:03
      wielkie bzdury!! nie macie pojecia nawet o tokio hotel a chcecie pisac o nich cokolwiek!! wydaje mi sie, zeby o czyms pisac trzeba miec o czyms pojecie a nie wypisywac bzdury!!
    • Gość: OlC!@______TH zastanówcie sie... IP: *.bsk.vectranet.pl 07.04.07, 16:12
      Nie wiem czy dorośli nie rozróżniaja już różnych stylów ubioru i zachowań?!?!?!
      Tom(ten z gitarą:/) to nie jest żaden rockman tylko skate... nie wiem jak można
      popełnic taki błąd. a Bill(wokalista) ma świetny głos i to jest super, to nie to
      co jakis tam michał wiśniewski, czy chłopcy z US5!!!!!! Nikt nie umie przeżywać
      tak piosenek jak Bill!!!

Aha... za dużo maja fanek żeby tak z dnia na dzień stracić sławę... istnieja już
      2 lata i trochę, a fanek im nadal przybywa. Tylko niektórzy starzy ludzie
      zazdroszczą im młodości, energi, bo w nich (starych ludziach) to już umarło...
    • Gość: Monika Bunt na sprzedaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 16:25
      Piszecie , ze gazety zarabiaja na TOKIO HOTEL a nie Tokyo (kto pisal ten artykul?)
      ale sami nie jestescie lepsi... w tym momencie oburzone fanki wchodza na wasza
      strone, a kasa wplywa. Juz sam fakt, ze nazwa jest zle napisana swiadczy , iz
      osoba ktora to pisala, nie ma zielonego pojecia co pisala, ani nie znalazla
      glebszych informacji o zespole jak to sie robi, przed napisaniem artykulu. Moze
      pisze to zdesperowany rodzic , ktory ma dosc sluchania rockowej muzyki, jaka
      lubi jego dziecko ? Albo zakompleksiona osoba, nie wiem... napewno ambitna osoba
      ale nie nalezy oceniac ksiazki po okladce. Tom to skate, Bill rockman i obaj
      robia wielka kariere w tak mlodym wieku. Az zal co ? Ja w tym wieku chodze do
      szkoly i pewnie Pan tez chodzil...Bunt na sprzedaz ? Czy oni sie buntuja ?! Nie
      rozumiem tego... nie zauwazylam buntu. Ah ... mam nadzieje, ze z wiekiem
      rozwiniecia sie cywilizacji dziennikarze rowniez zaczna analizowac materialy
      przed napisaniem artykulu. POzdrawiam :) Monika.
    • Gość: Sun_Tea Bunt na sprzedaż IP: *.chello.pl 07.04.07, 16:36
      Wiecie co... Jesteście żałośni...
      Widać właśnie, jak to jest, gdy za pisanie recenzji biorą się niekompetentni
      ludzie...
      Szanowałam Was, ale tym razem zniemaczyliście mnie...
      Powinniście pierw szczegółowo zapoznać się z historią danego zespołu, w tym
      wypadku Tokio Hotel, a dopiero potem wypowiadać się na ich temat...
      Co wy o nich wiecie? Nic!
      Jasne, każdy ma swoje zdanie...
      Ale wy, jako prasa, powinniście w tej sprawie okazywać stosunek neutralny,
      wiedząc, iż zespół posiada ogroomną rzeszę fanów...
      I to nie w Niemczech i kilku okolicznych krajach, ale w całej Europie...
      M.in. w Tokio, w którym są bardzo lubiani, Wielkiej Brytanii, a nawet Irlandii...
      Chodzi o kontrowersje Waszej gazety?
      Świetnie... Tylko gdzie są tego korzyści...?
    • Gość: Agata Sobocińska Bunt na sprzedaż IP: *.adsl.inetia.pl 07.04.07, 16:38
      Wasza wypowiedź na temat Tokio Hotel i wasz artykuł świadczą poprostu o jednym -
      JESTEŚCIE STARZY.
      "Za rok juz nikt nie bedzie o nich pamietał" - takie teksty sypały media nie
      raz i to na początku ich kariery. I co? Wasze prognozy i wasza gazeta sa mniej
      autentyczne niż prognoza pogody górala,którego łupie w krzyżu. Zespoły
      fenomenalne zawsze były, są i będą. I zawsze media się czegoś uczepią. Równiez
      wy! Pozatym wiele informacji z waszej rzekomej "relacji" z koncetu są
      absurdalnie przesadzone! Począwszy od godziny wpuszczania po zachowanie
      fanek.Fanki na płycie były dla siebie niezwykle uprzejme co zresztą szokowało
      wszytskich.Polskie fanki pokazały klase pod względem kultury!Omdlenia miały
      miejsca ze wzgledu na wyczerpanie fanek, które nocowały pod halą. Pozatym
      koncert był fatalnie zorganizowany przez Livenation i ochrone Torwaru! Stąd te
      przepychanki. Nie byli przygotowani na to aby zatroszczyć się porządnie o
      bezpieczeństwo. Tokio Hotel wzbudza kontrowersyjne opinie, ale nie piszecie o
      rozrubach fanów na innych koncertach... zresztą na tym koncercie było bardzo
      sympatycznie i wszyscy byli zachwyceni.Sam koncert był bardzo bezpieczny i
      przebiegał wprost fantastycznie! sama przyjemność! Moja rada dla Was:
      Zatrudnijcie młodszych reporterów.
    • karola-14 Bunt na sprzedaż 07.04.07, 17:21
      Hej!
      W ogólnie nie rozumiem dlaczego piszecie o fanach Tokio Hotel w ten sposób?
      Piszecie że gdy otworzyli bramki to był pisk, zgadza się, ale wiecie dlaczego?
      Bo ochrona w ogóle nie była z organizowana! Nie było żadnych kolejek,
      ustawionych bramek które mogły by zadbać o bezpieczeństwo fanów.
      I jeżeli już piszecie takie brednie w swojej gazecie to zwracajcie przy okazji
      uwagę na błędy, bo nazwę zespołu pisze się Tokio Hotel a nie Tokyo Hotel.
    • Gość: Iwona Bunt na sprzedaż IP: *.adsl.inetia.pl 07.04.07, 17:29
      Tokio Hotel to nie jest przejsciowa fantazja jestekm fanką od 2 lat i to sie
      napewno nie zmieni!!! a tak apropo są tez fani i fanki które maja po 20 lat!!!
      TOKIO HOTEL RULEZZZ
    • Gość: darkland Bunt na sprzedaż IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.07, 17:30
      Gdyby zespoł TOKIO HOTEL(nie TokYo Hotel jak to napisaliscie) nie miał w sobie, tej mocy, tego "powera" i nie znał sie na muzyce, nie istanial by na rynku juz ponad 2 lata!! Nie otrzymal by tyle nagród i tylu fanek jak i fanów! Kazdy z nas ma swoje gusta!!Dlaczego krytykujecie gusta nasze-fanek Tokio Hotel??!!Jestem wstrzasnieta tym, ze oceniacie cos nie znajac tego!! Piszecie, ze fanki Tokio Hotel na koncercie w Warszawie, histeryzowaly, mdlaly i byl ogolny chaos!! NIEPRAWDA!! Nie bylo zadnego histeryzowania, to, ze dziewczyny plakaly np.ze wzruszenia to nie znak histeryzacji! Co do mdlenia-dziewczyny staly po kilka godzin w zimnie, scisniete czekajac na wejscie, potem staly w dusznej hali, znow scisniete wiec trudno zeby niektore z nich nie zemdlaly!! Powinniscie byc na tyle "uprzejmi" zeby napisac przeprosiny dla fanek TH, bo to co napisano w tym artykule jest totalna bzdura!!
      A na przyszlosc, tak jak juz pisała Agata Sobocinska na koncerty grup MLODZIEZOWYCH, gdzie wieksza przewaga publicznosci bedzie MLODZIEZ wysylajcie reporterow, ktorzy nie pochodza ze sredniowiecza i maja po 50 lat-tak jak reporter tego reportazu.
    • Gość: will.karolina@wp.p Bunt na sprzedaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 17:33
      CO?! Jak możecie takie bzdury wypisywać!!
      Pozatym oni nie nazywają sie Tokyo Hotel, tylko TOKIO HOTEL! Bill, nie wygląda
      jak nastoletnia dziewczyna, czy jak go nazwaliście, poprostu ma styl! Tak trudne
      to pojęcia? S T Y L! Przecież to skandal wypisywac takie bzdury, nie
      spodziewałam się tego po GAzecie wyborczej! Rozumiem fAkt, ale nie ta gazete!
      Gratulacje na dziennikarza, który nawet nie potrafi napisać prawdy. Nie.. to mi
      się w głowie nie mieści ;|||
    • Gość: Monika Radecka Bunt na sprzedaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 17:50
      Jeszcze jedno chcialabym dodac ? Powiedzial Pan, ze Bill jest podobny do
      nastoletniej dziewczyny. Moze Pan zamiesci swoje zdjecie tez wymylimy jakies
      wygorowane porownanie !
    • Gość: Ania P Bunt na sprzedaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 18:33
      Artykuł jest straszny i bardzo irytujący dla osób, które były na koncercie!!
      Po pierwsze w tekście jest wiele informacji, które są przesadzone! Na koncert
      przychodziły osoby w różnym wieku, nie tylko 12-17 lat, gdyż było wiele osób
      odbiegających wiekowo od Waszych danych. Następnie absurdem jest pisanie o
      wymalowanych małolatach! Może kilka osób przyszło z mocniejszym makijażem, ale
      większość była wyszykowana normalnie. Nawet gdyby- na koncert każdy, mimo wieku
      ma prawo przyjść w stroju, jaki mu się podoba!
      Co do zachowania fanek też jedna wielka bzdura! Wszystkie fanki były dla siebie
      miłe, wykazały się wielką klasą i kulturą, więc, o czym tu w ogóle mowa?
      Po następne, osobiście czuję się urażona stwierdzeniem, że kariera nastoletnich
      gwiazdek trwa krótko! I niekoniecznie fani Tokio Hotel będą się wstydzić swoich
      idoli! Jeśli chodzi o gust muzyczny trzeba mówić o tym otwarcie. Jeśli autor
      tekstu ukrywał się ze swoim ulubionym zespołem to bardzo mi przykro, ale nie
      wszyscy muszą iść Jego śladami.
      Na przyszłość radziłabym zatrudnić do napisania o młodzieżowym zespole osobę,
      która przynajmniej poświęci chwilę żeby zapoznać się z biografią zespołu oraz
      kogoś, kto na skatea nie będzie mówił rockman. Podsumowując przychodzi mi do
      głowy jedno słowo: ŻAL! Nie spodziewałam się, że w takiej gazecie jak "Gazeta
      Wyborcza" może pójść do druku taka szmata! I to jeszcze z błędem w nazwie
      zespołu, o którym się pisze. Wstyd!!
    • Gość: mon Bunt na sprzedaż IP: *.nysa.3play.net.pl 07.04.07, 18:47
      jestescie zje.bani! -.-
      hoj wam w oko!
    • Gość: MałaMi Bunt na sprzedaż IP: *.chello.pl 07.04.07, 20:42
      TokIo hotel a nie tokYo hotel :| Jak macie pisać artykuly to dowiedzcie się
      wiecej informacji zanim coś napiszecie.
    • ww_lodz Bunt na sprzedaż 07.04.07, 21:19
      Błagam! Też mam 16 lat, ale w życiu nie poszedłbym na koncert Tokio Hotel. Bill
      rzeczywiście wygląda jak laska(np. pomalowane, długie paznokcie), a to co grają
      nazywa się POP-rock. Nie rozumiem Was, dziewczyny. Nie obrażajcie dziennikarzy
      GW, bo na pewno jeszcze daleko Wam(i mnie też) do wiedzy, którą oni posiadają.
      A cały artykuł obrazowo pokazuje to co sie dzieje w młodzieżowym
      "szoł-biznesie". Kto dziś pamięta o Just5, Alizee, czy wspomnianym w artykule
      Kelly Family? Nie ekscytujcie się tak, bo jeszcze dwa trzy lata, a na miejsce
      TH wskoczy ktoś inny... Przykre? Ale prawdziwe!
      pzdr from lodz
    • Gość: Lika Bunt na sprzedaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 21:44
      W 100% zgadzam się z tym artykułem. Powiedzmy sobie szczerze, muzyka w
      wykonaniu formacji tokio hotel nie zwala z nóg. Oczywiście nie twierdzę, że
      brakuje im fanów (a raczej fanek), jednakże zadajmy sobie pytanie, czy za
      kilkanaście lat będą wciąż wyglądać tak `atrakcyjnie`. Raczej nie. A czy wtedy
      będą mogli nadrobić te braki muzyką? Nie sądzę. Jeżli teraz nie należą do
      wybitnych , to nie podejrzewam, że miałoby się coś zmienić.
      Jednakże, młodość ma swoje prawa! 20 lat temu kontrowersyjny zespół
      kajagoogoo, dzisiaj tokio hotel, przynajmniej dzieje się coś na rynku
      muzycznym, a gazety (np. takie jak Wasza) zarabiają duże pieniądze na pisaniu
      artykułów (taki jak wasz) wzbudzających bunt u zauroczonych fanek.
    • Gość: kalia Bunt na sprzedaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 21:51
      `Co do zachowania fanek też jedna wielka bzdura! Wszystkie fanki były dla
      siebie
      miłe, wykazały się wielką klasą i kulturą, więc, o czym tu w ogóle mowa?`

Hahaha, byłam na koncercie. To była jedna wielka rzeź!! Jedna drugiej małoby
      nie zabiła, żeby się bliżej dostać, a teksty, które kierowały wzajemnie były
      baaardzo wulagarne i niekulturalne.
    • Gość: Ola fanka TH Bunt na sprzedaż IP: *.retsat1.com.pl 07.04.07, 21:52
      ww_lodz jak mozesz pisac tak o wspaniałym zespole jakim jest Tokio Hotel! Po
      prostu nie znasz sie na muzyce i tyle. Nikt nie umie spiewac tak wspaniale i
      wkładac w to tyle uczucia co Bill! I wcale nie wyglada jak dziewczyna tylko ma
      swoj unikalny styl! A co do artykulu to powinni nauczyc sie ze Tokio Hotel
      pisze sie przez I a nie Y!! Przy okazji Łodz to straszna wiocha i pewnie nie
      masz tam nawet gdzie kupic plyty TH.
    • ww_lodz Bunt na sprzedaż 07.04.07, 21:55
      olu fanko th: Łódź to piekne miasto, mamy aż 4 EMPiK-i i kupi płytę Tokio
      Srotel można kupic bez problemu, co nie zmienia faktu, że jest to zespół nie
      najwyższych lotów... Przykro mi...
    • Gość: Ola fanka TH Bunt na sprzedaż IP: *.retsat1.com.pl 07.04.07, 21:59
      Mi tez jest przykro ze ktos nie znajacy sie na TH wypisuje o nich takie
      bzdury.. Cóż nie każdy moze lubic TH ale to nie znaczy ze musisz ich obrażac.
      BTW pewnie jestes gluchy, glupi i brzydki.
    • ww_lodz Bunt na sprzedaż 07.04.07, 22:03
      Czy to, że piszę to co myślę o TH oznacza, że jestem głupi, głuchy, brzydki
      etc.?! Właśnie takie fanki jak Ty są żenujące i na miejscu TH wyrzuciłbym ?
      Ciebie z sali koncertowej!!
    • Gość: Anonimowa Bunt na sprzedaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 22:50
      Po pierwsze!Czy TOKIO HOTEL i my ich fani naprawde musimy być tak dyskryminowani
      i nietolerowani przez otoczenie. Jesteśmy tacy sami jak każdy inny człowiek. A
      wy nas dyskryminujecie za buntowniczy wygląd i za muzyke. Po drugie nie
      przesadzajcie tak z tym koncertem. Nie byłam tam a wiem że żadnej wielkiej
      paniki nie było. Może mała ale każdy by sie tak zachował jakby w ich karaju po
      raz pierwszy zagrał ich ulubiony zespół. Jaką mamy pewność że przyjadą znowu
      skoro prasa i antyfani jeżdżą po nich jak tylko można. Wy im zazdrościcie czy
      co. Pogadajcie z jakimś fanem a dowiecie sie całej prawdy, a nie wyciągacie
      wnioski po tym co zobaczyliście. Sorry ale jesteście żałośni i beznadziejni. Aż
      mi was żal.A tak nawiasem mówiąc pisze sie TOKIO a nie TOKYO.
    • Gość: Evelin Bunt na sprzedaż IP: *.chello.pl 07.04.07, 22:52
      TO jest oburzające a wręcz żenujące, jak Polacy nienawidzą Tokio hotel...Cały
      sęk w tym że Tokio hotel są z niemiec a jak wiadomo PL i De nie lubią się ze
      wględów wiadomych(historia). Uważam ze TH czynią coś wyjątkowego. TYlko że inni
      nie potrafią tego dostrzec, przez dumę..? Zazdrość..? Są młodzi ale ich psychika
      jest na takim etapie dorosłości jakiej brak innym 22-latkom np. A tolerancja w
      tym kraju jest ohydna. Wręcz jej brak!! Co wam szkodzi TH i ich fani..? Jest
      tyle ludzi na rynku muzycznym których nie lubię a jednak nie piszę o nich bzdur
      i nie wyzywam ich. Każdy ma prawo do słuchania czego chce...Th bije rekordy
      popularności, cała europa ich pokochała, a wkrótce i ameryka pokocha. Niesety
      trzeba się z tym pogodzić, ze nadeszła nowa era!! The kelly family juz nie
      istnieje....A co do wieku sie nie zgadzam!! Sama mam 20 lat i znam osoby ktore
      tez tyle maja i słuchaja th. Gdybysmy wszyscy sluchali tego samego świat byłby
      nudny. Aja dzieki teha osiagnelam wiele. Nauczyłam się jezyka niemieckiego,
      zastanowilam sie nad sprawami poruszanymi w ich tekstach, bo sa one niewątpliwie
      poruszjące. Ale co wy możecie wiedziec, zamiast pluć i besztać th, to uczcie się
      języków zeby zrozumiec przesłanie które chca nam pzrekazac. BO jak na razie nic
      nie kumacie, a wiece sie odzywacie!!! Wierna fanka TH !!!
    • Gość: Monio$ka Bunt na sprzedaż IP: *.jgora.dialog.net.pl 07.04.07, 22:57
      No wicie co!!! zdecydujcie sie jak piszecie TOKIO HOTEL niby profesjonalna
      gazeta a nie wie nawet jak sie pisze i zakazdym razem jest inaczej...wogole co
      za bzdury tu pisza... nie wiecie a piszecie!!! jaka porazkaXD masakra normalnie.
      Ja juz wam współczuje jak to przeczytają fanki bedziecie miec nieźle
      przechlapane... tysiace maili z wątami:P i dobrze:D
    • ww_lodz Bunt na sprzedaż 07.04.07, 23:00
      Evelin Monio$ka: Wasze posty poraziły mnie... nie wiem czym xD xD xD
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka