Dodaj do ulubionych

Przyłącz sie do protesu przeciwko KM

19.12.11, 08:52
Witam
W związku z nagminnym i "częstemi" codziennymi opóźnieniami pociągów relacji TŁUSZCZ/MAŁKINIA/WOŁOMIN do WARSZAWY WILEŃSKIEJ apeluje do mieszkańców o przyłączenie się do protestu niepokazywania biletu podczas kontroli przeciwko,
1. Codziennym opóźnieniom pociągów - jazda nie zgodna z rozkładem
2. Wysokim cenom biletów KM
3. Warunkom podróżowania
4. Likwidacji Wspólnego biletu na trasie Zagościniec - Warszawa
5. Starego taboru - ciągle psującego się
6. Braku komunikatów na stacjach w przypadku opóźnień lub innych zdarzeń

Apeluje też do pisania skarg do KM w przypadku spóźnień pociągów lub braku komunikatów na stacji o opóźnieniach.
Nie można wiecznie płacić za niedotrzymywanie warunków umowy, KONIEC Z MONOPOLEM KOLEIJ MAZOWIECKICH - dość naciągania ludzi.
Obserwuj wątek
    • an03 Re: Przyłącz sie do protesu przeciwko KM 19.12.11, 10:08
      Jestem ZA!!!
      szczególnie za opóźnienia i brak komunikatów. Robią łaskę że w ogóle jeżdżą.
      Ja na Słonecznej czekając na opóźniony pociąg słyszę czasem taki komunikat "opóźniony pociąg do Warszawy wileńskiej odjechał z Tłuszcza."
      Koniec, niech ktoś mądry mi wytłumaczy po co mówić takie bzdury?? Albo nie mówią nic, albo ten komunikat, mówiący wszystko, od razu człowiek wie kiedy opóźniony pociąg przyjedzie.
      Ta firma to kpina, traktują pasażerów jak zło konieczne, a nie ludzi którzy dają im pracę.
      • tomjani Re: Przyłącz sie do protesu przeciwko KM 19.12.11, 11:24
        RMFI podaało że toczą się nieoficjalne rozmowy władz miast należących do linii wołomińskiej z Kolejami Mazowieckimi - z pominięciem PORuciarskiego ZTM. Może to jednak przeciwko PORucie należałoby protestować?
        • an03 Re: Przyłącz sie do protesu przeciwko KM 19.12.11, 14:07
          Człowieku idz pluć jadem gdzie indziej,czytaj na marsze PISu
          Co ma ZTM do opóźnień KM?? radze poczytać ze zrozumieniem.
          • mar_taaa Re: Przyłącz sie do protesu przeciwko KM 19.12.11, 14:24
            wszystko ok, ale co z konsekwencjami nie pokazywania biletu???
          • tomjani Re: Przyłącz sie do protesu przeciwko KM 19.12.11, 16:16
            an03 napisała:

> Człowieku idz pluć jadem gdzie indziej,czytaj na marsze PISu

A dziękuję, byłem i było całkiem kulturalnie. Nie to co na lewackich manifach i antifach.

> Co ma ZTM do opóźnień KM?? radze poczytać ze zrozumieniem.

Wszak jest mowa o proteście nie tylko przeciw opóźnieniom kibli KM ale i o groźbie wycofania wspólnego biletu. Jak bufet i PORuta osiągną cel - przyjdzie wam jeszcze więcej płacić za przejazd kiblem lub tłoczyć się i do tego jeszcze stać w korkach w gratobusie.
        • rajqu Re: Przyłącz sie do protesu przeciwko KM 19.12.11, 14:22
          Wez czlowieku idz na drzewo z ty twoim pisem. Dla mnie jako pasazera nie liczy sie polityka ktora ty wszedzie starasz sie wepchac tylko to ze wchodzac na ossowie do pociagu modle sie aby jakis skrawek miejsca miec aby stanac spokojnie.
          • tomjani Re: Przyłącz sie do protesu przeciwko KM 19.12.11, 16:17
            Taaaa, każdy kto ośmieli się powiedzieć że PO to oczajdusze a HGW nieudaczny i pazerny babon - to niechybnie faszysta z PiS? Bo każdy z PiS to faszysta?
            • an03 Re: Przyłącz sie do protesu przeciwko KM 20.12.11, 08:43
              Skoro tak twierdzisz to nie będę się spierać.
              • babel_30 Re: Przyłącz sie do protesu przeciwko KM 20.12.11, 09:11
                Witam
                Apeluje do wszystkich osób czytających i piszących w tym wątku o pisanie na temat.
                Poglądy polityczne i niechęci do innych osób proszę zachować dla siebie a nie wypisywać w tym wątku.

Odnośnie pytania co z konsekwencjami.
                1. Masz argument w stylu spóźnień
                2. Zawsze choć niechętnie możesz pokazać bilet/kartę miejską w ostatczeności w celu uniknięcia mandatu(jeżeli nie podasz danych konduktorowi to z czego cie spisze).

Ja osobiście przyjąłem takty głuchego. Udaje że nie słyszę co mówi konduktor lub renoma.

• mar_taaa Re: Przyłącz sie do protesu przeciwko KM 20.12.11, 09:40
                  i nic?
                  żadnego mandaciku bądź wzywania policji??
                • netkobylak Re: Przyłącz sie do protesu przeciwko KM 20.12.11, 09:45
                  Trzeba się dokładnie zapoznać z regulaminami. Można zastosować coś w rodzaju strajku włoskiego. Nie wiem, czy takie możliwości teraz funkcjonują ale pasażer mógł sprawdzić uprawnienia kontrolera do kontroli. To na pewno znacznie spowolni pracę. I to że ktoś obok sprawdzał a my patrzyliśmy, nie oznacza że my nie możemy sprawdzić - zawsze istnieje opcja że ten obok jest "ziomalem" kontrolera :). Po sprawdzeniu poszukiwanie biletu - mozolne, w każdej kieszeni, plecaku itd. aż do sukcesu i pokazania go... W trakcie oczywiście dyskusja na temat spóźnień. Ci ludzie sami zaczną walczyć o lepsze warunki pracy bo siądzie im psycha.
                  • mar_taaa Re: Przyłącz sie do protesu przeciwko KM 20.12.11, 10:02
                    jestem jak najbardziej za;)
                    co prawda na razie zrezygnowałam z pociągu na rzecz samochodu ale kiedyś trzeba będzie wrócić do wspaniałej km.
                    świetna inicjatywa
                • tomjani Re: Przyłącz sie do protesu przeciwko KM 20.12.11, 11:52
                  babel_30 napisał:

> Ja osobiście przyjąłem takty głuchego. Udaje że nie słyszę co mówi konduktor lub renoma.

Parę lat temu gdy urządziłem sobie kółeczko z WKM na trasie Warszawa Wschodnia - Rembertów - Zagościniec - Warszawa Wileńska wsiadając do powrotnego kibla w Zagościńcu stwierdziłem że w wagonie oprócz mnie jest tylko starszawa kobiecina oraz gromada drechów. Ledwo drzwi się zamknęły - jeden z owych drechów rzucił się w moją stronę z okrzykiem: Life is brutal! Bilety do kontroli!
                  Zapewne była to istotnie Renoma; w każdym razie mnie nie obrabowano. Ale w pierwszej chwili odniosłem wrażenie że zostałem napadnięty...
      • stasi1 ale że pociąg wyjechał z Tłuszcza to jest 23.12.11, 21:38
        ważna wiadomość! Znaczy że jest szansa że dojedzie kiedyś. Jak nie wyjechał to nie ma co na niego czekać
    • arturkoczyk Re: Przyłącz sie do protesu przeciwko KM 20.12.11, 20:25
      No dobra, ale czemu ma służyć taka forma protestu polegająca na nieokazywaniu biletu bądź przedłużaniu kontroli ???? Zamiast wymyślać tego typu wyrafinowane akcje proponuję coś łatwiejszego i skuteczniejszego- skarga.

Skargę do KM można wysłać zwykłym mailem, trzeba jednak pamiętać o podaniu adresu do korespondencji.
      • babel_30 Re: Przyłącz sie do protesu przeciwko KM 21.12.11, 09:48
        arturkoczyk napisał:

> No dobra, ale czemu ma służyć taka forma protestu polegająca na nieokazywaniu b
        > iletu bądź przedłużaniu kontroli ???? Zamiast wymyślać tego typu wyrafinowane a
        > kcje proponuję coś łatwiejszego i skuteczniejszego- skarga.
        >
        > Skargę do KM można wysłać zwykłym mailem, trzeba jednak pamiętać o podaniu adre
        > su do korespondencji.

Jak widać powyżej czytasz nie wszystkie maile lub nie uważnie, napisałem w pierwszym poście żeby pisać też skargi.

Ja osobiście pisze i to nie jedną skargę
        Wybór protestu zostawiam wam.
        Ja wybrałem i jedno i drugie, jeżeli spóźni się pociąg - nie przyjedzie o czasie według rozkładu to wtedy pisze skargę i nie pokaże biletu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka