ciupazka 31.07.07, 23:21 A mnie kto taki apartament kupi???? Sukom sponsora, hehe... www.olczyska.pl/home.html#domek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: stefo Re: ....Kup sobie...re Ciupazce!! IP: *.adsl.inetia.pl 01.08.07, 08:08 Ciupazko! pomyślcie trosecke,a jak nie fcecie to jo Wum powim tak:Jaest taki jedyn w Toruniu ze mo forsika som nie wi kielo...trza go w jakisi sposób podejść/bo dlo niego taki apartament to bez przesady,jak na byka jedyn grul/Moze jak przybydzie tym swoim jeepem do Ryniewa----Wiecie to tam nie za daleko od Zakopanygo,nojlepi cekojcie tam w pobliżu a jak się juz pojawi ta Nojświątobliżsa Gyma Cworty Rzecpospolity no to do akcji...moze jakie zdrowaśki,,,pieśni dziękcynne na cześć Wodza albo kogo tam i myśle że szanso mos Ciupazko...Pomyśl a nie zwlekoj za długo....hej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefo Re: ....Kup sobie...P. S. dlo Ciupazki.......... IP: *.adsl.inetia.pl 01.08.07, 08:18 Powiedzcie mi jak to jest-Wum tak legutko idzie to pisanie po Wasymu znacy góralsku,Wyście jakie skoły na Podhalu końcyli a bo jak? Cy tylko trza sie na w górach urodzić zeby tak pisać i godać? A dlo przykładu ceper taki jak jo wzyniony u Wos mo jaką szanse tak godać po Wasymu?????? A może przyjmiecie mnie na jakie lekcje-słabo nie zapłace- wylice dutków tyla ile fcecie!!!!!!!!No to jak otwórzcie jaką skołe dlo mnie a jak sie rozkrynci to to innych ceprów przyjmiecie...... Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ....Kup sobie..O gwarze......... 01.08.07, 09:28 To trza wycyckać z cycka korzyni... Ni mos szans , telo.Pozdr. p.s. Mos babe niek Cie ucy, jo od 1953 roku poza chałupom i to prawie 500km i jesce mowy nasyj nie zabocyłak, choć tutok ni mom z kim ukwalować. Gwaro moja, gwaro matko moja staro w skołach nie ucono z górolem zrodzono. Kie se jako dziecko na ten świat przybyłak pierse słowa, tobom w kołysce kwiliłak, jako pasterecka brzyzkiem krowy gnałak i na twojom nute wierchowom śpiewałak, ze sie po dziedzinak echo ozlegało od samiućkik Tater ku Podholu gnało. Tobom gwaro duje ciepły wiater holny, tobom gwaro bucho ognia płomień zorny, potoki, siklawy, co ubocom płynom, trowa suści latem i śnieg skrzypi zimom. Mowo moja, idzies wsiami polnymi drogami, boś sie zachowała w tyj ziemi, w tych skołach. I w kozdym górolu, jak i we mnie samej, świat se podziwiomy twoim przemowianiem, tobom wyznawałak ucucia miłości, tobom niesem smutki i tobom radości, Mowo moja, gwaro do pełnia mierz, nie mało, jako w piersych słowach na świata witanie - coby cie ostało - i na pozegnanie.... autor:Maria Cukier Jachymiak A więcej mos tutok, to sie uc, hehe... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=170&w=6058035&a=6058035 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciupazka Re: ....Kup sobie.......... IP: *.it-net.pl 03.08.07, 01:13 I na kogo tu można liczyć??? Zmienił temat i telo. Odpowiedz Link Zgłoś