Dodaj do ulubionych

zamiast zmieniać Program Trzeci na Trujkę

IP: *.pila.dialup.inetia.pl 24.08.03, 17:26
A ja mama taki oto pomysł. Miast zmieniać Program Trzeci na młodzieżową,
łatwo brzmiącą Trujkę może warto stworzyć Piąty program PR, nazwać go
powiedzmy Piątka i niech to radio pełni funkcje te, które coraz usielniej
przypisuje się teraz obecnej Trujce? Ocywiście Trujka byłaby znów Programem
Trzecim z jego dawną ramówką.
Ciekaw jestem co Wy na to?
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Lesiek Re: zamiast zmieniać Program Trzeci na Trujkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.03, 19:05
      Tylko ktoś jeszcze tej Piątce musiałby przydzielić częstotliwości itd. Poza
      tym - Smolarowi & co. o wiele łatwiej żerować na marce Trójki niż stworzyć coś
      nowego. (Zauważ, jak oni się szczycą tymi Trójkowymi tradycjami na przykład...).

Natomiast zgadzam się z Tobą o tyle, że "reforma" PR3 byłaby bardziej
      uzasadniona, gdyby była związana także ze zmianami w innych programach Radia.
      Na przykład w Radiu Bis, które mogłoby nabrać trochę Trójkowego charakteru. (W
      tej chwili jest jako całość bezpłciowe, mimo wielu wartościowych pozycji). Ale
      tego nie zrobiono.
      • Gość: Kamil Re: zamiast zmieniać Program Trzeci na Trujkę IP: *.pila.dialup.inetia.pl 25.08.03, 14:17
        Chodzi mi o to, żeby ta nowa "Piątka - i usłyszysz więcej"
        była dla tych, którzy chcą mało gadania, a dużo grania, i to
        grania takiego jak pop, techno, klubowe, transe, house i inne.
        To przyciągnie dużo młodych, a za tym reklamodawcy i ich kasa.
        Niehc to będzie radio misyjne dla młodych(różne nowe trendy w muzyce).
        A Program Trzeci niech ma swoje 5% i już. I niech bedzie taki jak kiedyś.
        i wilk syty i owca cała. A co do tego że nie będzie to nowe radio z tradycjami
        takimi jak Program Trzeci, to nawet dobrze. Macie oto młodzi nowe radio
        specjalnie dla was, bez tych emerytów z Trojki.
        • Gość: Lesiek Re: zamiast zmieniać Program Trzeci na Trujkę IP: 195.205.139.* 25.08.03, 15:24
          Gość portalu: Kamil napisał(a):

> Chodzi mi o to, żeby ta nowa "Piątka - i usłyszysz więcej"
          > była dla tych, którzy chcą mało gadania, a dużo grania, i to
          > grania takiego jak pop, techno, klubowe, transe, house i inne.
          > To przyciągnie dużo młodych, a za tym reklamodawcy i ich kasa.
          > Niehc to będzie radio misyjne dla młodych(różne nowe trendy w muzyce).
          > A Program Trzeci niech ma swoje 5% i już. I niech bedzie taki jak kiedyś.
          > i wilk syty i owca cała.

Dla mnie to jest totalne nieporozumienie. Program Trzeci _zawsze_ prezentował
          nowe trendy w muzyce i to była jego siła. I robi to nadal. Kiedyś nowym trendem
          był rock, dzisiaj są nim różne chill-outy, techno, post-rock itp. Wrzucanie
          tych nurtów do jednego worka z popem i twierdzenie, że to akurat ich fani są
          zwolennikami "upalnego grania bez cienia gadania", jest dla mnie przykładem
          bardzo nieładnego stereotypowego myślenia.

PS. Miałem bardzo mieszane uczucia słuchając wczorajszego Minimaxu. Z całym
          szacunkiem do zespołu Deep Purple, ale jak kształtuje się dzisiejsza pozycja
          tego zespołu w muzycznej hierarchii? Deep Purple wybitne płyty nagrywali
          trzydzieści, no, może dziewiętnaście lat temu. Czy prezentowanie ich w takim
          wymiarze nie odbywa się ze szkodą dla wykonawców, którzy ważne płyty nagrywają
          _teraz_ i może też warto by je słuchaczom zaprezentować?
        • Gość: ciocia Hela Re: zamiast zmieniać Program Trzeci na Trujkę IP: *.acn.waw.pl 25.08.03, 15:46
          Gość portalu: Kamil napisał(a):

> Chodzi mi o to, żeby ta nowa "Piątka - i usłyszysz więcej"
          > była dla tych, którzy chcą mało gadania, a dużo grania, i to
          > grania takiego jak pop, techno, klubowe, transe, house i inne.
          > To przyciągnie dużo młodych, a za tym reklamodawcy i ich kasa.
          > Niehc to będzie radio misyjne dla młodych(różne nowe trendy w muzyce).
          > A Program Trzeci niech ma swoje 5% i już. I niech bedzie taki jak kiedyś.
          > i wilk syty i owca cała. A co do tego że nie będzie to nowe radio z tradycjami
          > takimi jak Program Trzeci, to nawet dobrze. Macie oto młodzi nowe radio
          > specjalnie dla was, bez tych emerytów z Trojki.

Tylko jak ci emeryci z Trójki wymrą, to wtedy juz naprawdę trzeba będzie
          zorganizować tej stacji pogrzeb. W tym czasie Piątka zdąży stać się radiem
          kultowym, by następnie poprzestać na odcinaniu od tej kultowości kuponów.
          Oczywiście na żadne zmiany wierni słuchacze nie pozwolą i trzeba będzie
          zakładać Szóstkę...
          • Gość: MArCello Re: zamiast zmieniać Program Trzeci na Trujkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.03, 09:15

> Tylko jak ci emeryci z Trójki wymrą, to wtedy juz naprawdę trzeba będzie
            > zorganizować tej stacji pogrzeb. W tym czasie Piątka zdąży stać się radiem
            > kultowym, by następnie poprzestać na odcinaniu od tej kultowości kuponów.
            > Oczywiście na żadne zmiany wierni słuchacze nie pozwolą i trzeba będzie
            > zakładać Szóstkę...

A może właśnie w tym szaleństwie jest metoda :)

pozdr,
            MArCello
    • atomowy Re: zamiast zmieniać Program Trzeci na Trujkę 24.08.03, 19:44
      No tak. Tylko kto za to zapłaci...?
      • Gość: Filip Re: zamiast zmieniać Program Trzeci na Trujkę IP: *.lanet.wroc.pl 25.08.03, 00:00
        atomowy napisał:

> No tak. Tylko kto za to zapłaci...?

Jak to kto.
        Ten Pan zapłaci ;-D
        Ci Państwo zapłącą ;-D
        Atomowy, który pragnie takiej właśnie stacji zapłaci.
        • atomowy Re: zamiast zmieniać Program Trzeci na Trujkę 26.08.03, 23:02
          Gość portalu: Filip napisał(a):

> Atomowy, który pragnie takiej właśnie stacji zapłaci.

Tylko że atomowy na przykład nie chce płacić bo mu owa Trójka odpowiada.
          • eynhallow Re: zamiast zmieniać Program Trzeci na Trujkę 26.08.03, 23:20
            atomowy napisał:

> Gość portalu: Filip napisał(a):
            >
            > > Atomowy, który pragnie takiej właśnie stacji zapłaci.
            >
            > Tylko że atomowy na przykład nie chce płacić bo mu owa Trójka odpowiada.

Czy ja dobrze rozumiem????
            Podoba mi się, więc nie będę płacić abonamentu???? gdzie tu sens, gdzie tu
            logika? Chyba, że to "targetowa" i "derekcyjna" logika... coś jak "mamy dobry,
            chętnie słuchany, ambitny, kulturalny, itp. program radiowy, więc go zepsujmy".

Nie ma się czym chwalić, panie atomowy, niestety, pięknego świadectwa pan
            sobie nie wystawił (szczególnie jako zagorzały zwolennik obecnej trUjki,
            biorący do tego udział w jej konkursach - a więc liczący na profity i nagrody).
            • atomowy Re: zamiast zmieniać Program Trzeci na Trujkę 27.08.03, 19:28
              eynhallow napisała:

> Czy ja dobrze rozumiem????
              > Podoba mi się, więc nie będę płacić abonamentu???? gdzie tu sens, gdzie tu
              > logika?

Jak dobrze wiesz choidziło tutaj o o pomysł powstanie Piątego kanału Polskiego
              Radia które będzie lustrem "starej" Trójki. Więc ja zadałem pytanie kto za to
              zapłaci bo mi obecna Trójka się podoba i nie musze wydawać swoich na kanał
              piąty.

> Nie ma się czym chwalić, panie atomowy, niestety, pięknego świadectwa pan
              > sobie nie wystawił

Prosze uważnie czytać początek forum o co w nim chodzi
          • Gość: Filip Re: zamiast zmieniać Program Trzeci na Trujkę IP: *.lanet.wroc.pl 27.08.03, 00:15
            atomowy napisał:

> Tylko że atomowy na przykład nie chce płacić bo mu owa Trójka odpowiada.

Czy ja dobrzez czytam? Atomowy, który parę razy tu narzekał, że w Trójce
            jeszcze za dużo jest staruszków i gadania?
            • atomowy Re: zamiast zmieniać Program Trzeci na Trujkę 27.08.03, 19:30

> Czy ja dobrzez czytam? Atomowy, który parę razy tu narzekał, że w Trójce
              > jeszcze za dużo jest staruszków i gadania?

Atomowy nie widzi potrzeby płacenia dodatokwej kasy bo już w cenie miesięcznego
              abonamentu za radio i tv ma Trójke która mu się podoba ;-)
              • Gość: Filip Re: zamiast zmieniać Program Trzeci na Trujkę IP: *.lanet.wroc.pl 27.08.03, 20:55
                atomowy napisał:

> Atomowy nie widzi potrzeby płacenia dodatokwej kasy bo już w cenie
                > miesięcznego abonamentu za radio i tv ma Trójke która mu się podoba ;-)

1. Cała Trójka???
                2. A co mają zrobić Ci, kórzy też płacą (jak atomowy), a im NIE CAŁA się
                podoba?? Mogą się odezwać??
                Tylko proszę nie pisać, że zmienić stację, bo to nie jest argument.
                • atomowy Re: zamiast zmieniać Program Trzeci na Trujkę 27.08.03, 21:45

> 1. Cała Trójka???

Jasne że nie cała bo to normalne. Ale nie widze potrzeby aby się załamywac,
                  płakac, łkać albo wychodzić na ulicę aby powiedzieć światu że zdjeli moją
                  ulubiona audycję albo wyrzucili mojego ulubione dziennikarza. Po prostu kiedy 3
                  nadaje coś co mi nie odpowiadam to słucham na przykład jedynki. A jeśli lubie
                  Pana X a nie ma go w 3 to włańczam radio w którym owy Pan X pracuje. Proste,
                  prawda?

> 2. A co mają zrobić Ci, kórzy też płacą (jak atomowy), a im NIE CAŁA się
                  > podoba?? Mogą się odezwać??

Po prostu słuchac to co im się podoba... albo nie placić i nie słuchać.
                  • tuhanka Re: zamiast zmieniać Program Trzeci na Trujkę 28.08.03, 11:30
                    atomowy napisał:

> Gość portalu: Filip napisał(a):
                    >
                    > > 1. Cała Trójka???
                    >
                    > Jasne że nie cała bo to normalne. Ale nie widze potrzeby aby się załamywac,
                    > płakac, łkać albo wychodzić na ulicę aby powiedzieć światu że zdjeli moją
                    > ulubiona audycję albo wyrzucili mojego ulubione dziennikarza.

Ty nie widzisz, bo to nie Twoich ulubieńców zwalniano albo przesuwano na
                    godziny nocne. Zapewniam Cię, że gdyby to były pojedyncze zmiany, to byśmy to
                    jakoś przeboleli - przynajmniej ja. Wiadomo, że każde medium, także radio
                    publiczne ewoluuje, problem polega na tym, że tutaj nie doszło do ewolucji z
                    jednoczesnym utrzymaniem wysokiego poziomu. Tu doszło do rewolucji z tego
                    poziomu znacznym spadkiem.

Po prostu kiedy 3 nadaje coś co mi nie odpowiadam to słucham na przykład
                    jedynki. A jeśli lubie Pana X a nie ma go w 3 to włańczam radio w którym owy
                    Pan X pracuje. Proste,
                    > prawda?

To powiedz mi, drogi Łukaszu, gdzie np. mogę posłuchać Moniki Makowskiej -
                    oczywiście poza okazjonalnymi audycjami typu wspomnienie Włodzimierza
                    Wysockiego raz na rok - na dodatek anonsowanymi pocztą pantoflową?
                    A tak poza tym - może mimo wszystko staraj się sprawdzać, jak piszesz. Nie ma
                    słowa "włańczam". Jest "włączam".
                    >
                    > > 2. A co mają zrobić Ci, kórzy też płacą (jak atomowy), a im NIE CAŁA się
                    > > podoba?? Mogą się odezwać??
                    >
                    > Po prostu słuchac to co im się podoba... albo nie placić i nie słuchać.

Drogi Łukaszu, dobrze wiesz, że interpretacja mówi o obowiązku płacenia za
                    "posiadanie radioodbiornika", więc kontroler nie przyjmie do wiadomości, że
                    ktoś nie płaci, bo nie ma czego słuchać. Doskonale wiedzą o tym władze radiowe
                    i obłudnie to wykorzystują. A przecież dostają kasę z NASZYCH pieniędzy, więc
                    powinni liczyć się z tymi płatnikami abonamentu, którzy akurat wybierają radio
                    publiczne. Bo ci, co słuchają stacji komercyjnych, to i tak ofertę dla siebie
                    znajdują. A większość z nas nie znajdzie dla siebie oferty u konkurencji,
                    Dwójka i Biska nie obejmują całego kraju, poza tym są to bardzo specyficzne
                    stacje i niektórych rodzajów audycji w swojej ramówce nie mają. O regionalnych
                    stacjach nie wspomnę, bo wprawdzie czasem trafi się perełka, ale zdarzają się
                    też stacje gorsze od TrUjki.
                    • atomowy Re: zamiast zmieniać Program Trzeci na Trujkę 28.08.03, 11:57
                      tuhanka napisała:

> Ty nie widzisz, bo to nie Twoich ulubieńców zwalniano albo przesuwano na
                      > godziny nocne. Zapewniam Cię, że gdyby to były pojedyncze zmiany, to byśmy to
                      > jakoś przeboleli - przynajmniej ja. Wiadomo, że każde medium, także radio
                      > publiczne ewoluuje, problem polega na tym, że tutaj nie doszło do ewolucji z
                      > jednoczesnym utrzymaniem wysokiego poziomu. Tu doszło do rewolucji z tego
                      > poziomu znacznym spadkiem.

Nie chce się powtarzać ale powiem. NIEEEEEE MAAAAAAA przymusu słuchania Trójki.
                      A Twoi ulubieńcy dlaczego siedza w tym bagnie? Jesli im jest tak źle to
                      dlaczego nie utworza np. swojej stacji, dlaczego nie przejdą do innej
                      rozgłośni... dlaczego...?

> To powiedz mi, drogi Łukaszu, gdzie np. mogę posłuchać Moniki Makowskiej -
                      > oczywiście poza okazjonalnymi audycjami typu wspomnienie Włodzimierza
                      > Wysockiego raz na rok - na dodatek anonsowanymi pocztą pantoflową?

Widocznie owa osoba jest tak znakomita i dobra w tym co robi że rzadne radio
                      nie jest jej osobą zainteresowane.

> Drogi Łukaszu, dobrze wiesz, że interpretacja mówi o obowiązku płacenia

Ale może zamiast łkac na tym formu może tak się wkurzyć i zrobić akcje nie
                      płacenia za radio przez rok to może by się zastanowili że robią źle.

> Dwójka i Biska nie obejmują całego kraju, poza tym są to bardzo specyficzne
                      > stacje i niektórych rodzajów audycji w swojej ramówce nie mają.

No to trzeba tutaj na forum zrobić afere żeby miały. No jak to? Nie mają a
                      publika chce. Ja już wkładam buty i wychodze na ulice...

> ale zdarzają się
                      > też stacje gorsze od TrUjki.

No własnie
                      • tuhanka Re: zamiast zmieniać Program Trzeci na Trujkę 28.08.03, 12:45
                        atomowy napisał:

> tuhanka napisała:
                        >
                        > > Ty nie widzisz, bo to nie Twoich ulubieńców zwalniano albo przesuwano na
                        > > godziny nocne. Zapewniam Cię, że gdyby to były pojedyncze zmiany, to byśmy
                        > to
                        > > jakoś przeboleli - przynajmniej ja. Wiadomo, że każde medium, także radio
                        > > publiczne ewoluuje, problem polega na tym, że tutaj nie doszło do ewolucji
                        > z
                        > > jednoczesnym utrzymaniem wysokiego poziomu. Tu doszło do rewolucji z tego
                        > > poziomu znacznym spadkiem.
                        >
                        > Nie chce się powtarzać ale powiem. NIEEEEEE MAAAAAAA przymusu słuchania
                        Trójki.

Ale nie ma też oferty alternatywnej. Coś zabrano nie dając niczego adekwatnego
                        w zamian. Rozumiesz to?

>
                        > A Twoi ulubieńcy dlaczego siedza w tym bagnie? Jesli im jest tak źle to
                        > dlaczego nie utworza np. swojej stacji, dlaczego nie przejdą do innej
                        > rozgłośni... dlaczego...?
                        >

Dlatego, że próbują jeszcze ratować, co się da. I chwała im za to!

> > To powiedz mi, drogi Łukaszu, gdzie np. mogę posłuchać Moniki Makowskiej -
                        >
                        > > oczywiście poza okazjonalnymi audycjami typu wspomnienie Włodzimierza
                        > > Wysockiego raz na rok - na dodatek anonsowanymi pocztą pantoflową?
                        >
                        > Widocznie owa osoba jest tak znakomita i dobra w tym co robi że rzadne radio
                        > nie jest jej osobą zainteresowane.

Bzdura kompletna. Po prostu, ten rodzaj muzyki, który ona prezentuje, nie
                        pasuje do koncepcji pt. "sieczka", jaką puszczają stacje komercyjne, a w innych
                        programach Polskiego Radia różne pasma, w których Monika Makowska mogłaby się
                        świetnie odnaleźć, są od dawna poobsadzane, a nikt dobrowolnie się nie posunie.
                        Innymi słowy, jest młoda, z krótkim stażem (choć świetna), to ją spychają na
                        dalszy plan. A tego, co ona prezentowała, to ze świecą szukać - trzeba by
                        bardzo dokładnie monitorować ramówki i szukać, szukać, szukać - a i tak
                        wszystkiego, co Makowska w doskonałej pigułce podawała, nie uda się odnaleźć.
                        Jakiemu kretynowi przeszkadzały jej audycje - i tak nadawane w nocy?

>
                        > > Drogi Łukaszu, dobrze wiesz, że interpretacja mówi o obowiązku płacenia
                        >
                        > Ale może zamiast łkac na tym formu może tak się wkurzyć i zrobić akcje nie
                        > płacenia za radio przez rok to może by się zastanowili że robią źle.

Wiesz, że o tym myślałam? Ale jako przewodnicząca oficjalnie zarejestrowanego
                        stowarzyszenia nie będę nawoływać do łamania prawa, choć nie mam nic przeciwko,
                        jeśli ktoś ogłosi bojkot abonamentu i będzie innych do tego samego namawiał. Ja
                        mam obowiązek wykorzystywać metody dopuszczalne przez prawo, choć istnieje coś
                        takiego jak obywatelskie nieposłuszeństwo.

>
                        >
                        > > Dwójka i Biska nie obejmują całego kraju, poza tym są to bardzo specyficzn
                        > e
                        > > stacje i niektórych rodzajów audycji w swojej ramówce nie mają.
                        >
                        > No to trzeba tutaj na forum zrobić afere żeby miały. No jak to? Nie mają a
                        > publika chce. Ja już wkładam buty i wychodze na ulice...

Myślisz, że nie było o to szumu swojego czasu? Ja taki szum sprzed jakichś
                        pięciu lat pamiętam. Tylko, że KRRiT twierdzi, że brakuje wolnych
                        częstotliwości, które można by tym stacjom przydzielić. Są spore ograniczenia
                        techniczne, a kiedy jeszcze była szansa na rozszerzenie zasięgu nadawania,
                        zanim rozwinął się rynek stacji komercyjnych, ówczesne kierownictwo Polskiego
                        Radia nie zadbało o to. Teraz jest "po ptokach".

>
                        > > ale zdarzają się
                        > > też stacje gorsze od TrUjki.
                        >
                        > No własnie

Są gorsze, ale TrUjka jest kiepska (nie mylić z nadawaną w porze nocnej
                        Trójką), więc tak naprawdę nie ma czego słuchać.
                        • atomowy Re: zamiast zmieniać Program Trzeci na Trujkę 28.08.03, 13:14
                          tuhanka napisała:

> Ale nie ma też oferty alternatywnej. Coś zabrano nie dając niczego
                          adekwatnego
                          > w zamian. Rozumiesz to?

Doskonale to rozumiem. Ale nie rozumien np. dlaczego nie atakujecie innych
                          stacji za to że istnieją a nie grają tego co chcecie.

> Dlatego, że próbują jeszcze ratować, co się da. I chwała im za to!

To jest tylko mydlenie oczu. Po prostu nie mają innych propozycji.

> Bzdura kompletna. Po prostu, ten rodzaj muzyki, który ona prezentuje, nie
                          > pasuje do koncepcji pt. "sieczka", jaką puszczają stacje komercyjne,

No właśnie. Inaczej mówią nie ma popytu na ową muzykę. Zastanów się po co ja
                          mam kupowac kilko kiwi gdyż wiem że jej nie lubie i ja wywale... to po co ma
                          stacja wydawać tysiaki na coś co nie posoba się jej słuchaczom?

> Myślisz, że nie było o to szumu swojego czasu? Ja taki szum sprzed jakichś
                          > pięciu lat pamiętam. Tylko, że KRRiT twierdzi, że brakuje wolnych
                          > częstotliwości, które można by tym stacjom przydzielić. Są spore ograniczenia
                          > techniczne, a kiedy jeszcze była szansa na rozszerzenie zasięgu nadawania,
                          > zanim rozwinął się rynek stacji komercyjnych, ówczesne kierownictwo Polskiego
                          > Radia nie zadbało o to. Teraz jest "po ptokach".

Ja powiem Ci jedno. Popatrz na RadioStacje. Była dobrym radiem obecnie tez się
                          psuje. Ale dlaczego? Ano dlatego że nie było kasy na jej działalność. Więc
                          musiała szukać inwestora którym był EuroZET. I teraz rządzi tam EuroZET.
                          Wieć pomyśl sobie że przykłądowo Mann, Kaczkowski i inni zakładają stacje... i
                          co dalej? Z czego będą brac pieniądze na nadawanie jeśli ich radia nie będzie
                          słuchało wielu ludzi. Czyli to nie jest tak łatwo bo ktoś chce... łatwo jest
                          stworzyć a trudo utrzymać.

• jureek Re: zamiast zmieniać Program Trzeci na Trujkę 28.08.03, 13:18
                            atomowy napisał:

> tuhanka napisała:
                            >
                            > > Ale nie ma też oferty alternatywnej. Coś zabrano nie dając niczego
                            > adekwatnego
                            > > w zamian. Rozumiesz to?
                            >
                            > Doskonale to rozumiem. Ale nie rozumien np. dlaczego nie atakujecie innych
                            > stacji za to że istnieją a nie grają tego co chcecie.

Czyli pozwalasz atakować wszystkie stacje, tylko Trójki nie? A dlaczego Trójka niby miałaby mieć status świętej krowy?
                            Jurek
                            • atomowy Re: zamiast zmieniać Program Trzeci na Trujkę 28.08.03, 16:56
                              jureek napisał:

> Czyli pozwalasz atakować wszystkie stacje, tylko Trójki nie? A dlaczego
                              Trójka
                              > niby miałaby mieć status świętej krowy?

Ja nie jestem od pozwalania. Ale pierw zaatakujcie inne a później gdybajcie ;-)
                              • Gość: Jureek Re: zamiast zmieniać Program Trzeci na Trujkę IP: 212.185.202.* 28.08.03, 17:12
                                atomowy napisał:

> jureek napisał:
                                >
                                > > Czyli pozwalasz atakować wszystkie stacje, tylko Trójki nie? A dlaczego
                                > Trójka
                                > > niby miałaby mieć status świętej krowy?
                                >
                                > Ja nie jestem od pozwalania.

To dobrze, że zauważasz, iż nie jesteś od pozwalania. Co nie przeszkadza Ci jednak wydawać dyspozycji w jakiej kolejności i co ma być atakowane - patrz zdanie poniżej.
                                J.

> Ale pierw zaatakujcie inne a później gdybajcie ;-)
                                • atomowy Re: zamiast zmieniać Program Trzeci na Trujkę 28.08.03, 18:56
                                  Gość portalu: Jureek napisał(a):

> To dobrze, że zauważasz, iż nie jesteś od pozwalania. Co nie przeszkadza Ci
                                  jed
                                  > nak wydawać dyspozycji w jakiej kolejności i co ma być atakowane - patrz
                                  zdanie
                                  > poniżej.

Ja tylko dałem taką propozycje bo jeśli (niby) dyrekcja Trójki ma w nosie Wasze
                                  postulaty to może Stać z RMF albo Robcio z ZETki Was wysłucha... :-)
                          • tuhanka Re: zamiast zmieniać Program Trzeci na Trujkę 28.08.03, 14:49
                            atomowy napisał:

> tuhanka napisała:
                            >
                            > > Ale nie ma też oferty alternatywnej. Coś zabrano nie dając niczego
                            > adekwatnego
                            > > w zamian. Rozumiesz to?
                            >
                            >

Dlatego, że to z Programem 3 jesteśmy związani emocjonalnie i od niego
                            wymagamy. Poza tym jest to radio publiczne, dostaje pieniądze z abonamentu -
                            noblesse oblige.

> > Dlatego, że próbują jeszcze ratować, co się da. I chwała im za to!
                            >
                            > To jest tylko mydlenie oczu. Po prostu nie mają innych propozycji.

Może i mają, tylko że w stacjach komercyjnych musieliby grać sieczkę, która by
                            na pewno im nie odpowiadała. Chociaż zauważ, że Chojnacki i Mann mają swoją
                            audycję "Mannjana" w sieci Agory - a więc tam doceniono to, czego radio
                            publiczne nie potrafi docenić. Kaczkowskiego i Manna można też ostatnio
                            usłyszeć w Jedynce. Niedźwiecki ma program w MTV Classic. Nie mają dokąd pójść?
                            Czy raczej nie chcą się dostać z deszczu pod rynnę? Albo jeszcze gorzej...

>
                            > > Bzdura kompletna. Po prostu, ten rodzaj muzyki, który ona prezentuje, nie
                            > > pasuje do koncepcji pt. "sieczka", jaką puszczają stacje komercyjne,
                            >
                            > No właśnie. Inaczej mówią nie ma popytu na ową muzykę. Zastanów się po co ja
                            > mam kupowac kilko kiwi gdyż wiem że jej nie lubie i ja wywale... to po co ma
                            > stacja wydawać tysiaki na coś co nie posoba się jej słuchaczom?

Dlatego nie zgłaszam pretensji do stacji komercyjnych, choć nie jestem
                            przekonana, czy ich strategie są w 100% słuszne. Ja krytykuję ich poziom, bo ja
                            nic dla siebie tam nie znajduję, jednak nikt nie wyciąga po moją kasę
                            pieniędzy, więc nie mam prawa się wtrącać. Jednak w przypadku radia
                            publicznego, które w 80 proc. (o ile mnie pamięć nie myli - w każdym bądź w
                            razie w przeważającym stopniu) utrzymywane jest z abonamentu, a które w zamian
                            za abonament ma obowiązek realizować tzw. misję, a nie naśladować tanią
                            komercję, sytuacja jest zupełnie inna. Media publiczne nie powinny w pierwszej
                            kolejności kierować się zyskiem, ale przede wszystkim jakością.

>
                            > > Myślisz, że nie było o to szumu swojego czasu? Ja taki szum sprzed jakichś
                            >
                            > > pięciu lat pamiętam. Tylko, że KRRiT twierdzi, że brakuje wolnych
                            > > częstotliwości, które można by tym stacjom przydzielić. Są spore ogranicze
                            > nia
                            > > techniczne, a kiedy jeszcze była szansa na rozszerzenie zasięgu nadawania,
                            >
                            > > zanim rozwinął się rynek stacji komercyjnych, ówczesne kierownictwo Polski
                            > ego
                            > > Radia nie zadbało o to. Teraz jest "po ptokach".
                            >
                            > Ja powiem Ci jedno. Popatrz na RadioStacje. Była dobrym radiem obecnie tez
                            się
                            > psuje. Ale dlaczego? Ano dlatego że nie było kasy na jej działalność. Więc
                            > musiała szukać inwestora którym był EuroZET. I teraz rządzi tam EuroZET.
                            > Wieć pomyśl sobie że przykłądowo Mann, Kaczkowski i inni zakładają stacje...
                            i
                            > co dalej? Z czego będą brac pieniądze na nadawanie jeśli ich radia nie będzie
                            > słuchało wielu ludzi. Czyli to nie jest tak łatwo bo ktoś chce... łatwo jest
                            > stworzyć a trudo utrzymać.
                            >
                            Ja o częstotliwościach, a Ty o kasie. Przeczytaj jeszcze raz uważnie, co
                            napisałam. A swoją drogą istnieje pojęcie "nadawcy społecznego", taki nadawca
                            nie emituje reklam, pozyskuje środki finansowe w inny sposób (mogą to być np.
                            darowizny na fundację, która prowadzi radio), nie wszędzie i nie dla wszystkich
                            zysk jest najważniejszy. W tym wypadku ja widzę mniejszy problem w
                            sfinansowaniu takiego radia, a raczej duże problemy z uzyskaniem koncesji na
                            odpowiednie częstotliwości.
                            • atomowy Re: zamiast zmieniać Program Trzeci na Trujkę 28.08.03, 17:03
                              tuhanka napisała:

> Może i mają, tylko że w stacjach komercyjnych musieliby grać sieczkę, która
                              by
                              > na pewno im nie odpowiadała. Chociaż zauważ, że Chojnacki i Mann mają swoją
                              > audycję "Mannjana" w sieci Agory - a więc tam doceniono to, czego radio
                              > publiczne nie potrafi docenić. Kaczkowskiego i Manna można też ostatnio
                              > usłyszeć w Jedynce. Niedźwiecki ma program w MTV Classic. Nie mają dokąd
                              pójść?

No właśnie. Brawo. Dlatego jeżeli Trójka Was nie szanuje to zapraszam w
                              odpowiednich porach słuchac audycje odpowiednich ludzi. Sam często na Śląskim
                              radiu Karolina słucham Panów Manna i Chojnackiego. Także zdarzy mi się
                              Niedźweckiego zobaczyć w MTV Classic. Wtedy może Trójka zrozumie że robi bład.

> Dlatego nie zgłaszam pretensji do stacji komercyjnych, choć nie jestem
                              > przekonana, czy ich strategie są w 100% słuszne. Ja krytykuję ich poziom, bo
                              ja
                              >
                              > nic dla siebie tam nie znajduję, jednak nikt nie wyciąga po moją kasę
                              > pieniędzy, więc nie mam prawa się wtrącać. Jednak w przypadku radia
                              > publicznego, które w 80 proc. (o ile mnie pamięć nie myli - w każdym bądź w
                              > razie w przeważającym stopniu) utrzymywane jest z abonamentu, a które w
                              zamian
                              > za abonament ma obowiązek realizować tzw. misję, a nie naśladować tanią
                              > komercję, sytuacja jest zupełnie inna. Media publiczne nie powinny w
                              pierwszej
                              > kolejności kierować się zyskiem, ale przede wszystkim jakością.

Powinni ale tak nie jest... ;-)

> Ja o częstotliwościach, a Ty o kasie. Przeczytaj jeszcze raz uważnie, co
                              > napisałam. A swoją drogą istnieje pojęcie "nadawcy społecznego", taki nadawca
                              > nie emituje reklam, pozyskuje środki finansowe w inny sposób (mogą to być np.
                              > darowizny na fundację, która prowadzi radio), nie wszędzie i nie dla
                              wszystkich

Po pierwsze życze powodzenia w szukaniu nadawcy który nie emituje reklam i zysk
                              jest na drugim miejscu. Powodzenia...
                              Jesli chodzi o czestotliwości to tez jest mydlenie oczu bo czestotliwości są na
                              pewno. Jeśli chodzi o nadawce publicznego to oczywiście dobry pomysł... tylko
                              nie dla nas. Czy ty myslisz że ludzie będą płacić... chyba tylko nawiedzeni
                              którzy płaca teraz za Radio Maryja.
                          • Gość: Filip Re: zamiast zmieniać Program Trzeci na Trujkę IP: *.lanet.wroc.pl 28.08.03, 15:55
                            atomowy napisał:

Dlatego, że innych stacji nigdy nie kochałem.
                            A Trójkę od lat. I jak się psuje, to mam prawo o tym mówić, nawet, jak Pana to
                            boli.

> > Dlatego, że próbują jeszcze ratować, co się da. I chwała im za to!
                            >
                            > To jest tylko mydlenie oczu. Po prostu nie mają innych propozycji.

A skąd niby taki zwykły, szary, marny słuchacz jak Pan ma tak doskonałe
                            informacje? Skąd ta pewność, że nie mają? Wie Pan to na pewno?
                            Weług mnie nie, a w związku z tym Pana argumenty są jak zwykle nic nie warte,
                            bo są puste i nie poparte dowodami.
                            • atomowy Re: zamiast zmieniać Program Trzeci na Trujkę 28.08.03, 17:07

> Dlatego, że innych stacji nigdy nie kochałem.

W takim razie czas na zasranowienie się nad rozwoedm... i może czas ulukowac
                              uczucia w ramionach bliskiej kobiety...

> > To jest tylko mydlenie oczu. Po prostu nie mają innych propozycji.
                              >
                              > A skąd niby taki zwykły, szary, marny słuchacz jak Pan ma tak doskonałe
                              > informacje? Skąd ta pewność, że nie mają? Wie Pan to na pewno?
                              > Weług mnie nie, a w związku z tym Pana argumenty są jak zwykle nic nie warte,
                              > bo są puste i nie poparte dowodami.

Sam przykład Pani Makowskiej. Taka zdolna i kochana przez słuchaczy (niestety
                              tylko przez byłych słuchaczy Trójki) jakoś nie słychac w radiu.
                              • fdj Re: zamiast zmieniać Program Trzeci na Trujkę 30.08.03, 01:16
                                atomowy napisał:

> W takim razie czas na zasranowienie się nad rozwoedm... i może czas ulukowac
                                > uczucia w ramionach bliskiej kobiety...

To nie o takie uczucia chodzi. I jedno nie wyklucza drugiego.
                                No ale Pan tego oczywiście nie rozumie.

I poza tym, skąd Pan wie, że tak nie jest? Znów wszystko wie Pan lepiej? Nawet
                                o moim życiu prywatnym?

> Sam przykład Pani Makowskiej. Taka zdolna i kochana przez słuchaczy (niestety
                                > tylko przez byłych słuchaczy Trójki) jakoś nie słychac w radiu.

Po pierwsze Pan nie mówił o Pani Makowskiej, tylko o paru innych osobach.
                                A po drugie, skąd Pan wie, że Pani Makowska nie miała propozycji?

Tak więc Pana odpowiedź jest nic nie warta i nadal nie wyjaśnia podstawowego
                                zagadnienia.
                                Ponawiam pytanie: skąd ta pewność siebie i tego, że te OSOBY (nie tylko jedna
                                Pani Makowska, bo nie o niej Pan wyżej pisał) nie miały (nie mają) propozycji z
                                innych stacji?
                                Skąd?
                                Czy to przypadkiem nie puste słowa, użyte jedynie dla marnego usiłowania
                                uzasadniania swoich pseudo racji?

Filip
                                • atomowy Re: zamiast zmieniać Program Trzeci na Trujkę 30.08.03, 13:00
                                  fdj napisał:

> To nie o takie uczucia chodzi. I jedno nie wyklucza drugiego.
                                  > No ale Pan tego oczywiście nie rozumie.

Oczywiście że nie. Przecież jestem debilem którego przez dwa lata wychowała
                                  nowa Trójka.

> Po pierwsze Pan nie mówił o Pani Makowskiej, tylko o paru innych osobach.
                                  > A po drugie, skąd Pan wie, że Pani Makowska nie miała propozycji?

A po trzecie ja dałem tylko przykład.

> Ponawiam pytanie: skąd ta pewność siebie i tego, że te OSOBY (nie tylko jedna
                                  > Pani Makowska, bo nie o niej Pan wyżej pisał) nie miały (nie mają) propozycji
                                  z
                                  >
                                  > innych stacji?

Bo przypuszczalnie na pewno by skorzystały. A nie miały bo owi dziennikarze nie
                                  nadają się do stacji komercyjnych. A że na rynku polskim tylko takie działają
                                  to przykro mi bardzo...

> Czy to przypadkiem nie puste słowa, użyte jedynie dla marnego usiłowania
                                  > uzasadniania swoich pseudo racji?

Każdy ma jakieś racje.
                                  • fdj Re: zamiast zmieniać Program Trzeci na Trujkę 30.08.03, 14:14
                                    fdj napisał:

> Po pierwsze Pan nie mówił o Pani Makowskiej, tylko o paru innych osobach.
                                    > A po drugie, skąd Pan wie, że Pani Makowska nie miała propozycji?

atomowy "odpowiedział":

> A po trzecie ja dałem tylko przykład.

A po czwarte, nadal nie ma odpowiedzi, skąd ta pewność, że nie miała propozycji
                                    z innych stacji. Skąd ta bufoniasta pewność siebie, nie poparta żadnymi
                                    dowodami?
                                    --------------
                                    fdj napisał:

> Ponawiam pytanie: skąd ta pewność siebie i tego, że te OSOBY (nie tylko jedna
                                    > Pani Makowska, bo nie o niej Pan wyżej pisał) nie miały (nie mają) propozycji
                                    > z innych stacji?

atomowy napisał:

> Bo przypuszczalnie na pewno by skorzystały.

Czy jeżeli ja Panu zaproponuję sex z kozą, a Pan odmówi (nie przyjmie
                                    propozyjci), to należy uznać, że nigdy nie było takiej propozycji?

> A nie miały bo owi dziennikarze
                                    > nie nadają się do stacji komercyjnych. A że na rynku polskim tylko takie
                                    > działają to przykro mi bardzo...

1. Ach, bo Pan atomowy, wybitny znawca radia wie, kto się nadaje, a kto nie i
                                    może w tej sprawie wydać osąd kategoryczny.
                                    Ale jakoś nie pamięta, że swego czasu było słychać o tym, że te osoby jednak
                                    dostawały propozyjce od innych stacji. Nie pamięta, że niektóre osoby ze starej
                                    Trójki odnalazły miejsce w stacjach komercyjnych - jedne na stałe, inne
                                    zaliczyły (lub wciąż zaliczają) w nich epizody.
                                    Ciekawe: zapomina naprawdę, bo tak mu wygodnie, czy udaje z premedytacją że
                                    zapomina, bo mu to nie pasuje do przyjętej (całkowicie mylnej) koncepcji
                                    głoszonych poglądów.
                                    2. No i właśnie tu jest cały pies pogrzebany. W Polsce są nie tylko stacje
                                    komercyjne, ale także PUBLICZNE - przykro mi bardzo. I sęk w tym, aby te
                                    publiczne nie usiłowały naśladować komercji, bo nie od tego są. Poza tym,
                                    lepsza jest już komercja w oryginale, niż żałosna jej podróbka - i o to
                                    najprawdopodobniej Panie Atomowy chodziło Pani Monice Olejnik, gdy mówiła, że
                                    odeszła z Trójki, bo m.in. ta się za bardzo komercjalizowała, ale za to
                                    komercyjną ZETkę uważa teraz za "swoją stację".
                                    -----------
                                    fdj napisał:

> Czy to przypadkiem nie puste słowa, użyte jedynie dla marnego usiłowania
                                    > uzasadniania swoich pseudo racji?

atomowy napisał:

> Każdy ma jakieś racje.

Tak. Każdy ma takie racje, na jakie zasłużył.

Filip
                                    • Gość: Lesiek Re: zamiast zmieniać Program Trzeci na Trujkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.03, 14:40
                                      Ale do czego ten cały spór zmierza? Pytanie do Atomowego: co niby oznaczałoby,
                                      że - powiedzmy - Małgorzacie Pęcińskiej nie złożyłoby propozycje żadne radio
                                      komercyjne? Bo nie za bardzo rozumiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka