Dodaj do ulubionych

Msza trydencka w Nowym Targu

09.09.10, 14:35
Hej! Nazywam się jędrek. Jestem z Bańskiej Niżnej, wraz z koleżanką czynimy starania, żeby Msza trydencka była odprawiana w Nowym Targu. Zamieszczam wiadomość koleżanki z forów nowotarskich. Wszystkich zainteresowanych proszę o wiadomość na PW.
Cytat:
Istnieje możliwość regularnej comiesięcznej Mszy świętej w nadzwyczajnej formie rytu rzymskiego( popularnie zwanej Mszą trydencką) według dokumentu papieża Benedykta XVI Summorum Pontificum w parafii pw. św. Katarzyny w Nowym Targu. Potrzeba do tego TYLKO 20-30 osób, które zdeklarowałyby się, że będą na taką Mszę świętą co miesiąc w niedzielę przychodzić. I będą tak naprawdę czyniły. Wink Nie muszą być to osoby z samego Nowego Targu, można dojeżdżać spoza. Czy są tu może takie osoby, które byłyby zainteresowane taką Mszą? A może ktoś takie osoby zna? Jeśli tak( na którekolwiek z 2 pytań Wink ), to proszę o kontakt na mojego maila. Mam jednocześnie prośbę, aby nie robić wygłupów w tej sprawie, czy jeśli ktoś nie jest zainteresowany lub nie zna nikogo zainteresowanego, nie pisał do mnie, że jest zainteresowany lub zna. Jeśli ktoś nie wie, o co chodzi- tu można doczytać www.nowyruchliturgiczny.pl/
Obserwuj wątek
    • billy.the.kid Re: Msza trydencka w Nowym Targu 09.09.10, 19:34
      to jakaś lepsza od takiej nietrydenckiej?
      • jedrekzymion Re: Msza trydencka w Nowym Targu 12.09.10, 16:12
        Jest prawnie dozwoloną formą odprawiania Mszy św. w obrządku rzymskim. Taka sama jak nowa pod względem ważności itp. ale inna forma. Są ludzie właśnie do tej formy przyzwyczajeni.
        • Gość: wasko Re: Msza trydencka w Nowym Targu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.10, 17:34
          Jędrek i jak wygląda sprawa Mszy trydenckiej w NT? Zapodaj meila, bo jestem zainteresowany.
          • wilczyca1-to-ja Re: Msza trydencka w Nowym Targu 10.12.10, 20:51
            Jendrek! Przecie z Bańskiej Niżniej i Wyśniej mocie blizyj do Nowego Targu, ino zleciec w dol, jako my z dolu. Ze samyj ciekawości moze i by cłek pojechoł, ale momy straśnie dalyko. Przeleć sie po dziedzinie od chałupy do chałupy, bo netu nasi nie cytajom, haj! Moze sie panocki wybierom, to dej znać kie bedzie. I w Kościele tyz sie miyso??? Kozdy cosik fce po sobie ostawić, cy jako?
    • Gość: Doti Re: Msza trydencka w Nowym Targu IP: *.147.0.176.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.07.21, 18:25
      Ja byla bym zainteresowana jesli jeszcze mozna...jeali niebto proszę dac znac czy jest odprawiana taka msza i w jakim kosciele

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka