lemontrps 09.03.10, 18:44 Polecam ten prywatny ośrodek. Nie będę dużo pisała, było tragicznie i ciężko, nie było nadziei. A teraz mniej obaw, więcej pozytywnego myślenia i 1 roczek trzeźwości!!! A będzie ich jeszcze co najmniej 100!. Dziękuję Wacku! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aaugustw Re: Tu i Teraz - Kraków 09.03.10, 19:00 lemontrps napisała: > Polecam ten prywatny ośrodek. ... Dziękuję Wacku! _________________________________________________. To, ze Tobie pomogl Wacek nie znaczy, ze Zawadzka nie podniesie drugiego...(!?). A... Odpowiedz Link Zgłoś
pierzchnia Re: Tu i Teraz - Kraków 09.03.10, 19:10 A ja potrafię się cieszyć czyjąś radością. Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Tu i Teraz - Kraków 09.03.10, 19:15 pierzchnia napisał: > A ja potrafię się cieszyć czyjąś radością. ___________________________________________. Z prawdziwoscia Twojej wypowiedzi zgodzilbym sie, gdybym znal wypowiedz jej meza, czy on tez tak czuje, jak i ona i jej wypowiedz za niego...(!?) :-( A... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
pierzchnia Re: Tu i Teraz - Kraków 09.03.10, 19:20 Nie wiedziałem, że jesteś taki pruderyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Tu i Teraz - Kraków 09.03.10, 20:13 pierzchnia napisał (do A...): > Nie wiedziałem, że jesteś taki pruderyjny. ___________________________________________. Mylisz pojecie pruderii z checia poznania prawdy...! A... Odpowiedz Link Zgłoś
lemontrps Re: Tu i Teraz - Kraków 09.03.10, 20:55 a prawda jest taka że oboje się cieszymy tym co teraz, a co będzie za jakiś czas tego nikt nit wie... Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Tu i Teraz - Kraków 09.03.10, 21:21 lemontrps napisała: > a prawda jest taka że oboje się cieszymy tym co teraz, a co będzie za jakiś czas tego nikt nit wie... ______________________________________________. Hmmm, nie chcesz, albo boisz sie odpowiedziec na moje poprzednie pytanie...!? - Gdybys zechciala odpowiedziec wtedy z wielkim prawdopodobienstwem przepowiedzialbym Tobie to, co Ty uwazasz - po roku, ze wiesz juz to, ze inni takze nie wiedza, czego i Ty jeszcze wiedziec nie mozesz...! Nie jestem prorokiem, zato jestem zwyklym alkoholikiem (od czasu kiedy przestalem pic) i mam dosc duzy bagaz doswiadczen, ktory ma wspolny mianownik takze z Toba i z nim...! A... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kipur Re: Tu i Teraz - Kraków 10.03.10, 08:46 Moja żona przed ponad rokiem przebyawała na terapi w tym ośrodku .Niestety tydzień po wyjściu zaczęła pić ponownie.Nie uważam aby ośrodek był zły ale leczenie jak twierdzą specjaliści i piszący tu ludzie dotknięci chorobą , zależy od samego chorego...A ośrodek ? Jak każdy inny prywatny. Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Tu i Teraz - Kraków 10.03.10, 09:15 kipur napisał: > Moja żona przed ponad rokiem przebyawała na terapi w tym > ośrodku .Niestety tydzień po wyjściu zaczęła pić ponownie.Nie uważam aby ośrodek był zły ale leczenie jak twierdzą specjaliści i piszący tu ludzie dotknięci chorobą , zależy od samego chorego...A > ośrodek ? Jak każdy inny prywatny. _______________________________________________. I co ty na to - Pierzchnia...!? Dalej uwazasz mnie za pruderyjnego...? A... Ps. Musze Ci powiedziec, ze jestem za-gorzalym przeciwnikiem pruderii i klamstw...!! :-\ Odpowiedz Link Zgłoś
pierzchnia Re: Tu i Teraz - Kraków 10.03.10, 10:50 Nie mogę teraz zbyt wiele napisać ponieważ muszę załatwić bardzo ważną sprawę-wyczyścić rower. W każdym razie z tą pruderią to nie chodziło o to. Można postawić ogólne pytanie: Dlaczego jedni wychodzą, a drudzy nie. Skoro kogoś wciąż bawi chlanie to po co ma je rzucać? Ale są też i tacy, których już nie bawi i nie mogą z tego wyjść. Bez odtrucia i autorefleksji nie widzę szans na sukces. Można wbijać uzależnionemu najmądrzejsze rzeczy, ale jeżeli nie przyjmie ich sercem/najlepiej żeby sam do nich doszedł/to nici ze wszystkiego. Do tego dochodzą zmiany osobowości-psychopatie, bardzo często towarzeszące temu uzależnieniu. Ryszard Kapusciński powiedział kiedyś bardzo mądrą rzecz: "Trzeba znaleźć swój rytm." Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Tu i Teraz - Kraków 10.03.10, 11:51 pierzchnia napisał: > ... Można postawić ogólne pytanie: > Dlaczego jedni wychodzą, a drudzy nie. _______________________________________. Dlaczego, dlaczego...!? - Dlaczego z choroby tej wychodzi tylko 5-7%, a pozostali musza umrzec lub zyc w piekle...(!?). Bo taka jest wola Boza... Cokolwiek napisze znajdziesz kontrargument, za wyjatkiem jednej wypowiedzi, ktora uzyl slynny poza granice Niemiec - Beckenbauer, kiedy zrobil swojej sekretarce dziecko: Bog tak chcial...! A... Ps. Ten "swoj rytm" Kapuscinskiego inni nazywaja poznaniem "tetna tego swiata"... Acha: w AA nie pytaja, dlaczego jestem alkoholikiem...? W AA mowia: Jestem alkoholikiem... (i nie chce pic...!). Odpowiedz Link Zgłoś
tenjaras Re: Tu i Teraz - Kraków 10.03.10, 15:04 pierzchnia napisał: > Dlaczego jedni wychodzą, a drudzy nie. > Skoro kogoś wciąż bawi chlanie to po co ma je rzucać? > Ale są też i tacy, których już nie bawi i nie mogą z tego wyjść. > Bez odtrucia i autorefleksji nie widzę szans na sukces. Po tych słowach widzę, że brakuje Ci elementarnej wiedzy, podstawy, na temat alkoholizmu. Spróbuję Ci odpowiedzieć. Słowa te wynikają z mojej na ten temat wiedzy. > Dlaczego jedni wychodzą, a drudzy nie. Zrób wszystko, aby znaleźć się w gronie "jednych". > Skoro kogoś wciąż bawi chlanie to po co ma je rzucać? Nie musi, ale te słowa wskazują na alkoholika, człowieka, który stracił kontrolę nad ilością spożywanego alkoholu. Nikt z nas żyć nie musi. Właściwie decyzje już podjął, teraz, będąc w szponach uzależnienia nie potrafi jej zmienić, choćby się bardzo starał. > Bez odtrucia i autorefleksji nie widzę szans na sukces. Wychodząc z alkoholizmu nie miałem odtrucia. Nigdy nie byłem na detoksie. To co ludzie określają kacem, dla mnie było wyśmienitym uczuciem. Na co dzień męki przeżywałem takie, że największym wrogom i najgorszym ludziom nie życzę. Nie tylko fizyczne, tu wystarczył klinik i po bólu. A to co na początku mnie determinowało do trzeźwienia to poczucie winy i strach. O żadnej autorefleksji nie było wówczas mowy. Nie potrafiłem sam siebie jeszcze określić, zagubiłem swoją tożsamość, nic nie zależało ode mnie. Nie chodziło o znalezienie swojego rytmu. Chodziło o ratowanie życia ludzkiego. To co tu opisałeś to coś z gatunku "pobożnego życzenia". Odpowiedz Link Zgłoś
tenjaras Re: Tu i Teraz - Kraków 10.03.10, 15:08 Ciekaw jestem co przez ten rok robiłaś, że utrzymałaś trzeźwość. Gratuluję, oczywiście i cieszę się Twoim sukcesem. Ale chyba nie chodzi o to, że oni tam w tym ośrodku, nakręcili w Tobie jakąś sprężynkę, która pomogła Ci ten rok przejść bez zapicia. Ile taka sprężynka może działać... Odpowiedz Link Zgłoś
martynqua Re: Tu i Teraz - Kraków 24.08.15, 12:01 Jestem żoną alkoholika o którego walczyłam kilka lat. Jak każda kobieta chciałam być szczęśliwa, nie wychodziłam przecież za alkoholika. Wiele lat poświęciłam na rozmowy i mitingi dla współuzależnionych. Dowiedziałam się więcej o tej strasznej chorobie. Chorobie śmiertelnej, która niszczy życie nie tylko alkoholika ale i wszystkich wokół. Poznałam człowieka który pomógł mi i mężowi. Poznałam człowieka o którym mówi się, że jest najlepszy. Poznaliśmy Wacława. Któregoś dnia udało się. Mąż przyszedł na terapię. Nasze wspólne życie z dnia na dzień odmieniało się. W naszym życiu już nigdy nie pojawił się alkohol. Żyjemy zdecydowanie lepiej od niejednej "normalnej" rodziny. Jestem wdzięczna Bogu i Klinice za pomoc i nowe życieJestem żoną alkoholika o którego walczyłam kilka lat. Jak każda kobieta chciałam być szczęśliwa, nie wychodziłam przecież za alkoholika. Wiele lat poświęciłam na rozmowy i mitingi dla współuzależnionych. Dowiedziałam się więcej o tej strasznej chorobie. Chorobie śmiertelnej, która niszczy życie nie tylko alkoholika ale i wszystkich wokół. Poznałam człowieka który pomógł mi i mężowi. Poznałam człowieka o którym mówi się, że jest najlepszy. Poznaliśmy Wacława. Któregoś dnia udało się. Mąż przyszedł na terapię. Nasze wspólne życie z dnia na dzień odmieniało się. W naszym życiu już nigdy nie pojawił się alkohol. Żyjemy zdecydowanie lepiej od niejednej "normalnej" rodziny. Jestem wdzięczna Bogu i Klinice za pomoc i nowe życie Odpowiedz Link Zgłoś
martynqua Re: Tu i Teraz - Kraków 24.08.15, 12:04 niestety treść mojej opinii powieliła się. Jeżeli któraś z kobiet współuzależnionych chce ze mną porozmawiać proszę napisać wymienimy się numerami Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Tu i Teraz - Kraków 24.08.15, 18:18 martynqua napisała: > niestety treść mojej opinii powieliła się. Jeżeli któraś z kobiet współuzależni > onych chce ze mną porozmawiać proszę napisać wymienimy się numerami __________________________________________. No ladna tresc, szkoda, ze sie powielila bo wypadla jak ktoras z kolei przyklejona kopia - bez "serca"...! Widze, ze szukasz Al-Anonek. Chodzisz na Mityngi Al-Anon...!? Robicie cos z mezem dalej...!? - Bierzesz udzial w zamknietym, wirtualnym Mityngu Al-Anon...!? - Jest taki, mysle ze umialbym ci pomoc w odnalezieniu adresu i skierowania do osoby wprowadzajacej, gdzie moglabys sie dzielic swoim doswiadczeniem z innymi...(!?) A... Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Tu i Teraz - Kraków 24.08.15, 18:23 aaugustw napisał: =========== ______________________________________________________________. A´propos Krakowa: Od 29-30.08.2015 roku odbedzie sie tam Zlot Radosci AA Regionu Galicja z okazji 30-lecia powstania na tym obszarze Wspolnoty AA...! (Al-Anonki mile widziane...!) ;-) A... Odpowiedz Link Zgłoś
martynqua Re: Tu i Teraz - Kraków 25.08.15, 12:09 aaugustw gdzie odbywa się zlot :) ? Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Tu i Teraz - Kraków 25.08.15, 17:37 martynqua napisała: > aaugustw gdzie odbywa się zlot :) ? ___________________________________________________________________. Zlot AA w Krakowie, ul. Nowohucka...! Dodatkowa informacja dotycząca zlotu z okazji 35-lecia istnienia Al-Anon w Polsce 4–6 września 2015 roku W związku z wykorzystaniem wszystkich miejsc w hotelu „ASTOR” oraz w ośrodku „JURYSTA” w Jastrzębiej Górze, dodatkowo przyjmujemy rezerwację miejsc noclegowych w pokojach 3,4,5 osobowych oraz studio (3+4) w ośrodku „RELAKS” ul Wypoczynkowa 1. Koszt pobytu (pakiet) w ośrodku „RELAKS” - 150 PLN Na koszt pobytu (pakietu) składają się: (2 noclegi, posiłki od kolacji w piątek do śniadania w niedzielę w ośr. Relaks oraz obiad w niedzielę w hotelu „Astor”) Koszty organizacyjne: •dorośli: 25 zł (przedpłata) lub 30 zł (opłacane na miejscu) •młodzież 10-18 lat: 5 zł (niezależnie od sposobu płatności) •dzieci do lat 10: bezpłatnie Rezerwacji można dokonywać : tel. 514 051 037 w godz. 10-12 i 15-17 tel. 514 051 047 w godz. 8-10 i 17-20 lub e-mailem: rezerwacja@al-anon.org.pl Rezerwację noclegów i wyżywienia przedłużamy do 15 czerwca 2015 r. A... Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Tu i Teraz - Kraków 26.08.15, 17:45 martynqua zapytała (A...): aaugustw gdzie odbywa się zlot :) ? - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - > Zlot AA w Krakowie, ul. Nowohucka...! > Dodatkowa informacja dotycząca zlotu z okazji 35-lecia istnienia Al-Anon... _________________________________. martynqua, mowi sie potem; dziekuje...! ;-) A... Odpowiedz Link Zgłoś
martynqua Re: Tu i Teraz - Kraków 25.08.15, 12:13 mąż chodzi na mitingi, ja do terapeutki. Al anon w tu i teraz nie bardzo mi odpowiada bo chodzi tu mąż i trochę się obawia. Początkowo jeździliśmy razem teraz on jeździ sam. Odbywają się wirtualne mitingi ??? Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Tu i Teraz - Kraków 25.08.15, 17:43 martynqua napisała: > mąż chodzi na mitingi, ja do terapeutki. Al anon w tu i teraz nie bardzo mi odp > owiada bo chodzi tu mąż i trochę się obawia. Początkowo jeździliśmy razem teraz > on jeździ sam. Odbywają się wirtualne mitingi ??? ________________________________________________________________. Tak, wirtualne Mityngi Al-Anon odbywaja sie... - Znajdziesz je takze w kompie... A... Odpowiedz Link Zgłoś
danio19741208 Re: Tu i Teraz - Kraków 04.09.16, 23:08 I WSZYSTKO JASNE.Większość cudownych opinii to pracownicy TU I TERAZ.Byłem tam na terapi 4 tygodnie za 7500 pln.Mi "pomogli" na 4 miesiące po czym wróciłem do punktu wyjścia.Chciałem jeszcze raz powtórzyć terapie na co szacowny Wacek powiedział iż reklamacji nie przyjmuje i płać za kolejną terapie 7000pln.Powiedziałem mu że jest nie poważny i zacząłem szukać innego ośrodka. .Dopiero druga klinika która podeszła do tematu tak jak trzeba zrobiła PORZĄDEK W MOJEJ GŁOWIE Pozdrawiam GURU WACKA Z TU I TERAZ Odpowiedz Link Zgłoś
markopan Re: Tu i Teraz - Kraków 02.11.16, 19:13 Nie znam tego ośrodka, osobiście byłem w Wiosennej w Ściejowicach. Muszę przyznać, że nie wyobrażałem sobie iść na państwowy odwyk, samemu nic nie pomagało by to w końcu rzucić, więc uznałem pół środek jakim jest prywatny ośrodek. Musiałem dobrze trafić bo wierzcie lub nie nie pije już pół roku jakoś, trochę ponad, a nawet nie ciągnie mnie do alkoholu, problemów nie rozwiązuje już za jego pomocą. Dobrze trafiłem www.osrodekwiosenna.pl Odpowiedz Link Zgłoś