voyager-live Re: Ostatnia szansa PiS. Kampania wyborcza 2010. 29.04.10, 14:43 oj będzie się działo, ja osobiście bym głosował na Olechowskiego choć pewno nie ma za dużych szans Najbardziej mnie bawi jak PIS udaje, że jest taki polski, a przed Ameryką klęczy na kolanach. Chodzi na jej smyczy niczym piesek a ona pilnuje tylko swoich interesów, a nas ma gdzieś. Wysyłka wojska do Iraku i Afganistanu w zamian za "thank you" pokazuje to dobitnie. Siedzimy tam teraz nie mają żadnych korzyści, kontraktów które zgarniają państwa, które nawet nie mają tam wojsk. Odpowiedz Link
diego_vesselis voyager? czy voyagerka 01.05.10, 07:03 kasować cały wątek jak to chciał dirloff może szkoda, ale wpisy jednego bydlaka ziejącego ogniem kłamstwa i nienawiści - bardzo wskazane. Zasatanawam sie, czy nie jest to ostrzejsze wcielenie jednej z pań. Odpowiedz Link
dorota_3 Re: voyager? czy voyagerka 04.05.10, 09:35 Jeżeli mnie miałeś na myśli, to zapewniam Cię, że nie. Odpowiedz Link
diego_vesselis Re: voyager? czy voyagerka 04.05.10, 09:52 totalnie nie podzielam Twoich poglądów, ale nie uwierzyłbym w mozliwośc takiego zezwierzęcenia Twoich opinii jak w przypadku rzeczonych wpisów voagera. Ale z drugiej strony nie wywoływana do tablica sama się zgłaszasz? Odpowiedz Link
dorota_3 Re: voyager? czy voyagerka 04.05.10, 10:06 Tutaj 2-3 panie pisują, więc myśłałam, że do mnie pijesz. Zlituj się, co za podejrzliwość. Odpowiedz Link
diego_vesselis Re: voyager? czy voyagerka 04.05.10, 10:31 każdy czekista wysysa podejrzliwosc z mlekiem matki, nie wiedziałaś? Odpowiedz Link
dorota_3 Jak Kancelaria Prezydenta zmieniła plan lotu 29.04.10, 15:40 Zmiana planu lotu to jedno, a drugą kwestią jest, kto ponosi odpowiedzialność za obecność dowódców wszystkich rodzajów wojsk w jednym locie. www.tokfm.pl/Tokfm/1,102433,7827500,Jak_Kancelaria_Prezydenta_zmienila_plan_lotu_do_Smolenska.html Odpowiedz Link
dorota_3 Dlaczego nie Ziobro? 29.04.10, 20:21 Tak się zastanawiam, dlaczego Kaczyński upiera się przy własnym starcie w wyborach prezydenckich. Ziobro byłby dobrą kandydaturą - mniejszy elektorat negatywny, duże poparcie w jego regionie, możliwość zaadresowania kampanii do młodych. Nawet jakby przegrał, to przetarłby się przed następnymi wyborami, też jakaś wartość. Wygląda na to, że Kaczyński za wszelką cenę nie chce dopuścić do wykreowania "drugiego" w partii wodzowskiej. Błąd. Nie, nie martwi mnie to Odpowiedz Link
dorota_3 Powrót AWS? Ryzykowne. 30.04.10, 10:05 "Komisja Krajowa NSZZ "Solidarność" poparła kandydaturę prezesa PiS Jarosława Kaczyńskiego na prezydenta. Stanowisko to poparło 50 członków Komisji, 6 wstrzymało się od głosu." www.wprost.pl/ar/193845/NSZZ-Solidarnosc-poparla-Jaroslawa-Kaczynskiego-Sniadek-bedzie-zbieral-podpisy/ Są więc już główne dramatis personae na scenie. Z jednej strony KK i związki zawodowe (plus niebagatelne wsparcie mediów publicznych), z drugiej... jakieś wykształciuchy. Odpowiedz Link
dorota_3 Mocna strona kampanii Kaczyńskiego 01.05.10, 11:17 Odpowiadając na apel Dirloffa o kontynuowanie wątku (Dirloff - całusy ) zacytuję artykuł o szefowej sztabu wyborczego Jarosława Kaczyńskiego Joannie Kluzik-Rostkowskiej. Obserwuję jej karierę od kilku lat - bardzo rozsądna, konkretna kobitka. Kaczyński jeszcze nie wszystkich ciekawych ludzi od siebie przepędził. www.rp.pl/artykul/2,468431.html Odpowiedz Link
dorota_3 Walka na mity, walka o śmierć 04.05.10, 09:32 Dobry, wyważony komentarz Pawła Lisickiego: blog.rp.pl/lisicki/2010/04/29/walka-na-mity-walka-o-smierc/ Brakuje mi w dyskusji tego "środka" - widze dwie strony okopane na przeciwnych pozycjach. W czyim interesie jest taka polaryzacja?... Odpowiedz Link
smutek20 Re: Walka na mity, walka o śmierć 04.05.10, 10:45 przepraszam a co w nim dobrego?? Dziwie się, że to Ty piszesz o dyskusji środka, jak sama zapoczątkowałaś ostrą kampanię jasno pokazując , jaką pozycję zajmujesz. Odpowiedz Link
dorota_3 Re: Walka na mity, walka o śmierć 04.05.10, 20:29 Widzisz, dla mnie wersja "wypośrodkowana" jest do przyjęcia, dla Ciebie - jak widac - nie. Odpowiedz Link
dorota_3 Cudowne nawrócenie Marcina D. 04.05.10, 20:22 Jeżeli ktoś (już) myśli o beatyfikacji śp. prezydenta Kaczyńskiego, to wygląda na to, że mamy pierwszy cud sprawiony przez powyższego. Oto Marcin Dubieniecki, zięć śp.p.Prezydenta, syn działacza SLD z Wybrzeża, zaangażowany dotąd po stronie lewicy, myśli o rozpoczęciu własnej kariery politycznej w...szeregach PiS. "(...) przez długi okres angażował się w kampanie SLD, wspierał lewicę. Stąd też znalazł z prezydentem wspólny język, bo był on człowiekiem, który realizował ideę solidarności społecznej." No, jakoś mnie nie dziwi znalezienie wspólnego języka przez PiS i lewicę. Całość tutaj: wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Maz-Marty-Kaczynskiej-wystartuje-do-sejmu-z-listy-PiS,wid,12229793,wiadomosc_prasa.html? ticaid=1a1b4 Odpowiedz Link
diego_vesselis Re: Cudowne nawrócenie Marcina D. 05.05.10, 10:46 drzazge w oku brata swego dostrzegasz, a belki w swoim nie widzisz? wasz znakomity minister mudżhedin sikorski jak grunt w PISIe zaczął palić sie mu pod nogami, natychmiast uciekł do PO. Jakoś to cudowne nawrócenie ciebie nie boli? Odpowiedz Link
dorota_3 Re: Cudowne nawrócenie Marcina D. 05.05.10, 12:27 Masz racje co do Sikorskiego - jego przejście do PO było (najłagodniej mówiąc) dowodem na koniunkturalizm. To jest po prostu bezwzględny karierowicz, mam o nim jak najgorszą opinię. Ale w przypadku Dubienieckiego "nawrócenie" jest wyjątkowo parszywe - on ma najwyraźniej zamiar wykorzystać tragiczną śmierć swoich teściów do rozpoczęcia kariery. Coś wyjątkowo ohydnego. O ile Sikorski to karierowicz, to Dubieniecki jest hieną cmentarną . Odpowiedz Link
dorota_3 TVP 1 nie rozmawia z Komorowskim 05.05.10, 10:31 Media "publiczne" wykazują dyspozycyjność (jak zwykle zresztą, tam się nic nie zmieniło): www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/artykuly/418601,tvp_1_nie_rozmawia_z_komorowskim.html Jakoś tak mi się to lużno skojarzyło z hasłem: "Tych klientów nie obsługujemy!": www.youtube.com/watch?v=q9ut3jdWBVc Odpowiedz Link
sevenseas Re: TVP 1 nie rozmawia z Komorowskim 05.05.10, 12:33 klopotowski.salon24.pl/178092,komorowski-w-tvp-i-w-tvn24 Odpowiedz Link
dorota_3 Re: TVP 1 nie rozmawia z Komorowskim 05.05.10, 14:43 No, za wiele treści w linkowanym tekście nie ma... I jakby przeczy sam sobie co do tych potencjalnych wywiadów z Komorowskim. Pełna zgoda jednak co do oceny p. Anity Werner (przyznaje to nawet jako kobieta skrajnie hetero). Odpowiedz Link
dorota_3 Jarosław przemówił. Polityka miłości? 06.05.10, 16:15 Żartuję, oczywiście. Oddech przed ofensywą. Spora liczba podpisów jest faktycznie sukcesem. Działa "magia" ostatnich wydarzeń. Jeszcze. dziennik.pl/polityka/wybory-prezydenckie-2010/article601373/To_bylo_najkrotsze_wystapienie_Kaczynskiego.html Odpowiedz Link
dorota_3 Zbieranie podpisów 09.05.10, 12:20 Żli ludzie gadają, że sukces w zbieraniu podpisów wynika z ustawienia stoliczków przed kościołami w niedzielę... Bardzo źli mówią nawet o opłaconych listonoszach. Ale pierwszy sukces mamy. Odpowiedz Link
dorota_3 Powstał Krakowski Społeczny Komitet Poparcia 09.05.10, 12:17 a wśród popierających oczywiście prof. Nowak, promotor Zyzaka: polska-wiadomosci.netbird.pl/a/43840 Obie strony zwierają szyki. Strona Komorowskiego jakby mniej (na razie przynajmniej). Odpowiedz Link
diego_vesselis Re: Powstał Krakowski Społeczny Komitet Poparcia 09.05.10, 12:33 no właśnie zyzak: przestałem sledzic jego zmagania z wałęsą, bo wałęsy nie mozna niestety słuchac bez wzrostu cisnienia i jestem ciekawy, czy zyzak poniósł konsekwencje jakiekolwiek za te "oszczerstwa" publikowane w swojej książce? chyba żdnych? Odpowiedz Link
dorota_3 Re: Powstał Krakowski Społeczny Komitet Poparcia 09.05.10, 13:17 Nie śledziłam tego - rzecz jest chyba na etapie sprawy cywilnej, którą jedna z córek Wałęsy wytoczyła Zyzakowi. Młyny sprawiedliwości mielą powoli. Odpowiedz Link