23.02.11, 10:49
Witam mam 27 lat.Jestem alkoholikiem i nalogowym hazardzista.Chce sie zglosic na miting aa w moim miescie w gdansku. Nie mam kasy wszystko przegralem mam fure dlugow,mysli samobojcze.Niemam dokoumentow wszystkie zniszczylem po ostatniej przegranej zeby nie brac kolejnych pozyczek.Szukalem na stronach internetowych wszystkie mitingi na dzis sa w kosciolach a mi tylko brakuje jakiegos gledzenia ksiedza.Czytalem tez ze na tych mitingach zbierane sa skladki a ja jestem pusty jak beben.Nie wiem co mam dalej robic mam juz wszystkiego dosyc.
Obserwuj wątek
    • czlowieek Re: witam 23.02.11, 11:16
      AA z definicji nie ma nic wspólnego z kościołem. Na mityngach nie ma księży. Wiele grup wynajmuje po prostu salki przy kościołach i tyle.

W AA nie ma składek. Są dobrowolne datki, z których utrzymuje się wspólnota AA. Nikt Cię nie odrzuci dlatego, że nie masz pieniędzy. Nikt nawet nie zauważy czy wrzuciłeś grosz do kapelusza, czy nie.

Pozdrawiam Cię.
    • kuk_krakauer Re: witam 23.02.11, 11:28
      Wspólnota AA jest areligijna, nie jest związana z żadnym wyznaniem. Po prostu wynajmują salkę w kościele. Nikt Cię na nic nie będzie nawracał. Powodzenia.
    • elfkabezhaltera Witaj! 23.02.11, 11:46
      Potwierdzam - na mityngu nie będzie księdza (a przynajmniej nie w charakterze kapłana).
      Po prostu salki w podziemiach/zakrystiach kościelnych są tanie - stąd też ich popularność wśród grup AA.
      Czy wrzucisz do kapelusza czy nie - twoja sprawa. Nikt nie pomysli o tobie źle, jeśli nie wrzucisz. Najwidoczniej nie masz - a wiekszość obecnych prawdopodobnie też miała taki etap ...
    • 7zahir Re: witam 23.02.11, 20:34
      Mityngi odbywaja się w salkach przy kościele,
      tylko dlatego, ze ich wynajem jest najtańszy.
      Poczytaj tu:
      www.anonimowi-alkoholicy.org.pl/aa3.htm
    • 7zahir na mityng AN też się możesz wybrać... 23.02.11, 21:38
      www.anonimowinarkomani.org/mityngi_lista.jsp?strona=2
      • wiesj23 Re: na mityng AN też się możesz wybrać... 24.02.11, 07:36
        oprócz aa czy ah koniecznie pomyśl o profesjonalnej terapii
        • tedtedted Re: na mityng AN też się możesz wybrać... 24.02.11, 08:13
          Dzieki za wszystkie odpowiedzi.
          • bananarama-live Re: 25.02.11, 16:35
            Ja chodzę na terapię indywidualną na NFZ - jakoś nie lubię tłumu. Składki, jeżeli są, są na jakieś ciastka, herbatę i inne bzdety / tak słyszałem/
            • aaugustw Re: 25.02.11, 16:42
              bananarama-live napisał:
              > Ja chodzę na terapię indywidualną na NFZ - jakoś nie lubię tłumu. Składki, jeż
              > eli są, są na jakieś ciastka, herbatę i inne bzdety / tak słyszałem/
              _____________________________________________________.
              To slyszales tylko ze dzwonia, ale nie wiesz w ktorym kosciele...!
              A...
              Ps. Skladki w AA sa glownie na jeden cel:
              Niesienia poslania alkoholikowi, ktory jeszcze cierpi...!
              (Literatura AA, ogloszenia, informacje, oplacanie sal mityngowych, etc...!)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka