oli-baba 27.10.08, 17:52 Witam, niedługo z rodziną zamieszkamy w Kobyłce i chciałabym się dowiedzieć gdzie są przedszkola w Kobyłce i poznać państwa opinie na ich temat. Z góry bardzo serdecznie dziękuję za każde info. Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cotelle24 Re: przedszkola w Kobyłce 27.10.08, 17:57 podepnę się pod pytanie o przedszkola. Informacje które szukałam do tej pory są z przed 2-3 lat i moze coś w kwestii niektórych placówek się zmieniło. Głównie chodzi mi o przedszkole na Kościuszki. Odpowiedz Link
aaspoleczna Re: przedszkola w Kobyłce 28.10.08, 10:01 Jak ja szukałam, jakiś rok temu, to w Kobyłce były 3 przedszkola: państwowe na Kościuszki, prywatne u sióstr, nie wiem gdzie i "Konik na biegunach" - też prywatne, oraz wiele przedszkoli prywatnych w okolicy. My szukaliśmy czegos na trasie do Warszawy, więc "Konik na biegunach" odpoadł, bo musielibysmy sie cofać, państwowe odpadło, bo dziecko nie miało wieku przedszkolenego, a u sióstr, poprostu odpadło. Znaleźliśmy coś na trasie, było to łatwe, bo oferta szeroka. Ale z tego co wiem "Konik na biegunach ma całkiem dobre opinie, poszukajcie był o nim wątek na tym forum, ceny tez mięli przystępne. Odpowiedz Link
cotelle24 Re: przedszkola w Kobyłce 29.10.08, 08:19 Te co wymieniłaś znam tzn z forum. O koniku na biegunach dużo jest tutaj opinii ale podobno mają ubogie zajęcia. Może teraz coś się zmieniło. Wiem że jest jeszcze przedszkole przy zespole szkół nr 2 na ul.Orzeszkowej. Ale to już po drugiej stronie torów czyli jakieś 5 km od naszych okolic. Bardzo mi sie ten zespół szkół i przedszkole spodobało ale ciutkę za daleko byłabym skazana na zawożenie dziecka i przywożenie dość długo. Im bliżej szkoła tym wcześniej dziecko może wracać samo. Odpowiedz Link
czlowiek_z_kobylki Re: przedszkola w Kobyłce 25.11.08, 17:03 jest jeszcze jedno prywatne przedszkole w Kobyłce przy ulicy Asnyka „tęczowa kraina”. NIE polecam !!!!!!!!!!!!! strasznie dużo dzieci, po 14 jest jedna opiekunka, małe pomieszczenia, hałas, smród z toalety, małe dzieci same sobie wycierają..., wiecznie są mylone ręczniki, szczoteczki do zębów i inne. Podobno właścicielka otworzyła nowe przedszkole w Wołominie przy kościele. Obiecany był język angielski, rytmika – dziecko o tych przedmiotach nigdy nie słyszało. Dodam: Właścicielka, która wiecznie myli dzieci, czego nie mogą jeść i na co są uczulone, a dzieci w pomieszczeniach ok. 120mkw (oprócz biura, garażu i kuchni) jest ok. 60. ODRADZAM !!!! Odpowiedz Link
czlowiek_z_kobylki Re: przedszkola w Kobyłce 05.12.08, 16:09 tak, róg szpotańskiego / asnyka Odpowiedz Link
1diavola Re: przedszkola w Kobyłce 11.12.08, 23:54 Moja też tam chodzi i będę szukać dla mojej opiekunki. Dzieci jest tam pełno. Mała ciągle łapie przeziębienia i ja już nie wyrabiam. Z perspektywy czasu tez odradzam Odpowiedz Link
ajfw Re: przedszkola w Kobyłce 14.12.08, 10:37 przedszkole w kobylce przy ul szpotanskiego-a nie asnyka jest bardzo dobrym przedszkolem i kazdy to moze sprawdzic wchodzac sobie do niego . dzieci teraz choruja wszedzie czy chodza do przedszkola czy nie...takie czasy,pogoda,klimat...wirusy fruwaja i bakterie -kazdy pediatra to stwierdza. w tym przedszkolu jest ok 40 dzieci ,wysoki poziom edukacji,dzieci same pup sobie nie wycieraja,jest czysto i sporo pan.panie to nie zadne opiekunki-tylko nauczycielki.a o 14 zadna jeszcze do domu nie wychodzi...za takie oszczerstwa jakie napisal czlowiek z kobylki,mozna znalezc sie na drodze sadowej-bo to jest oczerniajace klamstwo.i napewno ten pan nigdy nie mial dziecka w tym przedszkolu... Odpowiedz Link
usura Re: przedszkola w Kobyłce 18.12.08, 22:40 I moje dziecko też tam chodzi. Póki co nie narzekam. Panie są bardzo miłe. Dziecko zadowolone raczej, choć jeszcze nie mówiące;) A że choruje.. no cóż taki urok przedszkoli, żłobków niestety:( Odpowiedz Link
mamusiaemila Re: przedszkola w Kobyłce 19.12.08, 19:29 a moje dziecko chodzi do tego przedszkola od dawna,odbieram je o różnych porach więc dużo widzę-i uważam że jest dobrze.Syn opowiada, śpiewa,liczy,czyta,po angielsku też coś umie powiedziec .wczesniej chodził do innego przedszkola wiec mam porównanie.tu jest dobrze i zebrania organizuja i wycieczki.i maja super logopede ,która bardzo nam pomogła . a smrodu nie czuje choc jestem tam prawie codziennie... Odpowiedz Link