unleashed 23.01.09, 00:39 Stawiam na Rourke'a. Zagrał tak, że wszyscy inni mogą mu tylko zadrościć. Nawet Ledger nie może się równać z Rourke'm. Szkoda, że Zapasnik nie dostanie Oscara bo zasługuje. B. Button to taki Forrest Gump czyli słabizna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Baron 13 nominacji dla młodniejącego Pitta IP: 195.42.249.* 23.01.09, 14:47 ROTFL: [...]"Ciekawy przypadek Benjamina Buttona" (polska premiera 6 lutego) [...]"Slumdog. Milioner z ulicy" [...] W Polsce film będzie grany od 27 lutego. [...]"Frost/Nixon" (w Polsce od 13 lutego) [...]"Zaklinacz słów" (w Polsce od 13 marca) [...]w "Wątpliwości" Johna Patricka Shanleya (w Polsce od 20 lutego) [...]w "Oszukanej" Clinta Eastwooda (w Polsce od 27 lutego) [...]w "Zapaśniku" Darrena Aronofsky'ego (w Polsce od 1 maja) [...]"Vicky Cristina Barcelona" Woody'ego Allena (w Polsce od 17 kwietnia) [...]z "Drogi do szczęścia" Sama Mendesa (w Polsce od 30 stycznia) i ktoś się jeszcze dziwi, że torrenty są tak popularne w naszym kraju??? #$%^&*( Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Benjamin Button - odradzam 23.01.09, 18:39 Naprawdę rzadko mi się zdarza mieć aż tak negatywne odczucia o filmie. Scenariusz jest tak kiepski, ze Pitt nie miał w ogóle okazji pokazać co potrafi. I to trwa chyba z 3 godziny. Przez pierwsza polowe filmu nie wiadomo w ogóle, co autor miał na myśli. Co do reszty, nie wiem, bo wyszłam. Odradzam! Lepiej zostać w domu i pooglądać telewizje. P.S. Forest Gump byl o niebo lepszy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam 13 nominacji dla młodniejącego Pitta IP: *.57.7.100.dyn.user.ono.com 23.01.09, 21:48 film mozna ogladac online na www.watch-movies.net Godny polecenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: transik 13 nominacji dla młodniejącego Pitta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 22:56 No cóż, lubię Pitta, ale ten Benjamin to jakiś taki sobie film, już sam pomysł jest kompletnie bez sensu... Rourke był lepszy jako podstarzały zapaśnik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nana 13 nominacji dla młodniejącego Pitta IP: *.chello.pl 24.01.09, 00:39 tez mialam ochote wyjsc, bo to juz sie naprawde ciagnelo, a ja bylam potwornie zmeczona-ale to nie wina filmu akurat :). film uwazam za fajny. mily latwy i przyjemny. rzeczywiscie jest nieco przeciagniety. wg mnie rola napisana pod Pitta-pare aluzji wobec niego samego np tekst "jestes idealny" ;P. czasami mialam wrazenie, ze to charakteryzacja jest wazniejsza od roli. wg mnie faktycznie calego swojego kunsztu raczej nie mogl tu pokazac- bo uwazam, ze jest naprawde swietnym aktorem. co mnie troche urazilo to efekty specjalne- zwlaszcza na poczatku (powiedzmy ;)) gdy holownik plynie przez rzeke- niby nic, ale te wygenerowne przez komp fale, naprawde "zabolaly". film amerykanski- wiec aby zwykly obywatel USA nie wyszedl zniesmaczony z tego filmu to zadbano rowniez o watek militarny :). troche mocniejszych emocji, troche strzelaniny itd. Oczywiscie patosu nie moglo zabraknac, ale nie byl to jakis nadmuchany jak balon. bywalo doprawdy gorzej. a tak poza tym to znalazly sie rowniez momenty, ktore spowodowaly szczery usmiech na twarzy- nie jakis wymuszony, taki o! ze zwyklej radosci. Nie uwazam, ze film jest rewelacyjny, ale nie ocenilabym, ze jest slaby. jest po prostu fajny. fajne zdjecia, ciekawy pomysl z tym, ze glowny bohater mlodnieje. Film sie nie sily na przekazanie jakis wielkich ponadczasowych prawd. Naprawde mozna obejrzec. w mojej ocenie (1-6) 4+ :) Odpowiedz Link Zgłoś
rafii1 13 nominacji dla młodniejącego Pitta 24.01.09, 10:25 zastanawiam się jak można odradzać i oceniać film jak się go nie obejżało do końca. Film jest naprawdę może nie wibitny, ale w całej tej masie filmów nijakich, można sie nad nim pochylić i zastanowić nad odwiecznym pytaniem czemu ... Odpowiedz Link Zgłoś
gsb Konkurencyjni dystrybutorzy w PL_Czarny PR 25.01.09, 01:10 David Fincher (rezyser Przypadku Benjamina Buttona") jest mistrzem klimatu i estetycznym perfekcjonistą (najlepsze teledyski min. Jacksona, Madonny, Fight Club, Siedem itd...). Wszyscy mówią, ze film jest przepiękny wizualnie. Cieszę się, że na Oscarach rządzą van Sant, Fincher, Boyle, Nolan (on akurat trochę niedoceniony...) - czyli awangardowi reżyserzy !!! Artyści z wizją anie grzeczni rzemieślnicy s Fabryki Snów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmk17 13 nominacji dla młodniejącego Pitta IP: 87.205.149.* 13.02.09, 13:46 Niestety nie podzielam entuzjazmu w stosunku do tego filmu. Bardzo płytka postać głównego bohatera nie daje zbyt dużego pola do popisu nawet Bradowi Pittowi. Efekty specjalne związane z przedstawianiem aktorów w różnym wieku robią wrażenie, ale fabuła jest dosyć nudna. Zachwyciła mnie natomiast Kate Blanchett i myślę, że jej należała się raczej nominacja. To aktorka, która za każdą swoją rolę powinna dostać Oskara. Odpowiedz Link Zgłoś