14.04.23, 09:46
...wygląda na to, że to młody prawicowiec stoi za największym wyciekiem dokumentów od czasu Snowdena.

"O ile Snowdena można uznać za demaskatora kierującego się szlachetnymi w jego mniemaniu pobudkami, o tyle "OG" wygląda na zwykłego złodzieja. Kradł dokumenty dlatego, że mógł, że chciał być podziwiany przez kolegów i że nie lubi własnego rządu."

Tutaj szczegóły, jak te dokumenty ujawniał i migrowały po kolejnych miejscach:

wyborcza.pl/7,75399,29657646,wiadomo-kto-odpowiada-za-wyciek-tajemnic-rzadu-usa-to-mlody.html

Cokolwiek nie ustalą na temat sprawcy - system dostępu do informacji niejawnych jest ewidentnie dysfunkcyjny. No a zaraz rosyjskie trolle uświadomią nam, co i jak.
Obserwuj wątek
    • czerwony_jak_jablko Re: Wyciek 14.04.23, 13:12
      Media lewicy huczaly swietym oburzeniem po rasistowkim ataku na Jesse Smoleta.
      Media huczaly z oburzenia na przestepczosc w Chicago po morderstwie Roberta Lee przed bezdomnego psychopate.
      Jedno i drugie okazalo sie klamstwem. Lewica nie przeprosila nigdy ani slowem. FoX wczoraj co 15 minut przepraszal za zbyt szybka konkluzje w sprawie Lee.
      Uwazaj lepeij bo po co potem przepraszac za glupote? Tym bardziej, ze konkluzje opierasz na przekazie polskim, przesianym i zlewicowanym, skierowanym fdo Polaka - idioty, z CNN czy innego NBC.
    • czerwony_jak_jablko Poczytaj komentarze. 14.04.23, 13:17
      dorota_333 napisała:

> ...wygląda na to, że to młody prawicowiec stoi za największym wyciekiem dokumen
      > tów od czasu Snowdena.

Od najpopularniejszych i zobacz, jacy wy, Polacy, jestescie niesamowicie pierdolnieci.
      Potem pogadamy.
      • dorota_333 Re: Poczytaj komentarze. 14.04.23, 15:46
        Z tego co na razie wiadomo, to tak właśnie wygląda: prawicowiec, bogobojny, zwolennik dostępu do broni, rasista. Zwolennik teorii spiskowych, co się naturalnie uzupełnia z powyższymi. Coś pominęłam?

Odpowiadając na Twój post powyżej - po to jest ten wątek, żebyś mógł podać swoje wyjaśnienie. najlepiej jakby było oparte na faktach smile
        • czerwony_jak_jablko Re: Poczytaj komentarze. 14.04.23, 16:04
          dorota_333 napisała:

> Odpowiadając na Twój post powyżej - po to jest ten wątek, żebyś mógł podać swoj
          > e wyjaśnienie. najlepiej jakby było oparte na faktach smile

Na jakich faktach? Na artykule z traby czerwonej jaczejki, Washington Post?
          Rasista? Jak, gdzie? Bali rasisci bili Smoleta po ryju, potem sie okazalo ze to Murzyni ktorym do tego za to zaplacil.
          Uwazaj no.
          • dorota_333 Re: Poczytaj komentarze. 14.04.23, 16:18
            > Na jakich faktach?

Jeśli wiesz, kto to jest, to słucham.
            • czerwony_jak_jablko Re: Poczytaj komentarze. 14.04.23, 16:39
              dorota_333 napisała:

> > Na jakich faktach?
              >
              > Jeśli wiesz, kto to jest, to słucham.

Nie wiem dlatego na razie tego nie komentuje .
              Wiadomo co innego...
              Zrodlo wycieku I calej afery lezy zupełnie gdzie indziej. Kto dal szeregowcowi dostep do tych papierów? Kto za niego i i nnych odpowiadal? Kto to kontrolowal? Dostep mieli ludzie na zasadzie as needed. Jaki need miał ten gnojek i kto kazal mu tam szperac w takim razie? Procz Security Clearance ktoś musial wydac polecenia, żeby te files otworzy, taki tam był porządek rzeczy.
              Krory porucznik jebal w dupe którego sierżanta w kantorku, zamiast pilnować narodowego bezpieczeństwa ? Który wiersze o pedalstwie pisal zamiast patrzeć co gnojki z utajnieniem rownym prezydenowi USA robia w wolnym czasie ?
              • monalisa2016 Re: Poczytaj komentarze. 14.04.23, 17:37
                Wlasnie, wlasnie Czerwony_jak_jablko, mam nadzieje ze Kongres tego plasem nie przepusci. W Irlandii podczas wizyty Joe tez cos wycieklo, nieszczesliwy albo niezbyt panujacy nad sytuacja czlowiek.
                • monalisa2016 Re: Poczytaj komentarze. 16.04.23, 00:46
                  monalisa2016 napisał(a):

> Wlasnie, wlasnie Czerwony_jak_jablko, mam nadzieje ze Kongres tego plasem nie p
                  > rzepusci. W Irlandii podczas wizyty Joe tez cos wycieklo, nieszczesliwy albo ni
                  > ezbyt panujacy nad sytuacja czlowiek.
                  >

www.telegraph.co.uk/politics/2023/04/12/joe-biden-belfast-visit-suspected-security-breach/
                  Jaki pan taki kram, co dziwić się wyciekaniu przeróżnych dokumentów? Według miemania obnażajacego się tu prostactwa czyli paru formuowych trolli "The Telegraph" to przecież też rosyjska agentura.smile(lol)
                  • haga_czeka Re: Poczytaj komentarze. 16.04.23, 07:25
                    monalisa2016 napisał(a):

> Jaki pan taki kram, co dziwić się wyciekaniu przeróżnych dokumentów? Według mie
                    > mania obnażajacego się tu prostactwa czyli paru formuowych trolli "The Telegrap
                    > h" to przecież też rosyjska agentura.smile(lol)
                    >

Hmm… a czy ty czytałaś ten artykuł, który zalinkowałaś?
                    Domniemuje, że nie, bo w przeciwnym razie nie skłamałabyś pewnie tak perfidnie łącząc sprawę Teixeiry z zagubieniem przez policję północno irlandzką dokumentu dotyczącego ich przygotowań do ochrony wizyty Bidena?
                    No chyba, że tak jak piszesz jesteś rosyjską agenturą lub nawet obnażającymi się prostactwem.
              • dorota_333 Re: Poczytaj komentarze. 14.04.23, 19:57
                Tu się zgadzam (co już napisałam w leadzie wątku): sprawa obnaża dysfunkcyjność systemu dostępu do informacji niejawnych.

Co nie zmienia faktu, że - wszystko na to wskazuje - musiał się znaleźć młody prawicowiec, żeby nabroić.
                • monalisa2016 Re: Poczytaj komentarze. 14.04.23, 20:57
                  Jeszcze nic nie stwierdzono a Dorotka wydaje już wyrok na niego (cytat) "młody prawicowiec". Byłaś spólniczką jego, że już wiesz, że był to prawicowiec?(lol)
    • szczurek.polny Re: Wyciek 14.04.23, 17:19
      > No a zaraz rosyjskie trolle uświadomią nam, co i jak.

Oczywiście! I będą mieli rację! Bo po rosyjskiej stronie takie wpadki się nie zdarzają. Na przykład takie "cele Specjalnej Operacji Wojskowej" do dziś pozostają tajne. Do dziś nikt nie wie czy chodzi o "wzięcie Kijowa i obalenie nacjonalistycznego rządu" czy też chodziło o to, żeby całemu światu pokazać jak się spieprza spod Chersonia.

Jedyne co wiadomo to że "Operaca przebiega zgodnie z planem" oraz że "Operacja będzie trwała tak długo aż wszystkie cele zostaną osiągnięte". Ale jakie cele? Tajemnica!
      • czerwony_jak_jablko Re: Wyciek 14.04.23, 17:26
        szczurek.polny napisał:

>
        > Jedyne co wiadomo to że "Operaca przebiega zgodnie z planem" oraz że "Operacja
        > będzie trwała tak długo aż wszystkie cele zostaną osiągnięte". Ale jakie cele?
        > Tajemnica!

Wszytkiego sie dowiesz, pomalu. Tylko Chiny najpierw musza ruszyc na Tajwan, wtedy USA w tydzien zwina wszystkie interesy na Ukrainie a ty sie juz w nastepnym tygodniu wszystkiego po kolei dowiesz.
        O co tam chodzilo i co dalej, z ta Operacja Specjalna.
        A CHiny zaatakuja Tajwan na pewno przed koncem 2024, wiec spokojnie, doczekasz sie. Spoko, spoko.
        Nje walnujsia.....
        • szczurek.polny Re: Wyciek 15.04.23, 10:33
          Nie będzie Rosji w 2024 roku. Będzie tylko malutka Moskovia, jakieś 350 - 400 tysięcy km2. Co da Chinom wiele do myślenia i zniechęci ich do podejmowania pochopnych decyzji.
          • mateusz572 Re: Wyciek 15.04.23, 11:09
            szczurek.polny napisał:

> Nie będzie Rosji w 2024 roku. Będzie tylko malutka Moskovia, jakieś 350 - 400 t
            > ysięcy km2. Co da Chinom wiele do myślenia i zniechęci ich do podejmowania poch
            > opnych decyzji.

Czyli wszystko wróci do korzeni. Tak przecież było.
            To co się teraz nazywa Chiny to tylko zlepek. Nawet ten cesarz który zjednoczył Chiny, kończąc Okres Walczących Królestw władał tylko 1/4 obecnego obszaru:
    • monalisa2016 Re: Wyciek 14.04.23, 21:16
      Dużo jest wycieków na niekorzyść klanu Joe.
      Kongres jak i wymiar sprawiedliwości będą mieli dużo pracy i tak sprawy nie wyglądają dobrze dla Ukrainy.
      Najpierw wyciekły dokumenty wojskowe ujawniające, że przegrają wojnę z powodu znacznie wyższych ofiar, a teraz nowy raport dziennikarza śledczwgo Seymoura Hersha rzuca światło także na kijowską otchłań korupcji, w której znikają pieniądze z naszych podatków.
      Zegar Selensky'ego tyka...

www.thegatewaypundit.com/2023/04/seymour-hersh-reports-that-ukrainian-leader-zelensky-embezzled-400-million-from-us-allocated-for-fuel/

Chińskie banki współpracują z komisją dochodzeń, wydali wszystkie dokumenty dotyczące klanu.

www.thegatewaypundit.com/2023/04/gop-senator-ccp-sent-message-to-biden-by-having-bank-in-china-voluntarily-share-hunters-bank-records/

www.thegatewaypundit.com/2023/04/china-coughs-up-the-documents-releases-proof-of-millions-of-dollars-of-payments-from-china-firm-to-hunter-biden-and-theyre-just-getting-started/

Będzie bardzo ciekawie i wesoło.

Seymour Hersh opublikował odpowiedni artykuł na swojej stronie który obiegł już świat.
      • haga_czeka Nie wiem dlaczego kłamiesz 15.04.23, 09:54
        monalisa2016 napisał(a):

> Najpierw wyciekły dokumenty wojskowe ujawniające, że przegrają wojnę z powodu z
        > nacznie wyższych ofiar,

Tutaj kłamiesz dość bezczelnie bo z dokumentów, które wyciekły wynika zupełnie coś odwrotnego.

monalisa2016 napisał(a):

a teraz nowy raport dziennikarza śledczwgo Seymoura Her
        > sha rzuca światło także na kijowską otchłań korupcji, w której znikają pieniądz
        > e z naszych podatków.

I tutaj również kłamstwa. Seymour Hersh juź nie raz się skompromitował publikując kłamstwa mające przyciągnąć gawiedź. Ostatnie jego bzdury o wysadzeniu Nord Stream ładnie wypunktowali dziennikarze z Danii i Norwegii pokazując, że Hersh po prostu wymyślił całą historię i zapomniał, że takie rzeczy jak położenie konkretnych statków łatwo zweryfikować.

A linkowanie do portalu z różnymi bredniami wyssanymi z palca pokazuje, że jesteś po prostu latwowierną manipulantką.

en.m.wikipedia.org/wiki/The_Gateway_Pundit
        • czerwony_jak_jablko Re: Nie wiem dlaczego kłamiesz 15.04.23, 14:43
          haga_czeka napisał:
          ać.
          >
          > A linkowanie do portalu z różnymi bredniami wyssanymi z palca pokazuje, że jest
          > eś po prostu latwowierną manipulantką.
          >
          > en.m.wikipedia.org/wiki/The_Gateway_Pundit

Tak, far right media. Uhm.
          A tu mamy prawde, czyli CNN:
          en.wikipedia.org/wiki/CNN
          Co mnie dziwi, Wiki nie podaje w pierwszym zdaniu opisu stacji, ze CNN jest far left?
          • haga_czeka Re: Nie wiem dlaczego kłamiesz 15.04.23, 18:03
            czerwony_jak_jablko napisał:

> Tak, far right media. Uhm.
            > A tu mamy prawde, czyli CNN:
            > Co mnie dziwi, Wiki nie podaje w pierwszym zdaniu opisu stacji, ze CNN jest [
            > b]far left[/b]?

Możesz przecież dopisać w Wikipedii jeśli według ciebie CNN jest far left. Jak będziesz w stanie to uzasadnić to będziesz miał satysfakcję.
        • dorota_333 Re: Nie wiem dlaczego kłamiesz 15.04.23, 15:24
          Kłamie, bo jest rosyjskim trollem, to takie proste. I nie jest żadną "łatwowierną manipulantką", ale kłamcą świadomym.

Po co karmić trolla.
          • czerwony_jak_jablko Re: Nie wiem dlaczego kłamiesz 15.04.23, 17:22
            dorota_333 napisała:

> Kłamie, bo jest rosyjskim trollem, to takie proste. I nie jest żadną "łatwowier
            > ną manipulantką", ale kłamcą świadomym.
            >

A jaka wam tam wasze media podaja prawde o Sudanie? Nie widze zupelnie nic. To pewnie dlatego,ze nie pasuje to do waszego obrazu nowego swiata, co?
            Amerykanski ambasador chowajacy sie jak szczur w piwnicy? CIekawe, czy cos podadza jak ich zastrzela.
            Poczekamy co napisze PRAVDA.
            • dorota_333 Re: Nie wiem dlaczego kłamiesz 15.04.23, 20:00
              Napisz co z tym Sudanem, nie mam czasu szukać.
              • czerwony_jak_jablko Re: Nie wiem dlaczego kłamiesz 16.04.23, 00:22
                dorota_333 napisała:

> Napisz co z tym Sudanem, nie mam czasu szukać.
                Moze cos napisza jak wytluka Amerykanow albo sklad ambasady.
          • mateusz572 Re: Nie wiem dlaczego kłamiesz 15.04.23, 19:40
            dorota_333 napisała:

> Kłamie, bo jest rosyjskim trollem, to takie proste. I nie jest żadną "łatwowier
            > ną manipulantką", ale kłamcą świadomym.
            >
            > Po co karmić trolla.

Nie Dorota nie masz racji. Nasz kolega "haga_czeka robi kawał dobrej roboty. My wiemy, że na forach grasują moskiewskie trolle, znamy sposób ich pisania, sens ich wypowiedzi itp.
            Jednak fora czyta z pewnością wielu nieudzielających się, niezdecydowanych, zagubionych w natłoku informacji, nie wiedzących kto pisze prawdę, a kto bezczelnie wciska moskiewską propagandę lub zamula niewygodne dla Moskowii wątki.
            Tak więc jak najbardziej jest wskazane obnażanie moskiewskiej propagandy, wyłożenie na wierzch prawdy, tępienie zamulania i dyskredytowania wolnego świata demokratycznego.
            • dorota_333 Re: Nie wiem dlaczego kłamiesz 15.04.23, 20:00
              Owszem, robi dobrą robotę. Ale to jest jak czerpanie wody sitkiem: odkłamanie jednego fałszu kosztuje czas i szukanie po necie, a w tym czasie troll zasypie Cię kolejnymi kilkoma fałszywkami (bo to jego domena, ma ich wiele na podorędziu). To metoda obrony przed dezinformacją z góry skazana na porażkę.

Najlepiej byłoby trolla wyrzucić, ale na to brakuje cojones ojcom założycielom. No i grasują ruskie mendy w najlepsze. Można też trolle ignorować; w braku możliwości wyrzucenia to jest pewne wyjście.
              • czerwony_jak_jablko Re: Nie wiem dlaczego kłamiesz 16.04.23, 00:17
                dorota_333 napisała:

>
                > Najlepiej byłoby trolla wyrzucić, ale na to brakuje cojones ojcom założycielom.

Najlepiej byloby zabic, wtedy wszystko bedziejuz jak powinno, lewicowo i poprawnie.
                • dorota_333 Re: Nie wiem dlaczego kłamiesz 16.04.23, 19:08
                  > Najlepiej byloby zabic, wtedy wszystko bedziejuz jak powinno, lewicowo i poprawnie.

Kadi, przesadzasz. Ja po prostu uważam, że z faktów (którym nie przeczę), wyciągasz częściowo niepoprawne wnioski. Zgadzam się z Twoją opinią na temat amerykańskiej lewicy, ale Trump jest lekarstwem gorszym od choroby.

Co do "prawicowości" trolli, to w nią chyba nie wierzysz. To kamuflaż, oni adresują przekaz do ludzi rozczarowanych.
                  • czerwony_jak_jablko Re: Nie wiem dlaczego kłamiesz 17.04.23, 03:53
                    Zgadzam się z Twoją opinią na temat ameryka
                    > ńskiej lewicy, ale Trump jest lekarstwem gorszym od choroby.
                    >
                    > Co do "prawicowości" trolli, to w nią chyba nie wierzysz. To kamuflaż, oni adre
                    > sują przekaz do ludzi rozczarowanych.
                    • dorota_333 Re: Nie wiem dlaczego kłamiesz 17.04.23, 09:41
                      Sam to nakleiłeś na przystanku, przyznaj się smile
                      • czerwony_jak_jablko Re: Nie wiem dlaczego kłamiesz 17.04.23, 12:14
                        dorota_333 napisała:

> Sam to nakleiłeś na przystanku, przyznaj się smile

Slyszalem ze to zamowil jakis niemiecki turysta ktoremu czarni bandyci wybili 8 zebow motkiem.
                        Cos jak tu
                        www.yahoo.com/news/teen-takeover-terrorizes-chicago-hundreds-173107909.html
                        • dorota_333 Re: Nie wiem dlaczego kłamiesz 17.04.23, 15:09
                          O, Jezu. Niedobrze.
                          • czerwony_jak_jablko Re: Nie wiem dlaczego kłamiesz 17.04.23, 15:16
                            dorota_333 napisała:

> O, Jezu. Niedobrze.

Nie tylko dobrze, ale takze planowo.
                            Wszystko jest na najlpszej drodze do destrukcji kraju.
                            Soros nei bez kozery wybral marksiste na burmistrza Chicago.

• czerwony_jak_jablko "Ruskie trolle" w USA 16.04.23, 00:38

Tym razem na Yahoo.com wyskoczyli, jak zwalczac to scierwo?

finance.yahoo.com/news/china-india-buying-much-russian-003521310.html

c stoi za największym wyciekiem dokumen
      > tów od czasu Snowdena.
      >
      > "O ile Snowdena można uznać za demaskatora kierującego się szlachetnymi w jego
      > mniemaniu pobudkami, o tyle "OG" wygląda na zwykłego złodzieja. Kradł dokumenty
      > dlatego, że mógł, że chciał być podziwiany przez kolegów i że nie lubi własneg
      > o rządu."
      >
      > Tutaj szczegóły, jak te dokumenty ujawniał i migrowały po kolejnych miejscach:
      >
      > wyborcza.pl/7,75399,29657646,wiadomo-kto-odpowiada-za-wyciek-tajemnic-rzadu-usa-to-mlody.html
      >
      >
      > Cokolwiek nie ustalą na temat sprawcy - system dostępu do informacji niejawnych
      > jest ewidentnie dysfunkcyjny. No a zaraz rosyjskie trolle uświadomią nam, co i
      > jak.
    • czerwony_jak_jablko A tu kapitalny RODZYNEK :) 17.04.23, 16:36
      Stary zasraniec i banda zielonkawych zrobia w brew armii waszego najwiekszego sujusznika.
      ALE UBAW !!!!!
      The Pentagon is sounding alarms over Biden administration plans to advance offshore wind projects along the central Atlantic US coast, warning that almost all of the new terrain eyed for development conflicts with military operations.

www.yahoo.com/news/pentagon-sounds-alarm-over-biden-113008189.html
      Dla mnie normalka- krok w kierunku dalszej destrukcji obronnosci USA.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka