Dodaj do ulubionych

Czy wyborcy PO chcą powtórzyć wybory?

26.06.25, 13:16
Już ponad tydzień medja prawej strony donoszą o wzmożeniu wśród bandytów. Ich propaganda ciśnie podobno na wytworzenie wśród odbiorców przekonania, że wybory były sfałszowane.
Wcześniej, w trakcie wyborów, przeprowadziła kampanję zniesławiającą pod adresem p. Nawrockiego.

Czy to istnieje i działa?
Pytanie jest skierowane do pp doroty, zw, mateusza i in. odbiorców TVN, GW, soku z buraków itp.

Jeżeli to prawda, to mamy następny problem dotyczący czegoś, czego nie ma - teologja; ale czy to w ogóle prawda?
Jeżeli to prawda, to czy działa? Czy przekonuje?

*

U. E.
Wystarczy.
Obserwuj wątek
    • zimna-wodka Re: Czy wyborcy PO chcą powtórzyć wybory? 26.06.25, 15:00
      pepe49 napisał:

> Jeżeli to prawda, to mamy następny problem dotyczący czegoś, czego nie ma - teo
      > logja; ale czy to w ogóle prawda?

"Teologia czyli nauka o czymś czego nie ma." Pepe robi postępy. Jestem z pepego dumny. I siebie trochę też bo myślę, że przyczyniłem się do światopoglądowej wolty pepego.
      • dorota_333 Re: Czy wyborcy PO chcą powtórzyć wybory? 26.06.25, 15:27
        Tutaj się dopiszę do Twojego samozadowolenia. Od krzyża zrobionego z kolanek hydraulicznych Pepe przeszedł długą drogę.
        • zimna-wodka Re: Czy wyborcy PO chcą powtórzyć wybory? 26.06.25, 15:41
          Zapewne bolesną. Ale było warto!
        • pepe49 wiara 26.06.25, 17:47
          To się nazywa wiara, Koteczki. Spokojnie, nic z tego Was nie dotyczy.

Na pytanie o wznowienie wyborów odpowiedzi nie było. Opóźnić, wrzucić pana Promocja 4,99. Można i tak. Bandyci robią to co wcześniej pisowcy. Kruczki prawne. OK.

*

U. E.
          Wystarczy.
          • dorota_333 Re: wiara 26.06.25, 19:08
            > Na pytanie o wznowienie wyborów odpowiedzi nie było

Nie wydaje mi się, żeby było jak w tytule wątku.
          • zimna-wodka Re: wiara 27.06.25, 12:47
            To ci odpowiem. Nie wiem czego chcą wyborcy PO. Wiem czego ja chcę. Chcę unormalnienia SYSTEMU.
            SYSTEM został totalnie skundlony w celu pełnego podporządkowania Kaczorowi. Stał się absolutnie przewidywalny. Jak będzie działać TK, SN, KRRiTV? Ano tak jak zechce PIS. Racje merytoryczne są bez znaczenia.
            Pamiętam PRL. Było tak samo, choć w latach 80-tych było jakby trochę lepiej niż za PIS-u.
            Najlepszy przykład - sprawa mała ale bardzo wyrazista. P Czarnecki rżną UE na przejazdach i asystentach. UE zebrała cały materiał dowodowy i przesłała do naszej prokuratury. Mało tego, p. Czarnecki się przyznał i połowę zwrócił. A pisi prokurator, nie mogąc sprawy uwalić, wyniósł akta do garażu i zapomniał o sprawie.

Nie chcę partyjnego państwa. Dziwi mnie, że chce tego tzw prawica. Przecież to WY jesteście lewactwem. Właśnie nie lewicą tylko lewactwem.

Nie wiem co zrobi albo zrobiłby Tusk. TV pod jego rządami nie jest obiektywna, przyznaję. Ale lata świetlne dzielą ją od szamba w jakie zamienił ją towarzysz Kur(ew)ski. Dla przykładu . Po powrocie do Polski p. Kur(ew)ski napisał list do prezia, że gdyby to on szefował TVP to PiS wygrałby wybory.

O bezkarnym złodziejstwie nie wspomnę.

Prezydent Nowogrodzki daje gwarancję, że SYSTEM pozostanie pisi. Że nie będzie żadnych zmian. Faktyczną władzę będzie sprawował Komitet Centralny na Nowogrodzkiej pod wodzą I sekretarza KC tow. Kaczyńskiego.

A mnie to nie pasi. W PRL żyłem 35 lat i wystarczy.

• mateusz572 Re: wiara 27.06.25, 12:59
              zimna-wodka napisał:

> A mnie to nie pasi. W PRL żyłem 35 lat i wystarczy.

W punkt.
              W PRL o 2 lata krócej.

• dorota_333 Re: wiara 27.06.25, 14:01
              Mniej więcej połowie narodu to nie pasuje, ale drugiej połowie jak najbardziej. Z małym dodatkiem oszukańczych praktyk ta druga połowa zawsze o włos wygra.

Mentalny bolszewik z Żoliborza doskonale to zrozumiał, że miks socjalu z amboną działa. Nie pozostaje nam nic innego, jak to zaakceptować.

Jeżeli jednak pomogli fortunie w tych wyborach, to sytuacja się komplikuje. Tego zaakceptować się nie da.
              • zimna-wodka Re: wiara 27.06.25, 14:21
                dorota_333 napisała:

> Mniej więcej połowie narodu to nie pasuje, ale drugiej połowie jak najbardziej.

Drugiej połowie jest to obojętne. Druga połowa łyka propagandę bo jej pasuje. Górą ci co dali pińcset i OBIECALI wieeeelki rozwój i powszechny dobrobyt.
                Zobacz ile PIS odniósł sukcesów. OBIECAŁ CPK czyli lotnisko i kolej wielkich prędkości w każdej wsi. OBIECAŁ milion samochodów elektrycznych, OBIECAŁ tanie i ekologiczne elektrownie atomowe (od razu cztery), OBIECAŁ wielką odbudowę i rozbudowę przemysłu stoczniowego, OBIECAŁ Nowy Polski Ład, który uszczęśliwi wszystkich i na zawsze, OBIECAŁ wielką armię co pogoni Ruska lepiej niż Piłsudski a my sami, już bez Piłsudskiego zgarniemy reparacje i puścimy złych Niemców z torbami. Dalej mi się nie chce ale można tak dlugo.

Wielką zasługą pisiatych jest, że wymyślili co by się przydało i czego byśmy chcieli. Teraz wystarczy tylko zbudować stoliczek nakryj-się i będziemy mieli raj. A Tusk miał 1,5 roku i nie zbudował.
                Więc pisi OBIECALI, że zbudują a lud uwierzył. Bo pisi zawsze robią (a raczej obiecują) to co obiecują, co zostało udowodnione na wstępie.

Tyle.
                • dorota_333 Re: wiara 27.06.25, 15:07
                  No nie, to jest coś więcej. Kaczyński rozwiązał worek z pieniędzmi, przed czym Tusk kiedyś się bronił. I lud sie przekonał, że "łone dajo", a tamte złe były, bo nie dawały. Plus telewizja plus proboszcz i mamy perpetuum mobile. Teraz faktycznie Kaczyńskiemu wystarczy obiecać, a Tusk nawet jak dowiezie, to jest za mało.

Jedyną szansą dla demokracji w Polsce jest wydawanie bez opamiętania przez rząd Tuska i ewentualne oddanie władzy z pustą kasą. Kaczyński wymusił ten rodzaj gry. Niestety, w obietnice już się nie gra na tym boisku.
                  • zimna-wodka Re: wiara 27.06.25, 15:35
                    Ale Tusk tego worka nie zawiązał. Kasa nadal płynie. Z tym, że ludek może kupować brednie o "złodziejskiej waloryzacji świadczeń". Bo Kwaczor dawał 16% a Tusk 5%.
                    Lud wierzy, że łone nadal będą dawać (co oznacza, że łone będą dawać więcej bo to co już dane się nie liczy)? Nie wiem. Nawet Kwaczor tego nie obiecywał. Obiecane było tylko, że antypedalsko, patriotycznie, znowu z kolan a Trump nas ozłoci. W zasadzie z obietnic ekonomicznych pamiętam tyle, że Nowogrodzki obniży ceny energii o 30%. W ten sposób, że zapędzi rząd do roboty. Pewnie lud sobie wyobrażał, że Nowogrodzki zbuduje (wiem, że nie może) wielkie dynamo (prądnicę), podłączy do kieratu a tym będzie obracał Tusk. Nowogrodzki stanie nad nim z batem i będzie pięknie.
                    Że się nie da? I co z tego.

A Kaczor nie będzie wydawał kasy. Po dojściu do władzy posadzi wszystkich z PO, przejmie Kosiniaka i ewentualne reszty Hołowni i wystarczy. Lud już nie będzie potrzebny to i robienie mu dobrze też.
                    • dorota_333 Re: wiara 27.06.25, 15:46
                      > A Kaczor nie będzie wydawał kasy

Tylko jeśli nastąpi kryzys.

Kosiniak nie wystarczy do większości sejmowej, a za dwa lata na pewno nie wystarczy (o ile w ogóle wejdzie do Sejmu). Hołownia już nie istnieje, ferajna mu się rozlezie jeszcze w tej kadencji.

Jedno w tym wszystkim jest fajne. Zobaczymy Kaczyńskiego i Mentzena jak dwa skorpiony w butelce.
            • pepe49 nadzieja i wiara 29.06.25, 07:33
              zimna-wodka napisał:

> To ci odpowiem. Nie wiem czego chcą wyborcy PO. Wiem czego ja chcę. Chcę unorma
              > lnienia SYSTEMU.
              > SYSTEM został totalnie skundlony w celu pełnego podporządkowania Kaczorowi. Sta
              > ł się absolutnie przewidywalny. Jak będzie działać TK, SN, KRRiTV? Ano tak jak
              > zechce PIS. Racje merytoryczne są bez znaczenia.
              > Pamiętam PRL. Było tak samo, choć w latach 80-tych było jakby trochę lepiej niż
              > za PIS-u.
              > Najlepszy przykład - sprawa mała ale bardzo wyrazista. P Czarnecki rżną UE na p
              > rzejazdach i asystentach. UE zebrała cały materiał dowodowy i przesłała do nasz
              > ej prokuratury. Mało tego, p. Czarnecki się przyznał i połowę zwrócił. A pisi p
              > rokurator, nie mogąc sprawy uwalić, wyniósł akta do garażu i zapomniał o sprawi
              > e.
              >
              > Nie chcę partyjnego państwa. Dziwi mnie, że chce tego tzw prawica. Przecież to
              > WY jesteście lewactwem. Właśnie nie lewicą tylko lewactwem.
              >
              > Nie wiem co zrobi albo zrobiłby Tusk. TV pod jego rządami nie jest obiektywna,
              > przyznaję. Ale lata świetlne dzielą ją od szamba w jakie zamienił ją towarzysz
              > Kur(ew)ski. Dla przykładu . Po powrocie do Polski p. Kur(ew)ski napisał list do
              > prezia, że gdyby to on szefował TVP to PiS wygrałby wybory.
              >
              > O bezkarnym złodziejstwie nie wspomnę.
              >
              > Prezydent Nowogrodzki daje gwarancję, że SYSTEM pozostanie pisi. Że nie będzie
              > żadnych zmian. Faktyczną władzę będzie sprawował Komitet Centralny na Nowogrodz
              > kiej pod wodzą I sekretarza KC tow. Kaczyńskiego.
              >
              > A mnie to nie pasi. W PRL żyłem 35 lat i wystarczy.

Dobrze. Ja m. in. dlatego kilkanaście lat, do 2005, głosowałem na UPR.
              Na czerwoną mafję nie chciałem.
              W 2007, po przyjrzeniu się jak PiS wychodzi, zagłosowałem na PiS.
              Ostatni raz w 2023. Od tej pory będzie p. Brałn, chyba, że coś.

Podobną wymianę zdań miałem z p. damkonem. Był rozeźlony na PiS za TVPInfo i chciał im to zabrać.
              Dać komu? Z powrotem czerwonym.
              Ha, ha.

Jednotorowość propagandy się nie zmienia, tylko kierunek i sposób.

Do pana zw już ze dwa razy napisałem - przyszła PiS, wzrosły o 1/3 przychody z podatków od paliw.
              Teraz przyszli bandyci - przychody spadły.
              Prokuratorzy z pionu gospodarczego poprzesuwani.

Na tym zakończę, bo książki nie piszę. Nie wystarczy?

Mój ulubiony przykład: p. Kwaśniewski skłamał, że ukończył studia. Wygrał o 2%. Protest wyborczy zawierał informację: 2% wyborców kieruje się wykształceniem kandydata. Być może by nie głosowali.
              SN protest odrzucił, bo ponowienie wyborów jest drogie. Skracam.

Generalnie - mafja.

Złodziejstwa PiS? Wozy strażackie dla gmin, domy opieki dla ofjar przestępstw itd. Nie do kieszeni.
              Bandyci? SSP w dół. Total. Cud?

Mechanizm a la PRL.
              Tak.

Jednak wymiana PiS na bandytów to samo nieszczęście i na pewno żadna zmiana mechanizmów władzy.

Kto ma zmieniać? Konfederacja?

Dokłdnie ten.sam problem podnosi p. Ziemkiewicz ostatnio. Pisze, że bez zmiany Konstytucji każdy następny rząd będzie niesprawny.

My tych ludzi wynajmujemy do zarządzania wspólnym majątkiem. Bandyci się nie nadają w żadnym wypadku. Pisowcy polegli w starciu z U. E., która ich nienawidzi za kawałki konserwatyzmu katolickiego.
              Więc kto? Konfederacja?
              Ja chcę żyć, jest fala złej imigracji, jest U. E. z Zielonym Ładem i kasacją gospodarki. Więc p. Brałn. Zadaniowo.

*

.
              .
              • zimna-wodka Re: nadzieja i wiara 29.06.25, 19:18
                pepe49 napisał:

> Mój ulubiony przykład: p. Kwaśniewski skłamał, że ukończył studia. Wygrał o 2%.
                > Protest wyborczy zawierał informację: 2% wyborców kieruje się wykształceniem k
                > andydata. Być może by nie głosowali.
                > SN protest odrzucił, bo ponowienie wyborów jest drogie. Skracam.

Jeśli 2% kierowało się wykształceniem kandydata to czemu mieli by woleć Wałęsę? On miał tylko wykształcenie zasadnicze zawodowe.

> Generalnie - mafja.
                >
                > Złodziejstwa PiS? Wozy strażackie dla gmin, domy opieki dla ofjar przestępstw i
                > td. Nie do kieszeni.

Baju baju Du*a w raju.

To pytanie o drobiazg. Ile samochodów strażackich kupił p. Czarnecki za pieniądze zajumane z UE? czemu prokurator wyniósł akta sprawy do garażu?
                A dalej są maseczki, respiratory, agregaty, willa+, dotacja+, etat+, Rydzyk+, wybrane media+itd. Zwłaszcza te agregaty. Szopa łyknął 250 mln górką. Sobie zachował 100 mln. Gdzie reszta? Bo ponoć Kuczmierowski jest OK. Szopa dał ale nikt nie wziął. Faktycznie cud.
                A, byłbym zapomniał. Zaliczka+ czyli Orlen. Tam było 1,5 miliarda.

Ale pepe wie, że to nieprawda. Niech wie dalej, ja mam to w Du*e.
                • pepe49 Re: nadzieja i wiara 29.06.25, 21:35
                  zimna-wodka napisał:

> pepe49 napisał:
                  >
                  >
                  >
                  > > Mój ulubiony przykład: p. Kwaśniewski skłamał, że ukończył studia. Wygrał
                  > o 2%.
                  > > Protest wyborczy zawierał informację: 2% wyborców kieruje się wykształce
                  > niem k
                  > > andydata. Być może by nie głosowali.
                  > > SN protest odrzucił, bo ponowienie wyborów jest drogie. Skracam.
                  >
                  > Jeśli 2% kierowało się wykształceniem kandydata to czemu mieli by woleć Wałęsę?
                  > On miał tylko wykształcenie zasadnicze zawodowe.

Moje przekłamanie - kierowali się przy wyborze "wykształceniem wyższym".

>
                  > > Generalnie - mafja.
                  > >
                  > > Złodziejstwa PiS? Wozy strażackie dla gmin, domy opieki dla ofjar przestę
                  > pstw i
                  > > td. Nie do kieszeni.
                  >
                  > Baju baju Du*a w raju.
                  >
                  > To pytanie o drobiazg. Ile samochodów strażackich kupił p. Czarnecki za pieniąd
                  > ze zajumane z UE? czemu prokurator wyniósł akta sprawy do garażu?
                  > A dalej są maseczki, respiratory, agregaty, willa+, dotacja+, etat+, Rydzyk+, w
                  > ybrane media+itd. Zwłaszcza te agregaty. Szopa łyknął 250 mln górką. Sobie zach
                  > ował 100 mln. Gdzie reszta? Bo ponoć Kuczmierowski jest OK. Szopa dał ale nikt
                  > nie wziął. Faktycznie cud.
                  > A, byłbym zapomniał. Zaliczka+ czyli Orlen. Tam było 1,5 miliarda.
                  >
                  > Ale pepe wie, że to nieprawda. Niech wie dalej, ja mam to w Du*e.

Za wyjątkiem p. Czerneckiego, o którym się nie dowiadywałem, same zmyślenia. Chcesz to wierz.

Przy porównaniu, 1/3 podatków za paliwa w Polsce w Kosmos, do tych zmyślonych strzępków, to są niczym.

Zarzut o maseczki, respiratory i agregaty. Kiedy wszyscy trzęśli się ze strachu i rząd próbował ściągać skąd mógł. Jeżeli zostali oszukani to trudno. Chcesz na szybko, możesz stracić. Zw tego nie wie, dzieciątko niewinne, wczoraj urodzone.
                  Willa+ to była nazwa czerwonych na państwowe dotacje przydzielane nie czerwonym organizacjom. Czerwoni się wpienili.

P. Szopa jest już chyba uniewinniony. Ma klaustrofobję, podpisał w areszcie wszystko. W sądzie, nawet od Justycji, upadło.

Rydzyk+?
                  Z szacunkiem, Drogi Panie.
                  O. Tadeusz Rydzyk.
                  Skąd antykatolicka maniera partyjna PZPR u deklarującego niechęć do PRL?

*

Cały Pański list postrzegam jako próbę wymyślenia ładnych powodów swojej niechęci do niekomunistów.
                  Zła organizacja państwa miała być powodem do zwalczania PiS.
                  Nic na ten temat.

Jeżeli kiedyś przyjdzie Panu do głowy porozmawiać o reformie państwa, możemy spróbować. Muszę się uczyć.
                  Na razie do widzenia.

*

U. E.
                  Wystarczy.
                  • zimna-wodka Re: nadzieja i wiara 29.06.25, 22:32
                    pepe49 napisał:

>
                    > Cały Pański list postrzegam jako próbę wymyślenia ładnych powodów swojej niechę
                    > ci do niekomunistów.

Ależ odwrotnie. Jestem anty-pis bo nie lubię komunistów. PIS jest antykomunistyczny werbalnie ale jak najbardziej czerwony realnie. Wiesław!, Wisław! zamienione na Jarosław! Jarosław!. Ze wszystkimi konsekwencjami.

Pepe tego nie widzi bo nie chce widzieć. Wierzy, że Kaczor jest anty-czerwony bo Kaczor tak mówi i publicznie się modli. Niepublicznie pewnie się nie-modli i przymierza ciemne okularki albo łysinę. Nic więcej bo Gierek mu nie pasi - był za bardzo liberalny.

Pepe nie widzi to chuj pepemu w Du*ę. I tyle.

PS. Rydzyk to Rydzyk. Owszem, sprytny biznesman i wybitny przysysak do państwojej kasy. Ale klękać przed taką kanalią nie będę. Pepe może bo jest pepem.
                    • pepe49 PRL 30.06.25, 22:59
                      Ponieważ nie dostałem wymyślań od esesmanów, więc
                      Pan Ziemkiewicz książkę napisał na temat sanacji, której nie znosi. Gdzie indziej porównuje rządy PiS do sanacji. Jest wódz, są klakierzy, jest hierarchja.
                      Identyczna sytuacja, co zauważają inni, jest w każdej partji politycznej w Polsce. Wódz, który wyznacza ludzi na synekury. I reszta, z których kto bardziej udanie wejdzie do mózgu Wodza, ten ma lepiej.

Jeżeli to się zepnie z "doktryną Nojmana" czyli zasadą, że swoich bronimy, obcych zwalczamy, to mamy takiego pana Myrchę jako wiceministra sprawiedliwości. Wyłudzacza państwowych pieniędzy czy złodzieja po prostu. Bezkarny całkowicie.
                      Zasada jest praktyczna. Gdy PiS zechciał wyrzucić swojego zasłużonego działacza - prezesa NIK z funkcji z powodu podejrzeń o nieetyczne coś, dotknięty prezes poszedł na wojnę z Partją Matką i straty z tego powodu PiS ma do dzisiaj.
                      Obawiam się, że pisowcy przyswoili lekcję.

Więc reforma.
                      I tu jest stop. Bo ja się nie znam i dlatego nie mogę z Panem dyskutować.
                      Trzeba znać prawo i zasady działania organizacyj.

Rozejrzę się.

*

U. E.
                      Wystarczy.

*

P. S.

P. Ziemkiewicz nagrał parę słów o powracającym PRL. Wstrzelił się nam w temat. Jest mniej więcej z naszego pokolenia, więc ma skojarzenia zrozumiałe. Na razie nic o tym co powiedział nie piszę, musi mi się nieco uleżeć w głowie.
                      Proszę bardzo, w wolnej chwili:

m.youtube.com/watch?v=YnsxBaMYHCQ
                      • zimna-wodka Re: PRL 30.06.25, 23:32
                        No akurat "bronimy swoich..." piSSdzielstwo rozwinęło do granic możliwości. Taki malutki Myrcha to komar w porównaniu.
                        A swoją szosą, jeśli taki nawiedzony wojownik jak pepe nie dopatrzył się przez 1,5 roku żadnych szwindli większych niż Myrcha to jest to największy komplement wobec PO.
                        W imieniu Tuska dziękuję.
                        • pepe49 . 30.06.25, 23:43
                          zimna-wodka napisał:

> No akurat "bronimy swoich..." piSSdzielstwo rozwinęło do granic możliwości. Tak
                          > i malutki Myrcha to komar w porównaniu.
                          > A swoją szosą, jeśli taki nawiedzony wojownik jak pepe nie dopatrzył się przez
                          > 1,5 roku żadnych szwindli większych niż Myrcha to jest to największy komplement
                          > wobec PO.
                          > W imieniu Tuska dziękuję.

Tyle wyłapałeś.

*

U. E. musi zostać zakończona.
                          Opłaca się i warto, aby natychmiast z tego uciec.
    • jorl-11 Re: Czy wyborcy PO chcą powtórzyć wybory? 26.06.25, 15:43
      pepe49 napisał:

> Re: Czy wyborcy PO chcą powtórzyć wybory?

Jak ja widze to wlasnie sie na to zanosi. Na podobne do wariantu rumunskiego. Powtarzanie wyborow. Az bedzie wynik jaki ma byc.

A to dlatego ze wam z Unii przy tam Nawrockim juz nie tylko nie dadza subwencji netto bedziecie tu w subwencja dawca netto ale i zadne nowe KPO nie dostaniecie.

Wiec wybierajcie do skutku, jak co falszujcie wybory, wynik ma byc Trzaskowski.

Co prawda i wtedy nie bedziecie subwencjii netto dostawac tak jak juz w kwietniu doplaciliscie do Unii netto ale o tym nie wiecie ze i tak sie to skonczy. Moze bedziecie mogli w ramach KPO przy sluszny predziu jakies pieniadze pozyczac na unijny % czyli maly zamiast polski czyli duzo wiekszy ale to bedziecie musieli sami splacac.

Wiec powoadzenia.

U mnie w Nimeczech tez ostatnie wybory sfalszowana aby taka BSW partia nie przekroczyla 5% i nie weszla do Bundestagu. Bo wtedy kanlerz Merz nie bylby kanclerzem tak prosto

Nastaja czasu w demokracjach niewazne jak glosuja a wazne kto liczy glosy
      • zimna-wodka Re: Czy wyborcy PO chcą powtórzyć wybory? 26.06.25, 16:49
        PO nie gra na powtórzenie wyborów tylko na przesunięcie terminu zaprzysiężenia Nowogrodzkiego. Du*a odejdzie, Nowogrodzki nie przyjdzie, będzie wakat, na wakat wskoczy Hołownia i podpisze co trzeba.
        A wtedy piS.Sdzielstw.o może mieć nawet swojego papieża.
        • dorota_333 Re: Czy wyborcy PO chcą powtórzyć wybory? 26.06.25, 23:50
          Trudno mi to sobie wyobrazić.
        • j0rl.1 Re: Czy wyborcy PO chcą powtórzyć wybory? 28.06.25, 11:01
          zimna-wodka napisał:

> PO nie gra na powtórzenie wyborów tylko na przesunięcie terminu zaprzysiężenia
          > Nowogrodzkiego. Du*a odejdzie, Nowogrodzki nie przyjdzie, będzie wakat, na waka
          > t wskoczy Hołownia i podpisze co trzeba.
          > A wtedy piS.Sdzielstw.o może mieć nawet swojego papieża.

Fakt, taka zagrywka was by tez urzadzala. Nie wpuscic Nawrickiego na predzia i przejsciwego zainstalowac gogos tam. Ktory wszystko popodpisuje.

Do tego chyba powtorzenie wyborow predzia moze dac jeszcze gorszy dla Trzaskowskiego wynik wiec co wtedy? Wiecej oszukiwac? To juz za trudno byloby mysle.

Ale stanowicko Unii czyli Niemiec glownie do Polski jest, tak mysle, dobrze widoczne w subwencjach unijnych dla Polski.
          Tu jest to:
          www.gov.pl/web/finanse/transfery-polska-ue-unia-europejska
          Jest juz na maj 2025. I sie okazuje ze znowu zamiast dostac za maj netto z 800milionow € doplaciliscie 9 milionow € do Unii. Mniej jak w kwietniu 2025 bo wtedy doplaciliscie prawie 60 milionow € ale dalej widac ze wam radyklanie nie daja pieniadzy ktore wg regul PKB/leb sie wam naleza jak psu zupa.

Zalaczam screen z dolu tabelki za maj, tam widac ile netto

Tez widac ze ile KPO dostaliscie. Dalej jest te 7,3 miliarda wszystkiego.

Musicie chyba sie wziasc dobrze za lamanie demokracji i tego Nawrickiego do Belwederu nie wpuscic, chociaz moze nawet i to wiele wam nie pomoze.

Jakkolwiek jest wyplaty subwencji unijnych sa dla mnie dosc trafnym obrazem stosunki Polska Unii/Niemcy.
    • monalisa2016 Re: Czy wyborcy PO chcą powtórzyć wybory? 27.06.25, 00:04
      Nie musze komentowac wszystko jest w wideo.

www.youtube.com/watch?v=Tutf9wIUlzE
    • monalisa2016 Re: Czy wyborcy PO chcą powtórzyć wybory? 27.06.25, 22:25
      Polecam 🐏🐑 , szczegolnie pana Adama Smiecha.

www.youtube.com/watch?v=H2YyiZ-muJM
    • monalisa2016 Re: Czy wyborcy PO chcą powtórzyć wybory? 29.06.25, 17:36
      Wideo obrazuje stan obecnego premiera.

www.youtube.com/watch?v=Iyv-QNpsub8
    • monalisa2016 Re: Czy wyborcy PO chcą powtórzyć wybory? 30.06.25, 22:06
      Po raz drugi widzimy naocznie do jakiego stanu doprowadzil pan Tusk Polske, gdzie ucieknie tym razem?
      • zimna-wodka Re: Czy wyborcy PO chcą powtórzyć wybory? 30.06.25, 22:48
        monalisa2016 napisał(a):

> Po raz drugi widzimy naocznie do jakiego stanu doprowadzil pan Tusk Polske, gd
        > zie ucieknie tym razem?
        >

A do jakiego? Z Niemiec pewnie lepiej widać.
        • monalisa2016 Re: Czy wyborcy PO chcą powtórzyć wybory? 01.07.25, 01:19
          www.youtube.com/watch?v=Fi9AENCglJ4
    • cojestdoktorku Re: Czy wyborcy PO chcą powtórzyć wybory? 01.07.25, 15:43
      KOD znowu w akcji, chyba w końcu rozszyfrowałem prawidłowo ten skrót - Komitet Obalania Demokracji
    • monalisa2016 Re: Czy wyborcy PO chcą powtórzyć wybory? 01.07.25, 20:14
      Wybory uznane teraz czekamy na punkt kuliminacyjny. smile
    • szczurek.polny Re: Czy wyborcy PO chcą powtórzyć wybory? 01.07.25, 22:09
      I co przegrywy? Znowu porażka?
      Druga tura przegrana.
      Trzecia tura, ta sądowa, też przegrana.
      Pod światłym przywództwem Donalda Tuska Koalicja Obywatelska raźnym krokiem podąża w kierunku zejścia że sceny.

I dobrze.
      • zimna-wodka Re: Czy wyborcy PO chcą powtórzyć wybory? 01.07.25, 22:21
        szczurek.polny napisał:

> I co przegrywy? Znowu porażka?
        > Druga tura przegrana.
        > Trzecia tura, ta sądowa, też przegrana.
        > Pod światłym przywództwem Donalda Tuska Koalicja Obywatelska raźnym krokiem pod
        > ąża w kierunku zejścia że sceny.
        >
        > I dobrze.

A co dalej? Towarzysz Jarosław - I sekretarz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka