Gość: zz IP: *.acn.waw.pl 13.10.07, 16:36 może ktoś użytkuje łącze jmdi i może coś dobrego/złego powiedziec o tej firmie ? Do wyboru mam jeszcze aster,upc,spray ale łącze jmdi przynajmniej na papierze wygląda ciekawiej Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kiełek Re: jmdi IP: *.jmdi.pl 13.10.07, 20:17 Ja mam JMDI i do niedawna było OK, ale do jakiegoś czasu traci mi jakieś 5-10% pakietów, co jest dość wkurzające szczególnie jak się pracuje na bazach i traci się autoryzację... No i oczywiście oni nie wiedzą dlaczego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eddy Re: jmdi IP: *.jmdi.pl 16.10.07, 21:57 jmdi mam juz od dwoch lat z malym hakiem.... na poczatku bylo hardcorowo.... teraz juz lepiej... ale nadal zdazaja sie krotkie przerwy w dostawie syganalu, zrywanie polaczenia itp. kwiatki... w sumie juz niedlugo konczy mi sie umowa i uciekam do astera lub chello... pozdrawiam... i radze sie powaznie zastanowic nad wyborem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: jmdi IP: *.jmdi.pl 17.10.07, 18:22 Korzystam z jmdi ponad 3 lata. Korzystam non stop - pracuję w domu i łącze jest mi niezbędne. Komp jest w sieci średnio 16 godzin na dobę. W tym czasie miałem może dwa razy awarię ze strony jmdi i rekcję z ich stony natychmiastową-tego samego dnia. Dla mnie Ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mjambor Re: jmdi IP: *.jmdi.pl 31.10.07, 23:38 Korzystam z uslug JMDI od roku.Lokalizacja Kowalczyka(Białołeka).Nie znam innego operatora dajacego lacza o takich parametrach w tej cenie(4/4 MB za 89 PLN).Co do jakosci lacza tez moge mowic w samych superlatywach.Ubolewam tylko nad slabym kontaktem z klientem.Przydalo by sie zeby operator informowal o nawet najmniejszych zmianach nie tylko na stronie ale tez indywidualnie via email!Zeby nie bylo tak kolorowo na minus przytocze dwie sytuacje: zmiana adresu IP (zgodnie z umowa-wiec nie mozna miec zastrzezen, poza tym zostalem zapewniony ze nie powinno sie to juz powtorzyc) oraz wprowadzenie blokady portow dla adresow publicznych - szybko zdjete po wyslaniu maila do operatora.Ogolnie goraco polecam i licze na to ze jak zmienie miejsce zmieszkanie rownierz bede mogl korzystac z uslug JMDI!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bojler Re: jmdi IP: 192.193.245.* 30.04.08, 09:33 Ja mam aster od 3 lat. Ceną jakoś nie powalają, ale też i nie są wygórowani...za to jakość jest EXTRA. Obsługa połączenia to magia, tutaj 100% satysfakcja. Ponadto za naprawdę niewielkie pioeniądze (10, 12 zł/m-c) proponują całkiem ciekawe usługi dodatkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: jmdi IP: *.jmdi.pl 26.07.08, 10:24 Umowę w jmdi mam od 2006, skrzynkę pocztową zakładają już 3 dni (wypisałem na formularzu ze strony jmdi), zmianę numeru MAC dokonują już 4 miesiące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaga Re: jmdi IP: 192.193.245.* 09.11.07, 14:01 Jestem klientem od dwóch lat. Cena łącza atrakcyjna. Kontakt z klientem - kiepski żeby nie powiedzieć że gorzej niż kiepski, informacje o planowanych pracach etc. - brak. Mają niby coś takiego na stornie - rozmija się "lekko" ze stanem faktycznym. Awaryjność - zdarzało się kiedyś 2-3 razy w tygodni, obecnie jest dużo lepiej. Poważna awaria ok. 6h średnio raz w roku - awaria nie prace panowane. Monitorowanie dostępności usługi - wydaje mi się że brak, jak dzwonię, szybka reakcja i po krzyku. Trzeba mieć tylko numer tel. do kierownika technicznego. ;-) Ogólnie w rejonie Tarchomina nie widzę w tej chwili alternatywy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konwaliowa.pl Re: jmdi IP: *.jmdi.pl 13.11.07, 22:40 dostarczaja nam neta do domu i do firmy od 3 lat nigdy nie było problemów. Super kontakt szybko działają. Mnie pomogli tez w ustawieniach kompa (choc to nie ich sprawa) szczególnie sympatycznie wspominam pana Roberta. wielki pozytyw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: jmdi IP: *.spray.pl 14.04.08, 21:41 Zrezygnowałam właśnie z JMDI na rzecz spray (mówię o inernecie) i przy szybkości 1 mbv działa 2 razy wolniej niż 512 z JMDI i jeszcze sukinsyn się rozłącza czego wcześniej z poprzednią firmą nie miałam. Człowieku tylko nie w Spray. Pozdrawiam. Ja też muszę zrezygnować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: jmdi IP: 193.19.72.* 16.04.08, 14:16 Mam od prawie dwóch lat i nie narzekam. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
komalo Re: jmdi 17.04.08, 20:35 Korzystam z usług JMDI chyba już ze 3 lata. Jestem bardzo zadowolony. Mniej więcej raz na rok jest jakaś awaria ale naprawiają w ciągu kilku godzin (korzystam z Internetu w domu, głównie wieczorami i w weekendy więc taka awaria nie jest dla mnie dużym problemem). Warto podpisać umowę na 12 miesięcy, bo wtedy po tym okresie możesz podpisać nową. Ja tak robię od początku i co rok dostaję lepszy przesył (kiedyś 368, potem 512, teraz 1 MB, a już niedługo zamierzam zmienić na 2 MB) i co roku płace tyle samo lub mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ilga Re: jmdi IP: 82.177.247.* 29.04.08, 09:56 korzystam z jmdi od ponad 2 lat i jestem bardzo zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mal Re: jmdi IP: *.jmdi.pl 03.05.08, 19:35 mam od 5 lat mniej więcej i jestem na tyle zadowolony żeby nie zmieniać na innego operatora, z netu korzystam bardzo dużo i jestem wymagający ew. minus, mogliby informować indywidualnie o zmianach pakietów, bo hulałem na słabszych warunkach przez czas jakiś nie wiedząc ze za tą samą cenę można miec szybsze łącze:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: jmdi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.08, 01:04 mam JMDI od kilku miesiecy i jak narazie jestem bardzo zadowolona a najbardziej do gustu przypadli mi przystojni instalatorzy:) Odpowiedz Link Zgłoś
maklik Re: jmdi 26.07.08, 11:30 I w związku z tym nadal korzystasz z neostrady tak ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katerina Re: jmdi IP: *.jmdi.pl 04.08.08, 20:46 a jak wyglądali Ci instalatorzy, mozesz opissac, który najbardzioej:):) mi tez jeden strasznie wpadł w oko, internet czasami sie łamie, ale to raczej przez burze... ogólnie dobrze jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Instalator Re: jmdi IP: *.chello.pl 30.09.08, 20:31 A ja pozdrawiam Katerinę i mam nadzieję, że już niedługo żadna burza nie będzie straszna dla sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prosiak3 Re: jmdi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.08, 15:18 korzystam już ok 3 lat z tej firmy. Internet super polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
rysio.ochucki Re: jmdi 28.08.08, 10:22 Taaaa... tylko to IP z neosyfa jakoś tak ciekawie wygląda na tle tego łącza z JMDI :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fidel Re: jmdi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.08, 15:09 Oczywiście skojarzenie, że ktoś ma inne łącze w domu, a inne np. w pracy, jest dla Rysia za trudne? Kiedyś mówiono, że "wszystkie Ryśki to fajne chłopaki" - jak widać nie wszystkie, bo ten, co jakiś post zobaczy, to się czepia... Odpowiedz Link Zgłoś
mm-76 Re: jmdi 04.09.08, 14:06 Mam od blisko dwóch lat. zero problemów. Niestety tylko umowa na 24 miesiące i obecnie trochę drogo - 65 zł za 64 k Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: jmdi IP: *.jmdi.pl 10.03.09, 13:41 Użytkuje je na Białołęce, firma solidna trzyma transfery bardzo szybko reagują na awarie ogólnie miła i sympatyczna obsługa pod warunkiem zachowania kultury osobistej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: jmdi IP: *.jmdi.pl 14.04.09, 01:06 Od 2 lat używam łącza 1GB na Bemowie. Korzystam na bieżąco, przez ten czas nie trafiłem na awarię. Serwis dostępny mailowo i telefonicznie bez problemów. Cena myślę też nie najgorsza. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BADZIEW Re: jmdi IP: *.jmdi.pl 10.05.09, 18:40 Nie polecam, częste przerwy w dostarczaniu neta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leonwawa Re: jmdi IP: *.jmdi.pl 02.07.09, 14:10 witam od ponad 7 lat korzystam z usług tej firmy. Powiedzieć mogę tyle, że oprócz drobnych awarii (bardzo szybko usuwanych) nic złego się nie dzieje. W razie potrzeby serwis zawsze sprawnie odpowiada na moje pytania (niedawno podłączałem ruter). Niedawno też zainteresowałem się ich innymi usługami i też powiem, że po podłączeniu jestem mega zadowolony - cyfrowa tv to jest to, a matka może do woli dzownić do swoich koleżanek. Wszystko chodzi miodzio a płacę w sumie niewielkie peniędzie, polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
pecadosajenos Re: jmdi 22.07.09, 13:26 Ja korzystam z usług JMDI od 2 lat i raczej nie narzekam. Mam telefon stacjonarny i internet. Potwierdzam, że awarie zdarzają się bardzo rzadko (internet). Ceny atrakcyjne. Obsługa pozostawia trochę do życzenia (serwis, biuro). Jeżeli chodzi o telefon to na 2 lata zdarzyła się jedna awaria, ale bardzo pomocny okazał się kierownik ds. telefonii (p. Marcin). Odpowiedz Link Zgłoś
lenka345 Re: jmdi 12.08.09, 18:11 o jmdi nei wiem nic,ale pozostalych opcji mialam aster i teraz obecnie korzystam ze spray. Spray jest tanszy od aster i o wiele lepszy!polecam zapoznac sie z oferta.ja skorzystalam w okresie promocyjnym,wiec mam korzystna cene. Opinii jest tyle ilu jest rozmowcow,wiec wybor zawsze jest ciezki. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_seba Re: jmdi 05.11.09, 14:11 wiecie może czy oferują adres IP w klasie publicznej?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abieszka Re: jmdi IP: *.aster.pl 22.01.10, 19:37 JMDI to najbardziej naciągająca klientów firma jaką znam! Kiedy już w desperacji po raz kolejny w przeciągu roku próbuję wypowiedzieć umowę ( a ponoć mogłam to zrobić po pól roku bez problemu!) oni wciąż wysyłają mi faktury. A kiedy powiadomiłam Panią z biura JMDI ze opiszę ich firmę na forach internetowych w negatywnym aspecie....pani odpowiedziała ze zna moje imię i nazwisko i wobec tego opisze....mnie!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kali Re: jmdi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.10, 21:49 Do "abieszka" Hej, Nie wiem co sprawiło, że na każdym forum wpisujesz ten sam tekst. Z twojego opisu wynika, że nie zrezygnowałaś z usług a masz pretensje do operatora. Jeżeli nie było rezygnacji to prawidłowo przesyłają umowy. Ps nie mam JMDI na mojej lokalizacji nie świadczą usług. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: jmdi IP: *.jmdi.pl 05.02.10, 23:25 skoro nie złożyłaś wypowiedzenia to jakim prawem domagasz się aby nie przesyłali Ci faktur, a grożenie Pan w biurze, że opiszesz to na forum nie było na miejscu. Pewnie rozmawiałaś ze zwykłym pracownikiem, który kieruje się tylko wskazanymi poleceniami i nie uwierzę, że ktoś z obsługi klienta mógł Ci tak odpowiedzieć, w większości tego rodzaju firm rozmowy są nagrywane. Zadzwoń jeszcze raz i poproś o odsłuchanie rozmowy, chyba że tam tego nie stosują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uzytkownik Re: jmdi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.10, 10:22 polecam..spoko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: jmdi IP: *.polkomtel.com.pl 13.09.10, 08:12 hej posiadam internet w jmdi nie narzekam na nich rzadko są awarię i łącze pracuje zgodnie z umową:) Mam pytanie czy ktoś już przedłużał umowe na internet u nich? Czy za przedłużenie dają jakieś bonusy? taniej lub większą prędkość niż w standardowej ofercie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wujek Re: jmdi IP: 195.14.4.* 16.11.10, 12:24 Kto mi powie jaką oni mają infrastrukture? ADSL? Ktoś z Was uzywa routera ADSL w JMDI? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: jmdi IP: *.polkomtel.com.pl 23.11.10, 09:38 adsl to napewno nie, normalny eth idzie do routera, do mojego osiedla docierają światłowodem. Odpowiedz Link Zgłoś