dgrzechu iPod: prywatność na wynos 03.06.07, 20:07 Oj, zal mi was, zakompleksione ludziki. Nigdy iPoda nie widzialy, a po nim jezdza. To jest jak z ciuchami - od razu widac, kto nosi Levi's, a kto lumpeks. Tylko, ze ci z lumpeksu udaja, ze sa choc w polowie tak fajni jak inni. A drudzy po prostu znaja swoja wartosc. Zalosni jestescie. Jestem szczesliwym posiadaczem iPoda shuffle 1-generacji i iPoda nano drugiej. NIE ma zadnego lepszego odtwarzacza. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: murof iPod: prywatność na wynos IP: *.broker.com.pl 03.06.07, 20:21 Bawi mnie ta cała dyskusja Wynika z tego że jak używam iPod'a to muszę być szpanerem. Dla innych znowu NIE używanie iPoda jest pozerstwem. Wyrażanie negatywnych opinii o produkcie Apple oczywiście jest żałosne i musi wynikać z zazdrości Bez bicia przyznaje że podobają mi się iPody ale dorabianie do nich ideologii jest śmieszne. Każdy musi przyznać że strategia promocyjna apple jest celująca ale przecież nikt nikomu nie przystawia pistoletu do głowy. Z tą innowacyjnością i funkcjonalnością naprawdę nie jest tak różowo (zintegrowanie z iTunes, system katalogowania, tagi, brak radia). Jasne że da się to wszystko przekonwertować, przyzwyczaić albo dokupić, pytanie tylko po co? Kupuję odtwarzacz po to żeby słuchać muzyki, a nie bawić się w dokupowanie do niego dodatków (radio, kontrola, przejściówka na gniazdko) i przeorganizowanie całego mojego zbioru muzyki. Naprawdę jest sporo gorszych ale i lepszych odtwarzaczy i cena nie ma tu nic do rzeczy. Odnośnie tag'ów i legalności muzyki- JEżELI POSIADAM ORYGINALNą PłYTę CD TO MAM PRAWO NA SWóJ UżYTEK PRZEKONWERTOWAć LUB PRZEGRAć Tą PłYTKę na co chcę Jeżeli w widzę w autobusie łosia który puszcza muzykę na full tak żeby każdy musiał słuchać jego muzyki to nie ważne na cyzm to puszcza iPodzie, creative czy podróbce, dla mnie i tak jest burakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzybetan iPod: prywatność na wynos IP: *.adsl.inetia.pl 03.06.07, 20:23 Słyszałem różne opinie na temat Ipodów. Jedni sobie chwalą, inni narzekają m.in. na akumulatory, ruchome dyski chyba w Ipodach Nano lub innych. Uważam że konkurencyjny dla Ipoda jest Creative, który jest dobry i ma klase. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: caleb9 iPod: prywatność na wynos IP: *.adsl.cybercity.dk 03.06.07, 20:25 >Oj, zal mi was, zakompleksione ludziki. >Nigdy iPoda nie widzialy, a po nim jezdza. To jest jak z ciuchami - od razu >widac, kto nosi Levi's, a kto lumpeks. Tylko, ze ci z lumpeksu udaja, ze sa choc >w polowie tak fajni jak inni. A drudzy po prostu znaja swoja wartosc. >Zalosni jestescie. >Jestem szczesliwym posiadaczem iPoda shuffle 1-generacji i iPoda nano drugiej. >NIE ma zadnego lepszego odtwarzacza. Amen. No ale z ciebie głupi pajac :D. Właśnie żeby odróżnić się od takich jak ty, wolę spodnie z lumpa niż z levisa, i jestem z tego dumny. Przepłacać potężną kasę za nazwę firmy jest wystarczającą głupotą, ale jeszcze bardziej żałosna jest potrzeba pokazania, że jest się lepszym niż wszyscy inni - cóż, nie osiągniesz tego w ten sposób choćbyś się wykosztował na złote kalesoy, nie tędy droga, nie szata zdobi człowieka... Co do ipoda, nie korzystałem więc nie wiem, jednak sposób jego promowania jest faktycznie nachalny i nudny. Patrząc natomiast na stosunek ceny do parametrów to również niezbyt zachęcająco. Mnie potrzebny był odtwarzacz do bezstratnych formatów działający w linuksie, wybrałem więc Rio Karmę - ma swoje wady, ale przynajmniej nie musiałem płacić 3 razy większej sumy i męczyć się ze zbędnymi bajerami w stylu odtwarzacza filmików (na takim ekranie to czysty bezsens...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja iPod: prywatność na wynos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 20:47 puknij sie w glowe. iriver to jest a twoj ipodzik to zabaweczka ktora sie kupuje dzieciom na komunie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to prawda ? Podobno dzieci tracą słuch od tych gadżetów ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 20:59 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akodo haha chłopczyku znajdz sobie dziewczyne IP: *.chello.pl 03.06.07, 21:39 to bedziesz wiedzial co to jedna z najpiekniejszych chwil w zyciu a nie osmieszaj sie tu otwieraniem pudeleczka z walkmanem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pako19 ajpod to SAMotność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 21:41 ja sam jestem didżejem. Idę przez miasto z własną muzyką w uszach,Sam jestem bohaterem własnego filmu, sam wybieram ścieżkę dźwiękową.Sam jestem jej twórcą. Jestem sam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akodo coz za zalosna ideologia dla walkmana z pamiecia IP: *.chello.pl 03.06.07, 21:41 flash zamiast kasety. I jeszcze uwiezycie jacy jestescie wyjatkowi sluchajac mp3 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość iPod: prywatność na wynos IP: *.236.spine.pl 03.06.07, 21:54 nie korzystałem nigdy z ipoda,ale i bez tego wiem,że w artykule powinno się znaleźć słowo "odtwarzacz mp3" względnie "przenośny odtwarzacz". ipod nie jest synonimem tych słów,jest nazwą produktu apple i tekst w gazecie nie jest tylko kryptoreklamą - jest zwyczajną nachalną reklamą ubraną w artykuł. Na wszystkich moich znajomych z odtwarzaczem nikt nie ma ipoda, ja sam mam telefon SE i cenie sobie to,że nie muszę wkładać do i tak przeładowanych kieszeni kolejnego osobnego i odrębnego gadżetu. A z tego co słyszę o ipodzie,to nie spodobałoby mi się to cacko. Wpisywanie tagów, specjalne programy do synchronizowania muzyki z odtwarzaczem - za dużo pieprzenia. Wolę intuicyjny i prosty w obsłudze drag and drop,względnie kopiuj wklej. Co do pacan co pisze,że bez ipoda i levi'sów mam tylko namiastkę bycia człowiekiem i bycia cool - cóż, przynejmniej się nie oszukuję że markowe gadżeciki zrobią ze mnie człowieka. Podsumowując: 1.artykuł jest reklamą 2.ipod nie jest jedynym modelem (ani synonimem) odtwarzaczy mp3 3.nie jest też bezwzględnie najlepszy 4.nie ipod zdobi człowieka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ranger Zune IP: *.lsanca.dsl-w.verizon.net 03.06.07, 22:28 Jest taki w USA. Kros zna firme Microsoft? :-) Ma wiekszy ekran(zdjecia oglada sie swietnie) niz iPod i radio. Tryb wireless. I lepszy tryb kodowania - lepsza jakosc. W Europie chyba jest jeszcze niedostepny. 30G spokojnie wystarcza. Mila zabawka, bo mozna sobie nagrac swoja ulubiona muzyke w jedno miejsce i nie trzeba zmieniac plyt CD. Kupilem go sobie, bo tu k a z d y ma IPod'a (California.) i nie podoba mi sie styl zycia reklamowany wraz z tym urzadzeniem. W Polsce widze, ze Ipod jest otoczony czcia boska. Jak to w biednym Kraju, gdzie nie kazdy moze sobie na to pozwolic i mozna koledze "po galach" poswiecic. Dziwie, ze taki artykul powstal, wszystko tak dawno temu zaczelo sie od walkmana... Teraz to tylko nowa generacja zabawek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brainiak iPod: prywatność na wynos IP: *.chello.pl 03.06.07, 22:29 Dajcie na luz ludzie, to wolny kraj, jak ktos chce sie lansowac z iPodem, prosze bardzo. Ja osobiscie mam Creative'a, ktory ma o tyle fajne guziki, ze moge kontrolowac muze majac go na szyi i pod koszulka (wygodne na rowerze). Zgodze sie z tym, ze podstawowym powodem do sluchania muzyki na miescie jest chec odizolowania sie, szczegolnie w autobusach, tramwajach (sapanie, jeczenie, pie..nie o dupie maryni innych podroznych i ogolnie potrzeba odizolowania sie od otaczajacej nas szarosci). A jakiego modelu odtwarzacza mp3 kto uzywa, to jest absolutnie obojetne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp No cóż... IP: *.113.2.36.plusnet.pte-ag1.dyn.plus.net 03.06.07, 22:32 "Moment gdy otworzylem zgrabne, pachnace pudeleczko z moim ipodem nano byl jednym z piekniejszych w moim zyciu." Strasznie ch..owe to Twoje życie musi być wobec tego. Kult marki- sztandarowy przejaw prostactwa i próżności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gregor iPod: prywatność na wynos IP: *.aster.pl 03.06.07, 22:33 Oj, biedni ci studenci, biedni... Zero orientacji w otaczającym świecie. Parafrazując "W d... się poprzewracało, boście ciągle słuchawki na uszach mieli" Za dużo kasy, czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Nieprawdopodobne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 22:41 co za brednie. Wielka mi nowość. "Walkman został zaprojektowany i wylansowany przez firmę Sony, która w 1979 r. wypuściła na rynek magnetofon przenośny o handlowej nazwie Sony Walkman." Zrobienie składanki z ulubionych utworów nie wymagało zbyt dużo czasu. Tekst wygląda, jak pisany na zlecenie Apple. Choć podpis wszystko wyjaśnia - student psychologii, któremu sie wydaję, że jest taki mądrala. O zakupie Ipoda nigdy nie myślałem, bo jest mi całkowicie zbędny. W palmtopie mam wszystko, co ma ipod + pełno innych rzeczy - gps, internet, skype przez wifi , gry , filmy itp. Czego zresztą nie używam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: user Jak się pozbyć iTunes IP: *.astral.lodz.pl 03.06.07, 22:44 Jest alternatywa np. RockBox czy ipodlinux. RockBox zastępuje software który jest oryginalnie zainstalowany na iPodzie. Ja osobiście używam RockBox i iTunes nie używam - po prostu przegrywam pliki mp3 na iPoda i słucham. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VeB 512 miodzio:) Cudowna sprawa... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 22:54 ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: product placement iPod: prywatność na wynos IP: *.gdynia.mm.pl 03.06.07, 23:10 pfuj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: murof odnośnie studentów IP: *.broker.com.pl 03.06.07, 23:21 "Oj, biedni ci studenci, biedni... Zero orientacji w otaczającym świecie. Parafrazując "W d... się poprzewracało, boście ciągle słuchawki na uszach mieli" Za dużo kasy, czy jak?" No i po co to generalizowanie ? Nic nie wnosi do dyskusji, a tworzy niepotrzebny stereotyp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noise213 iPod: prywatność na wynos IP: *.cable.ubr01.haye.blueyonder.co.uk 03.06.07, 23:41 Ale pierdoły Odpowiedz Link Zgłoś
sztylet69 iPod: prywatność na wynos 03.06.07, 23:41 "Chcialbym zauwazyc ze legalnie zakupione pliki na Itunes maja juz wpisane tagi :P:P" "no właśnie, zastanawiałam sie o co chodzi z tym orzymusem wpisywania tagów :), bo z ipoda i itunesow korzystam od roku i nigdy sie z czyms takim nie spotkalam. no ale rzeczywiscie, legalnie zakupiona muzyka tego nie wymaga :] " Tak? A to ciekawe, bo piszecie z Polski sadzac po IP. Wydaje mi sie, ze iTunes i iPoda znacie tylko z reklam, bo inaczej wiedzielibyscie ze sklep iTunes nie dziala w Polsce i dzieki polityce Apple Polacy nie moga w nim kupowac muzyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: regiomal A kiedy Gazeta prześle mi Creativa???!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.07, 23:42 Czekam już prawie 2 miesiące i jak narazie nic. Zebrałem 8 kuponów, wysłałem i czekam... Co to ma być? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patryk iTunes - tagi IP: 82.160.70.* 04.06.07, 00:28 Sluchaj chlopcze, uno jak chcesz to dasz rade sciagac z iTunes zyjac w Polsce. Duo jak zgrywasz z orginalnych plyt to w wiekszosc przypadkow, nie musisz tykac palcem tagow. Natomiast po trzecie, choc caly ten tekst zeczywiscie jest odrobine przesadzona reklama i rozpatrujac akurat takie zagadnienia powiniem byc wpisany 'odtwarzacz mp3' to nadal iPod ma to cos w sobie dzieki czamu podbil tyle milionow uzytkownikow. Jest banalny w obsludze i ma nietuzinkowy wyglad. I tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mobbick iPod niekoniecznie jest najlepszy IP: *.aster.pl 04.06.07, 00:30 Wg mnie najlepsza jakość dzwięku zapewnia iriver. Obecnie uzywam U10, ale to nie moj pierwszy sprzęt tej marki. U10 jest prosty w obsłudze, działa na zasadzie drag&drop, chociaz ma tez program do zarzadzania plikami a'la iTunes. Powyżej średniej oceniam Creative (ten cienki, nie pamiętam nazwy) iPod też ok. Zdecydowanie odradzam odtwarzacze w komorkach - koszmarna jakość dzwieku, wiec przy wyborze telefonu nie warto sie tym sugerowac. A tak naprawde najwieksze znaczenie maja sluchawki :) Wyrzuccie te dostarczane w komplecie i kupcie sobie cos porzadnego. Dobre douszne, np. Sony, można dostać już za troche ponad 100 pln. No i na koniec uwaga do artykułu - wg mnie wiecej dla muzyki w plikach zrobily Winamp i sieci peer-to-peer :P Wrazenie ogolne: autorzy powinni miec wiecej rezerwy w stosunku do serwowanych nam przez reklamy "stylom życia" itp bzdur. Odpowiedz Link Zgłoś