Dodaj do ulubionych

Zyczenia z okazji Swieta Wielkiej Nocy...

17.04.14, 16:50
Zblizaja sie Swieta Wielkiej Nocy, ja alkoholik czuje juz ich moc...
Sa one wspaniala okazja dla tych alkoholikow, ktorzy idac swoja
droga krzyzowa postanowili rozstac sie ze swoim starym zyciem,
aby potem zmartwychstac i obudzic sie do nowego zycia w trzezwosci...!

A wiec: Trzezwych Swiat Wielkiej Nocy zycze kazdemu z Was, (nie
tylko tym uzaleznionym) oraz radosci uczniow znajdujacych pusty
grob swojego Mistrza... - Alleluja...!
A...
Obserwuj wątek
    • ya-rn Re: Zyczenia z okazji Swieta Wielkiej Nocy... 17.04.14, 19:00
      A ja życzę takich Świąt, które przyniosą dla każdego z nas to, co uważamy za najbardziej Wielkanocnie Świąteczne :-)
      • aaugustw Re: Zyczenia z okazji Swieta Wielkiej Nocy... 17.04.14, 20:21
        ya-rn napisała:
        > A ja życzę takich Świąt, które przyniosą dla każdego z nas to, co uważamy za
        > najbardziej Wielkanocnie Świąteczne
        :-)
        __________________________________________________________________.
        Tu dalas sobie sama odpowiedz na pytanie ktore zadalas mi w sasiednim watku...! ;-)
        Swieta Wielkiej Nocy wyrazaja "tylko" jedno, wiec jezeli ktos sobie wyobraza je na
        swoj sposob jest dla mnie jeszcze "abstynentem", a ten kto czuje tego bluesa jest
        dla mnie trzezwym o zdrowej swiadomosci, czyli takim, ktory zapalil swieczke, aby
        nie narzekac na ciemnosci, (jak sama przytaczasz pod swoimi wypowiedziami...!) ;-)
        A...
        • ya-rn Re: Zyczenia z okazji Swieta Wielkiej Nocy... 17.04.14, 20:34
          aaugustw napisał:

> Swieta Wielkiej Nocy wyrazaja "tylko" jedno, wiec jezeli ktos sobie wyobraza je
          > na swoj sposob jest dla mnie jeszcze "abstynentem", a ten kto czuje tego bluesa je
          > st dla mnie trzezwym o zdrowej swiadomosci,

Nie zgadzam się z powyższym, uważam, że Wielkanoc można przeżywać różnie.
          A tak przy okazji, czy wg Ciebie trzeźwo myślący są tylko praktykujący katolicy?
          • aaugustw Re: Zyczenia z okazji Swieta Wielkiej Nocy... 17.04.14, 21:36
            ya-rn zapytała (A...):
            > Nie zgadzam się z powyższym, uważam, że Wielkanoc można przeżywać różnie.
            > A tak przy okazji, czy wg Ciebie trzeźwo myślący są tylko praktykujący katolicy?
            _________________________________________________________________.
            Masz pelne prawo nie zgadzac sie z czyms...!
            (ale ja osobiscie nie zawsze wyrazam swoje mysli glosno, aby sie nie osmieszyc...!).
            Tutaj pomieszalas groch z kapusta i chcesz zebym ci trzezwo odpowiedzial...! :-(
            Powolujesz sie na swieto katolickie, jakim jest Wielkanoc, a zaraz potem pytasz mnie,
            czy trzeźwo myślący są tylko praktykujący katolicy...!?
            Z tak postawionego (ironicznego i glupiego) pytania moze wynikac tylko jedna
            (ironiczna i glupia) odpowiedz, mianowicie: TAK, jak widac na zalaczonym obrazku...!
            A...
            Ps. Swieto lasu takze mozna przezywac jak swieto gornika - Barborke, ale czy to jest trzezwe...!?
            • ya-rn Re: Zyczenia z okazji Swieta Wielkiej Nocy... 17.04.14, 22:37
              aaugustw napisał:

> Powolujesz sie na swieto katolickie, jakim jest Wielkanoc, (...)
              > Z tak postawionego (ironicznego i glupiego) pytania moze wynikac tylko jedna
              > (ironiczna i glupia) odpowiedz, mianowicie: TAK, jak widac na zalaczonym obrazk

Przyznawanie się do niewiedzy lub niezrozumienia czyjejś myśli nie jest głupie, głupie jest wyśmiewanie pytającego lub jego pytania ponieważ zamyka dialog. Poza tym, w swoim życiu spotkałam sporo ludzi, którzy naprawdę uważali, że przytomnie myślą tylko katolicy, więc moje pytanie nie było ironiczne.
              A Wielkanoc to święto chrześcijańskie, nie tylko katolickie. I może łączyć z różnymi zwyczajami, tradycjami, obrzędami i to miałam na myśli pisząc swoje życzenia.
              • aaugustw Re: Zyczenia z okazji Swieta Wielkiej Nocy... 18.04.14, 13:50
                ya-rn napisała (do A...):
                > Przyznawanie się do niewiedzy lub niezrozumienia czyjejś myśli nie jest głupie,
                > głupie jest wyśmiewanie pytającego lub jego pytania ponieważ zamyka dialog...
                __________________________________________________________________.
                Przepraszam Cie... - Nie bede sie tlumaczyl, dlaczego tak zareagowalem, ale uwierz
                mialem prywatny powod...! :-(
                A...
                • ya-rn Re: Zyczenia z okazji Swieta Wielkiej Nocy... 18.04.14, 14:16
                  aaugustw napisał:

> Przepraszam Cie... - Nie bede sie tlumaczyl, dlaczego tak zareagowalem, ale uwi
                  > erz mialem prywatny powod...! :-(

Uwierzyłam.
                  A w kwestii trzeźwego myślenia, z tej całej dyskusji zrozumiałam tyle, że trzeźwe myślenie to m.in. widzenie rzeczywistości taką, jaka ona jest, oraz rezygnacja z udawania, że coś jest czymś innym niż jest naprawdę.
                  • aaugustw Re: Zyczenia z okazji Swieta Wielkiej Nocy... 18.04.14, 14:35
                    ya-rn zapytała (A...):
                    > ... w kwestii trzeźwego myślenia, z tej całej dyskusji zrozumiałam tyle, że trzeź
                    > we myślenie to m.in. widzenie rzeczywistości taką, jaka ona jest, oraz rezygnac
                    > ja z udawania, że coś jest czymś innym niż jest naprawdę.
                    _________________________________________________.
                    Tak, miedzy innymi... - To jednak jest wieloplaszczyznowe, np.
                    Dzisiejsza Refleksja AA mowi tak:
                    18 kwietnia - "Codzienne Refleksje"
                    "UCZCIWOSC WOBEC SIEBIE"
                    Oszukiwanie innych prawie zawsze ma swoje zrodlo w oszukiwaniu siebie...
                    Dopiero szczerosc wobec drugiego czlowieka jest dowodem szczerosci
                    wobec siebie i wobec Boga. - JAK TO WIDZI BILL,STR.17
                    - - - - - - -
                    Gdy pilem, oszukiwalem siebie co do rzeczywistosci, znieksztalcajc jej obraz
                    tak, by odpowiadala moim zyczeniom. Oszukiwanie innych jest wada - nawet
                    jesli polega ona tylko na lekkim zafalszowaniu prawdy albo zaklamaniu kierujacych
                    mna motywow, po to by inni dobrze o mnie mysleli. Moja Sila Wyzsza moze usunac
                    te wade, ale najpierw ja sam musze sobie pomoc, stajac się gotow do przyjecia
                    Jej pomocy - czyli rezygnujac z klamstwa lub kratactwa. Co dzien musze pamietac,
                    ze zaklamywanie siebie skonczy sie dla mnie kleska albo rozczarowaniem w zyciu
                    czy Wspolnocie AA. Bliska, u c z c i w a wiez z moja Sila Wyzsza to jedyna solidna
                    podstawa, ktora znalazlem, aby pozostac uczciwym wobec siebie i innych.
                    A...
              • aaugustw Moge sie juz wychylic...!? 18.04.14, 13:52
                (A...) napisał do ya-rn:
                Powolujesz sie na swieto katolickie, jakim jest Wielkanoc, (...)
                - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
                ya-rn pouczyła (A...):
                > Wielkanoc to święto chrześcijańskie, nie tylko katolickie...
                _________________________________________________.
                W ujęciu religioznawczym pojęcie „katolicyzm” odnosi się do
                licznych wspólnot chrześcijańskich wyznających tę samą doktrynę...
                A...
                • bananarama-live Re: 18.04.14, 15:43
                  A ja sie zastanawiam ,co nastąpi po chrześcijaństwie - bo przecież nic nie trwa wiecznie.
                  • aaugustw Re: 18.04.14, 15:55
                    bananarama-live napisał:
                    A ja sie zastanawiam ,co nastąpi po chrześcijaństwie - bo przecież nic nie trwa wiecznie.
                    _______________________________________________________________________.
                    Zapytany Einstein o trzecia wojne swiatowa, odpowiedzial:
                    Nie wiem jak bedzie wygladac, ale wiem jak bedzie wygladac czwarta wojna swiatowa;
                    na kije i maczugi...!
                    Mysle wiec bananie, ze po chrzescijanstwie (gdyby tak mialo byc i wartosci te mialy upasc)
                    nastapi znowu era malp, moze tego dozyjesz...(!?).
                    Ale ja wiem jedno: Chrzescijanstwo nigdy nie upadnie, upadna ci tzw. chrzescijanie...!
                    A...
                    • bananarama-live Re: 18.04.14, 17:56
                      Faraonowie tez tak mysleli :-)
                      • aaugustw Re: 18.04.14, 18:30
                        bananarama-live napisał:
                        > Faraonowie tez tak mysleli :-)
                        __________________________________________.
                        Cienki ten usmiech...! A wogole co to za argument..?
                        Wiesz co ich zgubilo..? - To samo co i alkoholikow gubi,
                        mianowicie; oni takze uwazali sie za Boga na ziemi...!
                        Tacy wyginac i zginac musza...! :-(
                        A...
                        • iskram Re: 18.04.14, 21:45
                          Wiesz co - mów za siebie i osobie ! Ty mówisz ze jesteś alkoholikiem z długim stażem? tak to prawda , kto nie ma w sobie ,ten nie zdobedzie, obyś w zła godzinę nie wymówił sobie !
                        • iskram Re: 18.04.14, 21:58

aaugustw napisał:
                          > Cienki ten usmiech...! A wogole co to za argument..?
                          > Wiesz co ich zgubilo..? - To samo co i alkoholikow gubi,
                          > mianowicie; oni takze uwazali sie za Boga na ziemi...!
                          > Tacy wyginac i zginac musza...! :-(
                          > A...
                          >> iskram napisała ;
                          >> Zobaczy ludzkość dokad zmierza ,ja osobiscie wole myśleć ze w dobrym kierunku ,a czy napewno? - tego nie wie nikt , z zadnego człowieka nie robi sie Boga ,bo wychodzi karykatura! :-(((

• aaugustw To o moim Mistrzu duchowym...! 19.04.14, 09:30
                            iskram napisała:
                            Zobaczy ludzkość dokad zmierza ,ja osobiscie wole myśleć ze w dobrym kierunku,
                            a czy napewno? - tego nie wie nikt...
                            _________________________________________________________________.
                            Przed chwila otrzymalem takie oto zyczenie, z ktorymi pragne sie podzielic:

" ... Życzymy, by tegoroczne Święta Paschalne
                            były głębokim doświadczeniem miłosierdzia Boga,
                            który w Jezusie Chrystusie przywraca nas do życia,
                            nadaje mu nowy sens, otwiera niebo.
                            Niech radość Zmartwychwstania Chrystusa
                            przenika codzienność, daje siłę do pokonywania trudności..."

A...
                            • bananarama-live Re: To o moim Mistrzu duchowym...! 19.04.14, 11:57
                              Aaaaaaaameeeeeeeeen
                              • aaugustw Re: To o moim Mistrzu duchowym...! 19.04.14, 14:21
                                bananarama-live napisał:
                                > Aaaaaaaameeeeeeeeen
                                ____________________.
                                Mowi sie: Alleluja...! ;-)
                                A...
      • bananarama-live Re: Zyczenia z okazji Swieta Wielkiej Nocy... 17.04.14, 20:28
        Swięta ,świeta i po świętach :]
        • wiesj23 Re: Zyczenia z okazji Swieta Wielkiej Nocy... 18.04.14, 07:02
          Co by zdrowe były.
          a dla banana :co by obchodził jeszcze te na przełomie wieków
          • bananarama-live Re: Zyczenia z okazji Swieta Wielkiej Nocy... 18.04.14, 08:11
            Te na przełomie wieków ,to juz chyba w formalinie
            • deoand Re: Zyczenia z okazji Swieta Wielkiej Nocy... 19.04.14, 11:58
              Wszystkiego najlepszego z okazji Świat Wielkanocnych życzy wszystkim forumowiczom deoand.
              Tak po prawdzie to dyskusyjne czy mozna sie cieszyc świetami nie wypiwszy wody rozmownej ale pocieszcie sie , że ja tez pic nie będę bo nie piję od dwóch lat , wiec nie będziecie sami .
              • bananarama-live Re: Zyczenia z okazji Swieta Wielkiej Nocy... 19.04.14, 12:22
                Zeby ryja uwalić ,nie potrzeba żadnych świąt.
                • aaugustw Re: Zyczenia z okazji Swieta Wielkiej Nocy... 19.04.14, 14:28
                  bananarama-live napisał:
                  > Zeby ryja uwalić ,nie potrzeba żadnych świąt.
                  ______________________________________.
                  Tu masz racje, ale zastanawiales sie nad tym,
                  dlaczego wlasnie w swieta ludzie pija wiecej...!?
                  A...
                  • bananarama-live Re: Zyczenia z okazji Swieta Wielkiej Nocy... 19.04.14, 15:06
                    No bo przecież święta, rodzina itd
                    I jest przyzwolenie bliskich.
                    • aaugustw Re: Zyczenia z okazji Swieta Wielkiej Nocy... 19.04.14, 16:13
                      bananarama-live odpisał (A...):
                      > No bo przecież święta, rodzina itd
                      > I jest przyzwolenie bliskich.
                      __________________________________.
                      No wlasnie, a jakie to chore aby pic w takie
                      Swieto i jacy chorzy musza byc ci bliscy...!
                      A...
              • ya-rn Re: Zyczenia z okazji Swieta Wielkiej Nocy... 19.04.14, 12:39
                deoand napisał:

> Tak po prawdzie to dyskusyjne czy mozna sie cieszyc świetami nie wypiwszy wody
                > rozmownej

Ja tam nie piłam wody rozmownej, ja piłam ziółko relaksujące :-)
                • aaugustw Re: Zyczenia z okazji Swieta Wielkiej Nocy... 19.04.14, 14:30
                  ya-rn napisała (do deo):
                  > Ja tam nie piłam wody rozmownej, ja piłam ziółko relaksujące :-)
                  ____________________________________________________.
                  A dlaczego musialas sie zrelaksowac przy pomocy z zewnatrz...!? :-o
                  A...
                  • ya-rn Re: Zyczenia z okazji Swieta Wielkiej Nocy... 19.04.14, 16:27
                    aaugustw napisał:

> A dlaczego musialas sie zrelaksowac przy pomocy z zewnatrz...!? :-o
                    > A...

Myślę, że tego potrzebuje wiele osób, pytanie jaką pomoc wybieramy: joga? psychoedukacja? spacer z psem? czy napoje uspokajające...
                    • aaugustw Re: Zyczenia z okazji Swieta Wielkiej Nocy... 19.04.14, 16:45
                      aaugustw napisał:
                      A dlaczego musialas sie zrelaksowac przy pomocy z zewnatrz...!? :-o
                      - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
                      ya-rn napisała (do A...):
                      Myślę, że tego potrzebuje wiele osób, pytanie jaką pomoc wybieramy:
                      joga? psychoedukacja? spacer z psem? czy napoje uspokajające...
                      ______________________________________________________.
                      Pytalem, bo widze roznice pomiedzy relaksem naturalnym a takim,
                      ktory zmienia nasza swiadomosc sztucznie, (chemicznie...!?).
                      A...
              • aaugustw Re: Zyczenia z okazji Swieta Wielkiej Nocy... 19.04.14, 14:26
                deoand napisał:
                > Wszystkiego najlepszego z okazji Świat Wielkanocnych życzy wszystkim forumowicz
                > om deoand.
                > Tak po prawdzie to dyskusyjne czy mozna sie cieszyc świetami nie wypiwszy wody
                > rozmownej ale pocieszcie sie , że ja tez pic nie będę bo nie piję od dwóch lat
                > , wiec nie będziecie sami .
                ______________________.
                Ciesze sie, bo we Wspolnocie AA kazdy pojedynczy czlonek AA mimo swej
                niezaleznosci podlega surowej zasadzie smiertelnosci choroby alkoholowej.
                Jezeli wiec nie dostosujemy sie do siebie i nie poswiecimy osobistych ambicji
                na rzecz jednosci AA to przestaniemy dzialac i po prostu z czasem umrzemy,
                bowiem samotnie nie udalo sie nam zatrzymac choroby alkoholowej.
                Sumienie calej Grupy jest sposobem dla Grup AA...
                A...
                • iskram Re: Zyczenia z okazji Swieta Wielkiej Nocy... 19.04.14, 14:55
                  Alleluja, Chrystus Zmartwychwstał!
                  • bananarama-live Re: Zyczenia z okazji Swieta Wielkiej Nocy... 19.04.14, 15:08
                    Najarałes się ? To nie Chrystus, to Gucio
                    • aaugustw Re: Zyczenia z okazji Swieta Wielkiej Nocy... 19.04.14, 16:15
                      bananarama-live napisał:
                      > ... To nie Chrystus, to Gucio
                      _________________________.
                      Zwycięstwo Chrystusa rozumiane jest jako duchowo urzeczywistniające się w każdym pokoleniu, a wiec to nie alternatywa, lecz fakt dany wszystkim, ale nie wszyscy tego
                      dokonuja przesypiajac swoje zycie i umieraja na spiaco...!
                      A...
                      • bananarama-live Re: 19.04.14, 19:30
                        Robakom nie robi to różnicy.
    • 7zahir Oby te święta przyniosły zgodę i kulturę wpisów.. 19.04.14, 19:55
      oraz wiosnę w sercu.
      • bananarama-live Re: Oby te święta przyniosły zgodę i kulturę wpi 19.04.14, 20:06
        Z pewnąścią święta naniosą wszystkiego, czego sobie życzymy.
      • aaugustw Re: Oby te święta przyniosły zgodę i kulturę wpi 19.04.14, 22:05
        7zahir napisała:
        Oby te święta przyniosły zgodę i kulturę wpisow
        _______________________________________.
        A po Swietach nie zapomnijcie byc znowu soba...! ;-)
        A...
        • deoand Re: Oby te święta przyniosły zgodę i kulturę wpi 20.04.14, 00:10
          Dla wszystkich forumowiczy
          www.youtube.com/watch?v=5vXyoZPgDSA
          • thomi73pl Re: Oby te święta przyniosły zgodę i kulturę wpi 20.04.14, 09:07
            Wesołych Świąt. .wszystkim.

I lece do pracy. ALLELUJA !!
            • aaugustw Re: Oby te święta przyniosły zgodę i kulturę wpi 20.04.14, 13:40
              thomi73pl napisał:
              > Wesołych Świąt. .wszystkim.
              > I lece do pracy. ALLELUJA !!
              _________________________.
              Sluzba zdrowia, czy policja....!?
              Wesolych Swiat...
              A...
              • rauchen Re: Oby te święta przyniosły zgodę i kulturę wpi 20.04.14, 16:23
                mundurowy albo chirurg

pzdr
                WS
                • aaugustw Re: Oby te święta przyniosły zgodę i kulturę wpi 20.04.14, 19:00
                  rauchen napisała:
                  > mundurowy albo chirurg
                  ___________________________________________________.
                  Hm trudno wyczuc, po godz. 9 szedl do tyry, a o 17 byl juz tu...
                  Pasowalby taki jako pomoc na 1/2 etatu u anestezjologa, bo ma gaz...!
                  Albo jako ten mundurowy, ktory u pana doktora sie skarzyl, ze do
                  niedawna nie mogł nic jeść, a teraz zjada wszystko...!
                  Na pytanie pana doktora; A co ze stolcem?
                  Odpowiedzial: Też...!
                  A...
                  • thomi73pl Re: Oby te święta przyniosły zgodę i kulturę wpi 20.04.14, 22:54
                    Kucharz
                    ..
                    Strasznie pijacki zawód.
                    :)

Właśnie skończyłem. .
                    .. pracować na dzis..

• aaugustw Re: Oby te święta przyniosły zgodę i kulturę wpi 20.04.14, 13:36
            deoand napisał:
            > Dla wszystkich forumowiczy
            > www.youtube.com/watch?v=5vXyoZPgDSA
            ___________________________________________________.
            Otrzymalem takze cos takiego...
            www.youtube.com/watch?v=OagKpDaz5dU&hd=1
            • deoand Re: Oby te święta przyniosły zgodę i kulturę wpi 20.04.14, 13:44
              I prawidłowo bo " Nasi " są wszędzie - i na lewo i na prawo i w środku .
    • bananarama-live Re: Zyczenia z okazji Swieta Wielkiej Nocy... 21.04.14, 19:05
      .
      • aaugustw Re: Zyczenia z okazji Swieta Wielkiej Nocy... 21.04.14, 19:55
        bananarama-live napisał:
        .
        __________________________.
        Czy tak wyglada wg. ciebie duch,
        ktoremu wlecialo cos do oka...!?
        A...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka