f_a_k_y 24.04.06, 12:17 ZNOWU POCHLALEM.juz nie mam sily,a tak sobie obiecalem.pozdrowienia dla Jerzego30.dziekuje za wsparcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jerzy30 podnies sie jeszcze raz - i uszy do gory 24.04.06, 15:36 jak sam widzisz to nie jest takie proste - wyjsc na prosta - dopoki dychasz to masz zawsze szanse - u mnie tak bylo 5 lat Odpowiedz Link Zgłoś
suchyxxx Re: podnies sie jeszcze raz - i uszy do gory 24.04.06, 15:48 Nie jestem alkoholikiem ani specem od alkoholu ale nie martw się-zacznij abstynencję od nowa.Przy każdym nałogu móqwi się że jak raz wpadniesz mimo abstynencji to jest to tylko mała potyczka-poprostyu nie martw się że wszystko poszło na marne i zacznij jeszcze raz.To tylko potknięcie się małe Odpowiedz Link Zgłoś
e4ska Re: podnies sie jeszcze raz - i uszy do gory 24.04.06, 23:22 Ale dlaczego,FA? Co się stało? Niby cieszysz się, piszesz, że wracasz, że samo dobre przed Tobą, więc nie rozumiem. Depresja jaka? Co cie podkusiło? I wiesz, jak niezdarnie wychodzisz z ciągu, oby teraz była to tylko mała wpadka. A więc lepiej Ci, weselej po wódce? Chyba się pogubiłeś, FA, zaplątałeś, szkoda:( Chodzisz podobno na AA, i nadal nic? Odpowiedz Link Zgłoś
pirytka Re: podnies sie jeszcze raz - i uszy do gory 28.04.06, 17:36 AA nie zawsze pomaga.. do tego zeby slyszec, widziec czuc co ludzie mowia na spotkaniach trzeba dojsc.. Nie jedna osoba mowila juz nie pije miesiac dwa piec a mimo to poszli pic.. Moja mam nie pije 10 lat okragle 10 lat a mimo to wierzcie..., gdy pol roku miala zapila... od tamtej pory minelo 10 lat i teraz ogromnie sie cieszy gdy rozmawia z ludzmi i widzi jak dzieki jej mowie cos do ludzi dociera.. chcesz przestac pic??? Pierwsze zrob sobie rozliczenie sprawdz ile brudow masz na swoim koncie ile zlych rzeczy sie zdazylo przez to ze piles... I zastanow sie co moglo by sie stac gdybys nie pil?? Wszystkim ludziom jest ciezko... kazdy ma glazy na drodze i bedzie je mial nie zaleznie czy bedzie pil czy tez nie wiec nie mow ze piles, bo... Piles bo chciales pic przyznaj sie do bledow i naucz z nimi zyc... Pamietaj ze ucieczka nic nie zdzialasz... ona ci w niczym nie pomoze.. Sproboj zyc na wlasny rachunek od nowa... nie obiecuj a zacznij robic Zmien towarzystwo i zacznij zyc pozdawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tenjaras Re: Znowu pochlalem2 30.04.06, 17:16 z alkoholem jest jak z pociągiem - nie zabija, któryś tam, kolejny wagon, ale lokomotywa, która te wszystkie wagony ciągnie... kiedy mi to uświadomiono zszedłem z torów i ide obok wydeptaną przez innych ścieżką, przejeżdzające obok mnie pociągi wcale nie nastrajają mnie do powrotu na tory, wolę pozostać tu na tej ścieżce... dzięki f_a_k_t_y że jesteś i że się przyznałeś... Odpowiedz Link Zgłoś
f_a_k_y Re: Znowu pochlalem2 01.05.06, 20:41 Nie chwalę się - nie ma czym. Wiem przynajmniej że żonę mam super ! Miłego "long weekendu "dla wszystkich!!!!!!!!!!!!! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
e4ska Re: Znowu pochlalem2 01.05.06, 22:47 Super żona, Fakt. Czyli taka, która się nie współuzależnia, przeciwnie, potrafi udowodnić mężowi-alkoholikowi, że każde jego nowe pijaństwo "spiętrza kryzys": masz więc pewnie oddzielny kącik w domku, żadnej herbatki, żadnego obiadku, żadnych pogłasków, pusty portfel, sprawę przed gminną komisją i prosty wybór - albo idziesz na odwyk i definitywnie kończysz z pociąganiem, albo koniec związku i wypad. Super małżonkowie to prawdziwy skarb alkoholika. Gdyby mąż nie uświadomił mi w sposób logiczny, że pijaczkę można wyrzucić nawet z jej własnego mieszkania, to pewnie bym się grzecznie zapiła, bo piłam w szalony destrukcyjny sposób. A tak wyszłam z nałogu bez wahań i rozterek, więc chociaż małżonka swego nie nazywam "super", jednak przyznaję mu trochę racji. Przynajmniej chciał być "super". A to bardzo ładnie z jego strony:))) Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
tenjaras Re: Znowu pochlalem2 02.05.06, 07:46 masz wspaniałego męża :-) można jedynie pogratulować :-) Odpowiedz Link Zgłoś
f_a_k_y Re: Znowu pochlalem2 05.05.06, 10:11 Nie wiem co zrobić: Żona prosi żebym się zaszył,a i na tym forum i w AA mówią że to nie za bardzo ma sens i nie o to w tym wszystkim chodzi. Z drugiej strony rozumiem ją - kobieta chce mieć spokój , tymbardziej ,że kiedyś już byłem zaszyty i nie piłem 2 lata. Ja raczej nie chciałbym,ale ją dobrze rozumiem. Co sądzicie.......? Odpowiedz Link Zgłoś
tenjaras Re: Znowu pochlalem2 05.05.06, 14:47 "Ufaj Bogu, sprzątaj w domu i pomagaj innym." Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy30 Re: Znowu pochlalem2 05.05.06, 15:19 ja z uporem maniaka przypominam Ci AA - tez sie meczylem z 5 lat na roznych prochach i anticolach - nie pomagalo [nie pilem ze starchu] po odstawce prochow wracalem do picia jak wodospad Niagara. W kupie jest razniej - a takich wpadek to sie nie boj - one sie zdarzaja zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
leszku17 Re: Znowu pochlalem2 06.05.06, 05:36 Witaj. Esperal to nic innego jak to, że "...niech ktoś, lub coś (esperal, anticol i Bóg wie co jeszcze wymyślą)za mnie z tym problemem zrobi". Trzeźwienie jest czasami bolesne, a z czasem się dowiesz i zrozumiesz, że tak naprawdę to problemu nie masz z alkoholem, tylko z sobą samym. Szczerze Tobie życzę Trzeźwego poznawania samego siebie. A o esperalu: miałem wszysty 18-cie lat temu, "pomógł" mi osiągnąc swoje dno, niemalże śmiertelnie. Życie jest radosne, gdy umiesz już śmiać się z samego siebie, nie tracąc nic z szacunku i miłości do siebie samego. Keszel - Leszek. Odpowiedz Link Zgłoś
magdacan Re: Znowu pochlalem2 07.05.06, 07:50 Wlasnie mija dwa lata jak zaszyl sie moj szwagier. Na terapie nie poszedl. Wczoraj dzwonila siostra. Szwagier pije od dwoch tygodni. Odpowiedz Link Zgłoś
f_a_k_y Re: Znowu pochlalem2 07.05.06, 09:05 Wiem ,że zaszycie się nie ma sensu , tylko że muszę to wytłumaczyć żonie. Chodzę do AA i jest spoko.Dobre miejsce dla mnie.Ja też po zaszyciu nie piłem 2 lata i popłynąłem , tak że wiem że nie o to chodzi.Mam ciężki charakter i muszę coś z tym zrobić.Jak....chm.....jeszcze nie za bardzo wiem.Dzięki Bogu nie zrujnowałem sobie jeszcze zdrowia - ostatni dzwonek ? - I don't know - I think so! Odpowiedz Link Zgłoś
rauchen Re: Znowu pochlalem2 07.05.06, 09:33 "Fragile - not broken, I'll be there!" "You are the answer to my prayers"" jest taka piosenka, czesto u mnie leci w radio, raczej nie traktuje o alkoholizmie ale zawsze jak leci, ja ja sobie traktuje jako moja podzieke za to ze znow dzis jestes trzezwa. Po prostu krucha, ale nie zlamana, i po prostu do przodu, a moze okaze sie ze bede tam dokad zmierzam...a przeciez dzis jestem trzezwa, bo wczoraj nie pilam, a dzis znow nie mam w planach. Trzymaj sie f_a_k_y! :) Odpowiedz Link Zgłoś
rauchen Re: Znowu pochlalem2 07.05.06, 10:34 jesli znasz angielski, to przesylam ci caly tekst. Troche mi tak pasuje do ciebie, bo tam jest wlasnie cos o "life is so dangerous, so many times we fall" Natalia (ale nie Kukulska :)) Fragile not broken So many nights I agonized So low in self esteem And everthing seemed darker than Before the light was seen I've lost the hurt inside I found a better way I’m fragile but not broken to start my life again So hear me, I’m calling out to you now You are the answer to my prayers So take me, before this night is over Fragile not broken, I’ll be there And life is oh so dangerous So many times we fall But this time love was meant for us Gave meaning to it all I’ll hold my head up high Be strong be dignified I’m brave enough to try again I’ve nothing left to hide So hear me, I’m calling out to you now You are the answer to my prayers So take me, before this night is over Fragile not broken, I’ll be there Who’ll be in your arms tonight? Hear me, I’m callling out to you now You are the answer to my prayers So take me, before this night is over Fragile not broken, I’ll be there Fragile not broken, I’ll be there pozdrawiam raz jeszcze :) Odpowiedz Link Zgłoś
gosc126 Re: Znowu pochlalem2 07.05.06, 11:41 Terapia w AA,esperal,akupunktura i inne bzdury nic ci niedadzą jak sam nie chcesz tylko udajesz ,żeby miec święty spokój w domu i komfort picia. Odpowiedz Link Zgłoś
f_a_k_y Re: Znowu pochlalem2 07.05.06, 12:00 Znam angielski.Piękne słowa.Poszukam tej piosenki.Dziękuję i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś