Dodaj do ulubionych

zdjęcia rodzinne

23.05.07, 20:51
Mila pani Mario!
rozmieściłem zdjęcia na stronie
fotoforum.gazeta.pl/u/igor_ph.html
Igor - Rowne
Obserwuj wątek
    • Gość: ciupazka Re: zdjęcia rodzinne IP: 84.201.213.* 24.05.07, 10:25
      Witoj na F.Z. Fachman jesteś, no ale chyba Twój zawód to informmatyk!
      Trafiłeś piyknie, hehe, wies kielo te foty majom roków, koło setki, dziękuje
      pięknie. Wreszcie dzięki tej wizycie u Was mogłam poznać bliżej rodzinę z
      Przemyślan mojego teścia Stanisława i męża. On juz 37 lat nie żyje, teściowa
      21 , mąż 10 i kto mi miał o czym powiedzieć? A konflikty wojenne na granicy
      Polska-Rosja, Polska-Ukraina spowodowały całkowity zanik kontaktów, trzeba
      było lat...żeby pomimo wszystkiego nawiązały sie kontakty, mam nadzieję, że
      nie ostatnie, zapraszam do Lublina. Teść mój, były syn ziemiańskiej rodziny z
      Przemyślan, po I wojnie światowej, jako oficer wyjechał do Polski i w Lublinie
      znalazł przystań. Kontaktów z rodziną na Ukrainie nie utrzymywał, nie lzja,
      czy nie nada? Nie wozmożno. A kie mnie tam do Was poniosło, to pare spraw mi
      sie wyjasniło, choć nie całkiem. Moze jeszcze będzie okazja. Na tej fotce z
      budynkiem Towarzystwa Gimnastycznego "SOKÓL" figuruje data 1927 rok( napisana
      ołówkiem). Wiem, ze teść do tego Towarzystwa nalezał, ba w Lublinie też
      śpiewał w chórze "Sokoła". Fajne te foty, dzięki jeszcze raz, czy odszukałes
      zdjęcia rodzinne z tej uroczystosci na Fotoforum Gazety Wyborczej? Szukaj tu:

fotoforum.gazeta.pl/u/ciupazka.html
      Dzięki jeszcze raz, pozdrawiam Was wszystkich!
      • ciupazka Re: zdjęcia rodzinne 27.05.07, 14:15
        Igor, jeszcze zapomnia\łam dodać, jeżli jakieś podpisy pod zdjęciami są "nie
        takie", to napisz tu sprostowanie, lub gdy brak objaśnienia, co dane foto
        przedstawia, to prosze o podanie. Dokonam poprawek. Dziękuję.
        Telo.Pozdr.
        • ciupazka Re: zdjęcia rodzinne 12.07.07, 19:28
          hm... moje starocie...

fotoforum.gazeta.pl/72,2,857,65486274.html
          • Gość: gosc Re: zdjęcia rodzinne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 23:58

Poronin, 1947, urodził się wreszcie syn , brat(szósty z kolei), ojciec dumny jak
            paw, okazałe chrzciny, zgadnijcie, która to ciupazka, hehe...

img252.imageshack.us/img252/7388/d3bkyadvisbwmyf5lbki9.jpg
            Trzódka mamy Majerczyk (jednej panienki brak), m.in. ciupazka , poznajecie?
            Hehe...rok 1952

img256.imageshack.us/img256/5790/b8ukynauig4uifcnibna4.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka