Gość: Ciupazka IP: *.it-net.pl 21.09.03, 12:48 He? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Szwager Re: ...OLA - cujnos ,,,cy wrazica...??? IP: *.dip.t-dialin.net 21.09.03, 13:03 mie sie cosik zdo ize wiyncyj do niyj te druge pasuje Odpowiedz Link Zgłoś
dialektolog Re: ...OLA - cujnos ,,,cy wrazica...??? 21.09.03, 15:55 Jakie piekne słówka! Słówkolog. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: ...OLA - cujnos ,,,cy wrazica...??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.03, 18:00 Gość portalu: Ciupazka napisał(a): > He? Jeszcze nie wiesz, czy prowokujesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: ...OLA - cujnos ,,,cy wrazica...??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.03, 18:15 Gość portalu: Ciupazka napisał(a): > He? Wraziłam nos nie tam gdzie trzeba ? Chyba nie masz Ciupazko monopolu na udział w tym forumie ? A takie miłe wrażenie sprawiałaś do tej pory ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: ...OLA - cujnos ,,,cy wrazica...??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.03, 18:18 A może reszta forumowiczów wypowie się na ten temat. Jeżeli komuś przeszkadzam, napiszcie Odpowiedz Link Zgłoś
kolcero Re: ...OLA - cujnos ,,,cy wrazica...??? 21.09.03, 18:30 Gość portalu: ola napisał(a): > Jeżeli komuś przeszkadzam, napiszcie No i ta prosba zamknelas mi klawisze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: ...OLA - cujnos ,,,cy wrazica...??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.03, 18:45 kolcero napisał: > Gość portalu: ola napisał(a): > > > Jeżeli komuś przeszkadzam, napiszcie > > No i ta prosba zamknelas mi klawisze ;) Szkoda,nie krępuj się ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kolcero Re: ...OLA - cujnos ,,,cy wrazica...??? 21.09.03, 19:02 Gość portalu: ola napisał(a): > Szkoda,nie krępuj się ;-) Przeciez chcialas, zeby pisac jak przeszkadzasz. A tu "szkoda"- hm.... masochizm? ;)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: ...OLA - cujnos ,,,cy wrazica...??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.03, 20:08 kolcero napisał: > Gość portalu: ola napisał(a): > > Szkoda,nie krępuj się ;-) > > Przeciez chcialas, zeby pisac jak przeszkadzasz. A tu "szkoda"- hm.... > masochizm? ;)))))) Po zachętach Ciupazki czuję się w obowiązku pobić w piersi, że to moja wina... No i dzisiaj niedziela....;-) Odpowiedz Link Zgłoś
dialektolog Re: ...OLA - cujnos ,,,cy wrazica...??? 21.09.03, 20:20 Dotychczasowa dyskusja w tym wątku powoduje moje wielkie HĘ. Idzie o coś czy tak sobie tylko palce ćwiczymy? D. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: ...OLA - cujnos ,,,cy wrazica...??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.03, 20:26 dialektolog napisał: > Dotychczasowa dyskusja w tym wątku powoduje moje wielkie HĘ. > Idzie o coś czy tak sobie tylko palce ćwiczymy? > D. Palce zawsze poćwiczyć warto, a wątek można: 1. skasować 2. "olać" 3.napisać nowy ciekawy wątek, a nie zajmować się moją skromną osobą No Dialektologu- do dzieła! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: ...OLA - cujnos ,,,cy wrazica...??? IP: *.dip.t-dialin.net 21.09.03, 20:42 a jednak wrazica Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: ...OLA - cujnos ,,,cy wrazica...??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.03, 20:51 Gość portalu: Szwager napisał(a): > a jednak wrazica ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
kolcero Re: ...OLA - cujnos ,,,cy wrazica...??? 21.09.03, 20:57 No coz...kobieta, dobry material na tesciowa ;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: ...OLA - cujnos ,,,cy wrazica...??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.03, 21:10 kolcero napisał: > No coz...kobieta, dobry material na tesciowa ;))))) ;-)))) Chciałbyś mieć taką pyskatą? Zazwyczaj są potulne i ciche, nie to co ja ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kolcero Re: ...OLA - cujnos ,,,cy wrazica...??? 21.09.03, 21:12 Gość portalu: ola napisał(a): Chciałbyś mieć taką pyskatą? > Zazwyczaj są potulne i ciche, nie to co ja ;-) Tesciowe????!!!!!! Chyba tesciowie ( tesc to golabek pokoju, a tesciowa podzegacz wojenny :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumcajs Re: ...OLA - cujnos ,,,cy wrazica...??? IP: 80.72.65.* 21.09.03, 21:15 Kolcerku byles na watku "Cobyscie sie lozesmieli". Tam jest pare racjonalnych (z wczorajsza data) rad na tesciowe, hihihi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: ...OLA - cujnos ,,,cy wrazica...??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.03, 21:16 kolcero napisał: > Gość portalu: ola napisał(a): > > Chciałbyś mieć taką pyskatą? > > Zazwyczaj są potulne i ciche, nie to co ja ;-) > > Tesciowe????!!!!!! Chyba tesciowie ( tesc to golabek pokoju, a tesciowa > podzegacz wojenny :))) No przyznaję, są niektóre " plogi", ale z tym gołąbkiem to przeginasz.;-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kolcero tesc-tesciowa 21.09.03, 21:28 Nie bede sie z Toba Olu spieral, bo mam i zone, i tesciowa i przez to wiem jak sie poruszac po polu minowym ;)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: tesc-tesciowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.03, 21:34 kolcero napisał: > Nie bede sie z Toba Olu spieral, bo mam i zone, i tesciowa i przez to wiem jak > sie poruszac po polu minowym ;)))))) To Ty Saper jesteś , to znaczy, że się dotąd ukrywałeś ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
kolcero Re: tesc-tesciowa 21.09.03, 21:42 Gość portalu: ola napisał(a): > To Ty Saper jesteś , to znaczy, że się dotąd ukrywałeś ;-)) Najwazniejsze, ze niczego mi jeszcze na tym polu nie urwalo ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: tesc-tesciowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.03, 21:45 kolcero napisał: > Gość portalu: ola napisał(a): > > > To Ty Saper jesteś , to znaczy, że się dotąd ukrywałeś ;-)) > > Najwazniejsze, ze niczego mi jeszcze na tym polu nie urwalo ;)))) No nie chwal się tak, nic straconego... Z biegiem lat, z biegiem dni... Odpowiedz Link Zgłoś
kolcero Re: tesc-tesciowa 21.09.03, 21:49 Gość portalu: ola napisał(a): > No nie chwal się tak, nic straconego... > Z biegiem lat, z biegiem dni... heheheh chcialabys :-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: tesc-tesciowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.03, 21:52 kolcero napisał: > Gość portalu: ola napisał(a): > > > No nie chwal się tak, nic straconego... > > Z biegiem lat, z biegiem dni... > > heheheh chcialabys :-P Nie, co byś biedaku robił, bez ręki np..... Ale już najbardziej mi Twojej baby byłoby żal, musiałaby za Ciebie Wszystko Robić ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
kolcero Re: tesc-tesciowa 21.09.03, 21:55 Gość portalu: ola napisał(a): > Ale już najbardziej mi Twojej baby byłoby żal, musiałaby za Ciebie Wszystko > Robić ;-)))) Sugerujesz, ze teraz to nic nie robi??? ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: tesc-tesciowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.03, 21:58 kolcero napisał: > Gość portalu: ola napisał(a): > > > Ale już najbardziej mi Twojej baby byłoby żal, musiałaby za Ciebie Wszystk > o > > Robić ;-)))) > > Sugerujesz, ze teraz to nic nie robi??? ;)) Jee, to kaj takie baby som? Ale Ty masz dobrze, a może jeszcze gotuje? ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
kolcero Re: tesc-tesciowa 21.09.03, 22:04 Zacytuje bardziej doswiadczonego zamiast komentarza: rzecz o pierogach i golabkach ): ...Trzeba przyznać, że te dwie potrawy coraz rzadziej goszczą na naszych stołach. Są pracochłonne, niejedna gospodyni 20 czy 30-to letnia nie ma pojęcia jak zabrać się do pracy, brakuje chęci lub króluje lenistwo i nieuctwo.... hihihih papa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: ...OLA - cujnos ,,,cy wrazica...??? IP: *.it-net.pl 21.09.03, 21:14 Hehe. widzem, ze wątpliwości dalyj som... I nie dziwota... A cemu? Myślałak, ze moze dialektolog wyjaśni Oli znacyniy tyk dwók wyrazów... Hale ka ta...co ta... Ni ma... Cały Bozy dziyń mie nie było, cas był i co? Nei nico??? Jeeee, Ola myśli, ze tu tak łatwo s nami? Hola, hola mościa Panno! Dostało sie od nos dialektologowi zakiela tu wloz, a myślis, ze tobie Ola pódzie tak gładko na Forum Zokopane? He? Mylis sie! Nie bees nom na despekt robić, bo se nie domy! Bees tak cympić tu i nic nie robić?, Ba jesce nos strasys, he? Wstydź sie! Ka te wątki załozone przez cie, he??? Nei, moze na dzisiok , tak przy swiyntyj niedzieli wystarcy, zaś coby sie Oli nie przeloło, a nom zaś nie zworkło i nie zacyno bekać. Po piyrse wyjaśnie znacynie tyk dwók wyrazów, coby syćka wiedzieli, co one znacom, a pote zabiyrali głos w dyskusji, ba jako! A kie Ola strasy skasowaniym wątku, to juz nom wystarcy, he? A zakiela OLA skasuje wątek, to niek sie i dialektolog dowiy , co one znacom, ba haj , bo moze mu sie to przydać, ba jako! 1). cujnos - szpieg pański, donosiciel ( lord'spy, informer) 2). wrazica - wsadzający nos w cudze sprawy ( busybody) Nei, nie wycytajęcy nic i nikomu, teroz mozecie dopiyro myśleć nad problemem zadanym w wątku, problem razym ze skasowanym nawet wątkiem przez Ole, bo juz strasyła kota macharzynom, nie zniknie, ba beemy syćka dalyj dumać... Ba jako!!! Telo. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: ...OLA - cujnos ,,,cy wrazica...??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.03, 21:25 Gość portalu: Ciupazka napisał(a): > Hehe. widzem, ze wątpliwości dalyj som... I nie dziwota... > A cemu? Myślałak, ze moze dialektolog wyjaśni Oli znacyniy tyk dwók > wyrazów... Hale ka ta...co ta... Ni ma... Cały Bozy dziyń mie nie było, > cas był i co? Nei nico??? > Jeeee, Ola myśli, ze tu tak łatwo s nami? Hola, hola mościa Panno! > Dostało sie od nos dialektologowi zakiela tu wloz, a myślis, ze tobie > Ola pódzie tak gładko na Forum Zokopane? He? Mylis sie! Nie bees nom na > despekt robić, bo se nie domy! Bees tak cympić tu i nic nie robić?, Ba > jesce nos strasys, he? Wstydź sie! Ka te wątki załozone przez cie, he??? > > Nei, moze na dzisiok , tak przy swiyntyj niedzieli wystarcy, zaś coby sie > Oli nie przeloło, a nom zaś nie zworkło i nie zacyno bekać. > > Po piyrse wyjaśnie znacynie tyk dwók wyrazów, coby syćka wiedzieli, co > one znacom, a pote zabiyrali głos w dyskusji, ba jako! A kie Ola strasy > skasowaniym wątku, to juz nom wystarcy, he? > A zakiela OLA skasuje wątek, to niek sie i dialektolog dowiy , co one > znacom, ba haj , bo moze mu sie to przydać, ba jako! > > 1). cujnos - szpieg pański, donosiciel ( lord'spy, informer) > > 2). wrazica - wsadzający nos w cudze sprawy ( busybody) > > Nei, nie wycytajęcy nic i nikomu, teroz mozecie dopiyro myśleć nad > problemem zadanym w wątku, problem razym ze skasowanym nawet wątkiem przez > > Ole, bo juz strasyła kota macharzynom, nie zniknie, ba beemy syćka > dalyj dumać... Ba jako!!! > > Telo. Pozdr. Ciupazko! Nigdy nie skasowałabym Twojego wątku! Jak mogłaś tak myśleć! Ja wiedziałam o znaczeniu tych 2 słow- chowana jestem w Zakopanem. Dlatego mnie zaciekawiły Twoje słowa. Na forum każdy może wrazić swój nos i co? I napisać co chce. Nigdy nie obraziłam nikogo i nie mam zamiaru, ale lubię trochę poszczypać ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: ...OLA - cujnos ,,,cy wrazica...??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.03, 21:14 Gość portalu: Ciupazka napisał(a): > He? Teraz idę spać, to piszcie na mnie ile chcecie .Wrazica. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: ...OLA - cujnos ,,,cy wrazica...??? 21.09.03, 21:39 Jedyn, dwa, trzi, sztyry, piync´, szes´c´, siedym, osiym Idzie Ola z dugim nosym. A za Oloom idzie dziod, Wiela ty mosz babo lot? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: ...OLA - cujnos ,,,cy wrazica...??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.03, 21:42 hanys_hans napisał: > Jedyn, dwa, trzi, sztyry, piync´, szes´c´, siedym, osiym > Idzie Ola z dugim nosym. > A za Oloom idzie dziod, > Wiela ty mosz babo lot? Nie umiem tak dobrze liczyć jak TY ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kolcero do chuopuff 21.09.03, 21:45 Tak, ten jest dobry: Wchodzi baca do sklepu i nie zamyka drzwi. - Baco, drzwi w domu nie macie? - Krzyczy na niego sprzedawczyni. - Mom, i taką cholere jak wy, tyż mom. hihihi ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: do chuopuff IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.03, 21:48 kolcero napisał: > Tak, ten jest dobry: > > Wchodzi baca do sklepu i nie zamyka drzwi. > - Baco, drzwi w domu nie macie? - Krzyczy na niego sprzedawczyni. > - Mom, i taką cholere jak wy, tyż mom. > > hihihi ;)) Daj go na wątek, powodzenie murowane - śpieg Ci to mówi ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
kolcero Re: do chuopuff 21.09.03, 21:52 Toz to wlasnie z ub. tygodniowego watka!!! Nieladnie Panno- zadanie nieodrobione ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: do chuopuff IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.03, 21:56 kolcero napisał: > Toz to wlasnie z ub. tygodniowego watka!!! Nieladnie Panno- zadanie > nieodrobione ;))) Co tam tydzień do wieczności Kolcero! Niech żyje jutro! Lata nie te, to i ominęłam... Poprawię się...w śpiegowaniu ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kolcero Re: do chuopuff 21.09.03, 21:59 Gość portalu: ola napisał(a): Poprawię się...w śpiegowaniu ;-))) NO!! Jak mawial N.Dyzma :))) Dobrej nocki wszystkim.... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ...Ola ....cujnos...i....wrazica....!!! 22.09.03, 09:37 ....Hehehe....Wydało sie, hehehehe.... No to uwozojcie.... hehehe.... Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ...Ola ....cujnos...i....wrazica....!!! 22.12.03, 10:08 Wyłaziś, cy nie? Bo ni ma komu zycyń składać, a przecie wrazicy- cujnosie wypodałoby tyz, he? Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola-f Re: ...Ola ....cujnos...i....wrazica....!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.03, 18:52 Jestem, jestem. Wietrzyłam narty ;-) Teraz czekam na Nowy Rok! Pozdrowienia dla Wszystkich odwiedzających FZ - tych co piszą i tych co lubią tylko poczytać! Odpowiedz Link Zgłoś
roomtsays Re: ...Ola ....cujnos...i....wrazica....!!! 29.12.03, 20:09 OLU-F! Zyjesz po Swietach? Dostalas zyczenia? ;o))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola-f Re: ...Ola ....cujnos...i....wrazica....!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.03, 21:46 Żyję, ale ledwo, ledwo... Sam wiesz, że Święta to trudny ( wesoły ) czas... Powolutku wracam do normy ( wagi) Życzenia dostałam różne, ale chyba jakichś konkretnych od Ciebie to nie... Ale przecież mnie tu nie było... Liczę na te na Nowy Rok ;-) ? Pozdrowienia po-świąteczne. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ...Ola ....cujnos...i....wrazica....!!! 06.07.04, 14:17 Kansi sie podziała... Teroz ani cujnos, ani wrazica????????? Telo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ...Ola ....cujnos...i....wrazica..!!! Ni ma! 03.06.05, 11:46 Ka ona sie podzioła? Moze w Gliwicak siedzi?Moze lanand co wie, to niek jom pozdrówko od nos.Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola-f Re: ...Ola ....cujnos...i....wrazica..!!! Ni ma! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 21:46 Jestem, jestem, ale nie w Gliwicach... Dzięki za pozdrowienia - wzajemnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: ...Ola ....cujnos...i....wrazica..!!! Ni ma! IP: *.it-net.pl 04.06.05, 21:51 I cemu tak cicho???? Choroś , cy telo wozno? A moze Ty kandydujys na prezydynta? Godok wartko, bedziemy robić holof! Telo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
roomtsays Re: ...Ola ....cujnos...i....wrazica..!!! Ni ma! 04.06.05, 23:20 Ola -ef, Ola-ef! Odezwała sie i? Echhhhhh! Czyżbyś lizała rany po zimowym odśnieżaniu? Ale ważne że jesteś gdzieś tam i o nas pamiętasz. Pozdr. R. ;o)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: ...Ola ....cujnos...i....wrazica..!!! Ni ma! IP: *.it-net.pl 05.06.05, 01:02 Jak widzis, jo umarłego ruse, hehe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: ...Ola ....cujnos...i....wrazica..!!! Ni ma! IP: *.it-net.pl 05.06.05, 01:03 Jo umarłego rusem, hehe... Odpowiedz Link Zgłoś