pierzchnia 07.01.11, 15:07 Solidaryzując się z Augustem również zawieszam moją działalność forumową na czas nieokreślony. PS Jakby co, to jestem Pod koroną. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ela_102 Re: Solidarni 07.01.11, 15:26 To ja też idę się opiekować swoim forumkiem ;-) p.s Jakby co jestem w krainie rozsądku... Eska rządź! Odpowiedz Link Zgłoś
e4ska Re: Solidarni 07.01.11, 15:41 Ja tu nie rządzę ani nie sprzątam. Ale dzięki za miłe przypomnienie mojej skromnej osoby w wątku protestowicza. p.s Jakby co jestem w krainie rozsądku... Cóż, w krainie rozsądku za ciasno jakoś... Wiec się kupki składa to tu, to tam... byle się miły smrodzik unosił niby kadzidełko i byle na cudzym. zdrufki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ela_102 Re: Solidarni 07.01.11, 16:42 Napisać wszystko można eska, zwłaszcza rzeczy bez pokrycia. Jak już widzisz gdzieś te kupki i smrodek, to wskaż, bo jakoś nie dostrzegam, zwłaszcza w osobistym pisaniu. Przyjrzę się z chęcią i zobaczę co u Ciebie kupą jest. Odpowiedz Link Zgłoś
kuk_krakauer Re: Solidarni 08.01.11, 11:10 no i rozpadł się klub wzajemnej adoracji Na ego alkoholika zawsze możesz liczyć...:) Odpowiedz Link Zgłoś
e4ska Re: Solidarni 08.01.11, 12:47 Nie o ego alkoholika chodzi, Kuku, ale o całkiem inne sprawy. Żadne freudowsko-minnesocko-warsiawskie, ale namacalne w materialności czy raczej materializmie (materializm w znaczeniu potocznym, a nie metafizycznym). alkoholizm+siecioholizm+działalność gospodarcza prowadzona w Internecie jest pożywką dla wielu dziwnych sytuacji. Dziwnych tylko z pozoru, bo w sumie jasnych i oczywistych. U nas na FU identyczne problemy rozwiązywano parę miesięcy, aż w tle pojawiła się Pani Temida, co skutecznie zakończyło wrzawę... Fakt, moderatorzy form istniejących wcześniej bardzo ostro wypowiadają się o "podkradaniu" pisarzy. Jest to tak powszechne zjawisko w dziedzinie netu uzależnieniowego, że po prostu - szok. Wielu doświadczonych tzw. starych wyjadaczy doskonale zdaje sobie z tego sprawę. "Dwoje użytkowników tego forum "Ela_102" i "Jaras", prowadzą od kilku lat własną działalność netową, obejmującą nie tylko podobne forum (nie mniej rozbudowane od tego), ale także szereg innych form aktywności około-uzależnieniowych. Nie jest to przecież żadna tajemnica, skoro oboje reklamują tą swoją netową działalność w swoich profilach na tym forum. Mimo kilku lat historii oraz promocji prowadzonej przez gospodarzy, ich forum skupia stosunkowo nieliczne grono użytkowników. Dlaczego? – mam moje zdanie. Kto chce wyrobić sobie swoje własne – może sam tam zajrzeć i poczytać. Dlaczego o tym piszę? Ano dlatego, że mój nos podpowiada mi co następuje: To że Ela_102 zdecydowała się publikować swoją książkę w odcinkach nie na własnym forum, tylko na tym tutaj, by następnie po wielu miesiącach, gdy zebrało się spore grono czytelników, już wciągniętych w fabułę tej opowieści, po wykreowaniu pretekstu odejścia z tego forum, przenieść dalsze pisanie tej książki "do siebie", jest celowym, przemyślanym działaniem marketingowym w celu przyciągnięcia możliwie dużej grupy nowych osób na swoją witrynę sieciową." www.alkoholizm.com.pl/forumalko/viewtopic.php?t=2834&start=100 Co zwykłemu wpisywaczowi postów wydaje się pospolitym biciem piany, wcale takim bezsensownym działaniem nie musi być. Potrzeba internetowej sławy to silna podnieta... choć gdzie tam naszym do sławnego Jasia Śmietany :-) Teraz dla jednego z użytkowników FU najważniejszy jest dylemat: czy masy afrykańskiego powietrza dotrą i utrwalą się w znowu ta Łódź na tyle, aby można przewietrzyć rowerek, bo tak mu smutno w kącie. zdrufki trzeźwe odwilżowe :-) Odpowiedz Link Zgłoś
yuraathor Re: Solidarni 08.01.11, 18:28 zachowanie moderacji tego forum uważam za skandaliczne. dlaczego usunieto dwa posty Eli102 zawierające odpowiedź na post pani na E. jeśli argumentem było ze zawierały link do innego forum z wypowiedzia niejakiej areo to co robi tutaj wypowiedź pani na E z tekstem długiegonosa vel buratino vel pinochio i odsyłaczem do wiadomego forum. zaraz z premedytacja zaczne klikać z pieciu conajmniej IP w koszyczek z napisem usuncie przy postach pani na E Odpowiedz Link Zgłoś
e4ska Re: Solidarni 08.01.11, 18:51 zaraz z premedytacja zaczne klikać z pieciu conajmniej IP w koszyczek z napise > m usuncie przy postach pani na E Aż z pięciu IP? Poważnie? Tyle masz? Cie choroba, jako rzekał sołtys Kierdziołek... Zawsze, drogi czytelniku, najwięcej hałasu na cudzych forach robią moderatorzy cudzych for Mnie tam betką lata... czy hałas jest, czy go ni ma. Panie moderator Yurathorze, zaprośże tę bidną stodwóję na swoje szlachetne forum, tam ją poratuj i pohołub z przytupem. Zawsze zarobi jakiego piątala albo dwa piątale zł pl. Wszak na szlachetnym forum twym ze szlachetnym moderem Yurem nie pisuje nijaka Areo ani pani na E (pod żadnym nickiem z jednym czy pięcioma IP), choć vel Pinochio dał tam parę niezłych postów. Wartych uwagi z racji odwagi. I nie tylko. Zamiast swojego bronić pisarza, bronisz niejaką stodwóję... E tam, patriotyzmu lokalnego brak. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ela_102 Yura daj spokój 08.01.11, 19:07 To jest świetny wpis dokonany przez świetnego /ostatnio/ bo nie zawsze tak było pisarza kilku for naraz. Marcinie, mieszkacie w jednym mieście. Spotkaliście się kiedyś przy filiżance kawy na Piotrkowskiej? Widziałeś kiedyś tą osobę, która tak Cię pociąga? Wiesz coś o jej życiu z innych źródeł niż to co sama pisze o sobie na forum? Bo z Areo to jest trochę tak jak z UFO: sieje sporo zamieszania w ludzkich głowach, przyciąga uwagę i budzi dyskusje - choć w rzeczywistości nigdy nikt go nie widział. ;-) Nie krytykuję jednak ani Areo ani UFO. Kiedyś pasjami czytywałem literaturę SF. Bardziej chodzi mi o to aby zdawać sobie sprawę z tego, że to literatura. no i tak nieustająco trzeba to rozumieć. Skoro oni tak często o tej kasie, to może w biedzie jakiej są i trzeba by ich jakoś wspomóc? Albo już zarabiają jakie piątale na anty marketingu. Daj spokój Yura, pamiętasz jakim Ty byłeś wspaniale piszącym? lub ja, lub Janu, lub wilk, lub arielka? Teraz tylko można się wstydzić, że chciało się sprawy załatwiać w cywilizowany sposób. Ja już wolę być po tej stronie - bidejsto2 mi to naprawdę łechce moją próżność ;-) Zawsze, drogi czytelniku, najwięcej hałasu na cudzych forach robią modera > torzy cudzych for bo ktoś pomyśli, że gdzieś moderujesz ha ha ha :-) Odpowiedz Link Zgłoś
yuraathor Masz Elu rację 08.01.11, 19:23 nie będę polemizowal z tamtą pania na E bo uczulenie mam. napisałem w kierunku moderacji bom wyczulony na niesprawiedliwe traktowanie. a wpis co prawda z lipca ale wciąż aktualny Odpowiedz Link Zgłoś
ela_102 Re: Masz Elu rację 08.01.11, 19:34 Jak nie będzie reakcji, nie będzie dalszej akcji. Uschnie, bo nie sadzę aby znalazła kolejnych jełopów, chyba, że poszuka w innym miejscu. Internet się już znacznie ucywilizował. Szkoda życia na takie cuś, naprawdę. Róbmy swoje, A Ty, Widzu, brawo bij, Róbmy swoje, A ty nasze zdrowie pij, Niejedną jeszcze paranoję Przetrzymać przyjdzie robiąc swoje kochani, Róbmy swoje, Żeby było na co wyjść! Odpowiedz Link Zgłoś
e4ska Re: Masz Elu rację 08.01.11, 19:35 nie będę polemizowal z tamtą pania na E bo uczulenie mam. A toż gołym okiem widać, że bardzo cię swędzi. Ale klikanie w stronę moderacji nic na świąd nie pomoże, na to trzeba okładów, maści i kompresów, panie moderator Yurathorze. A jakby tak trzymać się od moderacjów FU z daleka? Mnie tam nie wadzi, kogo moderator Yurathor tnie, a komu podlewa... U siebie jest, to mu wolno. Czy go jaka niejaka pani na E. poucza albo mu klika po swędzącym? Co to to nie. Odpowiedz Link Zgłoś
ela_102 Widzisz Yura do czego to doszlo... 08.01.11, 22:06 Trollom wydaje się, że można się na nich obrażać;-) i jak się tu nie śmiać ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
e4ska Re: Yura daj spokój 08.01.11, 19:25 Fajny weekendowy temat się pojawił. dlaczego usunieto dwa posty Eli102 zawierające odpowiedź na post pani na E. jeśli argumentem było ze zawierały link do innego forum z wypowiedzia niejakiej areo A to szkoda, że przepadły linki do moich wypowiedzi, gdyż jestem wierną czytelniczką swoich wielu dziwnych wpisów i trudno powiedzieć, kiedy bawię się najlepiej: kiedy piszę czy kiedy czytam :-))) Niestety, nigdy nie spotkałam się z Marcinem przy kawie na ulicy Piotrkowskiej ani żadnej innej w znowu ta Łódź, albowiem spotykałam się z innymi osobami na kawie przy ulicy Piotrkowskiej w znowu ta Łódź, z których żadna nie dysponowała imieniem Marcin, tylko całkiem innym(i). Jeden osób ma imię na M., ale nie Marcin. I mimo że faktycznie jest ze mną tak trochę tak jak z UFO: sieje sporo zamieszania w ludzkich głowach, przyciąga uwagę i budzi dyskusje - choć w rzeczywistości nigdy nikt go nie > widział. ;-), to dla osoba na M. od dawien dawna jestem realem, który to real jak mieszał mu w głowie od kilkunastu lat, tak nadal miesza... z kawą, bez kawy, chcący i niechcący, eh! :-) bo ktoś pomyśli, że gdzieś moderujesz ha ha ha :-) Ja tak myślę. Myślę, że wiem. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
b.u.r.a.t.i.n.o Re: Yura daj spokój 08.01.11, 21:51 Elu_102, zarzucasz mi absurdalnie, że cytuję "Śledzisz mnie i nieustannie knujesz. Mogłabym przedstawić na to wiele dowodów, ale nie ma po co." A tymczasem sama dajesz dowody, ze dzieje się na odwrót. To znaczy ty śledzisz mnie i nieustannie knujesz. Czyli co, miałem rację, że najlepiej jest czytać Twoje wypowiedzi na odwrót? ;-)) Nie krytykuję jednak ani Areo ani UFO. Kiedyś pasjami czytywałem literaturę SF. Bardziej chodzi mi o to aby zdawać sobie sprawę z tego, że to literatura. Mam się do tego odnieść? 1. Faktycznie nie krytykuję Areo, bo w ogóle prawie przestałem krytykować. (odnosi się to również do UFO, choć do literatury SF nie wróciłem); 2. Areo nie obraża się, gdy nazwać jej pisanie literaturą, gdy tak raz czy drugi tak nazwano Twojego tasiemca - ze złości prawie eksplodowałać. A przecież literatura to nic złego. Szczególne, gdy poczytna. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
kuk_krakauer Re: Solidarni 08.01.11, 19:53 No i jeszcze do tego polskie piekiełko.... Odpowiedz Link Zgłoś
ela_102 Kuk :-) 08.01.11, 20:07 Jakie piekiełko nie ujmuj poziomowi debaty społecznej, tam zdarzają się wielcy mówcy, filozofie, odkrywcy. ;-) Tutaj to zwykły szynkwas ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
e4ska Re: Solidarni 08.01.11, 20:14 Zaraz piekiełko. I do tego polskie. Bez przesady. Pijackie nety nie takie znają zaszłości. Zwyczajny szary net... Kto komu podstawia swoje swędzące, widać w kolejności wpisów. Pierwsze wejście stodwójki na forum po czasie długiej nieobecności: Ci wszyscy którzy byli "przyjaciółmi" netowymi i wspaniałymi osobowościami do dziś "bekają" z potwornym niesmakiem na samą myśl o tej kobiecie. Lepiej z nią tych lampek szampana nie wypijać, bo te wszystkie deklaracje przyjaźni (realne też) to bardziej pobożne życzenia lub wytwory jakiejś tam wyobraźni. Postać z wszelkich miar "żałosna". Szoka tylko tych, którzy tyle z jej palców ucierpieli. Człowiek trzeźwy i kontaktowy zająłby się przede wszystkim naprawianiem tych "szkód", a nie szukaniem sobie kolejnych ofiar. forum.gazeta.pl/forum/w,176,119776466,119806732,Re_E4ska_.html A i w tym wątku - któż to wzywa nicka mego? Żeby nie wzywał nadaremno... Jak już tak się kto prosi i prosi, trzeba podrapać. W ciepłe popołudnie długoweeekendowe... dla rozrywki i dla nauki też. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
boja55 Re: Solidarni 10.01.11, 10:58 August i Pierzchnia wrócą to pisania ( tak sądzę ),bo to że czytają i odwiedzają to Forum jestem prawie pewien.Wrócą kiedy pojawia sie wpisy atakujące Wspólnotę AA,bo sami są częścią tej Wspólnoty Odpowiedz Link Zgłoś
aabroniewski Re: Solidarni 10.01.11, 11:43 Miłość mnie szuka po mieście, Miłość w zielonym berecie. Przepadłem jak kamień w wodę. Gdzie jestem? Wy może wiecie? Spod zielonego beretu Strzępek wichury w złocie: Ptak nieprzytomny z tęsknoty, Włosy w porywczym odlocie. Biega w rumieńcach, zdyszana, Pośpiechem drżąc gorączkowym, Miłość, zawieja wieczorna, Miłość w trenczkocie deszczowym. Wiatr jej nadążyć nie może I gończe listy rozwiesza, Pod naprężonym jej swetrem Stuka żarliwa depesza. W barach, kawiarniach, teatrach Listy i serca zostawia, Zamieć po mieście kołuje, Róże spod bruku wykrwawia. Zrywam je, moja nieznana, Cień pochylony bólem: Czerwone blaski z kałuży Oczyma podnoszę czule. J.Tuwim Odpowiedz Link Zgłoś