Gość: kola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.04, 17:24 czy jak regularnie upijam sie raz w tygodniu ( weekend ) to jestem alkoholikiem? w srodku tygodnia nie pije ani kropli Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emka_3 Re: pytanie - alkoholizm 18.01.04, 19:08 ja się codziennie upijam i nie widzę problemu Odpowiedz Link Zgłoś
wojtech451 Re: pytanie - alkoholizm 18.01.04, 19:44 emka_3 napisał: > ja się codziennie upijam i nie widzę problemu Jeżeli to prawda to ciekaw jestem jak długo pociągniesz? Bo, że jest to tylko kwestia czasu aby wysiadło zdrówko to pewne jak amen w pacierzu! A problem masz i to D U Ż Y !!! Odpowiedz Link Zgłoś
wojtech451 Re: pytanie - alkoholizm 19.01.04, 09:49 Problemy jak zauważyłeś, oczywiście ma każdy ale alkoholizm jest b.poważnym problemem. Dotyczy nie tylko alkoholika ale jego rodziny, otoczenia, środowiska. Poza tym alkoholizm degraduje, wolno niszczy człowieka i wszystko co kocha. Aż do zagłady włącznie a najgorsze jest to, że jesteś świadkiem własnego upadku. Przyglądasz sie temu na codzień, uczestniczysz w tym, wiesz, że źle robisz ale nie potrafisz przestać pić. Obiecujesz, przysięgasz i nigdy nie dotrzymujesz danego słowa. Jest coraz gorzej, coraz trudniej, staczasz się. Coż, pisać można wiele ale po co powtarzać to co inni już na tym i innych forach napisali. Jeżeli temat Cię interesuje a właściwie chyba dotyczy to poczytaj wpisy z tego forum dokładniej. Mimo, że nigdy nie jest za poźno to jednak lepiej wcześniej zrozumieć , że problem jest. To jest już pierwszy krok ku trzeźwości. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 do emki3 19.01.04, 10:16 Jeśli nie widac róznicy to nie warto przepłacać.Jeśli nie widzisz problemu nie warto przebywać na stronach dla uzależnionych,szkoda czasu przede wszystkim Twojego a może i innych też troche:))Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
svetomir Dlaczego? 19.01.04, 18:11 Dlaczego nazywasz to forum stronami dla uzaleznionych? To jest forum o uzależnieniach, a nie dla uzaleznionych. A o uzaleznieniach moga i powinni dyskutowac nie tylko uzaleznieni. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtech451 Re: pytanie - alkoholizm 18.01.04, 19:41 Gość portalu: kola napisał(a): > czy jak regularnie upijam sie raz w tygodniu ( weekend ) to jestem > alkoholikiem? w srodku tygodnia nie pije ani kropli Do czasu. Na razie wekend, potem okazja w środku tygodnia, urlop lub wakacje i poleeeeeeeeeeeeeeci - czego oczywiście Ci nie życzę. Jak zaczniesz czekać z niecierpliwwością na wekend bo bedziesz mógł się napić to jest to ostrzeżenie, ze uzależnienie Cię dopada. A poza tym regularne picie (chociażby raz w tygodniu) jest już uzależnieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy Re: pytanie - alkoholizm IP: 195.187.99.* 19.01.04, 12:42 A po co w ogóle się upijasz - czyżbyś pił za dużo i nie umiał odstawić tego ostatniego przed upiciem się. A dlaczego nie pijesz w środku tygodnia - co ci przeszkadza. Niealkoholik nie zwraca na to uwagi ile pije, kiedy pije i jak pije. Jak się upijasz regularnie to jesteś na prostej drodze do uzależnienia lub na niej jesteś. Ja też się upijałem - raz na pół roku. Odpowiedz Link Zgłoś
astral_25 Re: pytanie - alkoholizm 19.01.04, 15:01 "Niealkoholik nie zwraca na to uwagi ile pije, kiedy pije i jak pije. Jak się upijasz regularnie to jesteś na prostej drodze do uzależnienia lub na niej jesteś". Mysle, ze nie jest to do konca prawda. Nigdy nie bylem alkoholikiem, ale ZWRACAM uwage na to ile pije, kiedy pije i jak pije. Nic w tym chyba zlego nie ma. A byl okres, ze pilem duzo i regularnie w weekendy z przyjaciolmi, jednak ani ja, ani oni, nie uzaleznilismy sie od alkoholu. Moze wiec jednak ze sklonnoscia do alkoholizmu czlowiek sie rodzi ? Nie wiem, pytam. Co do pytania "kola", najlepiej chyba tlumaczy to ten post : forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=176&w=9407195&a=9428017Pozdr. --- [Astral] Odpowiedz Link Zgłoś
astral_25 Re: pytanie - alkoholizm 19.01.04, 15:03 Oops, nie wyszlo, wklejam jeszcze raz : forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=176&w=9407195&a=9428017 --- [Astral] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hepik Re: pytanie - alkoholizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.04, 17:05 Widzę ,ze zaczynam robic za klasyka,jeśli zaczyna sie mnie cytować,he,he. Odpowiedz Link Zgłoś
astral_25 Re: pytanie - alkoholizm 19.01.04, 17:44 To byl dobry post, ma szanse "trafic" do kazdego laika w temacie, do mnie trafil. --- [Astral] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hełpik Re: pytanie - alkoholizm IP: *.przemet.sdi.tpnet.pl 19.01.04, 17:47 Coż za skromność! Pochlebiasz sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: pytanie - alkoholizm 19.01.04, 19:50 "Spokój zaczyna się właśnie tam, gdzie kończy się ambicja." Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: pytanie - alkoholizm 21.01.04, 03:49 A ja nie gratuluję.Facet założył wątek(jklepacz) na forum prywatnym" Wódko pozwól żyć".Można go poczytać.I przekonac się jak ten nałóg działa.Tak mi się coś kołatało po głowie-ale nie miałem odwagi tam zapytać,dlaczego się urwało.Teraz już wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy Re: pytanie - alkoholizm IP: 195.187.99.* 21.01.04, 08:41 klepacz - dobrze wiesz czym to grozi. Może przerwij [choć na chwilę picie] i wejdź na Forum - może uda Ci się zakończyć te 10 - 11 dni. Jestem cały dzień przy komputerze. Hepik chyba też i inni - taki internetowy mini miting AA. A może by tak miting w klubie. "Wódka nie pozwala żyć" - ta spożywana. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: pytanie - alkoholizm 17.05.04, 06:08 hepik1 napisał: > A ja nie gratuluję.Facet założył wątek(jklepacz) na forum prywatnym" Wódko > pozwól żyć".Można go poczytać.I przekonac się jak ten nałóg działa.Tak mi się > coś kołatało po głowie-ale nie miałem odwagi tam zapytać,dlaczego się > urwało.Teraz już wiem. Dawno to forum zostało już zlikwidowane.Jeszcze jeden ,któremu sie nie udało.Narazie? Odpowiedz Link Zgłoś