Gość: Paweł Łódź IP: *.4web.pl 28.08.08, 22:34 i cóż w tym oburzającego?.....żaba jak żaba, w pozycji dość niewygodnej do picia piwa ale to w końcu jej problem nie gawiedzi. Czy każdy kto ma mniej niż 150cm wzrostu jest parodią prezydenta? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czlowiek_ksiazka współczesna Europa - nauczyciel "wolności" 28.08.08, 22:38 To jest właśnie współczesna Europa - głupi i prymitywny kicz, obrażający wielu ludzi. Tzw. "tolerancja". Współczesna Europa, która poucza cały świat, w tym Chiny w zakresie wolności, demokracji i tolerancji. Oraz zapewne - kultury. Europa powinna zagrozić, że zerwie współpracę z Rosją w dziedzinie kultury - to by się dopiero potomkowie Puszkina i Rachmaninowa zlękli. Żaba na krzyżu z piwem - wow...! Odpowiedz Link Zgłoś
gmc350 To nie zaba !!! 28.08.08, 22:47 Tak wyglada plod, okolo 7go tygodnia ciazy. To ma antyaborcyjne przeslanie...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafvonthorn Mimo protestów Watykanu, ukrzyżowana żaba z piw.. IP: *.8.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl 28.08.08, 22:48 Świat jest tak wielki i bogaty, że człowiek zawsze jest w stanie znaleźć coś, co urazi jego uczucia. Czy warto? Wystarczyłoby wzorem producentów tytoniu umieszczać przed wejściem ostrzeżenie: "Treści prezetnowane na tej wystawie mogą urazić uczucia religijne. Wchodzisz na własne ryzyko". Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Włochy: ukrzyżowana żaba z piwem nie zniknie z ... 28.08.08, 22:52 to są skutki religii obrazkowej (czy pomnikowej) (a ja durny dalej wierzę, że wiara to coś innego) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurgi Piękne! IP: 80.54.22.* 28.08.08, 22:53 Nareszcie płazy również mają swojego Mesjasza. Choć może to Mesjasz skacowanych? Wskazywał by na to wywalony jęzor, kufel i jajko. =========== my.opera.com/Jurgi/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smakosz Crayzy frog w końcu unicestwiona ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.08, 23:07 Co wy chcecie? Żaba z ze spritem w ręku i z jajkiem. Sugeruje, że aby lepiej śpiewać potrzebuje zapić jajo znanym napojem. To nie tyle, co atak na katolicyzm a próba odbicia się od dna muzycznego wykorzystująca kontrowersyjną dla niektórych reklamę. Dziękuję za miłe i nie miłe komentarze na mój temat! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goładupcia na następnej wystawie-rabi z obrzezanym fiutem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 23:08 zastanawiam się, czy do wystawa w ogóle dojdzie do skutku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 085 A jakby to byla Gwiazda Dawida ? Ale bylby krzyk.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 23:11 .. i oskarzenia o hanbiacy antysemityzm, zwlaszcza na lamach GWna. Odpowiedz Link Zgłoś
estees Mimo protestów Watykanu, ukrzyżowana żaba z piw.. 28.08.08, 23:14 Hochsztaplerstwo. Sztuka to tutaj jest wyludzanie kasy za bilety na to coś, ale nie na takie rzeczy jeleni znajdowano. estees.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Włochy: ukrzyżowana żaba z piwem nie zniknie z ... 28.08.08, 23:17 na egzaminie z psychologii profesor rysuje na tablicy trójkąt i pyta studenta z czym to mu się kojarzy student : ze stosunkiem profesor rysuje okrąg i pyta: a teraz ? student :ze stosunkiem profesor rysuje kwadrat i pyta: a to ? student : ze stosunkiem profesor: pan jest jakimś dewiatem student: a czy to ja rasuję te świństwa ? Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Włochy: ukrzyżowana żaba z piwem nie zniknie z ... 28.08.08, 23:25 pan artysta dorabia ideologię do swego dzieła,całkiem nietrafnie, ta rzeżba jest tak głupia,że śmieszy głupotą,jak można było wpaść na taki pomysł,i nazwać to sztuką i jeszcze wepchnąć na jakąś wysta- wę. Więc prostesty można sobie darować. Watykan niepotrzebnie zauwa- żył to "dzieło". Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Pomimo że Watykan leży na terenie Włoch i rządzi 28.08.08, 23:31 tam prawicowy Berlusconi, to jednak Włochy nie sa tak jak Polska katolickim talibanem. Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Włochy: ukrzyżowana żaba z piwem nie zniknie z ... 28.08.08, 23:39 nie chcę przesadzać maureen2 ale "guernica" miała podobne problemy czy inny "entartete kunst" (a tę żabę zostawili ludzie, którzy coś się na tym znają) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moi Mimo protestów Watykanu, ukrzyżowana żaba z piw.. IP: *.crowley.pl 28.08.08, 23:42 a ja myślę, ze sztuką było nazwanie tej rzeźby sztuką i upchnięcie do muzeum. i za to należy się autorowi szacunek, nie zaś za samą żabę.... :) Odpowiedz Link Zgłoś
elek984 Mimo protestów Watykanu, ukrzyżowana żaba z piw.. 28.08.08, 23:48 > Watykan niepotrzebnie zauważył to "dzieło". Za to zrobił wystawie kapitalną reklamę i to za friko :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Włochy: ukrzyżowana żaba z piwem nie zniknie z ... IP: *.gprs.plus.pl 28.08.08, 23:57 Ciekawe, czy użycie w ten sposób symboli religijnych Narodu Wybranego uszłoby na sucho. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Mimo protestów Watykanu, ukrzyżowana żaba z piw.. 29.08.08, 00:01 Na pewno nie. Rydzyk by aż zawył! Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Mimo protestów Watykanu, ukrzyżowana żaba z piw.. 29.08.08, 00:04 dokładnie tak jak ty pgig sformułował to joseph beuys: "każdy jest artystą" pl.wikipedia.org/wiki/Joseph_Beuys Odpowiedz Link Zgłoś
doggod tandeta 29.08.08, 00:14 Tandeta dla tandeciarzy, ktora byc moze pozwoli zarobic komus troche kasy na niby prowokacji. Nie lubie tego, bardzo! Ale jak ktos napisal wczesniej, nie z takich rzeczy juz cwaniaki kase wyciagali. Odpowiedz Link Zgłoś
takeyoshi Mimo protestów Watykanu, ukrzyżowana żaba z piw.. 29.08.08, 00:16 Heh, ciekawi mnie tylko jedno, kiedy ujrzymy żabę z brodą w turbanie, trzymającą w łapie Koran i czy wówczas decyzja o dopuszczeniu owego "dzieła" będzie taka sama jak w tym przypadku? ;) Pomijając kontekst, definicja sztuki staje się coraz bardziej naciągana, bo dla mnie jest to kicz, który został zauważony z wiadomych powodów, bo gdyby KK nie zareagował nikt nie zwróciłby na to uwagi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seth Religia to śmieć IP: *.ntlworld.ie 29.08.08, 00:29 Papież w imieniu religii obraża ludzi codziennie. I co? Ktoś go zamknął albo chociaż wyrzucił? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Mimo protestów Watykanu, ukrzyżowana żaba z piw.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.08, 00:41 pieprzyc opinie tych którzy duszą się na widok takich ( strasznych ) rzeczy , powaleni religijni fanatycy zawsze się znajdą , żeby do czegoś się dowalić , a to że być może artysta miał coś do powiedzenia gó.. ich obchodzi , leczcie się ludzie , może pora zdjąć klapki z oczu ??? Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Mimo protestów Watykanu, ukrzyżowana żaba z piw.. 29.08.08, 00:41 takeyoshi z tą żabą w turbanie to będzie trdniej dlatego, że na świecie co sekundę przybywa ludzi z reguły analfabetów (którzy zostają nimi do śmierci) mamy tv kolorową i ciągle widzimy w niej tylko białych ludzi (nie bawię się w rasizm) ale takie pytanie za 5 zł a ilu ich jest na świecie ? 10 % 25 % 40 % (kto wygra ten kupi loda loda) Odpowiedz Link Zgłoś