Dodaj do ulubionych

pytanie - alkoholizm

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.04, 17:24
czy jak regularnie upijam sie raz w tygodniu ( weekend ) to jestem
alkoholikiem? w srodku tygodnia nie pije ani kropli
Obserwuj wątek
    • emka_3 Re: pytanie - alkoholizm 18.01.04, 19:08
      ja się codziennie upijam i nie widzę problemu
      • wojtech451 Re: pytanie - alkoholizm 18.01.04, 19:44
        emka_3 napisał:

> ja się codziennie upijam i nie widzę problemu

Jeżeli to prawda to ciekaw jestem jak długo pociągniesz? Bo, że jest to tylko
        kwestia czasu aby wysiadło zdrówko to pewne jak amen w pacierzu!
        A problem masz i to D U Ż Y !!!
        • emka_3 Re: pytanie - alkoholizm 18.01.04, 20:19
          kto ich nie ma wojtech 451
          • wojtech451 Re: pytanie - alkoholizm 19.01.04, 09:49
            Problemy jak zauważyłeś, oczywiście ma każdy ale alkoholizm jest b.poważnym
            problemem. Dotyczy nie tylko alkoholika ale jego rodziny, otoczenia,
            środowiska. Poza tym alkoholizm degraduje, wolno niszczy człowieka i wszystko
            co kocha. Aż do zagłady włącznie a najgorsze jest to, że jesteś świadkiem
            własnego upadku. Przyglądasz sie temu na codzień, uczestniczysz w tym, wiesz,
            że źle robisz ale nie potrafisz przestać pić. Obiecujesz, przysięgasz i nigdy
            nie dotrzymujesz danego słowa. Jest coraz gorzej, coraz trudniej, staczasz się.
            Coż, pisać można wiele ale po co powtarzać to co inni już na tym i innych
            forach napisali. Jeżeli temat Cię interesuje a właściwie chyba dotyczy to
            poczytaj wpisy z tego forum dokładniej.
            Mimo, że nigdy nie jest za poźno to jednak lepiej wcześniej zrozumieć , że
            problem jest. To jest już pierwszy krok ku trzeźwości.
            • hepik1 do emki3 19.01.04, 10:16
              Jeśli nie widac róznicy to nie warto przepłacać.Jeśli nie widzisz problemu nie
              warto przebywać na stronach dla uzależnionych,szkoda czasu przede wszystkim
              Twojego a może i innych też troche:))Pozdr.
              • svetomir Dlaczego? 19.01.04, 18:11
                Dlaczego nazywasz to forum stronami dla uzaleznionych?
                To jest forum o uzależnieniach, a nie dla uzaleznionych.
                A o uzaleznieniach moga i powinni dyskutowac nie tylko uzaleznieni.
    • wojtech451 Re: pytanie - alkoholizm 18.01.04, 19:41
      Gość portalu: kola napisał(a):

> czy jak regularnie upijam sie raz w tygodniu ( weekend ) to jestem
      > alkoholikiem? w srodku tygodnia nie pije ani kropli

Do czasu. Na razie wekend, potem okazja w środku tygodnia, urlop lub wakacje i
      poleeeeeeeeeeeeeeci - czego oczywiście Ci nie życzę. Jak zaczniesz czekać z
      niecierpliwwością na wekend bo bedziesz mógł się napić to jest to ostrzeżenie,
      ze uzależnienie Cię dopada.
      A poza tym regularne picie (chociażby raz w tygodniu) jest już uzależnieniem.
      • Gość: jerzy Re: pytanie - alkoholizm IP: 195.187.99.* 19.01.04, 12:42
        A po co w ogóle się upijasz - czyżbyś pił za dużo i nie umiał odstawić tego
        ostatniego przed upiciem się. A dlaczego nie pijesz w środku tygodnia - co ci
        przeszkadza. Niealkoholik nie zwraca na to uwagi ile pije, kiedy pije i jak
        pije. Jak się upijasz regularnie to jesteś na prostej drodze do uzależnienia
        lub na niej jesteś.
        Ja też się upijałem - raz na pół roku.
        • astral_25 Re: pytanie - alkoholizm 19.01.04, 15:01
          "Niealkoholik nie zwraca na to uwagi ile pije, kiedy pije i jak pije. Jak się
          upijasz regularnie to jesteś na prostej drodze do uzależnienia lub na niej
          jesteś".
          Mysle, ze nie jest to do konca prawda. Nigdy nie bylem alkoholikiem, ale
          ZWRACAM uwage na to ile pije, kiedy pije i jak pije. Nic w tym chyba zlego nie
          ma. A byl okres, ze pilem duzo i regularnie w weekendy z przyjaciolmi, jednak
          ani ja, ani oni, nie uzaleznilismy sie od alkoholu. Moze wiec jednak ze
          sklonnoscia do alkoholizmu czlowiek sie rodzi ? Nie wiem, pytam.
          Co do pytania "kola", najlepiej chyba tlumaczy to ten post :
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=176&w=9407195&a=9428017Pozdr.
          ---
          [Astral]
          • astral_25 Re: pytanie - alkoholizm 19.01.04, 15:03
            Oops, nie wyszlo, wklejam jeszcze raz :

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=176&w=9407195&a=9428017
            ---
            [Astral]
            • Gość: hepik Re: pytanie - alkoholizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.04, 17:05
              Widzę ,ze zaczynam robic za klasyka,jeśli zaczyna sie mnie cytować,he,he.
              • astral_25 Re: pytanie - alkoholizm 19.01.04, 17:44
                To byl dobry post, ma szanse "trafic" do kazdego laika w temacie, do mnie
                trafil.
                ---
                [Astral]
              • Gość: Hełpik Re: pytanie - alkoholizm IP: *.przemet.sdi.tpnet.pl 19.01.04, 17:47
                Coż za skromność! Pochlebiasz sobie.
                • hepik1 Re: pytanie - alkoholizm 19.01.04, 19:50

"Spokój zaczyna się właśnie tam,
                  gdzie kończy się ambicja."
                  • jklepacz Re: pytanie - alkoholizm 20.01.04, 23:19
                    a jachlam juZ dziesięć dni
                    • astral_25 Re: pytanie - alkoholizm 21.01.04, 02:41
                      Gratuluje.
                      ---
                      [Astral]
                      • hepik1 Re: pytanie - alkoholizm 21.01.04, 03:49
                        A ja nie gratuluję.Facet założył wątek(jklepacz) na forum prywatnym" Wódko
                        pozwól żyć".Można go poczytać.I przekonac się jak ten nałóg działa.Tak mi się
                        coś kołatało po głowie-ale nie miałem odwagi tam zapytać,dlaczego się
                        urwało.Teraz już wiem.
                        • Gość: jerzy Re: pytanie - alkoholizm IP: 195.187.99.* 21.01.04, 08:41
                          klepacz - dobrze wiesz czym to grozi. Może przerwij [choć na chwilę picie] i
                          wejdź na Forum - może uda Ci się zakończyć te 10 - 11 dni. Jestem cały dzień
                          przy komputerze. Hepik chyba też i inni - taki internetowy mini miting AA.
                          A może by tak miting w klubie.
                          "Wódka nie pozwala żyć" - ta spożywana.
                        • hepik1 Re: pytanie - alkoholizm 17.05.04, 06:08
                          hepik1 napisał:

> A ja nie gratuluję.Facet założył wątek(jklepacz) na forum prywatnym" Wódko
                          > pozwól żyć".Można go poczytać.I przekonac się jak ten nałóg działa.Tak mi się
                          > coś kołatało po głowie-ale nie miałem odwagi tam zapytać,dlaczego się
                          > urwało.Teraz już wiem.

Dawno to forum zostało już zlikwidowane.Jeszcze jeden ,któremu sie nie
                          udało.Narazie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka