igor_ph 23.05.07, 20:51 Mila pani Mario! rozmieściłem zdjęcia na stronie fotoforum.gazeta.pl/u/igor_ph.html Igor - Rowne Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ciupazka Re: zdjęcia rodzinne IP: 84.201.213.* 24.05.07, 10:25 Witoj na F.Z. Fachman jesteś, no ale chyba Twój zawód to informmatyk! Trafiłeś piyknie, hehe, wies kielo te foty majom roków, koło setki, dziękuje pięknie. Wreszcie dzięki tej wizycie u Was mogłam poznać bliżej rodzinę z Przemyślan mojego teścia Stanisława i męża. On juz 37 lat nie żyje, teściowa 21 , mąż 10 i kto mi miał o czym powiedzieć? A konflikty wojenne na granicy Polska-Rosja, Polska-Ukraina spowodowały całkowity zanik kontaktów, trzeba było lat...żeby pomimo wszystkiego nawiązały sie kontakty, mam nadzieję, że nie ostatnie, zapraszam do Lublina. Teść mój, były syn ziemiańskiej rodziny z Przemyślan, po I wojnie światowej, jako oficer wyjechał do Polski i w Lublinie znalazł przystań. Kontaktów z rodziną na Ukrainie nie utrzymywał, nie lzja, czy nie nada? Nie wozmożno. A kie mnie tam do Was poniosło, to pare spraw mi sie wyjasniło, choć nie całkiem. Moze jeszcze będzie okazja. Na tej fotce z budynkiem Towarzystwa Gimnastycznego "SOKÓL" figuruje data 1927 rok( napisana ołówkiem). Wiem, ze teść do tego Towarzystwa nalezał, ba w Lublinie też śpiewał w chórze "Sokoła". Fajne te foty, dzięki jeszcze raz, czy odszukałes zdjęcia rodzinne z tej uroczystosci na Fotoforum Gazety Wyborczej? Szukaj tu: fotoforum.gazeta.pl/u/ciupazka.html Dzięki jeszcze raz, pozdrawiam Was wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: zdjęcia rodzinne 27.05.07, 14:15 Igor, jeszcze zapomnia\łam dodać, jeżli jakieś podpisy pod zdjęciami są "nie takie", to napisz tu sprostowanie, lub gdy brak objaśnienia, co dane foto przedstawia, to prosze o podanie. Dokonam poprawek. Dziękuję. Telo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: zdjęcia rodzinne 12.07.07, 19:28 hm... moje starocie... fotoforum.gazeta.pl/72,2,857,65486274.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: zdjęcia rodzinne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 23:58 Poronin, 1947, urodził się wreszcie syn , brat(szósty z kolei), ojciec dumny jak paw, okazałe chrzciny, zgadnijcie, która to ciupazka, hehe... img252.imageshack.us/img252/7388/d3bkyadvisbwmyf5lbki9.jpg Trzódka mamy Majerczyk (jednej panienki brak), m.in. ciupazka , poznajecie? Hehe...rok 1952 img256.imageshack.us/img256/5790/b8ukynauig4uifcnibna4.jpg Odpowiedz Link Zgłoś