Dodaj do ulubionych

Jak przestać jeść

IP: *.city.net.pl / *.city.net.pl 30.05.04, 16:35
Jak przestać choć trochę jeść ? Co wyelimonować i jakie jesć potrwy do woli ?
Obserwuj wątek
    • virtualfly Re: Jak przestać jeść 31.05.04, 21:19
      Naprawdę nie wiesz???
      1. Dieta żryj połowę
      2. Zapychaj się owocami i nie zważaj na gazy
      3. Kup sobie karnet na basen/siłownię
      4. I tak do końca życia, inaczej efekt jo-jo

Niedługo to zrobię, hyhy:-)
    • Gość: gb Re: Jak przestać jeść IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 01.06.04, 08:24
      Nie katuj się głodówkami, jedz ale z umiarem. Zanim żołądek przyzwyczaisz do
      mniejszych porcji, spróbuj takich działań:
      - gdy poczujesz głód, najpierw idź na spacer, pobiegaj, poćwicz do chwili
      zmęczenia a dopiero później zjedz
      - zrezygnuj ze słodyczy ale jeżeli będziesz miala ogromną ochotę na coś
      słodkiego, to zjedz białego sera z dżemem
      - rób sobie duże salatery rzodkiewek z kefirem lub jeżeli nie lubisz namiastek
      to kefir pół na pół ze śmietaną
      Nie jestem dietetykiem ale to, co polecam powyżej, jest po prostu smaczne i
      nietuczące :-)
      • Gość: agg Mnie pomógł Montignac IP: *.b-m.pl 19.10.04, 09:12
        Dzięki metodzie Motignaca zaczęłam jeść mniej, teraz wystarczają mi 3 posiłki
        dziennie i przestałam objadać się słodyczami. Pierwsze tygodnie mogą być
        trudne: całkowita rezygnacja z białej mąki, cukru, najlepiej również ze
        słodzików. Ale warto było :)
    • Gość: s Re: Jak przestać jeść IP: *.telpol.net.pl 03.06.04, 13:10
      jest tu forum poświęcone anoreksji i bulimi, tam znajdziesz multum spoaobów by
      się zagłodzić! ja radzę Ci po prostu: spacery, basen i owoce + 2,3 regularne
      (lakkie) posiłki. zrezygnuj z biełego pieczywa i słodyczy. to powinno pomóc. a
      o środkach typu amfetamina zapomni bo... bardziej szkodzą niż pomagają!
      powodzenia :)
      • Gość: Iron__Mouse Re: Jak przestać jeść IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 14.10.04, 09:08
        Taaa...... od razu szkodzą..... Myslisz ze człowiekowi sie chce na taki basen
        chodzic jak sie zima robi ? Albo kupowac te cdholerne owoce a pozniej
        siedziec poł godziny w wc ?
        Jakos mi amfetamina nie zaszkodziła , zyje i mam sie dobrze a co najlepsze
        mam juz 3 miesieczna przerwe od tego i efektu jojo nie ma wiec nie boje sie
        ze mi te 13 kilo wroci..... nie to co przy innych dietach ... :)
        • Gość: Ina Re: Jak przestać jeść IP: *.d.pppool.de 19.10.04, 14:44
          A co to takiego bralas ze tak schudlas???? Gdzie to mozna dostac i ile
          kosztuje ?? Pozdrawiam
          • theo18 Re: Jak przestać jeść 21.10.04, 08:09
            Popytaj sie znajomych :) Zakup towaru za 100 i pociagnij na tym tydzien ,
            sama zobaczysz ze działa :)
    • kudiczini Re: Jak przestać jeść 04.06.04, 14:36
      ale ja sie nie odchudzam wiec nie biore amfetaminy. ja mam niedowage wiec pale
      duzo marihuany (marihuna jest dobrym lekarstwem na anoreksje !!!) do lekarza
      chodze co 2gi dzien bo mieszka u mnie w kamienicy konsultujemy zawsze jak i co
      ćpać by nie niszczyc organizmu i jest dobrze...

zycze Ci szybkiego powrotu do normalnej wagi
      • Gość: Iron__Mouse Podziwiam :) IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 14.10.04, 09:15
        I Żałuje ze ja nie mam w okolicy takiego lekarza bo juz kilka razy
        przesadziłam z iloscia :)

Trzymaj sie inie patrz na złosliwe komentarze innych , jak człowiek czegos nie
        zna to sie tego boi ,a jak sie zaczyna bac to zaczyna tez nienawidziec :)

Pozdrawiam !
        • Gość: jaga Re: Podziwiam :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 09:15
          Czy to jest strona dilerów narkotykowych?? O czym wy ludzie mówicie? Jeśli
          szukacie pretekstu do narkotyzowania się to wasza sprawa ale nie wmawiajcie
          sobie a przede wszystkim innym(!) ,że to jest OK. :-(((((

Jaką macie receptę dla tych co wpadną w nałóg?? Zamiast narkotyku-sięgać po
          jedzenie?
          • theo18 Re: Podziwiam :) 21.10.04, 08:10
            Ćpaj z rozumem :) Poprostu .
            Jesli niektorzy nie potrafia przestac to juz nie moja wina , a co do
            dilerowania to wiesz ze dilerzy nie cpają ?:) Sa za mądrzy
      • Gość: Owieczka(23) Re: Jak przestać jeść IP: *.reynet.pl 19.10.04, 09:17
        Czy wszyscy juz w tym kraju sa chorzy? Amfetamina na odchudzanie? chyba,ze
        chcesz tak schudnac,zeby Cie juz nie bylo. Ja schudlam 18kg w rok , ale
        biegalam , plywalam, a do tego dieta: do 800 kalorii dziennie nie wiecej. Zeby
        nie jesc i nie czuc ciagle glodu duzo spacerowalam, albo cwiczylam oddechy a
        ćwiczenia te wziełam z jogi!
        Palenie trawki nie jest obecnie Trendy!!!! Pamietaj o tym : teraz trendy sa
        wysportowane sywetki, ale kości!!!!
    • Gość: Iron__Mouse [...] IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 14.10.04, 09:05
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • theo18 Re: amfetamina - najlepszy sposób na odchudzanie 15.10.04, 18:10
      Mam kumpele ktora w pół roku schudła 25 :) Jakos nie jest z tego powodu zbyt
      nieszczesliwa :)
      • Gość: Ala Re: amfetamina - najlepszy sposób na odchudzanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 08:47
        no i jej z tego jak za 2-3 latka nie będzie juz żyła głupia ćpunko.
        • theo18 Re: amfetamina - najlepszy sposób na odchudzanie 21.10.04, 08:08
          Głupiej ćpunki poszukaj sobie w rodzinie kozo .......
    • Gość: Lekarz [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.04, 07:28
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • ja-sarenka Re: Amfetamina jest mało skuteczna, lepiej działa 19.10.04, 09:13
        matko, co za brednie!!!!Nigdy nie próbowałam natkotyków i nie mam
        zamiaru.Słyszałam jednak,ze "na zejsciu" ma się wilczy apetyt, i porzadną
        deprechę.Chyba gra świeczki nie warta:(
        • theo18 Re: Amfetamina jest mało skuteczna, lepiej działa 21.10.04, 08:14
          Siła sugestii , jak sobie wmowisz ze bedziesz miała to tak bedzie , nie
          ma czegos takiego jak zejscie :)
          A jak juz ci sie wkreci to poprostu napij sie kawy :)
      • Gość: gość Re: Amfetamina jest mało skuteczna, lepiej działa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 09:18
        Gówno ludziom polecasz? Smacznego!! :-))))
        • Gość: gość Re: Amfetamina jest mało skuteczna, lepiej działa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 09:21
          To była odpowiedź na zachętę do brania kokainy.
          • Gość: Iron__Theo Re: Amfetamina jest mało skuteczna, lepiej działa IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 21.10.04, 20:18
            No własnie ....kokaina to dopiero gowno ..... uzaleznia w sumie juz od
            pierwszego razu , amfetamina przy tym to pikus !
        • Gość: kaska Re: Amfetamina jest mało skuteczna, lepiej działa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 09:29
          Boze co wy za bzdury tu opowiadacie...i dziwie sie ze ktos to puszcza...bez
          sprawdzenia...owszem od anfy sie chudnie...ale do jakiegos czasu...potem dawki
          ci nie wystarczaja...wiec albo bierzesz wiecej..albo jesz normalnie...i ryje
          strasznie leb...cpuni oczywiscie nie zdaja sobie sprawy..twierdza ze nie sa
          uzaleznieni...nawet nie wiedza jakie to spustoszenie w ich organizmie i mozgu
          scierwo robi...wiem dobrze bo kiedys zarzywalam..mi udalo sie z tego
          wyjsc...rok czasu z tym walczylam..nie potrafilam powiedziec dosc...choc juz
          wiedzialam ze nie jest dobrze...w koncu mi sie udalo...ale mam kolegow i
          kolezanki..ktorzy dalej to robia...z tymi ludzmi nie da sie gadac...maja tak
          niski poziom inteligecji...juz nie wspominajac o pamieci..czy tez nerwach nad
          ktorymi nie panuja...i oczywiscie dla nich faza to raj...tabsy anfa koks...zyc
          bez tego nie moga...to jak by inny swiat...wydaje sie taki zajebisty..ale jest
          strasznie zludny...wiem ze i tak to co pisze do cpunow nie dotrze...ale
          przestrzegam tych ktorzy sa swiadomi...tego wszystkiego zkonczcie z tym ..a ci
          co jeszcze nie brali...nie prubujcie...a co do koksu...to raczej nie ma dzialan
          odchudzajacych..chyba ze portwel...
          • Gość: Iron__Theo Wszystko wiedzaca panienka ? IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 21.10.04, 20:25
            Mowie to juz chyba po raz setny .... Jak sie chce za cos wziasc to trzeba
            wszystko robic z głową . Jasne , jak bedziecie cpan dzien w dzien to
            uzaleznienie gwarantowane :]

Co do tego ze sie z mozgu papka robi .... chyba raczej opisujesz działania
            zielska:)
            Najwiecej mówią i radzą ludzie ktorzy o tym wszystkim nic nie wiedzą ,
            naczytaja sie gazet , nasłuchają opowiesci jakie to jest złe a potem powtarzają.

Do wszystkiego trzeba miec głowe i zdrowy rozsądek !
      • theo18 Re: Amfetamina jest mało skuteczna, lepiej działa 21.10.04, 08:12
        Przy kokainie przez 6 lat tylko 34 kilo ? Ktos ci chyba dawał przetasowany
        towar :)
    • Gość: GOSIA Re: Jak przestać jeść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 09:20
      TRZYMAĆ DIETĘ 1000 KALORII I MOŻNA JEŚĆ WSZYSTKO,EFEKT MUROWANY.PO 3 MIESIĄCACH
      MOŻNA ZRZUCIĆ DO 20KG.
      • Gość: Leopold Re: Jak przestać jeść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 09:48
        Nie da się żyć bez jedzenia. Nie mozna najeść się na zapas. Musisz trzy posiłki
        dziennie zjadać. Ale, żeby to były prawidłowo zbilansowane i zbalansowane
        posiłki, bogate w składniki odżywcze, to powinnaś zastosować tzw. odżywianie
        komórkowe. Nie oznacza to, że przez komórkę :-), ale odżywianie komórek Twojego
        ciała. A więc suplementy. Jakie? Tylko Herbalife! Spróbuj, a poczujesz zmianę!
        Jeśli nie wierzysz, obejrzyj mój efekt na stronie www.herbalew.neostrada.pl.
        Kompleksowe odżywianie Herbalife stosuje wiele znanych osób ze świata mediów,
        polityki, sportu. Chcesz być za 20 lat szczupłą, zdrową i nadal młodą? Już
        dzisiaj stosuj Odżywianie Komórkowe Herbalife! To samo dotyczy mężczyzn, którzy
        w statystycznej masie wyglądają niechlujnie, są otyli, źle ogoleni, zaniedbani,
        cuchną alkoholem, nikotyną... Czas na zmiany! Czas pomyśleć, co będzie za 10
        lat, jak będę wtedy wyglądał(a), kim będę? Pozdrawiam...
    • Gość: kasia Re: Jak przestać jeść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 09:45
      A tobie zabko poradze tak...kiedys jak zarzywalam bylam duzo chudsza i
      wygladalam jak wieszak...bralam chyba ze 3 lata anfe..walczylam potem z tym
      przez rok i wyszlam z tego juz prawie rok czasu nie cpam....fakt ze nie jestem
      az tak chuda ale znalazlam dobry sposub na schudniecie ktory dziala....tylko
      niestety trzeba sie troche meczyc...
      a wiec po pirwsze dodaj do swojego jadlospisu otrby przenne i owsiane,a takze
      zarodki przenne,tunczyka w sosie wlasnym,gotowane i surowe warzywa,zupy na
      chudym miessie najlepiej kurczaku,jedz mieso chude najlepiej piersi
      kurczaka,ryby tez te chude,pij duzo wody niegazowanej,jedz jogurt i kefir 0 %
      tluszczu,do tego dobrze by bylo pocwiczyc chocby po 30 minut 2 razy w tygodniu
      na poczatek,jak zobaczysz efekty to bedziesz miala dalsza motywacje,co do
      owocow owszem mozna je jesc ale w umiarkowanych iloscich bo sa tez z penych
      wzgledow tuczace.te produkty ktore podalam wczesniej prucz tych warzywnych
      zawieraja duza ilosc bialka.
      po drugie zrezygnuj koniecznie ze slodyczy cipow i gazowanych napojow...bo to
      puste kalorie i oczywiscie z fas fodow
      Po 3 rozluz jedzenie na 5 posilkow i nie podjadaj miedzy nimi nic...chyba ze
      otrby lub zarodki...popijajac je woda...pecznieja i zapychaja brzuch
      moglabym ci dac jeszcze tysiac rad...ale to zalezy tez duzo od twojej silnej
      woli i jesli wdrozysz te produkty jako glowne skladniki do swojej diety na te 5
      posilkow bedziesz uprawiala jakas aktywnosc fizyczna 2 rtazy w tygodniu....i
      nie bedziesz przekraczac 2000 kalori dzienie...to powinno sie udac...pod
      warunkiem tez oczywiscie ze na codzien nie siedzisz i nic nie robisz
      jeszcze ostatnia rada...to ruszaj sie wszedzie..nie jedz tranwajem jak masz
      jeden przystanek przejdz sie na piechote
      powodzenia
      • Gość: olenka_22 Re: Jak przestać jeść IP: *.udn.pl 19.10.04, 11:50
        Witam!Osobiście próbowałam już różnych diet oraz ograniczeń jedzenia. Moja Mama
        stosowała nawet kurację Herbalife, ale nie polecam jej ponieważ jest ona droga
        i ma mnóstwo efektów ubocznych(wypadanie włosów, łamanie się paznokci, szara
        cera, osłabienie organizmu itp.)
        Ja wypróbowałam w końcu sposób o którym przeczytałam w jakiejś książce i
        nareszcie udało się. Potrafiłam ważyc nawet 62-64 kg przy wzroście 162 cm.Rok
        temu osiągnęłam wagę 52 kg i nadal ją utrzymuję na poziomie do 54 kg(jak
        zaszaleję np. na wakacjach albo podtuczę się w zimie:))Najfajniejsze jest to że
        w zasadzie jem wszystko ale odpowiednio łączę składniki. Należy podzielić
        składniki posiłków na weglowodany, tłuszcze, białka i odpowiednio je
        łączyć.Cała dieta opiera sie na dokładnym przeanalizowaniu procesu trawienia.
        Niektóre grupy "przeszkadzają" sobie wzajemnie w trawieniu bo jak wiadomo każda
        grupa jest trawiona przez inny enzym, który musi zostać wytworzony przez
        organizm.
        1.Jak tylko wstanę wypijam 1-2 szklanki ciepłej przegotowanej wody(mniej zjesz
        i szybciej strawisz)
        2.Staram sie przed każdym posiłkiem wypić szklankę wody przegotowanej lub
        mineralnej niegazowanej
        3. Na zabicie głodu i uniknięcie zjadania dużych posiłkow wypijam wode
        mineralną.
        4.Przed zaśnięciem szklanka wody żeby w nocy ułatwić brzuszkowi trawienie.
        Tyle na temat pomocy wody w odchudzaniu. Poza tym w zasadzie można pić herbatę
        czy kawę, choć ta ostatnia daje często uczucie głodu. Trzeba zapomnieć o
        napojach gazowanych raz na zawsze, mleczko tylko chude, soczki-bardzo skuteczny
        w dietach jest sok grejpfrutowy,ale wybierajcie te bez cukru. Jeśli chodzi o
        przeciery marchwiowe typu "Kubuś" to należy uważac bo jest on bardzo sycacy ze
        względu na zawartość banana, przez co zapewnia nam jeden mały posiłek. Spora
        część moich znajomych pije czerwoną herbatkę, która pomaga spalać tłuszcz.
        Pamiętajcie jednak że nie można jej słodzić ani łączyć z żadnymi napojami
        oprócz wody mineralnej niegazowanej(nawet z kawą) i że trzeba ją 3 razy zaparzyć
        (przelać).Zapomnijcie też o alkoholu bo ten zawiera mnóstwo pustych kalorii
        (nawet piwko:)
        Pijcie dużo ponieważ najpierw organizm pozbywa się wody, a ta jest bardzo ważna
        w naszym organizmie. Pijcie przed posiłkiem, wtedy mniej zjecie. W trakcie
        posiłku nie można pić ponieważ hamuje się produkcja śliny, w której znajdują
        się pierwsze enzymy trawienne, a także produkcja innych enzymów w dalszych
        etapach trawienia. Posiłek popijaj dopiero pół godziny po zjedzeniu- nie
        zakłócisz trawienia i nie rozpychasz żołądka.
        Jedzcie na małych talerzach(złudzenie dużej porcji posiłku),zróbcie kilka
        malutkich kanapek. Najważniejsze to nie łączyć pewnych grup jedzenia. Moje
        śniadania wyglądają tak: chleb lub bułki z warzywami lub sałatkami(pomidor,
        papryka, sałata, ogórek itp).Produkt mączny może się łączyć tylko z warzywami,
        nie łączę go z mięsem, wędliną. Jeśli mam ochote na mięsko ,łączę je z
        warzywami, sałatkami, bez chlebka.
        Podobnie z obiadami .Jeśli mam ochotę na ziemniaki, ryż, makaron czy kaszę to
        łączę je tylko z sałatkami czy surówkami. Jeśli chcę zjeść mięsko "wskakuje"
        ono na miejsce ziemniaczków itp. w połączeniu z surówkami.
        Po prostu na moim talerzu zawsze jest jakaś surówka lub sałatka a to co do niej
        dołączę zależy od tego na co mam ochotę.
        Posiłki jem co 4 godziny, pamiętając o piciu przed i pół godziny po nim. Jeśli
        posiłek był owocowy np. drugie śniadanie(jablko,pomarancze, nektarynka itp.)
        lub przekąska owocowa, kolejny posiłek mogę zjeść już po 2 godzinach( nie po 4
        jak po zwykłym posilku, ponieważ owoce są z jednej grupy i szybciej są trawione)
        Starajcie się nie jeść po godzinie 18tej. Jeśli macie gdzieś wyjść w nocy to
        śmiało możecie zjeść o późniejszej porze. Generalnie chodzi o to żeby zjeść
        minimum 3 godziny przed zaśnięciem ,ponieważ w trakcie snu wszystkie procesy,
        także metabolizm, są spowolnione.
        Raz w tygodniu zjedzcie coś slodkiego jeśli tylko macie na to ochote(cukier
        jest bardzo ważny dla organizmu, szczególnie uczniów, studentów czy osób
        pracujących umysłowo), ale po słodyczach kolejny posiłek dopiero za 6 godzin!
        Poza tym nie wybierajcie zbyt późnej godziny na słodki posiłek ,ponieważ
        będziecie go trawić duuuużo dłużej niż zwykły posiłek.
        Na pewno pomoże wam również wysiłek fizyczny albo codzienne spacery, choć wiem
        że wielu z Was nie przepada za tym, tak jak ja:) Osobiście nie uprawiam żadnego
        sportu, ale jestem pewna, że ćwicząc codzienie 30 minut osiągnęłabym niższą
        wagę.Nie jestem jednak typem sportowca a raczej lenia i dlatego wystarcza mi
        efekt jaki osiągnęłam do tej pory.
        Życzę powodzenia i cierpliwości!
      • Gość: Sprobuj i Ty Re: Jak przestać jeść IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 19.10.04, 12:57
        Dupe ruszyc! Biegac a najlepiej rower - stawy sie nie zniszcza. Murowane efekty: Nabranie kondycji
        - serce. pluca. rownomierny dlugotrwaly wysilek najlepiej spali kalorie i tluszczyk:) Przed wysilkiem
        nie jesc duzo. I zmniejszac stopniowo, aby organizm przyzwyczail sie do wykorzystania zgromadzonych
        zapasow. Oczywiscie to tylko jesli uprawia sie sporty "na odchudzanie" - biegi, rower, plywanie
        (dlugie). Ja wiem, ze to wymaga czasu ale czlowiek naprawde lepiej sie czuje. Warto.

Przyklady? Znajomy - rok 2000 - 180 cm - 86 kilo. 2003 - 68 kilo. Powoli ale bez jojo, no i jaka
        kondycja.

• bas14 Re: Jak przestać jeść 20.10.04, 13:22
        Kobieto naucz się pisać poprawnie. Robisz same byki ortograficzne
      • Gość: Iron__Mouse Re: Jak przestać jeść IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 21.10.04, 20:30
        Najpierw to ty sie naucz pisac :) A pozniej mow co ludzie mają robić :)
    • Gość: falka Re: Jak przestać jeść IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 19.10.04, 14:10
      o narkotykach nie myśl bo to bzdura, wpakujesz się z jednego uzależnienia w
      drugie, radzę ci przede wszystkim nie ograniczać ilości pokarmów, żadne
      drakońskie diety 800 kcal, w ogole się tym nie przejmuj bo dostaniesz fioła, za
      to proponuję ci dietę montignaca, dzięki której udalo mi się zgubic parę kilo i
      odzwyczaić się od słodyczy, co wydawalo mi się niemożliwe, polega ona na
      unikaniu pewnych rzeczy i umiejętnym komponowaniu potraw, ale za to jesz tyle,
      na ile masz ochote i nie musisz się glodzić, nie polecam ci tez zmuszania sie
      na sile do cwiczeń czy biegania, bo szybko ci sie to znudzi, masz ochote -
      ćwiczysz, nie masz - siedzisz przed telewizorem, nie mozna sie nad sobą znęcać
      • Gość: szczupla Re: Jak przestać jeść IP: *.arcor-ip.net 19.10.04, 21:15
        od lipca chodze na spotkania straznikow wagi,po wielu pudlach
        dietowych,ograniczeniach - nareszcie zyje normalnie. Schudlam ca 7 kg - chudne
        dalej, bo zalozylam, ze to dla zdrowia i urody byloby wskazane. Niczego sobie
        nie odmawiam, zadnej monotonii.
    • Gość: X Re: Jak przestać jeść IP: *.kabel.telenet.be 20.10.04, 13:25
      kilka waznych punktow przy odchudzaniu :

- nie zagryzac przed TV (wiele osob przyzwyczailo sie do ogladania TV z
      paczka chipsow a to tuczy )
      w miejsce chipsow proponuje pokrojone w cienkie plasterki jablko

-nie jesc przy komputerze
      Posilek powinien byc spozyty oddzielnie

-Nie jesc bialego pieczywa
      Na sniadanie np naszykowac sobie caly talerz salatki ( salata , pomidor ,
      bialy ser lub zolty , kiszony ogorek , rzodkiewka itp ) a do tego jakas
      rybka z puszki lub makrela albo troche wedliny
      W reke do zagryzania pol kromeczki czarnego chleba zytniego
      Chodzi o to aby sniadanie nie bylo chlebem jako podstawa ale produktami
      bialkowymi i salatka -to zaspokaja glod na wiele godzin

-najlepiej PRZESTAC slodzic kawe i herbate (moze pierwszego dnia to trudne
      ale kiedym musi byc ten pierwszy dzien a potem napoje bez cukru maja
      normalny smak ) I nie uzywac slodzikow ! Czasem ZWYKLE mleko do kawy lub
      herbaty lub odrobine konfitury niskoslodzonej do smaku

-nie pic napojow gazownych
      -na obiad nie jesc kartoli tylko rybe lub mieso z salatka lub goracymi
      warzywami -jest duzo mozliwosci : brokuly , kalafior, fasolka szparagowa ,
      brukselka (zamiast kartofli) a do tego salatka z pomidora lub tartej
      marchewki z chrzanem i jablkiem lub z surowej kapusty -zalezy od twojej
      inwencji i dobrania smaku

Kartofle mozna zjesc raz w tygodniu oddzielnie ;
      Same kartofle najlepiej ugotowane w skorze przystrojone zielenina i
      jogurt a do tego jajko sadzone

Paraboiled ryz , ryz brazowy i kasza gryczana bardzo dobrze wplywaja na
      trawienie ( 50 g suchego produktu = 1 porcja )

-Jak widac nie trzeba sie wcale glodzic mozna sobie dobrac wszystko do smaku
      ale wazne jest aby sobie zaplanowac co bedziemy jesc przez najblizsze kilka
      dni i pod tym katem robic zakupy i "urzadzac lodowke"

-Porcja musi byc na talerzu i mamy ja zjesc bez dokladania z garnka i
      dojadania resztek . Trzeba ugotowac dokladnie tyle ile bedzie porcjii ( np
      jedna porcja na jutro)
      to moze byc trudne przy wieloosobowej rodzinie ale jesli jest jedna lub 2
      osoby w domu to nie ma zdnego problemu chodzi o to aby dobrze wszystko
      zaplanowac

-Poza tym duzo ruchu i to nie zwylky spacer noga za noga ale SZYBKI MARSZ
      najlepiej w jakims celu najlepiej zamiast srodkow komunikacji
      Jesli jezdzisz tramwajem lub autobusem wsiadz (wysiadz) pare przystankow
      wczesniej i przejdz na piechote , rowniez zamiast podwozic sie samochodem w
      rozne miejsca skorzystaj z uslug wlasnych nog

W domowych pieleszach polecam dobra muzyke , lustro i tance , skoki ,
      wygibusy i co tylko do wyladowania energii i poprawy humoru

Dla oslody zycia polecam gorzka czekolade (jak najwiekszy %kakao) w
      umiarkowanych ilosciach max 1 pasek i juz odchodzi ochota na dalsze
      Po zjedzeniu mlecznej lub pralinki chcialoby sie jeszcze a gorzka tlumi chec
      na slodycze i jest zdrowa

Oczywiscie mozna zjesc pyszny kawalek ciasta przy jakiejs okazji
      Slyszalam ostatnio fajne stwierdzenie :
      "Nie jest grzechem zjesc tort na wlasnych urodzinach .
      Grzechem jest jesc tort kiedy nikt nie ma urodzin"

Wypisalam tu pare szczegolow , ktore wydaja mi sie wazne poniewaz ostanio
      problem nadwagi jest poruszany w mediach bardzo czesto i dobrze bo czas
      na czerwone swiatlo i alarm dla naszego spoleczenstwa

Diety -cud i rozne srodki to komercja i prowadza one glownie do jojo
      Nalezy po prostu troche zmienic styl zycia i myslenia a efekt murowany i
      pomalu z cierpliwoscia trzeba to robic

Jeszcze jedna wazna rzecz przyszla mi do glowy :
      Nie patrzec na wage bo efekty moga byc rozne i mozna sie zniechecic
      Patrzec nalezy na ciuchy
      Dopasowac sie do za ciasnych spodni , nie kupowac nic nowego (wiekszego)
      zanim stare rzeczy nie beda znow na nas lezaly jak ulal
      a potem radykalne ciecie : pozbyc sie z domu za duzych rozmiarow ubran na
      zawsze

Powodzenia

• Gość: Iron__Mouse Re: Jak przestać jeść IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 21.10.04, 08:14
      Mało wiecie a dużo sie plujecie
    • Gość: kuleczka Re: Jak przestać jeść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 18:43
      Boże, iluż głupoli i oszołomów zabiera głos.
      Przestać jeść się nie da. Można tylko jeść mniej.Ja jem wszystko.Staram się
      urozmaicać dietę. Liczę tylko kalorie,- pozwalam sobie na 1500kcal.
      Najtrudniejsze są pierwsze dwa tygodnie. Potem już łatwiej. I święta zasada.
      Jeść o stałych porach ( najlepiej 5 posiłków- w tym trzy zasadnicze) Po wstępnym
      okresie jak się organizm przystosuje to nie odczuwa się w międzyczasie głodu.
      Na początku, żeby zabić głód, ratowała mnie niędzy posiłkami czarna gorzka kawa
      .
      • bradcure Re: Jak przestać jeść 27.10.04, 21:11
        bardzo prosto mozna schudnac: ECA czyli efedryna (tussipect), kofeina i aspiryna. efekt murowany po 4 tygodniach stosowania. Mowie calkiem serio, kulturysci to stosuja do zrzucenia tkanki tluszczowej.
        • Gość: ~` Re: Jak przestać jeść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 16:01
          i zawał gotowy !

Idiota.
    • theo18 Re: Jak przestać jeść 05.12.04, 20:25
      No i jak Wam idzie odchudzanie ?:)
    • hubkulik Re: Jak przestać jeść 11.12.04, 11:03
      Zaakceptowac siebie w pelni.

Pozdrawiam Hubert
      • theo18 Re: Jak przestać jeść 12.12.04, 02:21
        Myślisz że to tak łatwo ??
        • hubkulik Re: Jak przestać jeść 12.12.04, 16:00
          Mysle, ze nie.

Pozdrawiam Hubert