Dodaj do ulubionych

czy na podhalu biega się

09.02.05, 20:06
na nartach. chodzi mi o sport.
ostatni buiegacz o jakoim sie słuszało był wspaniały józek łuszczek,ale to
było 30 lat temu./78 m.św/.
wcześniej był dobry jan staszel i sporo sredniaków.
dziewczyny też niezle biegały.i.ol.68 chyba 5 miejsce sztafety, i niezłe
wyniki indywidualne. była stefania biegun, siostry majerczykówki z poronina,
które mama na mecie dopingowała gwizdem na palcxach.
czy trening za cięzki.
czy za mało kasy sie na tym zarabia. czyba nie mniej niż na skokach. a koszt
podstawowego szkolenia na pewno nie większy miż w skokach.
był taki biegacz norweski bjorn dahlie, przyjaznił się z kazachem smirnowem.
mieli chłopaki wakacje, i cholera głupki nie pojechali na hawaje.

a co zrobili? wzięli plecaki, flinty i na miesiąc poszli w tajgę.
TO MUSIAŁY BYĆ GENIALNE WAKACJE.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ciupazka Re: czy na podhalu biega się IP: *.it-net.pl 09.02.05, 20:21
      Juz nie rób z nos sietniokow zbolałyk czyżuniu, cytuje:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=170&w=20106406
      • czyzunia Re: czy na podhalu biega się 09.02.05, 21:05
        chodzi mi o sport wyczynowy, któery ciągnie za sobą amatorskie uprawianie sport.
        nie słychac nic o biegaczach lks poronic, który chyba teraz z sekcji sportowych
        na poważnie ma tylko piłke nożna i stocha./ w zeszłym roku ofglądałem tam nawet
        mecz piłkarski/.i nie robię z WAS SIETNIOKOW,nb nioe wiem co to sietniok, ale z
        nas wszystkich.
        trochę biegaczy w śląskich klubach, a tam gdzie zima,ni ma.

dla narciarz dziś góry są tylko w dół,w górę -wyciąg. no wygodne toto jest. ale
        czy tylko o to chodzi.
        ale biegi to jest praca.tak se podumałem.
        • czyzunia Re: czy na podhalu biega się 09.02.05, 21:13
          wg opisu fajna imprezka.ja sam zakłądam czasem stare sladówki i depczę trochę
          po puszczy. ale u nas śnieg to wyjątek.
          • Gość: Ciupazka Re: czy na Podhalu biega się IP: *.it-net.pl 09.02.05, 23:17
            I co nie doczytałeś się , ze tam "Zawodowcy" startowali, i dziewczyny i
            chlopcy i że mamy dobry narybek, a ze nie z Poronina, hehe... Babcie
            Majerczykowne mają startować , czy wnuki w pieluchach, hehe...
            • czyzunia Re: czy na Podhalu biega się 10.02.05, 09:00
              ciupazko,cy to hehe to znaczy że to śmieszne?
              czasem oglą dam, czasem czytam o zawodach narciarskich z cyklu puchar swiata.
              czasem widze tam jedno nazwisko -krężelok. stara sie chłopak jak może, czasm
              odnosi jakiś sukcesik. ale on chyba nie z podhala.
              jest taka dyscyplina sportów zimowych gdzie biega sie na nartach i strzela z
              karabinka. jest u nas świetny tomek sikora. też chyba nie z podhala. stadion
              biaathlonowy w kirach chyba zarósł burzanami.a że można w tym sporcie coś
              zrobić świadczą szczepaniaki, rapacze,szpunary/chyba był taki m.św.juniorów.
              teraz ja napiszę "hehehe"- mamy dobry narybek, napiosałaś w
              cudzysłowie "Zawodowcy".dzię ki za tyen cudzysłów.
              i tak na koniec-sukcesy w sportach zimowych mamy takie same, ale dla ciebie są
              to wielkie sukcesy-dla mnie /no z wyjątkiem małysza/ żadne. małysz mógłby
              pochodzić z kenii i tak by wygrywał. talent z bożej łaski.akle jego sukcesy nie
              mają nic wspólnego z działaniem tzw działaczy sportowych w polsce. oni się
              tylko podwieszają pod sukcesy tego wspaniałego chłopaka.
              • ciupazka Re: czy na Podhalu biega się 10.02.05, 11:04
                To śmieszne "hehe" odnosi się do "wnukow goniących w pieluchach", jeszcze
                nie rozumiesz?
                • czyzunia Re: czy na Podhalu biega się 10.02.05, 11:08
                  tak jakby w poroninie były tylko babcie i wnuki. a nie było lks poroniec.
                  a ja uparcie,skocznia była w poroninie a nawet dwie.
                  nie na lenina-nie ma skoczni.
                  • czyzunia Re: czy na Podhalu biega się 10.02.05, 11:59
                    coś tam pisałąś ciupazko o skoczniach na krowkwi że coś tam dla maluchów
                    rozbudowano. byłęm szukałem wzrokiem. widziałem tylko wielką krokiew, a te
                    mniejsze śniegiem zasypane, jakby od lata nieużywane.
                    • czyzunia Re: czy na Podhalu biega się 17.02.05, 16:14
                      dzis niezłe miejsce zajęła w m.św.justyna kowalczyk. ale ona ze śląska.
                      wygrała dziewczyna zza miedzy. i tam jest niejdna neumanowa.
                      • Gość: czyzunia Re: czy na Podhalu biega się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 08:53
                        tzn żeby zamknąć. NA PODHALU SIĘ NIE BIEGA.
                        • czyzunia Re: czy na Podhalu biega się 22.02.05, 15:00
                          cóś się zakopiany wstydza czy co że u nich tradycje zamierają. a dzis krężelok
                          7 miejsce. w sprincie. ma chłopak jaja. a tego u zakopian btrak.
                          wstyd mi za was.
                          • hepik1 Re: czy na Podhalu biega się 22.02.05, 16:03
                            Zakopiany po Krupówkach biegają z oscypkami,owczarkami podhalańskimi i
                            owieczkami co by im zdjęcie warszawioki zrobili ,bo na aparat niy mają .Po co
                            komu biegac na nartach jeśli z tego tótkuf nie ma żadnych.
                            • czyzunia Re: czy na Podhalu biega się 22.02.05, 16:26
                              dudków,dutków,tutkuf,tudkówniepotrzebne skreslić.a tak wogóle to szxmalu.
                              • Gość: CZYZUNIA Re: czy na Podhalu biega się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 14:43
                                a tu panna kolwalczy 4 m-ce na 30 km. R E W E L A C J A.
                                • hepik1 Re: czy na Podhalu biega się 26.02.05, 14:56
                                  Justyna Kowalczyk-AZS AWF Katowice-trzeba dodać.
                                  • czyzunia Re: czy na Podhalu biega się 26.02.05, 15:35
                                    to sie rozumie samo przez się.
                                    nie chodzi jednak by dowalać zakopianom.a coś zmienić.NA LEPSZE.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka