mulka3 16.08.07, 13:12 Witam wszystkich . Po 9 miesiacach niepalenia wrociłam do nałogu....smutne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aaugustw Re: wróciłam do palenia 16.08.07, 20:32 orcik12 napisała: > a dlaczego? ____________. Bo chciala..! A... Odpowiedz Link Zgłoś
mulka3 Re: wiedz, że... 17.08.07, 03:49 Wiem ,orcik12 ze to durne co zrobiłam,ale zrobiłam to swiadomie (august pewnie tego nie zrozumie ,bo on zyje w swoim odrealnionym swiecie) i opowiem Ci orcik ,dlaczego tak postanowiłam. Przyszedł na mnie zły czas,bardzo zły.Po 25 latach malzenstwa, moj maz okazał sie damskim bokserem, syndrom pustego gniazda i diagnoza ze mam guza(nie płuc i nie wątroby auguscie).Nie miałam innego pomysłu(August pewnie by znalazł)aby sie "dopiescić" ,zrobic coś dla poprawy nastroju "tu i teraz".To było najprostsze....i miłe.Tak bywa ,to sie ludziom zdarza.....(zwyklym śmiertelnikom auguscie ,wiec ty bądz spokojny). Odpowiedz Link Zgłoś
orcik12 Re: wiedz, że... 17.08.07, 10:55 O auguście szkoda gadać. Ten typ nie jest tego wart. Co do Twojego palenia, to jak rozómiem zaczełaś palić świadomie. Rozómiem. Napewno tak samoświadomie rzucisz jeszcze raz. Jak już raz się udało, to tymbardziej ędzie łatwiej. Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: wiedz, że... 21.08.07, 20:02 mulka3 napisała: > Wiem ,orcik12 ze to durne co zrobiłam,ale zrobiłam to swiadomie > (august pewnie tego nie zrozumie ,bo on zyje w swoim odrealnionym > swiecie) - - - - - - - - August zyje w takim swiecie, w ktorym aby lekko zyc, trzeba bylo ciezko zyc... - (Ciezko lekko zyc). __________________________________. mulka3 napisała dalej: > Przyszedł na mnie zły czas,bardzo zły.... - - - - - - - - - - Dyl Sowizdrzal jadac na rowerze (nie mylic z Eska), smial sie. Jadac z gorki - plakal, gdyz wiedzial co go czeka...! ;-)) ____________________________________________________. mulka3 napisała dalej: > Po 25 latach malzenstwa, moj maz okazał sie... > ...diagnoza ze mam guza(nie płuc i nie wątroby auguscie). - - - - - - - Wspolczuje. Moj brat ma raka prostaty... (w malzenstwa 25-letnie nie wciskam palcow). ___________________________________________. mulka3 napisała dalej: > Nie miałam innego pomysłu(August pewnie > by znalazł)aby sie "dopiescić" ,zrobic coś dla poprawy nastroju "tu i teraz".To było najprostsze....i miłe. Tak bywa ,to sie ludziom zdarza.....(zwyklym śmiertelnikom auguscie ,wiec ty bądz spokojny). - - - - - - - - - Zdarza sie, wiem ze sie zdarza... - Ja pilem i palilem od dziecka... - Mialem to szczescie stac sie doroslym czlowiekiem w swiecie realnym, ktory niektorzy nazywaja "swiatem odrealnionym". A... Odpowiedz Link Zgłoś
siostra.magdalena Re: wróciłam do palenia 18.08.07, 10:11 ja nie palę już od 2 lat i nie ciągnie mnie,przytyłam tylko 5 kg:)) ale mam ładniejsza cerę, odzyskałam smak i węch, mam tez sporo więcej gotówki, PALACZOM MÓWIĘ STANOWCZO NIE!!!!!!!!!!! he he he he Odpowiedz Link Zgłoś
mulka3 Re: wróciłam do palenia 18.08.07, 10:24 A ja mam wiecej zrozumienia dla ludzkich słabosci i pokory przed zyciem.....Nie oznacza to w zadnym stopniu popierania uzaleznien czy zaniechania walki z nimi,oznacza to tylko szacunek dla człowieka... KAZDEGO. Odpowiedz Link Zgłoś
mich.999 Re: wróciłam do palenia 18.08.07, 15:31 Jeżeli nie występuje u Ciebie uzależnienie "chemiczne" to po unormowaniu się sytuacji życiowej znowu łatwo rzucisz palenie. Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: wróciłam do palenia 21.08.07, 20:04 mulka3 napisała: > A ja mam wiecej zrozumienia dla ludzkich słabosci i pokory przed > zyciem..... ___________________________________________________. Samo mowienie o tym, jakim to sie jest wyrozumialym i pokornym, swiadczy o wielkiej pysze piszacego...! A... Odpowiedz Link Zgłoś
mulka3 Re: wróciłam do palenia 22.08.07, 00:35 Jesli pychą nazwiemy pokore ,to czym nazwiemy nadrość...? Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: wróciłam do palenia 22.08.07, 08:49 mulka3 napisała: > Jesli pychą nazwiemy pokore ,to czym nazwiemy nadrość...? __________________________________________________________. Podobnie. Jezeli bedziesz sie nia chwalic - glupia bedziesz A... Odpowiedz Link Zgłoś
mulka3 Re: wróciłam do palenia 24.08.07, 14:27 Poczułeś sie zagrozony....? Tłumaczy to dlaczego, wszystkim którzy na tym forum maja cos istotnego i mądrego do powiedzenia starasz sie zamknac usta w sposób trudny do polemiki ,bo czesto pozbawiony kultury i logiki.Ale cóz innego mozesz zrobic by mieć ostatnie zdanie ,tak potrzebne ci do podwyzszania własnej samooceny.Masz prawo dbac o swój wizerunek i swoja "pozycje" ale nie masz prawa obrazać ludzi.Chociaz jesli twierdzisz ze madrośc jest głupotą a pokora pychą,to moze fatycznie masz prawo do bezkarnego wypisywania bzdur...to nie jest Twoja wina .Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
barbarasz3 Re: wróciłam do palenia 21.08.07, 19:40 mulka3 Szkoda mi Ciebie. Wszyscy mamy problemy ale ani alkohol ani nikotyna nie pomoże w ich rozwiązaniu.Trzymam za Ciebie kciuki.Poukładaj sobie wszystko tak jak trzeba i rzucaj śmierdziuchy.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Tym, ktorzy cierpia...! 21.08.07, 21:55 Tym, ktorzy cierpia powiedzialabym: "Spojrz na kazdy nadchodzacy dzien jak na wyzwanie, jak na sprawdzian odwagi. Pewnego dnia pojawi sie bol, jak fala, ktora pojawia sie nie wiadomo skad i jest raz lagodna, a raz silna. Zaakceptuj go. Krok po kroku odnajdziesz nowa sile, nowe spojrzenie zrodzone z kazdego bolu, kazdej samotnosci, ktora na poczatku wydaje sie niemozliwa do zniesienia." - - - - - A... Dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś