31.10.08, 17:50
Dzial gospodarczy Gazety Wyborczej zainicjowal nowy serwis gieldowy.
Jest on obecnie w fazie testowej. Chodzi o to, ze redakcja wybierze
komentarze z naszego forum i beda one cytowane w Gazecie w dziale Gielda
"wiadomosci". Gazeta bedzie to robic nieregularnie, a zwlaszcza wtedy, kiedy
liczba regularnych newsow jest mniejsza.

Gazeta pisze:
"Giełda oczami Forumowiczów to nowy testowy cykl serwisu giełdowego portalu
Gazeta.pl. Będziemy starać się w nim prezentować (choć nie do końca
regularnie) interesujące komentarze i opinie dotyczącej bieżącej sytuacji na
światowych rynkach finansowych."

Zapraszam panstwa do odwaznego wyrazania swoich opinii wiedzac, ze GW moze
podjac decyzje o publikacji.
Obserwuj wątek
    • majly Re: KOMUNIKAT 31.10.08, 18:27
      Może beda placic to bys szczegolnie Ty Przycinek zarobil smile
      Z tego forum jak juz kilka lat je czytam mozna by zrobic niezly tygodnik o aktualnych wydarzeniach i ogolnie edukujacy w dziedzinie ekonomii. Byc moze rowniez bylby opiniotworczy.
      Moze czas gdzies na boku stworzyc wlasna strone np z cotygodniowym podsumowaniem gospodarki + podstawy ekenomi w formie gazetki pdf. A kiedys pozniej moze i to drukowac, umieszczac reklamy i rozdawac na ulicy za darmo smile
    • robisc dziekuje Adminom GW 31.10.08, 20:25
      a szczegolnie Tomkowi "7dni"; oczywiscie, ze z Wami zostajemy smile
      szczerze mowiac macie najlepsze fora w Polsce; Onet nie dorasta Wam do piet

pozdr,
      robi
      • viva_barca Re: dziekuje Adminom GW 31.10.08, 20:33
        Gratulacje!

Odkrylam to forum przez przypadek kilka tygodni temu. Od tej pory codziennie tu
        zagladam. Oczywiscie, ze to najlepsze polskie forum, rzetelne i konkretne.
    • krzywania Re: KOMUNIKAT 31.10.08, 21:33
      no i ludzie beda mogli komentowac komentarze z PiG pod tekstem smile np. tutaj
      (gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,5871780,Gielda_oczami_Forumowiczow__31_pazdziernik_korekta.html)

mam tylko nadzieje ze jacys spamerzy nie zniszcza tego forum tak jak to sie
      stalo z Developerzy:Warszawa
      • robisc Re: KOMUNIKAT 31.10.08, 21:37
        nie zniszcza; mozemy blokowac dostep spamerom
        • limonka_01 Re: KOMUNIKAT 01.11.08, 11:54
          Również przyłączam się do gratulacji. PiG podczytuję od kilku
          tygodni i jestem pod wrażeniem wysokiego poziomu merytorycznego, tak
          rzadko spotykanego na jakimkolwiek forum. Oby tylko jego
          popularyzacja nie ściągnęła tu ziejących jadem politycznych
          fanatyków.
          Raz jeszcze chapeau bas dla twórców PiG!
    • robisc to mi sie podoba :) 01.11.08, 02:29
      http://images49.fotosik.pl/25/390b7cb5f391f745.jpg

forum.gazeta.pl/forum/0,0.html
      • bush_w_wodzie reklama 02.11.08, 13:10

w kontekscie powyzszego az sie prosi taka reklama:

`twoj maz nie potrafi cie zaspokoic?
        - wejdz na forum polityka i gospodarka!'

wink
    • salagan Re: KOMUNIKAT 01.11.08, 11:44
      To jest ze wszech miar dobra informacja. Daje ludziom chwytać "na gorąco" trendy
      finansowe i ekonomiczne - nie mając danych, rzetelnych analiz, profesjonalnych
      komentarzy - co można zrobić?

W tym posunięciu przejawił się rozsądek Forum.gazeta.pl, Zespołu Redakcyjnego.
      Istotny jest przecież dostęp do informacji, a co ludzie czytający Forum Polityka
      i Gospodarka uczynią z..., będąc dobrze poinformowanym, to w zasadzie ich sprawa.

Zaś wszelkie sugestie "siania paniki" są odpowiednie do poziomu Koziej Wólki czy
      przysłowiowego Wąchocka - skąd jak się zdaje wielu polskich polityków i
      "wielkich" administratorów (urzędników) pochodzi.
      Tego typu osobom wydaje się, że jak coś ukryją, to uczynią tak skutecznie na zawsze.

Swoją drogą przydałaby się jakaś publikacja lub szereg publikacji opartych na
      wieloletnim materiale Forum Polityka i Gospodarka. Forum jest kopalnią refleksji
      i wiedzy o szeroko rozumianej ekonomii, ale także ma specjalistyczne wątki
      finansowe - co najważniejsze, które powstały i powstają na gorąco, w biegu
      światowych wydarzeń.
    • pawel-l Re: KOMUNIKAT 01.11.08, 13:11
      Ja znalazłem raz swoją wypowiedź z gazeta.pl na stronie "Pulsu Biznesu" (wersja papierowa).
      Czy macie jakieś wieści o naszych "publikacjach" ?
    • jorl Re: KOMUNIKAT 01.11.08, 13:20
      No tak. Tylko nazwa jest falszywa. Tego forum. Bo gielda to daleko nie cala
      gospodarka. Nawet jak sie wielu tutaj tak wydaje. bo TA REALNA GOSPODARKA jest
      duzo wazniejsza. Z tym zgadza sie ze ta wirtualna ekonomia ktora tutaj tez jest
      dzielona na czworo ma wplyw na realna. I wlasciwie negatywny.
      Co do drugiego czlony nazwy tego forum czyli Polityka to jest oczywiscie na
      niziutkim poziomie.

Dla mnie ci "ekonomisci" tutaj piszacy to tak naprawde nie roznia sie od tych co
      graja na wyscigach konnych. Ci od koni tez usilowali zglebic tajniki konskie.
      Aby dobrze postawic i wygrac.
      Czyli opowiesci tutaj prezentowane sa wlasnie takie "konskie".

Mysle ze ten kryzys bedzie mial jeden skutek tez pozytywny. Zostana nalozone
      ograniczenia dla tych "ekonomistow" aby swoimi zakladami nie szkodzili
      gospodarce. Potrwa pare lat.
      Bo tak naprawde narosl na prawdziwej gospodarce "garb" ludzi zyjacych z innych
      wlasnie poprzez tu ulubione granie na gieldzie. I ten garb bedzie musial byc
      zdecydowanie zmniejszony.
      Trzeba bedzie sie Panowie wtedy zabrac za realna prace. I wtedy Swiatu bedzie
      napewno lepiej.

A ten garb narosl poniewaz USA tym wlasnie garbem okradala Swiat. Swoim
      deficytem handlowym. Ostatnio za 800mild$/rok. Wiele lat z rzedu. Po Wielkiej
      Depresji nalozono ograniczenia aby nie mozna bylo tak oszukiwac w ksiazkach jak
      to przedtem. Rzad USA celowo dopuscil dla bankow inwestycyjnych mozliwosc
      falszowania ksiag bo to umozliwilo doplyw oszczednosci ze Swiata do USA czyli
      gotowke do finansowania deficytu handlowego. Efekt byl jak w 1929r. I teraz
      trzeba bedzie i w tym zrobic porzadek.
      I uczestnicy tego forum straca swoje ulubione zajecie w duzej mierze.
      Pozdrowienia
      • polarbeer Re: KOMUNIKAT 01.11.08, 16:49
        Nisprawiedliwa i powierzchowna jest twoja ocena
        • jorl Re: KOMUNIKAT 01.11.08, 19:09
          polarbeer napisał:

> Nisprawiedliwa i powierzchowna jest twoja ocena
          • robisc Re: KOMUNIKAT 01.11.08, 21:42
            mimo wszystkich naszych ulomnosci zdecydowanie wole nasze forum od np. tego o
            bardzo podobnej nazwie smile

www.bankier.pl/forum/forum_gospodarka-i-polityka,5,1.html
          • ago-ya Re: KOMUNIKAT 02.11.08, 15:53
            Ale o co tu się kłucić??? Każedmu to tylko w erze dopasują smile
            Jorl, z jednej strony niby nie pochwalasz i si nie zgadzasz a z
            drugiej często odwiedzasz - więc jak to jest?
    • przycinek.usa Gazeta cytuje Damkona 02.11.08, 17:29
      gospodarka.gazeta.pl/Gielda/1,85951,5872956,Forum_Weekend__Upadek_transportu___widmo_kryzysu.html
      Gratuluje
      • mstrzelec2 Re: Gazeta cytuje Damkona i przycinka 05.11.08, 23:08
        gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,52981,5888853,Gielda_oczami_Forumowiczow__5_listopada_atak_niedzwiedzi.html
        i jeszcze w kilku innych miejscach - vide google, można co nieco znaleźć.

I jeszcze gratuluje założycielom tego forum z powodu podlinkowania "polityki i
        gospodarki" bepośrednio na głownej stronie forum.gazeta.pl - wytłuszczoną
        czcionką, na samym środku ekranu!

nie jestem pewien czy to na stałe, czy tylko chwilowo, ale i tak czapki z głów!
        Pozdrawiam,
        • tartaczek Re: Gazeta cytuje Damkona i przycinka 12.11.08, 19:38
          Ja nie czytalam wczesniejszych wypowiedzi jorla ,ale czesciowo jestem sklonna
          zgodzic sie z jego zarzutami.W ostatnim czasie to forum sledzi przede wszystkim
          notowania gieldowo -walutowe i faktycznie nie ma zbyt wiele wspolnego z tematem
          forum.Wypowiedzi wiekszosci osob na forum ,swiadcza o tym,ze "siedza" w temacie
          kupuj-sprzedaj + sa znawcami tematu ,ale caly dotyczy to okolic gieldy,a w
          niewielkim stopniu gospodarki.Czesc osob tu obecnych probuje uszczknac cos dla
          siebie ,z tego co rekiny sobie planuja i jest to zrozumiale.Ale nie na tym
          polega tzw.zycie.I dzieki tzw.globalizacji ,jestesmy tu gdzie jestesmy.Jakie
          znaczenie ma praca ,jesli paroma kliknieciami myszki mozna zarobic miliony.A kto
          bedzie pracowal na wytworzenie tych rzeczywistych dobr?Ja pracuje w zawodzie
          ,ktory wymaga koncentracji i tzw.zaangazowania ,a moi koledzy kazda wolna chwile
          poswiecaja na sledzeniu notowan gieldowych.Wierzcie mi,ze bedac klientami tej
          firmy wolelibyscie ,zeby wiecej uwagi i czasu poswiecili Wam ,zamiast notowaniom
          gieldowym.Czesc kolegow przechodzi na wczesniejsze emerytury ,zeby miec wiecej
          czasu na sledzenie notowan ciaglych.Wobec niedoborow specjalistow w tej branzy
          ,lepiej by bylo gdyby zechcieli pozostac w zawodzie dluzej i mogli swoja wiedze
          przekazywac innym .Coz ,czasy sie zmieniaja i wszyscy tego doswiadczymy w taki
          czy inny sposob.Jak napisalam gdzie indziej ,mam niewielka wiedze w tematach tu
          poruszanych,wiec czasami tylko przytaczam linki,ktore moga miec wplyw na nasze
          zycie.Mnie martwi postepujaca inwigilacja spoleczenstwa lansowana i wprowadzana
          w zycie, przez politykow poszczegolnych panstw.Jaka przyszlosc czeka nasze dzieci?
          • robisc Re: Gazeta cytuje Damkona i przycinka 12.11.08, 19:49
            no coz, kazdy pisze o tym na czym sie zna; nikt nie broni jorlowi napisac znowu
            o "montowniach Balcerowicza"; chetnie bym podyskutowal; rowniez Ty mozesz
            napisac o problemach swojego zawodu; zgadzam sie, ze roznorodnosc jest jak
            najbardziej pozadana; natomiast w dobie przede wszystkim kryzysu finansowego nic
            dziengo, ze forum stalo sie troche monotematyczne; lepsze takie, niz zadne
            • jorl robi 12.11.08, 21:23
              robisc napisał:

> no coz, kazdy pisze o tym na czym sie zna; nikt nie broni jorlowi napisac znowu
              > o "montowniach Balcerowicza"; chetnie bym podyskutowal; rowniez Ty mozesz
              > napisac o problemach swojego zawodu; zgadzam sie, ze roznorodnosc jest jak
              > najbardziej pozadana; natomiast w dobie przede wszystkim kryzysu finansowego ni
              > c
              > dziengo, ze forum stalo sie troche monotematyczne; lepsze takie, niz zadne

Nie robi. To nie calkiem tak. Wlasnie z okazji kryzysu finansowego opisalem jego
              przyczyny. Te prawdziwe. I to nie ma nic wspolnego z Montowniami im.
              Balcerowicza. A mowie o tym ze przyczyna kryzycu jest to ze USA od tych lat
              prawie 20 sciagala oszczednosci z calego Swiata. I je konsumowala. A wiec jak
              najbardziej dotyczy to tego kryzysu. I finansow.
              A jest teraz ten kryzys bo wlasnie USA wjechala w sciane z tym okradaniem.
              A wy tu na forum bijecie piane, zajmujecie sie gielda w bok w dol w gore itd. W
              wydumywaniu powodow dlaczego tak a nie inaczej celuje przecinek. Zreszta ma
              tutaj roznych takich co w innych warunkach graliby na koniach na wyscigach. Ten
              ma biale peciny a ten nie. Bo tak naprawde to jest wlasnie to samo. Wlasnie tacy
              ludzie sa produktem tego okradania Swiata przez USA.

Co do pisania tutaj. Zlikwidowal wlasnie przecinek moj post gdzie o tym pisalem.
              To tyle na temat nikt "nie broni jorlowi".
              Czekam na zlikwidowanie teraz tego mojego postu. Prawda przecinek?
              Bola jeszcze siniaki od Niebieskich Krysztalow, prawda?

Pozdrowienia
              • robisc Re: robi 12.11.08, 22:30
                kurde, juz 4. raz pisze tego posta - cos serwer dzisiaj nie domaga jak nasza
                gielda smile

Jorl- wydaje mi sie, ze nikt nie wykasowal zadnego Twoje posta; szukalem i nie
                moge znalesc, a widze takze te wykasowane; ewentualnie w ktorym watku mial sie
                znajdowac?
              • przycinek.usa Re: robi 13.11.08, 01:35
                Jorl, nie pochlebiaj sobie. Ja nawet twoich postow nie czytam, a co dopiero je
                kasowac. Tu jest 6 adminow i ich pytaj kto kasowal. Poza tym twoje teorie
                okradania nie trzymaja sie kupy. Sa wewnetrznie sprzeczne, panie inzynierze. Ty
                sie Jorl nie zmienisz i dlatego dyskusje z toba sa czasem straconym.
          • przycinek.usa Re: Gazeta cytuje Damkona i przycinka 13.11.08, 07:10
            Nie jestes odosobniona w tym zmartwieniu. Przypomnialem sobie artykul z Interii
            na temat rejestracji korespondencji na poczcie.

fakty.interia.pl/polska/news/abw-ma-dostep-do-poczty-polakow,1209204
            I pewna interesujaca wypowiedz z Associated Press u nas:
            ap.google.com/article/ALeqM5iRxZox4GFoIweckPDP1oRhKBlHOwD94CCDU00

Prosze to dokladnie przeczytac - "We cannot continue to rely only on our
            military in order to achieve the national security objectives that we've set,"
            Obama said in July. "We've got to have a civilian national security force that's
            just as powerful, just as strong, just as well-funded."

i

"That's exactly what Hitler did in Nazi Germany and it's exactly what the Soviet
            Union did," Broun said. "When he's proposing to have a national security force
            that's answering to him, that is as strong as the U.S. military, he's showing me
            signs of being Marxist."
            • vico1 Re: Gazeta cytuje Damkona i przycinka 13.11.08, 14:02
              Chetnie czytam tutaj (i nie tylko) informacje o swiatowych gieldach, chociaz sam niewiele mam z nia wspolnego. Codzienny, krotki update nikomu nie zaszkodzi. Jest to jakby pogodynka, sytuacja na gieldzie zapowiada dobre lub zle w ekonomii. Sa momenty, ze na forum jest mniej innych dyskusji, ale to jest normalne, forum reaguje na ostatnie wydarzenia, mniej zajmuje sie tematami ideologicznymi.

Gdybysmy poszli za mysla Jorla, nie byloby pola do dyskusji. Jorl znalazl przyczyne kryzysu, koniec z gadaniem, teraz tylko za kosy i do walki. 500 tys trumien czekajacych na klientow pokazano juz na YouTube.
              Zrobilo sie tutaj ciekawie i niech tak bedzie przez jakis czas. I to forum przechodzi cykliczne fazy wzlotow i upadkow. Cieszmy sie, ze mamy tutaj teraz hosse, w przeciwienstwie do gieldy.
    • jorl robi 21.11.08, 20:35
      robisc napisał:

> Jorl- wydaje mi sie, ze nikt nie wykasowal zadnego Twoje posta; szukalem i nie
      > moge znalesc, a widze takze te wykasowane; ewentualnie w ktorym watku mial sie
      > znajdowac?

OK odwoluje. Jest moj post. Po prostu zapewne nie szukalem go za nisko i dlatego
      go nie znalazlem. Zagladam rzadko tutaj i nie spodziewalem sie ze tak szybko
      spadnie.
      Pozdrowienia
    • jorl vico1 21.11.08, 20:45
      vico1 napisał:

> Gdybysmy poszli za mysla Jorla, nie byloby pola do dyskusji. Jorl znalazl przyc
      > zyne kryzysu, koniec z gadaniem, teraz tylko za kosy i do walki. 500 tys trumie
      > n czekajacych na klientow pokazano juz na YouTube.

Jak sie urzadzenie kostruuje to nalezy znalezsc ta PRAWDZIWA przyczyne dlaczego
      cos sie dzieje. Bo majsterkowanie to mozna cos poprawic ale nigdy nie do konca.
      I ta zasada jest sluszna wszedzie.
      Dlatego i w tym kryzysie nalezy wiedziec to naprawde DLACZEGO.
      A to dlaczego jest wlasnie spowodowane przebudowa Swiata spowodowana ze Swiat
      juz nie bedzie wiecej tymi 2 mild$ dziennie dokarmial USA.
      Ta przebudowa musi naturalnie przejsc przez "doline lez" bo na raz sie nic nie da.
      I Swiat to przejdzie i za pare lat sie okaze ze USA juz nie jest
      supermocarstwem. Tez juz nie superwmocarstwem finansowym. I bedzie musiala zyc
      na wlasny koszt a nie na koszt Swiata. Okradanie Swiata przez USA sie skonczy.
      Ale jak sie chce dyskutowac czy ten bialy kon czy czarny czy pstrokaty dobiegnie
      pierwszy do mety to prosze bardzo. Bo to co sie dyskutuje tutaj o gieldzie jest
      dokladnie tym samym.
      Jak wiadomo byla jakas malpa "grajaca" na gieldzie. I dobrze jej szlo.
      Ale nie slyszalem o malpie konstruujacej urzadzenia. Za trudne.
      Powodzenia dla piszacych tutaJ i usilujacych osiagnac poziom tej malpy.
      Pozdrowienia

• lete11 Re: vico1 03.12.08, 22:35
        Następny nawiedzony.
        Świat jest prstszy, niż Wam się wydaje.
        Kończy się pewna epoka,
        cywilizacja,
        czy jak tam sobie to "coś" nazwiecie.
        Ale to na USA padło, że urodzi się z tego coś... nowego,
        pięknego.
        Wszystkie fiuty, które bronią starego porządku są ...
        sorry, ale tak wiele przymiotników się ciśnie na... monitor, że...
        teraz nie chce mi się, ale kiedyś to rozwinę.

Jak dożyjemy smile
    • jorl wycinanie postow 10.12.08, 20:48
      przycinek.usa napisał:

> Jorl, nie pochlebiaj sobie. Ja nawet twoich postow nie czytam, a co dopiero je
      > kasowac. Tu jest 6 adminow i ich pytaj kto kasowal.

Teraz sprawdzilem dokladnie i wiem ze moj jeden post z odpowiedzia dla LBSa o
      tym co WalMarcie zginal zostal wyciety.

Mam dwa pytania.
      1. Ktory z adminow to zrobil (taka rade wlasnie mi dal przecinek)
      2. Dlaczego to zrobil

Pozdrowienia
      • robisc Re: wycinanie postow 10.12.08, 21:50
        ja skasowalem caly watek jak leci (4 posty); zgodzilem sie z argumentacja LBSa,
        chociaz wycialem go rowniez ze wzgledu na jego bluzgi; to tyle w temacie;

Jorl cierpisz na manie przesladowcza jak w tym poscie smile

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=30&w=11283434&a=12490905
      • przycinek.usa Re: wycinanie postow 11.12.08, 19:12
        Jorl, sluchaj, ja nie mam nic przeciwko twoim postom. OK?
        Zrozum czlowieku, ze nie mam zadnego emocjonalnego nastawienia do osob na forum.
        Mnie tylko razi jak ktos klnie i wyzywa i wtedy tne.
        Tne tez posty idiotow, ktorzy zamieszczaja tresci obsceniczne. Nie przypominam
        sobie abym kiedykolwiek skasowal tobie post. OK?

• tartaczek Re: wycinanie postow 12.12.08, 20:52
          Oj przycinek ,Tobie tez sie zdarza klac na forum,ale nie jest to
          adresowane ad personam ,tylko ogolnie na sytuacje.Generalnie forum
          jest czyste od troli ,co mnie od poczatku mile zaskoczylo.I oby tak
          dalej.Widac ,ze admini odwalaja kawal dobrej roboty.Mysle tylko ,ze
          czesc osob czuje niedosyt tego ,ze analizuje sie dzienne notowania ,
          a nie szeroki aspekt tego co sie dzieje.Ale i to zmienilo sie na
          korzysc w ostatnim czasie.Przybywa uczestnikow,wiec i wlaczaja sie
          nowe zagadnienia.
    • jorl wycinanie postow 13.12.08, 09:12
      robisc napisał:

> ja skasowalem caly watek jak leci (4 posty); zgodzilem sie z argumentacja LBSa,
      > chociaz wycialem go rowniez ze wzgledu na jego bluzgi; to tyle w temacie;

Czyli to Ty robi wycieles MOJ post. Nie uwazam aby argumentacja LBSa byla
      sluszna. A napewno jego argumentacja Ciebie nie upowazniala do wycinania tez
      mojego postu.
      Mysle ze sie z tym zgodzisz. I teraz swoj blad naprawisz. Czyli przywrocisz ten
      watek na forum. Conajmniej z MOIM postem.

> Jorl cierpisz na manie przesladowcza jak w tym poscie smile

Wroce do tego co tutaj napisales. Jak bede mial czas bo go teraz naprawde malo
      mam. Ale troche mnie chyba znasz z dawnych czasow wiec wiesz co potrafie. Jak chce.

Pozdrowienia
      • jorl Re: wycinanie postow 21.12.08, 17:40
        Widze ze cenzorzy dalej nie chca swojego bledu naprawic. I moj post przywrocic.
        Nieladnie.

Pozdrowienia
        • jorl Re: wycinanie postow 03.01.09, 11:20
          jorl napisał:

> Widze ze cenzorzy dalej nie chca swojego bledu naprawic. I moj post przywrocic.
          > Nieladnie.
          >
          > Pozdrowienia

Pozdrowienia

• 7.dni Re: KOMUNIKAT 22.02.09, 23:35
      W uzupelnieniu informacji przycinka dodam, jak przedstawiciel portalu gazeta.pl,
      ze oprocz opisanej przez niego formy (Forum Weekend) od czasu do czasu Wasze
      wypowiedzi/informacje sa dla naszych autorow inspiracja do pisanych artykulow.

Staramy sie wtedy linkowac do forum PiG tak jak mialo to przykladowo miejsce tutaj:
      www.manageria.pl/manageria/1,85811,6144737,Kryzys_2_0___czy_fora__blogi_i_Nasza_Klasa_pograza.html
      www.manageria.pl/manageria/1,85811,6164577,Czy_to_mozliwe__ze_swiatowy_handel_spadl_od_zera_.html
      Gratulacje za stworzenie naprawde swietnego forum.
      • robisc Re: KOMUNIKAT 23.02.09, 20:53
        milo czytac, ze portal nas zauwaza; musze przyznac, ze zasluzenie, bo jeszcze
        nigdy w 5-letniej historii PiG (forum powstalo 13.12.2003 r.) nie pisalo tu tylu
        ciekawych ludzi, a dolaczaja ciagle nowe osoby (patrz chociazby watek
        "Psychologia tlumu"); z drugiej strony szkoda, ze odszedl Bush, jeden z tych,
        ktorzy tworzyl to forum od poczatku; ilosc na szczescie na razie przechodzi w
        jakosc z mala pomoca zwiekszonego niedawno grona adminow smile
    • wieslaw68 Re: KOMUNIKAT - z ostatniej chwili 22.04.09, 21:49
      www.youtube.com/watch?v=6-3X5hIFXYU
    • bieda_inwestor Nowy artykul w Gazecie z odnosnikiem do forum 24.06.09, 04:50
      gospodarka.gazeta.pl/Gielda/1,85951,6748029,Czy_w_aferze_z_obligacjami_USA_jest_drugie_dno_.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka