Dodaj do ulubionych

. Zakopane.... Zakopane 2007 ....

22.09.07, 09:29
Moja wędrówka, w ciagu roku i moim moze krzywym okiem... Dodajcie
Wy też coś! Oczywiście zdjęcia!!! Jak obo sie przez te 60 lat
zmieniło...To nie moje Zakopane... Może i komuś się ono podoba,
mnie NIE.

fotoforum.gazeta.pl/72,2,857,64343633.html
Obserwuj wątek
    • ciupazka Re: . Zakopane.... Zakopane 2007 .... 22.09.07, 09:46
      A kie Zakopane i to nasi ludzie, górole tatrzańscy,
      nierozerwalnie związani z Tatrami i Podhalem, trza o nik tyz cosik
      pedzieć. Folklor, pilne stroje, piykne zwyki, posanowanie tradycji,
      moze troske gorzyj z posanowaniem zasad moralnyk... słuzom
      turystom jako umiejom i im dogodzajom tym co umiejom i tym co majom.

fotoforum.gazeta.pl/72,2,863,53090106,69203786,1.html
      • ciupazka Re: . Zakopane.... Zakopane 2007 .... Moda! 22.09.07, 09:59
        My momy swoją modę!Piyknom do cudu i o niom syćka dbomy!!!

fotoforum.gazeta.pl/72,2,873,67312402,69191146.html
    • Gość: ciupazka Re: . Zakopane.... Zakopane 2007 .... IP: *.it-net.pl 22.09.07, 10:59
      Boże Ciało w Poroninie... to tyz o Wos i o noa, kak i kie byłak,
      tok Wos po cichu w aparat zdjyna, telo mojego, hehe... Wyboccie.:

fotoforum.gazeta.pl/72,2,857,64678392,64678392.html
      • ciupazka Re: . Zakopane.... Zakopane 2007 .... 23.09.07, 21:29
        Ślub Hani Chowaniec Rybki i Maćka Stasińskiego, to wydarzenie na
        fotkach

fotoforum.gazeta.pl/72,2,873,69460254.html
        • ciupazka Re: . Zakopane.... Zakopane 2007 .... 27.09.07, 07:21
          Spotkanie porekolekcyjne na Wiktorówkach i posiady na Rusinowej
          Polanie w fotkach (26 sierpnia 2007)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=170&w=10461778&a=67977768
          fotoforum.gazeta.pl/72,2,863,69525035,69630880.html
          • Gość: ciupazka Re: . Zakopane.... Zakopane 2007 .... IP: *.it-net.pl 28.09.07, 11:51
            Fotorelacja ze spotkania:

fotoforum.gazeta.pl/72,2,863,69525035,69630880.html

Było piyknie i telo. Do uwidzynio za rok!
            • Gość: ciupazka Re: . Zakopane.... Zakopane 2007 .... IP: *.it-net.pl 01.10.07, 18:55
              Dlo sukacy! Do wierchu!
              • ciupazka Re: . Zakopane.... Zakopane 2007 .... 03.10.07, 09:59
                Ooo i moje foty Zakopane 2007 na czołowym miejscu do oglądania!

fotoforum.gazeta.pl/0,0.html
                • przeszlakowska1 Re: . Zakopane.... Zakopane 2007 .... 11.10.07, 19:21
                  Pensjonaty - patrz google, nie będę odpowiadać. Tam sie reklamujcie.
                  • ciupazka Re: . Zakopane.... Zakopane 2007 .... 11.10.07, 19:44
                    Baza noclegowa Zakopane:

www.noclegi.zakopaneonline.pl/
                    • Gość: poraj Re: . Zakopane.... Zakopane 2007 .... IP: *.adsl.inetia.pl 11.10.07, 20:17
                      Moja baza w Zakopanem niezmienna i to już jutro. Szkoda tylko, że tak krótko i
                      zimno:)
                      • ciupazka Re: . Zakopane.... Zakopane 2007 .... 11.10.07, 23:53
                        I tak Ci tylko tego zazdroszczę...ze tam będziesz, a nie ja.Nic,
                        moze kiedyś sobie odbiję, nieprędko... Narazie "odpoczywam " przy
                        kompie, tak się spracowałam wczoraj na działce, dzisiaj stukam
                        zdjęcia wrzucam i mam dość. Pogody życzę , bo ciepła to nie będzie
                        no i Taterki ode mnie mocno uściskaj.
                    • ciupazka Re: . Zakopane.... Zakopane 2007 .... 13.10.07, 17:39
                      To fajny artykuł i to prawie moje Zakopane...no, moze nie całkiem,
                      ale...tak było.Ja pamiętam lukstorpedę...w latach 1944 i nastęnych
                      jeszcze kursowała

www.tygodnikpodhalanski.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=5136
                      • Gość: poraj Re: . Zakopane.... Zakopane 2007 .... IP: *.adsl.inetia.pl 16.10.07, 08:39
                        Byłem, Taterkom się pokłoniłem, pooddychałem tamtym powietrzem i... niestety
                        musiałem wracać. No i teraz dół i muł. Książkę jak dawniej chadzano po górkach
                        chciałem zakupić ale za droga, stówkę w poraju kosztuje. No i teraz tylko
                        wybory i listopad perspektywie, kuźwa żesz mać:((
                        • Gość: ciupazka Re: . Zakopane.... Zakopane 2007 .... IP: *.it-net.pl 16.10.07, 11:05
                          Dzięki, a jo mom robote, posiady i o 50 rocznicy Studium Słowa
                          cosik muse rzec nei i tyj i 20 rocznicy śmierci T. Staicha, sukim
                          tego i owego... Mom zaś robote i telo.Sukom płytki, ka jom mom, w
                          necie warcyj nońde, hehe... Hej!

fotoforum.gazeta.pl/72,2,857,64343633,68140122.html
                          • Gość: ciupazka Re: . Zakopane.... Zakopane 2007 .... IP: *.it-net.pl 16.10.07, 20:11
                            nowa stronka Zakopanego:

www.zakopane.eu/index.php
                            • ciupazka Re: . Zakopane.... Zakopane 2007 .... 17.10.07, 00:08
                              Za Wielgom Wodom... nasi tyz piyknie sie nosom...

zppa.org/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1
                              • Gość: fhhjj Re: . Zakopane.... Zakopane 2007 .... IP: *.dyn.luxdsl.pt.lu 17.10.07, 10:38
                                tzjrt
                                • ciupazka Re: . Zakopane.... Zakopane 2007 .... 18.10.07, 08:46
                                  abcdefgh....
                                  • Gość: ciupazka Re: . Zakopane.... Zakopane 2007 .... IP: *.it-net.pl 19.10.07, 18:19
                                    I po pięknej złotej jesieni...sypie śnieg! Komu nie dane było być
                                    w jesieni w górach, niech popatrzy na relację "Watry":

www.watra.pl/rozne/widoczki/jesien07.html
                                    www.watra.pl/rozne/widoczki/jesien07_2.html
                                    • Gość: ciupazka Re: . Zakopane.... Zakopane 2007 .... IP: *.it-net.pl 21.10.07, 19:57
                                      Może jeszcze wróci jesień, wie kto??? Tyle sobie obiecywałam po
                                      niej... i co???
                                      • Gość: poraj Re: . Zakopane.... Zakopane 2007 .... IP: *.adsl.inetia.pl 21.10.07, 20:42
                                        W TVNie pokazywali prognozę na 16 dni Na początek listopada ocieplenie nawet do
                                        20 stopni.
                                        • ciupazka Re: . Zakopane.... Zakopane 2007 .... konkurs 30.10.07, 13:21
                                          Konkurs fotograficzny - "Tatrzańska Jesień". Organizatorem konkursu
                                          jest Tatrzańska Agencja Rozwoju, Promocji i Kultury w Zakopanem.
                                          Zapraszamy!!!

A wymagania tu:

Konkurs ma charakter otwarty, to znaczy, że jest przeznaczony dla
                                          wszystkich fotografujących. Odbywa się w trzech kategoriach
                                          wiekowych: dla dzieci (szkoły podstawowe), młodzieży (szkoły
                                          gimnazjalne i średnie) i dla dorosłych - powyżej 18 lat. Prace
                                          należy nadsyłać do 15 listopada, a rozstrzygnięcie przewidziane jest
                                          na 23 listopada br. Ogłoszenie wyników konkursu nastąpi podczas
                                          otwarcia wystawy, które odbędzie się 29 listopada o godz. 17 w
                                          siedzibie Tatrzańskiej Agencji Promocji, Rozwoju i Kultury w
                                          Zakopanem, przy ul. Tetmajera 24. Nagrodzone prace zostaną
                                          zaprezentowane na wystawie, którą będzie można oglądać do 22 grudnia
                                          również w siedzibie TARPiK.

Każdy autor może nadesłać 10 prac w dowolnej technice, tj. zdjęcia
                                          barwne, czarno-białe, przetworzone komputerowo. Format zdjęć
                                          powinien być zbliżony do rozmiarów 24x30 cm, przy czym krótszy bok
                                          nie może być mniejszy niż 24 cm. Zdjęcia należy nadsyłać na płytce
                                          CD w rozdzielczości 300 dpi. Do prac powinna być dołączona i
                                          opatrzona godłem koperta zawierająca: imię i nazwisko autora, adres
                                          do korespondencji z kodem pocztowym, numer telefonu, kategoria
                                          wiekowa. Na odwrocie prace powinny być opisane metryką zawierającą:
                                          godło autora, tytuł pracy lub zestawu zdjęć. Prace należy przesyłać
                                          pod adresem: Tatrzańska Agencja Rozwoju, Promocji i Kultury, 34-500
                                          Zakopane, ul. Tetmajera 24, z dopiskiem "Tatrzańska Jesień 2007" lub
                                          składać osobiście w godz. 8-16 w siedzibie Tatrzańskiej Agencji -
                                          adres jak wyżej.

Oceny prac dokona jury powołane przez organizatorów, które będzie
                                          zwracało uwagę na zgodność tematyczną, sposób kadrowania, metodę
                                          ujęcia tematu, pomysłowość ujęć. Autorzy najlepszych prac otrzymają
                                          nagrody: I - 1200 zł, II - 700 zł, III - 500 zł. Jury zastrzega
                                          sobie inny podział nagród.

Szczegółowy regulamin konkursu -

www.tatry.pl
                                          • ciupazka Re: . Zakopane.... Zakopane 2007 .... konkurs 15.11.07, 18:34
                                            Przypominam o konkursie fotograficznym...Do wierchu!
                                        • ciupazka Re: . Zakopane.... Zakopane 2007 .... 24.11.07, 00:42
                                          Z wizytą na wystawa prac braci Klamerusów w GOKR w
                                          Kościelisku : "Na babcynyj dziedzinie":

fotoforum.gazeta.pl/72,2,857,72425812,72425812.html
                      • ciupazka Zakopane.... Zakopane 2007 .... J.Jarosz-Walczak 24.11.07, 01:02
                        Hm...i tu my zawitały..., karcmy tyz owiedziyły, a w końcu w
                        Poroninie imporeze zakońcyły... Hale nos wte nosiyło...Hej!
                        Pozdrowienia dlo artystki od tyk z Lublina!!!

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=170&w=72344061
                        • ciupazka Re: Zakopane...Zakopane 2007 .... 24.11.07, 21:07
                          Wczesna listopadowa zima w Tatrach Anno domini 2007, witomy jom
                          piyknie!!!

fotoforum.gazeta.pl/72,2,857,72166411,72451956,0,2.html?v=2
                          • ciupazka Re: Zakopane...Zakopane 2007 .... 01.12.07, 22:56
                            Zaś nowe fotki wrzuciłam Krzeptówki - Sanktuarium! A robiłam
                            je też w sierpniu cyfrą wnusi. Okazuje się, że mam jeszcze kopalnię
                            zdjęć z tego tygodniowego pobytu z wnuczką i koleżanką pod
                            Tatrami. Zapraszam.

fotoforum.gazeta.pl/72,2,857,64343633,72778713.html
                            • ciupazka Re: Zakopane 2007 ....ruszy kolejka w grudniu 06.12.07, 08:15
                              i to już zmodernizowana na Kasprowy Wierch
                              - Wczoraj rozpoczął się odbiór techniczny zmodernizowanej kolejki
                              linowej na Kasprowy Wierch. 15 grudnia na szczyt wyjadą pierwsi
                              pasażerowie. Uroczyste otwarcie kolejki zaplanowano jednak na 18
                              stycznia.
                              Coby ino scęśliwie niom wyjechali i zjechali. Wartko sie uwinęli.
                              Jamynt!
                              • ciupazka Re: Zakopane 2007 Kalatówki 06.12.07, 08:18
                                Raj narciarski i nie tylko, zapraszamy...

fotoforum.gazeta.pl/72,2,863,72896351.html
                                • przeszlakowska1 Re: Zakopane 2007 19.12.07, 17:55
                                  A moze konikami popod Taterkami???

fotoforum.gazeta.pl/72,2,857,73508995,73508995.html
                                  • ciupazka Re: Zakopane 2007 i witacka Nowego Roku 2008 30.12.07, 15:16
                                    Rok się kończy i żegnamy sie z Zakopanem 2007, witacka Nowego
                                    Roku, życzenia i zaś to samo:
                                    zatońc se mnom, zatońc se mnom zatońć se mnom , chocioz rooooz
                                    Bo warciutko mijo caaas,
                                    juz tońcyłak Lechu dance, Gabriel dance,
                                    Kwachu danse,Cimoszenko dance,
                                    Kacor dans, teroz tońce PO-Tusko dans...
                                    Cy te tońce nos nie zmogom ?
                                    Pomogomy obu nogom i snowa dans?
                                    Zatońć pytom, zatońć se mnom ,
                                    zatońc se mnom , choćby jesce roz...
                                    tyn piekielny ale piykny zycia dans...

fotoforum.gazeta.pl/photo/4/qe/sa/buzg/xjp8GFYYbAaSy35hAB.jpg
                                    fotoforum.gazeta.pl/photo/4/qe/sa/buzg/uaqLkUbp21QPQyqlKB.jpg
                                    fotoforum.gazeta.pl/photo/4/qe/sa/buzg/7taHgbUm3RE2mqW1aB.jpg
                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=170&w=9929683&a=26562980
                                    Nei, fto zatońcy jesce, fto?
                                    ????????????????????????????????????????
    • Gość: kiedyśfan Re: . Zakopane.... Zakopane 2007 .... IP: *.tkdami.net 30.12.07, 16:28
      www.tygodnikpodhalanski.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=5502
      • Gość: ciupazka Re: . Zakopane.... Zakopane 2007 .... IP: *.it-net.pl 30.12.07, 17:44
        A cego sie spodziwos po telej ilości turystów pod Tatrami ,
        spalin, wadliwego ogrzewania domów??? Dopiero co obejrzałam w tvn
        reportaż z Poronina w sprawie "zakopianki" Radni bezradni, bo ik
        to sie tycy, a Wójt Stoch ze Zębu i Jemu dobrze, bo go nie
        rusajom, dziwie sie radnej Dawidek, cemu je telo bezradno.
        Ciekawość??? Beecie wreście patrzeć, kogo wybiyrocie do władz
        Gminy i nie ino. Co oni z Podhala fcom zrobić? Precki z
        estakadami i telimi inwestycjami. To jest zniszczenie Podhala i
        ludzi tam zyjących. A i turyści nie bedom mieli cego tam sukać
        w tych betonach.
        • ciupazka Re: . Zakopane.... Zakopane 2007 .... 04.01.08, 01:49
          A ja polecam piękną stronkę z pieknymi zdjęciami z zakończenia
          starego roku na Wiktorówkach, pasterki.
          Sanktuarium Matki Bożej Jaworzyńskiej Królowej Tatr na Wiktorówkach
          uruchomiło własny piękny serwis internetowy:

www.wiktorowki.com.pl".
          www.watra.pl/rozne/wiktorowki/pasterka2007.html
          • przeszlakowska1 Re: . Zakopane.... Zakopane 2007 .... 09.01.08, 21:11
            Styrałam się i nic dzisiok nie napise, ale wom podruce do
            cytanio... hehe...Cosik cienko tutok dzisiok, śpicie, cy jako???
            A u nos drejom sie , ze tracom na szarej srefie na dobe 120
            tysięcy PLN? Cy to moźliwe?

"Według części zakopiańczyków w sylwestra pod Giewontem bawiło się
            ok. pół miliona osób. To jednak liczba prawdo-podobnie przesadzona.
            Wielu z gości nie mieszkało zresztą w Zakopanem, a na przykład w
            Bukowinie.

Wydaje się, że najbliższa prawdzie jest liczba kilkudziesięciu, może
            100 tysięcy osób. Tymczasem oficjalnie zarejestrowanych mamy tylko
            trochę ponad 20 tys. miejsc noclegowych. Gdzie spała reszta
            turystów? Odpowiedź jest prosta. W szarej strefie.

www.tygodnikpodhalanski.pl/modules.php?
            name=News&file=article&sid=5548

Takimi stratami zakońcylimy Rok 2007, hehe.

"Szczerze powiedziawszy, nie mam pomysłu, jak tę sprawę rozwiązać –
            twierdzi Janusz Majcher, burmistrz Zakopanego. – Nie chcę zresztą,
            aby urzędnicy chodzili po mieście i ścigali mieszkańców. Najlepiej o
            nielegalnych wynajmujących wiedzą przecież sąsiedzi. Dla tych,
            którzy kwatery wynajmują legalnie, taka niezdrowa konkurencja to
            duży cios.
            Zdaniem burmistrza noclegów w szarej strefie może być nawet ok. 80
            tys. Biorąc pod uwagę, że tylko taksa klimatyczna za jeden dzień
            pobytu wynosi 1,5 zł, daje to kwotę 120 tys. złotych dziennie."

Tele straty... psiokrewecnopsiokrew, jakoz to gazdujecie Panie
            Burmistrzu, hehe.. Jednak górole lepsi od Zydów, cy jako, nie
            dadzom sie okobzicyć, hehe... hehe...A tok sie ozweselyła, choć roz.
            Telo.Pozdr.
            • przeszlakowska1 Re: . Zakopane.... Zakopane 2007 .... 20.02.08, 13:06
              Komu sie nudzi niek tutok zaziyro...A i co napise, i jakie foto posle, jako
              on to Zakopane widzi. Juz w 2008 roku. Do wierchu!
              Telo.Pozdr.
              • Gość: poraj Re: . Zakopane.... Zakopane 2007 .... IP: *.adsl.inetia.pl 20.02.08, 15:38
                Już za parę dni, za dni parę
                wezmę plecak mój i buty stare...
                i hajjjda do Zakopanego:)))))))
                • przeszlakowska1 Re: . Zakopane.... Zakopane 2007 .... 20.02.08, 18:46
                  A ja?
    • Gość: hmm Re: . Zakopane.... Zakopane 2007 .... IP: 81.219.215.* 20.02.08, 19:54
      a mnie sie Zakopane zawsze podobało i będzie podobało...bo to o
      klimat chodzi...otoczenie...i takie tam;))
      • przeszlakowska1 Re: . Zakopane.... Zakopane 2007 .... 04.03.08, 12:07
        fotoforum.gazeta.pl/72,2,857,72166411.html
        • przeszlakowska1 Re: . Zakopane.... Zakopane 2007 .... 04.03.08, 12:10
          Tylko u nas zobaczycie takie wesela... i zaprzegi

fotoforum.gazeta.pl/72,2,857,73508995.html
          • Gość: ciupazka Zakopane.... Zakopane 2008 19 marca IP: *.it-net.pl 19.03.08, 08:47
            zzzzzziiiiiimmmmmaaaaa!!!!! Zapraszamy! Gdzie ta wiosna?????
            • przeszlakowska1 Zakopane.... Zakopane 2008 12 kwietnia 09.04.08, 13:12
              Zapraszamy na narty i nie tylko.. Przyszło i do mnie zaproszenie na wielgom
              rodzinnom uroczystość, jee, kiebyś mioł młode roki i zdrowie, eh, a moze
              choć na jednyj nodze tam durknąć? Pasowałoby...Bajako!
              • ciupazka Re: Zakopane.... Zakopane 2008 16.05.08, 11:03
                Hiobowe wieści, wstyd! Cego to sie ludziska juz w tyj liberalnej Polsce nie
                imajom...handlu ludźmi?! I to z Poronina?

"Bracia G. z Poronina dowodzili grupą przestępczą. Zarobione pieniądze
                inwestowali w nieruchomości w Zakopanem, często kupowali je na spółkę z
                krakowskimi biznesmenami.
                Bracia G. prowadzili na granicy Białego Dunajca i Poronina salon masażu Gudbaj
                Bahama. Stali się sławni w całej Polsce po tym, jak tuż po śmierci Ojca Świętego
                ogłosili, że zamykają swój dotychczasowy biznes. Jak się okazuje, to był tylko
                sposób, aby ukryć faktycznie prowadzone interesy.Bracia G. nieprzerwanie od 1995
                roku zajmowali się handlem kobiet. Sprowadzane do Polski panie, najczęściej zza
                wschodniej granicy, trafiały do salonów masażu.
                Oprócz braci G. za kratki trafiło kilku ich pomocników – wśród nich Artur S.,
                były pracownik straży granicznej; Adam K. pseudonim "Kosa" oraz kobieta,
                naturalizowana w Polsce Ukrainka.

Bracia inwestowali m.in. w nieruchomości. Ostatnio kupili parcelę na południowym
                zboczu Gubałówki. Zabiegali u władz miasta o wydanie na tym terenie warunków
                zabudowy. Do tej pory ich nie uzyskali. Pikanterii sprawie zakupów nieruchomości
                dodaje fakt, że kilka parcel na terenie Podhala bracia G. kupili na spółkę z
                biznesmenami m.in. z Krakowa." (...)Jurek Jurecki

Nei, wiecie, wiecie, ze skóra na ciele ciyrpnie i telo.

www.tygodnikpodhalanski.pl/www/index.php?mod=news&strona=1&kat=&id=&typ=&id=875
    • Gość: ciupazka Re: . Zakopane.... Zakopane 2007 .... IP: *.it-net.pl 21.04.08, 13:30
      Do wierchu, patrzeć gdzie jedziecie...
      • przeszlakowska1 Re: . Zakopane.... Zakopane 2007 .... 15.05.08, 23:37
        Do wierchu!Bo znów maj i czas na "majówkę"
        • Gość: goral Re: . Zakopane.... Zakopane 2008 .... IP: *.it-net.pl 28.09.08, 15:54
          Nawiedziła jakosi weekenda z USA, cy jako. Co to jest weekenda, wie fto?
          • ciupazka Re: . Zakopane.... Zakopane 2008 .... 09.12.08, 15:20
            Bedziemy juz go niedługo zegnać.Juz niedługo do końca 2008 roku, trza go
            jakosi jesce wesprzeć, choć po prowdzie syćkie cepry...w uciykaca, kaz to
            pouciykali, he, he? Prywatyzacje se robiom z burmistrzem, cy jako? Bez góroli?!
            Oni ino dudki widzom. Nie narobić sie a mieć, haj.

Zzo krzoka sie tutok pchajom, robiom swoje ceperskie reklamowe Forum,
            konkurencje dlo Agencji Turystycznej w Zakopanem, cy jako? Ale do roboty to ni
            ma nikogo. Fcom ino dudki robić, cy jako? Do roboty NIETOTY.,,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka