wiolka007 22.12.09, 09:54 Czy ktoś wie gdzie można się zaszyć?? Pozdrawiam i Wesołych Świąt Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aaugustw Re: Esperal - Katowice 22.12.09, 11:20 wiolka007 napisała: > Czy ktoś wie gdzie można się zaszyć?? Pozdrawiam i Wesołych Świąt - - - - - - - - - - - - - - - yuraathor napisał: > najlepiej w starej kopalni ___________________________________________. Sugeruje zaszyć się w gąszczu samooszukiwan i marzyc dalej o nie-piciu, (najlepiej przy kielichu...!). Zabawnych Swiat: A... Odpowiedz Link Zgłoś
czlowieek Re: Esperal - Katowice 22.12.09, 12:11 Nie zaszywać się. To jest najgorszy sposób. W Katowicach są chyba poradnie leczenia uzależnień. Tam wszystko powiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
e4ska Re: Esperal - Katowice 22.12.09, 12:45 To jest prosty zabieg, chociaż mogą się zdarzyć jakieś komplikacje - jak to bywa przy wszelkich nacięciach skóry. Czytałam kiedyś o obrzęku w miejscu nacięcia. Nie ma tutaj mistrzostwa chirurgicznego, to nie wszczepianie implantu... Bierzesz gazetę z ogłoszeniami, szukasz rubryki Zdrowie, tam patrzysz... esperal, wszywki... Kpiny z esperalu, wrogość wobec tej sprawdzonej formy wynika przede wszytkim z potęgi lobby terapeutycznego oraz z ideologii aowskiej. No i że można umrzeć. Chociaz od alkoholizmu bez esperalu też się umiera. I to jak! Jednak tysiące osób korzysta z tej "przestarzałej" formy wspomagania. Jednak skutecznej - kto wie, czy nie skuteczniejszej niż terapia. Ja osobiście esperalu nie zaszywałam, ale nie korzystałam też z terapii, AA, psychiatrów, ślubowań itd. 22 sierpnia 2008 roku w Gazecie ukazał się artykuł "Koniec produkcji legendarnego esperalu". Pod artykułem zainteresowani zamieścili kilkadziesiąt wpisów. Alkoholicy oraz ich bliscy pisali m.in., że niektórym nic nie pomagały terapie i mityngi, dopiero wszywka przywrociła ich do normalności. Niektórzy dyskutanci byli przerażeni tym, że esperal zniknie. No ale są jeszcze inne państwa na tym bożym świecie, gdzie takie medykamenty sa powszechnie dostępne. Serce możesz sobie zoperować za granicą, to i esperal kupic można albo wszyć :-) Ten materiał został - jak informuje wyszukiwarka - zniszczony. Zniknęły też wszelkie, w tym pozytywne opinie o esperalu. W związku z artykułem - również na tymże forum odbyło się coś w rodzaju dyskusji, tzn. chamskich przepychanek, ale nie ma tego rozbudowanego wątku. Chyba że ja źle szukam. Jeśli został usunięty, to widzisz - wszywanie esperalu schodzi do podziemia. I ty zostaniesz partyzantem. Twoje życie, twój los. Próbować trzeba. Oczywiście, wszycie za 300 zł to nie jest 12 tys. za wypas w ośrodku prywatnym, z którego i tak możesz wylecieć przed czasem. pieniądz rządzi światem. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
e4ska Re: Esperal - Katowice 22.12.09, 12:52 Aha, przy okazji: wpisz hasło esperal na Google. Znajdziesz informacje, jakie kliniki czy lekarze wszywają esperal. tego jeszcze nie zabronili. Wpisać możesz np. Esperal Katowice. Zadzwoń i pogadaj z fachowcami. Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Esperal - Katowice 22.12.09, 13:46 e4ska napisała: > Aha, przy okazji: wpisz hasło esperal na Google. Znajdziesz informacje, jakie kliniki czy lekarze wszywają esperal. tego jeszcze nie zabronili. ________________________________________. W krajach cywilizowanych - zabtronili...! ;-) (Eska, nie pogniewaj sie za to zdanie, ale tapnely mna Twoje slowa...!) ;-) Aha: Zajrzalem do Google, jak poradzilas, pierwsza (aktualna) rzecza jak zobaczylem bylo to, cyt.: "Resort Zdrowia walczy z esperalem... ...W Polsce esperalu nie zaszywali specjaliści od uzależnień, tylko chirurdzy albo ginekolodzy, którzy chcieli dorobić do pensji. ..." A... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Esperal - Katowice 22.12.09, 13:53 e4ska napisała: > To jest prosty zabieg... > Kpiny z esperalu, wrogość wobec tej sprawdzonej formy wynika przede wszytkim potęgi lobby terapeutycznego oraz z ideologii aowskiej. > Ja osobiście esperalu nie zaszywałam... > Jednak tysiące osób korzysta z tej "przestarzałej" formy wspomagania. > pieniądz rządzi światem. ____________________________________________________. ;-) Tak, pieniadz rzadzi swiatem...! I nie liczy sie wtedy chorzy, ktorzy nie maja zadnych szans na trzezwienie, jezeli chca, aby za nich dupa myslala A... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Esperal - Katowice 22.12.09, 13:56 Zapomnialem dodac Eska, ze ja (w przeciwienstwie do Ciebie), bylem dwa razy "zaszywany" w dupe i uwierz mi gowno mi to pomoglo...! Wrecz przeciwnie zaostrzylo pragnienie na alkohol, bo czekalem kiedy tylko skonczy sie dzialanie esperalu...!). A... Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy30 nie ma juz esperalu w Polsce 23.12.09, 09:32 Ustawowo jest zakazany tak jak w calej Unii Europejskiej. Sa tak zwani lekarze "psychoterapeuci" co wszywaja - ale to nie jest esperal. Gdyby to robili to w razie zgonu pacjenta co sie zaszyl szli by siedziec. Wszywaja placebo - czyli takie nic. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy30 przy wszytym esperalu i po zapiciu 23.12.09, 09:39 tez mozna bylo wyleciec "przed czasem" i to skutecznie. Z zycia wyleciec. I nie pitol ze sa kuracje po 12 tys. Terapia w Polsce jest bezplatna. Dobrze o tym wiesz. A jak ktos nawet 12 tys sklonny jest zaplacic u jakiegos oszusta to JEGO sprawa i JEGO kasa. Wszywanie esperalu to wieksza zbrodnia niz te 12 tys. jest zabronione, lekarze nie wszywaja, a jak sie zdarzy taki lekarz to jest to HIENA CMENTARNA a nie lekarz. Odpowiedz Link Zgłoś
yanosik19 Re: Esperal - Katowice 13.08.16, 12:31 Korzystałem kilka razy z wszywki. Na mnie działa. Niby nie ma w tym leku składnika który odrzuca od alkoholu, ale ja po wszywce czuję wstręt do "gorzały" Pewnie to wszystko jest zależne od organizmu. W Katowicach korzystałem z trzech różnych przychodni. Wrażenia miałem czasem mieszane. Ostatnio już dwukrotnie wszywałem się w Panaceum na Żelaznej. Mogę polecić z czystym sumieniem. Jakość usługi na najwyższym poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Esperal - Katowice 14.08.16, 13:51 yanosik napisal, (cyt.): " Korzystałem kilka razy z wszywki. Na mnie działa..." ______________________________________________________________. Przypomnialo mi to kogos, ktory powiedzial: "Przestac palic to zadna sztuka, juz ze sto razy to robilem..." ;-) A... Odpowiedz Link Zgłoś
yanosik19 Re: Esperal - Katowice 15.08.16, 16:24 Może Ty sobie radzisz bez wszywki, ale ja jako alkoholik wolę dmuchać na zimne , więc się regularnie zaszywam. Z tego nałogu można wyjść , ale nie można się wyleczyć. Ja wybrałem taki sposób i dzięki temu żyję normalnie Odpowiedz Link Zgłoś
75olsztyn Re: Esperal - Katowice 28.08.16, 22:00 Witam . Czy jest Jakis nr. telefonu kontaktowego do Panaceum ? Dziekuje za informacje i powodzenia.:-) Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Esperal - Katowice 30.08.16, 10:00 Nr. telefonicznych jest pelno do Panaceum. Tyle ile jest chorob... Ps. Panaceum – domniemany środek leczniczy przeciw wszystkim chorobom, poszukiwany przez alchemików, spotykany w legendach i mitach A... Odpowiedz Link Zgłoś
123guziczek Re: Esperal - Katowice 16.09.18, 07:24 na przykład tu esperal-katowice.com/ Odpowiedz Link Zgłoś