bananarama-live 18.02.12, 10:31 Nie pozwolono mi komentować wypowiedzi grupy, na moj temat :-) Słuchałem bzdur przez godzinę i ani mru mru. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aaugustw Re: Fajne :] 18.02.12, 10:40 bananarama-live napisał: > Nie pozwolono mi komentować wypowiedzi grupy, na moj temat :-) > Słuchałem bzdur przez godzinę i ani mru mru. _______________________________________________________________. " ... Każdy mówi tylko o własnych doświadczeniach, poglądach i przeżyciach. Nie teoretyzuje, nie krytykuje innych ani ich nie ocenia. Nie używamy słów „MY”; „WY”; ”ONI”. Nie udzielamy rad. Wypowiedź może ujawniać jedynie własne doświadczenia i zachowania w sytuacjach podobnych do przedstawionych przez innego uczestnika. Nie możemy przerywać wypowiedzi innych, zadawać w jej trakcie pytań czy komentować ich. Wszyscy obecni na Mityngu zobowiązani są do zachowania anonimowości osób i zasłyszanych tu spraw i zdarzeń... – Jest to fundamentalna zasada AA! " A... Odpowiedz Link Zgłoś
bananarama-live Re: Fajne :] 18.02.12, 10:46 Mowa o grupie terapeutycznej. Nie AA Na AA jest cisza i spokój, jak makiem zasiał. Odpowiedz Link Zgłoś
7zahir Re: Fajne :] 18.02.12, 11:32 bananarama-live napisał: > Nie pozwolono mi komentować wypowiedzi grupy, na moj temat :-) > Słuchałem bzdur przez godzinę i ani mru mru.> Jesteś całkowice pewny , że to były same bzdury? Czy raczej okreslasz wypowiedzi tym słowem, bo nie pasowały o Twojemu wyobrażeniu o samym sobie? Pamiętm swoją grupę i jak wkurzały mnie ich wypowiedzi zwrotne, a po jakims czasie i przemysleniu doszłam do wniosku, że nie wszystkie były bzdurne. W powiedzeniu : "Jeżeli Cię coś wkurza, tzn, że to Ty masz problem" jet wiele prawdy. Urażone ambicje nie zawsze sa najlepszym doradcą - uwierz mi - przećwiczyłam to na samej sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
bananarama-live Re: Fajne :] 18.02.12, 12:49 Oczywiście nie same bzdury, ale większość. Nie chodzi o to. Problem,ze muszę tego wysłuchać , nie odnosząc się do nich. Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Fajne :] 18.02.12, 13:32 bananarama-live napisał: > ... Problem,ze muszę tego wysłuchać , nie odnosząc się do nich. ______________________________________________________. Problem jest ten, ze tak cie oni widza...! :-( A... Odpowiedz Link Zgłoś
bananarama-live Re: Fajne :] 18.02.12, 13:36 Tak całkiem inaczej,niż faktycznie jest. Poza tym odnosili się do sytuacji w jakiej się chcę znaleźć. Gdybyś powiedział im,że jedziesz na zabawę zakrapianą alkiem, na której byłeś, wiedziałbyś o co mi chodzi. Totalny zlew na misia. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy30 jedziesz na zabawę zakrapianą alkiem, na której by 18.02.12, 16:18 hero co nie pochlał ? na zabawie z alkiem a powiedzial ze dopiero jedzie??? Slaba terapia Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Inny alkoholik...!? 18.02.12, 21:30 bananarama-live napisał: > Tak całkiem inaczej,niż faktycznie jest. > Poza tym odnosili się do sytuacji w jakiej się chcę znaleźć. > Gdybyś powiedział im,że jedziesz na zabawę zakrapianą alkiem, na której byłeś, > wiedziałbyś o co mi chodzi. Totalny zlew na misia. _________________________________________________________. Jezeli czujesz sie wyobcowany, nie sa za to odpowiedzialni inni ludzie. Powodem tego jest cos, co sam stworzyles, czujac sie w jakis sposob "odmienny". Sprobuj byc po prostu jednym z wielu alkoholikow nalezacym do tego grona...! A... Odpowiedz Link Zgłoś
bananarama-live Re: Inny alkoholik...!? 18.02.12, 21:43 Mówisz tak jak wszyscy nakręceni na terapii. Ja jestem jednym z nich, tylko czasami pie,,,lą głupoty i z tym mi się trudno zgodzić. Nie można być takim cielakiem i słuchać wszystkiego pokornie. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy30 Problem,ze muszę tego wysłuchać , nie odnosząc się 18.02.12, 16:16 do nich. Nie mozesz odniesc sie "do nich" bo to ich spojrzenie na Ciebie. Mozesz sie odniesc do tego co o Tobie powiedzieli i albo uznac to za "bzdury" albo sobie przemyslec. Moze maja racje a moze nie??? Taka jest terapia - na tym polega. Odpowiedz Link Zgłoś
wiesj23 Re: aha bt 19.02.12, 06:21 spokojnie.Ważne to nie pij.A z czasem będziesz miał większy dystans.Choć nie twierdzę,że później nic Cię nie zaboli.Nawet największy bzdet. Ostatnio przymierzam się do założenia wątku z pytaniem o granice ludzkiej "głupoty" w swoim postępowaniu.Trochę niemrawo mi to idzie,o musiał bym rzucić parę przypadków,a boję się odcisków od klawiatury. Odpowiedz Link Zgłoś
bananarama-live Re: aha bt 19.02.12, 07:43 Lubię czytać takie teksty. To mi uświadamia,że ktoś jeszcze walczy z głupotą. Nie daje się nakarmić głupotą do końca. Nic nie zwalnia nas od samodzielnego myślenia ;-] Ludzie w kółko powtarzają to co wtłoczyli im terapeuci - ok, źle nie chcą, ale jeśli znajdzie się ktoś ,kto chce sam pomyśleć ,jest uznawany za idiotę . JEST TYLKO JEDNA SŁUSZNA DROGA - JEDNA PRAWDA ;-] "mówi wam to coś" ;] Odpowiedz Link Zgłoś
wiesj23 Re: aha bt 19.02.12, 08:37 tu już nie chodzi tylko o terapię,ale o samo życie. Wg powiedzenia:co budowa to inni wariaci. A jeżeli chcesz zwalczyć głupotę to podaj mi swój adres.Przyślę kwiaty na Twój grób. Odpowiedz Link Zgłoś
bananarama-live Re: aha bt 19.02.12, 10:05 Za kwiaty dziękuję. Chyba się poddam. Lubię życie. Odpowiedz Link Zgłoś
bananarama-live Re: Prezent na nadchodzący post 19.02.12, 11:15 Ja nie poszczę :] www.google.pl/search?q=bananarama&hl=pl&client=firefox-a&hs=PBk&rls=org.mozilla:pl:official&prmd=imvnsl&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=28pAT-2XAome-wbq3eXNBQ&ved=0CF0QsAQ&biw=1366&bih=507 Odpowiedz Link Zgłoś
wiesj23 A na dylematy wychowawczo-terapeutyczne 19.02.12, 11:24 youtu.be/UteLemQOQTs Odpowiedz Link Zgłoś
bananarama-live Re: 19.02.12, 11:47 Ja pirdziu :] " i pięknie jest i bardzo fajnie jest . Jezu jak się cieszę .... " Odpowiedz Link Zgłoś
wiesj23 no to bardziej filozoficznie o kondycji człowieka 19.02.12, 12:05 youtu.be/D5Nn2j5f8-4 Odpowiedz Link Zgłoś
bananarama-live Re: no to bardziej filozoficznie o kondycji człow 19.02.12, 12:35 Dobre ,że www.youtube.com/watch?v=VCH6n-OGSJA Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: no to bardziej filozoficznie o kondycji człow 19.02.12, 12:37 Obława! Obława! Na młode pijaczki obława! Te dzikie zapalczywe W miejskim gąszczu melin wychowane! Krąg śniegu wydeptany! W tym kręgu plama krwawa! Pijackie ciała kłami aowskich psów szarpane! Obława , obława . Na miting na miting Nie dajcie z siebie zedrzeć skór! Brońcie się i wy! O, bracia pijacy . Brońcie się nim wszyscy wyginiecie! i zamiast pijaków , aowcami się staniecie Obława , obława, Na miting , na miting ! Odpowiedz Link Zgłoś
wiesj23 Re: no to bardziej filozoficznie o kondycji człow 19.02.12, 12:50 wtem stary pijak co życie dobrze znał jabola uniósł warknął groźnie aż mną szarpnęły dreszcze poczułem wokół siebie jabola woń woń która daje spokój daje sny z daleka deo krzyknął rozkaz: miting no i do spotkania po mitingu koło 21 Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: no to bardziej filozoficznie o kondycji człow 19.02.12, 13:16 Wypadłem na otwartą przestrzeń pianę z pyska tocząc Lecz tutaj też ze wszystkich stron - zła mnie otacza woń! A aaugustowi myśliwemu co mnie dojrzał już się śmieją oczy I ręka pewna, niezawodna podnosi w górę broń! Rzucam się w bok, na oślep gnam aż ziemia spod łap tryska I wtedy pada pierwszy Krok co duszę i kark mi rozszarpuje Pędzę, słyszę jak on klnie! Krew mi płynie z pyska On strzela znów -Krokiem drugim Lecz teraz już pudłuje! Nie dajcie z siebie zedrzeć skór! Brońcie się i wy! O, bracia pijacy . Brońcie się nim wszyscy wyginiecie! i zamiast pijakami , aowcami się staniecie Obława, obława, Na miting , na miting Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy30 czy ktos ci kaze ktos cie na mityng ciagnie 19.02.12, 14:22 jakas oblawa, nagonka bez przesady - to dobrowolne jest a ze pomaga to inna sprawa pomaga jak sami tego chcemy nie pomaga jak uwazamy to za przymus 26 lat na mityngi uczeszczam - od kilku lat baaardzo rzadko i tylko na poczatku uwazalem to za przymus [choc na poczatku przymus jest wskazany - by zalapac o co tym aowcom chodzi] to nie boli - dzieki AA poznalem swiat i wspanialych ludzi - zloty w ...... deo - gdyby nie AA to byl nie polecial 12 lat memu do USA na 6 tyg na spotkanie takich jak ja - tydzien spotkanie a reszta po USA i Kanadzie - oblawy nie bylo, nikt nie strzelal Odpowiedz Link Zgłoś
pierzchnia Re: czy ktos ci kaze ktos cie na mityng ciagnie 19.02.12, 14:30 Chciałoby się powiedzieć: Jest we mnie Prawda i dlatego wciąż mi dokuczasz... Odpowiedz Link Zgłoś
wiesj23 deo melduję się 19.02.12, 20:35 zmitingowany unosząc się na duchowości poszedłem opieprzyć sołtysa,bo nie zadbał o odśniżenie wjazdu na posesję dzielnego aowca Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Nietrzezwe zachowania na trzezwo...! 19.02.12, 20:55 wiesj23 napisał: > zmitingowany unosząc się na duchowości poszedłem opieprzyć sołtysa, > bo nie zadbał o odśniżenie wjazdu na posesję dzielnego aowca ______________________________________________________. Same wykroczenia wynikajace z unoszenia sie ducha w chmurach, zamiast stapac na ziemi...! :-( Po pierwsze: Nie przestrzegasz (nie przestrzegacie) Tradycji Dziesiatej (10) AA, ktora mowi, ze AA nie zajmuje stanowiska wobec problemow spoza ich Wspolnoty, azeby imie AA nigdy nie zostalo uwiklane w publiczne polemiki. Po drugie: Posesja ta i pomieszczenia nie sa twoja (wasza) wlasnoscia prywatna...! Po trzecie: "dzielny aowiec" na zasadzie "niewidzialnej reki" (Trad. 12) sam odgarnalby dostep do swojej trzezwosci...! Po czwarte; duchowe (moralne): czy tak sie "mityngujecie", aby w ten sposob rozmawiac potem z przedstawicielem prawa...!? A... Odpowiedz Link Zgłoś
wiesj23 Re: Nietrzezwe zachowania na trzezwo...! 19.02.12, 21:00 to żółta czy czerwona? Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Nietrzezwe zachowania na trzezwo...! 19.02.12, 21:40 wiesj23 napisał: > to żółta czy czerwona? ____________________. W AA fioletowa, jak twoj nos po bylej czerwieni...! A... Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy30 wesj23 na wesolo tu prawisz 19.02.12, 21:53 widac zes nie smuras ani ponuras bym tez soltysa opietruszyl za nieodsniezony podjazd - przeciez podatki place co poniektorzy fioletowe kartki wciskaja - to te psy z oblawy Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: wesj23 na wesolo tu prawisz 19.02.12, 22:56 Jak widać z powyższego tekstu wejsa zawsze władza jest mądrzejsza od ludu a w tym wypadku uduchowionego aowca . Sołtys wie oczami władzy swej , ze idzie ocieplenie do 10 stopni czyli snieg stopnieje i po co sie męczyć Władza jest nieomylna , przewidujaca i zawsze zapracowana . Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Tak mi sie przypomnialo z dawnych czasow... 20.02.12, 16:10 deoand napisał: > Jak widać z powyższego tekstu wejsa zawsze władza jest mądrzejsza od ludu a w t > ym wypadku uduchowionego aowca . Sołtys wie oczami władzy swej , ze idzie ociep > lenie do 10 stopni czyli snieg stopnieje i po co sie męczyć > Władza jest nieomylna , przewidujaca i zawsze zapracowana . ______________________________. "Nie ma ch... we wsi, oprocz soltysa!" ;-) A... Odpowiedz Link Zgłoś