Dodaj do ulubionych

nowe rondo

21.05.14, 09:11
Podobno ma powstać nowe rondo na skrzyżowaniu Poniatowskiego z Ułanów. Ktoś wie coś więcej o tej inwestycji? Ul. Ułanów nie jest jakoś super uczęszczana. Prawdę mówiąc to dzisiaj jadąc Poniatowskiego w stronę DW634 to minąłem ją nawet nie wiem kiedy. A teraz ma być tam rondo? ;-)
Obserwuj wątek
    • sebku1 Re: nowe rondo 21.05.14, 10:24
      na to rondo zjedziesz z nowego wiaduktu i będziesz mógł jechać w stronę DW634, do przejazdu, który będzie zamknięty i Ułanów prosto do nowego centrum handlowego ;)
      • thekrolik Re: nowe rondo 21.05.14, 11:23
        Dzięki! To dobrze, że budują to rondo. Te rzesze ciągnące do nowego centrum handlowego nie będą blokowały ruchu jadącym rano do pracy w wawie ;-)
        • damyk1 Re: nowe rondo 21.05.14, 15:32
          thekrolik napisał:

> Dzięki! To dobrze, że budują to rondo. Te rzesze ciągnące do nowego centrum han
          > dlowego nie będą blokowały ruchu jadącym rano do pracy w wawie ;-)
          Na koszt CH ma byc poszerzona Nadarzynska do 2 pasow na odcinku od swiatel w turowie do orlat lwowskich czyli do salonu Hyundaia.
          Na fb stronach wspolnoty i kobylczanina sa fotki protestujacych okolicznych mieszkancow ale nie jest dokladnie wiadomo o co chodzi. Znajac zycie kobylczanin niedlugo opisze tysiace problemow z CH
          • mate604 Re: nowe rondo 21.05.14, 17:26
            No właśnie, ten przeklęty kobyłczanin. Jak oni mogą tak burzyć sielankę i pisać o problemach mieszkańców. Jestem oburzony tą niereformowalną grupą, która za nic nie chce uznać jedynego słusznego dogmatu o nieomylności burmistrza i jego ekipy. Nie rozumiem dlaczego oni idąc śladem innych, nie chcą dołączyć do głosów wychwalających poczynania burmistrza. Skandal !
      • karol-1975 Re: nowe rondo 21.05.14, 17:48
        A gdzie ma być to nowe CH?
        • thekrolik Re: nowe rondo 21.05.14, 20:24
          www.zielonka2014.pl/node/1415
          "Na sesji Rady Miejskiej 27 stycznia podjęte zostały dwie uchwały z zakresu planowania urbanistycznego. Pierwsza dotyczyła przystąpienia do sporządzenia planu miejscowego dla terenu potocznie nazywanego „centrum handlowe” położonego pomiędzy ulicami: Orląt Lwowskich, Nadarzyńską i Husarii w Kobyłce (...)"
          źródło: um.kobylka.pl/index.php/aktualnosci_kat/Dwa-plany-miejscowe.html
    • tym2011 Re: nowe rondo 22.05.14, 12:10
      thekrolik napisał:

> Podobno ma powstać nowe rondo na skrzyżowaniu Poniatowskiego z Ułanów. Ktoś wie
      > coś więcej o tej inwestycji? Ul. Ułanów nie jest jakoś super uczęszczana. Praw
      > dę mówiąc to dzisiaj jadąc Poniatowskiego w stronę DW634 to minąłem ją nawet ni
      > e wiem kiedy. A teraz ma być tam rondo? ;-)

Patrząc na studium zagospodarowania, to rondo nie będzie przy ulicy Ułanów, ale dobre kilkadziesiąt metrów (ok. 40) na północ od Ułanów. Dojazd do centrum handlowego nie będzie prowadził ulicą Ułanów, ale nową drogą równoległą do Ułanów i łączącą się z ul. Orląt Lwowskich. Być może nawet ta nowa droga będzie się nazywać Orląt Lwowskich jako jej przedłużenie.
    • kobylkowiec82 Re: nowe rondo 04.06.14, 13:49
      wizualizacja ronda, z droga prowadzącą do wiaduktu:

kobylkowotoiowo.pl/images/Artur_Koczyk/r%C3%B3%C5%BCne/pkp_wizualizacja_3.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka