smutek20 10.10.08, 09:17 Mam swoje oszczednosci ulokowane w aig na lokacie..w Polsce.. czy mam je wypłacic...czy moge spac spokojnie? Bo sie boje...zebym nie straciła...co mi radzicie...leciec i wypłacic?? I włozyc do innego banku?? pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
salagan do smutek20 10.10.08, 10:22 Czego obawiasz się stracić? Całości ulokowanej sumy? Czy musisz lecieć i wypłacać? Moim zdaniem przelej na swoje konto bankowe do jakiegoś banku detalicznego. Ponieważ chodzi tu o bardzo poważną sprawę, czyli o twoje pieniądze - popytaj również innych. Moja rada w mądry sposób, bez paniki, trochę udając głupiego - wycofaj swoje pieniądze - wcześniej rozpoznając jak to najlepiej zrobić. Głowa do góry, Smutek20. Odpowiedz Link
smutek20 Re: do smutek20 10.10.08, 10:26 mam oszczednosci zycia..73 tys zł..moze to dla milionerow malo ale dla mnie fortuna.. ja w kazdym razie..chetnie poczytam co mi poradzicie bo ja kobieta jestem za bardzo sie nie znam...a jestem sama z dzieckiem i musze myslec o bycie jade wyplacic..bede na razie trzymac w skarpecie bo pomysłu nie mam...co dalej.. Odpowiedz Link
djgpp Re: do smutek20 10.10.08, 10:33 1. Pamiętaj, że w razie bankructwa państwo gwarantuje 90% tej kwoty. Jeśli strata 10% nie byłaby tak bardzo bolesna - zostań. 2. Czy AIG zbankrutuje? Raczej nie. Ale w tej chwili nikt nic nie wie. 3. Czy jest coś pewnego - z banków to chyba tylko PKO BP. 4. Skarpety nie polecam, bo większa jest szansa, że Ci ją ukradną niż, że AIG zbankrutuje. Odpowiedz Link
salagan Re: do smutek20 10.10.08, 10:42 Kolega dobrze Ci radzi - w skarpecie nie trzymaj, to niebezpieczne. Natychmiast załóż konto w banku detalicznym, jeśli jesteś z Warszawy, to wpisz w Google np. "ranking najlepszych banków" (będziesz też wiedziała gdzie są w twoim mieście) i jedż z pieniędzmi do przedstawicielstawa banku - doradzam MultiBank, ul. Senatorska - większość a nawet całość sumy na konto lokacyjne, które jest oprocentowane. Nie wpadaj w panikę. Odpowiedz Link