Dodaj do ulubionych

Już miesiąc NIE PALĘ :-))

17.02.06, 11:23
No właśnie. Dziś mija miesiac odkąd rozstałam się z fajurkami.Zainspirowana
rzucającymi z tego forum też postanowiłm rzucić. Nie powiem, nie było łatwo,
ale super cieżko też nie było. Udało się z Tabexem. Jestem brdzo szczęśliwa.
Dopiero teraz wiem jak naprawdę super jest nie plić i na pewno już nigdy nie
wezmę żadnego dymka. (wiem, wiem: nigdy nie mów nigdy). Oczywiście są jakieś
małe minusy (ciut wyższa waga, problemy "trawienne", itp) ale nprawdę było
warto. Gorąco polecam
PS. Dziękuję za Wasze wsparcie. Bez Was na pewno by mi sie nie udało.

Niepaląca AGA
Obserwuj wątek
    • fiokla jeszcze raz 17.02.06, 20:33
      gratuluje!
      (uczynilam to juz na swoim watku).
      Jestesmy zuch dziewczyny!
      • bebiak Re: Ja również gratuluję... 18.02.06, 00:20
        i zazdroszczę każdego dnia BEZ.
        Pozdrowienia. B.
        • alinka49 Re: Ja również gratuluję... 21.02.06, 17:36
          Gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!
    • gagasia1 Impreza 27.02.06, 14:15
      W sobotę miałam pierwszą ważną próbę - imprezę z alkoholem wśród tłumu palaczy.
      Psychicznie nastawiałam się do niej kilka dni wcześniej - wiedziałam, że pokusa
      będzie olbrzymia, a jeżeli ją przezwyciężę to okażę swoją siłę charakteru. I
      udało się!!! Nawet nie musiałam się męczyć, po prostu świetnie bawiłam się bez
      fajki mimo, że troszke wypiłam.
      Pozdrawiam
      • agao5 Re: Impreza 02.03.06, 15:34
        To cudnie!Ja jetem już "czysta "od 3 miesięcy!Czasami mam ochote,ale się
        trzymam,ostatnio mi się śni ,że pale.Damy rade!!
    • gagasia1 Dwa miesiące 17.03.06, 10:01
      Już dwa miesiące minęły odkąd wzięłam ostatniego maszka. Ale ten czas leci:-) A ja się czuję tak jakbym nigdy nie paliła. Jest naprawdę super i polecam wszystkim. Ostatnio śniło mi się że palę i w tym śnie nie mogłam zrozumieć, że jestem taka glupia i zapaliłam:)Na szczęście to był tylko sen
      • gosiiik super!!! 17.03.06, 16:06
        Gratulacje ogromne!!!!
        Teraz wspieraj wszystkich, którzy dopiero zaczynają walkę bo sama już wiesz jak
        dużo daje, gdy ktoś w ciebie wierzy.
        Pozdrawiam
      • inka_k Re: Dwa miesiące 17.03.06, 16:52
        ja też sie ciesze że nie palisz ...ja dopiero zaczynam walczyć ale też sie
        ciesze że podjęlam tą decyzje
    • jar105 Re: Już miesiąc 19.03.06, 13:15
      Nie palę od miesiąca. To moja druga próba. Pierwszy raz(2,5 roku temu) nie
      paliłem 8 miesięcy.Choć nie musiałem,sięgnąłem po tego" jednego" i teraz

zaczynam od nowa. Piszę,aby ostrzec was,że za drugim razem (czyli teraz)jest mi
      dużo trudniej! Ale jakoś wytrzymuję.Pozdrowionka dla wszystkich.
      • zulkatx Re: Już miesiąc 20.03.06, 12:39
        No właśnie, ja też rzuciłam trzy lata temu na 6,5 m-ca i też teraz jest trudniej.
        Próbowałam już zybanu - okropne świństwo: miałam uczulenie, wysypały mi wielkie
        czerwone bąble na szyi, miałam kłopoty z oddychaniem, jednym słowem koszmar, a
        wywaliłam od razu na dwa opakowania ok. 300 zł. Potem próbowałam osławionego
        tabexu, który też nie zadziałał i teraz zastanawiam się czy to forum nie jest
        czasami opanowane przez dystrybutorów tego specyfiku. Przyklejałam też sobie
        plastry, ale to było lato, upał, skóra pod plastrami ciągle mnie swędziła i cały
        czas się drapałam:(
        Myślę, że jak się sama nie zawezmę, to nic z tego.
        Czy ktoś próbował bez wspomagaczy?
        • dzyn81 Re: Już miesiąc 31.03.06, 19:32
          zulkatx: bo trzeba sie rowniez nastawic psychicznie na rzucanie palenie. nic i nikt tego za nas nie zrobi, i nie pomoga zadne leki, jesli czlowiek sie nie nastawi na rzucanie
          wiem co mowie, a mam staz podobny do kolegi, ktory napisal post przede mna :)
        • sjaw Re: Już miesiąc 02.04.06, 01:34
          Witam,trochę czasu już mineło i jestem ciekawy jak z fajurami? Osobiscie miałem
          już trzy próby tzn wytrzymałem 2m-ce,6 m-cy a teraz trzymam już 8 miesiąc i
          ciągle chce mi się chce palić.Uważam,ze tu najważniejsze jest ustawienie
          psychiczne,nie pomogą plastry,guma,tabletki jeśli nie bedzie walki psychicznej i
          śilnego samozaparcia z ciągłym powtarzaniem nie,nie,nie.
    • klodia1 Re: Już miesiąc NIE PALĘ :-)) 30.03.06, 20:27
      MOje wielkie gratulacje i oklaski!!!bez papierosow od razu lzej!brawa dla
      wsystkich kktorzy rzucili!!
      • palacz47 Re: Już miesiąc NIE PALĘ :-)) 31.03.06, 12:38
        Wspomagacze wspomagaczami ale trzeba jeszcz BARDZO CHCIEC a nie mówic tylko o
        tym.
        Pozdrawiam i życze powodzenia.
        Palacz który narazie nie pali prawie 3 lata.
    • darsana Re: Już miesiąc NIE PALĘ :-)) 02.04.06, 21:19
      Gratuluje!!! Mnie zmobilizowało to forum, dzięki wam nie palę nieco ponad trzy
      tygodnie. Pozdrowiam wszystkich którzy wytrwali i mam nadzieję że mnie też się
      uda wytrwać. (Razem łatwiej)
      • gagasia1 Re: Już miesiąc NIE PALĘ :-)) 04.04.06, 14:23
        Darsano jestem pewna, ze Ci się uda. Mocno trzymam kciuki:)Teraz będzie już
        tylko lepiej.
        • dr-divlo Re: Już miesiąc NIE PALĘ :-)) 04.04.06, 15:53
          ja zacząłam ćwiczyć na siłowni. Nie mialam planu rzucić fajurów ale rzuciłam bo
          cięzko było.
          Polecam sport!
    • gagasia1 :)) 4 miesiące!!! :)) 17.05.06, 15:09
      Hej Kobietki i Chłopaki. Właśnie stuknęły mi cztery miesiączki bez papieroska.
      Dla mnie wielki sukces. Przez ponad 120 dni nie zaciągnęłam się dymkiem. To
      przecież 1/3 roku - kupa czasu. Będę trwać w tym dalej. Przeszłam naprawdę
      ciężkie chwile w ostatnim czasie i tylko raz pomyślałam sobie, ze teraz to
      muszę zapalić. Ale tylko przez ułamek sekundy. Jestem już chyba wyleczona, ale
      nie wolna od nałogu. Wiem, że wystsarczy mały maszek i palę od nowa.

Pozdrawim niepalących i trzymm kciuki za rzucających palenie.:)
      • toska26 Re: :)) 4 miesiące!!! :)) 17.05.06, 15:31
        A ile przytylas??
        • misia007 Re: :)) 4 miesiące!!! :)) 17.05.06, 16:09
          Gagasia gratulacje, u mnie niebawem stuknie 6 miesięcy.Trzymaj się .Pozdrawiam
        • gagasia1 Re: :)) 4 miesiące!!! :)) 19.05.06, 10:42
          toska26 napisała:

> A ile przytylas??
          W zasadzie to chyba ze 4 kilo, ale teraz już wróciłam do swojej wagi. Tak
          szybko jak przytyłam, tak szybko straciłam. Myślę, że kiedy ureguluje sie już
          przemiana materii to wszystko wraca do normy. Ja niestety po odstawieniu
          papierosów zaczęłam wcinać słodycze i pewnie to dlatego. Ale od dłuższego czasu
          nie jem kolacji, troszkę więcej się ruszam i uważam na to co jem (minimum
          słodyczy, zero bułeczek i białego chleba, min. ziemniaków) no i ważę tyle co w
          styczniu :))
    • juisy Re: Już miesiąc NIE PALĘ :-)) 19.05.06, 23:15
      Mnie już kilka dni temu minął miesiąc bez papierocha.I nawet pomimo 2 naddatkowych kilogramów czuję się szczęśliwa bez smrodku w ustach i wokół siebie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka