18.02.12, 10:31
Nie pozwolono mi komentować wypowiedzi grupy, na moj temat :-)
Słuchałem bzdur przez godzinę i ani mru mru.
Obserwuj wątek
    • aaugustw Re: Fajne :] 18.02.12, 10:40

bananarama-live napisał:
      > Nie pozwolono mi komentować wypowiedzi grupy, na moj temat :-)
      > Słuchałem bzdur przez godzinę i ani mru mru.
      _______________________________________________________________.
      " ... Każdy mówi tylko o własnych doświadczeniach, poglądach i przeżyciach.
      Nie teoretyzuje, nie krytykuje innych ani ich nie ocenia. Nie używamy słów „MY”;
      „WY”; ”ONI”. Nie udzielamy rad. Wypowiedź może ujawniać jedynie własne
      doświadczenia i zachowania w sytuacjach podobnych do przedstawionych
      przez innego uczestnika. Nie możemy przerywać wypowiedzi innych, zadawać
      w jej trakcie pytań czy komentować ich. Wszyscy obecni na Mityngu zobowiązani są
      do zachowania anonimowości osób i zasłyszanych tu spraw i zdarzeń... – Jest to fundamentalna zasada AA! "
      A...
      • bananarama-live Re: Fajne :] 18.02.12, 10:46
        Mowa o grupie terapeutycznej. Nie AA
        Na AA jest cisza i spokój, jak makiem zasiał.
    • 7zahir Re: Fajne :] 18.02.12, 11:32
      bananarama-live napisał:

> Nie pozwolono mi komentować wypowiedzi grupy, na moj temat :-)
      > Słuchałem bzdur przez godzinę i ani mru mru.>

Jesteś całkowice pewny , że to były same bzdury?
      Czy raczej okreslasz wypowiedzi tym słowem,
      bo nie pasowały o Twojemu wyobrażeniu o samym sobie?

Pamiętm swoją grupę i jak wkurzały mnie ich wypowiedzi zwrotne,
      a po jakims czasie i przemysleniu doszłam do wniosku,
      że nie wszystkie były bzdurne.
      W powiedzeniu :
      "Jeżeli Cię coś wkurza, tzn, że to Ty masz problem"
      jet wiele prawdy.

Urażone ambicje nie zawsze sa najlepszym doradcą - uwierz mi -
      przećwiczyłam to na samej sobie.
      • bananarama-live Re: Fajne :] 18.02.12, 12:49
        Oczywiście nie same bzdury, ale większość.
        Nie chodzi o to.
        Problem,ze muszę tego wysłuchać , nie odnosząc się do nich.
        • aaugustw Re: Fajne :] 18.02.12, 13:32
          bananarama-live napisał:
          > ... Problem,ze muszę tego wysłuchać , nie odnosząc się do nich.
          ______________________________________________________.
          Problem jest ten, ze tak cie oni widza...! :-(
          A...
          • bananarama-live Re: Fajne :] 18.02.12, 13:36
            Tak całkiem inaczej,niż faktycznie jest.
            Poza tym odnosili się do sytuacji w jakiej się chcę znaleźć.
            Gdybyś powiedział im,że jedziesz na zabawę zakrapianą alkiem, na której byłeś, wiedziałbyś o co mi chodzi. Totalny zlew na misia.
            • jerzy30 jedziesz na zabawę zakrapianą alkiem, na której by 18.02.12, 16:18
              hero co nie pochlał ? na zabawie z alkiem
              a powiedzial ze dopiero jedzie???
              Slaba terapia
            • aaugustw Inny alkoholik...!? 18.02.12, 21:30
              bananarama-live napisał:
              > Tak całkiem inaczej,niż faktycznie jest.
              > Poza tym odnosili się do sytuacji w jakiej się chcę znaleźć.
              > Gdybyś powiedział im,że jedziesz na zabawę zakrapianą alkiem, na której byłeś,
              > wiedziałbyś o co mi chodzi. Totalny zlew na misia.
              _________________________________________________________.
              Jezeli czujesz sie wyobcowany, nie sa za to odpowiedzialni inni ludzie.
              Powodem tego jest cos, co sam stworzyles, czujac sie w jakis sposob
              "odmienny".
              Sprobuj byc po prostu jednym z wielu alkoholikow nalezacym do tego
              grona...!
              A...
              • bananarama-live Re: Inny alkoholik...!? 18.02.12, 21:43
                Mówisz tak jak wszyscy nakręceni na terapii.
                Ja jestem jednym z nich, tylko czasami pie,,,lą głupoty i z tym mi się trudno zgodzić.
                Nie można być takim cielakiem i słuchać wszystkiego pokornie.
        • jerzy30 Problem,ze muszę tego wysłuchać , nie odnosząc się 18.02.12, 16:16
          do nich.
          Nie mozesz odniesc sie "do nich" bo to ich spojrzenie na Ciebie.

Mozesz sie odniesc do tego co o Tobie powiedzieli i albo uznac to za "bzdury" albo sobie przemyslec. Moze maja racje a moze nie???

Taka jest terapia - na tym polega.
          • bananarama-live aha bt 18.02.12, 21:43
            .
            • wiesj23 Re: aha bt 19.02.12, 06:21
              spokojnie.Ważne to nie pij.A z czasem będziesz miał większy dystans.Choć nie twierdzę,że później nic Cię nie zaboli.Nawet największy bzdet.
              Ostatnio przymierzam się do założenia wątku z pytaniem o granice ludzkiej "głupoty" w swoim postępowaniu.Trochę niemrawo mi to idzie,o musiał bym rzucić parę przypadków,a boję się odcisków od klawiatury.
              • bananarama-live Re: aha bt 19.02.12, 07:43
                Lubię czytać takie teksty. To mi uświadamia,że ktoś jeszcze walczy z głupotą. Nie daje się nakarmić głupotą do końca. Nic nie zwalnia nas od samodzielnego myślenia ;-]
                Ludzie w kółko powtarzają to co wtłoczyli im terapeuci - ok, źle nie chcą, ale jeśli znajdzie się ktoś ,kto chce sam pomyśleć ,jest uznawany za idiotę .
                JEST TYLKO JEDNA SŁUSZNA DROGA - JEDNA PRAWDA ;-]

"mówi wam to coś" ;]
                • wiesj23 Re: aha bt 19.02.12, 08:37
                  tu już nie chodzi tylko o terapię,ale o samo życie.
                  Wg powiedzenia:co budowa to inni wariaci.
                  A jeżeli chcesz zwalczyć głupotę to podaj mi swój adres.Przyślę kwiaty na Twój grób.
                  • bananarama-live Re: aha bt 19.02.12, 10:05
                    Za kwiaty dziękuję. Chyba się poddam. Lubię życie.
                    • wiesj23 Prezent na nadchodzący post 19.02.12, 10:54
                      youtu.be/Y5lM39tJPUw
                      • bananarama-live Re: Prezent na nadchodzący post 19.02.12, 11:15
                        Ja nie poszczę :]

www.google.pl/search?q=bananarama&hl=pl&client=firefox-a&hs=PBk&rls=org.mozilla:pl:official&prmd=imvnsl&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=28pAT-2XAome-wbq3eXNBQ&ved=0CF0QsAQ&biw=1366&bih=507
                        • wiesj23 A na dylematy wychowawczo-terapeutyczne 19.02.12, 11:24
                          youtu.be/UteLemQOQTs
                          • bananarama-live Re: 19.02.12, 11:47
                            Ja pirdziu :] " i pięknie jest i bardzo fajnie jest . Jezu jak się cieszę .... "
                            • wiesj23 no to bardziej filozoficznie o kondycji człowieka 19.02.12, 12:05
                              youtu.be/D5Nn2j5f8-4
                              • wiesj23 współczesnego człowieka 19.02.12, 12:34
                                youtu.be/nQUkhuzncmk
                              • bananarama-live Re: no to bardziej filozoficznie o kondycji człow 19.02.12, 12:35
                                Dobre ,że www.youtube.com/watch?v=VCH6n-OGSJA
                              • deoand Re: no to bardziej filozoficznie o kondycji człow 19.02.12, 12:37
                                Obława! Obława! Na młode pijaczki obława!
                                Te dzikie zapalczywe
                                W miejskim gąszczu melin wychowane!
                                Krąg śniegu wydeptany! W tym kręgu plama krwawa!
                                Pijackie ciała kłami aowskich psów
                                szarpane!
                                Obława , obława .
                                Na miting na miting

Nie dajcie z siebie zedrzeć skór! Brońcie się i wy!
                                O, bracia pijacy . Brońcie się nim wszyscy wyginiecie!
                                i zamiast pijaków , aowcami się staniecie

Obława , obława,
                                Na miting , na miting !

• wiesj23 Re: no to bardziej filozoficznie o kondycji człow 19.02.12, 12:50
                                  wtem stary pijak co życie dobrze znał
                                  jabola uniósł warknął groźnie aż mną szarpnęły dreszcze
                                  poczułem wokół siebie jabola woń
                                  woń która daje spokój daje sny
                                  z daleka deo krzyknął rozkaz: miting

no i do spotkania po mitingu koło 21
                                  • deoand Re: no to bardziej filozoficznie o kondycji człow 19.02.12, 13:16
                                    Wypadłem na otwartą przestrzeń pianę z pyska tocząc
                                    Lecz tutaj też ze wszystkich stron - zła mnie otacza woń!
                                    A aaugustowi myśliwemu co mnie dojrzał już się śmieją oczy
                                    I ręka pewna, niezawodna podnosi w górę broń!
                                    Rzucam się w bok, na oślep gnam aż ziemia spod łap tryska
                                    I wtedy pada pierwszy Krok co duszę i kark mi rozszarpuje
                                    Pędzę, słyszę jak on klnie! Krew mi płynie z pyska
                                    On strzela znów -Krokiem drugim Lecz teraz już pudłuje!

Nie dajcie z siebie zedrzeć skór! Brońcie się i wy!
                                    O, bracia pijacy . Brońcie się nim wszyscy wyginiecie!
                                    i zamiast pijakami , aowcami się staniecie

Obława, obława,
                                    Na miting , na miting
                                    • aaugustw Oda do_Aowa 19.02.12, 13:40
                                      Mnie sie to spodobalo...! ;-)
                                      A...
                                    • jerzy30 czy ktos ci kaze ktos cie na mityng ciagnie 19.02.12, 14:22
                                      jakas oblawa, nagonka
                                      bez przesady - to dobrowolne jest
                                      a ze pomaga to inna sprawa
                                      pomaga jak sami tego chcemy
                                      nie pomaga jak uwazamy to za przymus
                                      26 lat na mityngi uczeszczam - od kilku lat baaardzo rzadko i tylko na poczatku uwazalem to za przymus [choc na poczatku przymus jest wskazany - by zalapac o co tym aowcom chodzi]
                                      to nie boli - dzieki AA poznalem swiat i wspanialych ludzi - zloty w ......
                                      deo - gdyby nie AA to byl nie polecial 12 lat memu do USA na 6 tyg na spotkanie takich jak ja - tydzien spotkanie a reszta po USA i Kanadzie - oblawy nie bylo, nikt nie strzelal
                                      • pierzchnia Re: czy ktos ci kaze ktos cie na mityng ciagnie 19.02.12, 14:30
                                        Chciałoby się powiedzieć:
                                        Jest we mnie Prawda i dlatego wciąż mi dokuczasz...
                                        • wiesj23 deo melduję się 19.02.12, 20:35
                                          zmitingowany unosząc się na duchowości poszedłem opieprzyć sołtysa,bo nie zadbał o odśniżenie wjazdu na posesję dzielnego aowca
                                          • aaugustw Nietrzezwe zachowania na trzezwo...! 19.02.12, 20:55
                                            wiesj23 napisał:
                                            > zmitingowany unosząc się na duchowości poszedłem opieprzyć sołtysa,
                                            > bo nie zadbał o odśniżenie wjazdu na posesję dzielnego aowca
                                            ______________________________________________________.
                                            Same wykroczenia wynikajace z unoszenia sie ducha w chmurach,
                                            zamiast stapac na ziemi...! :-(
                                            Po pierwsze: Nie przestrzegasz (nie przestrzegacie) Tradycji Dziesiatej (10) AA,
                                            ktora mowi, ze AA nie zajmuje stanowiska wobec problemow spoza ich Wspolnoty,
                                            azeby imie AA nigdy nie zostalo uwiklane w publiczne polemiki.
                                            Po drugie: Posesja ta i pomieszczenia nie sa twoja (wasza) wlasnoscia prywatna...!
                                            Po trzecie: "dzielny aowiec" na zasadzie "niewidzialnej reki" (Trad. 12) sam odgarnalby
                                            dostep do swojej trzezwosci...!
                                            Po czwarte; duchowe (moralne): czy tak sie "mityngujecie", aby w ten sposob rozmawiac
                                            potem z przedstawicielem prawa...!?
                                            A...
                                            • wiesj23 Re: Nietrzezwe zachowania na trzezwo...! 19.02.12, 21:00
                                              to żółta czy czerwona?
                                              • aaugustw Re: Nietrzezwe zachowania na trzezwo...! 19.02.12, 21:40
                                                wiesj23 napisał:
                                                > to żółta czy czerwona?
                                                ____________________.
                                                W AA fioletowa, jak twoj
                                                nos po bylej czerwieni...!
                                                A...
                                              • jerzy30 wesj23 na wesolo tu prawisz 19.02.12, 21:53
                                                widac zes nie smuras ani ponuras
                                                bym tez soltysa opietruszyl za nieodsniezony podjazd - przeciez podatki place
                                                co poniektorzy fioletowe kartki wciskaja - to te psy z oblawy
                                                • deoand Re: wesj23 na wesolo tu prawisz 19.02.12, 22:56
                                                  Jak widać z powyższego tekstu wejsa zawsze władza jest mądrzejsza od ludu a w tym wypadku uduchowionego aowca . Sołtys wie oczami władzy swej , ze idzie ocieplenie do 10 stopni czyli snieg stopnieje i po co sie męczyć

Władza jest nieomylna , przewidujaca i zawsze zapracowana .
                                                  • aaugustw Tak mi sie przypomnialo z dawnych czasow... 20.02.12, 16:10
                                                    deoand napisał:
                                                    > Jak widać z powyższego tekstu wejsa zawsze władza jest mądrzejsza od ludu a w t
                                                    > ym wypadku uduchowionego aowca . Sołtys wie oczami władzy swej , ze idzie ociep
                                                    > lenie do 10 stopni czyli snieg stopnieje i po co sie męczyć
                                                    > Władza jest nieomylna , przewidujaca i zawsze zapracowana .
                                                    ______________________________.
                                                    "Nie ma ch... we wsi, oprocz soltysa!" ;-)
                                                    A...
    • rushmoore Re: Fajne :] 22.02.12, 22:12
      a masz problem ze słuchaniem?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka