rokerperejro88
14.09.14, 19:32
Pan zakładał już dwa tematy skierowane do mnie, więc nie pozostając dłużnym chciałbym również dać się Panu wykazać i zadać kilka pytań. Pytania są proste i jako zwolennik obecnych rządzących na pewno nie będzie miał Pan z nimi problemu. Liczę, że tym razem mnie Pan nie zawiedzie i odniesie się do każdego z punktów.
Temat może być ciekawym polem do dyskusji po Pana wypowiedzi. Z pewności inni zwolennicy Wspólnoty z przyjemnością przeczytają jak się Pan do tych pytań odniesie.
Tak wiec do dzieła:
1. Proszę wymienić 5 sukcesów 2 kadencji (czyli 7,5 roku) obecnie rządzącego obozu.
2. Jakie pomysły na rządzenie miastem, plany i podjęte działania sprawiają, że warto oddać głos na obecnie rządzących?
3. Proszę powiedzieć co to jest dług publiczny. Czy wg Pana ma on realny wpływ na życie mieszkańców czy też zadłużenie możemy zignorować?
4. Czy jeśli byłby Pan burmistrzem to zaraz po przekroczeniu 20 000 mieszkańców przez miasto zatrudniłby Pan sobie drugiego zastępce pobierającego wypłatę z budżetu miasta ok. 150 000 zł rocznie?
5. Czy liczba urzędników w urzędzie miasta ma realny wpływ na stan budżetu Kobyłki?
6. Czy chciałby Pan być szczegółowo informowany o kosztach poniesionych z budżetu na pikniki i inne imprezy organizowane przez urząd miasta?
7. Co Pan sądzi o zatrudnieniu pełnomocnika do spraw relacji instytucjonalnych i ogólnoorganizacyjnych? Czy takie osoby są nam niezbędne? (Szerzej tutaj: www.kobylkowotoiowo.pl/2013-08-27-15-35-00/333-pelnomocnik-do-spraw-zadnych.html)
8. Czy uważa Pan, że ostatni spot reklamowy na stronę miasta za 5000 zł osiągnie swój deklarowany przez urząd cel i ściągnie nowych mieszkańców i inwestorów?
9. Co Pan sądzi o zatrudnieniu dyrektora Wichru z wypłatą 8000 zł miesięcznie? Czy myśli Pan, że Wicher dzięki temu lepiej funkcjonuje?
10. Co Pan sądzi na temat Karty dużej rodziny wprowadzonej w Kobyłce? Czy daje realne udogodnienia mieszkańcom?
11. Czy zauważył Pan, że w ostatnich miesiącach tego roku działań na rzecz miasta jest znacznie więcej niż w 3 latach ubiegłych? Jeśli tak to z czego to wynika?
12. Czy jeśli dojdzie do zmiany władzy to uważa Pan, że będzie gorzej niż teraz? Jeśli tak to dlaczego?
Ja Panu odpowiedziałem na zadane pytania. Mam nadzieję, że rewanż będzie równie treściwy i bez wywijania się od niewygodnych treści i pytań jak to dotychczas się Panu zdarzało.
Pozdrawiam