Dodaj do ulubionych

Nowy Targ znów gości na łamach prasy

IP: *.ds.uj.edu.pl / 192.168.16.* 17.05.03, 17:10
Z tegorocznych doniesień prasowych NT jawi się jako szalenie interesujące
miasto, same ciekawe przypadki mają tu miejsce...no bo:
1) takie prawicowe miasto, a posła ma "czerwonego", w dodatku o bardzo
ciekawej mentalności
2) no i to skażenie wody
3) teraz z kolei 10-letnia dziewczynka, która przez 4 lata nie chodziła do
szkoły (dzisiejsza GW-dodatek krakowski)

I tym razem pojawia się nazwisko naszego burmistrza Fryźlewicza. Chyba już
sam ma dość tych mediów, skoro odmówił dziennikarzom komentarza w tej sprawie.
Pewnie popularność mu doskwiera:)

A tak poważnie, ciekawe jak to możliwe, żeby dziecko nie chodziło do szkoły
tak długo, jak to jest możliwe, żeby taka sytuacja miała miejsce "zgodnie z
prawem"? To w końcu jest "obowiązek szkolny" czy go nie ma? Nic nie rozumiem.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • ellenai Re: Nowy Targ znów gości na łamach prasy 29.11.03, 02:23
      to skazenie wody to sie wam ciagnie biedni ,za przeproszeniem, jak "smrod po
      gaciach" czemu tego nie mozna jakos naprawic?????przykro mi ze sie napic
      normalnie nie mozecie:((((
      • uriel1 O, wypraszam sobie! 30.11.03, 21:44
        ellenai napisała:

"...przykro mi ze sie napic normalnie nie mozecie:((((

Możemy się napić. Mam nawet pod ręką miodówke własnej roboty :o))))

• ellenai Re: O, wypraszam sobie! 30.11.03, 23:46
          to sie podziel,moze mi na przeziebienie pomoze:)))dawaj lyka:)))
          • hanys_hans Jesteś gościnny, a chcesz oszczędzać 25.09.04, 14:34
            Jesteś gościnny, a chcesz oszczędzać

Z cyklu - porady babuni. Jak być niegrzecznym, będąc grzecznym. Stosując się do
            poniższych rad nie będziesz musiał mówić: cóż, pora kończyć, bo goście chcą iść
            spać.

- Nigdy nie zapraszaj gości, sami przyjdą.
            - Podawaj kawę rozpuszczalną, nie będzie dolewki.
            - Kawę i herbatę nalewaj do pełna, nie będzie gdzie wrzucić cukru.
            - Miej zawsze stare ciastka.
            - Ustaw zegar w widocznym miejscu.
            - Sadzaj gości na twardych krzesłach.
            - Podczas wizyty nie włączaj telewizora.
            - Nie smiej się z żadnych dowcipów.
            - Cały czas narzekaj na brak pieniędzy.

• ellenai Re: Jesteś gościnny, a chcesz oszczędzać 28.09.04, 19:45
              hehe dobre hanys dobre!
              • ciupazka Re: Clostridium c.d. 22.02.05, 08:42
                Nowy Targ: Woda znów skażona

Woda z wodociągu sieciowego w Nowym Targu jest nieprzydatna do spożycia przez
                ludzi z uwagi na obecność w sieci wodociągowej bakterii Clostridium
                redukujących siarczyny oraz przekroczenie dopuszczalnego zakresu wartości
                związków amonowych. Woda nie nadaje się do picia, sporządzania posiłków, mycia.

A kto truje???
                • mrb4 Re: Clostridium c.d. 22.02.05, 12:24
                  No właśnie. Wracam sobie wczoraj o 21.00 z Krakowa i co na mnie czeka? Pizza i
                  brak wody. Z pierwszego byłem nawet zadowolony, z drugiego nie za bardzo.

A kto truje? Ci co zawsze. Prawidłowe pytanie powinno raczej brzmieć: co z
                  takimi robić?
                  • ciupazka Re: Clostridium c.d. 23.02.05, 09:14
                    Dwa lata minęły od pierwszego alarmu i co? Wody w kranach znów brak!
                    A ile dyskusji na ten temat było? I co ? Clostridium zabiło, hehe...Tylko
                    współczuć pozostało i zdrowia psychicznego do tego życia z Clostridium
                    życzyć!!!
                    Telo.Pozdr.
                    • lestka Re: Clostridium c.d. 23.02.05, 15:00
                      szlak by ich trafil z ta woda
                      a dziewczynka zabrana matce i w rodzinie zastepczej :> tyle z nowosci
                      • ciupazka Re:....../ Nowy Targ truje...? 20.03.05, 07:16
                        W marcu ubiegłego roku pyłomierz drobnocząsteczkowy zamontowany w Nowym Targu
                        wskazał, iż zawartość drobnego pyłu zawieszonego w powietrzu na terenie miasta
                        trzykrotnie przekracza dozwolone normy. Obecnie trwa opracowywanie badań za
                        ostatnie pół roku. Wykażą one, czy tej zimy także wdychaliśmy tak znaczną ilość
                        zabójczego dla naszych płuc pyłu. ­
                        Nowy Targ należy do rejonów o najwyższej zawartości w powietrzu pyłu
                        drobnocząsteczkowego w skali województwa -mówi Rita Lech - ­Jóźwiakowska,
                        powiatowy inspektor sanitarny. Ilość pyłu zawieszonego w powietrzu wzrasta
                        gwałtownie w sezonie grzewczym. To efekt ogrzewania budynków takimi źródłami
                        energii, jak węgiel i koks. Pyłomierz drobnocząsteczkowy zamontowany jest na
                        budynku należącym do Nowotarskiej Telewizji Kablowej. Wyniki badań za ostatnie
                        pół roku poznamy pod koniec kwietnia lub w maju. W kilku punktach miasta
                        zamonotowane są też urządzenia badające zawartość pyłu grubocząsteczkowego,
                        dwutlenku siarki i dwutlenku azotu. Jedno z urządzeń wykazało, że wroku
                        ubiegłym stężenie grubocząsteczkowego pyłu zawieszonego w atmosferze Nowego
                        Targu było najniższe w ciągu 10 lat, nadal jednak przekraczało dozwolone normy.
                        O ile zawartość pyłu i dwutlenku siarki uzależniona jest od pory roku,
                        dwutlenek azotu w atmosferze to efekt zanieczyszczeń komunikacyjnych. Jego
                        stężenie w atmosferze ciągu roku nie ulega gwałtownym zmianom.(ASZ - Gazeta
                        Krakowska)
    • kagarro Re: Nowy Targ znów gości na łamach prasy 23.03.05, 19:54
      Przepraszam, za wtrącenie się, jestem zupełnie nie w temacie, jednak pytanie
      nasunęło mi się takie jedno po obejrzeniu tego wątku, a dotyczyć ono bedzie
      założenia. Jak to mozliwe, aby do założenia wątku na forum wystarczył tylko
      adres IP, bez zalogowywania się? Jestem bez mała zdziwion,a bo mnie nigdy nie
      udała się jeszcze ta sztuczka :). Może potrzeba wieceh treningu... ;)
      Pozdrawiam
      • mrb4 Re: Nowy Targ znów gości na łamach prasy 24.03.05, 08:13
        Odpowiedź na to pytanie jest prosta. W czasach, gdy założony został niniejszy
        wątek na forach lokalnych nie obowiązywało logowanie - wprowadzone dopiero w
        listopadzie 2003 roku - co niestety spowodowało, iż przestali pojawiać się tu
        różni ciekawi ludzie.

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka