Dodaj do ulubionych

...OLA - cujnos ,,,cy wrazica...???

IP: *.it-net.pl 21.09.03, 12:48
He?
Obserwuj wątek
    • Gość: Szwager Re: ...OLA - cujnos ,,,cy wrazica...??? IP: *.dip.t-dialin.net 21.09.03, 13:03
      mie sie cosik zdo ize wiyncyj do niyj te druge pasuje
    • dialektolog Re: ...OLA - cujnos ,,,cy wrazica...??? 21.09.03, 15:55
      Jakie piekne słówka!
      Słówkolog.
    • Gość: ola Re: ...OLA - cujnos ,,,cy wrazica...??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.03, 18:00
      Gość portalu: Ciupazka napisał(a):

> He?
      Jeszcze nie wiesz, czy prowokujesz ?
    • Gość: ola Re: ...OLA - cujnos ,,,cy wrazica...??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.03, 18:15

> He?
      Wraziłam nos nie tam gdzie trzeba ?
      Chyba nie masz Ciupazko monopolu na udział w tym forumie ?
      A takie miłe wrażenie sprawiałaś do tej pory .....
    • Gość: ola Re: ...OLA - cujnos ,,,cy wrazica...??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.03, 18:18
      A może reszta forumowiczów wypowie się na ten temat.
      Jeżeli komuś przeszkadzam, napiszcie
      • kolcero Re: ...OLA - cujnos ,,,cy wrazica...??? 21.09.03, 18:30
        Gość portalu: ola napisał(a):

> Jeżeli komuś przeszkadzam, napiszcie

No i ta prosba zamknelas mi klawisze ;)
        • Gość: ola Re: ...OLA - cujnos ,,,cy wrazica...??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.03, 18:45
          kolcero napisał:

> Gość portalu: ola napisał(a):
          >
          > > Jeżeli komuś przeszkadzam, napiszcie
          >
          > No i ta prosba zamknelas mi klawisze ;)
          Szkoda,nie krępuj się ;-)
          • kolcero Re: ...OLA - cujnos ,,,cy wrazica...??? 21.09.03, 19:02
            > Szkoda,nie krępuj się ;-)

Przeciez chcialas, zeby pisac jak przeszkadzasz. A tu "szkoda"- hm....
            masochizm? ;))))))
            • Gość: ola Re: ...OLA - cujnos ,,,cy wrazica...??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.03, 20:08
              kolcero napisał:

> > Szkoda,nie krępuj się ;-)
              >
              > Przeciez chcialas, zeby pisac jak przeszkadzasz. A tu "szkoda"- hm....
              > masochizm? ;))))))
              Po zachętach Ciupazki czuję się w obowiązku pobić w piersi, że to moja wina...
              No i dzisiaj niedziela....;-)
              • dialektolog Re: ...OLA - cujnos ,,,cy wrazica...??? 21.09.03, 20:20
                Dotychczasowa dyskusja w tym wątku powoduje moje wielkie HĘ.
                Idzie o coś czy tak sobie tylko palce ćwiczymy?
                D.
                • Gość: ola Re: ...OLA - cujnos ,,,cy wrazica...??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.03, 20:26
                  dialektolog napisał:

> Dotychczasowa dyskusja w tym wątku powoduje moje wielkie HĘ.
                  > Idzie o coś czy tak sobie tylko palce ćwiczymy?
                  > D.
                  Palce zawsze poćwiczyć warto, a wątek można:
                  1. skasować
                  2. "olać"
                  3.napisać nowy ciekawy wątek, a nie zajmować się moją skromną osobą
                  No Dialektologu- do dzieła!
                  • Gość: Szwager Re: ...OLA - cujnos ,,,cy wrazica...??? IP: *.dip.t-dialin.net 21.09.03, 20:42
                    a jednak wrazica
                    • Gość: ola Re: ...OLA - cujnos ,,,cy wrazica...??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.03, 20:51
                      Gość portalu: Szwager napisał(a):

> a jednak wrazica

;-))))
                      • kolcero Re: ...OLA - cujnos ,,,cy wrazica...??? 21.09.03, 20:57
                        No coz...kobieta, dobry material na tesciowa ;)))))
                        • Gość: ola Re: ...OLA - cujnos ,,,cy wrazica...??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.03, 21:10
                          kolcero napisał:

> No coz...kobieta, dobry material na tesciowa ;)))))

;-))))
                          Chciałbyś mieć taką pyskatą?
                          Zazwyczaj są potulne i ciche, nie to co ja ;-)
                          • kolcero Re: ...OLA - cujnos ,,,cy wrazica...??? 21.09.03, 21:12

Chciałbyś mieć taką pyskatą?
                            > Zazwyczaj są potulne i ciche, nie to co ja ;-)

Tesciowe????!!!!!! Chyba tesciowie ( tesc to golabek pokoju, a tesciowa
                            podzegacz wojenny :)))
                            • Gość: Rumcajs Re: ...OLA - cujnos ,,,cy wrazica...??? IP: 80.72.65.* 21.09.03, 21:15
                              Kolcerku byles na watku "Cobyscie sie lozesmieli". Tam jest pare racjonalnych
                              (z wczorajsza data) rad na tesciowe, hihihi.
                            • Gość: ola Re: ...OLA - cujnos ,,,cy wrazica...??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.03, 21:16
                              kolcero napisał:

>
                              > Chciałbyś mieć taką pyskatą?
                              > > Zazwyczaj są potulne i ciche, nie to co ja ;-)
                              >
                              > Tesciowe????!!!!!! Chyba tesciowie ( tesc to golabek pokoju, a tesciowa
                              > podzegacz wojenny :)))

No przyznaję, są niektóre " plogi", ale z tym gołąbkiem to przeginasz.;-)))))
                              • kolcero tesc-tesciowa 21.09.03, 21:28
                                Nie bede sie z Toba Olu spieral, bo mam i zone, i tesciowa i przez to wiem jak
                                sie poruszac po polu minowym ;))))))
                                • Gość: ola Re: tesc-tesciowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.03, 21:34
                                  kolcero napisał:

> Nie bede sie z Toba Olu spieral, bo mam i zone, i tesciowa i przez to wiem
                                  jak
                                  > sie poruszac po polu minowym ;))))))

To Ty Saper jesteś , to znaczy, że się dotąd ukrywałeś ;-))
                                  • kolcero Re: tesc-tesciowa 21.09.03, 21:42

> To Ty Saper jesteś , to znaczy, że się dotąd ukrywałeś ;-))

Najwazniejsze, ze niczego mi jeszcze na tym polu nie urwalo ;))))
                                    • Gość: ola Re: tesc-tesciowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.03, 21:45
                                      kolcero napisał:

>
                                      > > To Ty Saper jesteś , to znaczy, że się dotąd ukrywałeś ;-))
                                      >
                                      > Najwazniejsze, ze niczego mi jeszcze na tym polu nie urwalo ;))))

No nie chwal się tak, nic straconego...
                                      Z biegiem lat, z biegiem dni...
                                      • kolcero Re: tesc-tesciowa 21.09.03, 21:49

> No nie chwal się tak, nic straconego...
                                        > Z biegiem lat, z biegiem dni...

heheheh chcialabys :-P
                                        • Gość: ola Re: tesc-tesciowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.03, 21:52
                                          kolcero napisał:

>
                                          > > No nie chwal się tak, nic straconego...
                                          > > Z biegiem lat, z biegiem dni...
                                          >
                                          > heheheh chcialabys :-P

Nie, co byś biedaku robił, bez ręki np.....
                                          Ale już najbardziej mi Twojej baby byłoby żal, musiałaby za Ciebie Wszystko
                                          Robić ;-))))
                                          • kolcero Re: tesc-tesciowa 21.09.03, 21:55

> Ale już najbardziej mi Twojej baby byłoby żal, musiałaby za Ciebie Wszystko
                                            > Robić ;-))))

Sugerujesz, ze teraz to nic nie robi??? ;))
                                            • Gość: ola Re: tesc-tesciowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.03, 21:58
                                              kolcero napisał:

>
                                              > > Ale już najbardziej mi Twojej baby byłoby żal, musiałaby za Ciebie Wszystk
                                              > o
                                              > > Robić ;-))))
                                              >
                                              > Sugerujesz, ze teraz to nic nie robi??? ;))

Jee, to kaj takie baby som?
                                              Ale Ty masz dobrze, a może jeszcze gotuje? ;-))))
                                              • kolcero Re: tesc-tesciowa 21.09.03, 22:04
                                                Zacytuje bardziej doswiadczonego zamiast komentarza:
                                                rzecz o pierogach i golabkach ):
                                                ...Trzeba przyznać, że te dwie potrawy coraz rzadziej goszczą na naszych
                                                stołach. Są pracochłonne, niejedna gospodyni 20 czy 30-to letnia nie ma
                                                pojęcia jak zabrać się do pracy, brakuje chęci lub króluje lenistwo i
                                                nieuctwo....

hihihih papa
                    • Gość: Ciupazka Re: ...OLA - cujnos ,,,cy wrazica...??? IP: *.it-net.pl 21.09.03, 21:14
                      Hehe. widzem, ze wątpliwości dalyj som... I nie dziwota...
                      A cemu? Myślałak, ze moze dialektolog wyjaśni Oli znacyniy tyk dwók
                      wyrazów... Hale ka ta...co ta... Ni ma... Cały Bozy dziyń mie nie było,
                      cas był i co? Nei nico???
                      Jeeee, Ola myśli, ze tu tak łatwo s nami? Hola, hola mościa Panno!
                      Dostało sie od nos dialektologowi zakiela tu wloz, a myślis, ze tobie
                      Ola pódzie tak gładko na Forum Zokopane? He? Mylis sie! Nie bees nom na
                      despekt robić, bo se nie domy! Bees tak cympić tu i nic nie robić?, Ba
                      jesce nos strasys, he? Wstydź sie! Ka te wątki załozone przez cie, he???

Nei, moze na dzisiok , tak przy swiyntyj niedzieli wystarcy, zaś coby sie
                      Oli nie przeloło, a nom zaś nie zworkło i nie zacyno bekać.

Po piyrse wyjaśnie znacynie tyk dwók wyrazów, coby syćka wiedzieli, co
                      one znacom, a pote zabiyrali głos w dyskusji, ba jako! A kie Ola strasy
                      skasowaniym wątku, to juz nom wystarcy, he?
                      A zakiela OLA skasuje wątek, to niek sie i dialektolog dowiy , co one
                      znacom, ba haj , bo moze mu sie to przydać, ba jako!

1). cujnos - szpieg pański, donosiciel ( lord'spy, informer)

2). wrazica - wsadzający nos w cudze sprawy ( busybody)

Nei, nie wycytajęcy nic i nikomu, teroz mozecie dopiyro myśleć nad
                      problemem zadanym w wątku, problem razym ze skasowanym nawet wątkiem przez
                      Ole, bo juz strasyła kota macharzynom, nie zniknie, ba beemy syćka
                      dalyj dumać... Ba jako!!!

Telo. Pozdr.
                      • Gość: ola Re: ...OLA - cujnos ,,,cy wrazica...??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.03, 21:25

> Hehe. widzem, ze wątpliwości dalyj som... I nie dziwota...
                        > A cemu? Myślałak, ze moze dialektolog wyjaśni Oli znacyniy tyk
                        dwók
                        > wyrazów... Hale ka ta...co ta... Ni ma... Cały Bozy dziyń mie nie
                        było,
                        > cas był i co? Nei nico???
                        > Jeeee, Ola myśli, ze tu tak łatwo s nami? Hola, hola mościa Panno!
                        > Dostało sie od nos dialektologowi zakiela tu wloz, a myślis, ze tobie
                        > Ola pódzie tak gładko na Forum Zokopane? He? Mylis sie! Nie bees nom na
                        > despekt robić, bo se nie domy! Bees tak cympić tu i nic nie robić?, Ba
                        > jesce nos strasys, he? Wstydź sie! Ka te wątki załozone przez cie,
                        he???
                        >
                        > Nei, moze na dzisiok , tak przy swiyntyj niedzieli wystarcy, zaś coby sie
                        > Oli nie przeloło, a nom zaś nie zworkło i nie zacyno bekać.
                        >
                        > Po piyrse wyjaśnie znacynie tyk dwók wyrazów, coby syćka wiedzieli, co
                        > one znacom, a pote zabiyrali głos w dyskusji, ba jako! A kie Ola strasy
                        > skasowaniym wątku, to juz nom wystarcy, he?
                        > A zakiela OLA skasuje wątek, to niek sie i dialektolog dowiy , co one
                        > znacom, ba haj , bo moze mu sie to przydać, ba jako!
                        >
                        > 1). cujnos - szpieg pański, donosiciel ( lord'spy, informer)
                        >
                        > 2). wrazica - wsadzający nos w cudze sprawy ( busybody)
                        >
                        > Nei, nie wycytajęcy nic i nikomu, teroz mozecie dopiyro myśleć nad
                        > problemem zadanym w wątku, problem razym ze skasowanym nawet wątkiem
                        przez
                        >
                        > Ole, bo juz strasyła kota macharzynom, nie zniknie, ba beemy syćka
                        > dalyj dumać... Ba jako!!!
                        >
                        > Telo. Pozdr.

Ciupazko!
                        Nigdy nie skasowałabym Twojego wątku!
                        Jak mogłaś tak myśleć!
                        Ja wiedziałam o znaczeniu tych 2 słow- chowana jestem w Zakopanem.
                        Dlatego mnie zaciekawiły Twoje słowa.
                        Na forum każdy może wrazić swój nos i co?
                        I napisać co chce.
                        Nigdy nie obraziłam nikogo i nie mam zamiaru, ale lubię trochę poszczypać ;-)))
    • Gość: ola Re: ...OLA - cujnos ,,,cy wrazica...??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.03, 21:14

> He?

Teraz idę spać, to piszcie na mnie ile chcecie .Wrazica. ;-)
      • hanys_hans Re: ...OLA - cujnos ,,,cy wrazica...??? 21.09.03, 21:39
        Jedyn, dwa, trzi, sztyry, piync´, szes´c´, siedym, osiym
        Idzie Ola z dugim nosym.
        A za Oloom idzie dziod,
        Wiela ty mosz babo lot?
        • Gość: ola Re: ...OLA - cujnos ,,,cy wrazica...??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.03, 21:42
          hanys_hans napisał:

> Jedyn, dwa, trzi, sztyry, piync´, szes´c´, siedym, osiym
          > Idzie Ola z dugim nosym.
          > A za Oloom idzie dziod,
          > Wiela ty mosz babo lot?

Nie umiem tak dobrze liczyć jak TY ;-)))
          • kolcero do chuopuff 21.09.03, 21:45
            Tak, ten jest dobry:

Wchodzi baca do sklepu i nie zamyka drzwi.
            - Baco, drzwi w domu nie macie? - Krzyczy na niego sprzedawczyni.
            - Mom, i taką cholere jak wy, tyż mom.

hihihi ;))
            • Gość: ola Re: do chuopuff IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.03, 21:48
              kolcero napisał:

> Tak, ten jest dobry:
              >
              > Wchodzi baca do sklepu i nie zamyka drzwi.
              > - Baco, drzwi w domu nie macie? - Krzyczy na niego sprzedawczyni.
              > - Mom, i taką cholere jak wy, tyż mom.
              >
              > hihihi ;))
              Daj go na wątek, powodzenie murowane - śpieg Ci to mówi ;-))))
              • kolcero Re: do chuopuff 21.09.03, 21:52
                Toz to wlasnie z ub. tygodniowego watka!!! Nieladnie Panno- zadanie
                nieodrobione ;)))
                • Gość: ola Re: do chuopuff IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.03, 21:56
                  kolcero napisał:

> Toz to wlasnie z ub. tygodniowego watka!!! Nieladnie Panno- zadanie
                  > nieodrobione ;)))

Co tam tydzień do wieczności Kolcero!
                  Niech żyje jutro!
                  Lata nie te, to i ominęłam...
                  Poprawię się...w śpiegowaniu ;-)))
                  • kolcero Re: do chuopuff 21.09.03, 21:59

Poprawię się...w śpiegowaniu ;-)))

NO!! Jak mawial N.Dyzma :)))

Dobrej nocki wszystkim.... :)))
                    • ciupazka Re: ...Ola ....cujnos...i....wrazica....!!! 22.09.03, 09:37
                      ....Hehehe....Wydało sie, hehehehe.... No to uwozojcie.... hehehe....
                      • ciupazka Re: ...Ola ....cujnos...i....wrazica....!!! 22.12.03, 10:08
                        Wyłaziś, cy nie? Bo ni ma komu zycyń składać, a przecie wrazicy- cujnosie
                        wypodałoby tyz, he?
                        Hej!
                        • Gość: ola-f Re: ...Ola ....cujnos...i....wrazica....!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.03, 18:52
                          Jestem, jestem.
                          Wietrzyłam narty ;-)
                          Teraz czekam na Nowy Rok!

Pozdrowienia dla Wszystkich odwiedzających FZ - tych co piszą i tych co lubią
                          tylko poczytać!
                          • roomtsays Re: ...Ola ....cujnos...i....wrazica....!!! 29.12.03, 20:09
                            OLU-F! Zyjesz po Swietach? Dostalas zyczenia? ;o)))
                            • Gość: ola-f Re: ...Ola ....cujnos...i....wrazica....!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.03, 21:46
                              Żyję, ale ledwo, ledwo...
                              Sam wiesz, że Święta to trudny ( wesoły ) czas...
                              Powolutku wracam do normy ( wagi)
                              Życzenia dostałam różne, ale chyba jakichś konkretnych od Ciebie to nie...
                              Ale przecież mnie tu nie było...
                              Liczę na te na Nowy Rok ;-) ?
                              Pozdrowienia po-świąteczne.
                              • ciupazka Re: ...Ola ....cujnos...i....wrazica....!!! 06.07.04, 14:17
                                Kansi sie podziała... Teroz ani cujnos, ani wrazica?????????
                                Telo.Pozdr.
                                • ciupazka Re: ...Ola ....cujnos...i....wrazica..!!! Ni ma! 03.06.05, 11:46
                                  Ka ona sie podzioła? Moze w Gliwicak siedzi?Moze lanand co wie, to niek jom
                                  pozdrówko od nos.Hej!
                                  • Gość: ola-f Re: ...Ola ....cujnos...i....wrazica..!!! Ni ma! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 21:46
                                    Jestem, jestem, ale nie w Gliwicach...
                                    Dzięki za pozdrowienia - wzajemnie.
                                    • Gość: Ciupazka Re: ...Ola ....cujnos...i....wrazica..!!! Ni ma! IP: *.it-net.pl 04.06.05, 21:51
                                      I cemu tak cicho???? Choroś , cy telo wozno? A moze Ty kandydujys na
                                      prezydynta? Godok wartko, bedziemy robić holof!
                                      Telo.Pozdr.
                                      • roomtsays Re: ...Ola ....cujnos...i....wrazica..!!! Ni ma! 04.06.05, 23:20
                                        Ola -ef, Ola-ef!
                                        Odezwała sie i?
                                        Echhhhhh!
                                        Czyżbyś lizała rany po zimowym odśnieżaniu? Ale ważne że jesteś gdzieś tam i o
                                        nas pamiętasz.
                                        Pozdr.
                                        R.
                                        ;o))))
                                        • Gość: Ciupazka Re: ...Ola ....cujnos...i....wrazica..!!! Ni ma! IP: *.it-net.pl 05.06.05, 01:02
                                          Jak widzis, jo umarłego ruse, hehe...
                                        • Gość: Ciupazka Re: ...Ola ....cujnos...i....wrazica..!!! Ni ma! IP: *.it-net.pl 05.06.05, 01:03
                                          Jo umarłego rusem, hehe...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka