Dodaj do ulubionych

strach, ból i wstyd

19.09.04, 14:08
czy ktoś pomoze, uzależniłam sie od fety, potęznie, nawet teraz nie umiem
zdania sklecić, głupia po co zaczynałam, szukam pomocy, mysle o smierci, mnie
juz chyba nie ma, biore by zyć, zeby wstać, zeby sie ubrac, usmiechać...pomocy
Obserwuj wątek
    • Gość: Mary Re: strach, ból i wstyd IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.09.04, 10:08
      Dzwoń pod numer: 831 - 78 - 43. To poradnia uzależnień dla dorosłych (pow.18lat)
      na ul. Dzielnej 7. Mow, że chcesz się zapisac na rozmowę z psychologiem
      pierwszy raz i że masz problem z amfetaminą. Jak tam idziesz nie musisz byc
      czysta, ale wyopadało by byś spróbowała na rozmowę przyjść czysta. Tez jestem
      uzależniona od fety jak ty. DO ośrodka trafiłam w maju. Leczę się nie biorę.
      Staram się odkryć sens życia. Spróbuj, nic nie tracisz. I daj zanć jak
      poszło :) Pozdrawiam
      • witold71 Re: strach, ból i wstyd 21.09.04, 17:16
        ..głowa do góry..feta nie jest najgorsza, znam ze trzy osoby, które z niej
        wyszły ( sam też nieźle ciągnąłem, choć nie nazwałbym tego uzależnieniem )
        • Gość: samantha Re: strach, ból i wstyd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 11:12
          Feta jest narkotykiem z ktorego jeszcze mozna wyjsc. Tak naprawde nie wystepuje
          uzaleznienie fizyczne, wszystko jest w Twojej psychice. Mysle, ze gdybys
          chciala , sama potrafilabys odstawic. Ja tak zrobilam, po 4 latach brania, a
          bralam duzo. Musisz po prostu chciec.
          • Gość: stachu34 Re: strach, ból i wstyd IP: *.gda.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.04, 11:43
            Samantho,możesz mi wyjaśnić różnicę pomiędzy uzależnieniem fizycznym i
            psychicznym?
            • Gość: Helena Re: strach, ból i wstyd IP: *.man.busko.pl 08.10.04, 15:55
              Oj Stasiu Stasiu chodzi o to że amfetamina nie wchodzi w metabolizm
              • Gość: stachu34 Re: strach, ból i wstyd IP: *.gda.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.04, 16:37
                Dzięki Heleno za wyjaśnienie...
                Uzależnienienie to uzależnienie,nie komplikowałbym i tak skomplikowanej sprawy.
                • Gość: samantha Re: strach, ból i wstyd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 18:45
                  Nie jest tak jak mówisz, stachu. Przy uzależnieniu fizycznym po odstawieniu
                  narkotyku organizm człowieka zaczyna reagować na brak środka, który był mu do
                  tej pory dostarczany. Tzw. głód. Na pewno słyszłeś o czyms takim. W przypadku
                  amfetaminy nie ma mowy o byciu na głodzie. Uzależnienie psychiczne polega na
                  tym, że w świadomości człowieka istnieje myśl "Jeśli wezmę, poczuję się
                  lepiej". To jest zasadnicza różnica.
                  • Gość: stachu34 Re: strach, ból i wstyd IP: *.gda.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.04, 07:09
                    Przepraszam ja nic nie mówię...I taki podział jest prawdopodobny.Wyjaśnienie
                    przyjmuję...dzięki.
                    Mnie chodzi o to,że taki podział dla uzależnionego jest bez znaczenia.Poza tym
                    jedno wypływa z drugiego.W wyniku u. fizycznego zapewne pojawi się psychiczne.
    • Gość: Łukaszek Re: strach, ból i wstyd IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.10.04, 23:14
      ogarnij się staraj się nie zwiększać dawek oraz wypełnić czymś czas by sie nie
      nudzic najgorsze są pierwsze 2 tyg odstawienia potem jest juz lepiej poproś o
      pomoc jakas bliska Ci osobe
    • agneau1 Re: strach, ból i wstyd 11.10.04, 09:19
      Doti26 - mam podobny problem. Szukałam pomocy, ale zwykle łamię się po kilku
      dniach, nie wytrzymuję pustki; wolę się niszczyć prochem, niż wyć z bólu,
      doświadczając życia.
      Nie wiem, czy potrafię Ci pomóc, ale może przez sam fakt zrozumienia poczujesz
      się lepiej. Odezwij się na maila, pogadamy. I trzymaj się ciepło...Pomyśl
      sobie, że nie jest aż tak źle, jak to odbierasz (z wiadomych powodów)...:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka